Как наказан за полицейско насилие над протестиращи срещу Гешев започна работа при Гешев

Въпреки уличаващите кадри и последвалото дисциплинарно наказание, най-тежко санкционираният след 10 юли 2020 г. полицай успешно е сменил работата си.

© стоп кадър видео Иво Божков

Въпреки уличаващите кадри и последвалото дисциплинарно наказание, най-тежко санкционираният след 10 юли 2020 г. полицай успешно е сменил работата си.Текстът е препубликуван от "Свободна Европа". "Дневник" е готов да публикува и позициите на засегнатите.


Кои са тези полицаи? Те нямат ли деца? Как е възможно да риташ и биеш с палка окован човек? Що за полицай е този, който снима разголена гръд на момиче с белезници? Това са само част от въпросите, които стотици хора задават в социалните мрежи, след като в петък бяха публикувани записи от полицейско насилие срещу протестиращи на 10 юли 2020 г.


Кадрите, записани от охранителна камера на Министерския съвет (МС), не бяха публично известни до момента. Миналата година в социалните мрежи и медиите се появяваха само клипове, заснети от протестиращи и журналисти. Те станаха повод за множество сигнали за полицейско насилие, заради които беше образувана вътрешна проверка в МВР.
Тя приключи със заключение, че само четирима служители на столичната полиция са превишили правата си по време на протестите с искане за оставките на тогавашния премиер Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Имената им обаче не бяха оповестени, а поради липса на каквото и да е информация по темата случаят полека-лека заглъхна.


През последните дни обаче стана ясно, че и клипът, и имената на заснетите в него полицаи, са станали известни на МВР и прокуратурата още миналата година. Преди ден разследващите дори обявиха, че са повдигнали обвинения за полицейско насилие на четирима униформени, но отново не разкриха имената им.


Оказва се, че въпреки уличаващите кадри и последвалото дисциплинарно наказание, най-тежко санкционираният след 10 юли 2020 г. полицай успешно е сменил работата си и вече работи в... Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор. Това се е случило, докато прокуратурата продължава да разследва полицейското насилие от 10 юли 2020 г.


Става въпрос за Андон Андонов, който по време на миналогодишните протести заема ръководна позиция в звеното за борба с безредиците към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).


От пресцентъра на прокуратурата потвърдиха пред "Свободна Европа" тази информация с уточнението, че към момента, когато е постъпил на работа, е отговарял на "всички законови изисквания за заемане на длъжността". Оттам допълниха още, че в момента Андонов е отстранен от работа, след като му е било повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на протестиращи.


Действията на Андонов пред МС


На кадрите, разпространени преди дни, се вижда как Андонов бие с палка първите задържани, които колегите му влачат зад колоната на Министерския съвет. Впоследствие на няколко пъти е заснет да се доближава до различни полицаи и да им казва нещо отблизо. Най-вероятно става въпрос за даване на разпореждания, тъй като той е най-висшият служител на МВР сред заснетите в записа.


Преместването на Андонов в Бюрото за защита беше потвърдено пред "Свободна Европа" от два независими един от друг източника. Заради обществения интерес по темата потърсихме и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който потвърди, че въпросният полицай вече не работи в МВР.


"От началото на 2021 г. Андон Андонов работи в Бюрото за защита на свидетели", каза Рашков пред "Свободна Европа".


От думите му стана ясно, че именно Андонов е най-тежко наказаният за превишаване на полицейски правомощия по време на миналогодишните протести.


Бюрото за защита към главния прокурор е описвано от различни медийни публикации като "лична преторианска гвардия" на Иван Гешев. Служителите в него не са публично известни, а за всичко случващо се там прокуратурата не дава отчет.


Към 10 юли 2020 г. Андонов е началник на сектор в отдел "Специализирани полицейски сили" към СДВР. Този отдел се използва за охрана на масови мероприятия като футболни мачове и протести, например. Служителите му са тренирани специално за справяне с безредици.


Като началник на сектор Андонов се явява пряк ръководител на една смяна от служители на "Специализирани полицейски сили", която в момента е на терен. Това не означава, че той е отговарял за цялата охрана на протеста на 10 юли 2020 г., но е разпореждал конкретни действия на преките му подчинени, част от които са заснети и в показания в парламента клип.


Дисциплинарните наказания в МВР


Вероятно това е и причината той да получи най-тежкото наказание след края на миналогодишната вътрешна проверка в МВР на данните за полицейско насилие по време на протестите.


"Свободна Европа" отправи запитване по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) колко и какви са всички наложени наказания по този повод, както и какви данни са били предадени след това на прокуратурата. От отговора на СДВР става ясно, че един полицай е санкциониран със забрана за повишаване за срок от две години, негов колега е получил същото наказание, но за срок от една година, а останалите двама - само порицания. От полицията обаче така и не съобщиха техните имена.


В неделя "Сега" публикува данни за водено от един от наказаните полицаи неуспешно дело срещу наложеното му административно наказание.


Става дума именно за Андон Андонов, който е получил най-тежкото наказание от четиримата. От доказателствата по делото става ясно не само, че прокуратурата е била запозната с показания в петък запис още миналата година, но и че е разполагала с имената на заснетите в него полицаи. В публичните материали от делото те са посочени само с инициали - комисар М.С., главен инспектор А.А., младши инспектори Д.Д. и А.А., младши експерт И.Ф., младши инспектор В.Г., и младши инспектор С.С.


Въпреки че прокуратурата е разполагала още преди година с кадрите, запечатали полицейско насилие зад колоните на Министерския съвет, както и с установените самоличности на провинилите се полицаи, допреди ден тя не беше обявявала никакъв напредък в разследването на тези данни.


Два дни след показването на кадрите в парламента обаче, Софийската районна прокуратура изненадващо съобщи, че е повдигнала обвинения на четирима полицаи за нанасяне на леки телесни повреди на протестиращи през миналото лято. Засега оттам обаче не уточняват дали четиримата обвиняеми са същите четирима униформени, които бяха наказани дисциплинарно от МВР.


По тази причина "Свободна Европа" отправи два въпроса до пресцентъра на държавното обвинение и до говорителката на главния прокурор Сийка Милева. Попитахме дали е вярно, че Андон Андонов е започнал работа в Бюрото за защита към Иван Гешев, както и дали той е сред четиримата обвиняеми за полицейско насилие.


"Към момента на преназначаването на А.А. в Бюрото по защита, той е отговарял на всички законови изисквания за заемане на длъжността. След привличането му в качеството му на обвиняем по посоченото в запитването Ви досъдебно производство, служителят е отстранен от длъжност в Бюрото по защита", отговориха от пресцентъра на държавното обвинение.


В отговора се посочва още, че "прокуратурата многократно е показвала, че спазва закона и действа безкомпромисно спрямо лица, привлечени в качеството им на обвиняеми, включително и по отношение на магистрати или служители на ПРБ".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Гневно

  Изроди - и тоя, и началника му.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 3. 3 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  Какво толкова , ....казал му друг път да не прави така, той казал няма .. :))
  Това е за ИТН ,......... дали не трябва правителство , по скоро правителство ...дори с 10 месеца. Навсякъде е така ....!! Ще стават по нагли , докато не си направят медали за борба срещу "протестите и Радев"..

 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  Гешев закриля престъпниците.

  Във всяка нормална държава садистът Андон Андонов щеше да е разжалван до редник, с отнети пенсионни права и вероятно изправен пред трибунал, за да бъде вкаран в затвора.

  Гешев го е наградил с уютно местенце и гарантирана НЕДОСЕГАЕМОСТ в личната си преторианска гвардия.

  Правете сметка по какви критерии са подбирани братадите муджахедини в нея.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Наказание чрез повишение, стара комунистическа практика. Пардон, "антикомунистическа". Като Пацо Терасо, консулът във Валенсия.

  Не ме търсете преди обяд
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  Гешев няма как да дойде в Парламента, защото именно прокуратурата е санкционирала разследване на протестите като ”опит за държавен преврат”. Ерго тя е оправдала априори бруталните действия на полицаите, които са действали като преторианци в защита на властта срещу превратаджии.

  Тази квалификация им дава възможност дори на използване на всички позволени от закона средства включително огнестрелно оръжие, нищо че са мирни демонстранти. Нали именно от подлеза на полицаите дойдоха групите с паветата. Изобщо те бранят Цитаделата и всички средства са позолени.

  Гешев не е само съучастник, той е капо ди капи в това престъпление и да дойде пред Парламента означава да рискува да бъде разпънат на кръст за "държавния преврат".
  Той е длъжен да дойде пред Парламента защото престъплението опит за държавен преврат се санкционира от него и наблюдава от него и най-висшата власт в страната има право да знае за хода и резултатите от разследването.

  То може и да не е закрито и това което пиша тук също може да мине за опит за сваляне на правителството. Комисията трябва да се фокусира върху големите "риби" - министрите, шефовете на СДВР, на жандармерията и т.н. Като при разследване на мафията - е важно да се разпитат и полицаите насилници, за да се разбере веригата на управление, кой нарежда, кой и какво инструктира /те са били инструктирани предварително/. След това кой ги е разследвал и как е замитал. Иначе гневът на народа ще отиде нахалос за най-долното ниво на репресивната машина.

  Илиян Василев, Фейсбук

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  Вече формалните наказания са недостатъчни. Трябва да се покаже на обществото в каква среда се придобива подобно извергско отношение към живота. Чакам интервютата с родителите, учителите, партньорите и децата на тези животни! В кварталите, където живеят, трябва да ги сочат с пръст и да пазят децата си от тях...

 9. 9 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Те закрилят него като маризят протестиращите, той връща услугата. Ако не се лъжа, преторианската си гвардия скоро Каскетчето им издейства повишение на заплатите.
  Така е мафията винаги се е грижела за членовете си по веригата. Това е начин да се набират нови попълнения, като се изпраща сигнал към хора с нисък морал и ценности.

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#5] от "ggot":

  Дай дефиниция за размирици и по кой Закон се преследват!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Покъртително, гротескно, вледеняващо неправилно и абсурдно. От една страна ми се иска да изровят и покажат всяко едно подобно развитие, всяко едно "наказание" ( = повишение) на всеки един от участниците в този позор. От друга страна ме обхваща все по-голяма ярост и срам да го виждам. Ако лице с подобно личностна и професионална характеристика трябва да охранява ключов, сериозен свидетел на прокуратурата?!

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2679 Весело

  "най-тежко санкционираният след 10 юли 2020 г. полицай успешно е сменил работата си и вече работи в... Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор" - кадрите решават всичко! Как да не се къткат такива верни на стила, който ГРЕБящите налагаха, като другаде едва ли ще ги допуснат и до вратата. В държавата, която вече 32 години люшкат партийно-връзкарските напъни все ще е така. До изчистването ИМ от властта.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Метача с прашка на умрела риба - парламентарист.

  Но това Сбободната няма да си го причини

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2239 Гневно

  Как ги подредиха тия хора нещата, че човек го обхваща срам заради принадлежността му към един и същи народ?
  Засрамете се бе!!! Нечовеци!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  realguru
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Гешев закриля престъпниците.Във всяка нормална държава садистът Андон Андонов щеше да е разжалван до редник, с отнети пенсионни права и вероятно изправен пред трибунал, за да бъде вкаран в затвора.
  —цитат от коментар 4 на Norman Granz


  Франция нормална държава ли е? ;)

  Там жълтите жилетки доста по-жестоко бяха бити. :)

 18. 18 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Вероятно ви се струва че е конспиративна теория
  В държавния апарат не можеш се издигна и ни най-малко
  ако не си зависим от гореседящите
  Така било е така е и пак така ще бъде-малко на песни ме избива
  Колкото по се осереш толкова по-големи шансове за издигане
  имаш
  Ще ви зария с примери

 19. 19 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Наглостта на идиотите.

  Великия Чолаков от ГЕРБ, каза по БТВ, че бил 'сторонник' на отговорност на високо ниво, според него всичко с побоя е станало, защото протеста от мирен станал НЕмирен.

  Висша гнусотия, гурме на червея.

 20. 20 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Как?Потрошил кокали на невинни хора и получил службица.Социопат с визитка.

  SHADOWS of SOFIA
 21. 21 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  [quote#17:"realguru"][/quote]

  Във Франция не бият вързани хора. Да биеш вързан човек е престъпление.

  SHADOWS of SOFIA
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#21] от "К2":

  "Във Франция не бият вързани хора."

  Не се занимавай с тоя социопат.

  Преди няколко вечели писа, че ритането с кубинки вероятно е било с умерена сила, защото ако те ритнат яко с кубинка, ще ти натрошат костите, а на видеото натрошени сости не се виждали.

  Извън съмнение самият той е милиционер и разбира от ритане с кубинки; може да е ритал и протестиращи под колоните на МС.

  Такива садисти и психопати останаха да защитават шайката на Бойко Борисов, свестни и читави хора няма вече.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#14] от "Santos":

  " А какво става с материала „Как Бойко Рашков назначи Гешев за следовател“? Нямаме търпения да го прочетем!"

  Това с како оправдава Гешев и мафията на ГЕРБ относно днешната публикация ?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Любопитно

  Превишилите правомощия са наказани. Кадрите не са от вчера! Кадрите са от камерите на НСО!!!!! Не са на охранителна полиция! Кадрите са пазени от хората на РРадев!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 26. 26 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  [quote#17:"realguru"]
  —цитат от коментар 21 на К2
  Във Франция не бият вързани хора. Да биеш вързан човек е престъпление.[/quote]

  Айде пак - има хиляди клипове от техните протести :)

  Даже мисля че 2-3 умряха там в размириците.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  [quote#26:"realguru"][/quote]

  В много неподходящ момент си решил да спреш хапчетата.

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1381 Любопитно

  До коментар [#23] от "samoedin":

  Е, да де, аз затова именно чакам да го видя този материал! Що, ти не искаш ли?

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  Да обобщим, прокуратура и съд са знаели и гледали записите още миналата година, на тяхна база АА е наказан, но пък към началото на 2021 г същият не е бил обвиняем? Тоест записи с насилие (приети и от съд) са послужили за дело 8 месеца по късно?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#27] от "Santos":

  Ще бъда кратък: чупката.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#32] от "hpf221071319":

  "Номер 300965"

  Породист женски ротвайлер.

  Хубави и умни дечица ще отгледа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 874 Неутрално

  До коментар [#25] от "chichka":

  Чичка, НСО са дали записите на МВР и прокуратурата веднага. И прокуратурата си ги е сложила....в задния джоб. Между временно Младен Маринов се правеше на ударен и твърдеше, че такова нещо няма, той не бил виждал (а записите са му били пратени), Гешев излезе в творчески отпуск и си мислеха, че всичко ще замре. Ще твърдят, че не е вярно до откат и ще се правят на неразбрали. Сега, като излезнаха най-после доказателства, седнаха да пискат "защо се претоплят стари манджи" и се надяват никой да не си спомни, че твърдяха, че такова нещо няма.
  А данни за това са пратени на прокуратурата преди повече от година. Междувременно от статията става ясно, че А.А, си е бил О.К. до началото на 2021 най-рано, когато с чисто досие е постъпил на работа в бюрото. Не става ясно кога са благоволили да му повдигнат обвинение, но явно е след началото на 2021, едва след като са го назначили при тях. Но иначе всичко е точно, нали?

 37. 37 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Което означава, че грешката е вярна и боят над протестиращите е поръчан от ОПГ-то.
  В ОПГ ГРОБ така ”наказват”, уж виновните, а всъщност послушните.
  Да си спомним за друга виновна мажоретка от ГЕРБ - Красимир Първанов, който подписа Анекс 12, с който България се задължи да плати 1.2 милиарда на Путин за самоварите за Белене. Трайчо Трайков го уволни тоя нешастник, а Борисов го ”наказа„ като го направи зам. министър на икономиката и чен на борда на директорите на Нефтохим. После го уредиха и с ”апартаментче” в Артекс, което в крайна сметка му изяде главата.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#36] от "Smile":

  "Чичка, НСО са дали записите на МВР и прокуратурата веднага. И прокуратурата си ги е сложила..."

  В глупостта си троловете зашвакаха новата дъмка: че Радев бил укрил записите как полицията бие, малтретира и издевателства над ... Радевите "метежници".

  Наистина колко зальохан милиционер трябва да си, за да разпространяваш такава малоумна опорка?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Гневно

  Как наказан за полицейско насилие над протестиращи срещу Гешев започна работа при Гешев

  - Е, как! Негово вярно куче!

 41. 41 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Напълно нормално, няма да вземе някой червен боклук я! Ето как комунистическото служебно правителство се напълни с престъпници и некадърници. Всеки си взема хора подобни на него и изповядващи неговите виждания.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#42] от "hpf221071319":

  Пеевски го предложи реформаторката Мая (за която сте гласували на кметските избори), а пък БСП е съставена от 100% комунисти. Нещо ти бяга логиката, но това е напълно нормално за увредените леви мозъци...

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Преториянската гвардия на Гешев!

 46. 46 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 874 Неутрално

  До коментар [#44] от "Разобличител":

  Колко от членовете на БСП са били комунисти? Можеш ли да кажеш? Май са по-малко от членовете на ГЕРБ :-)

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Гневно

  Ами заслужил е "човекът"! Показал е, че умее да бие невинни младежи! Как да не го вземе под своя опека Каскет Гешев!?

 49. 49 Профил на uuy59391985
  uuy59391985
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Събитията от "Камера 3" тепърва ще отекват. Тази гавра народа няма да я прости. Настъпва време разделно и за ченгета и за прокурори, и за политици най вече. Някои ще се изпокрият, други ще станат предатели, трети ще операт пишкира. Циреят наречен ВСС ще бъде отрязан. После като се завърти колелото ще гледаме.....

 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#26] от "realguru":

  "Даже мисля"

  Това е сложна дейност! Не се напъвай! :-)

 51. 51 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Вероятно Андонов провежда инструктажите на онзи, брадатия мърляв талибан, който беше сред нахълталите в Президентството.

 52. 52 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#47] от "hpf221071319":

  Чакам да напишат тук как Кире Харвардчето е бил изгонен от КСНС. Ето и изявлението на Карадайъ - https://tribune.bg/bg/politika/mustafa-karadaya-napusnah-ksns-zashtoto-prisastvashe-chuzhd-grazhdanin/ - „Напуснах КСНС, защото присъстваше чужд гражданин“! Още ли не можете да стоплите за какъв скандал става въпрос – международен? И Радев, и смешното му правителство отекоха в канала и нищо не може да ги спре! Чакам да ме опровергаеш!

 53. 53 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#52] от "Santos":

  Ха-ха-ха! Ще има много да чакаш. Когато цъфнат налъмите...

 54. 54 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  А.А., С.С. Д.Д....милиционери сър, не могат да си запомнят имената, за това ги кръщават с еднакви имена и фамилии

 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#49] от "uuy59391985":

  “Събитията от "Камера 3" тепърва ще отекват.”

  И трябва да сме благодарни на Комисията Хаджигенов, благодарение на която видахме тези потресаващи кадри.

  Ако башибозукът на Бойко Борисов си мисли, че им се е разминало, нека помислят пак.

  Никой не е забравен, нищо не е забравено.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#52] от "Santos":

  ей ама дълбоко ви бръкна Киро, пищите на умрело и ГЕРБери и ДПС с обръчите и сол ташака ИТН

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#56] от "uq":

  “... ей ама дълбоко ви бръкна Киро...”

  Извади им човките от копанята.

  За един свикнал да краде гербав прошляк това е по-страшно, отколкото да го скопят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  "Как наказан за полицейско насилие над протестиращи срещу Гешев започна работа при Гешев"

  Ами мутрите се пазят. Едната мутра пази другата мутра.

 59. 59 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО! И ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ограбвали България през последните 12 години! Няма да им простим1
  ++++++++++++++++++++++++++++++++

 60. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Любопитно

  ,,Бюрото за защита към главния прокурор е описвано от различни медийни публикации като "лична преторианска гвардия" на Иван Гешев. Служителите в него не са публично известни, а за всичко случващо се там прокуратурата не дава отчет.”
  Тя ,,прокуратурата” не иска да си го причинява, ра отчет ще ви дава…
  Вие наред ли сте?

 61. 61 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#53] от "murry":

  @murry, едно е сигурно, бъди рахат – ще участвате във властта, „Когато цъфнат налъмите...“! Сещаш ли се?

 62. 62 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  [quote#0] В отговора се посочва още, че "прокуратурата многократно е показвала, че спазва закона и действа безкомпромисно спрямо лица, привлечени в качеството им на обвиняеми, включително и по отношение на магистрати или служители на ПРБ". [/quote]

  Как точно действа безкомпромисно? Има две престъпления на полицаите. Едното е по чл. 130 от НК с наказание до 3 години(т.е. може и условна присъда)- лека телесна повреда по време на изпълнение на служебни задължения. Второто престъпление е по чл 149 от НК с наказание от 3 зо 15 години затвор(няма опция за условна присъда и минимумът е макдимума на предното)- блудство с момичето на 2 или повече лица.

  Та прокуратурата пуска обвинение с леко престъпление и с опция да не се лежи в затвор. Това не е ли компромис, след като кадрите показват ясно блудство- сексуални закачки с вързано беззащитно момиче, снимки с телефон на гърдите й и т.н.? Безкомпромисно би значило да се търси максимално наказание, т.е. до 15г с обвинителен акт, в който участието в престъплението на длъжностни лица по време на работа да се натърти като утежняващо обстоятелство и довод да се търси максималната присъда от 15г.

  Тия дела с условни присъди са за пред шашкъните просто, както винаги с обвиненията към хора на ГЕРБ и ДПС. То затова и толкова пазят Гешев. Да им осигурява в най-лошия случай условни присъди.

 63. 63 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално


  "Свободна Европа" отправи запитване по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) колко и какви са всички наложени наказания по този повод, както и какви данни са били предадени след това на прокуратурата. От отговора на СДВР става ясно, че един полицай е санкциониран със забрана за повишаване за срок от две години, негов колега е получил същото наказание, но за срок от една година, а останалите двама - само порицания. От полицията обаче така и не съобщиха техните имена.”


  БЕЗ ДУМИ!……
  Народееееее СЪБУДИ СЕ И ВИЖ НА КАКВИ НЕГОДНИЦИ ПЛАЩАШ ЗА ДА ВЪДВОРЯВАТ РЕД!!!!!!!…..

 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#56] от "uq":

  Ти само гледай как сега ще ви бръкнат канадците и Конституционният съд! А, и още се бутайте за машинно гласуване – на следващите избори гласовете за Слафчу и сие ще са още повече, а вие ще се сополивите пак под опашката на коня!

 65. 65 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#63] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  То има друго, което забравят с тези наказания. Те са административни. Прокуратурата пуска наказателни дела по НК. Реално пуснато в съда обвинение от прокуратурата досега няма. Има разследвания, които се бавят и по-скоро се ползват за чадър като за това Гешев да откаже отчет в НС, защото имало висящи производства и нямал право да говори за тях.

 66. 66 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  "Към момента на преназначаването на А.А. в Бюрото по защита, той е отговарял на всички законови изисквания за заемане на длъжността. След привличането му в качеството му на обвиняем по посоченото в запитването Ви досъдебно производство, служителят е отстранен от длъжност в Бюрото по защита", отговориха от пресцентъра на държавното обвинение.”

  Аха, значи докато не го привлекат като обвиняем той може да си работи, ВЪПРЕКИ, че прокуратурата е ЗНАЕЛА какви ги е вършил около протестите?
  Тъй ли ма как’Сийке?
  Ей ГОЛЕМИ ЧУКОВЕ СТЕ!

 67. 67 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  До коментар [#14] от "Santos":

  И ти не си мн.к@дърен, на май работиш трол?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 68. 68 Профил на Пламен Карапетков
  Пламен Карапетков
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#14] от "Santos":
  Гледай ти да не "тупнеш" герберунгел спаружен.

 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#62] от "атанас":

  “кадрите показват ясно блудство- сексуални закачки с вързано беззащитно момиче, снимки с телефон на гърдите й и т.н.?”

  За побой, ритане, влачене за косите, тъпчене с ботуши (кубинки) и сексуални издевателства над ОКОВАНИ В БЕЛЕЗНИЦИ БЕЗПОМОЩНИ ХОРА тия хомункулуси във всяка цивилизована държава щяха да са разжалвани, уволнени от служба, лишени от пенсия, изправени пред съд и тикнати в затвора поне за едно десетина години.

  Убиецът на Джордж Флойд влезе до живот.

  Тук каскетите ги крият, защото са садисти и престъпници като тях.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално


  ,,Глава трета.
  ДЕЙНОСТ НА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ ПРИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ФУНКЦИИТЕ ПО ЗЗЛЗВНП

  Раздел I.
  Съвет по защита


  Чл. 21. (1) Съветът по защита се състои от министъра на правосъдието, министъра на вътрешните работи, представляващия Висшия съдебен съвет, председателя на Върховния касационен съд, главния прокурор и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".
  (2) При отсъствие или невъзможност за участие на член на Съвета по защита в случаите по чл. 13а, ал. 2, т. 2 от ЗЗЛЗВНП той се представлява от негов заместник, оправомощен със съответен акт.”


  Ето, вижте кои НЕ са упражнили контрол на подчинените си по време на протестите!

 72. 72 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#61] от "Santos":

  Ха-ха-ха! Сетих се за друго. (Ние ще влезем във властта и ще управляваме – успешно, а не катастрофално като вашия вожд Буци.) Но се сетих, затова ми стана весело, че скоро Буци ще обитава затворническата килия. Освен ако преди това не избяга с част от откраднатите милиарди. Само че къде ли ще се крие? Няма много голям избор пред себе си. Вероятно при Путин... А пък мис "Мокри гащи" междувременно ще си намери друг "спонсор".

 73. 73 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#64] от "Santos":

  Абе, ние и сега трябваше да сме под опашката на коня – според твоите прогнози.

 74. 74 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#69] от "Norman Granz":

  +++++++++++++++++++++++

 75. 75 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#43] от "Santos":

  “Дреме ми какъв ще бъдеш, дърт чувал!”

  Джаф-джаф-джаф-джаф-джаф!
  РИТ!
  Квииик-квиииик-квииииииик... 😆😆😆😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 76. 76 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#66] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  ”Към момента на преназначаването на А.А. в Бюрото по защита, той е отговарял на всички законови изисквания за заемане на длъжността. ”

  Евала, да биеш вързани младежи, се оказа законово изискване, за да работиш бияч при Каскетя.
  На туй чудо Каскетя и Карамански би завидял, ако беше жив.

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#76] от "Котаракът на Шрьодингер":

  “Евала, да биеш вързани младежи, се оказа законово изискване, за да работиш бияч при Каскетя.”

  Според мен, Каскетя е обречен. В един момент дресьорите му от Сарая ще преценят (като с Бойко Борисов), че им носи повече репутационни щети, отколкото ползи, и ще му ритнат столчето.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Весело

  До коментар [#36] от "Smile":

  Знам, и нима РРадев не ги знаеше тези неща преди година? Салатата е мешана!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 79. 79 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Бизнеса ми с каскети замря напоследък.
  Призовавам за помощ, прокУраТурата, да ми изкупи стоката, хем ще си топлят тъпите кратуни зимата, хем ще пишат, че са подпомогнали бизнеса.
  Носи се слух от конкуренцията, че са влезли в президентството миналата година да търсят каскетите на Радев, намерили са ги и иззели всичките без да узнае никой. Арестите там били само за камуфлаж да скрият кражбата.
  Затуй ми замирал бизнес с каскети.

 80. 80 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Весело

  А организаторката на размириците - Мая депутатка.
  —цитат от коментар 5 на ggot


  Баш виновниците като комунистически отрочета вече са депутати, министри....

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 81. 81 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Специално тренирани за справяне с безредици...аха ясно. Следващите протести и ние ще вдигнем специализацията тогава

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 82. 82 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Гешев закриля престъпниците.Във всяка нормална държава садистът Андон Андонов щеше да е разжалван до редник, с отнети пенсионни права и вероятно изправен пред трибунал, за да бъде вкаран в затвора.Гешев го е наградил с уютно местенце и гарантирана НЕДОСЕГАЕМОСТ в личната си преторианска гвардия.Правете сметка по какви критерии са подбирани братадите муджахедини в нея.
  —цитат от коментар 4 на Norman Granz


  Без ни най-малко да искам да защитавам Гешев или Андонов смятам, че подобни изказвания не са по нищо по-различни.

  Ние не знаеме какво е било в главата на Андонов и защо.

  Може да е вярвал, че е намерил подстрекатели, които са хвърляли бомби срещу полицаите.

  Може да е вярвал, че това са метежници.

  Това не би го извинило за употребата на сила срещу беззащитни, обаче може да постави нещата в съвсем друга светлина, която не е никак маловажна - ЗАЩО е можел да счита така?

  Защото такава информация му е била спусната примерно?

  Защото е обучен да служи на линията на командване и не мисли, а изпълнява?

  Ако е така то той ли трябва да бъде съден или хората, наложили такава система?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 83. 83 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Миии ....време е за рубрика в ДНЕВНИК, озаглавена : "Аз видях Андон Андонов"

 84. 84 Профил на emo75
  emo75
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Мы своих не бросаем...

 85. 85 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#82] от "Боби Колев":

  Трябва да бъдат съдени и полицаите, и издалите заповедите.
  Законът и веждународните конвенции не оправдават изпълнилия заповед да извърши престъпление. Приема се, че той трябва да знае кога го карат да престъпи закона и да се спре. А й всъщност едва ли са заповядвали точно блудството с момичето. Това си е "екстра", която извършителите сами са решили да направят.

  И, да, шефовете трябва да бъдат съдени още по-строго от подчинените си, защото с позицията си и издавайки заповедите са основните инициатори.

 86. 86 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Гешев определено не е само за уволнение, а и за затвора! УРОД!

 87. 87 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Гешев е застанал зад човека, който вярно е изпълнявал и го е подкрепил в труден момент, когато онзи е останал сам срещу всички. Именно това очаква всеки подчинен от шефовете си, за да може спокойно да изпълнява служебните си задължения.
  Лошото е, че гавазите продължават древната традиция да служат преди всичко на непосредствения си началник, а не на народа, който ги храни и издържа. В главата на такива градацията е, да се изпълняват най-напред устните заповеди на непосредствения шеф, после вътрешните наредби и предписания на службата, а законите на страната и конституцията са за добичетата (за кон). И суверенът (чрез своите избраници в НС) не е намерил начин за ефективен контрол над тях.

 88. 88 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Полина пак с пристъпи на логорея.

 89. 89 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  хаха били си превишили правата...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK