Яне Янев: Гешев е казал: "До дупка". Това няма как да стане без Борисов

Бойко Борисов със съветника си Яне Янев в Народното събрание през май 2013 г.

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов със съветника си Яне Янев в Народното събрание през май 2013 г.Бившият премиерски съветник на Бойко Борисов по корупционните въпроси - Яне Янев, разкрива механизма на зависимости и контрол в съдебната власт в третия епизод от разследването на "Антикорупционния фонд" - "Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков". В излъчената в петък (25 юни) серия записаният тайно Янев твърди как се опитва да съдейства за освобождаване от ареста на ресторантьора Веселин Денков. Той разговаря с Русина Тошева - счетоводителка на Денков, която е помагала на жената, с която той живее - Ивайла Бакалова, да направи записите. Тя е и сред привиканите седем души на разпит в антикорупционната комисия от човек, представител се за служител на ДАНС. Навсякъде в записа женският глас е на Тошева, отговориха на въпрос на "Дневник" от АКФ. Цялата серия гледайте тук.


Първия епизод гледайте тук.
Втория епизод тук.
Кой е Янев и кои са останалите герои в разследването - четете тук.


След позвъняване от "Дневник", Янев затвори и изключи телефона си, а шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров разпространи писмо, че не е говорил по темата "Денков" с Яне Янев и че не е го виждал 3-4 години.
"Дневник" публикува излъчените реплики на Янев от видеозаписа в третия епизод едно към едно, които независимо какво казват или ще кажат засегнатите лица, показват, че се нуждаят от добросъвестно разследване:


Отидох при Сотир, имаше хора, беше лудница. Нямаше как да се говори. Само така правеше. И аз му обясних надве-натри, написах бележки, скъсахме. И ми каза така: слушай човек, искам да те изпратя. Слизаме надолу, и там към паркинга ми казва така: Ние сме в момента на пангара. Длъжни сме да защитим статута на тази институция, и ако сега направим крачка назад, сега ако започнем да отваряме и да пускаме, значи ние признаваме, че тази институция трябва да се закрие. Понеже аз първо му казах при кой съм бил, при нея, обяснил съм им защо, и казвам че връзката е през телешкото месо. На него така започнах. Това просто е, нещо което не може да мръдне.


И вече на изпращането каза така: единствено ми дай време да мога по някакъв начин да го асимилирам. Сега и да искам не мога да ти кажа "да".


Това беше разговорът и това е всичко, което днеска съм успял да проуча.


(...)


На Жоро Ушев се е обаждал два пъти Гешев. Единият път Жоро е питал Гешев какво да прави, а вторият път самият Гешев се е обаждал и е казал: "До дупка". Това няма как да стане без Борисов. Такова е моето заключение.


Значи, едната институция, по която трябва да се работи, е Специализираният съд. През обходни пътища първо трябва да разберем кои от съдиите биха имали смелост да направят нещо различно от всичко това, което е правено до момента. Това е единият вариант. Вторият вариант е спешно да се проведе среща с най-близкия човек до Сотир Цацаров и да се разбере там какво е замислил да прави и какво може да се предотврати. И третото нещо е свързано с възможността да се провери има ли синхрон, все още, след новата политическа ситуация, Гешев - Цацаров - Ушев. И това нещо по отношение на вашия човек, дали е в оня списък за бърз контрол.


Това са трите неща, които според мен трябва да се направят. И в резултат на тази информация, която се получи, да се вземе бързо и адекватно решение. Сега примерно не знам вие с кой работите, но в специализирания съд аз имам хора, които не биха прикрили информация.


Сега, да речем, единият от тях е Пламен Панайотов, на първоинстанционния съд заместникът, който разпределя делата. Пламен е бил мой сътрудник в Комисията за борба с корупцията, бил е прокурор и моят човек Митко Узунов го предложи за съдия в Специализирания съд. Така че, нали, няма как да каже нещо, което не е така. Същото е по отношение на горната инстанция. Директно мога и знам кой е най-близкият човек на Галя Георгиева. Мога да отида, да го изпратя с конкретна мисия да поиска информация. След което може да се видиме с Галя Георгиева и да разберем. Галя е човекът на Сотир Цацаров. Каквото каже Сотир, това прави тя. Без нищо, тя не ходи до тоалетна без да го пита. Тя няма как нещо да сподели, когато има разминаване, първо идва от страна на Сотир, а Ушев получава от Гешев.


(...)


В момента, в който знаеш състава, веднага трябва да се видим.. И утре на всяка цена ще оставя всичко. Като разбера състава, ще отида и директно ще се видя. И с Жоро Ушев, и с Пламен Панайотов - и с двамата.


Русина Тошева: Аз нали ти пращах на теб. Три пъти ми ги гледа Ушев мерките. Три. Значи от пет пъти - три имаме Ушев. И трите пъти - досвидание.


То ясно. На мен ми беше ясно. Като дойдох там на паркинга, мисля достатъчно ясно се изразих каква е работата, как е, що е и така нататък. Сега по по-друг начин стоят нещата, защото аз съм водил важни разговори. Не обичам да говоря, но искам като разбера състава да се видя с тези двамата, след което да направя още една ключово важна среща. И до края на утрешния ден се виждаме и ще ти кажа това, това, това ще стане.


На 24-и съм се наканил, специално ще оставя всичко, семейство... вземам едно агне и отивам там.


(...)


Разговорът със Сотир не протече никак добре. Сотир беше откровен и каза "знам". Нали, аз му разказах всичко в подробности, това което говорихме. Дори стигнах дотам да му кажа следното. Че конюнктурата, с всеки изминал ден, може те да я задържат, но тя се променя. Няма как да остане така в дълъг период от време. И после вече това всичко ще рефлектира върху хора като него. И това ще създаде вече ситуация от рода на око за око, зъб за зъб. Това ми бяха заключителните думи.


Той каза така... че по независещи от него причини... той се е опитал след нашия първи разговор да говори с главния. И го е... и са се разбрали и ходил там в кабинета да пита какво-що. Оня е казал: нищо лично, но Веско в момента е един от най-отявлените бандити, който ни е в ръцете и за който на практика има внесено досъдебно производство. Ние държим един куп други, които няма досъдебни производства за тях, а за него имаме. И ако него го изпуснем, това значи, че съдът капитулира. Все едно си признаваме сами, че всичко е измислена история. И докато не минат парламентарните избори, не може нищо да се направи.


След това вече на тръгване му казах: дали може да бъде достатъчно честен, за да ми каже само едно. Какво според него може да обърне процесите, така че човекът да излезе на свобода и да си осигури необходимата защита. Нищо друго. Само това да ми каже. И той каза така: виж, в момента в държавата има само един силен човек, който може през обходни пътища да каже, че този човек го иска на свобода. Това е президентът. Друг не знам да има и не знам дали някой може да повлияе.


Като вече разговорът беше много продължителен, в детайли, които са твърде неприятни. Той ми каза, че има трима защитени свидетели срещу Веско. Трима защитени свидетели. Като двамата от тях са получавали пари. Получавали са пари от други хора, недобронамерени спрямо Веско, за да говорят срещу него.
Иначе, единственото положително с Цацаров беше това каза така: виж, това което зависи от мен, от моята комисия, оттук нататък, понеже нали те са имат дам да събират допълнителни доказателства - разчитай на мен. И го правя само заради теб.


(неясна реч)


Русина Тошева: А ти сети ли са да го питаш за писмото, помни ли, че сме изпратили писмото.


Да, помни. Помни много добре. И каза, че лично Бойко му се е обадил. Лично той.


(неясна реч)


.. Гешев. И Гешев е казал: в пандиза...


(неясна реч)


А като казах Гешев добре, че ми каза да се сетя.


(неясна реч)


... свързано с Пеевски. Не може да не е свързано с Пеевски. Няма друг кой да му повлияе.


(неясна реч)


Русина Тошева: Много интересно. Ама много интересно.


Значи, нещата са такива, каквито ти ги казвам. И тоя е знаел, и оня е знаел.


Русина Тошева: Да, ама тук виж, че двамата бутат в един коловоз. А нали са в конфликт?


Кои са в конфликт?


Русина Тошева: Бойко и Пеевски. ... Как се кръсти .


Това са пълни глупости.


Пеевски на последните избори, сега на четвърти, които бяха, заедно Бойко му даде 11 места за депутати. Начело с Марин Маринов, бившият министър. (Бившият министър е Младен Маринов - бел. ред.) Това всичко са хора на Пеевски. Всичко. Единадесет мандата му даде, бе, човек. За да може тия гласове от ДПС да отидат при Борисов. Те това направиха. В момента Делян Пеевски е 100 процента на подчинение на Борисов. Той, Доган с Доган всичко приключи.


(...)


(неясна реч)


Той следи всичко. И той казва. Ушев, Жоро нищо не разбира, защото той е една марионетка. Жоро Ушев навремето аз съм го избрал на работа, за този пост. Него го издигна Митко Узунов. Мой представител във ВСС, който е от Сандански и който беше шеф на Висшия съдебен съвет. Целия мандат. Така че, нали, Жоро едно е да говори на адвокати, а друго е да ме гледа в очите. Как ще стане, нали?


Коренна... от земята до небето.


Така че поне в това ще сме убедени кой и в каква степен, кой и какъв натиск упражнява. Защото има по-голям и по-малък.


Говорих с Жоро Ушев и той ми каза следното: че ако зависи от него, той би могъл да положи някакви усилия, но в крайна сметка не зависи. А сега кое исках да съгласувам с теб, ама ти трябва да го питаш. Значи, според мен тези адвокати почти нищо не правят. Няма как ти да си адвокат в такъв процес и ти да не си потърсил връзки и контакти със съдиите и съответните прокурори. И Пламен Панайотов с долния си заместник и Жоро Колев ми казаха, че те, адвокатите, не са искали абсолютно... няма никакви индикации, че са искали разговори.


Русина Тошева: Казвам ти веднага защо. Защото Веско знае, че е 100% невинен и не иска по-никакъв начин да има внушение. Разбираш ли?


Ама той, като знае, че е невинен, нали вижда другите какви мръсници са и с какви долнопробни методи работят.


Русина Тошева: Ти мислиш ли, че не го виждаме вече 8 месеца и половина?


Ами, тогава не си ли прави изводи, че не може по стандартния начин?


(...)


Русина Тошева: Добре кой решава? Кой го прави, виждам, че много неща мога да науча от теб. Кой го прави този списък за бързия контрол? Кой го контролира този списък?


Виж, по принцип, в държавата, откакто той е на власт, се възприеха няколко модела за въздействие върху бизнеса. За да може по някакъв сигурен начин, тези хора да имат, образно казано, чатал на врата. Просто да са в ярем. Да имат свобода до толкова, доколкото да могат да работят, но да нямат друг вид свобода. И той какво направи?


Примерно, на Влади Горанов му беше казано да направи 3 модела. Примерно, всички фирми на една строителна корпорация, защото никой да речем, не само строителните, никой сериозен бизнесмен няма една-единствена фирма.


Примерно на "Геотехмин", казва, всички клонинги трябва да бъдат анализирани и да се види колко им е оборота, колко им е чистата печалба и колко са внесли. Ама и като физически лица, защото това също е играчка. Виждаш колко са юридическите и кои са държателите на акции като физически лица и правиш...


И бяха направени 3 матрици. Едната матрица е, когато има чиста печалба над един милион лева, вече влизаш под прожектора. И те наблюдават. Всяко разместване, вече се следи. Когато имаш оборот над 10 милиона, също си... може да нямаш такава печалба, но щом си над 10 милиона и един лев пак под всичко лупа.


И не само това. Бяха направили много интересна разработка. Че през финансовото разузнаване НАП имаше информация за всякакъв вид финансови транзакции. Всякакъв вид, и кешови потоци. Те, откакто фалира КТБ бяха направили системи за заснемане в трезорите, не само на банките, в частните трезори.


Русина Тошева: Което е противозаконно.


Значи всичко се следеше, ама не можеш да си представиш. Една информация имам от ДАНС, че в София има повече от 100 трезора -незаконни. Частни трезори. Просто


Русина Тошева: Безотчетност.


Просто той с това беше по-различен от останалите, че е от тротоара, от улицата. От мутренските времена знаеш как се оперират нещата. Но след това го облякоха в механизми, защото сега каквото и да се говори, той на моменти се обграждаше и с умни хора, от които взимаше съвети.


Русина Тошева: Това му е най-умният ход.


Да. Не беше като онези всезнайковци - станишевци- манишевци, които си мислеха, че са божества. И другото, което е, той много, много методи на работа ползва от Ердоган и от Нетаняху в Израел. Тези двамата са му кумири.


Русина Тошева: Нелоши кумири си е избрал.


Просто за срещата, за първата среща с Ердоган съм работил аз. И на тази среща бяхме заедно с Касим Дал. Когато искахме той да подкрепи Касим Дал и после Местан, за да отнеме влиянието на Доган.


Тоя беше смешник, разбираш ли, нищо не знаеше. С мои приятели депутати от Меджлиса бяхме близо 10 дни в Турция, за да проучим изключителни възможности, какво би подействало и въздействало на Ердоган при една такава първа среща.


И едно от нещата, които лесно можеше този да ги запамети , защото той не е по-сложните конструкции, беше филма "Златният век". И той всяка божа вечер гледаше по 3 епизода на големия екран на стената в "Бояна". Всяка божа вечер, три месеца преди срещата с Ердоган. За да разбере за манталитета на турския падишах. За да може да вникне в начина на мислене и после наистина се сприятелиха.


Сприятелиха се и до момента са приятели и трябва да ти кажа, че много от методите на Ердоган той ги ползва. При Ердоган почти няма свободен бизнес в Турция, разбираш ли? Няма такъв бе, много рядко се случва, много рядко.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на draxter
  draxter
  Рейтинг: 285 Весело

  Ледът се пропука господа съдебни заседатели!

 2. 2 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Много интересно е това "до дупка.Пак назрява скандал който даже напазаруваните медии трудно ще сметат под килима

  SHADOWS of SOFIA
 3. 3 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Мафиотската структура на ГЕРБ, маскирана като държава.

  Sic transit gloria mundi
 4. 4 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 930 Весело
 5. 5 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Ченалова: Аз разпитвах свидетеля, заплашен от Борисов, че ще бъде направен на колбаси
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160080815641189
  Свидетелят от т.нар. "канибалска история" е бившият шеф на ДФЗ Светослав Симеонов. Това твърди във видеоинтервю за БРРД бившата съдийка Румяна Ченалова. Той се е явил на разпит пред нея през 2010 г., за да оттегли показанията си за подкуп обещан от бившия земеделски министър Мирослав Найденов.
  Според министъра на вътрешните работи Бойко Рашков свидетелят е бил заплашен от бившия премиер Бойко Борисов с думите: "Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо". Рашков не разкри неговата самоличност, но опирайки се на косвени данни Свободна Европа посочи, че най-вероятно става дума за Светослав Симеонов. Сега това се потвърждава и от Румяна Ченалова, пред която Симеонов е променил първоначалните си показания за подкупа.

 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Глупости!!! Нито суджуци, нито кайми, нито някаква си ирландска мърша и грам не е стигала до г-н Бойко Борисов.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  А сега НАП на Спецов ще проверява Горанов! Както навремето НАП проверяваще Цветанов ли? Защото Румен Спецов подписвал отчетите на фирмата си докато бил главен инспектор в НАП
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160077809231189
  Финансовият отчет на фирмата “Гранекс Трейдър” ООД за 2014 г. е подписан от Румен #Спецов на 28 февруари 2015 г. По това време той се е трудил в НАП на позиция главен инспектор в отдел “Разследване на особени случаи” на ТД на НАП София. Информацията се открива в НАПЛийкс. Посочено е също, че достъпът на Спецов до електронните системи на приходното ведомство е прекратен на 18 април 2015 г. При тези данни възниква въпросът дали Спецов не е бил в сериозен конфликт на интереси.

 8. 8 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Никога не е късно за Коледа! Нито пък рано!
  Прас-Прас-Прасетата!

 9. 9 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hristov":

  Понеже познавам някои от лицата, споменати в тоя запис, някои неща ме съмняват да са точно така.

  Не може всичко казано от Янето да се приема за вярно, защото явно вдига гири да се прави на тежък пред тая жена.

  Но знае ли човек...

 10. 10 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#9] от "От Бункера на Бай Хой":

  Силно се надявам да не са..Но пък имайки предвид миналото на Борисов, в което аз пък познавам някои хора, не бих се учудил.

  Sic transit gloria mundi
 11. 11 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Това човече толкова много неща разказа .. дали всичко е истина и не се прави на интересен е едно .. но дори не всичко да е истина пак е супер интересно.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 12. 12 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  В една нормална държава, ако излезе нещо такова споменатите участници - еднокнижника, каскета и цацата, ушевия, вече щяха да са закопчани и при следователите. Там да си изясняват Кой, кого и защо.

  При нас никоя от водещите телевизии дори не го отрази, и 112 място ни е много, предпоследно преди Северна Корея по ще ни отива.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 13. 13 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Весело

  "Просто той с това беше по-различен от останалите, че е от тротоара, от улицата. От мутренските времена знаеш как се оперират нещата. Но след това го облякоха в механизми, защото сега каквото и да се говори, той на моменти се обграждаше и с умни хора, от които взимаше съвети."

  Бойчееее...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 14. 14 Профил на hill875
  hill875
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Ама и Яне Янев бетер като Заев. Не можеш да го разбереш обича те (Бойко) или не.

 15. 15 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Герби- нова дума в българския език. Герби значи краде безогледно в огромни размери или краде цели бизнеси.

 16. 16 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  А бе в Централния софийски затвор, предвидени ли са места за дебели арестанти?

 17. 17 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Гешев пак няма да си причини, разбира се.
  Но ловът на прасетата е почнал - и Буци, когато се крие и хленчи, няма шанс да се хареса на милите климактерички, които преди искаха да му пипнат мускула. С намагнитения Пеевски ги няма и повечето кални медии, нито толкова пари за гласове.

  Вече сме на финали - Буци тича на зиг-заг и квичи из двора, докато неорганизирана тълпа пие, пее и го гони с ножа.

 18. 18 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 402 Весело

  Интересни твърдения. Санкциониран от Щатите по закона Магнитски престъпник е получил 11 депутата от бившите управлявящи от ГЕРБ? Баце, нанкаш ли спокойно?

 19. 19 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Нищожества гербави всякакви!

 20. 20 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Хайде на барикадата!
  —цитат от коментар 4 на Tzar Vova Josei-ki


  Тихо е. Гражданите за Европейско развитие чакат опорки от областния координатор.

  SHADOWS of SOFIA
 21. 21 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Яне Янев винаги е бил съвеста на народа!
  Каквото е казал все е истина!

 22. 22 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Буци май ще се окаже по-влиятелен, отколкото го мислех. Досега даваше вид просто на свързочник-утилизатор на мафията, който си е запазил някакви привилегии и, съответно, кюлчета, но в общи линии изпълнява заповеди. А от тия думи излиза, че той е самият тартор...

 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Сотир не се е виждал с Цацаров откакто майка му го е отбила.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hristov":Понеже познавам някои от лицата, споменати в тоя запис, някои неща ме съмняват да са точно така.Не може всичко казано от Янето да се приема за вярно, защото явно вдига гири да се прави на тежък пред тая жена.Но знае ли човек...
  —цитат от коментар 9 на От Бункера на Бай Хой


  Възможно е. Въпросът е, че Яне Янев не прилича на човек, готов да стане изкупителна жертва и героично да мълчи, ако решат да го изкарат пълно менте. Все пак това му е бизнесът - да посредничи - и не може да си позволи да излезе от цялата история като дребен мошеник самозванец.

 25. 25 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Смрад и воня се разнася от тая кочина.

 26. 27 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Сотир не се е виждал с Цацаров откакто майка му го е отбила.
  —цитат от коментар 23 на Един вампир броди из Европа


  Ако ги намагнитят, тя и неговата майка няма да има нищо общо с него, предполагам и каскетската. Така шиши няма да е единствения самотен, заедно ще се утешават при бай Ставри :)

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 27. 28 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Весело

  История съшита с бели конци!

  Както беше с компромата за чекмеджето! Или "подслушванията" на опозицията!

 28. 29 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бе то мирише много и от отдавна... Сега дойде време на омазването с лайна. Което си е найс отсекъде. Българинът изначално си мирише и нема сетива за миризми. Ама като усети лайна по кожата, тук там, му сработва процесорът. Надявам се.

 29. 30 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  История съшита с бели конци!Както беше с компромата за чекмеджето! Или "подслушванията" на опозицията!
  —цитат от коментар 28 на Дария Колев


  Да, нали? Избирателите ще ви повярват, както повярваха за чекмеджето.

  Свърши се вече вашата.

 30. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  Квартирантът нема как да се обърне срещу наемодателя си.

  Таман свикнеш с дрешника със седемсршлните гардероПи, дето можеш да държиш по един каскет за всеки ден от годината, и с “мултитемпературния охладител” за домашнярката от Волеяк, а какво? Да се изнасяш?

  Айде без тия...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 32 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  История съшита с бели конци!Както беше с компромата за чекмеджето! Или "подслушванията" на опозицията!
  —цитат от коментар 28 на Дария Колев


  Гледайте, гледайте, такива вече са изчезващ вид. Дори и на тези с ниска интелигентност вече им просветна за какво става дума. След изборите такива ще изчезнат да си изкарват стотинките другаде, а идолите им ще са въдворени на почивка при бай Ставри.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 32. 33 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1675 Весело

  Давай Яне, бозата още не е разбъркана достатъчно.......

 33. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  До коментар [#25] от "Индиана":

  “Смрад и воня се разнася от тая кочина.”

  Дори да прекараш пръчка по повърхността на блатото, вонята е непоносима.

  А когато нагазиш с фадромата в гъстата тиня, там е деветият кръг на Ада.

  12 години СИК/ГЕРБ, 12 години putrefaction (гниене).

  Тези отпадъци трябва да бъдат изринати, изстъргани, петното под тях обработено с Лизол, после проветрение...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#16] от "gianni":

  Те ще отслабнат там. Има здравословна диета.

 35. 36 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  То тази мърша от където и да я подхванеш все ще вони! И последния герберски трол е наясно че защитава престъпници, но това не го спира за да го прави безропотно всеки ден. Докато тези от върхушката не влезнат на топло, така и няма да тръгнем да се оправяме. Саботажа на държавата е повсеместен!

 36. 37 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  От десет години вече, Яне е г-н Никой. Човек без никакво положение в обществото или сред властовите структури. Човек, който и навремето,още по малко сега, някой приема на сериозно.И изведнъж, той се среща и разговаря с първите хора в съдебната система и знае най съкровените тайни на държавата!!! е, колко лилав трябва да си, за да вярваш на думите му?

 37. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#21] от "Иван Петров":

  Хе-хе-хе! 😀 Ама пък, как само бореше Борисов, ехааа! Чак подлога му стана!

 38. 39 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Янето е въздух под налягане. Сега използва момента да се намърда отново на някаква служба и да изкара някой лев….
  Зъл човек , не го харесвам , а е и фурнаджийска лопата. Говори неща , които са известни в обществото и се знаят от много отдавна, но си придава важност прекалено много. Не казвам , че говори неистини .

 39. 40 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#22] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Американският посланик в писмото си от преди двадесетина години пише, че е отговорник и ръководител на канала за трафик на дрога и проститутки през България за Европа. Тоест е доста над средно ниво в организацията. Сретен знае най - добре.

 40. 41 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#38] от "Vlado Nikolov":

  Той и на събранията на ДСБ димки хвърляше, но те пък сега тела хвърлят да го защитават!

 41. 42 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 958 Неутрално

  А иначе пробитата ни скапана правораздавателна система плаче ….ама за тотална чистка , ама наистина тотална! Там се е събрало толкова много гнус и плява , че мирише от километри и неслучайно сме на дъното по всички показатели в ЕС !

  Като говори Христо Иванов за нуждата от реформа в съдебната власт , да знаете и другия път да гласувате за тази реформа. Ето за това и поради това ручаме жабетата….
  Ето за това ГЕРБ драпа със зъби и нокти да брани Боце — иначе се срутв целия модел граден от тези престъпници!

 42. 43 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Спец.прокуратурата и съда, заедно разбира се с Боко, искали 200 000 евро, за да отърват Весо Брадата. За целта, пратили като посредник, известния с голям интелект и желязна дискретност Яне. Той пък, като на изповед, разказал на жената, всички дълбоко пазени до сега тайни на Боковата и Каскетовата диктатура. Пита се, в коя секта трябва да членуваш, за да приемаш казаното от Яне за Света истина?

 43. 44 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  Размисли на тема Видовден. Съдбата на башибозуците на Али Барутанлията, извършили Баташкото клане:

  "Когато пристигнали освободителните войски, поп Тодор не закъснял да се яви с донските казаци в своето селце. Наместо да плаче на гроба на своята жена, той се турил начело на хиляда души българи и в два деня и две нощи преобърнал в прах и пепел помашкото село Тамръш, гнездото на капасъзите. "

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 44. 45 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  Гербаджийски търмъшлийски капсъзи, на колене за прошка пред българите!

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 45. 46 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Точно по путиновия модел. Правилните олигарси се обслужват с държавни поръчки, за което те се реваншират с пълнене на чекмеджета (в путиновия оригинал -офшорки), неправилните се вкарват в затвора.

 46. 47 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 761 Неутрално

  "Като говори Христо Иванов за нуждата от реформа в съдебната власт , да знаете и другия път да гласувате за тази реформа".

  Съдебна реформа трябва да има, друг е въпроса дали това да е съдебната реформа на Христо Иванов.
  Булката на Яне дали си взе изпита?


 47. 48 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  До коментар [#43] от "uvtest":

  Ти май забравяш , че Янка беше официално съветник на Буци..

  Sic transit gloria mundi
 48. 49 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 958 Неутрално

  "Като говори Христо Иванов за нуждата от реформа в съдебната власт , да знаете и другия път да гласувате за тази реформа".Съдебна реформа трябва да има, друг е въпроса дали това да е съдебната реформа на Христо Иванов.Булката на Яне дали си взе изпита?
  —цитат от коментар 47 на Иван Петров


  Дали това да е съдебната реформа? Естествено! Няма Барни Ръбъл да я прави ,зер….

  Всичко което ГЕРБ не харесва , е добро за държавата.

 49. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  " Сега, да речем, единият от тях е Пламен Панайотов, на първоинстанционния съд заместникът, който разпределя делата. Пламен е бил мой сътрудник в Комисията за борба с корупцията, бил е прокурор и моят човек Митко Узунов го предложи за съдия в Специализирания съд. Така че, нали, няма как да каже нещо, което не е така. Същото е по отношение на горната инстанция. Директно мога и знам кой е най-близкият човек на Галя Георгиева. Мога да отида, да го изпратя с конкретна мисия да поиска информация. След което може да се видиме с Галя Георгиева и да разберем. Галя е човекът на Сотир Цацаров. Каквото каже Сотир, това прави тя. Без нищо, тя не ходи до тоалетна без да го пита. Тя няма как нещо да сподели, когато има разминаване, първо идва от страна на Сотир, а Ушев получава от Гешев."


  Господ го каза преди толкова време по повод на търговците в храма : разбойнически вертеп !
  Нямам какво да добавя !

 50. 51 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Борисов & Пеевски използват бухалките си Гешеф, Цацаров, министри, магистрати и контролни органи за българският вариант на матрицата. Диктаторска реалност където чужди инвестиции не припарват заради корупцията, където всеки пресуспял български бизнесмен плаща данък спокойствие и където те разследват хрътките на НАП и прокуратурата ако не кихаш в чекмеджето: "Едната матрица е, когато има чиста печалба над един милион лева, вече влизаш под прожектора. И те наблюдават. Всяко разместване, вече се следи. Когато имаш оборот над 10 милиона, също си... може да нямаш такава печалба, но щом си над 10 милиона и един лев пак под всичко лупа."

 51. 52 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#49] от "strymski":

  Вярно!
  Това е избора в кочината - Ръбъл или Бойкикев!
  Иначе плачем за нещо нормално, но всъщност не го искаме. В екскрементите се чувстваме най-добре.

 52. 53 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 859 Весело

  От всичко най-смешно е как Янето организирал посещението в Турция, а Буци гледал по три турски сапунки на вечер.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 53. 54 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#43] от "uvtest":

  В гербрската платена секта

 54. 55 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  на колене...
  —цитат от коментар 45 на cinik


  А, падането на колене и то пред един руски резидент, е патент на лилавите другари.

 55. 56 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Господин Я Янев отдавна не беше се вясвал в публичното пространство, но щом е да лисне още малко помия в мръсния канал, що да не му дадум думата!

 56. 57 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#43:Ти май забравяш , че Янка беше официално съветник на Буци..[/q Помниш ли, преди колко години му беше съветник? Щото в по скорошно време , един друг му беше даже министър.

 57. 58 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Една информация имам от ДАНС, че в София има повече от 100 трезора -незаконни.

 58. 59 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  От десет години вече, Яне е г-н Никой. Човек без никакво положение в обществото или сред властовите структури.
  —цитат от коментар 37 на uvtest  Уникален ЛЪЖЕЦ! Ама защо лъжете за факти , които са лесно проверими.
  В периода 2015 – 2017 г. е съветник в политическия кабинет на Министър-председателя Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта.

  2017 беше реди 10 години според гербидж тролетариата. Ти да видиш! Даже не можете да смятаате, имате ли завършен втори клас илио в пазарджишкото за милиционери не се иска смятане?

 59. 60 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#53] от "Пипера е много лют":

  Може да ти е смешно, ама такова е явно нивото на лидерите - и нашите и турските и руските та и баба ти Меркел

 60. 61 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  До коментар [#57] от "uvtest":


  Да Иванов беше министър и си ПОДАДЕ САМ ОСТАВКАТА, когато стана ясно , че ГЕРБ ИЗЛЪГАХТЕ ЗА СЪДЕБНАТА РЕФОРМА! Реформа , която е видимо по-нужна дори днес след изваденото видео. Наистина в пазарджишкото за милиционери сте невнятни.

 61. 62 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1481 Весело

  До коментар [#48] от "Hristov":

  А Сандокан беше министър :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 62. 63 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#24] от "еспресо":

  Той си е такъв.

 63. 64 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  До коментар [#62] от "Stalwart":

  ОООО Ламбич, кво стана, кога напиканите гащи Каракачнов, ще съставя правителство, барабар с Дамаджански външен, както предвиждаше преди миналите избори. Интересно ми епрогнозата ти за тези, щото явно ги чаткаш нещата. Та типче, като тебе каво мисли, Шкембе войвода, ще стане ли мениджър топла витрина в Била, а Дамаджански ще стане ли теляк в гей сауната в Слатина? Щото те и до под опашката ан коня няма да се доредят.

 64. 65 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#41] от "Иван Петров":

  Нагаждач от всякъде.

 65. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  До коментар [#64] от "Doge":

  “Интересно ми епрогнозата ти за тези, щото явно ги чаткаш нещата.”

  Прогнозата на Ламбето преди 8 месеца беше: сенсей Дръмб - втори мандат, евентуално трети, после Йованка (два минимум), после Куши, Барончо...

  Не го закачай на прогнози, че и без това и доста лабилен, откакто с ВМРО отидоха не под опашката на коня, а направо на кучето в ****.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 69 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2588 Весело

  До коментар [#66] от "Norman Granz":

  А още преди да започнат праймъритата прогнозата му беше, че крукид Джо оттече. И той, и Сион много се хвалеха колко точни са им прогнозите, но претърпяха пълен провал.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 73 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1070 Любопитно

  До коментар [#42] от "strymski":

  и каква риформа предлага ици риформата, щото в продължение на 4 години си смени неколко пъти риформите и вече не е ясно?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 73. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  Янето предаде четата. Не че всички не го знаят, но друго е, съветникът ти по борба с корупцията да го каже, макар и нелегално.

 74. 75 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Анти корупционния фонд не беа ли

  здравейте циркаджии. Сергей 2017?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 75. 76 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Имам чувството , че се намирам във филм на ужасите и всеки момент ще изкочи поредния капан.Щеше да е кошмарен сън , ама си е чиста истина и всички гледаме това хорър шоу.

 76. 77 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#27] от "rumen_s":Пита се и кога официално ще назоват Борисов по Магнитски? Вече изглежда само въпрос на време.
  —цитат от коментар 72 на zzg05812823


  Питай смилов, той сичко знае, па и американците него питат кого са турят у списъка.

 77. 78 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Въпрос на време е, нема що, щом на такива капацитети - дебили така им изглежда.

 78. 79 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 117 Весело

  Е, лайното удари вентилатора. Освен смрадтта от прокуратура, конпи и съд, вече е ясно, че Рапоня се занимава и с търговия на дупетати на едро. Минимално количество за продажба - 10 бройки. Дал 11 на пеефски, на Слави също обещава 10 само и само курбан да не го прави. А, и друго забелязах - и тук се споменава Геотехмин. А на кого е Геотехмин - на Цоло Миньоро, оня същия с кюлчетата дето го освети Илчовски.

  Ain't no thing like me, except me!
 79. 80 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 117 Весело

  Е, лайното удари вентилатора. Освен смрадтта от прокуратура, конпи и съд, вече е ясно, че Рапоня се занимава и с търговия на дупетати на едро. Минимално количество за продажба - 10 бройки. Дал 11 на пеефски, на Слави също обещава 10 само и само курбан да не го прави. А, и друго забелязах - и тук се споменава Геотехмин. А на кого е Геотехмин - на Цоло Миньоро, оня същия с кюлчетата дето го освети Илчовски.

  Ain't no thing like me, except me!
 80. 81 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Само се дърляте и нищо...Тука важното е тия 100 хилки дадени ли са, ако са дадени - кога са дадени? На кой? И след като са дадени ли е пуснат тоя хубавец от ареста? Ако не са дадени, как аджеба го пуснаха тоя? Много въпроси без отговори....А иначе винаги ще има някой, който иска да изкара некой лев от далаверка...Яне и тоя консултанта хич даже не ме изненадват...то от 20 години в България е най-доходоносно да си консултант.../водното огледало е типичен пример.../ ....такива ми ти работи ми занимават ума...

 81. 82 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Това пак ли е ново пулицерско Капитално разследване

  като онова " кои са мишо брадата и оная другата"

  На което отговорът беше даден в Правен Свят:
  Весо Брадата към убитата Станка Марангозова: 200 000 лева глоба или променям съдби в отрицателен смисъл. Веселин Денков бил посредника между Васил Божков и хората на улицата, твърди таен свидетел пред разследващите.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 82. 83 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 796 Весело

  Яне Янев-най-новия умнокрасив поборник! Щом Бареков е нает от другия лагер става и Янето. Не че има разлика. Янето щеше да уволнява Боко, но като видя, че не стана работата реши да му стане съветник. Един вид, громи партийният враг отвътре.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 83. 84 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Др. Илчовски, Денев, Янев, Рашков новите умнокрасиви тот…

 84. 85 Профил на qov531061216
  qov531061216
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Вие наистина ли вярвате на Правен Свят???!!! Медията на Пеевски?! Когато видя някой попаднал там в негативна( поръчкова) статия ме е ясно , че или не е платил или е читав човек… Не го познавам този Денков, но говори доста подредено и всичко , което каза при Диков ме наведе на мисълта, че е са скалъпили нещо, защото не е удобен … До коментар [#82] от "diq55699032":

 85. 86 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  От златното време на българската политика липсва Станишев. Както и предполагахме, Борисов не можа да го замести, съжаляваме, не е неговата "категория" иначе тройната пак си е същата.

 86. 87 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1179 Весело

  Яне Янев винаги е бил съвеста на народа!Каквото е казал все е истина!
  —цитат от коментар 21 на Иван Петров


  Яне Янев пише книга за корупцията от "А" до "Ю" (цитирам туит).

 87. 88 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1179 Весело

  Спец.прокуратурата и съда, заедно разбира се с Боко, искали 200 000 евро, за да отърват Весо Брадата. За целта, пратили като посредник, известния с голям интелект и желязна дискретност Яне. Той пък, като на изповед, разказал на жената, всички дълбоко пазени до сега тайни на Боковата и Каскетовата диктатура. Пита се, в коя секта трябва да членуваш, за да приемаш казаното от Яне за Света истина?
  —цитат от коментар 43 на uvtest


  Записите са правени със скрита камера и когато Янето е разбрал тази работа, предупредил Антикорупционния фонд чрез адвоката си, че не е съгласен те да се публикуват. Така че на нищо не се прави, действително е водил тези разговори, друг е въпросът доколко влиятелните фигури са го отразили.

 88. 89 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1179 Весело

  До коментар [#81] от "rqm431061711":

  "Само се дърляте и нищо...Тука важното е тия 100 хилки дадени ли са, ако са дадени - кога са дадени?"

  Ако бяхте проследили внимателно случая, щяхте да сте наясно. Но откъде у троловете толкова много време за четене - те трябва да драснат набързо там нещо по опорките.

 89. 90 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1179 Весело

  От златното време на българската политика липсва Станишев. Както и предполагахме, Борисов не можа да го замести, съжаляваме, не е неговата "категория" иначе тройната пак си е същата.
  —цитат от коментар 86 на Бланш


  А, не е същата! Онези крадяха по-малко - тогава се говореше за милиони, а сега се подхвърлят едни милиарди навсякъде като джобни пари.

 90. 91 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 566 Любопитно

  До коментар [#17] от "еспресо":

  Това не се ли правеше на Заговезни?

 91. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Така си е.
  Пинокио 1, Пинокио 3 и Пинокио 2

  До коментар [#14] от "hill875":

  Ама и Яне Янев бетер като Заев. Не можеш да го разбереш обича те (Бойко) или не.

 92. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Аналогично куче... пардон ;)
  Случай.

  Сталин приласка хитро врага.
  В Кремъл... Полша, Бенелюкс, Франция, Англия, Беларус, Украйна... Сталинград.
  И сгроми го в Берлин.

  Постигна "Яне" империя.
  Тя надживе Сталин (до 1992).

  До коментар [#83] от "todor._89":
  Яне Янев-най-новия умнокрасив поборник!
  Щом Бареков е нает от другия лагер става и Янето. Не че има разлика.

  Янето щеше да уволнява Боко, но като видя, че не стана работата
  реши да му стане съветник.
  Един вид, громи партийният враг отвътре.

 93. 94 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Айдеее, хвръкна му главата на Янето ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK