Трите коза на Кирил Петков и Асен Василев

Кирил Петков представя новия служебен министър на икономиката Даниела Везиева

© ВЕЛКО АНГЕЛОВ

Кирил Петков представя новия служебен министър на икономиката Даниела ВезиеваТекстът е препубликуван от "Дойче веле".


Служебният кабинет се раздели на две: по-голямата част остана в новото старо служебно правителство, а Кирил Петков и Асен Василев очаквано тръгнаха да правят свой собствен политически проект. Той ще постига леви резултати с десни политики и за него много се говори из медиите. Това е, което знаем засега.


Къде са се прицелили Петков и Василев
Новите политически проекти са най-успешни, когато се наместват в пространство с ниска политическа плътност - там те лесно може да се разгърнат и да изместят предходните обитатели. Такова пространство в нашата партийна система е център-лявото. След като БСП под лидерството на Корнелия Нинова зави в национал-популистка посока, център-лявото от европейски тип на практика остана празно: БСП взе да води битки в "патриотичните" ниши. (И то не съвсем успешни битки, ако се съди по повишената подкрепа за "Възраждане".)


Единственият сериозен претендент за център-лявото остана Слави Трифонов и той наистина успя здраво да притисне БСП. Първо я измести от второто място, а след това тя дори започна да се бори с ДБ за третото. След появата на формацията Петков-Василев е много вероятно БСП да загуби и третото място.


По-интересна обаче е историята с ИТН. В 46-ия парламент партията на Слави Трифонов се разкри като емоционална и антагонистична, но с много ниска степен на политическо съдържание. Малцина в крайна сметка разбраха защо ИТН се скараха така жестоко с ДБ и ИБГНИ, нито пък стана ясно искат ли хората на Слави съдебна реформа или не. По въпроса с пенсиите и бюджета те също общо взето се ориентираха по вятъра и не създадоха впечатление, че имат някаква сериозна програма. Липсата на програмност стана всъщност най-видима в процеса на съставяне на правителство: ИТН хем смятаха БСП за твърде леви, хем постигнаха с тях най-голямо припокриване на политики - каквото и да значи това "припокриване". А в един предходен момент пък предложиха уж ултра десен премиер в лицето на Николай Василев.


На този фон може да се каже, че макар ИТН да влязоха в център-лявото и да взеха много гласове от малки градове, които преди бяха бастиони на БСП, те оставиха това политическо пространство с много ниска съдържателна и идеологическа плътност.


Промяната продължава с битка за център-лявото


Именно затова Петков и Василев са се прицелили в него и с прагматизма и по-ясната си визия искат да направят свой собствен проект, който да го натовари със съдържание. За това им помагат две неща. Първо, опитът им на министри в служебното правителство, където и двамата направиха важни стъпки по посока реална, конкретна промяна. Това е силен контраст с ИТН, които общо взето изхабиха още един парламент заради липсата на ориентация (в добронамерената интерпретация на поведението им). Второ, Петков и Василев разчитат на скрит коз за център-лявото - одобрението, макар и без изрична подкрепа, на Румен Радев за тях. Разбира се, президентът няма да се ангажира открито с този политически проект, но генеалогичната връзка между него и президенството е ясна за всички.


Това обяснява защо проектът Петков-Василев се посрещна "на нож" от Корнелия Нинова и нейното оредяло войнство: именно за тях опасността е най-директна. Но този проект има потенциал да размести картите в цялата партийна система и представлява нова, сериозна крачка към нейната трансформация. Тази трансформация тече в няколко посоки. От една страна, старите партии на статуквото губят подкрепа и са подложени на натиск да се реформират - най-малкото да се разделят с лидерите си, част от които не са за показване, а други направо си стоят скрити.


От друга страна на хората изглежда им писна от мачо-харизматици с мания за "спасяване" на нацията. И изглежда расте търсенето на нормални партии, съставени от психично здрави, образовани и компетентни хора. В това отношение "Демократична България" и новата формация на Петков и Василев ще са естествени съюзници и заедно биха могли да наложат нов, по-цивилизован стил на правене на политика.


И накрая: част от новите партии, които се появиха, промениха лицето си в 46-ия парламент. ИТН, в частност, имаха в началото силен центристки заряд, но все повече започнаха да се проявяват като радикална антисистемна партия. Поведението им в парламента - тоест, несъобразяването с елементарни правила на парламентаризма, сигурно се харесва на радикални избиратели. Но пък ще доведе ИТН до загуби на центристки гласове, които са се уплашили от непродуктивността и конфронтационността на хората на Слави.


ГЕРБ сигурно стоят и потриват ръце, че каквото и да става, новият проект на Петков и Василев няма да вземе гласове от тях. Дори напротив: те се надяват той да отслаби традиционните им опоненти в дясното - ДБ. В крайна сметка Петков и Василев имат биографична връзка с "Да, България" и като стил на поведение приличат на ДБ. Тоест, такъв сценарий на конкуренция с ДБ със сигурност има, но той би могъл сравнително лесно да се избегне при минимална координация и добронамереност между тях и "Промяната продължава" (ако това ще е името на новата формация).


Същевременно ГЕРБ имат причина за сериозно опасение от център-лява формация от европейски тип. Една такава формация би могла да привлече много от по-центристките избиратели на ГЕРБ: например голямата кохорта бивши членове на БКП, които са били отблъснати от БСП и са намерили мястото си в ГЕРБ. Самият Борисов биографично е в тази кохорта. Както и много от ключовите лица около него (едва ли е нужно да се изброяват). Това съотношение е валидно и за избирателите на ГЕРБ.


Добрият и лошият сценарий


Като цяло всяка нова политическа партия, на която социолозите дават по-сериозна подкрепа, носи и шансове, и рискове. Доброто, което може да излезе от проекта Петков-Василев, е вдъхване на увереност на избирателя, че смислена промяна е възможна, че има критична маса от партии, които да реализират идеите за по-добро управление на България. Друг позитив от създаването на новия проект би било уплътняването на център-лявото с реално политическо съдържание. България има нужда от смислена европейска левица: щом Корнелия Нинова не иска или не може да я реализира, Петков, Василев и Радев имат и право, и потенциал да опитат.


Има обаче и негативни сценарии, при които пространството на "партиите на промяната" просто се сдобива с още един играч, който се впуска във "войната на всеки срещу всеки", характеризирала отминалия парламент. Както е казал Томас Хобс, в тази война животът, включително животът на новите партии, е "solitary, poor, nasty, brutish and short" (самотен, беден, отвратителен, брутален и кратък).


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (205)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2051 Неутрално
 2. 2 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Успех на Кирил Петков и Асен Василев в новият политически проект и най сетне изринат депесаро- гербаджийската мафия на турско-руската провалена мафия...

  shlshlshlshl
 3. 3 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  С една дума, Смилов подкрепя партийното инженерство на канадците.
  При това положение, справедливо ще е, ако те откраднат гласове от Де Бъ.

 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3870 Неутрално

  Неведоми са разположенията на този народ, толкова е способен да смени убежденията си само за един момент, така че нищо не се знае за следващите избори.
  Тия двамата ще получат още по-голяма поддръжка, ако се изяснят моментално с кого са петимни да си сътрудничат, ако влязат в парламента.
  На 14.11. излезте и гласувайте, хора!
  А преди това се ваксинирайте. 🚹🚺🚻

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Очевидно ти липсва "Говорить Москва!"

  Но освен името на радиостанцията, хубаво е да чуваш и какво се казва по нея, макар това да не влиза в задълженията ти.

 6. 6 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В тоталната си неадекватност, гербавите сега ще използват проекта на Петков и Василев единствено за злорадстване срещу ДБ и опити за плетене на интриги. Докато не се усетят, че те може да са най-пострадалите от този проект. Не, че има какво да направят де.

 7. 7 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Политическият проект на Петков-Василев би трябвало да се коалира с ДБ на тези избори, за да не се стигне до раздробяване на вота.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 8. 8 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Интересно и показателно ще е под името на коя съществуваща партия ще се регистрират за изборите. Няма време за регистрация на нова партия.

 9. 9 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  Интересно и показателно ще е под името на коя съществуваща партия ще се регистрират за изборите. Няма време за регистрация на нова партия.
  —цитат от коментар 8 на marker


  МИР.

 10. 10 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1495 Любопитно

  АЗ разбирам ,че следващи парламент ще е още по-раздробен?!?!?

 11. 11 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Айде почна се, личи си, че са проект на Саурон, пардон Сорос.
  Смилов бърза да рекламира още нероденото нещо, то Саурон все такива ги сътворява.
  Аз си мисля друго, не ме вълнуват тези измамници с ангелски лица.
  Все пак, ако Конституционният съд след едномесечно туткане постанови, че Кирчо е излъгал, какво правим?
  Освен въпросът какво става с подписаните от него документи, подлежи ли на наказателна отговорност. Гешев да вземе да го привика.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  Основният коз на двамата е, че нямат нищо общо с Бойко Методиев от Банкя.

  Нито като външен вид, нито като образование (в неговия случай - отсъствие на такова), нито като начетеност, възпитание, обноски, умение да говорят на правилен български език.

  Бях на една лекция на Асен Василев в BBLF - Българския форум на бизнес лидерите - и съм възхитен от неговата ерудиция, от абсолютно правилния му идиоматичен английски език ... и от визията му за България.

  Тези хора са АНТИТЕЗАТА на картела ГЕРБ/ДПС/БСП.

  Затова: успех!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на praseta_mezeta
  praseta_mezeta
  Рейтинг: 837 Неутрално


  Дойче Веле и те заредиха големите пропагандни оръдия да лансират проекта "Нероден Петков".

  Такава медийна канонада от "либералната" преса не съм виждал от времената когато всички искаха да пипнат на Бойко бицепса...

 14. 14 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1733 Весело

  Това е някакво полузаклинание, полупрогноза, полупрограма и полумолитва "новата сила" да вземе от гласовете на ИТН и от ГЕРБ, и да не взема от гласовете на ДБ, пък после да се "коалира" с умнокрасивите.
  Не съм се смял така отдавна ... само да ви кажа, че то не става хем к.. в ...., хем душата в Рая. :-)


 15. 15 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 239 Неутрално

  повече от ясно е , че киро харварда ще измъкне гласовете на ДБ. Не знам дали е за добро или за зло, но това са фактите.

 16. 16 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Няма какво да се лъжем - има известна горчивина от това, че Кирил Петков изпитва някакви резерви относно партията, в чието създаване е участвал сам. Само по себе си, това хвърля някакъв вид петно върху Да, България. Уж наш човек, пък тихомълком се измъкна. Защо?

  Все пак, забелязвам у повечето привърженици на ДБ, нагласата е да се подходи философски и с надежда към проекта. Най-оптимистичната версия е, че новата партия печели изборите, ДБ не губят повече от 2% и най-сетне се сформира едно стабилно реформаторско правителство. Тоест, че ДБ + новата партия поотделно ще е много повече от ДБ + новата партия заедно.

  Всичко зависи от истинските намерения на Петков и Василев. Не казвам, че не са чисти, но ако се предоверят на Радев, ще сгрешат. Те трябва да са наясно, че на тях Христо Иванов им е необходим. Ако слушахте речта му оняден, в последния ден на парламента, ще разберете защо. В момента това е най-мъдрия, най-способния политик в България, и най-достойният за премиерския пост. Петков и Василев имат много да научат от Христо.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  Чакайте, че покрай тея новини за Афганистан и прочетох темата кат " Трите кози на Кирил Петков и Асен Василев" и се притесних леко за Асен Василев..

  Трудно е да разделиш три кози между двама.. Винаги има ужасни спорове

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ":

  Съгласен съм, но за разлика от теб съм оптимист.

  Както престъпниците и “играчите” (краставите магарета) се подушват през 9 баира, така и читавите хора се търсят и намират.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Трите коза на Кирил Петков и Асен Василев
  ===
  смислов, ако не си разбрал играта е на без коз.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Весело

  Айде да не бързаме, народът е казал - на нов шеф/политик/министър и на малко прасе не се радвай, не се знае каква свиня ще излезе. А и правенето на партия - структури, пари, хора, кампания не е като да стоиш в един кабинет и да решаваш, образованието е важно, но други неща са по-важни.
  Да видим какво ще направят младежите, но ако имат акъл трябва да се прицелят в най-незаетата ниша на пазара, ако мога така да се изразя - 60 % от сънародниците ни не излязоха на последните избори. Негласуващите българи, там е разковничето, поне според мен. Ще изчакаме и ще разберем.

 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Весело

  Дойче веле....
  —цитат от коментар 1 на svoboden


  svoboden....

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " И изглежда расте търсенето на нормални партии, съставени от психично здрави, образовани и компетентни хора. В това отношение "Демократична България" и новата формация на Петков и Василев ще са естествени съюзници и заедно биха могли да наложат нов, по-цивилизован стил на правене на политика."

  Психично здравите хора са дефицит на ръковдни места в някои наши парламентарно представени партии ! Там изобилстват артисти, психично нездрави лица и такива, които отдавна живеят в собствена измислена реалност, нямаща нищо общо с общественополитическите процеси у нас ! И още нещо ! Вероятно ако бях написал аз подобна статия, от Дневник да са ме изтрили заради " психично здравите" като обиден епитет ! Но за Даниел Смилов не съществуват подобни проблеми, очевидно !

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#25] от "samoedin":

  Психично здрав човек ще напише ли в декларацията си при встъпване на длъжност като министър, че има само българско гражданство, при положение, че това не е истина?

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  Основния коз е, че Петков е наясно и неслучайно е избягал от проекта на невинния

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 861 Неутрално

  тез нема да минат 4%.............

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  Няма време за създаване на нова партия. Единственото смислено е Кирил Петков и Асен Василев да станат водачи на листи на Демократична България!

 32. 32 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Весело

  Сега остава най-лесното - много бързо да намерят и 240 психично здрави и нормални кандидати за депутати, които ще бъдат гледани под лупа.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#26] от "НеКой":

  " Психично здрав човек ще напише ли в декларацията си при встъпване на длъжност като министър, че има само българско гражданство, при положение, че това не е истина?"

  Ако трябва да бъда откровен, никога не съм се интересувал от този изсмукан от герболяка казус с някои от въпросните министри, напротив, смятам, че е пълна димка за замазване престъпленията на властта, бившата, имам предвид, разбира се ! На въпроса конкретно : декларирането на неверни обстоятелства не е признак на лудост ! Иначе няма да е състав в НК, а само вменяеми лица могат да носят наказателна отговорност, елементарно, нали ? Да лъжеш и да си луд са две различни лица !

 35. 35 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Доста наивно, ако не дебилно, е да си определяш отношение към политик дали говори с добро произношение английски или не. Ако там е работата Сакскобурготски владее перфектно седем езика. А юпитата му имат не по-лоши произношения от произношението на Василев. Важно е какви намерения има, склонен ли е към далавераджийство, мошеничество и пр. И за Василев, и за Петков не може да се твърди нищо категорично положително в това отношение /меко казано/. Важни са и геополитическите им пристрастия. Засега Василев се изказа остро срещу приемането на еврото. А всекиму е ясно, че еврото е котвата, която окончателно ще привърже България към Евросъюза и изобщо към западния съюз.

 36. 36 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Гледам как определена група съфорумци са доста къхърни. Аз пък ще изчакам да видя как ще се определят и какво предлагат.

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Аз не съм песимист, всъщност. Просто искрено се надявам некоалирането на КП и АВ с ДБ да е съвсем целенасочено търсене на повече гласове. Защото не е ли, това издава някои проблеми в преценката на КП и АВ, които в последствие биха се оказали пречки.

 38. 38 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#34] от "samoedin":

  А да лъжеш цялата държава, значи е хубаво.

 39. 39 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  "Друг позитив от създаването на новия проект би било уплътняването на център-лявото с реално политическо съдържание. България има нужда от смислена европейска левица: щом Корнелия Нинова не иска или не може да я реализира, Петков, Василев и Радев имат и право, и потенциал да опитат."

  Алелейй.....
  Тъкмо писах, че късат БКП-то парче по парче и ето - "десният" другар Смилов вече го формулирал ясно и конкретно. А ние тук трева сме пасли, щом "лицето" на десницата - видните харвардски учЕни и бизнесмени се оказаха леви... в оня, другия смисъл!
  Петков, Василев, Радев са "смислена европейска левица"! Това трябва да си го повтарям, за да не ми изскочи от главата като поредната прочетена глупост тук, хахахах....

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 40. 40 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Политическият проект на Петков-Василев би трябвало да се коалира с ДБ на тези избори, за да не се стигне до раздробяване на вота.
  —цитат от коментар 7 на Боян Таксиров


  Все още не мога да разбера какъв е смисълът на отделен проект на Петков-Василер. Вместо да влезнат на изборите с ДБ и да станат водеща формация е НС, с една нова формация ще допринесат за допълнително раздробяване на партиите в следващия парламент.

 41. 41 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ето например пост на фенка на Петков от ФБ групата "Кирил Петков Премиер":

  "На Европа не й пука как живеят българите и на къде отива държавата. На тях не им е изгодно да сме добра и развита държава, а да сме зависими и да купуваме боклуците им ( във всякакъв смисъл на думата). В техен интерес е да имат евтина българска работна ръка. Бедни и необразовани са лесно манипулирани и експлоатирани."

  Аз лично много бих се притеснил ако такова същество ми е фен.

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  " Няма време за създаване на нова партия. Единственото смислено е Кирил Петков и Асен Василев да станат водачи на листи на Демократична България!"


  Скромната ми прогноза е, че трябва да се явят на тези избори отделно от ДБ, за да се опитат да придобият ясна политическа физиономия пред избирателя и да се прецени правилно електоралната им тежест ! Пък и не е сигурно, че те са непременно идейни съмишленици на ДБ и Христо Иванов ! Като самостоятелен политически субект ще са по - полезни в битката срещу ОПГ - то, отколкото ако се пришият автоматично към ДБ !

 43. 43 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 680 Весело

  хахахахахаха

  "Кирил Петков и Асен Василев очаквано тръгнаха да правят СВОЙ собствен политически проект. "

  смилов, че си виц, виц си, че си мислиш, че популацията е стадо е очевидно, но все пак като си виц и разказваш хуморески на стадото поне вложи малко чувство и въображение...

  ти директно като в работнически стенвестник разлепен на алеята пред промкомбината - "анализ" от другарА от дружество за разпространение научни знания "Георги Кирков" Смисол за най-новата обществено политическа обстановка у страната

  направо като галош на лед се лъзгаш по фактологията и като герой от немите филми не можеш да стигнеш от едната до другата врата през стаята /от началото до края на $анализа$/ без непрекъснато да се струполяваш в безпомощността си...

  какъв "СВОЙ" проект могат да имат двама весели младежи, които преди няма 6 месеца почти цяла България не ги подозираше в съществуване; туй че някой ги е турил за "ЛИЦЕ" на свой си проект не говори нищо за тях, а само крие тези дето са ги турили отпред за да се крият като г.з, за да не се изплаши публиката и схемата да се разпдне преди да е почнала...

  много може да се пише за "Проекта" но няма смисъл, поради краткия му хоризонт ще е загуба на време, туй съм го писал и за слави - това не може да е нито субект, нито средство - нефелни като невменяеми и негодни, и тези като слави са едно ... нищо, създадено в опит за гешефт, облечен във висок наратив за будалите...

  "двамата приятели" имат същия блясък в очите, с който преди 20 години у нашата политика са далдисаха милен велчев и никиту василев - с такъв блясък влизат от последната врата на трамвай двете джебчийки, които движейки се към първата врата за да слезната на следващата спирка оглеждат заспалите будали от които се изхранват; за простия народ е достатъчно просто да си провери портмонето в джеба или трябва да си хване раничката и да си пазиш своето...
  /очевидна че банката и бкк са събудили голЕм мерак за разпределение - но 2021 не е 2001, и тука я нЕма харизмата на крадлив симо, та малко трудно ще се получи схемата, но мечтите са безплатни... опитите се плащат от популацията/

  инак определено радваш, лъзгай се по паркета и прави лупинги...
  с таквиз анализатори - такива парламенти

  Je suis дани кирилов
 44. 44 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2416 Весело

  Айде почна се, личи си, че са проект на Саурон, пардон Сорос.Смилов бърза да рекламира още нероденото нещо, то Саурон все такива ги сътворява.Аз си мисля друго, не ме вълнуват тези измамници с ангелски лица.Все пак, ако Конституционният съд след едномесечно туткане постанови, че Кирчо е излъгал, какво правим?Освен въпросът какво става с подписаните от него документи, подлежи ли на наказателна отговорност. Гешев да вземе да го привика.
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  След като надеждите на Смилов с Трифонов се спукаха като сапунен мехур, сега Смилов смело прегръща пореден политически проект, който ще се окаже ялов.

 45. 45 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1060 Весело

  До коментар [#11] от "НеКой":
  Това е една от причините да се бърза - ако се стигне до негативно за Киро решение не КС ще се скрие зад твърдението, че това е "политическо" преследване.
  Така че, това ново нещо се заформя като поредното гратски тесно недоносче. Радко Президентин помага на харвардския умнокрасивитет като в замяна очаква да му изпълнят накаква задачка-закачка.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  хахахахахаха"Кирил Петков и Асен Василев очаквано тръгнаха да правят СВОЙ собствен политически проект. "смилов, че си виц, виц си, че си мислиш, че популацията е стадо е очевидно, но все пак като си виц и разказваш хуморески на стадото поне вложи малко чувство и въображение...ти директно като в работнически стенвестник разлепен на алеята пред промкомбината - "анализ" от другарА от дружество за разпространение научни знания "Георги Кирков" Смисол за най-новата обществено политическа обстановка у странатанаправо като галош на лед се лъзгаш по фактологията и като герой от немите филми не можеш да стигнеш от едната до другата врата през стаята /от началото до края на $анализа$/ без непрекъснато да се струполяваш в безпомощността си...какъв "СВОЙ" проект могат да имат двама весели младежи, които преди няма 6 месеца почти цяла България не ги подозираше в съществуване; туй че някой ги е турил за "ЛИЦЕ" на свой си проект не говори нищо за тях, а само крие тези дето са ги турили отпред за да се крият като г.з, за да не се изплаши публиката и схемата да се разпдне преди да е почнала...много може да се пише за "Проекта" но няма смисъл, поради краткия му хоризонт ще е загуба на време, туй съм го писал и за слави - това не може да е нито субект, нито средство - нефелни като невменяеми и негодни, и тези като слави са едно ... нищо, създадено в опит за гешефт, облечен във висок наратив за будалите..."двамата приятели" имат същия блясък в очите, с който преди 20 години у нашата политика са далдисаха милен велчев и никиту василев - с такъв блясък влизат от последната врата на трамвай двете джебчийки, които движейки се към първата врата за да слезната на следващата спирка оглеждат заспалите будали от които се изхранват; за простия народ е достатъчно просто да си провери портмонето в джеба или трябва да си хване раничката и да си пазиш своето... /очевидна че банката и бкк са събудили голЕм мерак за разпределение - но 2021 не е 2001, и тука я нЕма харизмата на крадлив симо, та малко трудно ще се получи схемата, но мечтите са безплатни... опитите се плащат от популацията/инак определено радваш, лъзгай се по паркета и прави лупинги... с таквиз анализатори - такива парламенти
  —цитат от коментар 43 на samarianin


  Иха , цял роман си написал за да скриеш страх от нещо ново и непознато.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#38] от "НеКой":

  " А да лъжеш цялата държава, значи е хубаво"

  Не съм казал подобно нещо ! Откакто съм в този форум винаги съм заставал срещу лъжата, демагогията, корупцията и престъпността, с които една - две ( то си е една, реално погледнато) групировки в парламента, неправилно наричащи се политически партии, " опраскват" всички нас ! Но какви са последиците за тях от всичко това ? Дотук ? Че да коментирал някой си министър като най - големия проблем в обществото ни ! Има си приоритети ! Започваме с откраднатите милиарди, с опрасканите бизнеси, с олигарсите......., това, от което бягат ОПГ ГЕРБ + ДПС, пък после ще ги чуем тях за казуса еди кой си излъгал за своето гражданство !

 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Любопитно

  До коментар [#42] от "samoedin":

  "Скромната ми прогноза е, че трябва да се явят на тези избори отделно от ДБ"

  Как да се явят отделно, като няма време да направят партия и да се регистрират за изборите?

 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  Проектът на Петков и Василев бил център-ляво. Там някъде била и БСП. Зад П.и В. стоял Радев, подкрепен на предишните избори от БСП, обещал че няма да предаде левите хора и с вице, знаков член на тази партия. Е тогава, ако П и В влязат в НС, поради какви неведоми сили, те ще се коалират с ДБ , а не с БСП. Защото на лилавите така им се иска ли?

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2695 Весело

  Все още не мога да разбера какъв е смисълът на отделен проект на Петков-Василер.
  —цитат от коментар 40 на xhi13317223


  Смисълът е прост - те са двама засега, а значи, че ще заемат първите места във всички бюлетини. В ДБ са много маймуни на клона. Второ, оказаха се леви, тоест мястото им е в лява формация, за да може там да се гуди и др. Радев като загуби тези избори. Щом са кандидат-депутати, имат имунитет за всякакви преследвания от Гешев. И последно, Ристю го каза от ясно по-ясно - бъдещето е на парламент, в който всички ще са "средни". И в двата смисъла - по големина на групите и по идеи. За да може да става карашик и никой вече да не разбира накъде отиват работите - кой краде, кой е комунист, кой ченге и кой - ни лук ял, ни лук мирисал. ГЕРБ става от 65 на 30 души, Маяма изчезва и на нейно място се появяват с 25 депутати - Киро и Асеня. Тях никой не ги пита какви са - те са "добри" и "умни", плюс това са "популярни" и подкрепят президента. Ама нямали структури, нямали регистрация, нямали нищо ... ЩЕ СИ КУПЯТ всичко!
  Това е смисълът!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 52. 52 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#45] от "olexander":

  Ма той е получил нещо насреща, резидент току така нищо не дава.
  Въпросът е, че за връзката с Масква Полина мълчи.
  Свободна Европа също...

 53. 53 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#40] от "xhi13317223":

  Смисълът е, че КП и АВ в отделна партия ще привлекат много по-разнородни избиратели от целия спектър, докато ДБ разчита по-скоро на твърдия вот от досегашните си избиратели. Също, двете формации са естествено съвместими за коалиция защото вътре няма да има хора със скъсани дънки или продаващи шнорхели.

 54. 54 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#47] от "samoedin":

  Когато първото действие в политиката на даден субект, независимо дали се усмихва като Траволта или не, е да излъже всички официално, как очакваш после да получи моето и на нормалните хора доверие???

 55. 55 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Весело

  До коментар [#48] от "vassilun":

  Очевидно ще вземат под наем някоя партия, в България с лопата да ги ринеш. Царят така направи, и той нямаше време, пък с партия под наем взе 48 %.
  Да не бързаме, сливането с президентските избори поне според мен ще изкара поне още 0.5- 1 млн. избиратели до урните, т.е. всичко може да се случи.
  Много любопитно.

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#48] от "vassilun":

  " Как да се явят отделно, като няма време да направят партия и да се регистрират за изборите?"

  Vassilun, да ти обяснявам ли колко е лесно да ползваш вече готова регистрация за явяване на избори, макар и това да има своите неминуеми рискове и неудобства ? Мисля че е губене на време ! Възможности да се явиш с готова платформа, регистрирана по закона за политическите партии, бол ! Не е в това въпроса, не е разговора в тази насока, а кое е по - ефективно от гледна точка на добрите изборни резултати, които после се трансформират в мандати в парламента и създаване на устойчиви управления в полза на свестните хора у нас ! Пиша неща, които всички знаят, нямам време за подобни дискусии...............

 57. 57 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 246 Неутрално

  +1 глас от мене на изборите затова, че зад тях е Радев. Те самите също будят доверие

 58. 58 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 744 Любопитно

  В момента БСП въпреки централизирането си около Нинова е трудно превземаема партия заради голямата си и активна членска маса и многото оформени лидери от средния ешелон нагоре.
  Новият проект ще прехвърли техните избиратели (и тези на ИБГНИ и "патриотите") към една нова партия, управлявана лесно от шепа хора. Това е двуостър нож- зависи какви цели си поставят новите "спасители". Отделно ще нареди новият проект до други лидерски такива - ДПС, ГЕРБ, ИТН,Възраждане, НФСБ, Атака.
  Разделението на водещите партиите в България може да се направи по две линии:
  1. лидерски и демократични,
  2.проруски и прозападни.
  Останалите "етикети" като "леви", "десни", "центристи", "патриоти", "етнически" са само прах в очите на избирателите.

 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#40] от "xhi13317223":

  Познават ценностите/ценните в ДБ.... И Лалов е лош вече

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  До коментар [#41] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ":Аз

  "лично много бих се притеснил ако такова същество ми е фен"

  Ще се изненадаш, че повечето са такива.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#54] от "НеКой":

  " Когато първото действие в политиката на даден субект, независимо дали се усмихва като Траволта или не, е да излъже всички официално, как очакваш после да получи моето и на нормалните хора доверие???"

  Не очаквам нищо такова, нито съм посочил, че аз съм дал своето доверие на подобни формации ! Казвам само, че те не са мафията у нас, която ги атакува ! Кой на какво се доверява - това не е моя работа ! Ако беше, 80 % от формациите в нашия парламентарен живот не само нямаше да съществуват, но и техните ръководства да са в затвора с конфискувани имоти от ЧОПНИ комисията, пък и изобщо обществото ни нямаше да бъде това, което виждаме в момента .........

 62. 62 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Замисълът на ДБ не беше ли да покрият значителен спектър - от консервативната ДСБ, през ДБ, зелени, та чак до ДЕОС. Нормалните, прилични хора от голяма част от идейния спектър.
  Анализът на Смилов щеше да бъде коректен, ако ДБ беше само ДСБ. Но тя, за добро или лошо, далеч не е. Тя е коалиция.

  А за съвременна европейска левица... Демографията на БГ не е както в по-голямата част от Европа.
  Имаме 2 милиона пенсионери, които не виждам как ще приемат идеите на съвременната европейска левица за мигранти, малцинства, прословутите джендъри и пр. Имаме цигани и неграмотни бедни, които са като куче и котка с пенсионерите, но пак не ги виждам да подкрепят съвременна европейска левица.
  И имаме не много, но прекрасни млади хора, които са добри, либерални и открити, Бог да ги благослови и които бачкат като луди. Има такива. Ако новата партия ги убеди да я подкрепят, за да им вдига данъците, та да издържат горните две категории, тези прекрасни деца ще се съгласят, казвам го без капка ирония, но може би в себе си ще бъдат по-склонни да емигрират от България, защото животът им все повече ще се различава от този в други европейски страни, които за тях са на една ръка разстояние.

  Пристрастен съм, признавам, искам внуците ми да живеят добре, подозрителен съм към новите юпита, може и да греша, но така виждам нещата.

 63. 63 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#46] от "К2":

  мъжки, ново и непознато е имало за мен в детската градина...
  след една определена възраст - всичко става като едно дето вече си го живял /или си го чел в историческите книжки/...

  туй че ти още не си видял всичко /или прочел/ - може да прави живота интересен и с тръпка - но то върви с друго - надеждата е майка на отчаянието;

  на мен разочарованията са ми достатъчни - но пък да се залага на очевидни мошенници е вече и обида за интелигентността;

  глупаво е да се самоцитирам, но не съм много умен и ще го направя - преди година по време на протестта съм го писал тук -
  "ентусиазма на наивните храни илюзиите на глупавите
  накрая винаги идват изродите и кешират и ентусиазма и илюзиите"
  не мисля че съм сбъркал - тези весели момчета нищо не могат да направят политически - целта им е единствено икономическа - и то частно икономическа, но очевидно по тази територия ентусиазъм и илюзии има в излишък щото наивните и глупавите невър дай...

  Je suis дани кирилов
 64. 64 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#61] от "samoedin":

  Ма ти още ли не си рабрал, че това ще е поредният аватар на спонсорите и на ДБ. Ще крадне гласове точно оттам, може и от ИТН, по-малко от БСП.
  Има налети много пари в този предимно интернет проект, ще го усетиш и тук, феновете на Ицко ще станат фенове на Кирчо. Гералд Кнаус е отговорникът, дясната ръка на Сорос за подобни проекти в Европа.

 65. 65 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#40] от "xhi13317223":Познават ценностите/ценните в ДБ.... И Лалов е лош вече
  —цитат от коментар 59 на дерибеев


  Методи Лалов всъщност защо се нацупи? Така и не разбрах какво е станало.

 66. 66 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2095 Весело

  "Тоест, такъв сценарий на конкуренция с ДБ със сигурност има, но той би могъл сравнително лесно да се избегне при минимална координация и добронамереност между тях и "Промяната продължава" (ако това ще е името на новата формация)."

  Като примерно, Смилов?!

  Sic transit gloria mundi
 67. 67 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  До коментар [#62] от "еспресо":

  Именно този стремеж за всеядност у ДБ отблъсна мен примерно..Няма как да приема , че ДСБ ще е в коалиция със зелени талибани и откровени нео либерали..Това нито е принципно, нито е нормално и говори единствено за стремеж към властта на всяка цена.Нещо, което видяхме и в "преговорите" с ИТН.

  Sic transit gloria mundi
 68. 68 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#64] от "НеКой":

  "Ма ти още ли не си рабрал, че това ще е поредният аватар на спонсорите и на ДБ. Ще крадне гласове точно оттам, може и от ИТН, по-малко от БСП.
  Има налети много пари в този предимно интернет проект, ще го усетиш и тук, феновете на Ицко ще станат фенове на Кирчо. Гералд Кнаус е отговорникът, дясната ръка на Сорос за подобни проекти в Европа."

  Не, не съм ! И не ме вълнува особено ! Христо Иванов приветства ли новия политически проект ? Да ? Е, от ДБ да му мислят тогава ! Кой от кого ще краде гласове - хората не са крепостни селяни на някого, не са собственост на този или онзи, обратното е - партиите са инструменти в полза на обществото ( идея, напълно опорочена у нас, разбира се !). Така че това мене не ме интересува ! Гледам по делата ! Тия спряха кранчето на герберите ? Да ? Добре, уважение от моя страна ! Дай Боже повече такива като тях, пък и БСП - то да му мислят, също ! Четвъртото почетно място твъро ги зове на тези избори, засега де.....!

 69. 69 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Петков е бита карта - лъжец от класа. Който го вземе в партията си ще си има ядове. Лъжите му за канадското гражданство ще разпалят такива дела и казуси, че ще гледаме сеир и ще плащаме обезщетения.

  'progressives' is the politically correct word for communists
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  С голяма кошница тръгват, дано не се окаже празна. Харесвах ги, като министри, но може да направят голяма поразия като политици, точно в тази част на политическия спектър , където са се запътили. Всъщност, те от коя част на сектора са?

 72. 72 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#67] от "Hristov":

  Е, никога не съм твърдял, че ДБ е идеална. Стюпи ще потвърди, ако не вярваш.
  Но винаги идва въпросът "в сравнение с кого?". Не виждам друго наоколо.
  За мен ДБ е като хората, които носят маска и си мият ръцете в епидемията - разнообразни по идеи, но са се споразумели да спазват някакъв минимум от социално приемливи норми.
  И от чужбина може да не личи, но хич не са мнозинство тези, които си мият ръцете.

 73. 73 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Цитат: Трите коза на Кирил Петков и Асен Василев

  -----
  Да обобщим дискусията...

  Киро Канадеца - новият Иван Костов, Радан Кънев, ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов в едно жълтопаветно лице!

  Култът към Киро Канадеца надминава по обхват и децибелност култовете към досегашните жълтопаветни вождове.

 74. 74 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1327 Весело

  Е, един път и аз да се съглася с Даниелчо, Смоливчето де (грешката е вярна, ей!): „България има нужда от смислена европейска левица: щом Корнелия Нинова не иска или не може да я реализира, Петков, Василев и Радев имат и право, и потенциал да опитат“. Така е, винаги съм ратувал за истинска левица в България, а не тази престаряла, огрухана и заухава 130-годишна бабичка! Но… има едно голямо „НО“ – при хипотеза, че проектът на Кирчо и Асенчо забърше по-голямата част от електората на Бье-Си-Пье-то, общата политическа картина става много къдрава! Защо ли, пита там някой от политическото кьоше! Защото, агънце мило, унило, БСП сега е трета или четвърта сила, а след това на кое място отива? Като ѝ гепят голяма част от електората – все бабльоци от пейката пред блока, дето искат да щипнат бузките на Кирето? И други дрОгарки на средна възраст, дето и други работи им се искат с Кирето, а? Aми БСП си е направо „went horse in the river“, а стрина Курна уйде у Крушовица! Е, тя затова ли се бори толкова време, а? Ами като се сетим, че социолозите – и голфърите, и що-годе нормалните – предричат, че ИТН ще станат и те наполовина, а ИБНИ ще се преименуват на „Седни си.БГ! Ние си отиваме!“, а се очертава и влизане на Копейкин с „Възраждане“ в парламента, к‘ва ‘тана тя, а? Ам‘чи се‘а? К‘о шъ пра‘им? К‘о шъ стани в двата месеца до изборите? М? Отсега виждам усилено производство на пуканки и презапасяване на търговците с тях! Не греша, нали?

 75. 75 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Трите коза на Кирил Петков и Асен Василев
  1. Здрав финансов гръб.
  2. Здрава медийна подкрепа.
  3. Подсигурени ПР - инструктури.

 76. 76 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Партия на Канадските граждани в България щели да се явяват на избори.
  2-3% ако вземат да почерпят.
  Тия са абсолютни анонимници.

 77. 77 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#74] от "Santos":

  БСП заслужава да си отиде там където и е мястото – при хардлайн сърпичуковете, желаещи безплатни почивни станции и държавни бензиностанции. Възраждане ще е новата Атака с 4-5%. ИТН е еднодневка която бързо ще се спихне.

 78. 78 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Интересно и показателно ще е под името на коя съществуваща партия ще се регистрират за изборите. Няма време за регистрация на нова партия.
  —цитат от коментар 8 на marker


  Ето малко информация по въпроса - https://breaking.bg/novini/partiyata-na-petkov-i-vasilev-shte-darpa-izbirateli-na-bsp-i-ibni/ - „… новата партия все пак е успяла да привлече хора от БСП, включително и настоящи членове на соцпартията в страната, след като стана ясно, че разговори с тях са водили по места хора от партия МИР, която ще е единият мандатоносител на новия политически проект. За втори мандатоносител се спряга ВОЛТ на бившия депутат от Републиканския блок Настимир Ананиев, която преди дни оттегли подкрепата си за коалицията на Мая Манолова“.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Протежета на Фатмака.

 81. 81 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#7] от "Боян Таксиров":

  Политическият проект на Петков-Василев би трябвало да се коалира с ДБ на тези избори, за да не се стигне до раздробяване на вота.

  Разумна мисъл, но засега не виждам желание за такава коалиция в Кире канадеца. Доколкото си спомням и Христо Бойкакиев твърдеше, че няма ляво няма дясно, което показва, че имат една и съща база избиратели. Интересно ми е как с десни мерки, например намаляване на данък печалба на бизнеса и десет процента данък общ доход се постигат леви цели като по-голям процент преразпределение на БВП за да се повишат доходите на бизнеса, пардон на обикновенните граждани.

 82. 82 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2695 Весело

  Начи яз тъй ги предвиждам работите:
  ГЕРБ-40, ИТН-40, ДБ-30, Киро-40, ДпС-40, Корна-30, Копейкин -20.

  Коалиции нямало да ми правят! Айде бе!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 83. 83 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Няма време за създаване на нова партия. Единственото смислено е Кирил Петков и Асен Василев да станат водачи на листи на Демократична България!
  —цитат от коментар 31 на vassilun


  Мдаааа... А кой ще води бащина дружина ???

 84. 84 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  Ода за Кирил Петков и Асен Василев
  Автор: Смилов
  Чакаме следващите....

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 85. 85 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Айде, умно-красивите пак отиват под 4-те процента, където обикновено пребивават...
  Гарантирам ви обаче, че Ицето ще отиде да ближе и там. Само и само да капне отнякъде този пуст пост за крадене...
  Помнете ми думата, ако Бойкикев на заговори за общи интереси, преговори или дори коалиция с тези си закривам профила.

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 86. 86 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Весело

  Левица вика Смилов :))) Той само си знае кои гласове му говорят ! По принцип новите партии имат собствени хора (избиратели) ... над 55% . И..........така къде при последните избори имаше млад електорат ....??? На първо време ще изчезнат 2% на Божков ; На второ вероятно 100 000 от ИТН ; Доста от ДА някъде близо до ИТН ; Доста от ГЕРБ над 50 000 - за младите Петков и Василев са добър пример за кариера и успех . Доста от Изправи се ...., дори тази партия може да не влезе , почти нищо от БСП и ДПС...Партията на Петков -Василев ще събере пт 400 000 гласа нагоре

 87. 87 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Весело

  Първо да изберат името на партията. Има три варианта
  - Кражби и лъжи
  - "Харвардски" мошеници
  - Вечеря за наивници

  Русия- проказата на планетата Земя.
 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Весело

  С една дума, Смилов подкрепя партийното инженерство на канадците.При това положение, справедливо ще е, ако те откраднат гласове от Де Бъ.
  —цитат от коментар 3 на Alarmstufe Rot


  Ти нали беше герберче?
  Ми що толкова си се загрижил за БСП-то бе мило?
  Нали уж не бяхте комунета?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1522 Весело

  До коментар [#8] от "marker":
  СЕК средна европейска каста /работническо селско полуинтелигенска/

  Тиква под наем.
 90. 90 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  В другата статия, като написах, че са леви либерали ми набихте минусите. Абе другари от ДБ, тези са също с пари от вашите. Ще ви играят сечено. Не виждате ли, че дори тук с партийния ви вестник, ги лансират. Вас ще ви изхвърлят на бунището. хахах Тези поне няма да лъжат, че са "десни".

 91. 91 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1522 Весело

  Първо да изберат името на партията. Има три варианта- Кражби и лъжи- "Харвардски" мошеници- Вечеря за наивници
  —цитат от коментар 87 на chichka


  ако махнеш харвардски ,направо можеш да пишеш ГЕРБ

  Тиква под наем.
 92. 92 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  До коментар [#87] от "chichka":


  Първо да изберат името на партията. Има три варианта- Кражби и лъжи- "Харвардски" мошеници- Вечеря за наивници
  —цитат от коментар 87 на chichka


  МОето предложение е "Пак ще ви преметнем".... както с царчето. :-)

 93. 93 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Повърхностен анализ с пропагандна цел. Смилов се прави, че не забелязва големия конфликт на новата партия с буламача ДеБъ съставен от леви играчи с десни претенции и огромни амбиции.

 94. 94 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2095 Весело

  До коментар [#72] от "еспресо":

  ДБ са политически инженеринг на Кръстев и Прокопиев..В реалният свят такава коалиция не би трябвало да съществува.Дотолкова са различни субектите в нея.И ше се убедиш, като ви спуснат за сведение вече избраният им кандидат за президент.Стюпсър го разбирам, Ристю за него е идола и пътеводната светлина.Живото доказателство, че може краен некадърник/ като него самият/, не постигнал нищо в живота си, провалил всичко до което се е докоснал, да е някакъв фактор, благодарение на политически инженеринг..Ако спре да вярва в това , Стюпси по добре да слага въжето.

  Sic transit gloria mundi
 95. 95 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Весело

  До коментар [#86] от "dejmos":

  На последните избори около 4 млн. Избиратели не гласуваха, не е като да няма огромно място на терена за нов играч. Отделно от това, както си написал, сегашните парламентарни партии могат да загубят електорат. Така че ще е повече от интересно. Да видим.

 96. 96 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ":

  Поздравления, изтрезняваш!

 97. 97 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 962 Весело

  "КИРИЛ ПЕТКОВ НАГЛО ПРИЗНА, ЧЕ КАТО МИНИСТЪР Е ИСКАЛ ДА ОТКРАДНЕ ПАРТИЯ, ПРЕДЛАГАЙКИ И ПАРИ, ОТ ИМЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА! ТОВА Е ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ, КОЙТО ВЪВ ВСЯКА ДРУГА ДЪРЖАВА ЩЕ ПРАТИ ТИЯ ИЗМАМНИЦИ И МЕНТОРА ИМ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!"Краде,лъже само не е сигурно дали има въшки!
  —цитат от коментар 19 на todor._89


  И въшките ще са гордост защото ще се окажат харвардски.

 98. 98 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 589 Неутрално

  И към Петков, и към Василев имам известни резерви според това, което показаха в двата служебни кабинета, в които участваха. И двамата според мен имат кусури в това как изглеждат при публичните си изяви. Чакам да прочета приоритетите им (икономика, енергетика, социална и трудова политика, външна политика и пр.) и да видя как ще я подкарат предизборната кампания и тогава ще мисля дали да гласувам за тях.

 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  повече от ясно е , че киро харварда ще измъкне гласовете на ДБ. Не знам дали е за добро или за зло, но това са фактите.
  —цитат от коментар 15 на turanagasan  А какво ще кажеш за една предизборен коалицийка - Петков-Василев + « Демократична България « + ИБНИ ?
  Такава сплав ще отвее догановите ГЕРБ, ДПС и « лявата « БСП, а чалгите и без друго са вече на пързалката .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 962 Весело

  Няма време за създаване на нова партия. Единственото смислено е Кирил Петков и Асен Василев да станат водачи на листи на Демократична България!
  —цитат от коментар 31 на vassilun


  Досети се, че щом не са го направили играта е друга! Целта е ДеБъ и ГЕРБ да не заиграят в една посока.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK