След изслушването на Гешев в парламента: За какво изобщо ни е главен прокурор

Главният прокурор постави в шах правната комисия на Народното събрание. И ни накара да се питаме за необходимостта от длъжността му изобщо

© Юлия Лазарова

Главният прокурор постави в шах правната комисия на Народното събрание. И ни накара да се питаме за необходимостта от длъжността му изобщоНад двучасовата размяна на депутатски въпроси и изложения по въпросите (не отговори, а изложения) от главния прокурор в парламентарната правна комисия в четвъртък може да се обобщи така: безсмислено употребено парламентарно време, защото не беше получен конкретен отговор на нито един въпрос, а и депутатите бяха неподготвени и непохватни. Така станахме свидетели на един неравен диспут, в който шефът на държавното обвинение направи това, което народните представители планираха спрямо него - тегли им едно конско как си превишават правата.


Но имаше и нещо полезно и забележително в това изслушване: Потвърди се публично, че главният прокурор на Република България е самодостатъчен и наистина недосегаем, дори когато става дума за невинни парламентарни въпроси.


Новата философия на Иван Гешев е: "Искането за изслушването ми нарушава принципа на разделение на властите." Това е гигантски скок в развитието му в сравнение с юли 2019 г., когато по БНТ ни сервира: "Не споделям виждането на, да ги наречем, десните екстремисти, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени. Принципът на разделението на властите е едната част от монетата. Другата част е взаимодействието в рамките на конституционните правомощия между отделните власти. И така функционира всяка нормална държава, няма как съдебната власт и прокуратурата да постигне резултат в борба с корупцията или битовата престъпност, ако няма взаимодействие с която и да е от другите власти."
Очевидно протестите миналото лято са изиграли облагородяваща роля върху правосъзнанието на главния прокурор, което е много похвално.


Но да оставим теорията и да видим практиката: На кои въпроси Гешев трябваше да отговори, без да наруши конституционните забрани и без да повлияе на независимото вътрешно убеждение на наблюдаващите прокурори, но не го направи с аргумента, че така повелявала конституцията. От думите му излезе, че нямал право дори да се информира за хода на конкретните дела от наблюдаващите прокурори, не давал указания, само в отделни случаи можел да изземе някое досъдебно производство (значи можело все пак, но депутатите не се заинтересуваха при какви условия и не настояха за конкретен пример).


1. Образувано ли е дело за побоя на полицейски служители над младежите, нахвърляни зад колоните на Министерския съвет?


Гешев каза, че през ноември 2020 г. е образувано досъдебно производство. "Доколкото разбрах от съобщението на Софийската районна прокуратура, има образувано досъдебно производство през ноември месец 2020 г. Нямам данни то да е прекратено", гласеше отговорът му, след като определи за недопустим побоя и заяви, че е гледал записа на камерите от 10 юли 2020 г. едва преди седмица.


И нито депутатът, задал въпроса, нито друг попита това дело за какви и чии действия е образувано - срещу участници в протеста, които са нарушили обществения ред, или на полицаи, които са превишили правата си, налагайки с палки и ритници завлечените под колоните оковани и неоказващи съпротива хора?


2. Ако има образувано дело за побоя, има ли привлечени обвиняеми полицейски служители, кога са привлечени, и сред тях ли е ръководителят на звеното "Специализирана полицейска охрана" към СДВР, който е отговорен не само за своите действия, но и за тези на подчинените му?


И в този въпрос не беше зададен от депутатите. Гешев вероятно пак щеше да каже, че това не е негова работа да знае, а на наблюдаващите прокурори, които имат правото на своята независима преценка и оценка на фактите, за да образуват или да не образуват дело и да повдигнат обвинения. Ами да беше ги попитал и да се беше информирал, щом е решил да уважи комисията.


Толкова ли трудно щеше да бъде който и да е депутат по пътя на едната елементарна логика да "докара" височайшия събеседник до подобна размяна на "аргументи", поне за да бъде показано на хората, че не бива един главен прокурор да обижда здравия разум с претенциозни словесни игрословици върху процедурите и конституцията и да не може да му бъде отвърнато по достойнство.


Единственото, за което имаше мъничко конкретика, беше дело, свързано с Васил Божков. То е било образувано за държавна измяна, насилствено завземане на властта и въоръжено въстание. Гешев обясни, че то е образувано по този текст, но обвинения са повдигнати за организирана престъпна група за телесни повреди, палежи и други престъпления и групата е ръководена от Божков. По това разследване са използвани специални разузнавателни средства и от тях са изготвени 50 веществени доказателствени средства. Съдбата му по-нататък беше запазена в тайна, но чухме абсурда, че като ги е подслушвала, прокуратурата е защитила интересите на протестиращите.


Вместо да бъде поставен натясно, че ръководителят на въпросното специализирано звено, отличил се като твърде енергичен в биенето на вързани, е бил назначен в Бюрото за защита на свидетели, известно и като лична охранителна гвардия на главния прокурор, Гешев отново спечели точка: Той натякна на депутатите, че в "Свободна Европа" много ясно било написано каква е съдбата му. Така питащите изпуснаха момента да поставят ярък акцент в изслушването - за какво се използва въпросното бюро и как се харчи бюджетът на съдебната власт.


3. Кои са наблюдаващите прокурори освен прекратилата едно от делата Вероника Трифонова, избрана за европейски прокурор?


В предварителните съобщения на прокуратурата в отговор на поканите към Гешев да отиде в парламента беше изразено възмутено учудване, че депутатите си позволяват да питат "дори" за имената на наблюдаващите прокурори. По тази логика прокуратурата наистина е самодостатъчна черна кутия, в която никой в държавата не може да надникне, камо ли да отвори и анализира, а нейният властелин отговаря за действията в кутията само ако и както той пожелае, според собствения си прочит на конституцията и законите.


Затова и прокурорските действия по полицейското насилие, както и съмненията за участие на частни охранителни структури в опазването на реда по време на гражданските протести ще си останат затворени теми за обществото. Както останаха затворени и затрупани под последващи скандали произволът и насилието над граждани от частни охранители на конференцията на ГЕРБ в "София Техпарк" миналото лято, само на метри разстояние от официалния подиум и в полезрението на самия премиер и партиен лидер. Произвол, за който бе обвинен за хулиганство само един нарушител, изкаран хем самотен играч, хем платен от протестиращите, които всъщност наби.


4. По логиката на Гешев България е единствената държава в Европа, в която обществото няма право да научи, тъй като наблюдаващия прокурор е неизвестен и не може да бъде попитан дали армията има за заместник-началник на отбраната разследван или обвиняем човек. За ген. Цанко Стойков става дума, да, за втория пост във върховното професионално ръководство на Българската армия, който по съобщение черно на бяло на самата прокуратура е бил подслушван като началник на Военновъздушните сили за участие в организирана престъпна група (ОПГ), забележете, и разговорите му с президента бяха разпространени от "черната кутия", но не и резултатите от разследването.


Как пък един депутат не се сети да попита Гешев какво стана с това разследване на ген. Стойков - дело емблема и символ на избирателната наказателна политика на българската прокуратура?


Никой не попита и за обвиняемите, които стоят с месеци, често над година в ареста, без да бъдат дадени на съд, само защото прокуратурата смята, че това заслужават "олигарсите".
За чекмеджетата и кюлчетата въобще не стана дума, но това нали не беше и тема на изслушването.


И всичко това беше придружено от Гешев с постоянно опаковане на главния прокурор с председателите на двете върховни съдилища. Без да получи нито едно напомняне или реплика от депутатите, че функциите на съда и прокуратурата са прекалено различни, съответно и на техните ръководители, и затова общото им място в съдебната власт не може да се сочи за аргумент в полза на представите на главния прокурор за независимост.


5. "Гарван гарвану око не вади"


"Факт е, че колеги разследват колеги. Няма какво да си крием главата в пясъка. (...) Истинският отговор е, че докато колега разследва колега, с когото е работил 20 години, децата ви учат заедно или сте приятели, нивото няма да е достатъчно добро. Не е правилно от практична гледна точка."


Това признание се получи в отговор на въпроса какво мисли главният прокурор за закриването на специлизираните съд и прокуратура. Идеята беше да покаже, че спецпрокуратурата е незаменима в разследванията, защото по места прокурорите са зависими и оплетени в конфликт на интереси.


И няма как да не се сетим за едно друго откровение - в началото на мандата на предишния главен прокурор Сотир Цацаров установи, че прокурорите действат конюнктурно и не смеят да образуват дела срещу длъжностни лица по високите етажи на властта.


6. "Дайте ми още права и ще ви отговоря"


Гешев се възползва максимално от "подадената му топка" от депутатите и ги упрекна, че няма никакви права да им каже нищо. Дори им заяви, че ако те променят законите и му предоставят още власт, тогава с удоволствие ще ги информира за всичко, което ги интересува. Основният му аргумент беше, че с промените от 2016 г., за чийто инициатор Гешев посочи Христо Иванов (подал оставка тогава като правосъден министър заради бламиране на реформата му), прокуратурата вече не била централизирана, а само единна. Затова главният прокурор не носел отговорност за нищо, отговорността била на всеки конкретен наблюдаващ прокурор.


Впрочем, ако слушаме главния прокурор, който нищо не може, няма никакви права и отговорности, нито от него нещо зависи, изниква същественият въпрос - за какво изобщо ни е главен прокурор, или поне такъв. Ако депутатите вече имат отговор на този въпрос, това определено ще е голямата полза от срещата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 311 Неутрално

  " За какво изобщо ни е главен прокурор"

  Това всъщност е много добър въпрос!

 2. 2 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3199 Любопитно

  Е,как за какво ни е главен прокурор?!На чий гръб НПО-журналята ше дращят срещу хонорар без Гешев??

 3. 3 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  Толкова пари дадохме за мултитемпературния хладилник и сега какво -- да го хвърляме ли?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 5. 5
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Толкова пари дадохме за мултитемпературния хладилник и сега какво -- да го хвърляме ли?
  —цитат от коментар 3 на Един вампир броди из Европа


  Може да служи за закачане на каскети.

 7. 7 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Неутрално

  Нямаме нужда от главен прокурор!

 8. 8 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  Това трябва да се използва за закриване на длъжността, няма никакви права, никакви задължения, пред никого не е длъжен да се отчита - абсолютно излишна длъжност, а край него цял екип и служба за охрана.

 9. 9 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 833 Весело

  къде беха ици бойкикев и шиши 2 за да попилеят гешов . не забравяйте как избегаха радан и йончева😁😁😁

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2669 Любопитно

  А от привикването на Гешев вчера във народното събрание стана ясно какъв е по точно Хаджи Генов .Ето и коментарите по долу . ОТ ИЗСЛУШВАНЕТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ ГЕШЕВ Е ДОСТА ПО-.ДОБЪР ЮРИСТ ОТ ХАДЖИГЕНОВ.

  [email protected]
 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2669 Любопитно

  Безсмислено изслушване. Като не знаеш как да водиш война, по-добре не я започвай. Не могат да се фокусират върху един смислен, ясен и конкретен въпрос с който да го заковат. А и той е доста по-подготвен от тях. Методи Лалов: Че Иван Гешев е некомпетентен и нагъл вече знаем всички. За пореден път обаче днес виждаме, че голяма част от народните представители не знаят защо са в Парламента. Неподготвени, неуверени, немотивирани, некомпетентни, няма как да сложат Гешев на мястото му, а вместо това мънкат и задават въпроси, колкото да не заспят. Жалко!

  [email protected]
 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  А парламент защо ни? ;)

  Все пак тоя е един, а там са 240 :)

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  Гешев е много повече от безполезен. Той е тотално вреден, защото (правейки се на луд, както добродушно по Швейковски си е признал в разговор с “шефа”) е запушил с каскета си цялата система на наказателното съдопроизводство.

  Очевидно, след като за него законите, взаимният контрол и балансът между институциите не важат, зад него стои някой, който е много над законите и институциите.

  Между другото, наред с останалите пропуски на събеседниците му, които Петя е изброила, може би въпросът, с който щяха да го заковат между очите, трябваше да бъде: С КАКВИ ПАРИ ще си плаща частната охрана, ако НС му свали държавната?

  Положително тя няма да е в сегашния размер и да струва 9 МИЛИОНА годишно, но едно 300-400 хиляди ще струва. Та?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на pippo
  pippo
  Рейтинг: 249 Неутрално

  гьонсура̀т!
  Тази простащина, облечена с власт трябва да бъде преустановена. Опези „опозиционните“ от кабеларката с председател на НС и 8 комисии явно няма да свършат работа

 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2669 Любопитно

  Георги Георгиев, БОЕЦ във Фейсбук: Хаджигенов не съм го срещал по арестите и РПУ-тата нито веднъж. А това, че е взел 4 цифрена сума още миналата година от това семейството за ‘безплатната” защита си е тяхна работа. Има обаче проблем, който ме касае лично! Този човек по абсолютно същия начин се цани и за мой ‘защитник’ по едно от делата и обвиненията повдигнати ми от прокуратурата. След което обслужи прокуратурата и МВР, все едно бе служител на Гешев, а не мой защитник. По същия начин ми казваше, да не говоря нищо, да не се явявам никъде, да не правя нищо, като през това време прокуратурата ме размазваше.

  [email protected]
 16. 16 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  "За какво изобщо ни е главен прокурор"

  На нас не не трябва.
  Но на г-н Борисов и на г-н Пеевски главният прокурор много им е нужен да ги пази от законите.

 17. 17 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  " депутатите бяха неподготвени и непохватни" ---------------------------------------------------Депутатите от партиите на промяната, цветът на юридическата мисъл, корифеите на правото, най умните и красиви във вселената, сварени неподготвени и непохватни и то от кого, от един Каскет, един прост милиционер, завършил школата в Симеоново!!! Боже, какви времена доживяхме, Боже!!!

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4096 Весело

  Човекът си поиска повече правомощия, за да може да отговори на зададените въпроси ! 😂👍Че дайте му ги бе, защо му отказвате още власт ?

 19. 19 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 93 Неутрално

  "За какво изобщо ни е главен прокурор?"

  За да има кой да прави rimming на Чайка, как за какво?

 20. 20 Профил на Гюргя Праматарска
  Гюргя Праматарска
  Рейтинг: 8 Весело

  За какво изобщо ни е главен прокурор
  —цитат от коментар 00 на бравопетя


  Ами след като Пеевски вече не може да е дъвка, единствено Гешев остана да легитимира съществуването на радикал-комунистическата партия (умнокрасивци).

 21. 21 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#19] от "PM":

  Коя е тази Чайка???

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 806 Неутрално

  За какво изобщо ни е главен прокурор?
  За да тормози протестиращите, да убива свободата на словото, да е бухалка срещу бизнеса който се е осмелил да не плаща данък спокойствие. За да опрасква дела срещу хора които снасят златни кюлчета в чекмеджето. Разбира се и за да опъва чадър върху всички обръчи от фирми, сараи и зайчарници. И за да бълва арогантност и презрение към всички останали.

 24. 24 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Все пак някой трябва да координира задкулисието. Кой колко да краде и кой, колко да отчита.

 25. 25 Профил на aspet
  aspet
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Той е назначен от тези на които е необходим.
  А на тези които не е необходим, от тяхното мнение назначилите го не се вълнуват.

 26. 26 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 93 Неутрално
 27. 27 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1110 Любопитно

  Кога ще започнат да разглеждат делата на съдиите и техните решения, така както се гледа работата на полицията и прокуратурата

 28. 28 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#26] от "PM":

  Аз пиленце, много добре знам кой е Чайка.Не разбрах , защо мислиш, че Каскета трябва да прави нещо на един представител на Путин за Северо-Кавказкия федерален окръг. Ти имаш ли идея?

 29. 29
  clarkv622
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 30. 30 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3407 Любопитно

  Ма нали парламентарната комисия го искаше..Гешев...Еееее получи го!Сега от какво са недоволни?Еманацията на кюстендилската правна мисъл,монтанският корифеЙЙЙ Аджигенов....От какво сте недоволни ..другари прависти????Требваше и Раданчо от Брюксел да повикате за кошаревски свидетел....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 31. 31 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1774 Весело

  До коментар [#1] от "Георги Христов":

  Този въпрос ти и Петя да го зададете на правосъдния министър от 2016 година който превърна гл. прокурор в административно лице. Кой ми такова гащите, а Петя? И сама можеш да си отговориш на този въпрос. Ма така е когато една правосъдна нула стане министър. И пак драпа... за премиер.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 32. 32 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Не останах доволен от изслушването. Нито от депутатите нито от Гешев.

  Закривай тази безмислена длъжност гл.прокурор

 33. 33 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  До коментар [#30] от "Willy Messerschmitt":

  Мани като изтече мандата на Гешев тея какво ще правят без него, какъв смисъл ще си намерят в живота не знам. :)

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  На някои много им трябва. Да замита, да потулва, да прекратява, да харчим след него милиони. Няма такъв наглец, редом с Борисов.

 35. 35 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1774 Весело

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Грънчаров имате коскуджамити и юристи в това народно събрание.
  Таки ли не се намери и един да не е правна нула?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 36. 36 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#19] от "PM":Коя е тази Чайка???
  —цитат от коментар 21 на uvtest

  До коментар [#26] от "PM":

  https://www.youtube.com/watch?v=3eO8ZHfV4fk

  Приликите с действията и поведението на лица от българската действителност не са случайни - верни ученици на Чайка (помните посещенията за обмяна на опит), но в нашенски мащаби.

  @)----,--'--
 37. 37 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Еееех, да беше петенцето в комисията, та да си зададе въпросите, ама не би. Ще излезе, че умнокрасивите борци за съдебна реформа нищо не разбират щом за 2 часа един въпрос като хората не могат да зададат и трябва пак на петя да чакат.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 73 Весело

  А хората имат поговорка, че кучето с гледане не можело да стане касапин. Брях!


  Ето бившата репортерка ги чатка нещата повече от ГП и депутати в НС.


  Е, като е толкова подготвена - що я не изпратиите у парламенто, аъ дге? Сичко шеше а свръши за петнаесе мнути, а!


 40. 40 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3407 Любопитно

  До коментар [#33] от "realguru":

  От цялата уйдурма излезе че един "каскет" както го наричат .....е в пъти по наясно със законите и правата,разделението на властите и т.н от тия дето му скачат и НЕ ЗНАЯТ какво искат!!!И ЗАЩО ГО искат......Талибанските напъни на Мамаята,Хаджигенов и сие стават комични.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 41. 41 Профил на kvg08393766
  kvg08393766
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Главен прокурор НЕ НИ ТРЯБВА, но и никой не ни пита искаме ли го или не. Той е част от инфраструктурата на мафията и гангстерите, които я обслужват, не се избира пряко, а и да се избира предвид отчайващата структура на населението, повечето биха избрали това създание. Независимо, че Главния прокурор се издържа от моите данъци, не се вижда ефекта от пребиваването му във властта, а и той не се интересува от безсмислието си. Главен прокурор в ролята на самодържец от ранното средновековие, голяма мизерия.

 42. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Той пазеше шайката. Сега пази себе си. Чака изборите, да види какво ще остане за пазене?

 43. 43 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  До коментар [#41] от "kvg08393766":

  Ще спестиш повече ако махнеш и депутатите - там са цели 240 броя и даже данъците вдигат :)

 44. 44 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 95 Неутрално

  А на Дневник му трябваха 24 часа да напише статия по тоя въпрос.....

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Любопитно

  Кога ще започнат да разглеждат делата на съдиите и техните решения, така както се гледа работата на полицията и прокуратурата
  —цитат от коментар 27 на ggot


  Пич, съдебните инстанции са ТРИ преди окончателната присъда! Три различни съдебни състава се произнасят по едно дело с едни и същи доказателства! А обвинителят е един, единствен! Намираш ли някаква разлика?

 46. 46 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1110 Весело

  До коментар [#9] от "sarunka":

  И оня булдог Дончева я нямаше, "много компетентната"

 47. 47 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#1] от "Георги Христов":

  За какво изобщо ни е главен прокурор"
  Това всъщност е много добър въпрос!“
  ——
  А бе, хубу, че са питате, па макар и реторично, ама ку почнете да си отговаряте, следващиият Логичен въпрос няма ли да бъде: “А за кво изобщо са ви депутати, които са “ неподготвени и непохватни” (цитат от Петя по-горе)”.. На Петята поне, някой й плаща от немай къде , да ва води…

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 48. 48 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#45] от "vassilun":

  Принципът е един и за трите инстанции. Нека им разгледат работа и на трите инстанции, може да има систематична грешка. Като ще се гледа работата на институциите да не пропуска и съда

 49. 49 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Комунистите подемат офанзива - в Чехия делегитимират НАТО, в Унгария - говорят за излизане от ЕС, у нас си правят чалга-преврат. И "стържат" ли "стържат"... А десните инфантили плескат ръще, загледани любовно у канадската манекенка.

  https://www.dw.com/bg/безпрецедентно-заговориха-за-излизане-на-унгария-от-ес/a-58920201

  https://news.bg/world/cheshkiyat-prezident-provalat-na-nato-v-afganistan-postavya-pod-vapros-legitimnostta-mu.html

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/16/4243203_ot_es_samo_bulgariia_i_ungariia_ne_sa_podpisali_priziv/

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 50. 50 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Любопитно

  До коментар [#2] от "wre501051215":

  ++++ много сполучливо! Тази Петя, само от оплюването на Гешев е изкарала за почивка на Малдивите!
  За мен Гешев е отврат, като човек и интелект. След гаврата с Иванчева за мен няма по-отвратително същество. Но начина по който цялата умнокрасива пасмина, барабар с лайнометните мисирки го оплюват лапайки парите на Черепа..... ме кара да се замисля, дали действията му в момента срещу президентските олигарси и руски шпиони не са правилни?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 51. 51 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Изгледах "изслушването". Не постигна целта си. Очевидно не са очаквали, че Гешев ще дойде защото бяха неподготвени. Хаджигенов беше слаб и нервен.

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  От доста време из нета шества идеята за премахване дръжността главен прокурор.
  Аз самият на няколко места я обясних.
  Длъжността главен рокурор се поема от министъра на правосъдието..
  Така отпада и неприкосновеността на главния прокурор, защото министърът на правосъдието ще трябва д се явява всяка седмица на парламентарен контрол заедно с цялото правителство, а също така и ще си отива с всяка смяна на правителството....т.е. след всеки нови избори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Настоящият закон за прокуратурата е дело на Христо Иванов. Такова разминаване между способности и резултат, и цели и реалност трудно можеш да намериш на друго място. Всичко, което ДБ критикува в Главния Прокурор произлиза от написания от Христо Иванов закон.

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#47] от "Gretel":

  Глупава логика, та чак смешна!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  За да набива канчетата на подопашните

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 56. 56 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 629 Неутрално

  "За какво изобщо ни е главен прокурор"

  Ма как "за какво"? Ми наш ристе ще го натирят лилявите, зер без харизма е и бая пастьозен, они драпат вече канадеца да поеме нещата ... та щу ще чини ристе, ако не се цани за главен прокурор да пУ"каже все пак къ са мята в законовата материя ... офффф, майкоу

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 57. 57 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  " депутатите бяха неподготвени и непохватни" ---------------------------------------------------Депутатите от партиите на промяната, цветът на юридическата мисъл, корифеите на правото, най умните и красиви във вселената, сварени неподготвени и непохватни и то от кого, от един Каскет, един прост милиционер, завършил школата в Симеоново!!! Боже, какви времена доживяхме, Боже!!!
  —цитат от коментар 17 на uvtest


  И тия ще правят закони в държавата.
  Гледат на НС работното си нясто като на народен съд .
  Ние казваме / напимер комисията/ è този краде а вие сте длъжни да го осъдите. Какви закони какви 2 лева.

 58. 58 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 316 Неутрално

  А на Дневник му трябваха 24 часа да напише статия по тоя въпрос.....
  —цитат от коментар 44 на rqm431061711


  Ми потрес, какво да правиш. Както гледаха в шоуто на Слави след като им гостува Бойко. Поканиха го и му увеличиха рейтинга, а на себе си - автогол. Виж, че и Петя е принудена да признае жестоката истина. А думите на комисията към Хаджигенов: "Излагаш всички колеги тука", когато си изпусна нервите и си тръгна беше финалният щрих на провала.

 59. 59 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Прокуратурата трябва да е в изпълнителната власт и главен прокурор трябва да е министъра на правосъдието! Няма нужда от специален главен прокурор.Така или иначе прокуратурата представлява държавата в съдебния процес.

 60. 60 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Милиционер Гешефт е поставен, за да пази гърба на колегите полицаи и на ченгетата от ДС.

 61. 61 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Толкова пари дадохме за мултитемпературния хладилник и сега какво -- да го хвърляме ли?
  —цитат от коментар 3 на Един вампир броди из Европа


  Ти пък, толкова пари сме инвестирали. Сега трябва само да купим съответните напитки. Така де.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  От изслушването на Гешев разбрах чче е нещо като пръв сред равни .
  Не азбрах защо питат главния прокурор а не питат съответните наблюдаващи прокурори, при това положение.
  Единият се отзова и отговори .

 66. 66 Профил на sanjose
  sanjose
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#26] от "PM":Аз пиленце, много добре знам кой е Чайка.Не разбрах , защо мислиш, че Каскета трябва да прави нещо на един представител на Путин за Северо-Кавказкия федерален окръг. Ти имаш ли идея?
  —цитат от коментар 28 на uvtest


  Що се правиш на идиот?
  Говорим за 2006-2020 когато Чайка е бил генерален прокурор на Русия.

 67. 68 Профил на HD
  HD
  Рейтинг: 964 Неутрално

  След време ще си задаваме въпроса "За какво изобщо ни беше "отровното трио".

 68. 69 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 970 Весело

  Ще си позволя в политкоректна форма да цитирам виц, който пусна един колега тук, във форума:

  "Ромче се оплаква на приятеля си:
  "Мама се разболя тежко и ние си казахме: Мама като умре, тате ще се ожени за дашната Айша и всички ще намажем.
  Обаче мама оздравя, а тате се разболя и умря.
  После мама се омъжи за потентния Хасан с големия член.
  Ква я мислихме, а тя ква стана........"

  Знанието е сила, информацията - власт
 69. 70 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Да, и аз се питам защо е тази безполезна на хората фигура?! За ГЕРБ и ДПС разбирам, но за хората?!

 70. 71 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3080 Весело

  За да ви прави нещастни :))))))))))
  Чакам пак да го поканят, за да ги довърши, но подозирам, че скоро такъв мерак у хаджи генчо няма да се появи.

 71. 72 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3080 Весело

  Настоящият закон за прокуратурата е дело на Христо Иванов. Такова разминаване между способности и резултат, и цели и реалност трудно можеш да намериш на друго място. Всичко, което ДБ критикува в Главния Прокурор произлиза от написания от Христо Иванов закон.
  —цитат от коментар 53 на Ogre


  Той затова се спотаи като заек в храсталак и ни дума, ни вопъл, ни стон. Поне едно "оставка" да беше креснал :)))

  От Явор Дачков:

  "От изслушването на Гешев пред правната комисия става ясно, че главният прокурор е доста по-добър юрист от Хаджигенов. Безсмислено изслушване.

  Като не знаеш как да водиш война, по-добре не я започвай. Не могат да се фокусират върху един смислен, ясен и конкретен въпрос с който да го заковат. А и той е доста по-подготвен от тях"

 72. 73 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 693 Весело

  Жизнено необходим е. Само си представете, ако той липсва, колко нелепо ще изглеждат политиците ни. Та той устойчиво ги дефинира.
  Иначе как да си обясним, че те не си мръднаха пръста, за да променят нещо. Те атакуваха Гешев в името на себеутвърждаването си, а не за нещо друго...

  От идиоти отговор не чакам
 73. 74 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#54] от "Храбър":

  “ Глупава логика, та чак смешна!”
  ——
  Я бе, я устъй ти работите, от които си нямаш хал нахабер, логика в случая, и кажи, чисто емоционално дори, що са ти тез депутати, дет били неспособни (според Петя) за 2 часа да сформулират един свестен въпрос към най-големия си враг? … а той им “чел конско” (пак според свръх-добронамерената Петя) …

  Ох, да, бе! сетих се — трябват ти за да та представляват. Това го правят без грешка, верно. Къфто матряла, такваз и мострата

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 74. 75 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1327 Весело

  Како Петя, Гешев вчера ви направи смешни и несъстоятелни.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 75. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Гешев е много повече от безполезен. Той е тотално вреден, защото (правейки се на луд,

  Еее грънчо има двама по луди от Гешев, че и нарушават конституцията. Ма забраих, тя конституцията е валидна за дебилите и ГЕРБ, за вас конституцията е това което вие кажете. А сега познай кои са те? Един джокер. Единият до колкото научих е завършил Хаварда за ена година. Хасега ми ударети ено стотина минуса

 76. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  До коментар [#72] от "Галя Станчева":

  Ми как няма да е по подготвен. Завършил е Симеоновското школо. Докат другите са си купили дипломите

 77. 78 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Никога не съм бил нито съдия, нито прокурор....но съм уверен, че мога да бъда и добър съдия, и качествен прокурор....!
  Значи този човек гешев няма капацитет за тази работа -главпрокурор...той е кукла на конци, това от Ещорил се вижда даже...
  Но не само това е важното...вижте наглите крадци от дъпъсъ как говорят....абе, журналя...не се занимавайте с ДПС повече....не можеш да обориш (и адски трудно да осъдиш) човек който държи милиарди в себе си....а ти си с 5 сребърника в джоба си....и една идея....
  Има решение на въпроса.....Що не ни го дадете на нас...а..?
  Дайте координати....дъпъсъ (не турците..тези прекрасни, трудолюбиви хора) ще го приключим за 2 месеца....с всичките им там крадци в ДФЗ, БДЖ, пътищата, навсякъде.....обещаваме..!

 78. 79 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  До коментар [#68] от "Hristo Daskalov":

  Ми Хаджията , Велито и Мая костинбродска да седнат на депутатската софра

 79. 80 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  ,,....защото не беше получен конкретен отговор на нито един въпрос, а и депутатите бяха неподготвени и непохватни. Така станахме свидетели на един неравен диспут, в който шефът на държавното обвинение направи това, което народните представители планираха спрямо него - тегли им едно конско как си превишават правата....,,

  Ааа льошо Петя, льошо. Да признаете нещо което се знае

 80. 81 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Да обобщим. На калпави депутати кратуните им пречат. Бравопетя не дава отговор на въпроса това ли е цветът на правната парламентарна мисъл и още - къде се скри корполентният лодкар с обсесията по Гешев. Мишки.

 81. 82 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3080 Весело

  Да обобщим. На калпави депутати кратуните им пречат. Бравопетя не дава отговор на въпроса това ли е цветът на правната парламентарна мисъл и още - къде се скри корполентният лодкар с обсесията по Гешев. Мишки.
  —цитат от коментар 81 на Бубенце


  Нямаше го всичкия "цвят" - Галева и Ванковица1 бяха повехнали в някой ъгъл и оттогава не са гъкнали.

 82. 83 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Фигурата Главен прокурор е привнесена от СССР.
  В Царство България никога не имало подобна длъжност...

 83. 84 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Поредната поръчкова статия на Петя и Дневник. Срамота.

  В България властва беззаконието!
 84. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Весело

  До коментар [#74] от "Gretel":

  Ако реша да подменям темата знаеш ли колко още продължения мога да си измисля?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 86 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4342 Неутрално

  Фигурата Главен прокурор е привнесена от СССР.В Царство България никога не имало подобна длъжност...
  —цитат от коментар 83 на palav_nik


  Имаше по комунистическо време и тази длъжност я запазиха в днешната конституция , която беше изработена и приета от комунистите , които имаха пълно мнозинство във великото народно събрание. Целта беше никой от комунистическите престъпници да не бъде осъден за престъпленията , които е вършил по време на тоталитарния режим. Целта беше постигната. Конституцията трябва да бъде изменена и в много други аспекти.

 86. 87 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#85] от "Храбър":

  “ Ако реша да подменям темата знаеш ли колко още продължения мога да си измисля?”
  ——
  Не, не знам… макар да мога да допусна — много ограничени на брой. Харари популяризира идеята, че способността на човешкия род да си измисля истории е проява на интелект. Дай да видим твоя (интелект) … или липсата му. Давай, аз изслушаш една презентация на Кирчо Българистански, така че, надявам се да оцелея и твойта:
  https://m.youtube.com/watch?v=j_npCJqBp4k

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 87. 88 Профил на bsa22555059
  bsa22555059
  Рейтинг: 8 Неутрално

  „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. "Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен ..."
  —цитат от коментар 5 на xm...


  само за това,което чухме, тия двамцата,на мига ще се изпарят от политическия живот във всяка една западна държава. колективното бг съзнание (просто казано,но е сложен предмет и се учи в уни учебниците по пихология) си харесва байНитошу и бааатеНибойку. такава колективна простотия ни гони,че нека гайдите да ручат

 88. 89 Профил на Ipokurp
  Ipokurp
  Рейтинг: 19 Любопитно

  къде беха ици бойкикев и шиши 2 за да попилеят гешов . не забравяйте как избегаха радан и йончева😁😁😁
  —цитат от коментар 9 на sarunka


  Вярно бе хора- какво става с Радан Кънев- не съм го чувал скоро, а какви идеи имаше!

 89. 90 Профил на Ipokurp
  Ipokurp
  Рейтинг: 19 Любопитно

  Безсмислено изслушване. Като не знаеш как да водиш война, по-добре не я започвай. Не могат да се фокусират върху един смислен, ясен и конкретен въпрос с който да го заковат. А и той е доста по-подготвен от тях. Методи Лалов: Че Иван Гешев е некомпетентен и нагъл вече знаем всички. За пореден път обаче днес виждаме, че голяма част от народните представители не знаят защо са в Парламента. Неподготвени, неуверени, немотивирани, некомпетентни, няма как да сложат Гешев на мястото му, а вместо това мънкат и задават въпроси, колкото да не заспят. Жалко!
  —цитат от коментар 11 на karabastun


  Гледах някакво историческо филмче- за диктаторите.

  Един в Африка- забравих му и името, и държавата, и племето- станал диктатор, направил си армия. Въоръжена. В смисъл- срмия като армия- имаха и оръжие.

  И ги пусна по улиците. Каквото диктаторът каже- армията изпълнява- този организирал нещо си- да се убие. Онзи- да се убие. И онези трепят.

  Диктаторът много си повервал с тази армия, и решил, че иска още територии. Тръгва с армията да си вземе парче торта от съседна държава или кавото са там в Африка.

  И само за половин ден му попиляли армията.

  Цялата.

  Азализаторите казват- армията му била велика, изтрепали хиляди. Но никога не били воювали срещу въоръжени. Трепали цивилни.

  Срамота е, че този Гешев направи "армията" на всички партии на кьополу!

  Срамота е един Магнаурец да нацепи така всички специалисти- излизаха като попарени!

  Че Гешев е обратното на предника е ясно. По- ясно е какво се оказаха всички разбирачи с претенции до небето!

  Един срещу всички в цялата зала, и- нъц!

  Къде сме тръгнали не знам.

 90. 91 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 535 Любопитно

  До коментар [#87] от "Gretel":

  Тази специално ми я похвалиха като "увлекателно представена базова икономическа грамотност, съчетана с няколко иновативни предложения".
  Струва ли си да я гледа човек?

 91. 92 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Когато преди няколко дни писах , че скоро тази длъжност ще изчезне ,като форма , един тука ме питаше дали звездите ми говорят….

  А то нещата си следват логичния път , само дето некои другарЕ не виждат по-далеч от носа си!
  Започнахме битката срещу Почетния и ОПГ- то и ще я докараме докрай. Това ще бъде една от стъпките , след шута ударен на Боце на изборите.


 92. 93 Профил на Christo Roussanov
  Christo Roussanov
  Рейтинг: 189 Неутрално

  „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”.
  "Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен ..."

 93. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3199 Неутрално

  До коментар [#20] от "Гюргя Праматарска":

  Не е само това,но Прокуратурата ще е винаги прпблем за едно съсловие-адвокати и едно дриго съсловие-престъпници.Коккото по-влиятелни са те-толкова по -силно атакуват противника си.

 94. 95 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#20] от "Гюргя Праматарска":Не е само това,но Прокуратурата ще е винаги прпблем за едно съсловие-адвокати и едно дриго съсловие-престъпници.Коккото по-влиятелни са те-толкова по -силно атакуват противника си.
  —цитат от коментар 94 на wre501051215


  Това е логиката при стабилните демокрации , но не и при бандитското управление у нас , където именно властта е основния генератор на престъпления , която корумпира всичко и всички и организира целия политически живот в страната в своя изгода.

 95. 96 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#8] от "Тsonkooo":

  Главният прокурор показа не само, че неговата длъжност е излишна, но и че неговата институция е несъвместима с демокрацията и присъщия ѝ граждански контрол.

 96. 97 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  когато държат всички власти, не смятат че има нужда от разделение на властите и иоскат управление с твърда ръка, иначе, когато имат опозицияа са за разделение на властите, за толерантност и демократичност :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 97. 98 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Такъв главен прокурор е ненужен и вреден.

  Той е полезен за бацето, савата, вълка и др. от котилото.

 98. 99 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  До коментар [#92] от "strymski":

  Няма да е лесно, като гледах поведението на Митева и Михайлов, те се виждаха като бъдещи главни прокурори.

 99. 100 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 584 Неутрално

  ТОЯ МУТАНТ ЗАЩО МИ ГО ПРОЖЕКТИРАТЕ МОЛЯ???

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK