Последици след отказа на ВСС да разгледа отстраняването на главния прокурор

Предсрочното прекратяване на мандата на ВСС е рисковано за правната сигурност, но остава единственото средство да бъдат предотвратени по-лоши последици за обществото.

© Юлия Лазарова

Предсрочното прекратяване на мандата на ВСС е рисковано за правната сигурност, но остава единственото средство да бъдат предотвратени по-лоши последици за обществото.Анализът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.


Какво се случи на заседанието на ВСС и как се стигна дотук?


С 12 на 8 гласа пленумът на Висшия съдебен съвет отхвърли искането на министъра на правосъдието Янаки Стоилов като недопустимо относно това да бъде ли освободен Иван Гешев от поста главен прокурор на предвидените в Конституцията основания. Предложението на правосъдния министър се основава на данни, изложени от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, които дават основание за това, че Иван Гешев с действията си е извършил тежко нарушение, системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт.
Мнозинството във ВСС прие тезата на близкия до ДПС следовател Стефан Петров за това, че министърът на правосъдието няма компетентността да прави предложение за освобождаване на главния прокурор. Поради това и не се стигна до процедурно обсъждане по същество има ли основания за освобождаване на Гешев.


С произведеното решение на съдебния съвет на практика се стига до неприлагането на Закона за съдебната власт, което е грубо правонарушение и само по себе си е предпоставка за търсене на отговорност от самите членове на ВСС. Процедурата по освобождаване на главния прокурор е огледална на тази по избора и не оставя никакво съмнение за това може ли министърът на прaвосъдието да инициира прекратяване на мандата - който може да номинира, може и да иска отстраняването.


Какво да се прави с мнозинството в този състав на ВСС?


Безотговорното поведение на членовете на ВСС не е съпроводено с никаква възможност за санкция. Оценките, които им се поставят след приключване на мандата, се изчерпват с дефиницията "съответни" - без качествен критерий, без оценъчен елемент и без последици за по-нататъшната им кариера.


Предсрочно освобождаване е възможно в този случай на дисциплинарно основание, като дисциплинарното производство е необходима предпоставка, за да може за избраните от Народното събрание една пета от депутатите да поискат това, съответно една пета от съдиите и прокурорите за попълнилите съдийската и прокурорската квота. Процедурата е сложна, тромава и трудно би довела до резултат.


Така на практика и ВСС, и главният прокурор се явяват несвързани със системата от държавни органи самодостатъчни органи, които по никакъв начин не подлежат на отчет пред българските граждани.


Оттук насетне обаче с това си поведение членовете на ВСС доказват несъстоятелността на този орган да изпълнява законовите си задължения. В оставащата година от мандата на осмия състав на съвета най-важното, което му предстои, е избор на председател на Върховния касационен съд предвид изтичащия мандат на Лозан Панов.


В новата ни история се е стигало до предсрочно прекратяване на няколко мандата на ВСС чрез изменения на съдоустройствения закон, предприети от Народното събрание. Такъв тип действие е рисковано за правната сигурност, но остава единственото средство за това да бъдат предотвратени по-лоши последици за обществото. Вярно би било твърдението, че това става оръжие всяко следващо мнозинство в НС да освобождава неудобни нему състави на ВСС, но като че ли към настоящия момент такова действие е легитимно.


Депутатите разполагат и с процедурната опция, преди да предприемат крайни мерки, да поискат изслушване на членовете на съдебния съвет в Народното събрание, за да обяснят решението си на българските граждани - чл. 84, т. 17 от Основния закон предполага едно такова действие.


Ще продължи ли Гешев да бъде самодържец отвъд установения конституционен ред?


Възможен ход за някакъв опит за отчет над действията му оттук насетне е именно избор на нов състав на ВСС и използване на възможността по чл. 84, т. 16 от Конституцията. Тази възможност дава право на НС да иска изслушване на главния прокурор без обаче да задава въпроси по конкретни дела.


Останалото го знаем - като че ли към настоящия момент обществото ни е неспособно да излъчи конституционно мнозинство, което да реализира всеобхватна съдебна реформа.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Гешев е позор за България , а ВСС още по-голям.Избраха един мутромилиционер с фалшива диплома.И то два пъти.

 2. 2 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Закривайте го това ВСС!

 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Гешев е позор за България , а ВСС още по-голям.Избраха един мутромилиционер с фалшива диплома.И то два пъти.
  —цитат от коментар 1 на pro_bono


  Част от ВСС беше подбирана много внимателно и съм готов да се обзаложа, че срещу всеки от тях мафията има по нещо, с което ги държи на къса каишка. За да си оправим правосъдието, трябва да направим прокуратурата наново, по грузински образец. Те си викнаха американски специалисти, които прекараха през психолози, полиграф и т.н. всички прокурори и отсяха годното, от негодното. Вместо да имаме 3 пъти повече прокурори, от колкото всяка една нормална страна, ние трябва да се лишим от излишният багаж и да останат само тези, които са годни за тази работа.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Закривайте го това ВСС!
  —цитат от коментар 2 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Дааа, май това е най-доброто решение, ама както споменава и автора на публикацията, варианта за предсрочно освобождаване поне може да мине. Как и по какъв начин, тези които го искат, могат да го направят...
  Хората ще ръкопляскат...

 5. 5 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  ,,Мнозинството във ВСС прие тезата на близкия до ДПС следовател Стефан Петров за това, че министърът на правосъдието няма компетентността да прави предложение за освобождаване на главния прокурор. Поради това и не се стигна до процедурно обсъждане по същество има ли основания за освобождаване на Гешев.”

  Министъра може и да няма, но народа има и след като се вдигат хората на протест -явно има СЕРИОЗНА ПРИЧИНА за това…

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3808 Весело

  " новата ни история се е стигало до предсрочно прекратяване на няколко мандата на ВСС чрез изменения на съдоустройствения закон, предприети от Народното събрание. Такъв тип действие е рисковано за правната сигурност, но остава единственото средство за това да бъдат предотвратени по-лоши последици за обществото. Вярно би било твърдението, че това става оръжие всяко следващо мнозинство в НС да освобождава неудобни нему състави на ВСС, но като че ли към настоящия момент такова действие е легитимно."

  Колко пъти се това да повтаряме, че трябва промяна в ЗСВ, изритване на калинките на сараите от ВСС, преобладаващо нов състави и....... Гешев да се радва ! 😂👍 Парламентът е на ход, иначе друг изход просто няма !!! Време е за действие, а не само за едни и същи, повтарящи се до безкрайност , констатации........

 7. 7 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Когато хората искат и търсят правосъдие и не го намират в лицето на главния прокурор, то няма причина той да остава на този пост. То е ясно.
  Виждаме двойни стандарти-за едни си го причинява за други-не иска да си го причинява. Това не може да е така.

 8. 8 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  Мнозинството във ВСС прие тезата на близкия до ДПС следовател Стефан Петров за това, че министърът на правосъдието няма компетентността да прави предложение за освобождаване на главния прокурор.
  __________________________________________________________

  Много правилно решение, още повече, че Янаки Стоилов е СЛУЖЕБЕН министър на правосъдието!

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  Вече не остана никакво съмнение, че ВСС е коституиран като лична адвокатска кантора на Гешев, както отрядът за охрана на свидетели (наброяващ 150 високо платени и със страховит изглед паравоенни бойци, които досега не са охранявали нито един свидетел) е неговата лична преторианска гвардия.

  Т.е. Гешев се изживява като някакъв велик везир, който си позволява по-голяма охрана от държавния глава, премиера и председателя на НС, да не говорим за министрите.

  Мисля, че подобно самоуправство не е предвидено нито в Констит,цията, нито в закона за съдебната власт.

  Тази паравоенна организация трябва да бъде незабавно разпусната, както трябва в спешен порядък да бъдат разпуснати спезиализираните съд и прокуратура, на първоинстанционно и въззивно ниво, а също и КОНПИ.

  От самото им създаване беше ясно, че това са шпицкоманди за изпълнение на политически поръчки - няма нужда от тях в една правова държава.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Абсолютно вярно!

 11. 11 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  До коментар [#8] от "Дария Колев":


  А г-би изобщо не ни интересува мнението на БЛИЗКИТЕ ДО ДПС !

 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  Мнозинството във ВСС прие тезата на близкия до ДПС следовател Стефан Петров за това, че министърът на правосъдието няма компетентността да прави предложение за освобождаване на главния прокурор.__________________________________________________________Много правилно решение, още повече, че Янаки Стоилов е СЛУЖЕБЕН министър на правосъдието!
  —цитат от коментар 8 на Дария Колев


  Говорите, разбира се, пълни глупости!

  Служебният министър е пълноправен министър.
  За това има и Решение на КС за Служебните правителства.

  Наглеците във ВСС са уникални гьонсурати!
  Даже сам Янаки Стоилов им се смееше накрая в очите как след 7 - с думи - СЕДЕМ! - часа дебати, при това напълно сериозни по същество - постановиха, че няма да дебатират по същество, защото ръйшли ...

  Лъсна цялата бутафория на този ВСС и на този Каскет!
  QED!

 13. 13 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Като не искат с добро……

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#5] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Лед като Министъра го предлага за назначаване може и обратното каквото и да твърдят тези. Срам и позор за Правото , Закона и гилдията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Къде работи синът на съдия Цветинка Пашкунова- член на ВСС???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5060 Неутрално

  Гешев е на "мушка" повече от година. Като не си подава оставката все някак ще му скроят каскет/шапка

 18. 18 Профил на eax49671389
  eax49671389
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да не се заричаме, но мисля, че дъното на този състав на ВСС беше ударено с трясък, който вече се чу в цялата държава и общество.

  Вечното оправдание с "независимостта на съдебната власт" не може повече да служи за параван на тези извращения с правото, закона и Конституцията.

  Разпускане на ВСС, нов състав, вкарване отново на предложението и освобождаването на Каскета като главен прокурор.

 19. 19 Профил на cdb09607161
  cdb09607161
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Съдебен помощник е в спецсъда.

 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Весело

  До коментар [#19] от "cdb09607161":

  🤣🤣🤣

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#19] от "cdb09607161":

  Това не е ли конфликт на интереси?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  ... В новата ни история се е стигало до предсрочно прекратяване на няколко мандата на ВСС чрез изменения на съдоустройствения закон, предприети от Народното събрание. Такъв тип действие е рисковано за правната сигурност, но остава единственото средство за това да бъдат предотвратени по-лоши последици за обществото. Вярно би било твърдението, че това става оръжие всяко следващо мнозинство в НС да освобождава неудобни нему състави на ВСС, но като че ли към настоящия момент такова действие е легитимно ...

  Не мога да се съглася с тезата за опасността за "правната сигурност" и с йезиутското оправдаване все пак на такъв подход.

  Сорри, но за каква "правна сигурност" в момента говорим? Че нали за това е данданията - че НЯМА правна сигурност! Та какво ще "нарушим"?

  И от къде на къде "поправката" на една ... да я наречем "грешка" ... ще се нарежда редом с "поправките", обслужващи и узаконяващи произвола?

  И що за смачкан и увреден манталитет е да се търси "все пак" някакво "оправдание" за такова действие?

  Точно обратното - задължително е да има "поправка", която да бастиса "практиката на поправките" и да възстанови условията за Правна сигурност!

  А ако авторът предполага, че това днес е кауза пердута, щом утричка можело - видите ли! - "поправката" да бъде използвана като основание за "контрапоправка", т.е. да победят отново "старите сили" и да завъртят колелото обратно - то да си го каже направо!
  А не да се гъне като ученичка политкоректно хем да е "рИвулюсьонен" - хем да му е свита ОЩЕ душичката и да го е ШУБЕ от евентуално да не сбърка и да изпадне от каруцата с благинките, ако палачинката се обърне.

 23. 23 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Любопитно

  Защо някои магистрати се държат така сякаш креслото им е по наследство?
  Ей това ми е много интересно.

 24. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Весело

  До коментар [#21] от "КМЕТ В СЯНКА":

  …роднина> милиционер> роднина> милиционер…

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#22] от "xm...":

  Виждам, че сте в час с материята.
  Има ли Гешев изискуемия професионален ценз и квалификация да заема длъжността главен прокурор?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  „А ако авторът предполага, че това днес е кауза пердута...”
  До коментар [#22] от "xm...":

  Подобни миши хора крепят управлението на Борисов 15 години.

 27. 27 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  Днес имаше и други идеи ...Реформата трябва да прегази тази съпротива на мутрите

 28. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Съвсем не знам. Това е въпрос на административни разни тюрлюгювечи, при това овъртолени поне из две, че може даже и три министерства.

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#27] от "dejmos":

  Днешния ден в НС трябва да се изучава в учебниците по държавност, парламентаризъм и демокрация.
  Историята ще го запомни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 175 Неутрално

  "Останалото го знаем - като че ли към настоящия момент обществото ни е неспособно да излъчи конституционно мнозинство, което да реализира всеобхватна съдебна реформа."

  Това не го ли знаехте още по време на протестите, когато вече бяхте се обединили с БКП?


  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#28] от "xm...":

  Ключа от бараката е в МП и Прокуратурата е безсилна.
  Министър Стоилов обеща да провери регистрите.
  Да не стане голяма изненада.
  Защото аз вярвам на адвокат Минчо Спасов.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Няма изненада ! Държат се един друг

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#30] от "justauser":

  Коментирай ТОВА!!!
  https://frognews.bg/novini/adv-mincho-spasov-diplomata-geshev-nevalidna-moje-bade-glaven-prokuror.html

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#32] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Ще се държат, ще се държат па ще се пуснат.
  Изчегъртване му е майката!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  До коментар [#31] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз я карам по бабешки: доверие всекиму - вересия никому!
  Ще видим!

 36. 36 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Време е запознатите да публикуват зависимостите на всеки член на ВСС. Вчера Лозан Панов "честити" на една защитничка на Гешев назначението на сина й. Всеки член на ВСС е хванат от Мафията, кой с назначения, кой с компромат....

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#36] от "iiu09354227":

  Същата следва НЕЗАБАВНО да подаде оставка!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 501 Весело
 39. 39 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1171 Любопитно

  До коментар [#28] от "xm...":Ключа от бараката е в МП и Прокуратурата е безсилна.Министър Стоилов обеща да провери регистрите.Да не стане голяма изненада.Защото аз вярвам на адвокат Минчо Спасов.
  —цитат от коментар 31 на КМЕТ В СЯНКА


  На кой Минчо Спасов вярваш, кметче, на този ли, дето спря метрото - https://www.mediapool.bg/bivshiyat-deputat-mincho-spasov-zadarzhan-za-spiraneto-na-metroto-news310057.html - и тероризира хора, прибиращи се от работа, възрастни и майки с деца? Прекрасен пример, кметче, има ли и други, на които имаш такова доверие? М?

 40. 40 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Весело

  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аааа пак някой прокурор ти натисна минуси

 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Весело

  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Сантоса и емоцията

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#35] от "xm...":

  Извинявай но да кредитираш с доверие точно тези си е доста наивно, меко казано.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на ten.chernev
  ten.chernev
  Рейтинг: 63 Неутрално

  ,,Мнозинството във ВСС прие тезата на близкия до ДПС следовател Стефан Петров за това, че министърът на правосъдието няма компетентността да прави предложение за освобождаване на главния прокурор. Поради това и не се стигна до процедурно обсъждане по същество има ли основания за освобождаване на Гешев.”Министъра може и да няма, но народа има и след като се вдигат хората на протест -явно има СЕРИОЗНА ПРИЧИНА за това…
  —цитат от коментар 5 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Има компетентността неуважаеми г-н Стефан Петров. Погледнете чл. 312, ал. 1, т. 4 от Закона за съдебната власт, което му дава това право. Вие сте абсолютно некомпетентен и нямате никаква работа във ВСС.

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#39] от "Santos":

  На същия другарю старшина. Този е поне 1000 пъти по-добър юрист от каскета ти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Независимостта на съдебната власт трябва да се разглежда като независимост от изпълнителната власт, но не може да бъде независимост от СУВЕРЕНА, а неговата воля се изразява от парламентарно представените партии, така че всичко трябва да е ясно.

 47. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2138 Весело

  До коментар [#43] от "oic47556838":


  Е?
  Това не е ли още по-сериозен тест за неграмотнодтта на магистратите които населяват ВСС?
  Айде аз не съм на ти с материята, ами те?…😁

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#46] от "abc":

  Независима не означава безконтролна. И много скоро ще го разберат по болезнения за егото им начин.
  Могат да попитат вожда какви са му емоциите в момента след "победата"!!!
  И след разпита(поредния).

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Блестящ ход на Стоилов и Рашков. Блестящ🤘
  Показаха нагледно, че ВСС и Главния прокурор са над Конституцията, правовия ред и държавата.
  Абсолютна идиотщина е обществото, което плаща масрафа на съдебната власт, да няма средства за контрол върху наддържавното формирование ВСС и главния прокурор.
  Вярвам, че НС в спешен порядък, ще корегира тази идиотщина.
  А, капанът за ВСС щракна вчера, само калинките не вдянаха.

 50. 50 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Отнемането на административната и кадрова власт на главния прокурор няма нужда от конституционно мнозинство.
  Както и закрепването на независимостта на всеки отделен прокурор, барабар със защитата му от натиск.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  " Вярно би било твърдението, че това става оръжие всяко следващо мнозинство в НС да освобождава неудобни нему състави на ВСС......"

  Тук е ключът от палатката. Интересно какво мисли Кьовеши по въпроса.

 53. 53 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  До коментар [#42] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ми не мисля.
  Още при Диоген дошъл веднъж един ученик и му изхлипал:
  - Учителю, хората са лоши!
  - Да - отвърнал му Диоген - но човек е добър!

  Но все пак много внимавам с вересиите ...

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  "Така на практика и ВСС, и главният прокурор се явяват несвързани със системата от държавни органи самодостатъчни органи, които по никакъв начин не подлежат на отчет пред българските граждани."
  Докъде сме я докарали. Да плащаме огромни заплати на хора, които са безполезни и не вършат никаква работа, в полза на обществото. Дори по-скоро пречат.

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#51] от "todor._89":

  Шутовете драги 'топчо' разтриват ушаците на диктаторите. Аз се сещам за един. А Ти сещаш ли се?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#52] от "pepisky":

  Тя вече го и каза и показа. Както и ЕС както и САЩ. Само Кремъл ви остана да ви крепи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#54] от "Роси":

  Направо вредят и саботират истинското правосъдие и върховенството на Закона.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#8] от "Дария Колев":

  До коментар [#8] от "Дария Колев":

  Професор Янаки Стоилов е Великан. В сравнение с него, цялата ви парламентарна група,вкупом, изглеждаше жалка.
  Актьорчето Биков врещеше като настъпано пале, и ясно показа защо 60-те ви депутати вкупом не могат да се опрат на малкият пръст на ерудицията, опита и интелекта на професор Стоилов.

 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#58] от "Sevdelina Boikova":

  НЕуспялото актьорче, продало се на диктатора( цитирам го) бойко за няколко сребърника

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 690 Весело

  До коментар [#55] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#51] от "todor._89":Шутовете драги 'топчо' разтриват ушаците на диктаторите. Аз се сещам за един. А Ти сещаш ли се?
  —цитат от коментар 55 на КМЕТ В СЯНКА


  Аааа, сетих се и аз! Пинокио беше придворен шут(по съвместителство и министър) на тиквата, нали!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#60] от "ivailo igov":

  Що за глупости пишеш. Единствения ИСТИНСКИ И НЕЗАВИСИМ магистрат от големите от доста години насам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#61] от "todor._89":

  Продължавай да копаеш- получава ти се. Дано бойко ти подхвърли кокалче!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2189 Любопитно

  До коментар [#29] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Съгласен ! Не съм виждал толкова смислени дебати от 1989 ...

 65. 65 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 690 Весело

  До коментар [#63] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#61] от "todor._89":Продължавай да копаеш- получава ти се. Дано бойко ти подхвърли кокалче!
  —цитат от коментар 63 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, това, че ти си свикнал на "кутеви" подаяния, не означава, че и другите са така!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 66. 66 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Всичко това е много хубаво, обаче защо излиза от "Института за пазарна икономика"?
  От ИПИ очаквам да коментират строгата дясна пазарна и либертарианска програма на "Има такъв народ", представена от екс кандидат премиера Ники Василев., пък за такива съществени неща, някак по-резонно е да коментират от Асоциацията на европейските журналисти - България

  Бог да благослови Америка за България!
 67. 67 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 742 Неутрално

  поредния ухилен дабъл , който ни залива със словесни диарии ...
  Вижте, читатели на дневник , осъзнайте че ви манипулират и лъжат най нагло ... Главния прокурор е под брутални атаки от деня на неговата номинация , после бе избран и не бе оставен даже една минута да покаже кой е и какво смята да прави ... Ежедневно бяхте "информирани" от такова като този ухилен "експерт" , колко е лош Гешев , но за да не звучи съвсем грозно , казваха че и самата прокуратура е много лоша , като акцентираха основно на Специализираната ... Оня побеснял човечец Рашков също се включи яростно в атаките да не говорим за зеления чорап ... Всички вкупом забравиха що е то разделение на властите и мястото на всяка власт в обществения живот ... Те не искат да има самостоятелна прокуратура , защот6не искат да има истинско правосъдие ...

 68. 68 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#8] от "Дария Колев":

  глупости на търкалета!

 69. 69 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#67] от "George Pantev":

  ти си май напълно слабоумен!

 70. 70 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#1] от "pro_bono":

  Натиснаха ги да го изберат.
  Вината е споделена, все пак хората имат семейства и деца, а Гешев е представител на една групировка, която по традиция бие, отвлича и убива, докато постигне целта си.
  Тези съдии нито са висши, нито са недосегаеми.
  Щях да оспоря и честността им, но хайде да не бъдем крайни.
  Само се замислете, как се стига най-горе на върха на юридическата пирамида.
  колко стъпала се минават, колко рушвети се дават, какво послушание има и какво лизане на сладоледи е паднало.

  кратък
 71. 71 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  чета:
  "Така на практика и ВСС, и главният прокурор се явяват несвързани със системата от държавни органи самодостатъчни органи, които по никакъв начин не подлежат на отчет пред българските граждани"

  и се учудвам:
  нима господата автори на този креатив, дето го коментираме, падат от Марс и не знаят, че ВСИЧКИ държавни органи по никакъв начин не подлежат на отчет пред българските граждани?
  и че самите господа автори, когато (и ако) докопат малко власт (не непременно политическа, по-фундаментална е икономическата), ще се държат точно като неподотчетни органи пред българския гражданин?
  и че редовно предлагат едни такива мерки и теглилки, които ще накарат българските граждани да плачат носталгично за управници като Бойко, бай Тошко и дори Крадливия дедо?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 72. 72 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  До коментар [#7] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  главният прокурор не раздава правосъдие

  ако раздаваше, щяха да му викат Главен инквизитор

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 73. 73 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  До коментар [#8] от "Дария Колев":

  формално - да

  обаче така са всички закони
  който има претенции към властта, по закон е или сам виновен, или няма право да има претенции

  затова закони, неодобрени от народа (казал го е теоретик на модерната държава - Жан-Жак Русо), не бива да се смятат за закони
  (но това, въпреки първи член от конституцията, законът го смята за незаконно...)

  параграф 22, ама на квадрат, че и на куб!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 74. 74 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  да, трябва да бъде разпусната

  но по кой закон?
  кой тълкува законите?

  отдавна има една чисто практическа мъдрост: гордиевите възли се СЕКАТ, не разплитат

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 75. 75 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  До коментар [#22] от "xm...":

  кажи го направо: авторите искат хем на ... да седнат, хем душата им да е в рая

  ми, не става - нека игуменката им го обЯсни

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 76. 76 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  До коментар [#46] от "abc":

  би трябвало

  но не е така

  и това не е случайно

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  Като стана въпрос пак за Гешев, имам въпросче към другарката Корнелия. Защо челякът на БСП във ВСС подкрепи Гешев? Нали уж БСП е от страната на партиите на промяната? Или е подозрително прав Слави да подозира БСП като партия на статуквото?
  Как тъй г-жо Нинова ще крепите ГП-Гешев, който извърши гнусна провокация срещу вашия/нашия Президент, г-н Генерал Румен Радев? Ако вашият човек е изневерил, що не се разграничите от него? А от Гешев що напълно не се разграничавате?
  Моят проблем е, че много колеги от форума ме бъркат с вас. Не става въпрос за тези от агенциите, които са хора професионалисти, а за хора нормални и обикновени, като мене. Това е зле за мен, "аз не съм бил комунист и никога няма да бъда". И още:
  "Запознаха ме в трамвая с неприятно същество,
  сбръчкано с плешиво теме, лилипут каже речи,
  то ме гледа дълго време с хитричките си очи.
  После се разсмя зловещо и ми каза с грачещ глас:
  Знаете ли странно нещо, винати ме бъркан с вас!"
  Неща да ме бъркат с вас г-жо Нинова,
  нямам нищо общо с вас.

 79. 79 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  "...Така на практика и ВСС, и главният прокурор се явяват несвързани със системата от държавни органи самодостатъчни органи, които по никакъв начин не подлежат на отчет пред българските граждани..."

  айде сега, не биле подлежали, свещените крави... а какво пречи да ги разчекнем между четири коня... или пък да спрем да плащаме оня милиард, дето си го поделят по братски всяка година... oh wait... те ще ни съдят

 80. 80 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Защо някои магистрати се държат така сякаш креслото им е по наследство?Ей това ми е много интересно.
  —цитат от коментар 23 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  щото им е по наследство шерлок

 81. 81 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Зевзеците пак се превъзбудиха. Достатъчно е някой абдал - разбирай тотален лаик, повтарящ като папагал разни опорни точки да им пусне фитила и те като специалисти по всичко и особено в юридическата област почват да използват "високообразованите" си хипотези, за да коментират собствените си сънища... Гешев е неудобен на фюрер Радев, който иска цялата власт, непременно втори мандат и прави всичко възможно да изиграе всички, но тези все още не са загряли за какво е цялата дандания. Все пак сеирът се задълбочава, а загубилият е предизвестен . Остава да се познае кой е той.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#58] от "Sevdelina Boikova":
  Професор Янаки Стоилов е Великан.
  .........
  И знаме на лилавите умнкокрасавци, явно.
  Не ви ли е поне малко срам да се подлагате на червените чугуни?

  Или вече свикнахте?

 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Тезата в цитата май не е в ред.

  Министърът на праводъдието е представител да държавна изпълнителна власт,
  но е и по закон член на ВСС.

  И да не бе член на ВСС, пак има право да подаде предложение до съдебна власт,
  каквото предложение по същество е и Сигнал за нарушителна длъжностна непригодност в съдебна власт.

  Впрочем, изглежда, ИТМ и ДБ са се разбрали да действат в Парламента
  за съдебна реформа.

  До коментар [#5] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  ,,Мнозинството във ВСС прие тезата на близкия до ДПС следовател Стефан Петров за това, че министърът на правосъдието няма компетентността да прави предложение

  за освобождаване на главния прокурор. Поради това и не се стигна до процедурно обсъждане по същество има ли основания за освобождаване на Гешев.”

  Министъра може и да няма, но народа има и след като се вдигат хората на протест -явно има СЕРИОЗНА ПРИЧИНА за това…

 85. 85 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Гешо той или кой...

  Той Щеше зависими власти.
  Не щеше независими.

  Дет се вика ;)
  Внимавай какво си пожелаваш...

  До коментар [#48] от "КМЕТ В СЯНКА":
  До коментар [#46] от "abc":

  Независима не означава безконтролна.
  И много скоро ще го разберат по болезнения за егото им начин.
  Могат да попитат вожда какви са му емоциите в момента след "победата"!!!
  И след разпита(поредния).

 86. 86 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 628 Весело

  Крайно време е да се премахне тази несменяемост и независимост на съдебната система. Всяко следващо мнозинство в парламента трябва да бъде с развързани ръце да назначава своите собствени Гешевци и Лозанчовци. Гиньоганевата конституция отдавна веше не върши работа и е назрял момент за нов чорапо-бойкикев основен закон на Чегърташка Република България.

 87. 87 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2003 Весело

  Гешев е позор, искам неговото отстраняване от момента в който държа окована с часове Иванчева на улицата!
  НО! Но днес този озверял злобен човек назначен в Хунтата като шеф на МВР, и адвокатите на мутрите и престъпниците да му искат оставката, за да осигурят свободата на Черепа, Бобокови, руските шпиони, да се заметат далаверите на РРадев.... НЕ!
  А Брегов..... нищо ново не е написал, плащат- пише! Плащат му за Осанна- пише осанна, плащат за оплюване- мята екстременти! познаваме го.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 88. 88 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2003 Весело

  До коментар [#81] от "xso16686927":

  "Гешев е неудобен на фюрер Радев, който иска цялата власт, непременно втори мандат и прави всичко възможно да изиграе всички, "
  ++++++++++

  Русия- проказата на планетата Земя.
 89. 89 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Не съм убеден, че този ВСС ще бъде сменен толкова лесно - Гешефт ще изкара някоя и друга папка с досъдебни производства от касата си и парламентарните партии за съжаление ще се кротнат.

 90. 90 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 653 Неутрално

  При достатъчно желание винаги има начин да има начин! Примерно една "наредба-закон" (винаги съм се чудил защо червеното правосъдие е използвало наредба-закон?) за съдене на виновниците за сриването на съдебната власт до едно нищо. При ползване на челния опит от далечната 1944 г. изпълнението на наредбата-закон може да изпревари самото осъждане, вече е правено успешно. И няколко автобуса с бездейни престъпници може да изчезнат из горичкикте край София. Боклуци!

  master
 91. 91 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#1] от "pro_bono":

  Все пак гласовете са вече 12:8. Ледовете бавно се топят. Преди време обикновено съотношението бе 20:4... Има някакво събуждане. Но вероятно тези дванадесет члена на ВСС са зависими по някакъв начин от Каскета. Поставени "на трупчета" заради документирани далавери. Или са в списъка от диска с недекларирани сметки в чужди банки...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK