Христо Ковачки и забъркването на най-голямата българска ДДС афера

Христо Ковачки

© Георги Кожухаров

Христо КовачкиАнализът е препечатан от "Юрактив България".


През 2007 година сумата 172 милиона лева беше равна на издръжката на всички български съдилища, взети заедно. Това бяха 0.3% от брутния вътрешен продукт на страната, преди да се разгори световната финансова криза. Златен период за т.нар. дедесари - измамниците, специализирани в източването на ДДС.


Не е случайно, че най-голямото единично ужилване на фиска с източване на ДДС се случва именно в този период. Общата сума на отписаните като несъбираеми задължения по тази афера е точно 172 милиона лева. Това гласи информация на Националната агенция по приходите (НАП), предоставена на "EURACTIV България" по Закона за достъп до обществена информация.
Общо 51 милиона лева от тази сума са главница от несъбран ДДС, 80 милиона лева са лихви. Отделно срещу същата фирма има задължения по Закона за корпоративното подоходно облагане в размер на 41 милиона лева. Фирмата е заличена, а вземанията за 172 милиона лв. са отписани като несъбираеми от НАП през 2018 г. Ако бяха събрани, тези пари щяха да стигнат за построяването на два национални стадиона и близо 90 големи детски градини.


НАП запази името на фирмата - бушон за ДДС измами, в тайна, но проучването на медията в съдебните регистри показа, че става дума за "Интернешънъл маркетинг импорт експорт" ЕООД. Това е фирмата, която е основна част от наказателното дело за източване на ДДС срещу енергийния бос Христо Ковачки.


Родилка в съдебната зала


През 2010 г. журналистите бяха удивени как родилка и едномесечното ѝ бебе са доведени принудително от Видин в съдебната зала в София, в която се гледа делото срещу бизнесмена Христо Ковачки за източване на ДДС. Родилката Румяна Христова стоя повече от час права с детето си на ръце в съдебната зала, докато обясняваше за фирмите си.


Прокуратурата твърди, че Ковачки е участвал в схема за източване на ДДС, което е декларирал като реално платен данък по фиктивни сделки с доставчика "Интернешънъл маркетинг експорт импорт". Фирмата се води на името на родилката. Тя обяснява, че е регистрирала фирмата, която се занимавала с ремонт на улуци и керемиди, но тъй като заминала за Кипър, дала пълномощно за управление на свой познат, а по-късно безвъзмездно му прехвърлила фирмата.


Оказа се, че Румяна Христова е осъдена на пробация заради необявената несъстоятелност на своята фирма. Пред полицията тя разказва, че неин познат ѝ обещал по 400 лева на месец, ако регистрира фирма на нейно име.


На първа инстанция Софийският градски съд осъди Христо Ковачки на 3 години условно за извършването на фиктивни сделки, които са довели до източването на ДДС. Обвинението за 16 милиона лева източен данък е значителна част от сума, която е превъртяна през фирмата на видинската родилка - "Интернешънъл маркетинг импорт експорт". В крайна сметка обаче Ковачки е оправдан, а тезата на прокуратурата е разбита пред Върховния касационен съд


Босът е оправдан


През 2014 г. Върховният касационен съд оправда Христо Ковачки по всички обвинения. Прокуратурата не успява да докаже фиктивни сделки с машини и хранителни продукти. Ковачки не е подписвал лично никакви документи, това са правили неговите пълномощници.


Тезата, че Ковачки не е можел да не забележи постъпването на данъчен кредит от 16,8 милиона лева лева, също е опровергана. Съдът казва, че това би било вярно, ако цялата сума би постъпила реално и наведнъж, и то по сметка на едно дружество. Сумата обаче е постъпвала по сметките на няколко дружества и на малки порции.


Докато за българския съд всичко, изглежда, е наред, то за НАП определено не е. Години по-късно данъчните са принудени да отпишат огромния дълг на фирмата, записана на името на онази нещастна жена от Видин, която бе принудена да свидетелства пред съда с бебе в ръце.


25 милиарда лева ги няма


Общата статистика, с която EURACTIV разполага, сочи, че НАП не успява да събере един от всеки пет лева, които гражданите и бизнесът дължат на фиска. За последните 4 години по сметките на НАП са постъпили суми в общ размер от 127,4 милиарда лева. Несъбраният остатък от тази сума е приблизително 25 милиарда лева


Агенцията изчислява събираемостта на 81% за последните четири години. Ако бяха събрани, тези пари щяха да са достатъчни за погасяване на по-голямата част от външния държавен дълг. Българската приходна администрация изостава от средния процент на събираемост на приходите в ЕС, който е около 85% годишно. Ако ефективността на НАП бе сходна със средната в ЕС, в бюджета трябваше да постъпят около 5 милиарда лева допълнително за последните 4 години. Сумата би била достатъчна за построяването на над 300 км магистрални пътища.


Общо 20 милиарда лева от този несъбран дълг са окачествени като несъбираеми или трудно събираеми. Те ще бъдат отписани през следващите няколко години.


"Задълженията, категоризирани като несъбираеми или трудно събираеми, са на лица, които не притежават имущество, имат имущество на ниска стойност или предходни обезпечения в полза на кредитори с частни вземания, чиито размери надхвърлят стойността на имуществото. Вероятността да постъпят суми за погасяване на дълга на тези лица е минимална, като в значителна част от случаите е налице обективна невъзможност за провеждане на принудително изпълнение, което да доведе до парични постъпления", се казва в анализа на НАП.


Измамите


НАП констатира, че данъчните злоупотреби често се осъществяват от дружества, които, без да осъществяват действителна стопанска дейност, отчитат такава. С използване на верига от дружества се формират данъчни задължения, като отчитат големи маржове в цената, а следващите формират никакъв или минимален марж. Дружеството накрая на веригата ползва данъчен кредит за данък, който е начислен, но не е внесен.


При няколко фиктивни дружества, участващи последователно във верига от фиктивни доставки, дължимият реално към фиска ДДС се мултиплицира в ревизионните производства и надвишава реално дължимия към фиска данък. Така се оказва, че НАП начислява данък от 10 милиона лева, който не може да бъде събран, но реалната му стойност е 5 пъти по-малка.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ковача да не взе да изгърме най-сетне?

  Нааа - мътиме водата. Ще проточим едно делце десетина годинки за нищо и после ще осъди "държавата" да му се платят разходите и прочее.

 2. 2 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Спасяването на редник Спецов!

 3. 3 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 977 Неутрално

  "Г-н Румен Спецов би трябвало да провери Бойко Рашков. От друга страна Бойко Рашков би трябвало да провери г-н Румен Спецов за едни съмнителни фирми. Тези двамата трябва да проверят шефа на Фонд "Земеделие" и след това трябва да отидат и да докладват на Румен Радев. Дотам я докараме",

 4. 4 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  Ковачки е от БСП. Мафията почва и свършва там, а ме с ГЕРБ както се опитват да ни кръщават медии, политици и обикновени слуги на мафията

 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Този много отдавна трябваше да е на едно място, на което се ходи с униформена пижама, разходките са под надзор и не ти дават ключа за "жилището" за няколко години...

 6. 6 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#1] от "parcaleste":

  Тиймуърк майна. Един недогледал, друг позабавил, трети се еазсеял. Цяре сме на тиймуърка, когато има нещо за крадене. Японците ложем да учим на работа в екип..

 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Нищо чудно, това е Ковачки.Той оцелява при всякакви обстоятелства.

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Нищо чудно, това е Ковачки.Той оцелява при всякакви обстоятелства.

 9. 9 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Аз си мислех, че всички "бизнесмени" на прехода са чисти пред закона.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 10. 10 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  В крайна сметка обаче Ковачки е оправдан, ...
  ----------------------------------------------------------------------------------

  ДДС-то го няма, но не е Ковачки според корумпирания български съд?

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 11. 11 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  Такива но по дребни случаи сигурно има безброй!
  Лошото е че Ковачки се е превърнал отдавна в недосегаем феодал

  klimentm
 12. 12 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  До коментар [#4] от "blondofil":

  Всички държавни чиновници със сигурни заплати ,премии ,привилегии и всичко необходимо за спокойната им работа в името на държавата и народа ,се занимават единствено с това как да източат държавата ,данъците на хората и европари ,нищо друго не ги интересува и вълнува , а на фона на това ,че няма и кой да ги хване ,щото другите пък в съдебната система отдавна са прескочили стандарта на колегите си в ЕС по заплати и привилегии и са поне 10 пъти повече от необходимото за да има правов ред , та цикъла се затваря , осатават балъците дето си плащат данъците редовно , останалите никой не ги търси ,особено ,ако са от нашите червени другари .

 13. 13 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Червен лисугер. Пример за това, че ако не пречиш на силните на деня, можеш да правиш каквото си искаш.

 14. 14 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  Сега Янаки Стоилов сигурно ще каже, че за пръв път чува,че другарят ковачки е мафиот.

 15. 15 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Докато за българския съд всичко изглежда е наред...

  Българския съд - най-хуманния съд в света.😁😁😁 То кой ли не оправдаха.

 16. 16 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Комунистите от край време точат държавата, но сега станаха особено нагли с ОПГ ГРОБ. Време е 1 по 1 партиите на статуквото да бъдат ликвидирани, започвайки с ОПГ ГРОБ!

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 17. 17 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Ами и този беше за Магнитски.Просто списъка по Магнитски беше много къс.

 18. 18 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Ковачки не е по различен от Миню Стайков и от Черепа. Не е поразличен и от Вълка, Маджо и Пашата. Тези хора "просперират" благодарение на отъркването си с властта. Миню Стайков се заиграваше с всички - спомнете си как Гоце ходеше в Карнобат да му открива дестиларията.
  Това, че Ковачки е навън, а не в кауша, значи, че си дялка парите с властимащите и в частност с Баце и неговата крадлива кохорта. В България има престъпен картел от фирми и управляващи, които са си назначили държава, за да ги пази от Наказателния кодекс. В тази суматоха излиза най-ярко името на Каскета, който е назначен от шайката да гони мухите около тях. А, "мухите" са малкото останали, дръзнали изобщо да повдигат въпроса за чекмеджета, подкупи, купен вот и милиарди откраднати от клетия електорат. Същият този, който го е@х@ 50 години комунистите, а сега са го навели техните наследници, а той не охка от ужас, а от кеф.
  България на три морета, Враца Монако на Балканите, а Габрово Калифорнията на Европа.
  Да влизат троловете.

 19. 19 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  Дойде кремълската хунта на власт и всичките Бенчовци от всичките БКП-та станаха невинни като момини сълзи:
  Гарантирано от нашите (раз)градски "десни".

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 20. 20 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  В крайна сметка обаче Ковачки е оправдан, ...----------------------------------------------------------------------------------ДДС-то го няма, но не е Ковачки според корумпирания български съд?
  —цитат от коментар 10 на Полковник Паликъщов


  Чакай ве колега, не беше ли Гешев виновния, тука ден през ден чета коментари от рода на Гешев е радост.😁😁😁

 21. 21 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 800 Неутрално

  и този пълни чекмеджето на свинемутрата!

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2709 Гневно

  НАП не успява да събере 1 от всеки 5 лв. ? Не иска ,не че не успява . 1 лв на ,,нашите " срещу 5 лв от нас. Мой познат го глобиха за несъбрани 35 ст. , а на Ковачки и другите прятелчета на бай Х им ,,отписват"20 млрд. А шефката на НАП не можела да си прекрати отпуска . Всички калинки болни или ,,недоволни"в отпуск

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2709 Гневно

  До коментар [#4] от "blondofil":

  Като е от БСП Ковачки защо фъндъка му дава да източва Топлофикация ? Защото и бай Х и фъндъка са от БКП

 24. 24 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 819 Весело

  няма как и 5лв да пипнеш ДДС ако няма òвек вътре в НАП,а колкото по големи суми,толкова по високопоставени хора ви трябват...като влади бездомния..и редник киро ,за пълен съпорт...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 25. 25 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1426 Неутрално
 26. 26 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2709 Любопитно

  До коментар [#15] от "oak17621787":

  Ти можеш ли да четеш с разбиране ? Съдът ли е виновен ,че каскетите не са доказали източването на ДДС

 27. 27 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Ковачки не е по различен от Миню Стайков и от Черепа. Не е поразличен и от Вълка, Маджо и Пашата. Тези хора "просперират" благодарение на отъркването си с властта. Миню Стайков се заиграваше с всички - спомнете си как Гоце ходеше в Карнобат да му открива дестиларията. Това, че Ковачки е навън, а не в кауша, значи, че си дялка парите с властимащите и в частност с Баце и неговата крадлива кохорта. В България има престъпен картел от фирми и управляващи, които са си назначили държава, за да ги пази от Наказателния кодекс. В тази суматоха излиза най-ярко името на Каскета, който е назначен от шайката да гони мухите около тях. А, "мухите" са малкото останали, дръзнали изобщо да повдигат въпроса за чекмеджета, подкупи, купен вот и милиарди откраднати от клетия електорат. Същият този, който го е@х@ 50 години комунистите, а сега са го навели техните наследници, а той не охка от ужас, а от кеф.България на три морета, Враца Монако на Балканите, а Габрово Калифорнията на Европа.Да влизат троловете.
  —цитат от коментар 18 на SSS


  Написали сте пълни глупости. В случея с Ковачки, прокуратурата повдига обвинения, постига две присъди, но на трета инстанция милостивия български съд го оправдава. Какво повече да направи прокуратурата. Айде стига с тези опорки Гешев е радост, щото проблема е най-вече в съда, там са истинските гнили ябълки.

 28. 28 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#19] от pretoplena oporka

 29. 29 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#19] от pretoplena oporka

 30. 30 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#23] от "hodounski":

  Всичко е една мафия, която започва с танковете на съветската армия. Колкото и да се опитват да ни кръщават, че за спирането на тока бил винове бушонът ГЕРБ

 31. 31 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1122 Разстроено
 32. 32 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#27] от "oak17621787":

  Пълни глупости. Става въпрос за тиймуърк, между съдии и прокурори от свички инстанции. Там не наши няма. Всичко е една магия. Не наши не виреят.

 33. 33 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  До коментар [#15] от "oak17621787":Ти можеш ли да четеш с разбиране ? Съдът ли е виновен ,че каскетите не са доказали източването на ДДС
  —цитат от коментар 26 на hodounski


  Е как на две инстанции го осъждат и изведнъж на трета оправдават. Айде стига с тези каскети, аман от ДБ опорки.

 34. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мултикултиджендър-Ариец":

  За кремълската хунта не знам... Обаче по времето на ГЕРБ бизнесът на Ковачки се развиваше много добре. Даже и си гореше на воля някакви бали с боклуци. И като го спипаха обеща, че повече няма да прави така. ;)

  Бивш tww09306483.
 35. 35 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 819 Неутрално

  няма начин само прокурорите да са некадърни ,те повечето че не стават е ясно,или действат по команда ,некадърно или са си такива по дефолт...пример лелята с пръскачките ръководител направление Антитерор към спеца...тотал щета,а има и много подкупни и продажни съдии...няма как...според мен 80% от всичките работещи там са за подмяна...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 36. 36 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Това припомняне на стари случаи ни показва, че много отдавна е трябвало да има забрана за продажба на фирмени дружествени дялове при задължения към бюджета. Но комай нарочно законодателите не са я записали в закона. Защо ли? То е ясно защо.

  Сам съм, други няма...
 37. 37 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 938 Неутрално

  другаря ковачки десетилетия получава квоти за емисии, разрешения да гори "експериментално" планини вносни боклуци срещу които получава субсидирани цени за "възобновяема енергия", всичкото това горене с изключени очистващи инсталации.
  получава и десетки милиони годишно "студен резерв".

  И всичко това непрекъснато през последните десет години.
  Че е червен мутро-крадец, съм съгласен. Както са комуноиди, мутри и крадци управляващите през последните десетилетия, които правеха бизнеса на ковачки не само възможен, но и преуспяващ.

 38. 38 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#27] от "oak17621787":

  Фуражка, чети:
  През 2014 г. Върховният касационен съд оправда Христо Ковачки по всички обвинения. Прокуратурата не успява да докаже фиктивни сделки с машини и хранителни продукти. Ковачки не е подписвал лично никакви документи, това са правили неговите пълномощници.


  Тезата, че Ковачки не е можел да не забележи постъпването на данъчен кредит от 16,8 милиона лева лева, също е опровергана. Съдът казва, че това би било вярно, ако цялата сума би постъпила реално и наведнъж, и то по сметка на едно дружество. Сумата обаче е постъпвала по сметките на няколко дружества и на малки порции.

  Този похват е стар и е подобен на този използван в началото на 90 те от Карнобатския бос, който даваше пари на разни хора, за да си регистрират фирми и да правят внос на цигари и алкохол, без да внасят акцизи и да плащат мита. Миню прибираше всичко, фирмите се ликвидираха, а държавата чакаше от умрел писмо.

  Сега си представи един можещ прокурор, който да разбира от материята и да може да събере доказателства, така че да не са за кошчето. Или си представи прокурор, който повдига калпаво обвинение, за да може после да каже, ама те съдиите го оправдаха.
  Ние ги хващаме, те ги пускат. Тия лафове съм ги слушал.

 39. 39 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Алчност, чувство на безнаказаност и липса на каквато и да е почтеност! Живот в безчестие. Но страшния съд е за всички!

 40. 40 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 851 Весело

  О, прокуратурата случайно е "открила" нещо, което за Ковачки? Случайни неща няма там - Гешевтурата разбира, че ги чака разформироване и се мъчат да генерират някаква клета дейност.
  Не очаквах обаче да ударят Ковачки а някоя по-малка риба.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Весело

  Интересно, другаря Ковачки никой не го произнасяше от новата власт, винаги Пеевски, Пеевски, Доган, пак Пеевски,, а за Ковачки - нищо, едва сега излиза сериозен, аналитичен материал. А в годините колко неща са се коментирали, дори във форума, с факти, и нищо. Някой що не прегледа срещу какви заплати се разписват управителите в неговите дружества, защото ако някой не знае, например, в Портовите флотове слагат параф срещу 100 000 лв./месец. Нали знаете защо?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  В крайна сметка обаче Ковачки е оправдан, ...----------------------------------------------------------------------------------ДДС-то го няма, но не е Ковачки според корумпирания български съд?
  —цитат от коментар 10 на Полковник Паликъщов


  Или според некадърната прокуратура!

 44. 44 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Ковачки е от БСП. Мафията почва и свършва там, а ме с ГЕРБ както се опитват да ни кръщават медии, политици и обикновени слуги на мафията
  —цитат от коментар 4 на blondofil


  Ковачки е от ДПС, което е една от трите глави на ламята БКП=БСП+ДПС+ГЕРБ.
  Компренде?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Кой отписа 172млн. в полза на Ковачки? Кой?

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 800 Неутрално

  имало е срещи на мегданчето и "това дело как го виждаш" ...

 47. 47 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Ковачки е от БСП. Мафията почва и свършва там, а ме с ГЕРБ както се опитват да ни кръщават медии, политици и обикновени слуги на мафията
  —цитат от коментар 4 на blondofil
  Христо Ковачки купува гласове за БСП от собствените си работници. Това заяви на пресконференция във Варна лидерът на ПП „България без цензура” Николай Бареков, предаде „Фокус”.

  „Какво социално има в една социална партия, която разчита на един олигарх, който не плаща заплати и три месеца преди изборите не е дал заплати на работниците си, след което им казва, че ще им даде по 100 лв. ако гласуват за определена партия "

 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мултикултиджендър-Ариец":

  "Дойде кремълската хунта на власт и всичките Бенчовци от всичките БКП-та станаха невинни като момини сълзи:
  Гарантирано от нашите (раз)градски "десни"."

  Нещо по темата за Ковачки ? Или там и от кумова срама не смеете да си признаете какви чудовища сте отгледали на гърба на всички нас и нашите пари !

 49. 49 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#4] от "blondofil":

  Кво се правиш на чукундур?
  ГЕРБ от къде се пръкна - нали пак от БКП. Аз затова ги определям простичко като БСП-1 и БСП-2. След като излъгаха народа да гласува за царя се отърваха от единственият добър управленец, който работи за народа и България - Иван Костов. После т..нар. червени мобифони, и генерали от БСП излязоха навън и с подмолни действия, лъжи разпространявани от слуги като Слави и вкарване на зависими лица в редиците на СДС - унищожиха дясното. Днес виждаме, че генното им инженерство е обхванало дори партията майка - БСП. Тези бандити ако някой ги спре да крадат - ще умрат от глад!

  не съм избягал
 50. 50 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#4] от "blondofil":

  Кво се правиш на чукундур?
  ГЕРБ от къде се пръкна - нали пак от БКП. Аз затова ги определям простичко като БСП-1 и БСП-2. След като излъгаха народа да гласува за царя се отърваха от единственият добър управленец, който работи за народа и България - Иван Костов. После т..нар. червени мобифони, и генерали от БСП излязоха навън и с подмолни действия, лъжи разпространявани от слуги като Слави и вкарване на зависими лица в редиците на СДС - унищожиха дясното. Днес виждаме, че генното им инженерство е обхванало дори партията майка - БСП. Тези бандити ако някой ги спре да крадат - ще умрат от глад!

  не съм избягал
 51. 51 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  "................Агенцията изчислява събираемостта на 81% за последните четири години. ...................."

  Този абзац говори предостатъчно!

 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  До коментар [#1] от "parcaleste":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Така се получава за съжаление!

 53. 53 Профил на Случаен минувач
  Случаен минувач
  Рейтинг: 88 Весело

  Не разбирам защо го тормозите човека с дела и с ДДС. Той завалията 5лв. няма, щом буклук гори да се отопли. Докаде се е докарал. НАП милиони сънуват... Тц тц...

 54. 54 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  За приближените фирми на ГЕРБ България е офшорна зона - плащат по индивидуална договорка и то не на НАП

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 55. 55 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1284 Весело

  Една от първите дейности на кабинетът Орешарски беше да оправдае Ковачки. Важно им е било явно. Смилов днес се е изказал като матросовец, искам да го видя след година как ще бори президентската република. Щот полититолизи на щат при резидента вече отварят устенца, пък Слави не казва кво иска

 56. 56 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1284 Весело

  За приближените фирми на ГЕРБ България е офшорна зона - плащат по индивидуална договорка и то не на НАП
  —цитат от коментар 54 на cinik


  Клкото и да си циничен, Ковачки няма нищо общо с ГЕРБ

 57. 57 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 712 Неутрално

  И кво? Всичко е ясно, но няма затворени, конфискувано имущество, запор на сметки... Нооо щерки и синчета в Англия и щатите

 58. 58 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#56] от "Изгубеният":

  Ти ше кажеш? Свински черва са всички

 59. 59 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#56] от "Изгубеният":Ти ше кажеш? Свински черва са всички
  —цитат от коментар 58 на rincewind


  Само Резидента и Слави чисто кат сълзи, нали?

 60. 61 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#27] от "oak17621787":Фуражка, чети:През 2014 г. Върховният касационен съд оправда Христо Ковачки по всички обвинения. Прокуратурата не успява да докаже фиктивни сделки с машини и хранителни продукти. Ковачки не е подписвал лично никакви документи, това са правили неговите пълномощници.Тезата, че Ковачки не е можел да не забележи постъпването на данъчен кредит от 16,8 милиона лева лева, също е опровергана. Съдът казва, че това би било вярно, ако цялата сума би постъпила реално и наведнъж, и то по сметка на едно дружество. Сумата обаче е постъпвала по сметките на няколко дружества и на малки порции.Този похват е стар и е подобен на този използван в началото на 90 те от Карнобатския бос, който даваше пари на разни хора, за да си регистрират фирми и да правят внос на цигари и алкохол, без да внасят акцизи и да плащат мита. Миню прибираше всичко, фирмите се ликвидираха, а държавата чакаше от умрел писмо.Сега си представи един можещ прокурор, който да разбира от материята и да може да събере доказателства, така че да не са за кошчето. Или си представи прокурор, който повдига калпаво обвинение, за да може после да каже, ама те съдиите го оправдаха.Ние ги хващаме, те ги пускат. Тия лафове съм ги слушал.
  —цитат от коментар 38 на SSS


  Миню издерибейства цела югозападна България, в очите на младите е политически репресиран. Карма, иде младото , да си ходи старото

 61. 62 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1284 Неутрално
 62. 63 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  [quote#56:"Изгубеният"][/quote]

  Освен едни 400-500 милиона опростени данъци и осигуровки

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 63. 64 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Ковачки беше бсп,сега е герп

 64. 65 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Хора, като Ковачки, Пеевски и Домусчиев са само майори и лейтенанти на властта и задкулисието. Въпросът е, кои са полковнците и генералите?...

 65. 66 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Хора, като Ковачки, Пеевски и Домусчиев са само майори и лейтенанти на властта и задкулисието. Въпросът е, кои са полковнците и генералите?...

 66. 67 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Любопитно

  Хора, като Ковачки, Пеевски и Домусчиев са само майори и лейтенанти на властта и задкулисието. Въпросът е, кои са полковнците и генералите?...

 67. 68 Профил на Gerorgi Budinov
  Gerorgi Budinov
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Всичко е ясно парите липсват,споделям с коментираните че всички са виновни.Тъжно е 32 години.

 68. 69 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Има такава.
  Има и такава.

  Фирма уникална.

  Национално компетентно определена като "гнет за граждани и държава",
  заслужила "фалит".

  Заслужила, но (бидейки над държавата) не се дава.

  Продължава да произвежда и разпространява фалшиви фактуроподобни документи
  за Данчни събития по или при Нула приход.

  Смуче кредити (иначе как?) от корупция в банкови институции.
  И отстоява стабилност (своя).

  "Измамите

  НАП констатира, че данъчните злоупотреби често се осъществяват от дружества, които, без да осъществяват действителна стопанска дейност, отчитат такава.

  С използване на верига от дружества се формират данъчни задължения, като отчитат големи маржове в цената, а следващите формират никакъв или минимален марж.

  Дружеството накрая на веригата ползва данъчен кредит за данък, който е начислен,
  но не е внесен."

 69. 70 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Идеално положение.
  Всички те са маскари.

  До коментар [#68] от "Gerorgi Budinov":

  Всичко е ясно парите липсват,
  споделям с коментираните че всички са виновни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK