Министърът на образованието: Фондацията ни с Кирил Петков обучава студенти безплатно

Полученото финансиране от "Америка за България" е използвано изцяло за ремонта на базата и лабораториите на Центъра по приложни изследвания и иновации, в които безплатно се обучават студентите, казва министърът на образованието в отворено писмо.

© uni-sofia.bg

Полученото финансиране от "Америка за България" е използвано изцяло за ремонта на базата и лабораториите на Центъра по приложни изследвания и иновации, в които безплатно се обучават студентите, казва министърът на образованието в отворено писмо."Дневник" публикува отвореното писмо на служебния министър на образованието чл. кор. проф. дхн Николай Денков. То е по повод медийни атаки срещу него и колегата му Кирил Петков - служебен министър на икономиката, с когото са основатели на фондацията "Център по приложни изследвания и иновации". Тя има за цел да подпомага безплатно студенти в Центъра по приложни изследвания и иновации, който се намира в в Биологическия факутет на Софийския университет.


През последните дни редица жълти медии тиражират манипулативна смесица от истини, полуистини и откровени лъжи, навързани помежду им чрез странна псевдологика, в опит да дискредитират министри от служебното правителство.


Тъй като в една от медийните спекулации за "кроеж за обир по харвардски" беше замесено и моето име, искам да изложа конкретни факти. Защото, както е казал Талейран: "Има по-страшно оръжие от клеветата: истината."
- Фондация "Център по приложни изследвания и иновации" е учредена от Кирил Петков и от мен, за да обучава студенти в областта на иновациите и предприемачеството. През обучителния курс за 5 семестъра са преминали 119 студенти от СУ "Св. Климент Охридски", Медицинския университет - София, и други висши училища. Обучението е безплатно!


- Лекциите се водят от едни от най-добрите специалисти в страната, а също и от няколко висококвалифицирани българи, които работят в чужбина. Те работят безплатно!


- Част от завършилите курса, след представяне на курсова работа, развиват иновативните си идеи, използвайки апаратурата в Центъра по приложни изследвания и иновации. Безплатно!


- Фондация "Център по приложни изследвания и иновации" не е получила нито един лев от държавата. Никога не е кандидатствала за достъп до каквито и да е публични средства. Няма и да го направи, защото нейната основна дейност е да обучава студенти по иновации и предприемачество - безплатно! Ето защо внушението за "готвено източване на милиони от Фонда на фондовете" чрез тази фондация е напълно несъстоятелно!


- От публикуваните в Търговския регистър финансови отчети няма как да се види осъществяваната обучителна дейност, защото тя е безплатна и не изисква извършването на финансови операции.


- Полученото финансиране от фондация "Америка за България" е използвано изцяло за ремонта на базата и лабораториите на Центъра по приложни изследвания и иновации, в които безплатно се обучават студентите.


- Отказът от правата върху управлението и участието във фондация "Център по приложни изследвания и иновации" от страна на учредителите му е направено по стандартна процедура, която използват всички министри преди подаване на декларациите си в КПКОНПИ.


- Съгласно чл. 36 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел правата на Кирил Петков, дадени му по член 17, ал. 1 от Учредителния акт на фондацията, а именно "да изменя и допълва учредителния акт и да взема решения" автоматично отпадат по силата на закона (ex lege) при прекратяване на участието му във фондацията, извършено чрез вписване на това обстоятелство в Търговския регистър към Агенцията по вписванията.


Нещо повече, самата Агенция по вписванията в свои указания, достъпни по партидата на фондацията, изрично постановява, че тези права са отпаднали, поради което не могат да бъдат прехвърлени към друго лице. Т.е. Кирил Петков не остава "скрит управляващ", както се твърди в медийната спекулация.


- Като настоящ министър на образованието и науката не съм подписал нито един документ, свързан с разпределение на "милиарден ресурс от европейски средства за иновации". Бюджетът от около 500 млн. лв. за научни изследвания по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" е отдавна разпределен на конкурсен принцип. Изпълнението на проектите по тази програма върви по план, заложен от предишни министри в годините назад, и се следи от редица национални структури извън МОН - Комитет за
наблюдение на програмата, ОСЕС и др.


- Напълно несъстоятелно е внушението, че консултативните съвети, предложени за създаване към Фонда на фондовете и към Агенцията за иновации, са нещо лошо, в което има "явен конфликт на интереси" и чрез което тези структури ще бъдат "източени". Тези съвети имат за цел единствено да консултират административните ръководства в области, в които те се нуждаят от допълнителна експертиза, каквито са научните изследвания и иновациите.


Решенията, свързани с разпределение на средства, се взимат от независими ръководни структури (борд на директорите, надзорен съвет и др.).


- Сделката за терена в Божурище на "Волаком" е сключена през януари 2014 г., т.е. 5 месеца, след като Кирил Петков е напуснал тази фирма. Това е станало със заповед на тогавашния министър Драгомир Стойнев, и то за цена, неколкократно по-висока от тиражираната в жълтите медии.


- Цитираните 13 690 лв. като месечно възнаграждение за един адвокат са всъщност месечен абонамент при цена от 40 евро/час за използването на целия експертен ресурс на една от най-добрите и утвърдени кантори в България, която е ангажирана да съдейства на новия борд на ББР в работата му до сформиране на доверен вътрешен екип.


В заключение искам да подчертая, че всеки от атакуваните служебни министри има своя богата и стойностна професионална биография и няма нужда да бъде част от никакъв кръг, бил той явен или скрит. Както е казано в Светото писание:


"По делата им ще ги познаете"!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Е нали уж Киро беше ремонтирал лабораторията със свои пари, сега пък били на Америка за България!? Едно и също нещо ли са Киро и Америка за България!?

 2. 2 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  Нищо на тоя свят не е безплатно.....
  Особено.. "Наука и образование за интелигентен растеж"

  Bukalemun
 3. 3 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Хубава аргументация и с фактология.

  Далеч съм от идеята , че министрите в служебното правителство са света вода ненапита, но са в пъти над нивото на тези които истерично се опитват да ги оплюят в опит да отклонят вниманието от собствената си политическа немощ и некомпетентност.
  А ако ги сравним с предложения проектокабинет на ИТН, нещата стават още по-видими и ясни :)

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Весело

  Направо се просълзих от този хуманизъм и алтруизъм

 5. 5 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Няма начин.
  Вие всички работите безплатно а сте мулти-милионери.
  И нито един от вас не е Канадски гражданин.
  Мошеници !!!!

 6. 6 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Много им е мътна на тия работата!!!
  Канадското гражданство е върха на айсберга.

 7. 7 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 854 Неутрално

  ПИК, ИТН и контингентът им от фенове не се впечатляват от факти.
  Лумпен-пролетариатът мрази успелите хора.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2905 Любопитно

  До коментар [#4] от "selqnin":

  Селянин, я кажи поне един гербер ,който е дарил поне 5 лв , ама не от субсидия

 9. 9 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Безплатно е сиренцето в капана за мишки.
  А тия май ни взимат за мишлета.
  Колкото казваха истината за Канадското гражданство толкова казват истината и сега.

 10. 10 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  До коментар [#3] от "debruckere":

  света вода ненапита
  =====
  Ами в статията го пише....
  Хората са почнали да си плетат кошницата още преди 7 години.... :)
  А през цялото това време....вие се мъчихте да громите Борисов.....
  Хората са се гарантирали и с адвокат на който е подсигурена ежемесечна такса....
  С две думи....нещата отдавна са се случили..... :)

  Bukalemun
 11. 11 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  В заключение искам да подчертая, че всеки от атакуваните служебни министри има своя богата и стойностна професионална биография и няма нужда да бъде част от никакъв кръг, бил той явен или скрит. Както е казано в Светото писание:


  "По делата им ще ги познаете"!

  Винаги когато атеист цитира библията е скверн

  По лъжите им ще ги познаете

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 12. 12 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4569 Неутрално

  Мислех, че няма да се върне повече времето на фондациите.

 13. 13 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Налазиха дежурните, да серат във вентилатора. На тях каквото и да им кажеш, все ще плюят. Баце като беше начело на шайката, нищо не ги впечатляваше, сега за някаква частна фондация ще ореват света, без и на тех да им е ясно за какво иде реч. Кирил Петков и фондация за обучение се оказва голямото зло, а не преминалата през страната граблива шайка милиционери, възпитаници на пожарникарския техникум и милиционерското училище.
  Прости гербаджии.

 14. 14 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1898 Весело

  Дневник, не се напъвайте.
  Очевидно е, че Кирчо е бил с двойно гражданство при встъпването му като министър.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 15. 15 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Весело

  Ей, добре, че са троловете по-горе, които всеки работен ден неотлъчно пишат коментари, да ни обяснят, че никой нищо не правил безплатно.

  Не ме търсете преди обяд
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  Свикналите да крадат не обичат благотворителността.

  Затова мразят Сорос, Бил ГейЦ, Америка за България, Евлоги и Христо Георгиеви и пр. съмнителни елементи.

  За тях почтени са онези бизнесмени, които плащат такса спокойствие.

  Т.е. захранват чекмеджето.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  “В заключение искам да подчертая, че всеки от атакуваните служебни министри има своя богата и стойностна професионална биография и няма нужда да бъде част от никакъв кръг, бил той явен или скрит. Както е казано в Светото писание:”

  Запитайте се защо тогава се натискат толкова да са министри - дори и с Канадско гражданство.

 18. 18 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#3] от "debruckere":


  "в опит да отклонят вниманието от собствената си политическа немощ и некомпетентност"

  И неистов страх от приближаващото възмездие.
  В момента в който падне Гешев, ще летят калинки към Москва или Банишора.

 19. 19
  nema_labavo
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 20. 20 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Тия сериозно се подиграват с втеления български плебс:

  ------------------------
  - От публикуваните в Търговския регистър финансови отчети няма как да се види осъществяваната обучителна дейност, защото тя е безплатна и не изисква извършването на финансови операции.


  - Полученото финансиране от фондация "Америка за България" е използвано изцяло за ремонта на базата и лабораториите на Центъра по приложни изследвания и иновации, в които безплатно се обучават студентите.
  ------------------------

  Значи понеже е "безплатна" и вие не внасяте отчети, но някакси плащате наем и интернет и ток и прочие нали. За това трябва да имате приходи което се казва и от второто изречение.

  Значи когато парите идват от американския данъкоплатец това значи че фондацията е "безплатна". Безплатна е за българския данъкоплатец(въпреки че и за него не е) но за американския данъкоплатец не е безплатна.

  Срамота е че този човек е министър на образованието на България. След като си мисли че когато някой зад океана плаща и на него му е безплатно значи всичко е безплатно. Да му напомня че много стоки едно време ни се предоставяха безплатно от СССР(като нефта за рафинерията в Бургас). Накрая пак си платихме нали.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#18] от "negodnik":

  "В момента в който падне Гешев, ще летят калинки към Москва или Банишора."

  Гешев е последната преграда между Зайчарника и Централния.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Изчеткване на имиджа след големия гаф с гражданството.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 24. 24 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Не им е днес ден на троловете.

  С тези новини някой от тях инсулт ще получи, докато поства опорните лъжи.

 25. 25 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  "И неистов страх от приближаващото възмездие.В момента в който падне Гешев, ще летят калинки към Москва или Банишора.
  —цитат от коментар 18 на negodnik


  Боко диктатора падна. Ся чакате Гешев каскета. После сигуирно ше чакате да паднат на коча м..ете. :))

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#22] от "eti mehter":

  "Питай конкретно Нормана...."

  Нормана не се натиска да е министър, не знам що се сети изведнъж за мен, вместо да си гледаш празния хотел и падащата национална валута...

  Какво става, след зетя сега кой ви е министър на финансите? Някое от внучетата?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  Здравей, селянино, иди се запиши на курс и ще видиш, че нищо няма да платиш. Гаранция. Знам от личен опит.

  Но всъщност, чугуните май предпочитате да учите във ВИИ "Карл Маркс" при доказани експерти като Орешарски и Петър Чобанов.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 28. 28 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Свикналите да крадат не обичат благотворителността
  =====_
  Добре де.....какво и е на Канада....?
  Богата, демократична и просперираща държава....
  Нека г-н Петков отиде там....ще пробие много повече....
  Канада за него е едно много по светло бъдеще....!

  Bukalemun
 29. 29 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#20] от "radelmarfx":

  Не плащат на даскалите и не вземат пари от студентите. Какво точно не си разбрал, за да ти го нарисувам?

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  До коментар [#20] от "radelmarfx":

  Това наистина бе най-малоумната част от това волеизлеяние, и тъжно, защото става дума за министър на образованието...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#27] от "majorman":

  "...чугуните май предпочитате да учите във ВИИ "Карл Маркс" при доказани експерти като Орешарски и Петър Чобанов."

  Нееее, сега има къде-къде по-престижни учебни заведения: Библиотекарската академия, Бобовдолският университет, Свободният Пернишки университет, спортните училища (особено специалностите тежка атлетика и борба свободен стил), милиционерското училище (факултет по борба с пожарите) и др.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#28] от "eti mehter":

  Да де, ама е роден тук и желае да живее тук. Кофти човек, не можеш го разбра....

 33. 33 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 867 Неутрално

  и от няколко висококвалифицирани българи, които работят в чужбина. Те работят безплатно!
  ------------

  Де ги тия вискоквалифицираните, дето работят безплатно? Едно ремонтче съм замислил - плочки, окачено таванче - такива работи, дайте телефон за връзка!

 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  До коментар [#32] от "lz73":

  Да де, ама е роден тук и желае да живее тук
  =======
  Ах тия 'безплатни' желания..... :).....
  Клетите гурбетчии като Нормана да се шляят по света за два долара повече, а г-н Петков да влиза гратис в Бг политиката..... :)

  Сега разбрах....

  Bukalemun
 35. 35 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#20] от "radelmarfx":

  Такива простотии си наредил, типично за празнодумащите в този форум.
  Фондациите по законите в БГ се издържат от дарения и балготворителност. И ти можеш да отидеш и да направиш дарение. Важното е да е прозрачно, т.е дарителите да са видими и финансово обезпечени . Тази правна форма няма как да навреди на данъкоплатеца или на изхранващи се от форумна дейност като теб, защото получава дарения, а не пари от данъкоплатци.
  Само в главите на герберския пролетариат може да се роди някаква форма на крадене и да подскачате като глутница подир подхвърленото пластмасово кокалче, досущ като улични помиари.

 36. 36 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#20] от "radelmarfx":Не плащат на даскалите и не вземат пари от студентите. Какво точно не си разбрал, за да ти го нарисувам?
  —цитат от коментар 29 на lz73


  Ще повторя още един път. Явно статията доста добре се вписва за теб.

  БЕЗПЛАТНО нещо няма в тая вселена. Това че някой друг плаща не значи че е безплатно. Трагичното е че министър на образованието и министър на економиката може да си помислят че на света има нещо безплатно, ама няма нищо чудно след повече от 120 години комунизъм/демокрацияр в тая държава това остава.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 37. 37 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  До коментар [#18] от "negodnik":
  В момента в който падне Гешев...
  –––––––––––––––––––
  Ами ако тоя момент с падането на Гешев е предшестван от падането имунитета на Радев, какво ли би се случило?
  Само питам...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тsonkooo":

  И това ли е мръсна дума?

 39. 39 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#20] от "radelmarfx":Такива простотии си наредил, типично за празнодумащите в този форум.Фондациите по законите в БГ се издържат от дарения и балготворителност. И ти можеш да отидеш и да направиш дарение. Важното е да е прозрачно, т.е дарителите да са видими и финансово обезпечени . Тази правна форма няма как да навреди на данъкоплатеца или на изхранващи се от форумна дейност като теб, защото получава дарения, а не пари от данъкоплатци.Само в главите на герберския пролетариат може да се роди някаква форма на крадене и да подскачате като глутница подир подхвърленото пластмасово кокалче, досущ като улични помиари.
  —цитат от коментар 35 на SSS


  Трябва да си много назад с материала да не разбереш как дефакто се плаща от Фондация за америка:

  Уравнението е просто но както казах по горе комунизма/демокрацията си е взела своето след 120 години в тая държава.

  Фондация за америка се финансира от данъците на американския гражданин. За съжаление тия данъци не стигат да се покрият нефелните политики на американските комуняги и те вземат на заем от ФЕД като натрупват бюджетен дефицит. ФЕД понеже няма от къде да ги вземе тия долари ги печата от синия въздух в буквалния смисъл на думата.

  Всеки напечатан долар без покритие разрушава стойноста на предния.

  Фактически всичките ти ресурси и суровини на пазарите са с долари. Теб по този начин те облагат с данък наречен инфлация.

  Надявам се да си схванал нещо от това което ти написах.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 40. 40 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#14] от "zz_s":

  Тук може да се спори , защото освобождаването от гражданство е ретроактивно - от датата на подаване на документите.

 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Едно инсъщо нещо са.Кирето и АзаБ.

 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#8] от "hodounski":

  Е,тон на Киро е от субсидия.От АзаБ.

 43. 43 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Цитат:
  Министърът на образованието: Фондацията ни с Кирил Петков обучава студенти безплатно

  ---------

  Тукана се пръскат ЕРЕТИЧНИ идеи СРЕЩУ аксиомата на Пазаря, че безплатен обяд няма, поради което Ази излазям!

  ---
  заб. интересен въпрос е кой им плаща на тях, за да обучават безплатно студенти по филантропщина!?

 44. 44 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#33] от "gogo63":

  И защо всъщност да не работи за фондация безплатно човек? Никой не му пречи да си изкарва парите с другото, отива за 2-3 часа на седмица, вижда млади хора, помага с нещо на други, покрай позицията създава контакти.

  В крайна сметка всеки си избира какво да прави в живота, а много успели и богати обичат благотворителността. А и участието във фондации помага на бизнеса и финансово, макар и непряко.

  Контактите са ти връзка с клиенти, създаваш име и биография. Като имаш нужда от плочкаджия, най-вероятно почваш с въпрос към близки за препоръчан, нали? Същото е с всеки специалист. Ако никой не го знае, няма кой да го препоръча, даже да е гениален и да няма равен, ще намират другите, а той ще има по-малко клиенти. Ако му знаят името, даже да не е перфектния, но да е достатъчно добър да си върши работата успешно, ще има повече клиенти и ще хваща по-високо заплащане. Хората по света плащат десетки хиляди долари годишно за участие в кънтри клубове, голф клубове и т.н. само да имат контакти от там.

 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#14] от "zz_s":

  Нещо повече.Май Киро е депозирал документ за освобождаване от канадско гражданство,едва когато се е размирисало..Надявал се е дс изкара цялото министерстване с двойно гражданство.

 46. 46 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Като чуя думата ФОНДАЦИЯ.
  И се сещам за още 3 думи: мошеници и финансови машинации.

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3167 Весело

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Мдааа,Сорос е най-голрмия алтруист..

 48. 48 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1067 Весело

  Министър Денков, който много уважавам като химик, е вторият собственик на тази фондация и е добре да каже дали неговото министерство и е отпускало пари *150 000 лв* за други дейности.
  Защото е малко странно да се изнася непълна информация, за да се оправя имиджа на един нарушил закона човек.

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 49. 49 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2613 Весело

  Грешна теза да обясняваш нещо на ГЕРОЛЯК. Те се занимават само с кражба и интриги ...Ако четеш ПИК..ливата им медия, губиш представа в кой свят живееш ! Но че има звена които се занимават със специални задачи - на всеки е ясно !
  Една група издирва децата и приятелите на всеки депутат. Всеки ден се трупат десетки файлове информация .
  Втора група прекопава биографията на всеки до началното училище !
  Трета създава "контент" от тези информация . Това представлява "политическата дейност" на ГЕРБАВИТЕ по места.

 50. 50 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#3] от "debruckere":света вода ненапита=====Ами в статията го пише....Хората са почнали да си плетат кошницата още преди 7 години.... :)А през цялото това време....вие се мъчихте да громите Борисов.....Хората са се гарантирали и с адвокат на който е подсигурена ежемесечна такса....С две думи....нещата отдавна са се случили..... :)
  —цитат от коментар 10 на eti mehter


  Не виждам каква "кошница плетат още преди 7 години", особено по времето, когато ББ беше в силата си и всички институции надлежно и безмилостно срастваха с политическата власт и кръговете (обръчите). Не се учудвам, че точно Вие четете избирателно, защото това е обичайното, което забелязвам при Вас :) Отделно си щипвате някакви неща от иначе богато аргументиран с много други факти текст и многозначително ги гарнирате с многоточия в коментар :)
  В отговора на министъра има доста аргументи, които няма как да се обяснят с "плетене на кошници" и др.подобни общи формулировки.

  Съжалявам за приятеля на г-н Ердоган, който не успя да се бетонира като Вашия водач и взе, че падна от власт, но при нас в ЕС дори и в страна като България това е възможно :) :)

 51. 51 Профил на bezdom
  bezdom
  Рейтинг: 41 Неутрално

  До коментар [#20] от "radelmarfx":

  Когато американсият данъкоплатец плаща за да ти уври простата чутура тогава наистина е безплатно. Но когато от моите данъци взимат два лева за да ми пробутат едно "безплатно" кебапче преди избори - това ми изглежда доста скъпо платено.

  Не плащам данък обществено мнение
 52. 52 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3167 Весело

  До коментар [#40] от "pro_bono":

  Мдааа,даже е толкова ретроспективно,че.ти го отнемат от датата,в която са ти го дали...

 53. 53 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#3] от "debruckere":
  В това правителства май всеки сее таковал с всеки.... Общите "проекти" на един куп министри са хранителна среда за корупция в огромен размер.
  Скандалите следват един след друг и за разлика от партенките ала-къща в Барселона не са анонимни доноси.
  Незная дали не забелязваш или във еуфорията от "изчегъртването" не му обръщащ внимание, но сегашното правителства е духовен сиамски близнак на беровото - различни лобита са се докопали до различни сфери на влияние и по възможно най-бързия начин се опитват да осребрят престоя си на власт.

  Дребнонтемието с което ни занимават министрите, под маската на "разкрития" е показателно.
  В момента България е пред прага на три много сериозни кризи: здравна, иконочическа и бежанска.
  Радевото "правителство" не се занимава с нито една от тях
  Здравното министерство не прави нищо освен да сменя директори.
  Министерството но икономиката не прави нищо освен да сменя директори.
  Финасовото - не прави нищо освен да сменя директори.
  Вътрешното - не прави нищо освен да сменя директори + да хвърля халосни "бомби"
  Министерството на правосъдието - воюва с главния прокурор и Янаки си избива комплексите.
  Министерството на "културата" на Минеков - там нещата са като у квартално читалище... пълен провал....
  Атанас Пеканов и повереното му ведомство така и не успя да роди дори проектоплан.
  Министъра на образованието се оправдава за връзките си с други министри....
  Комитова изчегъртва изчегъртаното от нея самата... и строи без да строи...
  Балтова води туризма към фалит...
  А Кузманов след олимпиадата и медалите се скри като ... аслан.
  Стоев (ще трябва да ти го напиша, че е министър на външните работи, и това е достатъчен "атестат" за работата му) - той си чека месечните чекове за заплата...
  Заеддно с Личев (министерства на аколната среда и т.н), Бозуков (ти го гугълни) и Тодоров.... кой ли пък е този, а?

  Останалите другари от тайфата министри си седят мирно за да си получат заплатите. Мога да кажа добра дума единствено за

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 54. 54 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":Здравей, селянино, иди се запиши на курс и ще видиш, че нищо няма да платиш. Гаранция. Знам от личен опит.Но всъщност, чугуните май предпочитате да учите във ВИИ "Карл Маркс" при доказани експерти като Орешарски и Петър Чобанов.
  —цитат от коментар 27 на majorman


  Не! Те предпочитат школата за мъжество в Симеоново и полицейското в Пазарьжик.

 55. 55 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1056 Весело

  До коментар [#53] от "olexander":

  за... ? Айде де подсети ме за кой?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 56. 56 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#17] от "МиГ-29":Запитайте се защо тогава се натискат толкова да са министри - дори и с Канадско гражданство.========Питай конкретно Нормана....
  —цитат от коментар 22 на eti mehter


  Споко! Големият гаф мина и замина! Докато КС излезе с решение, вече ще има ново служебно правителство с Петков в него!

  Напъвахте се със Спецов, но освен гръм от ауспусите нищо не произведохте. Така ще е и с Петков

 57. 57 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#50] от "debruckere":

  Не виждам каква "кошница плетат още преди 7 години",
  =====
  Петко бре...чети..... Петко не чете

  "Сделката за терена в Божурище на "Волаком" е сключена през януари 2014 г., т.е. 5 месеца, след като Кирил Петков е напуснал тази фирма"

  Bukalemun
 58. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4682 Весело

  До коментар [#4] от "selqnin":Селянин, я кажи поне един гербер ,който е дарил поне 5 лв , ама не от субсидия
  —цитат от коментар 8 на hodounski


  Аз ще ти кажа! Баце подари сакото си на непознат строител на магистрала Хемус! Е, не чак на непознат и не точно на строител, ама на кого му дреме! :-)

 59. 59 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Цитираните 13 690 лв. като месечно възнаграждение за един адвокат са всъщност месечен абонамент при цена от 40 евро/час за използването на целия експертен ресурс на една от най-добрите и утвърдени кантори в България, която е ангажирана да съдейства на новия борд на ББР в работата му до сформиране на доверен вътрешен екип.

  то няма лошо да се плаща скъпо на адвокати, но след толкова много юридически проблеми и издънки на киро човек почва се замисля...

 60. 60 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 940 Неутрално

  и от няколко висококвалифицирани българи, които работят в чужбина. Те работят безплатно!------------Де ги тия вискоквалифицираните, дето работят безплатно? Едно ремонтче съм замислил - плочки, окачено таванче - такива работи, дайте телефон за връзка!
  —цитат от коментар 33 на gogo63


  Това дето си го написал много точно описва комунистическия начин на мислене - да работиш значи да вършиш някаква физическа работа. Тия дето уж нещо мислели нищо не правят, само кафета пият по цял ден. Работническата класа е най-прогресивната, към нея се е прилепила ЕнтелЕгенциятта и живее на неин гръб.
  И да, плочкаджия няма да ти работи безплатно. Само глупавият ЕнтелЕгент можа да го направи.

 61. 61 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  До коментар [#56] от "3biri":

  Споко! Големият гаф мина и замина
  =====
  Щом така мислиш....!
  Но не забравяй..... На времето и Фейтуллах Гюлен е влязал по същия начин в редиците на политическата система . Пентагона го е подготвял цели 45 години докато е почнал да клати държавата....

  Bukalemun
 62. 62 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Как дяволът чете евангелието

  До коментар [#20] от "radelmarfx":
  "Значи когато парите идват от американския данъкоплатец това значи че фондацията е "безплатна". " - цитат от горепосочения
  "От публикуваните в Търговския регистър финансови отчети няма как да се види осъществяваната обучителна дейност, защото тя е безплатна (не фонфацията, а обучението) и не изисква извършването на финансови операции." - какво каза министър Денков (уточнявам за правещите се на неразбрали - безплатно означава, че обучителите не взимат, а обучаемите не дават пари за тази дейност.

  До коментар [#14] от "zz_s":
  Дневник, не се напъвайте."Очевидно е, че Кирчо е бил с двойно гражданство при встъпването му като министър."
  Според фактите, които излязоха днес министърът е подал молба за лишаване от канадски гражданство на 21 април, кабинетът е създаден на 12 май, а канадското правителство е издало акта на 20 август. Очаквам някой умник да се изцепи, че министърът се е обадил н канадския премиер и с връзки си е уредил молбата му да е със задна дата.

  Интересното, че такава простотия и злоба на нискочели хумункулуси, при това без изобщо да се държи сметка за истината, не съм чел скоро, което ме кара да мисля за организирана атака от чалгари и недоучили простаци т.е. от привърженици на ИТН и ГЕРБ.

 63. 63 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#50] от "debruckere":Не виждам каква "кошница плетат още преди 7 години", =====Петко бре...чети..... Петко не чете"Сделката за терена в Божурище на "Волаком" е сключена през януари 2014 г., т.е. 5 месеца, след като Кирил Петков е напуснал тази фирма"
  —цитат от коментар 57 на eti mehter


  Петко, чете, но изглежда Ети не чете :):):)
  Това изречение какво точно от "кошницата доказва" ? :)
  Статията е доста повече от изречението, включващо въпросното словосъчетание и годината 2014-та :)
  Е ? :):)

 64. 64 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#56] от "3biri":Споко! Големият гаф мина и замина=====Щом така мислиш....!Но не забравяй..... На времето и Фейтуллах Гюлен е влязал по същия начин в редиците на политическата система . Пентагона го е подготвял цели 45 години докато е почнал да клати държавата....
  —цитат от коментар 61 на eti mehter


  Е, нищо де :)
  Нали сега г-н Ердоган е непоклатим и никой не "клати" държавата :)
  Може би само г-н Ердоган клати поданиците си, ама голяма работа. Да си плащат данъците, да си налягат парцалите и да заменят твърдата валута за лирата, другото са подробности :):):)

 65. 65 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Нещо като ТНТМ? Много мило! Това е вкусът на моето детство!

 66. 66 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1056 Весело

  До коментар [#56] от "3biri":

  Абе незнам... Но предлагам на новите итн техутати да вземат да римнат един асфалт на жъртите павета... Че нищо чудно зимата"суверена" да проветри парламента направо беза дотваря джамовете.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 67. 67 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Трябва да си много назад с материала да не разбереш как дефакто се плаща от Фондация за америка:

  Уравнението е просто но както казах по горе комунизма/демокрацията си е взела своето след 120 години в тая държава.

  Фондация за америка се финансира от данъците на американския гражданин. За съжаление тия данъци не стигат да се покрият нефелните политики на американските комуняги и те вземат на заем от ФЕД като натрупват бюджетен дефицит. ФЕД понеже няма от къде да ги вземе тия долари ги печата от синия въздух в буквалния смисъл на думата.

  Всеки напечатан долар без покритие разрушава стойноста на предния.

  Фактически всичките ти ресурси и суровини на пазарите са с долари. Теб по този начин те облагат с данък наречен инфлация.

  Надявам се да си схванал нещо от това което ти написах.
  —цитат от коментар 39 на radelmarfx


  Написал си абсолютни глупости. Нито имаш идея как е създадена Америка за България нито как се финансира.

 68. 68 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  До коментар [#59] от "karatista":

  Договорът требе да мине по ЗОП, щот в над 30к лева. Кво се правят на идиоти?

 69. 69 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Въих ще ревна от умиление …

 70. 70 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2615 Неутрално

  Лъжец, крадец, ченге, комунист, лъжец, малинка, крадец, ченге, малинка, комунист - такива е събрал рУмен пРезидент в "най - успешното служебно правителство". Изключение - Гълъб Донев.

 71. 71 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  До коментар [#68] от "Изгубеният":

  абсолютно да, ама не е ли?

 72. 72 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Няма начин.Вие всички работите безплатно а сте мулти-милионери.И нито един от вас не е Канадски гражданин.Мошеници !!!!
  —цитат от коментар 5 на МиГ-29


  Къде прочете, че работят безплатно? Кажи, да го прочета и аз.
  И откъде накъде Канадски гражданин да е еквивалент на мошеник?
  Как би се чувствал ти лично, ако някой канадец каже подобна квалификация за българските граждани? А?

 73. 73 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Много им е мътна на тия работата!!!Канадското гражданство е върха на айсберга.
  —цитат от коментар 6 на МиГ-29


  Я пак? Канадските граждани са 34 милиона и Канада е член на Г-7, групата на седемте най-развити икономики в света. Какъв връх на какъв айсберг бе, МиГ-29?

 74. 74 Профил на мАГариан
  мАГариан
  Рейтинг: 433 Неутрално

  "I think that it's when we step out of the road, step outside the box, become our own person and we walk fearlessly down paths other people wouldn't look at, that true progress comes. And sometimes true beauty as well."

  John McAfee
  (18.09.1945 - 23.06.2021)

 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1928 Весело

  "Безплатно"????? Нас за мишлета ли ни мислят? Такива нагли мошеници като Петков, Василев, Денков не сме имали във властта!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 76. 76 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Ако изгубим вярата, че е възможно да постигнем успех със собствени усилия, сме приели мирогледа тъкмо на шкембе-комунистите. На тях всеки успешен им е неприятен, понеже им напомня на собственото им предателство на идеалите. Или както Георги Марков успешно ги описва в репортажите - мижитурки. Ето това е разорението на комунистите и техните отрочета, осъществили прехода - ограбиха идеята у българина, че трудът води до успех. Трудът, а не шашмата и връзките.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK