Кьовеши между очакванията и реалността

По-важното е не какво каза европейската главна прокурорка, а какво премълча.

© Юлия Лазарова

По-важното е не какво каза европейската главна прокурорка, а какво премълча.Анализът е препубликуван от сайта "Тоест".


Лаура Кьовеши завърши посещението си в България, първото в държава от Европейския съюз след 1 юни 2021 г., когато официално стартира работата на Европейската прокуратура. Визитата ѝ беше обявена ден преди властите в САЩ да оповестят санкциите си по закона "Магнитски" за шестима български граждани, между които олигархът в изгнание Васил Божков и бившият депутат от ДПС Делян Пеевски.


В същия ден, в който европейската главна прокурорка пристигна в София - на 10 юни, Европейската служба за борба с измамите (OLAF) представи Доклада си за 2020 г. Службата е проверила осем съмнения за измами с европейски средства в нашата страна, а за периода от 2016 до 2020 г. са констатирани 1275 случая на нередности със структурните фондове и средствата за развитие на селските райони.
Отново в четвъртък на заседание на Европейския парламент депутатите дискутираха нарастващия риск от злоупотреба с бюджета на ЕС и настояха Европейската комисия бързо да се заеме с тежките нарушения на принципа на правовата държава в някои държави членки, които сериозно застрашават справедливото, законосъобразно и безпристрастно разпределение на средствата в Съюза. В противен случай може да се стигне до съдебно производство срещу Комисията, която не прилага регламента за обвързаност с условия за спазване на принципа на правовата държава.


Съвпадението на визитата на главната прокурорка на ЕС в България с тези събития може и да е случайно. Но едва ли.


По-вероятно е г-жа Кьовеши да е разполагала с предварителна информация относно задействането на закона "Магнитски" срещу български олигарси и държавни служители. Това е достатъчно сериозна причина тя да започне от България обиколката си на държавите, които участват в създаването на Европейската прокуратура. Още повече че делата от нашата страна ще бъдат под нейното пряко наблюдение, заедно с тези от Германия и Латвия, потвърди Лаура Кьовеши на пресконференцията си пред български медии.


В Европейската прокуратура вече са пристигнали дела от националните власти и от OLAF, а само за една седмица са подадени над сто сигнала. Това съобщи еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс след края на Съвета "Правосъдие и вътрешен ред", проведен в Люксембург, на който е присъствала и Кьовеши.


Досега са делегирани 88 прокурори от 20 страни, а общият им брой ще бъде 140. Очевидно този процес върви трудно и среща съпротива не само в България. Затова безспорно една от причините за идването на европейската главна прокурорка у нас е необходимостта от ускоряване на процедурата за избор на още шестима делегирани европейски прокурори от България. Тази процедура ще бъде отворена следващата сряда и няма краен срок.


"Има правила, по които процедурата трябва да бъде проведена тук. След това ще оценим кандидатите - надявам се те да ги изпълнят. Аз съм консервативна. Ако те не покрият критериите, няма да отправя предложение за назначенията им."


Кьовеши посочи като предизвикателство факта, че Европейската прокуратура в София не е напълно представена. Прокурорите, които предстои да бъдат избрани, трябва да са опитни, смели и дръзки, да са напълно независими и да имат опит в разследване на финансови измами, корупция и пране на пари. Освен делегираните прокурори трябва да бъдат определени следователите и разследващите полицаи, които ще работят с тях. "Необходима е дискусия и да намерим решения. Ако не можем да работим с необходимите ресурси и капацитет, не можем да бъдем ефективни", допълни тя.


Но защо Кьовеши държи България да бъде представена с 10 делегирани европейски прокурори?


Отговорът на този въпрос е ключ към всички останали, които бяха отклонени, съвсем резонно, от главната прокурорка на ЕС на пресконференцията в петък. И той може да е само един: броят на делегираните прокурори трябва да отговаря на очаквания обем работа, който ще има Европейската прокуратура във връзка с една държава членка.


Пред "Тоест" доцент д-р Христо Христев, преподавател по право на ЕС в Юридическия факултет на СУ, коментира, че е странно Германия да има 11, Италия - ­­9, Румъния - 6, а България - 10 делегирани прокурори. За него броят на избраните досега четирима делегирани прокурори е оптимален, но разбира мотивите на Лаура Кьовеши. По думите му обаче се наблюдават нереалистични свръхочаквания в обществото ни, че Европейската прокуратура едва ли не от ден първи на дейността си ще открие широк фронт срещу всички корупционни практики у нас. Наред със сравнително тясната компетентност, която има Европейската прокуратура, резултатите от дейността ѝ ще зависят пряко и от работата на делегираните български прокурори:


"Трябва да си даваме сметка, че неизбежно стои въпросът как делегираните прокурори ще работят съвместно с нашата прокуратура и разследващи органи. Тези хора излизат от системата и в бъдеще ще зависят от нея, затова не можем да очакваме чудеса. За мен много по-важен е разговорът как оценяваме състоянието на нашата прокуратура и разследващи органи например в контекста на санкциите по закона "Магнитски", наложени от САЩ, и какво трябва да направим, за да не се налага все така да очакваме други да решават наши вътрешни проблеми."


Без съмнение, прокурорската колегия от Висшия съдебен съвет не предложи достатъчно подходящи кандидати за делегирани европейски прокурори, защото Иван Гешев не иска да изпрати в Люксембург хора, за които не е сигурен, че ще му пазят гърба - неговия и на онези, които го изстреляха начело на държавното обвинение. По тази причина отхвърлените при селекцията български кандидати не са познати в юридическите среди у нас и в чужбина като хора с нужната експертност и натрупан опит в материята, с която трябва да работят - а именно измами с европейски средства, корупция и пране на пари. В същото време бяха пренебрегнати възможни кандидати с доказан опит (с уредбата за защита на финансовите интереси на ЕС) и авторитет - като Божидар Джамбазов, Сава Пенков или Галина Тонева например.


И според доцент Христев, който работи от 2007 г. с тази правна материя, специалистите в нея не са толкова много и никой от излъчените за делегирани европейски прокурори от България не е познат на широката аудитория като доказан експерт в противодействието на посегателствата върху финансовите интереси на ЕС. Като друг много важен, при това обективен проблем, преподавателят по европейско право посочва липсата на капацитет при голяма част от полицаите, които на практика провеждат едно разследване. Няма яснота каква част от кадрите са подготвени и могат да проведат подобно разследване, което протича в много строга рамка, и да съберат годни доказателства, които да издържат в съдебния процес.


При това не трябва да се забравя, че юрисдикцията на Европейската прокуратура е много ясна и тясно определена.


Тя ще разследва единствено злоупотреби с европейски средства над 10 млн. евро, измами с ДДС на територията на повече от две държави, както и организираната престъпност. "Нашата власт е да разследваме и вкарваме в националните съдилища тези престъпления. Трябва да сме в контакт с националните прокуратури и няма да се намесваме, а ще сътрудничим", заяви на пресконференцията в София Лаура Кьовеши и отказа да коментира специализираните съдилища с аргумента, че има различна практика в европейските страни и това е вътрешен въпрос. Но посочи, че производството по делото трябва да е ясно.


В това, което чухме от Кьовеши по време на нейната визита в България, няма изненада. Тя говори като европейски главен прокурор и каза толкова, колкото ѝ позволява високият пост. Затова не коментира нито конкретни производства, нито американските санкции по закона "Магнитски" и дали срещу лицата в списъка ще има разследвания и от Европейската прокуратура, нито протестите срещу главния прокурор на България Иван Гешев и искането на неговата оставка.


"Аз не съм тук да оценявам качеството на работа на българската прокуратура. Но трябва да съм сигурна, че всички национални органи ще подпомагат дейността на Европейската прокуратура, и да се уверя, че имаме всичко необходимо, за да защитаваме парите на европейците."


Но репликата на Кьовеши, че ще разследва хора с власт и пари, за да докаже, че законът е еднакъв за всички, макар и декларативна, прозвуча като недвусмислена заявка за нейните намерения. Друго поведение от нейна страна щеше да бъде странно и неадекватно.


По-важното обаче е не какво каза европейската главна прокурорка, а какво премълча. А тя знае много, има различни канали, по които получава информация от България, и не всички са институционални. Да се надяваме, че Кьовеши вече е наясно със ситуацията у нас и знае, че работата на Европейската прокуратура тук ще бъде подмолно саботирана, както саботираха избора на делегираните прокурори. Затова, въпреки всички надежди, които българските граждани възлагат на младата, но твърдо решена да води битка с корупцията прокурорка,


не бива да забравяме, че по всяко повдигнато обвинение от Европейската прокуратура ще се произнася българският съд.


И в този смисъл реформата на съдебната ни система наистина изглежда още по-важна и спешна. Но за нея трябва мнозинство в следващото Народно събрание и политическа воля да бъде осъществена.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3643 Весело

  Някой беше писал скоро че са нужни 10 Херкулеса за да изринат Авгиевите обори останали след Герб, колко правилно е усетил човека!

  klimentm
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5650 Весело

  Кьовеши дойде, подкрепи Гешев и си замина, а умнокрасивите силно замълчаха !:)

  [email protected]
 6. 6 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Весело

  До коментар [#1] от "klimentm":

  Ами хубави Авгиеви обори от вече 11600 долара бял БВП на човек.
  В смисъл трябват 10 Херкулес да откраднат примерно 93-те милиарда депозити, ли като през 1997-а година?!

 7. 7 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  броят на делегираните прокурори трябва да отговаря на очаквания обем работа, който ще има Европейската прокуратура във връзка с една държава членка.


  Ами тогава Що само 10?
  Би трябвало поне няколко стотин, а?
  Ама откъде да намерят дръзки, некорумпирани, работливи прокурори в България?
  Че и полицаи да работят с тях?
  СмееееееХ!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Евродепутатът Александър Йорданов го е казал кратко и ясно
  —цитат от коментар 3 на Mike Crazy


  Александър Йорданов е „голяма работа“.
  ДБ загубиха много, че не го приеха при тях.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Герберчетата накацаха незабавно...

  Каква изненада!?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":

  “ Кьовеши дойде, подкрепи Гешев и си замина...”

  Колкото го подкрепиха Тръмп и Бар преди година и половина, когато ходиха с Цацата да се снимат до едно знаме в коридора на Белия дом с някакъв треторазреден чиновник, който седмица след нова бе уволнен.

  Кьовеши се срещна с Гешев, за да му напомни, че от цяла България не може да събере още шест читави имена, за да попълни бройката от делегирани прокурори, с което спъва работата на Европейската прокуратура.

  Или може би това му е целта?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3643 Весело

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Ако слушам тебе то отдавна България е Швейцария на Балканите а Габрово е Балканската Женева!

  klimentm
 15. 15 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Кьовеши дойде, подкрепи Гешев и си замина, а умнокрасивите силно замълчаха !:)
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  И как по-точно е подкрепила Гешев ? Не мислиш ли, че самият факт че България е първата страна посетена, като основната тема е незапълнената бройка прокурори - а това е така точно заради Гешев - говори точно обратното?

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#10] от "Mike Crazy":

  Миячите на задници и берачите на нарциси установих окончателно, че нямат никаква представа за реалността в България.
  Ама никаква.
  Например поради климата само реалният стандарт на живот е много по-висок.
  Давам пример.
  Тука плодове и зеленчуци навред. Българинът си бере от градината или купува за 1-2 евро. Германецът дава 10 евро за кило череши например.
  Или българинът отива до топло море със 100 лева на семейство, Германецът със 2000 евро:)

 18. 18 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3643 Весело

  До коментар [#10] от "Mike Crazy":

  "Или който се отрече от гнусната ви, комунистическа секта, ограбила България при управлението на Костов"

  Ха ха в теб говори "истинския седесар" май?
  Как се "отрече" когато беше шеф на Парламента или по сетне когато стана посланик в Македония?!

  klimentm
 19. 19 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3643 Весело

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":

  "Тука плодове и зеленчуци навред."

  Така си е!
  А на Запад купони и работиш цял ден за кило домати!

  klimentm
 20. 20 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#14] от "klimentm":

  Очевидно Габрово е повече иновативно от Женева.
  Според Тун като съпоставят доходи и цени Габрово е по-добре.
  И хората не са идиоти. Единствено от Източна Европа беше определено за иновативен град.
  Колко пъти да го пускам.
  Сега ще стане и първият "умен " град в Европа.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3643 Весело

  До коментар [#20] от "Да вярваме на истината":

  "Сега ще стане и първият "умен " град в Европа"

  +++++++++++++++

  klimentm
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#15] от "xhi13317223":

  “И как по-точно е подкрепила Гешев ?”

  По-горе съм обяснил как. 😆

  Тактиката на троловете е да засипват чувствителните за тах теми с безсмислици, цинизми и плява, за да се откажат смислените и информирани хора да коментират.

  Кьовеши започна европейската си обиколка от болника на Европа - българската правосъдна система, като каза нещо многозначително: Тук не съм на посещение. ТУК СЪМ СИ У ДОМА.

  Т.е. Няма къде да се скриете.

  И добави, че делата от България ще ги наблюдава лично.

  Това беше силен знак.

  Затова на съвместната снимка Гешев гледа така уплашено и е полуизвърнат настрани - като ученик, когото са викали при директора, за да го предупредят за изключване.

  Разчитайте знаците.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Евро прокурора дойде първо в най-корумпираната страна в ЕС и ори това с неработеща съдебна система. Чудно защо ли?

 28. 28 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Как е подкрепила Гешев ли? Каза в прав текст да не се бъркате в работата на прокурорите.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Кьовеши няма ли да ОЛАФ-ира Узунката за едни 6 милиона докато е бил служебен министър на МВР.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  До коментар [#31] от "deepblue":

  Всичко под 10 млн е дребен сигнал и задръства европрокурорката

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#30] от "Птеродактиль Северномонгольский":

  "Герберунгелите са активирали цялата си тролска бригада, за да ръсят безумни опорки как Кьовеши била подкрепила Каскета."

  Сами не си вярват, бъди спокоен.

  Точно след 4 седмици ГЕРБ ще остане в миналото. Надявам се в НС да се събере квалифицирано мнозинство за съдебна реформа. Междувременно много хора ще се разделят със Солунските си митници, където източваха многомилионни кредити в джобовете на фирми с 5000 лева оборот за последните 3 години, плащаха авансово на строителни фирми за свършена нулева работа или ремонтираха за милиони "язовири" колкото локва с празна бутилка от кока кола, вързана за връвчица.

  Рано или къснно на този пладнишки обир, на това мародерство трябваше да се сложи край.

  Да се надяваме, че онези от грабителите, които н успеят да офейкат, ще попълнят трудовите бригади на ГД "Изпълнение на наказанията".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  До коментар [#28] от "nik_77.":

  Когато дойдоха за Гешев, Кьовеши мълчеше....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  "Прокурорите, които предстои да бъдат избрани, трябва да са опитни, смели и дръзки, да са напълно независими и да имат опит в разследване на финансови измами, корупция и пране на пари."


  Как български прокурори и полицаи да имат опит в такива разследвания, като в България такива престъпления не се разследват, освен няколко имитации, за замазване на някой скандал?!
  Като добавим и това, че делата ще са в български съд, всичо напълно се обезсмисля. Резултатът ще е, че 10 български чантаджии ще сноват между София и Брюксел.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 37. 37 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Рашков уволни от МВР свидетел срещу секретаря на Радев Пламен Узунов.

  Според обвинението Пламен Узунов е бил свръзката на бизнесмена Бобоков с президента Румен Радев. От новите доказателства може да се допусне, че на 7 януари миналата година Бобоков е разговарял с Румен Радев по телефона по казуса с либийския танкер „Бадр“.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 38. 38 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#26] от "Mike Crazy":

  Абсолютно.
  Смятат, че тук е някаква абсолютна мизерия. Глад. И че 10 лева са мнооого пари.
  Тези дето си идват за лятото са ми най-отвратителните клиенти. Склонни са да плащат 3 пъти по-малко от българите Ежедневни примери бол.
  Освен това са похабени хора.
  Аз пък никога не съм гласувал за ГЕРБ защото победих крадците на Костов със всевъзможни партийки на 10 избори, но им давам реалните факти, те ми се зверят:) Аз им казвам построи се еди какво си. Те го виждат и казват - не се е построило:)
  А пък най-ми е смешно за чуждестранните инвестиции.
  Ами то има 92% български инвестиции. 22 милиарда лева български те държат да са чуждестранни.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#36] от "quatro_4x3":

  "Как български прокурори и полицаи да имат опит в такива разследвания, като в България такива престъпления не се разследват, освен няколко имитации, за замазване на някой скандал?!"

  Спомни си с кого се срещна Херо Мустафа в деня на сформиране на служебното правителство.

  Точно така - с премиера, с министъра на финансите и с новея шеф на НАП.

  За да заяви пълна подкрепа на администрацията на президента Байдън за разследване на финансови измами, пране на пари и валутни престъпления.

  И резултатите не закъсняха: в момента "Шиши не дава" и заменено с "на Шиши не му дават" - с намиращите се в портфейла му кредитни и всякакви други карти не може да си купи един шербет от пазара в Дубай.

  А Барба Ганьос се разграничава - не го помнел кой е, чувал бил името "г-н Пеевски", ама не го свързвал с конкретно лице, за КТБ да питаме Гешев, ама той бил на среща с прокурори в с Слива Бара, Силистренско...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1650 Весело

  До коментар [#14] от "klimentm":Очевидно Габрово е повече иновативно от Женева. Сега ще стане и първият "умен " град в Европа.
  —цитат от коментар 20 на Да вярваме на истината


  Ами не знам дали ще стане умен, ама ако всички са като теб, ще първия умен град с неумно население.
  Гербиджа сте уникални, Габрово > Женева ахахахахааххаха

 41. 41 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  До коментар [#1] от "klimentm":Ами хубави Авгиеви обори от вече 11600 долара бял БВП на човек. В смисъл трябват 10 Херкулес да откраднат примерно 93-те милиарда депозити, ли като през 1997-а година?!
  —цитат от коментар 6 на Да вярваме на истината


  Като сравним тоя БВП с на Люксембург, добавим това, че по-съществените депозити са на малък брой хора и си спомним, че и в КТБ имаше депозити, ама вече ги няма, реалността се оказва обратната на това, каквато си се опитал да я представиш.
  И като бонус ББР я бяха подготвили да е КТБ-2, но само с държавни пари, да няма кой да си търси търси парите, след като я окрадат и да задава неудобни въпроси.
  Красита от всякъде! Красив букет от гербери.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 42. 42 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 822 Неутрално

  МНОГО ОПАСНО ЩЕ БЪДЕ ДА СЕ ПОДАВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МАФИОТИТЕ ДО БЪЛГАРСКИТЕ ПРОКУРОРИ,РАБОТЕЩИ ЗА КЬОВЕШИ.ТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ТЕ "ИЗПЕЯТ" НА МАФИОТИТЕ И С ТЕБ Е СВЪРШЕНО.
  НАЙ-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ Е КЬОВРШИ ДА РАБОТИ ВЪОБЩЕ БЕЗ БЪЛГАРСКИ ПРОКУРОРИ.

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#40] от "Doge":

  "Гербиджа сте уникални, Габрово > Женева ахахахахааххаха..."

  Според един друг трол Враца бил по-красив, уреден, благоустроен и приятен за живеене град от КОЯТО И ДА БИЛО европейска столица.

  Бил съм и в Габрово, и във Враца по работа. В Габрово ми се е налагало и да нощувам. Не мога да си представя по-тъжен град в Европа, миришещ на социалистически застой и безнадеждност. Сякаш се намирах в time capsule, застинала някъде между 78 и 82 година.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Червено-лилавите другари реват,че от 10, досега за България са одобрени 6 прокурори, но удобно пропускат другия факт. Кьовеши търси от ЕС 140 делегирани прокурори, до тук е получила само 88. И за това ли е виновен Каскета, другари?

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  [quote#16:"Mike Crazy"][/quote]

  Що не се спреш с тия комунисти? Измили нещо друго, те отдавна са капиталисти, с изключение на разни лапни шарани между тях. В България няма комунисти още много преди 1990 г. Комунистическата идеология беше само маска на тая мафия.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 47. 47 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#38] от "Да вярваме на истината":

  Бе знаеме, че Габрово бие Женева от всякъде. Все пак там се намира централата и производствената база на могъщата фирма “Балканско ехо”, която заедно с “Подем”според форумния Мюнхаузен (ти) произвежда 27% от СВЕТОВНОТО производство на кранове и телфери. Извинявай. Това как може да се Мери с 9 в свеата финансова столица и втора в Европа след Лондон.

 48. 48 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  досега за България са одобрени 6 прокурори,
  —цитат от коментар 44 на uvtest


  Я пак, колко?

 49. 49 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 976 Весело

  Радев е клиент на прокуратурата!
  Сегашното е напъни да се изкривят нещата, а и да се скрият!
  Един идиот в Дубай го финансира и само си похарчи парите!

  В днешно време трудно можеш да скриеш истината!

  п.с. не съм член на партия, бил съм на ДСБ...


  Машини прости, народ неук.
 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#47] от "Doge":

  "Бе знаеме, че Габрово бие Женева от всякъде. "

  Нека си пише, той поне внася свежа струя хумор в дебата.

  Габрово - иновативната столица на Европа, по-иновативен град от Женева, по-богат от Лондон и Осло, с повече регистрирани фирми от Франкфурт и повече гурме ресторанти от Париж и Рим заедно...

  Представяш ли си да срещнеш такъв на живо?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Прокурор Кьовеши, мажете направо да се насочите към фонд "Земеделие", къщите за гости и обръчите от фирми на мафията ДПС.

 53. 53 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  До коментар [#48] от "Doge":

  О.К, моя грешка, 4 са одобрените. Само че, как ще коментираш другото, че от 27 държави в ЕС, 7 още не са дали прокурори и от 140 необходими, има 88? На Гешев ли да искаме оставката за това безобразие?

 54. 54 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#50] от "Norman Granz":


  Обаче има нещо друго и Врачанския и Гарбовеца са си свикнали там, те по-добро не знаят. За глиста дупето е най-хубавото място за живот.

 55. 55 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5719 Неутрално

  До коментар [#8] от "scott":

  "...по всяко повдигнато обвинение от Европейската прокуратура ще се произнася българският съд..."
  Надеждите, че кака Лаура ще дойде да коли и беси лично, са плод на бурна фантазия.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4304 Неутрално

  Другарко Попова, Венелина, пропуснали сте най-важното, което каза Кьовеши, а то бе - каквито и разследвания да правим, каквито и сигнали да се проверяват, трябва да бъдат внесени в съда и да издържат, да има присъди, и тогава може да кажем, че сме си свършили работата".
  Та, нещо да кажете за българския, пословично известен, съд?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 57. 57 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#53] от "uvtest":


  Абе ти не занеш елементарни неща, триста пъти всички медии казаха, че ЧЕТИРИ са одобрени, дошъл си да ръсиш акъл.

 58. 58 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  Кьовеши дойде, подкрепи Гешев и си замина, а умнокрасивите силно замълчаха !:)
  —цитат от коментар 5 на karabastun  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  ????

  [email protected]
 59. 59 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  До коментар [#10] от "Mike Crazy":Миячите на задници и берачите на нарциси установих окончателно, че нямат никаква представа за реалността в България. Ама никаква. Например поради климата само реалният стандарт на живот е много по-висок. Давам пример. Тука плодове и зеленчуци навред. Българинът си бере от градината или купува за 1-2 евро. Германецът дава 10 евро за кило череши например. Или българинът отива до топло море със 100 лева на семейство, Германецът със 2000 евро:)
  —цитат от коментар 17 на Да вярваме на истината


  Като ги пишеш тия глиупости, за идиоти ли ни мислиш??? То все някой е идиот, но не които четем.
  Да идеш със 100 лева на топло море, ще ти стигнат, но само за пътуването до там.
  Май още не си изтрезнял от снощи?

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Бихме повервали, ако слуха потвърди
  вече верующ в истината.

  Засенчил Градът е Бузлуджа даже.
  Столетов... в прахта.
  Севлиево... служи (произвежда чинии).

  Накарал Женева (бивш град посрамен)
  да откаже участие в Г-7 гранд приза.

  Тоест... великолепна дума за име на сайт.
  Какво искал да каже, искал да верва, поета...

  До коментар [#20] от "Да вярваме на истината":
  До коментар [#14] от "klimentm":

  Очевидно Габрово е повече иновативно от Женева.

  Според Тун като съпоставят доходи и цени Габрово е по-добре.

  И хората не са идиоти.
  Единствено от Източна Европа беше определено за иновативен град.
  Колко пъти да го пускам.

  Сега ще стане и първият "умен " град в Европа.

 63. 63 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  До коментар [#14] от "klimentm":Очевидно Габрово е повече иновативно от Женева. Според Тун като съпоставят доходи и цени Габрово е по-добре. И хората не са идиоти. Единствено от Източна Европа беше определено за иновативен град. Колко пъти да го пускам. Сега ще стане и първият "умен " град в Европа.
  —цитат от коментар 20 на Да вярваме на истината


  До скоро в Габрово всичко най-ново беше от преди 1980 г. с над 40 годишно овехтяване! Полумъртъв град.
  Добре, че Томислав Дончев ви уреди с някой лев, да асфалтирате няколко улуци. Бяхте заприличали на Чернобил.
  От коментарите ти за Габрово оставам с впечатлението, че май от Габрово не си излизал никога, а за извън България изобщо да не споменавам.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#54] от "Doge":

  "Врачанския и Гарбовеца са си свикнали там, те по-добро не знаят. "

  От Искъро по-длибоко нема, от Витоша по-високо нема?

  Мислех, че след изобретяването на железницата кръгозорът на определени хора се е разширил, но съм се лъгал.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#32] от "Norman Granz":

  "Иска 10, защото има национални квоти."

  Аз доколкото разбрах от статията няма национални квоти. Броя се определя от европейската прокуратура според това колко работа се очаква в близко бъдеще в дадената държава и вероятно ппдлежи на промяна.

 67. 67 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 878 Неутрално

  По-вероятно е г-жа Кьовеши да е разполагала с предварителна информация относно задействането на закона "Магнитски" срещу български олигарси
  ===============================================
  Американската намеса в една страна на ЕС е намеса изобщо във вътрешните работи на ЕС. Ако изобщо ЕС има вътрешни работи а не е марионетка на американските олигарси.

  Свободата, Санчо...
 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4304 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":

  "Германецът дава 10 евро за кило череши например."  Е, те пак малко дават, преди месец черешите в Барселона бяха точно 48 евро/кг....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#66] от "George Svinarov":

  "Аз доколкото разбрах от статията няма национални квоти. Броя се определя от европейската прокуратура според това колко работа се очаква ..."

  Това също е вид квота, макар не пропорционална на броя на населението, а определена по друг признак. Бройка, която трябва да се попълни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#10] от "Mike Crazy": Германецът дава 10 евро за кило череши например.
  —цитат от коментар 17 на Да вярваме на истината


  Буахахахаххаха, още една лъжа лъсна на габровския Мюнхаузен, отворих каталога Лидл Суд и изненада, черешите са 1,69 евро. Внос от Турция и Италия.

 71. 71 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Очевидно в Европа не вярват на българските "сълзи", а на реалността, а тя е бруталната намеса в независимостта на българската прокуратура. От тук насетне нарушаването на Конституцията от Фигурант и неговата клика ще доведе до разследване с неминуеми осъдителни присъди.

 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#68] от "hamiltonf":

  "преди месец черешите в Барселона бяха точно 48 евро/кг...."

  Е, теб като са те видели да слизаш от оня ми ти Ирус - лъснат, зализан, с кожено яке с емблеми, златен ланец на шията, часовник от Капълъ Чарши и дълъг нокът на малкия пръст...

  ... са понадули цените, щото са си рекли: айде да отръскаме баровеца. :)))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4304 Весело

  До коментар [#72] от "Norman Granz":

  От никъде не съм слизал, просто магазинчета по търговската улица на града.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 74. 74 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Кьовеши е май като нашата Кристалина - големи приказки, голяма фирма, полза нулева.

  Свободата, Санчо...
 75. 75 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  [quote#51:"Mike Crazy"][/quote]

  Не ти предлагам как да ги наричаш. Просто не са и не са били комунисти дори и преди1989г. Комунисти бяха само разни заблудени от простолюдието, които сега реват за времето на социализма, а тогава бяха само масовката на БКП- мафията. Още тогава, през соца, хората ги наричаха "червената мафия". Фактически бяха местните слуги и пълномощници на окупатора Русия(СССР). Практически бяха мафиотска структура, каквато са и сега. Преди се криеха зад маската на комунизма, сега се крият зад маската на социализма - БСП и зад всякакви други маски, останалите клонове на същата тая мафия. ДРУГИ ПРОСТО НЯМА!!! Има само отделни хора, които биват стриктно държани встрани от политиката и управлението на държавата, за да не мътят водата на тая мафия и на руснаците.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 76. 76 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#69] от "Norman Granz":

  Да, също е квоти. Не, според статията не е задължително да бъдат попълнени :
  "Но защо Кьовеши държи България да бъде представена с 10 делегирани европейски прокурори?"
  Обаче е показателно за намеренията на Кьовеши. Италия която е приблизително 10 пъти колкото България има 9. Представяш ли си? Не знам колко са по всички държави, но явно България ще е начело в списъка по брой евро прокурори на единица население. Това, освен че е срам за България, е и надежда за реално юридическо преследване на образуванието мафия-държава. Прокуратурата в Италия е натрупала десетилетия опит в борбата с мафията и явно се смята, че води реална борба. Тук обаче има нужда от намеса. Как троловете в тяхната изкривена реалност тълкуват това като подкрепа за Каскета не ми влиза в главата. Щом успяха да намесят Костов - добре е работата)).
  Приятен ден, Нормане.

 77. 77 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Прокурор Кьовеши, мажете направо да се насочите към фонд "Земеделие", къщите за гости и обръчите от фирми на мафията ДПС.
  —цитат от коментар 52 на volarok


  Накъдети и да се насочи, няма как да сбърка.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 78. 78 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Кьовеши похвали Гешев, че улови 2 или 3 руски шпиона.

  Сгълча и напомни:
  Требват 10 годни за ЕС прокурора, а ти намери само 6.

  Дебело наблегна отгоре и (за да нема мърдане) подчерта отдолу:
  Независимост на властите.

  Независимост на държавните власти от частта прокуратура.

  Всички власти, поголовно, под Върховенството на Закона.
  Магнитски, защото, бди и наказва #който през простото.

  И си замина.

  пп
  блажени опаки опорки...

  До коментар [#5] от "karabastun":

  Кьовеши дойде, подкрепи Гешев и си замина

 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#76] от "George Svinarov":

  "Прокуратурата в Италия е натрупала десетилетия опит в борбата с мафията и явно се смята, че води реална борба. Тук обаче има нужда от намеса. Как троловете в тяхната изкривена реалност тълкуват това като подкрепа за Каскета не ми влиза в главата. "

  В един от първите си постинги по темата съм цитирал Кьовеши: ТУК СЪМ У ДОМА СИ и ЩЕ НАБЛЮДАВАМ ЛИЧНО ВСИЧКИ ДЕЛА ОТ БЪЛГАРИЯ.

  Т.е. Каскетя го вззима на ръчно управление. Барабар с джуджетата му, Франтишековците му, Пепи Еврото му и Недолюбената му Пепи Еврова.

  ЗАЩОТО ИМ НЯМА ДОВЕРИЕ.

  Приятен ден и на теб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  С две думи, пак ли чакате някой да ви "оправи"?

 81. 81 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  [quote#65:"Mike Crazy"][/quote] "Цени от миналия уикенд - Поморие, тризвезден хотел, на първа линия, с включена закуска и вечеря + СПА процедури - 64 лева на ден! 32 евра! Повтарям - с ВКЛЮЧЕНА ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ и СПА!"

  Плюс пътя до там и обратно - още 100 лева. И тия 64 лева умножени по броя на членовете в семейството, защото той пише ЗА САМЕЙСТВО. Плюс обядите за всички.
  И тя каква стана? Всеки сам да си сметне според броя на семейството.
  Едно семейство, както той го е написал, в най-дибрия случай, може да седне в колата в София, да отиде до българското море и веднага да тръгне обратно, а по пътя да ядат сандвичи, без да ги слагаме в сметката. Ако не тръгнат веднага, 100-те лева няма да им стигнат до никъде.
  За него от Габрово разстоянието до морето е наполовина, но до "топло море"(Гърция или Турция), както го е написал, 100 лева може да не му стигнат само за път!

  И малко смешно ми изглежда 3-звезден хотел със СПА процедури.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 82. 82 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  До коментар [#30] от "Птеродактиль Северномонгольский":

  Герберунгелите са се активирали да доказват, че го подкрепя, а останалите лумпени - че щяла да му дърпа ушите. А истината е, че на нея не и пука за каскета и а каскета не му пука от нея тя не му е шефка нито пък той има какво да дели с нея

 83. 83 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Кьовеши беше челният удар на Христо с правото.


  а скоро и на шефа му.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "Без съмнение, прокурорската колегия от Висшия съдебен съвет не предложи достатъчно подходящи кандидати за делегирани европейски прокурори, защото Иван Гешев не иска да изпрати в Люксембург хора, за които не е сигурен, че ще му пазят гърба - неговия и на онези, които го изстреляха начело на държавното обвинение."

  _________________

  Само човек, който хал хабер няма от работата на прокуратурат, може да напише това горе. Как тези прокурори ще пазят гърба на Гешев, който е главен от година време, в разследвания с измами над 10 млн., в разследвания на измами с ДДС между две държави; разследвания на организирана престъпност? Какво има зад гърба на Гешев точно по тези престъпления, че цели 10 прокурори щели да му го пазят. Това може да се роди само в глава, която като чуе името Гешев, веднага му вменява измислиците на неосъществения баш "реформатор" на правосъдната ни система, баш "правист" на републиката и осъществен Лодкар.

  А обяснението за 10-те броя прокурори, поръчани от Кьовеши е просто - бързо приключване на разследванията, обвинения и в съда. А не да се точат 10 години. Но там работата опира и до съда, защото даже и три години могат да се окажат предостатъчни за провал.

  Пример със спонсорите на Пъранов и БСП - новоизбелени.

  https://www.tvevropa.com/2010/03/arc24340/

 86. 86 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "Без съмнение, прокурорската колегия от Висшия съдебен съвет не предложи достатъчно подходящи кандидати за делегирани европейски прокурори, защото Иван Гешев не иска да изпрати в Люксембург хора, за които не е сигурен, че ще му пазят гърба - неговия и на онези, които го изстреляха начело на държавното обвинение."_________________Само човек, който хал хабер няма от работата на прокуратурат, може да напише това горе. Как тези прокурори ще пазят гърба на Гешев, който е главен от година време, в разследвания с измами над 10 млн., в разследвания на измами с ДДС между две държави; разследвания на организирана престъпност? Какво има зад гърба на Гешев точно по тези престъпления, че цели 10 прокурори щели да му го пазят. Това може да се роди само в глава, която като чуе името Гешев, веднага му вменява измислиците на неосъществения баш "реформатор" на правосъдната ни система, баш "правист" на републиката и осъществен Лодкар.А обяснението за 10-те броя прокурори, поръчани от Кьовеши е просто - бързо приключване на разследванията, обвинения и в съда. А не да се точат 10 години. Но там работата опира и до съда, защото даже и три години могат да се окажат предостатъчни за провал.Пример със спонсорите на Пъранов и БСП - новоизбелени.https://www.tvevropa.com/2010/03/arc24340/
  —цитат от коментар 85 на Галя Станчева


  *Първанов

 87. 87 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4304 Неутрално

  До коментар [#33] от "дерибеев":

  Като влязат в ритъм, "машината" заработи както трябва, би трябвало тази граница да я намалят поне наполовина, защото усвояващите не спят, цепят поръчки, проекти, колкото може, за да падат под тази сума, и се усетиха още през 2017, когато това бе заложено.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "Прокурорите, които предстои да бъдат избрани, трябва да са опитни, смели и дръзки, да са напълно независими и да имат опит в разследване на финансови измами, корупция и пране на пари."

  Ми то такива май няма. Ко имаше, щяхме да ги знаем.

 91. 91 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#45] от "Mike Crazy":

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Пич, ти преби лилавите като маче у дирек!!!
  Направо приключи темата. Няма какво повече да се каже.

 92. 92 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "Тя ще разследва единствено злоупотреби с европейски средства над 10 млн. евро"

  Седмата Божа заповед се променя на "Кради до 9,9 милиона".

 93. 93 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4608 Неутрално

  Кьовеши дойде, подкрепи Гешев и си замина, а умнокрасивите силно замълчаха !:)
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  Фактът си е факт, а тази статия се опитва да изопачи реалностите!

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  Крайно време е Брюксел да почне да си раздава парите на конкретни лица и фирми и тях да преследва за злоупотреби. Не може държава и народ да се обвиняват за някакви чужди пари. Аз от 5 жълти цента не съм се възползвал. Нито в прекия, нито в преносния смисъл. И европейската прокуратура сама да си търси хора, да си ги възпитава и да им плаща заплати.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "Как тези прокурори ще пазят гърба на Гешев, който е главен от година време....."
  До коментар [#86] от "Галя Станчева":

  Преди това беше Цацаров, който беше точно копие на Гешев, може и обратното да е.
  Както беше казал един министър на Боко "Ти сам си го избра".
  Госпожо, да не си паднала от Марс? Или получаваш награди за добра служба?

 99. 99 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  "..... Още повече че делата от нашата страна ще бъдат под нейното пряко наблюдение, заедно с тези от Германия и Латвия, потвърди Лаура Кьовеши на пресконференцията си пред български медии. "

  Искахме Кьовеши. Ето я. Пряко ще ни наблюдава.

 100. 100 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1263 Весело

  Какво каза - чухме (или който чул -чул) ! Какво не каза - четем между редовете (който чел-чел) !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK