Летящият цирк на "Има такъв народ"

Въпреки абсурдното начало, на опита на ИТН да състави правителство трябва да му се даде шанс. По начина, по който този шанс ще бъде използван, ще стане ясно и какъв играч всъщност е.

© Лили Тоушек

Въпреки абсурдното начало, на опита на ИТН да състави правителство трябва да му се даде шанс. По начина, по който този шанс ще бъде използван, ще стане ясно и какъв играч всъщност е.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


Ако летящият цирк на "Монти Пайтън" правеше правителство, резултатът едва ли щеше да е по-абсурден. Вчера малко преди пет часа "Има такъв народ" (ИТН) се отказаха от втори свой потенциален кандидат за премиер и се спряха на Пламен Николов - човек, подбран от Слави Трифонов чрез телевизионен кастинг и представен като мениджър в международна фирма. Мениджърът е и притежател на докторат в кажи речи всички сфери на познанието, но за сметка на това в българското публично пространство не е известен със заета и отстоявана позиция по нито един социално-политически въпрос.


Предишният кандидат-премиер на ИТН Петър Илиев - обявен в това качество от множество сериозни медии - пък изглежда бе отстранен в последния момент поради лош обществен отзвук, неодобрение от парньорите или дори съмнения за плагиатство. Слави Трифонов прокара друга версия - че Пламен Николов е бил избран за техен кандидат още преди две седмици. И така може да е, но нещата изглеждаха по съвсем друг начин и театърът с Петър Илиев не бе от полза за партията на Слави.
Колко абсурд може да понесе демокрацията


Всичко това може да попадне в графата "абсурд, който демокрацията може да понесе". ИТН обаче са на път да предизвикат и абсурди, които демокрацията не може да понесе. Например откритият от тях модел на "правителство на малцинството", за което само те "носят отговорността", а то се носи на вълните на "плаваща парламентарна подкрепа". Тази иновация е велосипед с квадратни колела: елегантен дизайн, но много труден за употреба. Слави, Тошко и компания натискат здраво педалите, но не са стигнали много далече. А и няма да стигнат.


Малко е срамно да се обяснява защо парламентарният велосипед с квадратни колела не се движи. Но явно това се налага. Проблемът е в концепцията за политическа отговорност, която в парламентарната демокрация се носи от мнозинството в Народното събрание. Това мнозинство излъчва правителство, крепи го и приема законодателните му предложения. И това мнозинство може да свали правителството. Срещу това мнозинство трябва да има опозиция - която да го критикува и да се опитва да го разруши. И накрая: електоратът държи партиите, съставили управляващото мнозинство, отговорни чрез избори: ако те не се представят добре, хората не им дават гласа си.


ИТН твърдят, че със своите 65 депутата щели да "носят отговорността" за правителството. Но това е само половината от нужната отговорност и със страшна сила виси въпросът кой ще носи останалите 50 процента? ИТН имат желание това да са "Демократиична България" (ДБ) и "Изправи се Бг! Ние идваме" (ИБГНИ) - партиите на промяната - но без те да са в коалиция, без да са консултирани за състава на Министерския съвет и без да имат сключено споразумение по политики и програма. Тук към квадратните колела на велосипеда ИТН добавят и рамка от дървено желязо. И я боядисват в цвета на червената херинга.


Програма няма


Пламен Николов - кандидат-премиерът, който има свежо и позитивно излъчване - изложи в "Панорама" пет приоритета, заради които ДБ и ИБГНИ трябвало да го подкрепят. Един от тези приоритети - мажоритарната система - нито е обществен приоритет, нито пък е нещо, заради което г-н Николов ще получи подкрепа от партиите на промяната. В крайна сметка колко хора, подкрепящи протестите през 2020-а година, искаха някаква особена избирателна система?


Като оставим обсесиите на ИТН с референдума на Слави, остават четири общи приоритета: Ковид, съдебна реформа, пенсии и възстановителен план на ЕС. Това са истински теми на българското общество, но точно по тях трябва да се стигне до разбирателство какви политики ще се преследват. А въпреки разговорите между партиите, досега нищо като програма не е излязло пред обществеността.


Да вземем например проблема с ваксинацията. Ситуацията у нас е пълен провал и наесен може да имаме повторение на кризата с коронавируса. За една година извънредната смъртност в България е около 30 000 души, като официално от Ковид са починали около 20 000. Догодина може да загубим още толкова, ако няма спешна ваксинация на гражданите и други съпътстващи мерки.


Позитивното в развитието дотук е заявеното намерение от Пламен Николов да се сключи писмено споразумение по програма с ДБ и ИБГНИ (а и, предполага се, с БСП). Връщането към нормалната парламентарна логика би блокирало и съмненията, че ИТН ще конструира някакво правителство, което след това ще започне да зависи основно от гласовете на ГЕРБ и ДПС.


За да не се стига дотам, писменото споразумение трябва да включва основните политики, които правителството ще провежда, но и основните политики, които няма да провежда. В противен случай рискът е покрай договореното да минават и много законодателни пакети на другите партии и да се окаже, че "правителството на малцинството" е отнесено от плаващите мнозинства, конструирани около ГЕРБ и ДПС.


От шоуто все още може да излезе нещо добро


Въпреки абсурдното начало, на опита на ИТН да състави правителство трябва да му се даде шанс. По начина, по който този шанс ще бъде използван, ще стане ясно и какъв играч всъщност е ИТН. Дали са добронамерени, но неопитни - което е и разбираемо, и в някаква степен симпатично, но при всички случаи предполага партньорско отношение от партии като ДБ, ИБГНИ и БСП. Или пък са амбициозни политически опортюнисти, които лесно могат да станат жертва на множеството политико-икономическите акули в нашата акватория.


Във философията - която е новата премиерска наука - има един принцип на благотворителността (the principle of charity). Той изисква всеки човек да бъде представян във възможно най-добрата му светлина, докато със самото си поведение не развенчае този образ. От тази гледна точка все още ИТН изглеждат като добронамерени, но политически нови и наивни играчи, които създават леко абсурдно шоу в политиката. Все още от това шоу може да излезе нещо добро и на тях трябва да им се помага. Но и те трябва да слязат в някакъв момент от велосипеда с квадратните гуми.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (179)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Това, че никой не го е чувал и виждал тоя човек, е добре, нали това искаха хората, които гласуваха за Славито - някой, който да не е част от плитката свински черва..

 2. 2 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1389 Весело

  да се смършва тази мъка, че вече не се търпи...🤣🤣🤣🤣

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 3. 3 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 962 Неутрално

  За съжаление всички сме длъжни да го гледаме(и живеем) в този летящ цирк. Иначе в шоуто по кабеларката да си летят колкото си искат, но нужно ли е да правят експерименти с народа?

 4. 4 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  "то се носи на вълните на "плаваща парламентарна подкрепа"

  Борисов каза, че 63 депутати на Герб ще излязат за гласуването на правителството, гласовете на ИТН и БСП ще стигнат. Лодката на ДБ и ИСБГНИ с плаващото малцинство ще потъне.

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  "Вчера малко преди пет часа "Има такъв народ" (ИТН) се отказаха от втори свой потенциален кандидат за премиер и се спряха на Пламен Николов ...."
  .........
  Дрогарят Смилов от къде има информация, че са се отказали от втори свой потенциален кандидат?
  От агенция ЕЖК, от весНиците или пък по телевизията така казахА?

 6. 6 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 527 Неутрално

  За съжаление всички сме длъжни да го гледаме(и живеем) в този летящ цирк. Иначе в шоуто по кабеларката да си летят колкото си искат, но нужно ли е да правят експерименти с народа?
  —цитат от коментар 3 на Георги Христов


  Досега не са си правили, завършващи със 150 евро пенсия и 300 евро заплата? 85 години кражби, лъжи и гаври. Не казвам, че тоя и тия ще оправят нещата, казвам само - какво като е никой? И къде са бесилките!

 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1609 Весело

  "....., но за сметка на това в българското публично пространство не е известен със заета и отстоявана позиция по нито един социално-политически въпрос."
  ..................
  Такъв специалист е Йоло Денев. Представям си какво щеше да пише Смилов, ако го бяха издигнали?

 8. 8 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2214 Неутрално

  Ама пак ли искате принц на бял кон да ви Упраи за един ден/мандат?
  Мерака на глупака, а?
  Избирате шоумен, получавате шоу.
  По същия начин както преди като избрахте мутра получихте мутра.
  По преди пък избрахте цар, получихте горски.
  Избрахме ( и аз участвах) доцент получихме Муравей.
  И така и ще бъде още известно време. Докато ние, избирателите се пообразоваме, имаме самочувствие, прихванем малко култура, и най-вече човечни ценности. Като уважение към другите, към природата.
  Демек след няма и две-три, най-много пет поколения.
  Дотогава ще се забавляваме да се надяваме на нови принцове.

 9. 9 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  "Тошко и компания натискат здраво педалите, но не са стигнали много далече. А и няма да стигнат."

  А с продавача на самолетни билети докъде щяха да стигнат?

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4708 Весело

  До коментар [#5] от "4ort":

  То е близко до ума НО само ако го имаш!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4708 Весело

  До коментар [#7] от "4ort":

  На Бай ти Йоло не можеш да му стъпиш на малкия пръст.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  По Фреди Меркюри ,цирка продължава ,жалкото е ще загубим още десетки хиляди загинали с хаоса ,който е организиран с ваксиниране , безхаберие на полудялото да не спазва никакви ограничения население , с наближаващата ковид криза , пълно безхаберие на цялото управление .

 15. 15 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2952 Весело

  Айде да изчакаме и да видим кабинета. Ако там видя част от лицата от първия опит, а по- точно Николай Василев и Любо Дацов, ще съм склонен да им дам 100 дни. Да не бързаме, ИТН са политически неопитни.

 16. 16 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  До коментар [#8] от "Таралеж":

  Няй-важното е, че средният и дребният бизнес не участват в политиката. Хубавото е, че младите започнат да го осъзнават. Когато 92% от икономиката застане в управлението ще е хубаво.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4708 Весело

  До коментар [#14] от "Bai nik":

  Дай точна прогноза, че учените спорят.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 712 Весело

  Дрогарят Смилов от къде има информация, че са се отказали от втори свой потенциален кандидат?
  —цитат от коментар 5 на 4ort


  За „Дрогарят“ Смилов е важно да плюе.
  Така той още повече израства в очите на „умнокрасавците“ от ДСБ.

  До коментар [#5] от "4ort":

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4708 Весело

  До коментар [#15] от "boevbisser":

  100 дни се дават по дефиниция на ВСЯКО ново правителство.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  "Слави Трифонов е човек, който държи на публичния си образ...."
  ..........
  Какво накара Смилов да промени мнението си за Слави, само за два месеца?

 21. 22 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2799 Разстроено

  Кукувицата ДПС снесе яйцето си в гнездото на ИТН. На мястото на Пламен Николов от Шумен ще влиза некаква туркиня, а и фейсът му като на турски политик го издава на кого ще служи. Тези които са се явявали на кастинг на Слави май преди това са били на кастинг пред Доган.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 22. 23 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 962 Неутрално

  "Слави Трифонов е човек, който държи на публичния си образ...."..........Какво накара Смилов да промени мнението си за Слави, само за два месеца?
  —цитат от коментар 20 на 4ort


  Вероятно промененото мнение на Слави спрямо ДПС? Или вероятно променените врагове вместо герб да се атакува служебното правителство и да се извиват ръцете на потенциалните партньори?

 23. 24 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Да бутнем Тулупа, пък ще го мислим тогава!
  Тулупа падна, Смилов! Какво измислихте?

 24. 25 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  А ДБ в какво се явяват опитни?

 25. 26 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 712 Неутрално

  По същия начин както преди като избрахте мутра получихте мутра.
  —цитат от коментар 8 на Таралеж


  Ние не сме избирали Мутрата за министър-председател.
  За кабинетите на Мутрата гласуваха депутатите от ДСБ –
  Иван Костов, Радан Кънев, Атанас Атанасов и т.н.
  Даже Петър Москов стана министър на Мутрата.
  А Деница Златева от БСП отказа предложението му да е министър!

  До коментар [#8] от "Таралеж":

 26. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3329 Неутрално

  "От шоуто все още може да излезе нещо добро"

  Може да излезе, може да не излезе. Шансът да излезе е 20%. Рискът 80%. Защото кола не се управлява лесно, влак още по-трудно, а държава.....!?
  Очи и уши трябва да нямаш, да не видиш, че капацитетът на Чалгарите и близко до нулата. Още по-големият проблем е, че всички са наясно с това. Освен Чалгаря и сценаристите.
  Подкрепата не е просто процедура. То е и голяма отговорност. Всички подкрепили ще носят отговорност при провал. И пълна отговорност при тотален провал.
  Очевидно е, че никой няма желание да подкрепи Чалгарите. Скоро ще видим и реакцията на депутатите им. Ясно е, че повечето са създадени по Славеев образ. Както кандидат-премиера. Но едва ли са всичките.
  Големият въпрос е кой и колко ще подкрепят абсурда. Ясно е, че не всички.

 27. 28 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 91 Весело

  До коментар [#15] от "boevbisser":100 дни се дават по дефиниция на ВСЯКО ново правителство.
  —цитат от коментар 19 на КМЕТ В СЯНКА


  И на Орешарски ли?

 28. 29 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Има ли някаква позиция на човек от ДБ по въпроса - не фейсбук авторитет, а някой от политиците?
  Четох само предпазливо и неангажиращо изказване на Христо Иванов, че предлаганият за премиер изглеждал симпатичен човек. Има ли нещо друго? Ще съм благодарен за линк.

 29. 30 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#29] от "еспресо":

  ББ вече и със синджири да го дърпате....няма да се върне назад.....
  Щото го бутнахте....

  Bukalemun
 30. 31 Профил на hav08635628
  hav08635628
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Поредната комунистическа подматрица.
  На лъжата краката са къси.

 31. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  След като е допустимо "Летящият цирк на "Има такъв народ"", приема ли се "Моторни песни на файтона"?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 34 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#29] от "еспресо":ББ вече и със синджири да го дърпате....няма да се върне назад.....Щото го бутнахте....
  —цитат от коментар 30 на eti mehter


  Не виждам, поне за себе си, вариант в който бих искал Буци обратно. Просто питах за позицията на ДБ.
  В момента е естествено различни лобита да се опитват да прокарат този или онзи министър и това да приема формата и на медиен натиск.
  Затова се опитвам да разгранича позицията на ДБ от това, което пишат полу-независими анализатори или различни медии.

 34. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 36 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1855 Весело

  До коментар [#34] от "еспресо":

  ГЕРБ имат над 60% от кметовете и общинските съветници:)
  Дай да видим как се управлява.
  Ами гледам областната ни управа от БСП в момента и Общината не са се избили. Нито се чегъртат.

 36. 37 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 355 Любопитно

  До коментар [#4] от "ggot":

  Наистина ли мислиш че тъпите ви милицонерски номера ще минат, и това правителство с подкрепата на бсп и с трика на герб, ще оцелее повече от два дена

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 39 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#36] от "Да вярваме на истината":

  Никога не съм имал високи очаквания към БСП, така че не би ме изненадало сътрудничество между областен от БСП и общинари от ГЕРБ. Ако има такова, разбира се.

  В момента съм объркан от много агресивната позиция на Икономедия и общо-взето мълчанието на ДБ. Възможно е да има разминаване на интересите и приоритетите, възможно е просто ДБ да изчакват и да предпочитат по-незначителни фигури (медийни анализатори) да говорят, вместо политици да се ангажират. Но бих се радвал на повече информация, затова питам.

 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 41 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Колело с квадратни колела, с рамка от дървено желязо и боядисана в цвят червена херинга - министър без нито един ден трудов стаж , юрист с прекратени адвокатски права, иска да прави съдебна реформа и да се бори с филосовския приятел на майка си. Върти педалите и се фейси, ама до къде ли е стигнал ?

 41. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Какво разбрахме за новия кандидат за премиер:
  - Щял да решава спора ни с РСМ като ще ревизира "Преспанския договор" - нищо, че той е между Гърция и РСМ и няма нищо общо с нашия спор.
  - Не бил напуснал към 30.07. работата си във фирмата Финис - това е нарушение на чл. 68 от КРБ - депутатите не могат да работят на друга длъжност.
  - Не е баш предприемач - фирмата не е негова, а е някакъв служител
  - Имал докторска степен от австрийски университет - тук Григор Лилов доста е поровил и такава няма
  Та циркът на Монти Пайтън пасти да яде.

 43. 44 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  Смислов предлага квадратните колела на велосипеда да бъдат заменени с триъгълни.

 44. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  До коментар [#43] от "doctor.no":

  Чл. 68.
  (1) Народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.

  Малко по различно е

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 45. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Май ще гледаме предсрочно сгромолясване на партията еднодневка ИТН.

 46. 47 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Ние не сме избирали Мутрата за министър-председател.
  За кабинетите на Мутрата гласуваха депутатите от ДСБ –
  Иван Костов, Радан Кънев, Атанас Атанасов и т.н.
  Даже Петър Москов стана министър на Мутрата.
  А Деница Златева от БСП отказа предложението му да е министър!
  —цитат от коментар 26 на hrx16647690


  Да, само преди това подписаха споразумение какво смятат да правят докато управляват заедно, в първия момент в който Борисов се отметна от това споразумение, веднага се пролича кой е там за да свърши каквото е обещал и кой заради келипира!

 47. 48 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Освен всичко, когато въртиш педалите на велосипеда с квадратни колела, те се вървят назад.

 48. 49 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#38] от "Mike Crazy":

  Колкото да въртиш и сучиш, накрая пак Костов ти е виновен за всичко. А фактът че споменатият не е управлявал 20 годинки, някак го подминаваш. Викаш дори и след век, пак той ще е виновен! Ами, вЕрвай си, раздърпан паралелепипедоид.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 49. 50 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  ”Вчера малко преди пет часа "Има такъв народ" (ИТН) се отказаха от втори свой потенциален кандида”

  Циркът наистина е голям, но политическите клоуни, за голяма изненада, са предимно извън ИТН, а политолози и анализатори са напълно неспособни да отразят шоуто. Ето, другарят Смилов е стигнал до заключението, че ИТН са се отказали от втория си кандидат, който от тая партия никога не са обявявали за кандидат. Не знам дали всички ги е напекло слънцето или просто е остра форма на политическа шизофрения, но масово се повтарят глупости и напълно неадекватни критики.
  До вчера всички ревяха, че Трифонов го било страх да поеме отговорност за правителство след предишните избори и дори втори на изборите, ИТН можело да предложат свой кабинет. Сега ИТН са първи, с повече депутати и когато предлагат кабинет, същите хора твърдят, че ИТН нямат достатъчно депутати да предлагат правителство. Първо беше предложен кандидат за министър председател разпознаваема фигура, с политически и управленски опит и тя беше отхвърлена с аргумента, че със стари муцуни, нов бардак не се гради. Сега се предлага ново лице и се оказа, че бил неприемлив за същите циркаджии, които искаха нови лица, щото нямал политическо минало и управленски опит.
  Другото изискване към Дългия е хем да бъде диалогичен и да преговаря с партиите за подкрепа, хем да не преговаря, щото така ставал патерица на статуквото. Пълна шизофрения, ама само за пред талавизора, щото проблемът на всички клоуни е, че не им се предлага достъп до баницата и пълнене на чекмеджета.

 50. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  - Каква е тази опашка, Джеймс?
  - Кандидат-премиери на Слави, сър!
  - Много дълга, Джеймс?!
  - Дълга, но върви бързо, сър!...

 51. 52 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 712 Неутрално

  в първия момент в който Борисов се отметна от това споразумение, веднага се пролича кой е там за да свърши каквото е обещал и кой заради келипира!
  —цитат от коментар 47 на У Чен


  Това казвам и аз!
  Даже и след оставката на Христо Иванов, депутатите
  от ДСБ (тогава в Реф.Блок) такива като Атанас Атанасов
  предпочетоха келепира да си запазят депутатските заплати
  и не подкрепиха внесения Вот на Недоверие срещу ГЕРБ!
  Ето инфо от „Дневник“:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/19/2707956_ochakvano_votut_na_nedoverie_ne_uspia_135_deputati/

  До коментар [#47] от "У Чен":

 52. 53 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  да се смършва тази мъка, че вече не се търпи...🤣🤣🤣🤣
  —цитат от коментар 2 на sarunka


  Есента ще има 7ма вълна , какво друго след Калофер?
  Хубави внушения прави дтатията, между другото..

 53. 54 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#39] от "еспресо":
  Много трол от сабахлем, много нещо, дано плащат поне извънредни. Аз, без да имам кристлнат топка ‘дето я ползват в ДБ, мисля, че и на Брад Пит брат му да бяха предложили за премиер, тая работа е екипен спорт, и трябва да се отчете цялостния състав на МС, особено, щом ще се гласува анблок. И като няма нищо още насреща, всеки нормален човек, независимо в коя партия е, трябва да има цялата информация, преди да гласува. Е, има и такива, ‘дето и вързано магаре ще подкрепят, та предстои да разберем кои от кои е.

 54. 55 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 897 Весело

  Мдам, явно сънародниците ми не си вземат поука. Колко годинки вече стана гласуват за “спасители/месии“? ЦарОт спаси ли ги? Ами Бойка? Сега се надяват на Славун да свърши тая работа! Спасителят е само един - Исус Христос. Бродил е по земята преди 20 века. И въобще не е обещавал да спасява общества. респективно държави или нещо от сорта. Както и да е. Продължавайте да настъпвате тая мотика докато нацията съвсем залинее.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 55. 56 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 722 Неутрално

  "....., но за сметка на това в българското публично пространство не е известен със заета и отстоявана позиция по нито един социално-политически въпрос."..................Такъв специалист е Йоло Денев. Представям си какво щеше да пише Смилов, ако го бяха издигнали?
  —цитат от коментар 7 на 4ort


  Дали Йоло Денев е чувал за Преспанското споразумение , защото например кандидатът на ИТН в "Панорама " направи перфектен анализ на това , което трябва да се "коригира " в споразумението , тъй като имало много клаузи , неизгодни за България ???? Явно е "запознат " в детайли с този документ !!!!

 56. 57 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  В последните месеци се натрапват нови, все по-фантастични идеали за качествен управленски и политически елит. С удивление научих, че да завършиш Харвард е лошо и трябва да е повод за подигравки. Добрият политик трябвало да е завършил милиционерското в Симеоново или Свищовския. От няколко дни се оказа, че да нямаш политически опит било нещо безкрайно лошо, направо престъпно и особено недопустимо за кандидат за премиер. Цирк, наистина.

 57. 58 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Ами, ето какво прочетох в коментар под последното изявление на Трифонов.
  Да оставим другото, но директно ни лъжат относно свто на Николов. Тоя е пълен Остап Бендер.

  Кой и как да знае философ, дето не е успял да се намести с науката и е станал търговски представител на граждански договор във фирма с големина на квартална бакалия?

  От ИТН всъщност не очаквам да се извинят и да го изтеглят. Щом над 2 години от кастинга насам не са се сетили, то явно им е в природата това с лъжите на дребно.

  Прочутата американска компания за плавници, шнорхели, бански костюми, очила за плуване и т.н. FINIS Inc е с 25 работника и оборот от 3.7 милиона долара. Според мащабите на САЩ размерът е като на дребен семеен бизнес, какъвто е и самата компания. Основана е през 1993 г.
  Компанията има два офиса в САЩ и дъщерно дружество в България – Финис Юръп ООД с 8 служители (ЕИК 201011432) За Пламен Николов никога не е бил и не се е водил като управител – за такъв е посочен член на американското семейство с този бизнес - Джон Артър Микс.

  Кандидат-премиерът Пламен Николов е на граждански договор в компанията.

 58. 59 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 128 Неутрално

  Мартин Карбовски най-точно го описа:
  Абе колеги, вие полудявате бе, хаймани с хаймани!
  Журналистите сами обявиха името на Петър Илиев, сами намериха компромат за него и после сами обявиха, че ИТН са го сменили в последния момент с друг човек за пет часа.
  Всички медии са срещу Дългия. Ирония ли е медиите да издигат и самосвалят предполагаеми имена?
  Не е. Лудница е.

 59. 60 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#16] от "Да вярваме на истината":

  Средният и дребният бизнес трябва да си правят асоциации и така да влизат в политиката. И аз съм дребен бизнес, но ще го кажа така- не съм управлявал 20 офиса с 2000 човека, трябва да се уча да организирам структури с куп отдели и т.н. Е, не съм просто за министър или висш шеф в агенция. Нямам опита, защото съм дребен бизнес.
  Дребните можем да стигаме до ниво депутат. Нагоре- само с опит години в политиката, за да сме готови.

 60. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#58] от "атанас":

  Не могат да го изтеглят вече, след като му е връчен мандата. Или му сглобяват кабинет и го подлагат на гласуване в НС, или връщат мандата. Насадиха се на пачи яйца с тая тяхна тайнственост.

 61. 62 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  До коментар [#1] от "BloodSport":

  Eй, големи навиници в тая държава. Нали ли мислите, че Доган ага ходи при премиера и му се моли да открадне нещо? Той просто си взима, па някой трябва да създаде работещи органи, които да го хванат. От доктора по всичкология ли очаквате това?
  Освен това, ако попадне в ситуация "Пеевски шеф на ДАНС или правителството пада", кое според вас би избрал този изключително самовлюбен млад меринджей? А в това НС е почти сигурно, че ще стане по някое време. И тогава ще се откаже от още 3 години (примерно) премиерство в името на някакъв идеал??? Кое ви дава повод да мислите така, а за гаранция да не питам. Българските политици не са нещо специално, те имат същия дребен тарикатлък като средностатистическия българин. Той много обича майки с деца с колички, ама в момента много бърза, за малко е и ще си спре на тротоара. Та и тоя Пламен (като предишния Пламен - Орешарски) много обича принципите и тн, ама сега защо да си губи премиерското постче. Следващия да се занимава. Т.нар статукво е просто сбирщина от дребни и големи тарикати. То ако в службите не бяха готови за дребно кариерно развитие на всичко, няма как да работи цялата система

  Не ме търсете преди обяд
 62. 63 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Не плачи Смилов, иди на Миндя, на хладно, пийте по една-две-три рИкИИ с другия филосоФ Дайнов ,да ви олекне!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 63. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#60] от "атанас":

  При Николов да кажем Министър на Образованието, най-много

 64. 65 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4213 Весело

  Смилов, Смилов, завъртя се пак, както обикновено, забрави какво си писал преди седмици, за нуждата от партньорство, дори, че и БСП са приемливи...
  "Мисия 121"!? Станахте за смях...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 65. 66 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#58] от "атанас":

  Тъй като плуването ми е хоби, съм чувал за FINIS. Не е от големите фирми в бранша. До колкото знам, станаха известни с подобрен дизайн на шнорхел за свободен стил. Също предлагат електронни джаджи за плувци. Не съм ползвал техни продукти. Изненада ме бройката на служителите им! Да не би да аутсорсват почти всички дейности?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 66. 67 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#64] от "doctor.no":

  И за това не става. Има си свои идеи, но:
  - няма никакъв организационен опит
  - има само опит на дребен търговец
  - няма опит в образованието и не познава отвътре грам системата

  Селският бакалин просто не може да стане министър без куп учене и с години да извърви пътя от най-долу в организация до върха й. То за всеки политик важи това. Иначе знаем какво са калинките, ама нали уж се опитваме да се отървем от тях...

 67. 68 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  До коментар [#29] от "еспресо":ББ вече и със синджири да го дърпате....няма да се върне назад.....Щото го бутнахте....
  —цитат от коментар 30 на eti mehter


  Същото ще стане и с недоразумението в Анкара,ще го бутнан и оттатък Анадола даже,защото той бутна Турция в блатото!!!Хихи..!Разбра ли на Мими???

  shlshlshlshl
 68. 69 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#60] от "атанас":

  Няма такова нещо. Има една дисциплина Теория на управлението, която ги обяснява тия неща.
  Успешен премиер може да бъдеш и без да си ръководил големи структури и много хора. И обратното - може да си ръководил много хора в бизнеса, но да си слаб министър или премиер.
  Всичко зависи от това как и на какъв екип ще възложиш задачите.

 69. 70 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4213 Неутрално

  До коментар [#69] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Точно така е, правилните хора, на точните места, екипна работа.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 70. 71 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1858 Весело

  ДБ'ейки, ще се съглася с вас, че славовци са нелепи, но вие също сте такива с твърдението че тези ваши министри имат основание да останат в некакъв бъдещ кабинет.

  Весело ми е да ви наблюдавам.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 71. 72 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  До коментар [#29] от "еспресо":ББ вече и със синджири да го дърпате....няма да се върне назад.....Щото го бутнахте....
  —цитат от коментар 30 на eti mehter


  Нали Б.Б ходи при "големият играч" Ермалък да му помогне за изборите??Ония белотаджии от ДПС също и резултат НУЛЕВ и ПЛАЧЕВЕН за тях!!Боко втори,а белотаджиите пети!!Резил на резилите!На Ермалък да има кой да му помогне,защото при избори ще го изметат,като чистачка боклуци !!!Хихи!!!

  shlshlshlshl
 72. 73 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#67] от "атанас":

  Я ми напомни като извадиха от не итието ХИ, и го направиха първо служебен министър а после редовен и вице, той какъв опит имаше ? А я виж какъв успех пожъна

 73. 74 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#69] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Сега остана да обясниш що ще рече успешен премиер! Преизбран такъв ли е успешен? Провел резултатни реформи ли е успешен? Нещо друго ли?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 74. 75 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Намерих във факти.бг анализа на Григор Лилов. Засега май само той е посмял да каже истината за Шнорхела и не само.

  Нещо да ви прави впечатление?
  Ами да!
  Всички предложения за кандидат-премиери са такива, че да не минат и да не получат одобрение!

  Следователно изводът може да е един: Слави Трифонов и сценаристите му играят на политическия терен по чужд авторов сценарий и тайна режисура.

  Замисълът на тази процедура също е ясна: една част от народа да се отегчи от политическата въртележка от една страна, а друга част да побеснее, че го правят на пет стотинки.

  Целта на замисъла е един от следващите мандати на следваща се поред партия, колкото и да е спорен и да е пак тайно ОФ (вкл. с ДПС и ГЕРБ), да мине през цедката на общественото негодувание, която след репетициите ще махне с ръка - да правят каквото си искат . Ако не стане – здраве да е, понеже си има служебно негласно ОФ правителство.

  Няколко думи за Пламен Николов: Никакъв мениджър не е бил в световни автомобилни концерни дори и на ниските равнища.
  Работил е в представителствата им у нас (това са родни фирми – собственост на българи и управлявани от други българи - не от него).
  Прочутата американска компания за плавници, шнорхели, бански костюми, очила за плуване и т.н. FINIS Inc е с 25 работника и оборот от 3.7 милиона долара. Според мащабите на САЩ размерът е като на дребен семеен бизнес, какъвто е и самата компания. Основана е през 1993 г.
  Компанията има два офиса в САЩ и дъщерно дружество в България – Финис Юръп ООД с 8 служители (ЕИК 201011432) За моя изненада Петър Николов никога не е бил и не се е водил като управител – за такъв е посочен член на американското семейство с този бизнес - Джон Артър Микс.
  Американската фирма, довтасала у нас, си има и български съдружник в това американско поделение – значително по-голямата фирма „Делфина” ООД, която се занимава с текстил и шивачество. От своя страна съдружниците в „Делфина” ООД се занимават и с пластмаси. Когато изследвах този бизнес, установих, че практически голяма част от производството на изделията му е съсредоточено у нас, а не в САЩ.
  Има обяснение защо тази американска фамилия така изненадващо се е прицелило в България. Според хипотезата не са се прицелили, а по-скоро един известен и незнаещ парите си българин навремето, в далечната 1993 г. се е прицелил в него. Но не приемам на пълно доверие тези слухове, защото навлизат в теорията на конспирацията, а нейното поле изисква далеч по-задълбочено и грижливо проучване на фактите, което не съм правил.
  Американската компания дължи успеха и на съдружника в нея – Пабло Моралес, който е бивш виден спортист, златен медалист на 100 метра бътерфлай от олимпийските игри през 1992 г. и е спомогнал с контактите си за оцеляването и разрастването на бизнеса.
  Кандидат-премиерът Пламен Николов е на граждански договор в компанията (бел.: грубо нарушение – депутатите нямат право на занимания с бизнес). Т.е. той е нещо като неин търговски представител – поне формално.
  На фона на фактите изявлението му по телевизията, че „аз съм човек с биография с много успешни мултиконтинентални проекти” е меко казано пресилено.
  Твърди се, че е доктор в/на науките, но в родния български регистър името му не присъства. Това е възможно, ако от една страна не е легализирал получена в чужбина научна степен у нас, а от друга страна не е недопустимо и да е гола хвалба.

 75. 76 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2727 Неутрално

  Това, че никой не го е чувал и виждал тоя човек, е добре, нали това искаха хората, които гласуваха за Славито - някой, който да не е част от плитката свински черва..
  —цитат от коментар 1 на BloodSport


  Ми то и славиту никой не го е виждал отдавна, освен може би персоналният му треньор по баскетбол.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 76. 77 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2727 Неутрално

  Всичко зависи от това как и на какъв екип ще възложиш задачите.
  —цитат от коментар 69 на Котаракът на Шрьодингер


  И КОЙ ще ти възлага задачите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 77. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#74] от "tsyrvulan":

  ”Сега остана да обясниш що ще рече успешен премиер! Преизбран такъв ли е успешен? Провел резултатни реформи ли е успешен? Нещо друго ли?”

  Е, тука ме хвана. Няма точни критерии доколко един премиер е успешен. Предимно субективна е оценката - премиер, който за едни е успешен, за други не е. Въпреки, че обективно погледнато, оценката трябва да е според резултатите от управлението.
  Примерно, почти пълен консенсус ще има на форума, че Виденов беше неуспешен премиер. По обективни критерии Сакскобурготски беше добър премиер, по субективни - не.

 80. 81 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#37] от "Konstant Ray":

  Това са депутатски номера.

 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#46] от "doctor.no":

  ДБ не е еднодневка, но от години хората не ги искат и затова са и несистемна партия

 83. 84 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  - Имал докторска степен от австрийски университет - тук Григор Лилов доста е поровил и такава няма
  —цитат от коментар 43 на doctor.no


  Типичната манипулация на ДБ-арски трол

  Лилов просто казва, че в *български* регистър на академичните степени Пламен Николов го нямало

  Ами и мен там ме няма нищо, че имам 2 чужди дипломи за висше образование просто защото не съм си правил труда да искам да ми ги признават в БГ

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 84. 85 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#71] от "zz_s":

  И да изкопират, каквото има за продаване на братските народи

 85. 86 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  ще гледаме предсрочно сгромолясване на партията еднодневка ИТН.
  —цитат от коментар 46 на doctor.no


  Не съм фен на ИТН, но това си е типичното пожелателно мислене на един лилав минзухар

  То и Баце от 12 години насам го погребвате

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 86. 87 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#78] от "Kamss":

  "Двама се бият, трети печели"
  Били партия на протеста,ха-ха. И какво от това?

 87. 88 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#84] от "Николов":

  ".... Защото в австрийския научен регистър неговото име като доктор на науките също не излиза, както вече съм проверил. ...."

  Цитат от поста на Г.Лилов във ФБ

 88. 89 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Ето още нещо интересно от нета.


  ИЗМАМИТЕ НА СЛАВИ НЕ СПИРАТ. ЗАДКУЛИСИЕТО ЗАД КАНДИДАТ-ПРЕМИЕРА
  Будни хора алармираха, че в "Регистър на академичния състав и защитените дисертационни трудове" Николов го няма като д-р на науките. „На пожар” бе създадена специална страница за това лице. Манипулиран бе дори държавен регистър и то в почивен ден, за да се прикрие истината! И да, вече го има го в една-единствена страница от 6-те.
  Първият скрийншот е на предхождащото лице Пламен Николаев Иванов. (линк https://ras.nacid.bg/dissertation-preview/30050 )
  Вторият скрийншот е на кандидат-премиера. ( линк https://ras.nacid.bg/dissertation-preview/30724 )
  .
  Ще откриете ли разликите?
  Основната е, че дисертацията на кандидат-премиера е анонимна – без Протокол, без дата, без анотация, без диплома, без...
  Тези „детайли” ги няма, защото изискват много повече труд – поне едно денонощие и фалшифициране на редица други бази данни, вкл. протоколи и диплома от ВАК. Вкл. изискват и подготовка на такъв труд, подготовка и на рецензии, иначе в библиотеката няма да има какво да ми покажат, когато го поискам.
  .
  Номерата в регистъра са по хронология (времето) на защитите на дисертациите (виж номерацията в края на линковете).У нас има близо 60 000 хабилитирани лица.
  Предхождащият номер – 30723 спрямо този на Пламен Николов (30724) е с диплома и протокол за защитата от 2005 г.
  Ама как така?
  Защото защитата на дисертацията на Пламен Николов, уж последвала по време предишната дисертация, според посочената дата се оказва, че я предхожда с една година – през 2004 г.
  Следващата след неговия номер дисертация (30725) е на някакъв кипърец – също без номер на протокол и дата. По-следващата с номер 30726 е на срещата между 2004 с 2005 г. Излиза, че след дисертацията на Пламен Николов месеци и месеци, и месеци наред никой друг у нас не е правил защита и ВАК е стоял със скръстени ръце. Да, ама не е така и самите регистри го опровергават.
  .
  Да видим и някои други факти и доказателства от многото, които съм събрал.
  Кое доказателство да вземем?
  Ами.. Ами например това - има статия от 2013 година за него, за самия Пламен Николов в специализирана световна медия по плувни спортове и бизнес
  ( https://www.swimmingworldmagazine.com/.../industry-news ... )
  В нея изрично се посочва, че статията е прессъобщение, получено в редакцията от фирмата за плавници. Редакцията заявява изрично, че го пуска в напълно автентичен вид – точно така, както е получено и съответно не носи отговорност за съдържанието му.
  Цитат от това прессъобщение на сергията за плавници: „... "Завършва магистърска степен в Софийския университет и докторска степен в Клагенфуртския университет.” (скрийншот)
  Е, няма как хем там, в Австрия Пламен Николов да е станал доктор на науките - по друг ред и с други научни ръководители и други рецензенти в друга държава, хем тук, у нас, в България да е станал доктор на същите науки и в същата област с роден научен ръководител и родни рецензенти.
  Или едното, или другото е нагла лъжа.
  А всъщност и двете са лъжа!
  Защото в австрийския научен регистър неговото име като доктор на науките също не излиза, както вече съм проверил.
  .
  СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСНА
  У нас калинките упорито не искат да разберат, че умелата фалшификация е много високо интелектуална, сложно-аналитична и разследваща дейност. Защото за да пипнеш убедително един факт, се изисква да пипнеш десетки други, които да го потвърждават и още стотици, които да са в синхрон с тези десетки.
  Не го умеят, докато аз умея да проверя цялата верига, за да открия истината.
  Манипулацията и фалшификацията поставя съдбовни проблеми за верността на информацията, която ни се дава и за човека, който евентуално ще ръководи съдбините на нацията.
  Ето някои въпроси:
  1. Какви задкулисни сили са зад кандидат-премиера и с какви възможности са дори в почивен ден да манипулират и променят основен държавен регистър? (както посочих в коментар под предишния пост, нарочно, умишлено изчаках почивен ден, за да направя разкритията)
  Това ли успя да ни представи Задкулисието и говорителят му „Има такъв народ” – пореден скеч на тема премиер и поредни лъжи за него?
  Или нарочно се подбират уязвими биографично лица, а и всякак другояче уязвими кандидати, понеже укритата уязвимост предполага и означава пълна тайна зависимост!

 89. 90 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1183 Весело

  До коментар [#71] от "zz_s":

  Гаджето на Валерката и Дани Кирилов сигурно бяха по-добри, знам ли. Или пък Влади земетръса, който не видял 700 милиона. Въобще може ли да посочите поне един умерено адекватен министър?

  Не ме търсете преди обяд
 90. 91 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#43] от "doctor.no":

  Докторската степен е от СУ - това се вижда на слайда от презентацията в интервюто му със Слави. В Панорама Бойко Василев цитира темата, без уточнение от къде е. По интересно е какво е направлението - поразрових, и единственото възможно е:
  Професионално направление: 2.3 Философия
  Докторска програма: Философия на културата, политиката, правото и икономиката

  Защо се пропуска културата при представянето, идея нямам.
  А в НАЦИД не излиза при търсене, но не зная от кога са дигитализирали архива.

 91. 92 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1310 Неутрално


  НА 100 % съм сигурен, че всички партии от площада и ТРИФОНОВ ще се провалят с гръм и трясък! Защо съм толкова сигурен ли!
  ЗАЩОТО ТОВА СА СЪЩИТЕ ПРЕБОЯДИСАНИ, ПРЕОБЛЕЧЕНИ И ТРАНСФОРМИРАНИ КОМУНИСТИ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ В ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СИ ПРЕХОД!
  НАЙ–ВАЖНОТО: >>>>> Нито един от новите кандидати не каза и дума за очистване на обществото от ДС- ченгета и доносниците, досиетата, червената номенклатурата, ОЛИГАРСИТЕ на прехода, справедливост за ограбените банки, изнесените 3 млрд. народен капитал чрез външно-търговските дружества и още много от грабежа БКП! ... ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТЕЗИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ И МЪТЯТ ВОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, като само повтарят "последни сме по...", "последно сме по...", докато те са първи във всичко!

  ПОДПИСВАМ СЕ!

 92. 93 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1122 Весело

  "Слави, Тошко и компания натискат здраво педалите, но не са стигнали много далече. А и няма да стигнат."
  Според мен е точно обратното, педалите здраво натискат Слави, Тошко и компания, но няма да стигнат далеч.

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  До коментар [#38] от "Mike Crazy":Колкото да въртиш и сучиш, накрая пак Костов ти е виновен за всичко. А фактът че споменатият не е управлявал 20 годинки, някак го подминаваш. Викаш дори и след век, пак той ще е виновен! Ами, вЕрвай си, раздърпан паралелепипедоид.
  —цитат от коментар 49 на tsyrvulan


  Това е форумния Дан Браун.Остави го нека твори.

  SHADOWS of SOFIA
 95. 96 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Много смешен беше Тошко Йорданов коментирайки кандидатурата на Пламен Николов
  - Ако стане премиер, няма да ни се смеят в Брюксел!

  Това на фона на гафа на Николов от предната вечер, че ще ревизира "Преспанския договор"

  А на бас, че в Брюксел са паднали от смях като са го чули тоя какви ги дръка.

 96. 97 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Вчера малко преди пет часа "Има такъв народ" (ИТН) се отказаха от втори свой потенциален кандидат за премиер
  Предишният кандидат-премиер на ИТН Петър Илиев - обявен в това качество от множество сериозни медии

  Това ми хареса - ИТН не са обявили официално кой ще е техен кандидат но ,,сериозните' медии вече са решили , че кандидатът ще е този. Когато се оказва, че не е този ,,сериозните" медии пишат, че е сменен в последната минута при положение, че официално никога не е обявяван за кандидат.

 97. 98 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#95] от "К2":

  Какъв Дан Браун е тоя вмирисан трол?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 98. 99 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#79] от "Mike Crazy":

  Викаш в момента благодарение на ГЕРБ и Борисов, смъртността от ковид в Родината е ненормално висока, Май на първо или второ място по този показател у Европа. И пак благодарение на Бойка, сме на опашката по ваксинация. Ми да ти кажа, много се радвам за ЯМР, ама хич не съм доволен от управлението на ковид кризата в Родината. Айде плувай разчекрантен трапезоид.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 99. 100 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 91 Неутрално

  Викаш в момента благодарение на ГЕРБ и Борисов, смъртността от ковид в Родината е ненормално висока
  —цитат от коментар 99 на tsyrvulan


  Не, напротив - викам, че благодарение на новият "министър" Каруцаров, който очаквано е от умнокрасивите радикал-комунистически отрепки ДСБ, ваксините, които Борисов осигури с триста зора и платихме милиони за тях, сега се изливат в канала или се подаряват на други страни, докато в България предстои да се сбъдне прогнозата на проф. Мутафчийски - "ще се мре, яко ще се мре"!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK