Трифонов, Бареков, Сидеров - прилики и разлики

ИТН (2020) на Слави Трифонов е третият успешен (вкарал депутати в парламента) телевизионно-партиен проект у нас, който повече или по-малко е подобен на предишните два - "Атака" (2005) на Волен Сидеров и "България без цензура" (2014) на Николай Бареков.

© Дневник

ИТН (2020) на Слави Трифонов е третият успешен (вкарал депутати в парламента) телевизионно-партиен проект у нас, който повече или по-малко е подобен на предишните два - "Атака" (2005) на Волен Сидеров и "България без цензура" (2014) на Николай Бареков.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


"Има такъв народ" (ИТН) със своето предлагане-непредлагане на кабинет едва не блокираха парламентарната машина, едва не я повредиха. При това надали това е била целта. По-скоро изглежда, че Слави и посочените от него провеждат политически експерименти и сами се изненадват от резултата. Но независимо от "ефекта на изненадата", в техните действия се долавя нещо познато, усещане за дежа вю. От какво идва то?


ИТН (2020) на Слави Трифонов е третият успешен (вкарал депутати в парламента) телевизионно-партиен проект у нас, който повече или по-малко е подобен на предишните два - "Атака" (2005) на Волен Сидеров и "България без цензура" (2014) на Николай Бареков. Характерно за тях е, че се създават лидерски партии на основата на популярността, която преди това лидерът им е натрупал като телевизионен водещ - Сидеров в СКАТ, Бареков в ТВ "Европа", бТВ и ТВ7, Трифонов в БНТ, "7 Дни", бТВ и "7/8". Трансферът на влияние от медийната в политическата публичност предопределя сходствата в поведението на трите партии.
Несистемна игра, омраза и популизъм


На първо място то е поведение на несистемен играч, който отказва да влезе в институционална роля и продължава да се движи по законите на екранния спектакъл, като залага главно на провокацията. В това отношение Волен Сидеров, който с търсените си скандали успяваше да предизвиква органите на реда да го арестуват, е станал нарицателно. Но и Бареков преди, и сценаристите от ИТН сега не приличат на политици, а в най-добрия случай на участници в политическо риалити.


Второ, телевизионните политици обичат речта на омразата. И в нейните традиционни форми като насочена срещу евреи, роми, турци, мюсюлмани, гейове и т.н, но преди всичко срещу политическия опонент. Той трябва да бъде убит с думи, а те трябва да изглеждат яростни, сърдити, обидени, зли, по възможност в черни одежди. Което не им пречи да се коалират с него или със същата ярост да се нахвърлят върху коалиционните си партньори.


Достатъчно е да се проследят отношенията например между Сидеров и друг патриот Валери Симеонов, собственик на телевизията, родила "Атака", или пък Бареков, който влезе в политиката със свирепата закана: "Веднага щом се закълна като премиер, ще арестувам мишока Борисов", а накрая затихна в позата на негов плах поддръжник. За ИТН още е рано да се правят изводи, но, така или иначе, с откровено недиалогичния маниер, по който предлагаха премиери и министри, взривиха естествено възникналата коалиция на "партиите на промяната". И тук вече може да се подозира не само склонност към експерименти, а политически умисъл.


Трето, идеологията на тези телевизионни партии е някакъв радикален популизъм, който описва обществото като война между народа и елита. Политическият елит, който по условие се приема за корумпиран и продажен, е обявен за враг на народа и включва всички политици, с изключение на партията, решила да го изобличи. Тя обещава на народа, че ако ѝ даде доверието си и я облече с "народна власт", войната ще спечели народът, а не елитът, както досега.


Пластики и прочити
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

На народа (Трифонов без уговорки говори от негово име, Бареков говореше от името на хората, Сидеров от името на българите) се приписва общо мнение, което съвпада с мнението на партията. Това ѝ дава привилегията да представлява всички заедно, което значи никого конкретно - радикалният популизъм е заплаха за представителната демокрация. Партиите в неговия обсег не разпознават избиратели с групова идентичност, чиито интереси защитават, което ги прави свободни да защитават своите собствени. И поражда догадки дали политическите им спектакли нямат продуцент, който не излиза в надписите накрая. А и дали не е възможно той да се окаже един и същ и за трите телевизионно-партийни проекта.


За ИТН още има мост, който сякаш не е изгорял


ИТН получи редкия шанс да свали от себе си този вид подозрения, защото в парламента го вкара протестната вълна от миналото лято заедно с още две партии, едната от които - "Демократична България", с дълга предистория на системен политически играч. Но вместо да се възползва от шанса си, набързо се скара с тях, което типологично го отдалечи от "партиите на промяната" и го остави в семейството на "телевизионните партии" - Сидеров-Бареков-Трифонов.


Все пак, не всичко изглежда изгубено, още има мост за ИТН, който сякаш не е изгорял - критическият им хъс към заварения политико-корпоративен модел, желанието им да се заявяват като непоколебими борци срещу него. Но това не може да става само с реч на омразата, а даже не е и необходимо. Много по-важно е да се различават като идеология и поведение (и разликата да личи) от тези, които замерят с думи.


Бареков говореше от името на хората, Сидеров – от името на българите.

© Велко Ангелов

Бареков говореше от името на хората, Сидеров – от името на българите.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  Ето сега например като отворим произволно страниците на историята, може да издърпаме за ушите Петър Първи и да му се полюбуваме.
  Той бил такъв един властен, харизматичен и едноличен - и много му вървяла политиката!
  Ама постоянно пердашел поданиците, понеже не схващали нуждата от неговите реформи и не били някакъв разумен суверен, каквито се въдят в днешно време и разбират от всичко.

  [email protected]
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  Бай Петър Велики бил гражданин за европейско развитие на Русия, налагал реформи с дубинката...

  [email protected]
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Неутрално


  Слави Трифонов навремето споделяше в своето шоу, че “Петър Първи” му е любимата книга.

  [email protected]
 4. 4 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Номера с Борисов не мина и сега Бареков и Сидеров.
  А Христо? Поп Кръстьо!
  Прокопиев заложи на куц кон този път.

 5. 5 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1114 Неутрално
 6. 6 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Приликите в некомпетентност и егоцентризъм са очевадни. Разликите са че първите двама бяха безобидни откъм рейтинг а сегашният спокойно може да дестабилизира държавата за години напред.... и вече го прави!

 7. 7 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Аз не виждам особен смисъл да се очаква от ИТН да подкрепи правителство с трети мандат. Дори и да го направят след това ще си гласуват с когото им е изгодно каквито закони искат без да се съобразяват с коалиционни споразумения ако въобще подпишат такова.
  Един път вече гледахме филма с Борисов правим съдебна реформа. Сега няма смисъл да гледаме същия филм само че със Слави.

 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Любопитно

  До коментар [#1] от "karabastun":
  До коментар [#2] от "karabastun":
  До коментар [#3] от "karabastun":

  Не е ли грешка да сравняваш 18. век с 21? И бъгарския народ с тогавашните руски царедворци, помешчици и главно крепостни селяни?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3096 Неутрално

  Номера с Борисов не мина и сега Бареков и Сидеров.А Христо? Поп Кръстьо!Прокопиев заложи на куц кон този път.
  —цитат от коментар 4 на yavooor


  Прокопиев е заложил и на друг кон, но както е тръгнало и той може да се окаже куц.
  Кирил Петков – политическият аватар на Прокопиев.
  https://trud.bg/кирил-петков-политическият-аватар-на-прокопиев/

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  ..... защото в парламента го вкара протестната вълна от миналото лято заедно с още две партии, едната от които - "Демократична България", с дълга предистория на системен политически играч."

  ДБ с дълга предистория? Иначе историята сочи, че поредната коалиция/проект влиза в НС единствено след протестна вълна. И след вълната историята показва колко бързо изпадат от НС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на frantotti
  frantotti
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Много добър анализ. Имам чувството - нарочно написан с възможно най-прости думи та някои определени хора да го прочетат и разберат.

 12. 12 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#9] от "AModoMio":

  Не че нешо, ама и малките деца вече знаят, че Труд е пробита медия и я слагат в една Графа с ПИК. Самото и цитиране показва #кой ти плаща да пишеш глупости по форумите.

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3180 Весело

  До коментар [#12] от "dwr30648311":

  Пробита викаш.....

  "В класацията на медии, ползващи се с най-голямо доверие, след БНР (72%) са БНТ (71%), "Нова" (69%) и Би Ти Ви (68%). С малки разлики списъкът продължава с Novini.bg (60%), "Капитал" (59%) и "24 часа" (58%), с еднакъв процент на доверие са "Дневник", "Труд", Dir.bg и "регионален или местен вестник"."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Ганьо фурията
  Ганьо фурията
  Рейтинг: 69 Неутрално

  Сидеров верно ли кадидатствал за редактор в ПИК?

 15. 15 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Скоро ще разберем и КОЙ го финансира Трифонов.

 16. 16 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3096 Неутрално

  До коментар [#12] от "dwr30648311":

  Дневник е на същото положение.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3989 Неутрално

  Има разлика между тях. Сидеров имаше хора в три парламента. Само глупавото обединение с НФСБ и ВМРО го изхвърли от там. Той беше ракетата носител която ги вкара, е те успешно го отрязаха. Избирателите на "Атака" не му простиха колаборационизма с Шкембе войвода и винкела.

 18. 18 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 100 Неутрално

  Най-ме кефят ДБ и техният "Договор с избирателите" (накратко "Договор на лъжата"). Та, подписали се те, че няма да подкрепят правителство с мандат на комунистическата партия, ГЕРБ и ДПС, но вчера Бойкикев каза, че на БСП можело. Бу-ха-ха! Та вие какво очаквахте от чедо възпитавано в антифашистко (разбирай престъпно) семейство? Все пак е лесно да се сетиш за какво е инсталиран внукът на комунистически терорист, а именно да добута БКП до властта. Не знам за умно-красивите колко са красиви, но със сигурност не са умни. Защото на такава въдица, могат само глупаци да се хванат.

  Няма мрак който светлината да не може да разсее.
 19. 19 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Аз пък виждам доста прилики между Георги Лозанов и Слави Трифонов, доколкото и двамата се целят и много успешно работят със сравнително тесен сегмент от публиката и се стремят да се харесат именно на нея, а не на всички зрители / избиратели едновременно.

  В крайна сметка, когато избирателите отчетливо са предпочели една партия, задача на другите е да градят мостове към нея и да свалят от себе си подозренията - а не обратното, както твърди г-н Лозанов.
  Закони на гравитацията, аритметика и пр. очевидни неща, освен ако не смяташ себе си за център на слънчевата система и да оценяваш останалите по това доколко и как гравитират около теб.

 20. 20 Профил на frantotti
  frantotti
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#13] от "дерибеев": Социологическо проучване в България по критичен въпрос поначало е компроментирано и не блести с далновидност. Впрочем представителството на партиите в момента го илюстрира ако приемем, че гласуването е подобно питане.

 21. 21 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  забавна статия

  започва с тръшкане как ИТН едва не счупили парламентарната машина
  да бе!
  чупи ли се лесно тоз чугун!?
  а и да се счупи - кой ще плаче?

  журналята така и не обясниха що значи "несистемен" или "антисистемен"; май така наричат всеки, който не спазва куртоазните правила за "приличие", защото друга причина НЯМА - никой "несистемен" ни с дела, ни с думи е предлагал премахване на държавността и капитализма, т.е. това, което наричаме СИСТЕМА
  бърникането в настройките на една програма не прави от тази програма друга програма!

  "речта на омразата" е характерна за ВСИЧКИ държавници и опозиционни политици, просто не у всички е толкова пряма и откровена; в същото време "системните", като се вгледаме в гладките прилизани речи, изкопаваме смисъл, от който прелива презрение и ОМРАЗА към обикновените граждани, дето се водят "суверен"

  нататък:
  "идеологията на тези телевизионни партии е някакъв радикален популизъм, който описва обществото като война между народа и елита"
  коментар: я чакай, авторе, нима това НЕ Е ТАКА? няма нищо радикално в тази констатация. Няма и нищо радикално в мерака да се намери "нов, чист, правилен" елит. Защото пак се възпроизвежда същата система - народ и елит. "Радикалното" е, че някакви типове влизат с трясък в състава на предишния елит... и се успокояват

  общ извод: смешна статия

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 22. 22 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  нещо повече - където отивал, създавал хаос, почвал да поучава всекиго как да си върши работата, но това били хората, назначени от самия него! не си е имал доверие?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 23. 23 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  ..... защото в парламента го вкара протестната вълна от миналото лято заедно с още две партии, едната от които - "Демократична България", с дълга предистория на системен политически играч."ДБ с дълга предистория? Иначе историята сочи, че поредната коалиция/проект влиза в НС единствено след протестна вълна. И след вълната историята показва колко бързо изпадат от НС
  —цитат от коментар 10 на дерибеев


  ?%

  SHADOWS of SOFIA
 24. 24 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 200 Неутрално

  Ситуацията в някакъв смисъл напомня годините около двете Балкански Войни, когато България придобива огромни територии и Успех/Слава и губи абсолютно всичко в крайна сметка, всъщност след този момент Българската политика престава да бъде фактор на Балканите. Изключително самоуверена и самонадеяна.
  Погледнато към днешният ден но във вътрешно политически план историята се повтаря.
  ИТН да си направят разбор, а ето и текст за
  Балканските Войни 1912/1913 / internet sources /

  “Bolstered by full independence from the Ottomans in 1908, Foxy Ferdinand, now King of the Bulgarians, plotted expansion and when the First Balkan War started on 8 October 1912, with tiny Montenegro declaring war on the mighty Ottoman Empire, Bulgaria joined with Serbia and Greece and declared war on Turkey as well. After only six weeks, the Turks were beaten and in May 1913 the Treaty of London again made Bulgaria the biggest country in the Balkans – it now bordered the Black Sea, the Sea of Marmara and the Aegean.

  But dissatisfied with the portion of Macedonia allotted to her by her allies, Bulgaria turned against them and on 13 June 1913, the Second Balkan War erupted, this time lasting for a month. Bulgaria lost and, under the terms of the Treaty of Bucharest in August that year, was forced to hand back everything she had gained the previous year; Adrianople (Edirne) reverted to Turkey; Romania occupied the southern Dobrudja; and large parts of Macedonia became southern Serbia.“

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  До коментар [#20] от "frantotti":

  Именно затова подбрах цитат от статия която представя резултатите с гордост

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/06/16/4079381_bulgarite_viarvat_nai-mnogo_na_bnr_dnevnik_e_sred/

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Аз това го твърдя от поне два месеца вече. Само е пропуснал да спомене дългата ръка на екс ДС ченгетата. Но факта, че не им се получава и не могат да вземат властта от друга страна е добре дошъл. Да поддържат метастазите на мафиотската държава им трябват пари и то много. А като не управляват пари няма. В момента го карат на мазнинки, но това е до време.
  БТВ затова и Слави намрази служебните министри, защото много бръкнаха в кацата с парите. А за изказванията в стил ПИК срещу ДБ мисля, че също може да навържете от къде идват.

 27. 27 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 200 Неутрално

  Here is the 64 000 € euros question.
  To what, how much ITN is a genuine participant in the Protest Movement of 2020/2021 , or there are interests ?

 28. 28 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Ето сега например като отворим произволно страниците на историята, може да издърпаме за ушите Петър Първи и да му се полюбуваме. Той бил такъв един властен, харизматичен и едноличен - и много му вървяла политиката!Ама постоянно пердашел поданиците, понеже не схващали нуждата от неговите реформи и не били някакъв разумен суверен, каквито се въдят в днешно време и разбират от всичко.
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Абе Бастун защо произволно не отвори страницата на Салот Сар?

 29. 29 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  ИТН (2020) на Слави Трифонов е третият успешен (вкарал депутати в парламента) телевизионно-партиен проект у нас...

  ГЕРБ спокойно може да бъде включен в този списък. Баце беше медийна звезда, независимо, че нямаше телевизия.
  Това, което отличава участниците са мангизите, които Борисов получи от чужбина.
  Защо германците не са ги дали на Хр. Иванов е отделен въпрос.

  I Want To Believe
 30. 30 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 909 Весело

  А приликите и разликите между льошите и добрите олигарси ?
  Или примерно между лоши недабъли и такива мили, умни и толерантни хора като Кольо - Карнобатмана от ДБ?

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 31. 31 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Сидеров (Атака) и Бареков (България без Цензура) не бяха телевизионни проекти, а Сарайски проекти и ДПС им наливаше гласове на изборите, основно в ромските махали. освен това Сидеров бешъ финансиран от Москва, а Бареков от Цветан Василев (по негово собствено признание). Слави Трифонов навремето беше финансиран от Мултигруп и даваше орден на Рем Вяхирев, шефът на Газпром. сега кой го финансира скоро ще разберем.

  Истината ни прави свободни.
 32. 32 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Най-точният анализ в последно време, според мен! Ще видим.

 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Основната разлика е, че Бареков и Сидеров никога не са били първа политическа сила.
  Прокопиев трябва да спре с оплюването на Трифонов, вече е “осветен”, като медиен гръб на ДеБъ и сега звучи, като евтина партийна пропаганда.

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 200 Неутрално

  КГБ/КДС са организации които са изключително успешни да налагат и бранят
  “елититът” в подопечните им територии,
  тъкмо и поради това концетрацията на
  “бифши” Д.Сигурност кадри в медиите и национални печатни издания е със толкова високо ниво.
  ИТН е явен проект на “бифшата” Държавна Сигурност, като самият Слави Трифонов е проект на ДС, и като такъв идват финансовите зависимости на проекта, тук идва момента на “self identification” на Слави Трифонов.

 35. 35 Профил на guguna2
  guguna2
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#9] от "AModoMio":  Мамин златен, ти сериозно ли ми цитираш “разследваща” статия от петьо блъсков? Ма-мин зла-тен 😂

 36. 36 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Съгласен съм с автора.
  Единствено не мога да си отговоря нкатегорично а въпроса дали Трифонов е купен или манипулиран до това състояние.
  По-скоро мисля, че второто.
  Много е вероятно и тримата да са с един и същи психологичен профил и да са били избрани и манипулирани с еднакви или подобни цели.
  Във всеки случаи приликите са толкова силни, че е просто наивно да си мисли човек, че са случайни.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 37. 37 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Най-ме кефят ДБ и техният "Договор с избирателите" (накратко "Договор на лъжата"). Та, подписали се те, че няма да подкрепят правителство с мандат на комунистическата партия, ГЕРБ и ДПС, но вчера Бойкикев каза, че на БСП можело. Бу-ха-ха! ....
  —цитат от коментар 18 на 1908


  И мен не ме кефи тази врътка: Отиваш на избори с обещание "няма да се коалирам със т.н. "системни партии" (ГЕРБ, Д(п)С и бкп...АКА бсп)" . А после казваш-ами съгласни се с подкрепа от бкп/бсп.

  Има една фраза на пиндостански "sometimes in politiKs you may need, and get, strange bed'fellows"

  Да, кофти е, ама като не ти стигат депутатите-търсиш подкрепа от кой ли не! ОБАЧЕ с ясни, точни, И ПУБЛИЧНИ коалиционни споразумения! Пример от нашенско: За да свалят Биби (и да се избягнат четвърти избори за 2 години) се съюзиха арабска партия с партия на религиозни националисти, и с центристка партия която имаше най много депутати. И премиер (на ротационен принцип) стана лидера на религиозната партия, която има ЧЕТВЪРТ от гласовете на голямата центристка партия.

  АПЦУРД?!? Ами не, просто хората поставиха егото си на заден план и работят заедно за благото на народа, не за свое благо. И О ЧУДО-Израел не се превърна нито в по религиозна държава (с религиозен премиер, АМА ПИЧ ОТ КЛАСА, бивш командос), нито в исламистка държава-арабската партия си издейства повече държавни инвестиции в инфраструктурата в тяхните градове и села (които преди бяха неглижирани).

  До коментар [#18] от "1908":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на guguna2
  guguna2
  Рейтинг: 408 Весело

  До коментар [#13] от "дерибеев":


  Дерибеев прави класации! Ах ти сладък мушмурок.

 40. 40 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Между Слави и Б. и С. няма никакви прилики. Лозанов си ги изсмука от пръстите.

 41. 41 Профил на klb091008761
  klb091008761
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Лозкоооо, къде са парите от цифровизацията бе, мой човек?

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Волен Сидеров ще остане в българската история като първия модерен националист и първият, който показа правилния път за Българско: Вън от НАТО и ЕС. Западът 5 века е грабел и лъгал света, нашият лековерен народ му слугува. Най-вече децата ни.
  —цитат от коментар 42 на Dimitar Kunev


  И като излезсе от НАТО къде да отиде България според Сидеров?
  Обратно под контрола на Москва?
  Благодаря, но не, благодаря!

  Ей на този въпрос не можа и не може да даде отговор Сидеров, заради което и няма да остане като никакъв политик в историята на България.

  Иначе 30 години след падането на бариерата на всички са ясни дефектите на западния модел.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#42] от "Dimitar Kunev":

  ще остане
  но не с това, което ви се иска, а с истината за него

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 45. 45 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#40] от "deaf":

  възможно е да е от пръстите...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 46. 46 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3291 Любопитно

  До коментар [#18] от "1908":

  Да не намекваш че шараните на въдицата на комунистите от ГЕРБ не кълват толкова и сменят стръвта?

 47. 47 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 200 Неутрално

  До коментар [#42] от "Dimitar Kunev":
  “ Вън от НАТО и ЕС. Западът 5 века е грабел и лъгал света, нашият лековерен народ му слугува. Най-вече децата ни.”

  Това е пропаганда която е “self defeating “, България губи всички Войни от 1913 до днес като последната и най-голямата я губи “in spectacular way”. Това е единствената причина.
  Освобождението на България от Турско Робство е общо взето Шестица от Тотото,
  Кюрдите са 40 милиона но нямат държава и до ден днешен, по времето на Руско/Турската война 10та или 11та подред, която се явява Освободителна за България, българите са наброявали около 3.5 милиона.
  Плановете на Русия за Балканите са “буфер”, това общо взето са плановете на всяка една от Великите Сили, като Турция има интереси в повече за изгубените територии.
  Вместо да се обвинява и търси външен враг е добре Българите да си подредят Държавата ако искат да имат такава.


 48. 48 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 200 Неутрално

  Авантюрата на Имперска Русия на Балканите приключва със неуспех и развалът на Руската Империя, Турската Империя и Австро Унгарската Империя, също толкова бомбастично приключва следващият проект-СССР, а новоосвободените Балкански територии стават причина за две Световни Войни.

 49. 49 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#42] от "Dimitar Kunev":

  Вежди Рашидов:
  „Волен Сидеров изгря на една голяма пресконференция на „Мултигруп”. Волен беше водещ на тази пресконференция на „Мултигруп”, а Илия стоеше до него. От пребиваването на Сидеров в групировката са и контактите му с Доган, който не е тайна беше в много близки отношение с Илия Павлов”
  „Силите, които стоят зад Доган и Сидеров са структури на Държавна сигурност. От своя страна Илия ги подкрепяше и двамата, най-малкото ги финансираше, каква по-добра подкрепа от тази”, 20.08.2013 г. - https://faktor.bg/bg/articles/petak-13/iliya-pavlov-e-tayniyat-svatovnik-na-volen-i-dogan-11924

 50. 50 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Любопитно

  До коментар [#8] от "дедо Андро":

  Не е !
  След като Слави Трифонов АФИШИРА, че “Петър Първи” му е любимата книга.

  [email protected]
 51. 51 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  Богомил Бонев пише във Фейсбук:
  „Сидеров, ти помниш ли книжарницата на Магурата през 1986 г.?!
  Помниш ли, че те арестувах с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, бе?! И делото отиде по подсъдност за изнудването в 3-о РПУ. Но някой от ДС пое случая. И "случайно" се се размина без дело."
  13.04.2014 г. - www.24chasa.bg/Article/4033340

 52. 52 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#23] от "К2":

  #!

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  [quote#9:"AModoMio"][/quote]


  Абе, ти с кой ум цитираш « Труд « ?
  Не знаеш ли, че « Труд «; « Пик « и « Блиц « са помията на медиите ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#12] от "dwr30648311":Дневник е на същото положение.
  —цитат от коментар 16 на AModoMio  Маса тролове плюете « Дневник «, но НЕ ИЗЛИЗАТЕ от форума му !
  Или трябва да се папка, а ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Има разлика между тях. Сидеров имаше хора в три парламента. Само глупавото обединение с НФСБ и ВМРО го изхвърли от там. Той беше ракетата носител която ги вкара, е те успешно го отрязаха. Избирателите на "Атака" не му простиха колаборационизма с Шкембе войвода и винкела.
  —цитат от коментар 17 на Vlado Nikolov


  Това че Сидеров е влизал в наяколко парламента говори за качеството на не малка част от електоралните единици - да се напиваш да правиш скандали в самолето 9 поне два документитрани случая), и ресторанти ( оня случай в Брюксел беше дота жалък) да си водиш жените за ( чия ли сметка се питам) в скъпи хотели и екзотични плажове, някак не ме убеждава в ползата от такъв тип политици.
  Барека бе зкоментар, човека и кебабчета печеше и с петното дружеше.
  Днешния пореден спасител все още не е доказано дали е нечий проект или художествен изблик на Слави и Ко, но определено до момента не дава много надежди.

 56. 56 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  Как г-н Слави Трифонов ги разбира нещата, разказва г-жа Мая Манолова от парламентарната трибуна:
  „Щях да кажа по какъв начин г-н Трифонов ме увещаваше да не се кандидатирам за кмет на София и на каква цена.
  А ИТН си пуснахте телевизията на втори ноември – един ден след втория тур на изборите! И можете да обясните защо!“

 57. 57 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2274 Любопитно

  Освен очевидното, че избирателите разсъждават посредством дистанционното, не виждам никакъв "мост" за итн.
  Иначе тримата са еднакви, вярно е.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 58. 58 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  До коментар [#8] от "дедо Андро":Не е ! След като Слави Трифонов АФИШИРА, че “Петър Първи” му е любимата книга.
  —цитат от коментар 50 на karabastun


  Ми то и на него толкова му акълът.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 59. 59 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1175 Весело

  Няколко месеца оставиха Трифонов на спокойствие, макар че е ясно като бял ден, че той е просто един популист!

  Сега, като стана ясно, че Трифонов няма да се остави да го яхнат всякакви политически кръгове, започнаха масово да се публикуват статии от дежурни анализатори, видите ли проектът на Трифонов бил мноо лош!

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  " В това отношение Волен Сидеров, който с търсените си скандали успяваше да предизвиква органите на реда да го арестуват, е станал нарицателно. Но и Бареков преди, и сценаристите от ИТН сега не приличат на политици, а в най-добрия случай на участници в политическо риалити."


  Вече и за децата става ясно, че фиаското е пълно ! И познато ! От преди !

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#50] от "karabastun":

  В тази книга има много неща, които трябва да се прочетат, там може да разбереш откъде се е зародила руската комплексарщина, подмолност, интриганство, раболепие и т.н.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 509 Весело

  Пълно с напоителни статии срещу Слави и ИТН.
  Интересно, когато преди първите избори питахме какво ще стане след изборите и какво правителство виждат ДБ и останалите от опизицията, отговорът беше, че като махнели Борисов щели да видят?! Както им разправяхме, че правителство без БСП, ГЕРБ и ДПС няма как да стане, отново игнорираха този факт.
  А сега на Хр. Иванов се налага да обяснява очевидното: не може да има правителство без подкрепата на БСП.
  И тогава може да се запитаме какво правеха лидерите на партиите, които вместо да се плюят едни други можеха да се срещнат преди изборите и да договорят някакво споразумение... Трябваше да има по-честна игра, а не ритане по кокалчетата и взаимни компромати.
  А ако някой си мисли, че ще спечели повече избиратели с подобно поведение, много се заблуждава. Резултатите от следващите избори вероятно ще повторят сегашните, като при това ще са гласували по-малко избиратели.

 63. 63 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Обаче ИТН задминават Сидеров и Бареков в известен смисъл. В какъв? Ето цитат от кандидата на ИТН за правосъден министър Момчил Иванов. Пак - за правосъден министър!?!?:
  "За пръв път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавци" Край на цитата. Даже Сидеров, още по-малко Бареков не си го позволиха срещу ДБ и Мутрите идат. За да го напише това Момчил Иванов трябва да е сигурен, че така мислят мнозинството от техните избиратели. За да каже Тошко на Татяна Дончева да си седне на дебелия г...ъз, а на Хр. Ив., че доскоро е викал "шефе" на Борисов, значи е сигурен че неговите хора ще се изкефят. Да, ИТН, в някакъв смисъл, покрива електората на Сидеров, Бареков, Каракачанов, Валери Симеонов, Марешки... Който ще избере от раз Радев за втория мандат.

 64. 64 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Автора га се гънеше на трифоновото диванче редовно що не рева?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 65. 65 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1623 Любопитно

  Тази статия изобщо нямаше да бъде написана, нито коментирана, ако Слафчу беше дал 1-2 министерства на Ристе Лодкарчето! Само че Ристе остана с празни ръчунки и сега се леят едни ми ти статии, едни ми ти материали, едни ми ти анализи – ум да ти зайде! А така, а Слафчу си го протърка от местене! Не мога едно да разбера – как така се пишеш умен, па и убав, а не можеш един учиндолски пъдар да залъжеш и заглавичкваш! Или един ямболски селски ерген! Що така, а?

 66. 66 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  "ИТН получи редкия шанс да свали от себе си този вид подозрения, защото в парламента го вкара протестната вълна от миналото лято заедно с още две партии, едната от които - "Демократична България", с дълга предистория на системен политически играч."

  Гого, кажи сега колко да е "дълга" таз ми ти "предистория" на "системния политически играч"?
  Две години и колко избора има, ако се изключат тазгодишните два?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 67. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  НДСВ, дето ни управляваха в "Тройната" дали могат да се нарекат "системен играч"?
  Ами "Атака"? Те бяха в парламента от 2009 до април т.г.? Как ги оценяваш тях, Гого? По-високо или по-ниско от новоизлюпения тюрлюгювеч ДБ? Да питаме ли едно момиче с леко поведение, което си сменя прякора и дрешките след всеки клиент, дали може да се нарече "системна"... играчка?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 68. 68 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Поредния политически експеримент и резултата е ясен . Излъган е пак българския народ , особено не много умния , който се хвана на ШАМАНА ОТ ДИВАНА.

 69. 69 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#12] от "dwr30648311":Пробита викаш....."В класацията на медии, ползващи се с най-голямо доверие, след БНР (72%) са БНТ (71%), "Нова" (69%) и Би Ти Ви (68%). С малки разлики списъкът продължава с Novini.bg (60%), "Капитал" (59%) и "24 часа" (58%), с еднакъв процент на доверие са "Дневник", "Труд", Dir.bg и "регионален или местен вестник"."
  —цитат от коментар 13 на дерибеев


  Пробита е. На кое място са ПИК?

 70. 70 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#69] от "Варненчик":
  "На кое място са ПИК?"

  Точно до сърцето на г-н Борисов и на г-н Гешев.

 71. 71 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 216 Неутрално

  Е, аз сега да се заям ли, че автора е несистемен доцент философ? Липсва му само една червена топка на носа...
  Сега сериозно. След като напишеш "За ИТН още е рано да се правят изводи, но...", всичко след "но"-то вече губи тежест. Като е рано защо положи усилия да напишеш цяла статия?

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Весело

  Основната разлика е, че Бареков и Сидеров никога не са били първа политическа сила.Прокопиев трябва да спре с оплюването на Трифонов, вече е “осветен”, като медиен гръб на ДеБъ и сега звучи, като евтина партийна пропаганда.
  —цитат от коментар 33 на hope


  Ало!
  Статията е написана от Георги Лозанов.
  Дали ще доживеем един път да признаеш истинноста на изнесеното?
  Съмнявам се.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "На първо място то е поведение на несистемен играч, който отказва да влезе в институционална роля и продължава да се движи по законите на екранния спектакъл, като залага главно на провокацията.":
  Ние такива спектакли сме гледали, не са много приятни. И ни писна все наш гръб някой да се учи и експериментира. При това не много успешно.

 74. 74 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#61] от "hamiltonf":

  не, не "как се е зародила", а как Петър изкара изброените неща, съществували още от монголския васалитет, в Европа, та да обменят опит с чисто европейските идиотщинки

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 75. 75 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  И тримата са един дол трънки, с малко разлики.

 76. 76 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Сега задкулисието се опитва да направи "ДА.БЪЛГАРИЯ" основна политическа сила, но няма да стане номерът им. В страни с беден народ не може да има демокрация, защото нямо политически потенциал - тоест достатъчно политизирани хора с политическа култура и самочувствие да се занимава с политика - вдъхващ доверие и идеи. Затова имаме толковаа нищожни партийки. И те ще си останат такива. Социализмът създаде 10 пъти повече такива хора. Тя и средната класа беше 10 пъти повече. Ето защо бедната държава няма демокрация, а това води и до лоша държава и лоша икономика. Където всички са десни, а дясното е престъпление срещу човечеството и логиката. Дясното е зло. примерно:Само държавното здравеопазване и добри пенсии и социални помощи, може да гарантира на вксинираният - че при развитие на имунно заболяване и инвалидизиране след години - дори, ще му се гарантира някакъв живот. Ако не е така ще се предпочете да не се ваксинират. То изобщо с медицината е така. Не развитието на технологиите и пазарната икономика спират болестите и войните, а социалната държава го прави. ................................. ............................ ....................................................... Лъжaтa в пoлитикaтa, ЛЪЖAТA - ДEМOКРAЦИЯ!? Икoнoмичecкaтa влacт ли имa нaрoдът? Инфoрмaциoннaтa влacт ли имa нaрoдът, oбрaзoвaниe, мeдии, културa? A, кoйтo кoнтрoлирa тeзи влacти, кoнтрoлирa и зaкoнoвлacтиeтo, и вcички държaвни влacти. ........................................... ............................... ............ Дяcнoтo e злo. И нямa прaвo нa живoт в дeмoкрaциятa. Тa тo дяcнoтo cи e криптoфaшизъм. Cвoбoдният пaзaр прaвил РAЙ? Нo и гeнитe имaли знaчeниe, eтo зaщo Бългaрия, Индия и Aфрикa ca бeдни. Cвoбoдният пaзaр ли e винoвeн зa УБAВAТA икoнoмикa или гeнeтичният пoтeнциaл? ЧИCТ ФAШИЗЪМ, нo c мacкa! Дecнитe вce рaзcъждaвaт кoя нaция e пo дoбрa и кoя пo кaлпaвa. 100% чacтнocт в eнeргeтикaтa, c 0 нулa нaмeca нa държaвaтa, тa дa видим кoлкo e вкуceн кaпитaлизмът. Пaзaрнo, cвoбoдeн пaзaр знaчи cвeтoвни цeни, в Кoлумбия кoятo e нa първитe мecтa пo eлeктрoннo прaвитeлcтвo и нeoлибeрaлизъм тoкът e двa - три пъти пo-cкъп oт Бългaрия, и в 80% oт ceлaтa нe e изгoднo дa имa тoк - дa прoкaрaт и пeчeлят. Прeди държaвнaтa нaмeca, плoщaдитe ca били БЛAТAТA, a пътищaтa ca били брeгoвeтe нa рeкитe, eдинcтвeнитe мecтa бeз coбcтвeник. нO НEКA ДA E ТAКA, 100% ЧACТНO И НУЛA ДЪРЖAВНOCТ, НEКA ДA ВКУCИМ ДЯCНOТO!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2274 Любопитно

  Кога и дали изобщо някои ще научат, че няма "по-малко зло", това клише е от сценаристите на "малката правда", "новия бардак", "нашия човек" итн...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 79. 79 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Искам да припомня едно интервю в Капитал преди 9 години и да потърсим разликите: https://www.capital.bg/light/lightest_2012/2012/03/15/1788013_istinata_i_samo_istinata/

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 310 Неутрално

  До коментар [#12] от "dwr30648311":Пробита викаш....."В класацията на медии, ползващи се с най-голямо доверие, след БНР (72%) са БНТ (71%), "Нова" (69%) и Би Ти Ви (68%). С малки разлики списъкът продължава с Novini.bg (60%), "Капитал" (59%) и "24 часа" (58%), с еднакъв процент на доверие са "Дневник", "Труд", Dir.bg и "регионален или местен вестник"."
  —цитат от коментар 13 на дерибеев


  В Труд се пишат лъжи! Помня отразяването на една новина с багери на Витоша! Не ги поглеждам даже, токсични са и Труд и ПИК!

 82. 82 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  ..... защото в парламента го вкара протестната вълна от миналото лято заедно с още две партии, едната от които - "Демократична България", с дълга предистория на системен политически играч."ДБ с дълга предистория? Иначе историята сочи, че поредната коалиция/проект влиза в НС единствено след протестна вълна. И след вълната историята показва колко бързо изпадат от НС
  —цитат от коментар 10 на дерибеев


  Я си припомнете ДСБ в колко парламента е била.

 83. 83 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#78] от "etty1":

  +++!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 661 Неутрално

  ИТН не само си служат с език на омраза, те сеят разруха безнадеждност. Не знам дали има връзка с факта, че Слави не го интересува нищо - няма семейство и деца, за които да се вълнува и да носи отговорност.

 87. 87 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Наистина бие на очи сравнението на Лозанов относно приликата на Слави с Бареков и Волен, но аз възприемам шоумена като друга порода телевизионни популисти. Убеден съм, че Трифонов не ползва политиката като път в живота, а като средство да обогати шоуто си. Вярно е напипал какво най-много харесват зрителите - до вчера Борисов, утре - някой друг. Като бизнесмен и артист той няма сметка да "танцува само едно лято", след което ще се провали, вероятно ще го демонизират и ще го е срам да прави на екрана политическите си каламбури. За това привидно нелогичните врътки и стойки, които ни показва, целят да се отдалечи от ролята на управляващ политик и си остане любимия шоумен.

 88. 88 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  "Историците продължават да спорят по въпроса дали хитлеристките или сталинистките престъпления са били по-големи. Неотдавна спорът се възроди по повод на "Черната книга на комунизма”.
  На мен това ми прилича на спора какво предпочиташ – да ти отрежат лявата или дясната ръка. Злото не е нито измеримо, нито изброимо!"
  Станислав Лем

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 89. 89 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Весело

  Има референдум за мажоритарни избори.
  За следващите избори ИТН само трябва елегантно да променят Избирателния кодекс.
  И тогава ще се чуе вой и квич до небесата...

 90. 90 Профил на mbe281060634
  mbe281060634
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Продавача на шнорхели
  Продавача на закваски, пробиотици с моркови и тн

  Прилики и разлики

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK