Къде се канеше да ни отведе "Има такъв народ": конституция на ЕС, сближаване с вишеградците и други идеи

Пламен Николов и Тошко Йорданов

© Юлия Лазарова

Пламен Николов и Тошко ЙордановКакво щеше да отговори премиерът Пламен Николов, ако на първото му участие в Европейския съвет канцлерът Ангела Меркел го попита: "Бихте ли обяснили какво имахте предвид, когато преди няколко месеца казахте, че германците са експанзивен народ, духът им е непреклонен и няма да се спрат пред нищо преди да завладеят икономически цяла Европа?"


Няма да разберем, защото няма да има такъв премиер.


Или ако американският посланик Херо Мустафа го попита за изясняване на думите му, че "Три морета" е "дългата ръка на американците в Европа", един от възможните сценарии за "парцелиране" на ЕС и икономическа инициатива с военен характер?
И това ще остане без отговор, защото няма да има такова правителство.


В Европейската комисия едва ли щяха да изпаднат във възторг от откровените симпатии на Николов към Вишеградската група на Орбан, Качински, Бабиш и гравитиращият към тях словенец Янез Янша и призивите му България да търси в нея "естествените си съюзници". Във Вашигтон също биха си задали някои въпроси какво става в София, особено след като миналата седмица унгарският премиер каза за най-популярния водещ на Fox News, че се е подготвил да отблъсне намеса от "лявото либерално правителство на САЩ" в парламентарните избори следващата пролет.


Определено нямаше да му донесе симпатии в Европейския парламент сравняването на тази институция със "скъпоплатен концлагер".


А знаят ли българите (прокурорите и съдиите в частност), че "Има такъв народ" издигна за министър-председател (и настояваше до последно на него) човек, който е откровен привърженик за приемане на Конституция на Европейския съюз и Конституционен съд на ЕС, който да решава казуси като този с ратифицирането на Истанбулската конвенция?


Когато в Европа се смята за безнадеждно да се говори за въвеждането на някакъв наднационален върховен закон? В момент, когато Полша дори опита да не признае решение на Съда на ЕС? И ще бъде ратифицирано (може би след референдум) в страни като Унгария, България или Румъния, където овладяването на съдебната система е първостепенна цел на управляващите? Какво биха казали за идеята му стремящите се към еврочленство Турция или Албания, ако - както се настояваше при първия подобен опит преди близо 20 години, а сега е още по-вероятно да се иска - в преамбюла на такъв основен закон на ЕС бъде записано, че ще брани на първо място християнските ценности?


Външнополитическите възгледи на кандидата за премиер на Станислав "Слави" Трифонов не са представяни, а и нямаше как да бъдат чути по време на двете предизборни кампании, защото той беше част от експертния екип на "Има такъв народ" по... образование и наука. Никой нищо не е чувал и по позициите на предложения за несъстоялия се външен министър Ради Найденов.

 • Макар че поне от миналата есен Пламен Николов редовно участва в предаването на Тошко Йорданов "СтудиоХъ" по телевизия "7/8" като "външнополитически наблюдател". В качеството на какъв точно наблюдава, както и какъв е опитът му в тази сфера, не се разбира. Но пък се разбра, че обяснява почти всичко в международните отношения с икономически интереси, търговски баланси, исторически примери от последните 400 години и смели прогнози резултата от изборите за Европейски парламент през 2024 г.

Накъде точно искаха от ИТН да поведат българската външна политика също не е съвсем известно. В програмата на партията по този въпрос стои гръмкото "Цялостно реформиране на начина, по който функционира българската дипломация". Самият Николов беше представен и като човек, от когото не би ни било срам, ако отиде на среща в Брюксел.


Бел. ред. За това как си го представяха да се случи - малко по-нататък в този текст, по който "Дневник" работи на базата на публични изяви на Николов и подготвяше въпроси към номинирания за премиер. Публикуваме го за ориентир. Той оставя и въпроса доколко лични възгледи и позиции на кандидатите биха ставали и политики на "Има такъв народ" или как биха се съотнасяли към тях (той възникна още при представянето на програмата на първия проектопремиер на партията на Слави Трифонов Николай Василев и неговата програма).


Къде се канеше да ни отведе "Има такъв народ": конституция на ЕС, сближаване с вишеградците и други идеи

© Скрийншот


Да се съюзим с "нацонално отговорните" поляци и унгарци


В средата на декември миналата година, когато Полша и Унгария блокираха одобряването на бюджета на ЕС, защото смятат механизма за върховенство на закона за намеса в делата им, Пламен Николов каза: "Това, което виждаме от страна на Вишеградската четворка - особено на Полша и Унгария - е много добър пример как трябва да се отстояват националните интереси в рамките на една организация, която така или иначе има по-либерални схващания."


Срещу двете страни има задействани процедури за отнемане правото им на глас при взимане на решения в ЕС - за Полша през 2017 г. по инициатива на Европейската комисия и за Унгария през 2018 г. по предложение на Европейския парламент. Още няма решение, но и Варшава, и Будапеща не променят действията си, с което се поставиха в растяща самоизолация в ЕС.

 • Според Пламен Николов двете централноевропейски страни се придържали към "по-консервативни и национални принципи, по-национално ориентирани и национално отговорни решения и при всички положения това не е лошо".

Номинираният за премиер на България говори за това, че страни като Полша "все пак ще победят, но това няма да бъде една лека победа" и че "Полша и Унгария никога няма да приемат позиция на второскоростна дестинация". От друга страна обяснява, че "по мое мнение, в момента ЕС се движи на 3 скорости: една на Стара Европа, втора на Вишеградската група и трета на Югоизточна Европа, включително Гърция, която се двоуми между втората и третата предавка".


В разговора Тошко Йорданов - настоящ лидер на парламентарната група на "Има такъв народ" - пита дали е възможно ЕС да се развие в съюз на няколко големи политически субекта с хлабави връзки, които не са икономически. След което доизяснява въпроса си: "Говоря за едни по-твърди връзки на Вишеградската четворка, на Стара Европа... А пък ние като някакви шматки може би е редно да се ориентираме нанякъде, щото иначе сме пешката в края на дъската."


Така е, безусловно, отговаря Николов. "Аз се съмнявам, че Франция и Германия ще седнат да разговарят с нас на равна нога. Така че трябва да търсим своите съюзници и най-естествените в това отношение са вишеградците", допълва той.


Пламен Николов допълва и друго формирование: "Няма да се учудя, ако Триморието оформи една нова бюджетна структура, която да е в рамките на ЕС, но да заема свои собствени решения", което нямало да е добре за ЕС, т.е. няма да го приемат Германия и Франция.


Предстои ни да вземем своето решение, казва още той за "Три морета". "Цялата инфраструктура, която ще бъде изградена през съответните инвестиционни фондове, е изцяло военно фондирана - магистрали, жп линии, пристанища, тунели и т.н. Не че това е лошо, ние трябва да се възползваме (...), за да подобрим нашата инфраструктура, но трябва и да сме внимателни какво се случва и на каква цена това ще ни се поднесе, защото България е пригранична държава по море на Руската федерация."


Къде се канеше да ни отведе "Има такъв народ": конституция на ЕС, сближаване с вишеградците и други идеи

© Скрийншот


За ЕНП и Европейския парламент


В друго предаване "СтудиоХъ" Тошко Йорданов коментира с Пламен Николов какво е бъдещето на ЕНП в Европа и на Европейския парламент изобщо. Уводните му думи са: "Този Европейски парламент с тези политически семейства видимо не е в час с реалността. Рано или късно той ще си отиде и да се надяваме, че ще дойде нещо по-близко до хората. Не е нещото, което влияе на европейската политика, защото всяка европейска държава прави, каквото си иска. Там са се събрали едни хора, които, освен да приказват, нищо не произтича освен дължината на краставиците."


Външнополитическият наблюдател не му опонира, а допълва по повод дебата за България: "Не съм виждал по-празна зала, това е срам. (не, така е в повечето заседания в Страсбург и Брюксел, които не са пленарни - бел. ред.). "Там 20 години трябваше повече кохезионни политики, например в здравеопазване", казва още Николов (не, сектори като здравеопазване и образование са изначално извън правомощията на ЕС, защото така са решили страните членки - бел. ред.).

 • Едно от ярките изказвания на номинирания за кратко за премиер на България е: "Европейският парламент е своеобразен скъпоплатен политически концлагер - там изпращат хора, които не са се състояли в собствените си парламенти или трябва да бъдат разкарани там."
Критиките му към Европейската народна партия са от типа на: "Германските християндемократи усвояват Източна Европа и се държат с нея като с икономически придатък. Виждаме корпоратизация (sic!) на тази партия и то си пролича в пакета "Мобилност" с абсолютно безумни моменти". (Предложението всъщност упорито бе наричано в България по името на либералния френски президент Планът "Макрон", а и тази нициатива е приета и от Европейския съвет, т.е. от правителствата на страните членки, в които не управляват само десни правителства - бел. ред.)


Къде се канеше да ни отведе "Има такъв народ": конституция на ЕС, сближаване с вишеградците и други идеи

© Скрийншот


За Европейска конституция и Конституционен съд


Любопитно става, когато се стигне до идеите на Пламен Николов за спиране разделянето на Европа на различни скорости. "Всички говорим за европейски ценности, но никой не казва какви са те. Европейската конституция трябва да сложим на масата, за да запазим Европа такава, каквато е. Ако искаме една бъдеща Европа от федеративен тип."


Той доразвива възгледите си за един "прост проект за Европейска конституция, а не 200 страници" като дава пример с Истанбулската конвенция: "Трябва да се обединим наистина около някои ценностни неща, а не, като ни подхвърлят някой документ като Истанбулската конвенция, ние да казваме "Ок, сега, това да го приемем, какво да приемем, какво да се случи...", а там ще има един Европейски Конституционен съд, който да каже, че едно нещо може да бъде прието или не може да бъде предлагано."


Какво пише в програмата на "Има такъв народ"


Тук трябва да се кажат и няколко думи за външната политика според програмата на "Има такъв народ".


Дейността на външно министерство е оценена като слабо ефективна, с порочни практики, неадекватно управление на активите, окаяна материална част и незадоволително качество на обслужването. Решението - независим одит. Обещава се още създаване на мобилно приложение за връзка на българите в чужбина с министерството. Ще се изработва компенсаторен режим за загубите, които България търпи от санкции на други държави. Сроковете за всичко това са 4 години, т.е. до края на редовен мандат на правителството.


Има и такива идеи като "Съдействие от страна на МВнР за разширяване на външнотърговската дейност извън ЕС" (което звучи добре), но реализирането е странно: "Изграждане и възобновяване на ефективни дипломатически и икономически връзки със стратегически важни за Република България страни извън ЕС." Защото излиза, че според "Има такъв народ" има стратегически важни за страната държави (не се посочва кои), с които нямаме или трябва да съживяваме такива връзки.


Или "Пълна дипломатическа подкрепа за гарантиране независимостта и националната сигурност на Република България". Как ще се реализира този приоритет? "Обвързване на оръжейните сделки за оборудване на въоръжените сили със задължително изпълнение от доставчиците на поетите офсетни икономически ангажименти."


Къде се канеше да ни отведе "Има такъв народ": конституция на ЕС, сближаване с вишеградците и други идеи

© Скрийншот


Някои любопитни основни приоритети


Едно от първите пет неща, които "Има такъв народ" обещава да направи за външната политика, е реформиране на МВнР, защото "българската дипломация хронично страда от недостиг на млади кадри поради високите изисквания към кандидатите и недостатъчното заплащане". Последното е вярно от много години, но какво трябва да се разбира под проблем с "високите изисквания към кандидатите"?


В същия списък е изработването на Външнополитическа концепция на България. "Ще съдействаме за инициирането на тази сложна задача, както и за постигането на пълен консенсус по основни проблеми и предизвикателства пред българската външна политика и дипломатическата служба, които до бъдат провеждани и да останат постоянни, независимо от това, кое правителство е на власт."


В същите пет основни приоритетни задачи е записано "недопускането на поставянето на България в периферията на ЕС, възпрепятстването на инициативи за бъдещо развитие на ЕС на две или още повече скорости".


Което доста напомня на разговорите на Тошко Йорданов и Пламен Николов за "шматки", за "пешката в края на дъската" и за Конституция на ЕС.


Къде се канеше да ни отведе "Има такъв народ": конституция на ЕС, сближаване с вишеградците и други идеи

© Скрийншот


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (185)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Гласоподаватели на ДБ, погледнете с кого преговаряхте до вчера. Единственото алчността на Бойкикев провали сделката. Замислете се!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 2. 2 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Дано никога да не се наложи да разберем накъде се е канела да ни “поведе” тази измислена ибрикчийска партийка на задкулисието, менте-“протестна партия”, която излъга хиляди хора

  Freedom of speech
 3. 3 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ДБ са единствената про-европейска (всъщност по правилното е да се каже про-ЕС) партия в България, но пък не се понасят с другият представител в ЕНП - Герб.
  Гласувайте за ДБ, само тя ще ни оправи... (те по никакъв начин никога не са доказали,ч е могат да управляват, да правят реформи и т. н., но пък са най-кресливи и най-претендиращи. Което нищо не значи...)...

  ДБ=БКП
 4. 4 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Всичко казано тук доказва, че ИТН е един сбирщайн, който е готов да хвтрли страната във всеки проблем, само шоу да става

 5. 5 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 941 Весело

  А какво ще отговори Христо Иванов ако го попитаме " Защо до миналата седмица искахте да съставите общо правителство с ИТН ."
  Няма да отговори защото такова правителство няма да има!!!

 6. 6 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Толкова много брътвежи за да се напише че ЕССР не става. Сериозно ли някой прочете статията и не се запита за следното:
  ---------------------------
  Накъде точно искаха от ИТН да поведат българската външна политика също не е съвсем известно. В програмата на партията по този въпрос стои гръмкото "Цялостно реформиране на начина, по който функционира българската дипломация". Самият Николов беше представен и като човек, от когото не би ни било срам, ако отиде на среща в Брюксел.
  --------------------------------------
  Що бе другите партии да не би да ти казаха къде искат да закарат външната политика. Едните са в ЕССР другите са в СССР каква е разликата?

  Колкото до конституцията на ЕССР, Петьо запитвал ли си се в живота си дали ти трябват повече закони или ти трябват по малко закони. Кой би искал да има конституция която му "гарантира" правата, когато гаранта за тия права са мафиотите на върха на ЕССР?

  Трябва да си луд да искаш 200 страници конституция която ще е поредната бюрократична брюкселска повърня която никой няма да чете освен ченгелите за да гледат как да те оберат повече.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 7. 7 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Уникална калинка:

  Поздрави на Hristov и другите фенки на Слави, Азис, Фики и Хисарския поп


  Аз съм кандидат-премиер.
  Другия път ше ме изберат
  и милиони микроби ше умрат.
  А до тогава как да си гледам кефа бе?
  И ти и аз знаеме кои са шефове

 8. 8 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  За българската демокрация не е полезно сега ДБ да не влезе в парламента. Трябва да изживее своят апогей ДБ и едва след това да залезе.
  Има нужда от истинска дясна партия в България, но дали някога ще има не се знае.

  ДБ=БКП
 9. 9 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Още от тронното слово на г-н Слави Трифонов, прочетено на 12.07.2021 г., се разбра, че той нищо не разбира от политика и е с много ниска обща култура.
  С какъв акъл ще предлага въвеждане на тол такси, приватизация на ББР, космонавти и Премиер, бивш министър от корумпираната Тройна коалиция?!?
  Второто Правителство пък се напълни с всевъзможни отблъскващи, изперкали и направо обществено опасни персони.
  Разбра се, че ИТН са „Ку-Ку“ партия, ама как може чак пък толкова да са изкукали?!?

 10. 10 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#7] от "Doge":

  Мерси, мерси..Да видим Ицето къде ще ни отведе...Oh, wait, то първо трябва да спечелиш избори..

  Sic transit gloria mundi
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  Надявам се дори най-заблуденият берач на маслини в Гърция, гласувал за тоя сбиротак от мошеници и циркаджии, да е разбрал с какво се разминахме току-що: с правителство, което щеше да изпълнява задачи, спуснати през пловдивската масонска ложа директно от Москва.

  Това щеше да е правителство, пред което вечно сервилният на Кремъл строител на руски потоци щеше да ни се види като някой прероден Вацлав Хавел.

  Дето се вика - да пази Господ…

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Все пак да бъдем снизходителни!
  Шоуто на Слави е за малоумници!
  Какви трябва да са тогава, участващите в него?

 13. 13 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#7] от "Doge":Мерси, мерси..Да видим Ицето къде ще ни отведе...Oh, wait, то първо трябва да спечелиш избори..
  —цитат от коментар 10 на Hristov


  Никой не може да ви стигне. За един месец успяхте да се провалите с трима министър - председатели. дааже без да и един от тях да е гласуван дори. Не знам в световната история дали някъде има по-жалко и аматьорско изпълнение.

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#5] от "drill":

  “ Защо до миналата седмица искахте да съставите общо правителство с ИТН …”

  Типична герболяшка лъжа, но никого не учудва, защото Барба Ганьос официално е двукратно осъждан лъжец и клеветник.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2339 Любопитно

  Мислех, че е някакъв малко странен, любезен, но безопасен човек. Колко съм се объркала!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 16. 16 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Весело

  Само да не го острижат и него като Тошко, защото общо-взето не го заслужава. Нищо общо няма с карибския плагиат като стил и истерична агресия.
  Изглежда кротък човек, каквото му кажат в крайна сметка, това и той ще каже и където го отведат, натам и той ще води.

  Така че никакво стригане, най-много без десерт за една седмица.

 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6249 Весело

  А в Дневник ги наредиха един до друг, Мая, Христо, Тошко... В космически скафандри ги облякоха. "Мисия 121" им възложиха.
  По 7/8 - "Чакарака, чакарака кючек, а от понеделник, Слави - лош..."
  Нито свалиха Буци, който си изкара мандата до края, нито ново правителство направиха.
  Глутница кучета не могат да теглят тежка кола.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Проблема на Сляви и компания е че никой интелигентен човек не иска да се забърква с тях и трябва да разчитат на такива "експерти". Човечеца е пълен неудачник, работи като продавач на плавници, но иначе коментира външна политика, икономика, "специалист" е по образование и е готов за премиер.
  Не ви ли напомня на средностатистически таксиметров шофьор?

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#13] от "Doge":

  “За един месец успяхте да се провалите с трима министър - председатели.”

  Донякъде ми е жал само за Пламен Николов - от никому неизвестен, кротък и вероятно успешен търговец на джапанки и “плажни артикули”, за една седмица се превърна в национално посмишище.

  😆😆😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#10] от "Hristov":

  BTW сега забелязах, че в 7/8 този е представян за "външнополитически наблюдател". А не знае какво е "Преспанския договор". И това ви е "tip of the top, Cream of the crop". Не калинки ами направо балеринки сте там.

 21. 21 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#13] от "Doge":

  Така става, като се събереш с неподходяща компания и разчиташ на хора, за които единствената цел са постове и порции..Дано са си извадили поука в ИТН

  Sic transit gloria mundi
 22. 22 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1097 Весело

  Средствата от субсидията, които ИТН отказаха да вземат, трябва спешно да им бъдат дадени под формата на медикаменти, предписани, персонално за всеки един от тях и предложенията им за МС, от най-добрите психиатри в старната.
  Когато се закрепи положението трябва да им бъде изпратен екип от опитни икономисти и юристи, които да им дадат първоначална грамотност.
  Следствие от това те политици няма да станат, но обществото ще е изпълнило своя дълг да помогне на този тип маргинали...

  По темата:

  Забележително четиво!
  Особено на фона, че лирическият герой е очевидно неспособен да направи самостоятелно логическите връзки описани в него.
  Размина ли се, слава Богу, да ни "управлява" този "начетен" индивид с кръгозир на илитерат! 10% от казаното да беше вярно- не само щеше да ни направи за смях пред Европа и света, но и щеше да донесе непоправими щети на вътрешнополитическата обстановка.
  Да празнуваме, че ни се размина само с нова порция лекции на тема "Право"! Даже може да има полза от това- бая народ най-накрая ще задълбаят в материята...

 23. 22 Профил на txo151070521
  txo151070521
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Ако тази неподготвеност и това поведение на махленски политици е новото, то ГЕРБ, в сравнение с тях, са симпатични и качествени централни нападатели.
  Прекрасно е, че правителство, което не би могло да управлява дори ТКЗС, няма да има.
  Лошото е, че няма да има и парламент, крайно необходим в момента за нашата крехка държавица.
  И още нещо, задължително е за всеки висок държавен пост съответният кандидат да бъде подложен на изчерпателен тест за оценяване на психиката.

 24. 24 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Какото се вижда от статията изглежда този тип, хич даже не е кротък и безобиден. Дори смятам, че имахме късмет и 'dodged a bullet"

 25. 25 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#20] от "Doge":

  Нямам идея.Не гледам 7/8 Тв..

  Sic transit gloria mundi
 26. 26 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#22] от "Lilith":

  Сега разбирам, що ДБ не ги отказаха...

  Sic transit gloria mundi
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#18] от "potop":

  “Човечеца е пълен неудачник, работи като продавач на плавници…”

  Ами Слави е почнал като продавач на мартеници в подлеза на ЦУМ, а глей го докъде стигна - до най-провален псевдополитик в демократичната история на България.

  Ооооооохх, майко, мила майчице… 😆😆😆😆🙄

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Не може да има въпрос, какво щял да каже шнорхела. Той може да се изказва само по предварително съгласувани теми с Тошко. На всичко друго се отговаря витиевато без конкретен отговор. Така разбират премиерската отговорност в ИТН.

 29. 29 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  Статията е страхотна реклама за Пламен Николов, жалко че малко късно я пускате. Не съм го слушала, но то освен политкоректни проджендър, промигрантски, пролиберални политици, по най-гледаните медии други не пускат. Те защитават елитите, собственици на телевизиите.


  А, що се отнася до Полша и Унгария, ще се отцепят от ЕС, рано или късно. Имат абсолютно несъвместими ценности.

  Любовта ще спаси света!!!
 30. 30 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално


  До коментар [#13] от "Doge":Така става, като се събереш с неподходяща компания и разчиташ на хора, за които единствената цел са постове и порции..Дано са си извадили поука в ИТН
  —цитат от коментар 21 на Hristov


  Точно така, страхотно си го разбрал. Абсолютно. Неподгходящи са външнопотическия експерт", който си няма идея какво е "Преспанския договор", другия кандидат за премиер , после за вътрешен с изумително ясно изразени симптоми на социопат, калинки омъжени и съдрижници за осъдени за углавни престъпления и т.н. и т.н., просто другите ви не ги знаем и не можем да кажем нищо за тях и май по-добре.

 31. 31 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#25] от "Hristov":

  Бе ти все не гледаш, все не знаеш, обаче имаш мнение и държиш да го сподеиш с другите. Калинка-балеринка. От балета на Слави.

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#24] от "Doge":

  “… хич даже не е кротък и безобиден. ”

  Мен са ме возили много бакшиши, далеч по-радикални във възгледите си от него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#32] от "Norman Granz":

  Ама тези бакшиши не са били никога толкова близо до най-овластения пост в държавата. Ако беше само един продавач на шнорхели ОК. Ама министър-председател, нещата не стоят така.

 34. 34 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3310 Неутрално

  Къде се канеше да ни отведе "Има такъв народ"
  =========================================
  Как къде? -към Ада.
  Лошото е, че много са повярвали на идеите им. Как можа толкова народ да се зомбира и да гласува за тях?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#18] от "potop":

  Така е, това се видя сега. Ники Василев осигури по-голямата част от хората за първия проектокабинет, тия заради СлавчУ и Тошко никога не биха се хванали, логично си тръгнаха с Ники.
  Вторият проектокабинет е показателен с какви кадри разполагат в ИТН. такъв сбирщайн от неподходящи хора конкурира ББ в пълна степен.

 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  “Така е, безусловно, отговаря Николов. "Аз се съмнявам, че Франция и Германия ще седнат да разговарят с нас на равна нога. Така че трябва да търсим своите съюзници и най-естествените в това отношение са вишеградците",
  допълва той.

  Точно така е!

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  До коментар [#30] от "Doge":

  Е друго си към светлото бъдеще да ни поведе някой, с отнети адвокатски права и 7 месеца трудов стаж като министЕр на Баце..И провалил всяко нещо, до което се е докоснал в живота си..Той ша ни оправи, неам съмнение..

  Sic transit gloria mundi
 38. 38 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#35] от "doctor.no":

  Къде е "големият цирк" в Събранието, Нострадамус?

  Sic transit gloria mundi
 39. 39 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#37] от "Hristov":

  Славун счипи рекордите по провал в политиката само за 4 месеца

 40. 40 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Докато му лъскахте на Слави ..... имиджа , забравихте да ги споделите тези неща ...

 41. 41 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  При всички положения щяха да ни отведат към "кривата река", хора, които в покана от 2 изречения допускат 12 правописни грешки, няма какво да чакаме от тях, те се показаха достатъчно ясно, какво да ги мъчим такива.

  https://trud.bg/итн-ще-проведе-среща-с-изправи-се-бг-ние-идваме-утре/

  Николов също искаше да ревизира Преспанското споразумение, който е между Северна Македония и ... Гърция.

  https://www.youtube.com/watch?v=G8rLQjo9dr8

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#37] от "Hristov":

  И как този" адвокатски права и 7 месеца трудов стаж като министЕр на Баце" стана враг №1 на учиндолската селищна система?

 44. 44 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#39] от "doctor.no":

  Мани го Славчо..Сега умните и красивите, в съдружие с Аз предложих Пеевски са на ход да съставят кабинет..Шиши ще даде ли?

  Sic transit gloria mundi
 45. 45 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#42] от "Hristov":

  Хубаво да го правиш и ти. Така няма да се излгаш и да ставаш за посмешище тук.

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hristov":

  бъди търпелив, сега им подгряват тенджерата с водата на чалгарчетата

 47. 47 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Явно, целта на "упражнението" е била да се докаже на мат'ряла, че има по гнусни, неприемливи, некомпетентни, невръстеници от калинките на ГРОБ, та дано ония станат по приемливи!
  p.s. И откровено, дълбочинно, стратегически путински слуги!!!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 48. 48 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#44] от "Hristov":

  Що да го махаме. Слави каза, че без одобрението на "умните и красивите" няма да прави кабинет. И си удържа на думата. Обаче ти май, пак не си получил флашката и ще има непоряди. Тошку ще ти бие мастики.

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#33] от "Doge":

  "Ама тези бакшиши не са били никога толкова близо до най-овластения пост в държавата."

  Приятелю, нека си плюем в пазвите и да гледаме напред.

  Разминахме се с ужасно зло, дано никога не се повтори, дано тоя бацил да е създал имунитет в колективното тяло на нацията.

  А междувременно служебното правителство да си върши работата, както досега.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Малкото разум се е завърнал от отпуск, май.

  Това, което никой не споменава е, че славиту се опитваше да реализира с театрални средства мажоритарна система в рамките на представителната система.

  Под мажоритарна система той явно си представя "правото" да управлява от дивана, без да носи отговорност, да повери държавния монопол върху насилието на некомпетентен и психически неуравновесен преписвач "с гръб", според който най-важният проблем на обществото са той, майка му и баба му, и т.н.

  Страшното е, че има достатъчен брой юнаци, които споделят неговия блян.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#44] от "Hristov":


  Това не е въпрос на дневен ред, все още имаме провален мандатоносител на първия мандат. трябва тая каша да се оправи,

 52. 52 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#41] от "otrqdnik":

  То щото при комуниста Борисов всичко беше цветя и рози. Замеряше българите с пачки,пенсионерите се чудеха вила на морето ли да си купят или апартамент на "Витошка". Или на круиз да отидат. Много ни разглези комунягата Борисов. Много.

 53. 53 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2140 Любопитно

  До коментар [#8] от "anonimnii":

  Гледай си герба да не залезе, а ДБ я остави на нейните избиратели. Преди един парламент бяха "подопашници", "един файтон хора" и "и онези с 1.9%", а сега всички плюете по нея, защо?
  Ама колко много не ги разбираш тези неща, даже не можеш да си го представиш. Да припомням ли вица за умрелия и глупавия?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  До коментар [#48] от "Doge":

  Нещо, което отбелязахме оше вчера..Ти обаче , както обикновено " Искам да кажа, искам да кажа, моля другарко"..

  Sic transit gloria mundi
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Човекът не е никакъв външнополитически коментатор, но хайде холан, доста българи мислят като него по въпроса за "Три морета", ЕС и подкрепят Унгария и Полша в отстояването им на правото да не приемат налаганите им гнусни либерастки "ценности". Нима не е прав, че страните от Източна Европа (тези, които допуснаха това, вкл. България) са превърнати просто в пазар за техните стоки, с целенасочено унищожено производство?!! България навремето беше райска градина и изнасяше продукция в много държави, а сега внасяме нашенски плодове и зеленчуци от къде ли не, за наш срам и позор!!! А на управлявалите не им пука за това, пука им да си пълнят партийните и личните каси...

 58. 58 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  При всички положения щяха да ни отведат към "кривата река", хора, които в покана от 2 изречения допускат 12 правописни грешки, няма какво да чакаме от тях, те се показаха достатъчно ясно, какво да ги мъчим такива.https://trud.bg/итн-ще-проведе-среща-с-изправи-се-бг-ние-идваме-утре/ Николов също искаше да ревизира Преспанското споразумение, който е между Северна Македония и ... Гърция.https://www.youtube.com/watch?v=G8rLQjo9dr8
  —цитат от коментар 41 на otrqdnik  Мислех, че е някакъв малко странен, любезен, но безопасен човек. Колко съм се объркала!
  —цитат от коментар 15 на etty1


  Безопасен? Още като го видях при Услужлив Бойко по Панорама, писах, че усмивката му е взета като от филма "Покаяние". Който разбрал, разбрал.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 59. 59 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Весело

  Не се радвайте..... простия и наивен народ пак ще гласува за партията "Има такъв идиот"!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 60. 60 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2140 Весело

  До коментар [#59] от "chichka":

  Разбира се, че има и по-лошо, може този народ да гласува за герп, а?

  Направо ви се чудя на "грозноглупавите" защо не се обединихте герп и няма такова правителство - направо сте си лика прелика. :-)

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 61. 61 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Тошко и Плавен оправят Европата, каква трогателна картинка. Много златни възможности да си замълчи е пропуснала тази куха шамандура. Проблемът е обаче, че голяма част от мъдрите гласоподаватели ще се съгласят с казаното, макар и да не могат да изброят, а някои и да преброят, страните от т.нар. Вишеградска четворка.

 62. 62 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2006 Любопитно

  Още не сме попитали ... а и те не са си казали ...
  ДБ какви намерения имат спрямо НОВИТЕ ЕС ценности.
  Глобализъм, затоплизъм, мигрантофилия, феминизъм, хетерофобия, маскул-фобия, социализъм, цензура.

  До кога така, другарЕ, ще мълчите като комунист на разпит?

  Аз като избирател искам да знам ЗА КАКВО гласувам!

  А че СлаМи е агент на руснаците, нищо ново. Това си го пиша редовно от последните 2 години.
  Ама "протестерите" ще легнат и с дявола за 2 поста и 30 сребърника.

 63. 63 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  Подставените лица/да не пиша за подгърбия/ на библиотечно - сарайските обръчи се канеха да ни поведат на североизток, но слава Богу оттекоха в канала и сега кукловодите намотават конците на марионетките си и ги прибират в кутията!

 64. 64 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Какво ни се е готвело от Слави и компания...заиграване с Орбан, бррр, тръпки ме побиват! Брътвежите им обаче са се излъчвали по тяхната телевизия, ама колко са тези, които я гледат. Пък и никой не ги приемаше насериозно.
  Сега става ясно, защо предложиха министър плюещ по "соросоидите", "джендърите" и т. Н. И много други неща стават ясни. Не, не са някаква партийка, а много вредно формирование, целящо да отклонят България от европейското и развитие. Резонно стои въпросът, кой наистина стои зад кулисите и дърпа конците на "сценаристи" и "изпълнители"?

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 65. 65 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2006 Любопитно

  До коментар [#59] от "chichka":Разбира се, че има и по-лошо, може този народ да гласува за герп, а?Направо ви се чудя на "грозноглупавите" защо не се обединихте герп и няма такова правителство - направо сте си лика прелика. :-)
  —цитат от коментар 60 на Чарли Мишкин


  Тая тъпа дъвка се изтърка.
  Парадоксът е, че до вчера всички останали примираха да правят правителство с ИТН.
  Има си го и документирано в нета. Включително и коментарите на техните тролове.

 66. 66 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#5] от "drill":“ Защо до миналата седмица искахте да съставите общо правителство с ИТН …”Типична герболяшка лъжа, но никого не учудва, защото Барба Ганьос официално е двукратно осъждан лъжец и клеветник.
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Прав си !!1 Лъжа е , че сте партия на протеста !!!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 839 Неутрално

  А какво ще отговори Христо Иванов ако го попитаме " Защо до миналата седмица искахте да съставите общо правителство с ИТН ."Няма да отговори защото такова правителство няма да има!!!
  —цитат от коментар 5 на drill


  Ще отговори , че е направил правилното - не е дал възможността на ИТН да действа мажоритарно - с недостатъчно гласове и подкрепа да овладее държавата.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 74. 74 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 132 Неутрално

  Шнорхел Плавников е христоматиен пример за нагаждач. В едни други времена този щеше да е на първия ред с китки да посреща на Орлов мост ватниците или с ентусиазъм да товари български граждани на конски вагон за нациски концлагер - при него това щеше да зависи само от тайминга и кой в момента е по "якия батка". Такива мекотели нямата лична позиция и достойнство. Каквото им подадат това лапат и гълтат - стига мишока да се вреди на някое келеперджийско местенце. Той проблеми на господаря си не прави - папка и слушка. Колко ниско трябва да ти е самоуважението само за да се наредеш на "кастинг за политици" в едно треторазрядно шоу!

  Ain't no thing like me, except me!
 75. 75 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#55] от "Hristov":

  Парадоксът е, че тук 90% са против мигрантите и джендърите, но гласуват за ДеБъ, които са “ЗА” ИК и вноса на мигранти.

  Аз също смятам, че ИТН ще вдигнат резултата си. Според мен с повече от 5%. Хората не са толкова глупави, схващат какво става.

  Любовта ще спаси света!!!
 76. 76 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6249 Весело

  До коментар [#59] от "chichka":

  Не случиха на народ...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 77. 77 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Искаше да ни върне отново в блатото на ГЕРБ и ДПС - мафията на бившата ДС!
  Поне сега никой няма съмнение кои са истинските сценаристи на ИТН!

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  "Къде се канеше да ни отведе "Има такъв народ": Конституция на ЕС, сближаване с вишеградците и други идеи"

  "Кастингът за политици", се оказа кастинг за сформиране на клас за деца с особени потребности, с наклонности към игри на политически партии, политици, Прайм Министър и Правителството му.
  Ние си обичаме децата, насочваме ги и им се радваме, когато отбелязваме успехите им.
  Помагаме им да вземат решения, угаждаме им, но не ги оставяме да решават семейните ни проблеми.
  Но в този случай, явно, допуснахме грешка, и то много сериозна, разрешавайки играта им да се превърне в национален проблем. С тенденция да нанесе големи щети, непредвидими, в много сектори и нива на държавата ни.
  Та, на въпроса! Никой не знае, къде щеше да ни отведе ИТН!

 80. 80 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3957 Неутрално

  Всичко казано тук доказва, че ИТН е един сбирщайн, който е готов да хвтрли страната във всеки проблем, само шоу да става
  —цитат от коментар 4 на doctor.no


  Да, само шоу да става за "суверена" (според тяхната терминология, когото всъщност не еб@в@т за слива), а в това време те да "управляват" бюджетите и средствата от ЕС знайно накъде - към собствения им джоб.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#75] от "hope":

  аз имам точно 10 познати, които гласуваха за ИТН. След фиаското само 2-ма потвърдиха, че пак ще гласуват за тях. Дтугите заявяват, че или няма да гласуват или ще гласуват за Възраждане

 83. 83 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1859 Весело

  НЯМА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ

 84. 84 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Всъщност много от изредените тук позиции и мнения са абсолютно правилни.
  Вишеградската група е здравомислещото ядро на ЕС, което засега не позволява страните им да бъдат налазени от пълчищата примитивна сган, прииждаща от Африка и Бл. Изток. Наистина това са естествените ни съюзници.

  Естествено, че ЕС трябва да брани на първо място християнските ценности, а не да се съобразява с диващините на всякаква измет.
  Еврочленство на Турция е абсурд, поне за следващите 30 години.
  Разбира се, че правителството на САЩ е ляво и либерално - всъщност това е много меко казано.

  Всичко това е така.
  Работата е там, че ИТН няма капацитета да реализира каквито и да било идеи.

 85. 85 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1859 Весело

  До коментар [#79] от "batzdravo":

  Щеше да ни отведе на североизток.Това е видно и за хората със зрителни затруднения... Зад димната завеса на кандидат премиер който правел "голям американски бизнес" , след което измислиха симпатии към Вишеградците...

 86. 86 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#55] от "Hristov":Парадоксът е, че тук 90% са против мигрантите и джендърите, но гласуват за ДеБъ, които са “ЗА” ИК и вноса на мигранти.Аз също смятам, че ИТН ще вдигнат резултата си. Според мен с повече от 5%. Хората не са толкова глупави, схващат какво става.
  —цитат от коментар 75 на hope


  Аз съм за вноса на мигранти, но от Молдова и Украйна, а не от Афганистан.
  Що се отнася до "джендърите"- смятам, че и те са хора, които си имат граждански права и правата им трябва да бъдат гарантирани.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 87. 87 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Весело

  До коментар [#60] от "Чарли Мишкин":
  Не Мише, нима има грамотен човек, който да нее наясно че Чалгата е балон пълен с боклук? Нима има разсъждаващ човек, който на вижда кои са и за какво се борят ХаджиБабикянДончеваМаяГномАтанасов и бойкикев? По-склонен съм да гласувам за БСПДПС отколкото за тези срамни въшки!
  До коментар [#65] от "Тангра":
  ++++++
  До коментар [#74] от "arrogantbastard":
  +++ През 80-те този щеше да ми виси пред вратата с месеци да се натяга за прием в БКП!
  До коментар [#76] от "Незнайко в Слънчевия град":
  + споко, пак ще ни яхнат! Сега отиваме там където е била България 1929-34 г!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 88. 88 Профил на Любомир Терзиев
  Любомир Терзиев
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Добре би било да са изготви подобен анализ и за икономическите идеи на несъстоялия се за щастие кабинет. Поздравления за статията!

 89. 89 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Що се отнася личността на предложения за премиер Николов (нали мажоритарно мислене - "личностите са важни") достатъчно е човек да му погледне фб профила с боядисания лъв , разбира се синеок, и неграмотното излияние от вчера (граматиката е чужда на ИТН) , което започва с "Жребият е хвърлен". Дали си дава сметка, че с думите "Жребият е хвърлен" Цезар започва гражданска война?

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 90. 90 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Ще се свие ли ИТН преди да се разшири...

 91. 91 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Откога титулуват продавачите на шнорхели и надуваеми патета "Политически анализатори"? Господи, ела и си прибери вересиите!...

 92. 92 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1097 Весело

  До коментар [#90] от "Fiji":

  Тц. Там всите са астрофизици и много добре знаят, че точно това се е случило преди Големия взрив...
  :):):)

 93. 93 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 741 Неутрално

  "За мен беше чест."

  Мухахаха! До сега да се беше гръмнал, ако имаше чест.

 94. 94 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2006 Неутрално
 95. 95 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Ау-колко лош бил Николов. Искал по-тесни връзки с Полша,Чехия,Унгария,Словакия и Словения. Всички членове на ЕС и НАТО.
  Либерастите така и не могат да проумеят,че в Източна Европа промиването на мозъци няма да се случи както в Западна Европа и САЩ.

 96. 96 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Средствата от субсидията, които ИТН отказаха да вземат, трябва спешно да им бъдат дадени под формата на медикаменти, предписани, персонално за всеки един от тях и предложенията им за МС, от най-добрите психиатри в старната.Когато се закрепи положението трябва да им бъде изпратен екип от опитни икономисти и юристи, които да им дадат първоначална грамотност. Следствие от това те политици няма да станат, но обществото ще е изпълнило своя дълг да помогне на този тип маргинали...По темата:Забележително четиво! Особено на фона, че лирическият герой е очевидно неспособен да направи самостоятелно логическите връзки описани в него. Размина ли се, слава Богу, да ни "управлява" този "начетен" индивид с кръгозир на илитерат! 10% от казаното да беше вярно- не само щеше да ни направи за смях пред Европа и света, но и щеше да донесе непоправими щети на вътрешнополитическата обстановка.Да празнуваме, че ни се размина само с нова порция лекции на тема "Право"! Даже може да има полза от това- бая народ най-накрая ще задълбаят в материята...
  —цитат от коментар 22 на Lilith


  А конкретно нещо да кажеш?Кое точно от казаното ако се изпълни ще направи България за смях пред света?И ще навреди на вътрешната политика.

 97. 97 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 234 Неутрално

  На какво отгоре съдите ИТН? На празните политически приказки? На "новини" по медиите с недоказани тези?
  За автора - Поредният фен на ДБ, който въпреки, че е гледал 7/8 ТВ пак не е слушал внимателно. Идеята на ИТН за правителство и министри обяснявана многократно е не да бъдат хора, които да налагат личните си виждания в изпълнителната власт, а експерти, които да работят по конкретна програма одобрена от парламентарното мнозинство. Парламента ще контролира дали това се спазва. Тоест какви виждания има Николов относно някои теми във външната ни политика няма никакво значение ако задачите на правителството не са тези.
  Ама кой ти слуша и чете какво твърдят ИТН. Важно е аз какво мисля, че те ще направят. Въпреки, че те са единствената партия, която до момента прави това, което е обещала.
  Да, това не е като другите политици, които се връткат всеки и ден и стигат до откровения като "Няма как да водиш честна предизборна кампания"

 98. 98 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#86] от "Kephy":


  Аз съм за вноса на мигранти, но от Молдова и Украйна, а не от Афганистан. Що се отнася до "джендърите"- смятам, че и те са хора, които си имат граждански права и правата им трябва да бъдат гарантирани.
  —цитат от коментар 86 на Kephy


  А пък аз искам просто да се спазват законите на България. В тях ясно е написано, че т.н. "джендъри" имат същите права, като на всички останали. Уточнено е кой и при какви условия може да стане имигрант у нас. Просто трябва да се спазват...

 99. 99 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#97] от "Бачо Филип":


  ...Идеята на ИТН за правителство и министри обяснявана многократно е не да бъдат хора, които да налагат личните си виждания в изпълнителната власт, а експерти, които да работят по конкретна програма одобрена от парламентарното мнозинство.....Тоест какви виждания има Николов относно някои теми във външната ни политика няма никакво значение ако задачите на правителството не са тези. ....
  —цитат от коментар 97 на Бачо Филип


  Да го кажен по друг начин:
  "Какви са вижданията на Казанова за морала няма никакво значение, след като задачата му е да възпитава благородни девици."
  "Няма никакво значение какво мисли шефа на ККК за негрите, след като е избран да оглави комисия с/у расовата дискриминация."

  Дали сте чували израза "Кадрите решават всичко"? Казал го е един мустакат грузинец...и е бил прав!

 100. 100 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1097 Весело

  До коментар [#97] от "Бачо Филип":

  Ако Вие сте прав, то следват няколко основни извода:

  1. ИТН са в състояние да управляват само ако имат мнозинство, за да изпълнят обещанията, които са дали на своите избиратели;
  2. Премиерът на страната няма да има самостоятелност да взема решения и/или да изразява мнение, но ще носи отговорност дори за политики, дори когато са национално безотговорни, понеже са наложени от мнозинството;
  3. Премиерат на страната, както и неговият екип, ще трябва да консултират всяка своя стъпка с мнозинството в НС, въпреки че са експерти и дори и при положение, че мнозинството не разполага с експертиза;
  4. ИТН се застраховат, че ако нямат мнозинство или не са в коалиция с хора, които изповядват техните възгледи, няма да изпълнят обещанията, които са дали на своите избиратели;
  5. За ИТН няма значение в какво е експерт премиерът на страната, той така или иначе няма да ползва своите знания и умения;
  6. (...следват още поне 10 точки);

  Слава Богу, че ни се размина!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK