От "наследството" в Александровска: гаражи под наем за 10 лв. и 30 пъти разлика в заплатите на лекарите

От "наследството" в Александровска: гаражи под наем за 10 лв. и 30 пъти разлика в заплатите на лекарите

© Надежда Чипева, КапиталБлизо месец след като Александровска болница е с ново ръководство, включително и заради тежкото финансово състояние, в което е изпаднала, изскачат нови нарушения. "Дневник" публикува анализа на Десислава Николова от "Капитал".


Паркирането в центъра на столицата, включително и за живеещите в тези зони, е скъпо удоволствие. Само че не такова е било то за наемателите на гаражни бетонни клетки в университетската болница Александровска, съобщи новият й изпълнителен директор д-р Атанас Атанасов. След влизането си в длъжност той и екипът му извършват преглед и анализ на финансовото състояние на болницата и са открили множество неизгодни за нея договори.


Единият от тях например е за отдаване за по 10 лв. без ДДС месечно на гаражи за автомобилите на частна фирма и е бил сключен още през 2016 г. от тогавашния директор проф. Костадин Ангелов. Бетонните клетки от времето на социализма се намират в двора на болницата и в тях автомобилите са напълно защитени от атмосферните условия. Д-р Атанасов не пожела да съобщи името на фирмата, тъй като все още обследват какви щети са нанесени с него.
В същото време пациентите и самите лекари няма къде да паркират в двора на болницата, а престоят там се заплаща. От друга страна, т.нар. служебен абонамент в центъра на София струва 650 лв. месечно в синята зона и 450 лв. месечно - в зелената зона, в която се намира Александровска.


Това обаче не само, че не е така, но се оказва, че в 79-те млн. лв. просрочени плащания към доставчиците на всички държавни болници Александровска има дял от 44.3% и дългове в падеж, които не плаща, на стойност 35 млн. лв. "През изминалите години неплатените навреме задължения на болницата са се движили между 8 и 11 млн. лв. годишно, но само през първото полугодие на тази година са се увеличили от 8.5 на 35 млн. лв.", казва д-р Атанасов. Този и подобни договори са само част от причините най-старото лечебно заведение в България, основано през 1879 г., да бъде и в най-трагичното финансово състояние от всички 65 държавни болници и санаториуми. По думите на д-р Атанасов към момента болницата е със загуба, близка до собствения й капитал от 70 млн. лв. Тя е трупана през цялото управление на проф. Костадин Ангелов (до изборите здравен министър, а сега депутат от ГЕРБ) и неговия наследник проф. Борис Богов, който пък твърдеше, че болницата е намалила задълженията си за времето на неговото управление.


Още неизгодни договори


През тази и миналата година са били сключени още неизгодни договори, показва първоначалният анализ. Повечето са били за медицински консумативи. В единия случай например само през тази и миналата година са били повишени цените на един и същ консуматив с 60%, а пък друг вече се пазарува със 17 пъти увеличение. Отделно от това през последните месеци на управлението си през тази година последният екип - проф. Борис Богов и председателят на борда проф. Димитър Буланов, сключили мащабен договор за консумативи за 8 млн. лв., като според д-р Атанасов те не са били необходими на болницата.


След първоначалния оглед се оказало, че в Александровска има скъпа апаратура за 2 млн. евро, която не е пусната в експлоатация, но пък за сметка на това болницата плаща за нея амортизационни отчисления. Освен това последната болнична управа сключила и неизгодни договори за разсрочване на задълженията на болницата, като за 600 хил. просрочие по един договор се задължила с анекс да плати 200 хил. лв. наказателна лихва.


На ръба на криминалното


Оказва се, че в Александровска не се пази точна информация за всички ваксинирани пациенти. Още повече - голямата част от информацията за тях и част от издадените сертификати се пазели на личния компютър на един лекар. "Когато той реши да напуска болницата, беше напът да си тръгне с личната информация на пациентите. Сподели ни и прехвърлихме информацията на сървъра. Проблемът обаче е, че и до момента ние не знаем колко и кои хора са ваксинирани при нас, с колко дози и ако не разполагаме с информацията, се налага да отказваме сертификати. Всекидневно имаме запитвания от ваксинирани, които не са си получили сертификатите", разказва д-р Чавдар Еленков, заместник-директор по извънболничната дейност и ваксинационния процес.


По думите на екип се оказва, че в самото начало е имало тайни списъци кой да бъде имунизиран, а освен това нямало заповеди кой да извършва ваксинацията и така се оказало, че на част от лекарите и сестрите, имунизирали срещу ковид, не е платено.


Новият екип все още не е открил и какво се е случило с 15-те млн. лв., които болницата е получила като дарения от граждани и фирми. Оказа се, че от всички 65 държавни болници, които са получили общо 47 млн. лв. дарения през миналата година, най-голямата част са били именно за Александровска. "Администрацията казва, че една част от тези 15 млн. лв. са били под формата на апаратура, лични предпазни средства и медикаменти. Има и дарения в брой, но всичко това е минавало през фондацията на болницата, която се е управлявала от проф. Костадин Ангелов и тогавашния заместник-директор Мария Куманова. Фондацията не подлежи на контрол от нашите одитори и засега нямаме абсолютно никаква информация къде са парите", казва д-р Атанасов. По думите му единствените документи, останали от дейността на фондацията на болницата, са договорите за изхранване на персонала от май до септември, сключени с фирмата на тъщата на Костадин Ангелов, за което "Капитал" писа.


30 пъти разлика в заплатите на лекарите


Новият екип направил анализ и на заплатите на персонала. В Александровска работят 1443 медици, които обслужват 861 легла. По тези показатели болницата може да се сравнява с най-големите клиники в България - "Св. Георги" - Пловдив, "Пирогов", а в София - със "Св. Анна" и "Царица Йоанна - ИСУЛ".


"Само че за разлика от тези, които са на печалба или с минимални загуби, при нас управлението на инвестициите, заплатите, процесите е било стихийно и неподчинено на никакъв медицински или икономически анализ на дейността", казва д-р Атанасов. Той открил, че има хора, които се водят на фиктивни трудови договори и изобщо не идват на работа, други пък получавали като втори трудов договор повече от първия. Част от администрацията била назначена на щат към различни проекти и получавала повече от множество лекари.


При самите лекари в болницата ножицата в заплатите е между 1000 лв. месечно и 30 хил. лв. месечно, като заплатата обикновено няма връзка с това дали клиниката работи на загуба или не. "Не е приемливо в една болница да има разлика в заплатите 30 пъти и първото, което ще направим, заедно с уреждането на дълговете на болницата е да осигурим справедливо заплащане на екипа на болницата", казва д-р Атанасов.


Д-р Петър Грибнев, заместник-директор по лечебната дейност, добавя, че екипът е направил анализ и на дейността на болницата през последните години. През 2018 и 2019 г. през нея са преминали над 33 хиляди пациенти, през миналата година - близо 23 хил., а през първото полугодие на тази година - 11 797, което бележи спад от 50%.


"Анализът ни показва, че Александровска беше на първа линия в битката с ковид с 1100 лекувани пациенти, но това е станало за сметка на свръхнатоварването на персонала и нарушението на цялостната функция на болницата. Имаме нови планове за евентуална следваща вълна, които да не пречат на колегите да лекуват", коментира д-р Грибнев.


Д-р Атанасов допълва, че още при първото си влизане в болницата установил, че няма нито една указателна табела коя клиника къде се намира и пациентите питат всеки срещнат да ги ориентира. При посещението си в клиниките установил, че лекарите работят при нечовешки условия в порутени сгради и лекуват в тях болни хора. Екипът скоростно подготвил инвестиционна програма за модернизация на най-занемарените сгради.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 993 Разстроено

  " заплатите е между 1000 лв. месечно и 30 хил. лв. месечно, като заплатата обикновено няма връзка с това дали клиниката работи на загуба или не. "


  ?????!!?!!? каца без дъно ;/

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 2. 2 Профил на I am Lrrr
  I am Lrrr
  Рейтинг: 255 Разстроено

  Има ли изненадани?

  Ruler of the planet Omicron Persei VIII
 3. 3 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Цялата държава е така. Така са и частните фирми.
  Да речем че работите в частна фиорма собственик е чужденец, но реално се управлява от българи. Какво се получава? Ами например по документи може да се окаже,ч е този, който работи на три смени работи на една, а този който работи на една работи на три. И заплатите и са сменени. Кой ще го хване това? Никой. И българите които намазват от далаверата си траят и се радват.
  При съвременните бълагри такива неща като съвест, честност и т. н. няма.
  Има връзкарство, лъжи, измами, кражби и т. н.
  Комунизъм.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 4. 4 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Схема след схема , това за ГЕРБ е идеологема.

 5. 5 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2797 Любопитно

  "При посещението си в клиниките установил, че лекарите работят при нечовешки условия в порутени сгради и лекуват в тях болни хора. "

  И къде лекуват здравите?

 6. 6 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  "Част от администрацията била назначена на щат към различни проекти и получавала повече от множество лекари."

  "При самите лекари в болницата ножицата в заплатите е между 1000 лв. месечно и 30 хил. лв. месечно,"
  Така е повсеместно. И в болници и в общински поликлиники. Единици приближени до шефа цоцкат големи пари , а редовите лекари духат супата.
  Заради това още 2010 напуснах болницата вкоято работех , а в 2011 и поликлиниката.
  Въпросът поне за доболничната помощ може да се реши лесно. Работещите стават собственици . Така поликлиниките няма да са хранилки за общински служители и протежета на медицинки управители крадящи като за световно.
  При болниците според мен трябва да се въведат 2-3 степени на лекари съобразно кволификацията им и да се дават твърди заплати.
  САМО,ЧЕ стартовата заплата на лекар със специалност трябва да е поне 3500 лева според сегашните стандарти! На Управителя не повече от 2 максимални лекарски щатни заплати.
  И управителят няма нужда дае ЛЕКАР!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 7. 7 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  До коментар [#4] от "pro_bono":

  И преди Герб си беше така и след Герб си продължава.
  Не знам в коя точно България живеете?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  чакай да позная 1000 лева взема патологът, защото не може да вземе подкуп от пациентите?

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2797 Любопитно

  До коментар [#3] от "justauser":

  "При съвременните бълагри такива неща като съвест, честност и т. н. няма."

  Това как се връзва с печслбата, с максималната печалба на едно търговско дружество "Болница"? Или смятате, че Търгоския закон, който трябва да спазват търговсите дружества, включително болниците, изисква благотворителност ксто тая на някакви НПОшки, хванати от кол и въже?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  До коментар [#13] от "wanderer":

  Като няма почтенност, честност и т. н. добродетели няма нищо...

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 16. 16 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2797 Любопитно

  До коментар [#6] от "kvasimodo":

  "САМО,ЧЕ стартовата заплата на лекар със специалност трябва да е поне 3500 лева според сегашните стандарти! "

  По-ниско от крадлив банкер, продажен прокурор или "плейметка" в ролята на Мата Хари!?
  Колегите няма ли да се обидят? След такъв труд да осигурят "продажби" за 36 млн. легло дни и рекордни "продажби", 124 хил. погребения за търговските дружества "Вечната амбър", "Райски път", "Орландовски вечни спа процедури"?

 17. 17 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 885 Неутрално

  От ботоксчо очаквах да е пощипвал, но той бил страшна лисица и е крал като змей!

 18. 18 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2797 Любопитно

  До коментар [#15] от "justauser":

  "Като няма почтенност, честност и т. н. добродетели няма нищо..."

  Няма Закон (Върховенство на закона), застраховка (живот), "светло бъдеще" и Вяра в него? Всички ли се крепят на честността на директора към секлецарката и на почтенността между лекарите да "не си гледат в канчето на другия"?

 19. 19 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  Журналистите, защо не запитате професор Костадинка с какви пари си купи къщичка в Созополис от около 400 квадрата и защо автомобилите и са с чужди номера . Не мислете Костадинка за глупава, къщите са регистрирани на разни дружества с ограничена дейност с неясни собственици .Защо не е попипате и какъв талант се изисква в една година да защитиш и доцентура и професура, мисля че това може да и даде сили да кандидатствува в рекордите на Гинес, този невероятен наш талант както и за титлата мис Ботокс. Давам от три до пет минути докато изтриете коментара.

  Тиква под наем.
 20. 20 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  добре де, болницата сега не може ли да наеме едни свирепи адвокати и да съди директно бившите шефове до последните им гащи на гърбa?

 21. 21 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2003 Неутрално


  [quote#12:"Контрол на съзнанието"][/quote]
  Може би требе а поканим в бъдещото правителство Айвън Костов?

  А Вие защо не си плувате в лагуната на Сома бей а драскате тъпотийки?

 22. 22 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 913 Неутрално

  ботокса няма ли дабъде съден?

 23. 23 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#20] от "karatista":

  добре де, болницата сега не може ли да наеме едни свирепи адвокати и да съди директно бившите шефове до последните им гащи на гърбa?

  Не може. В България има такова правило, че когато някой началник каже "аде сега няма нищо" всички обвинения срещу него се обезсилват.

 24. 24 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1704 Любопитно

  През 2018 и 2019 г. през нея са преминали над 33 хиляди пациенти, през миналата година - близо 23 хил.... беше на първа линия в битката с ковид с 1100 лекувани пациенти, но това е станало за сметка на свръхнатоварването на персонала
  —цитат от коментар 0 на др Грибнев


  Като как 10.000 пациенти по - малко на година, оттях 1100 ковидозни води до свръхнатоварване?

 25. 25 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Опитваш се да прочетеш цялата статия докрай, но с погнуса и отвръщение спираш през 2 реда. Непоносима герберастка свинщина и гнус. И за капак ръководителя на това беумие беше назначен за министър на "здравеопазването". И сега цялата тая смрад да бъде изнесена пред очите на мъдрия български избирател, той ще плюне, па ще отвори една бира, и ще си продължи по старому му да брои мухите по тавана. Докато Супер Геши и кликата са начело на правораздаването, всякакви опити за нормалност ще потъват отходнита яма на свинарника.

 26. 26 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  Навсякъде положението в болниците и здравеопазването като цяло е пълна трагедия. Но точно тия "лекари" дето вземат по 30 хиляди месечно ще направят всичко възможно тази порочна система дето само точи пари от касата и пълни джобовете на престъпници да продължи. Слагайте ги на ясно определени нормални заплати всичките лекари, махайте всякакво доплащане и нека министерството на здравеопазването да преценява какви лекарства и обурудване и на каква цена ще се купува за болниците а на лекарите единствената им работа да е да лекуват. Така парите много бързо ще стигнат, те всъщност никога не са били проблем, проблема е че някои хора имат изгода от това здравеопазването ни да е калпаво и скъпо. И най-важното, който лекар е на договор в държавното здравеопазване да няма никакви права да работи по частни кабинети и болници.

 27. 27 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2770 Весело

  А в същото време Партията на брифингуващия лидер пак е надала "реВВВ в Хаоса". Буци пак ревал на чужд гроб. Бъбрел за някакаъв султа, везири И Т.Н. Сякаш си е правил CV.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 28. 28 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  помня винаги когато стане дума за болници и здравеопазване ,излиза някой си там от лекарския съюз и казва едно и също-системата на здравеопазването е системно недофинансирана...и с тези пари толкова...а реформи,отчетност...не...само пари...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 29. 29 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  "Още неизгодни договори
  ...Повечето са били за медицински консумативи. "

  Борбата за шефове на болници е заради снабдяването с консумативи. Там хвърчат много милиони, годишно милиарди. И следващото правителство ще намери неизгодни договори, както и предишните. Крало се е и ще се краде, докато не се оздрави правосъдието и докато едни "наши читави хора" не започнат да влизат по затворите!

 30. 30 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  добре де, болницата сега не може ли да наеме едни свирепи адвокати и да съди директно бившите шефове до последните им гащи на гърбa?
  —цитат от коментар 20 на karatista


  Може, ама няма, щото са "хора на едни хора". Борбата там е, кой ще седне на софрата и ще краде НЗОК през болниците.

 31. 31 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  толкова е гнусно, че сигурно е бил министър от ГЕРБ...

  загубите се списват на данъкоплатците, печалбата е лична... гадинки за изриване... и всички лекари са мълчали през годините и са си налягали парцалите... мижитуркайки, а босчето е взимало премии от по стотици хиляди...

 32. 32 Профил на today
  today
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Едва ли има учудени. Явно всичката работа на ГЕРБ от последните години е била такава, да се влачи максимално.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 33. 33 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#23] от "blondofil":

  бе те да пуснат едни дето на такъв отговор ще кажат "бе ние я да проверим"... дето се вика да ги пуснат на аренда адвокатите, колкото си докарат за тех си е

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на faro
  faro
  Рейтинг: 130 Неутрално

  БГ...територията която е дъното на всичко в ЕС (всяка структура, всеки елемент) си имат дъно..!
  Да си дъно по всички показатели е много гадно усещане...((
  А пък за сървайвъра коцето...поне от гилдията знаеха за какво става въпрос...но пък то и гилдията дето "командва" в здравеопазването си е мафия...там си има омерта...
  Иначе....на докторите им свалям шапка...осъден доктор няма в бг....без значение дали е убил по неграмотност....или просто крал.....!?
  Братовчед на сестра ми разказваше как скоро (преди около 2-3 месеца) са починали баща и майка му в ямбол (това е градът!?!?)..починали от ковид.....просто не са ги лекували с антибоитшци да им спасят белите дробове...
  Коцето сървайвъра, боко кратуната....абе живот....с крадци..!!!!!

 38. 38 Профил на smarsh
  smarsh
  Рейтинг: 15 Неутрално

  "След първоначалния оглед се оказало, че в Александровска има скъпа апаратура за 2 млн. евро, която не е пусната в експлоатация, но пък за сметка на това болницата плаща за нея амортизационни отчисления"

  Амортизациите не се плащат! Вярно намаляват счетоводната печалба, но не са фактор за "тежкото финансово състояние".

 39. 39 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2049 Любопитно

  Ако някой може да обясни какво точно означава "При самите лекари в болницата ножицата в заплатите е между 1000 лв. месечно и 30 хил. лв. месечно" ще почерпя.

 40. 40 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Още малко от видимите резултати.

 41. 41 Профил на riy15648635
  riy15648635
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#3] от "justauser":"При съвременните бълагри такива неща като съвест, честност и т. н. няма."Това как се връзва с печслбата, с максималната печалба на едно търговско дружество "Болница"? Или смятате, че Търгоския закон, който трябва да спазват търговсите дружества, включително болниците, изисква благотворителност ксто тая на някакви НПОшки, хванати от кол и въже?
  —цитат от коментар 13 на wanderer


  Не се отваряй бе, охлюв. Болниците не са типични търговски дружества. Само са регистрирани по търговския закон, за да имат самостоятелност.

 42. 42 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Както е казал др. Васил Коларов - "черни души в бели престилки"! Умнокрасивите драскачи на дневник, като видят дебелия, се захващат със 100% -вата тема - "гадните и крадливи доктори"!! И НИЩО, затова, че НЕДОРАЗУМЕНИЕТО КАЦАРОВ Е В ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК, КОГАТО ПАНДЕМИЯТА СЕ РАЗГАРЯ ОТНОВО И ВАКСИНАЦИЯТА Е ДО КРИВАТА КРУША!!! И ЧЕ, ПО КОДЕКСА НА ТРУДА НЯМА ПРАВО НА ПЛАТЕН ОТПУСК 6 МЕСЕЦА, СЛЕД КАТО Е НА НОВО РАБОТНО МЯСТО!!!!!

 43. 43 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#38] от "jrh00668855":

  Братовчед на сестра ми разказваше как скоро (преди около 2-3 месеца) са починали баща и майка му в ямбол (това е градът!?!?)..починали от ковид.....просто не са ги лекували с антибоитшци да им спасят белите дробове...

  НЕВЪЗМОЖНО Е ДА СИ ТОЛКОВА ТЪП!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK