Главният прокурор без група въоръжени мъже: една крачка към държавност

Главният прокурор без група въоръжени мъже: една крачка към държавност

© Юлия ЛазароваБюрото за защита към главния прокурор" (както е известно) беше върнато в Министерството на правосъдието, към което беше създадено през 2005 г. по препоръка на Брюксел, след като на последното си заседание 46-ото Народно събрание прие окончателно единствения си законодателен акт - промени в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.


Това не е някакво отнемане на власт на Иван Гешев - настоящия главен прокурор, или реванш, или вид отмъщение на някого за нещо си. Връщането на Бюрото за защита в правосъдното министерство е повече от символен акт, надхвърлящ възпирането на конкретни Гешеви цели. И важна крачка към възстановяване на държавността.


И такава промяна трябваше да стане при който и да е главен прокурор, тъй като съществуването на въоръжена структура в рамките на съдебната власт не можеше да продължи при претенцията на новото мнозинство за спазване на Конституцията, върховенство на правото и въобще за възстановяване на държавността. Но не и при "който и да е главен прокурор" можеше да бъде установена досегашната уредба, а само при такива Народни събрания, в които неговата дума е звучала като закон за някои мнозинства, а парламентът се е възприемал като инструмент за изпълнение на неговите желания.
В подкрепа на горното репортерската памет изравя прелюбопитен спомен: по времето на Борис Велчев като главен прокурор с негово разрешение военни прокурори, благодарение на контактите си с Министерство на отбраната, осигуриха един лек автомобил с трима войници, прикрепени материално към военна прокуратура, да служат при нужда за охрана на военни магистрати. Не мина и месец и при първия журналистически въпрос към прокуратурата какво означава това, Борис Велчев светкавично закри миниатюрната въоръжена структура без никакъв публичен коментар.


Изводът, че не при който и да е главен прокурор можеше да се появи и закичи с допълнителни правомощия такава лично подчинена на него структура, се подкрепя и от хронологията на поправките и добавките през годините в закона, които подсилваха безконтролната власт на главния прокурор над Бюрото за защита /уж/ на свидетели. Докато го превърнаха в оръдие за всевъзможни цели.


От създаването до 2014 г. Бюрото за защита на свидетели е към Министерството на правосъдието. През януари 2013 г. встъпва в длъжност главен прокурор Сотир Цацаров, сочен от Бойко Борисов и Цветан Цветанов (тогава главен кадровик на властта) за един от най-добрите магистрати в България.


"Когато е разпоредено от главния прокурор"


През януари 2014 г. парламентарното мнозинство прехвърля Бюрото като "самостоятелна организационна единица" на лично подчинение на главния прокурор.


Следват серия допълнения в закона и през 2018г. бюрото е вече облечено с правомощие "да довежда принудително лица до орган на съдебната власт, когато това е разпоредено от главния прокурор" - правомощие принадлежащо по принцип на полицията. И още - да "охранява и обезпечава провеждането на действия по разследването, когато това е разпоредено от главния прокурор". И двете действия, откакто съществува прокуратура в България, са се извършвали от полицията, тоест от изпълнителната власт, просто законът никога досега не е позволявал съществуване на силови структури вътре в съдебната система. И стигаме до 2020 г., когато Гешев успява да си извоюва от парламента и правото на охранителна дейност от Бюрото. Плюс задължение на специалните служби и МВР да подават информация към него, каквато главният прокурор поиска.


Всички допълнения в полза на главния прокурор са извършени от парламентарните мнозинства на ГЕРБ със съдействието на ДПС. С изключение на първото през януари 2014 г. - прехвърлянето на структурата от правосъдното министерство към прокуратурата е дело на БСП и ДПС (по времето на кабинета Орешарски). Затова и от трибуната в сряда се чу от депутати на БСП, че настанало време "да бъде поправена грешката".


Защо му беше необходима въоръжената група мъже на главния прокурор?


Поне за две цели, ако съдим по публичните прояви на бюрото.


- За създаване на телевизионен имидж на главния прокурор като радикален борец срещу мафията


И трите публично известни акции на Бюрото за защита - арестът на екоминистъра Нено Димов, по-късно на зам.министъра на МОСВ Красимир Живков и накрая звездното нахлуване в президентството на 9 юли 2020 г., станаха първи новини по телевизиите, но не просто новини, а живописно-героически видеосюжети: бели камионетки с открояващото се лого и надписи "Прокуратура", от които излизаха всяващи страхопочитание мъже с надписи на гърба пак "Прокуратура" и "Бюро за защита", препасани с цял набор оръжия, внушаващи решителност за действие.


Прокуратурата под властта на Гешев не си поплюва, Гешев арестува действащ министър, редят репортерите от мястото на събитието, камерите фиксират мъжете с оръжията, видът им респектира. И той не се поколеба да прати страховитите мъже и в президентството - кулминация на внушението за сила и непоколебимост на Гешев за действие. (Геройството приключи няколко часа по-късно същия ден с поисканата му оставка лично от президента, и - смея да твърдя - това бе първото сурване по нанадолнището на илюзията за мощ).


Без тази въоръжена група под личното командване на главния прокурор беше невъзможно да се постигне внушението за героичност и личен кураж. Представете си двама-трима полицайчета да охраняват и обезпечават, тоест просто да присъстват на процесуално-следствените действия, както се прави обичайно - конкретно на претърсванията в президентството: камерите надали щяха и да ги забележат, никаква представителност.


И втората цел


- трупане на информация от службите за насочване на наказателните производства в предпоставени посоки


Тази втора възможност на Бюрото за защита да обслужва неявни цели е далеч по-опасна за върховенството на правото. Не е за вярване, че прокурорът, който и да е той, ще се загрижи за сигурността на свидетел, чиито показания биха противоречали на обвинителната му теза. Дори ако способстват за разкриване на истината.
Дори само тази хипотеза трябваше да подтикне законодателите да извадят задължително Бюрото за защита от територията на прокуратурата, която е страна в наказателния процес, и да го върнат в институцията, която няма функционална връзка с наказателното производство - именно Министерството на правосъдието, в което неслучайно Бюрото за защита на свидетели беше създадено. И това основание е извън всички други, отнасящи се до нарушения на конституцията чрез действия на стотина въоръжени лица от името на съдебната власт.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Следващата крачка е закриване на очевидно ненужната длъжност съществуваща по наследство от вишинската структура!

 2. 2 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Държавноста?

  Оная каолиновата?

  Ясно.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  “... телевизионен имидж на главния прокурор като радикален борец срещу мафията...”

  Този “имидж” беше толкова карикатурен, че предизвикваше добродушен смях.

  Да вдигнеш жандармерията и да блокираш цяла община заради някакъв дядо, дето варял безакцизна ракия, или да пратиш въоръжени до зъби брадати мъже, приличащи на бойци от ИДИЛ, срещу ... детски център Биберон - това е комедия, достойна за гения на Бъстър Кийтън.

  И всичко би било tachaque и веселба, ако не бе направил фаталната грешка да прати брадатите Идилци в Президентството.

  С това той подписа краха на Бойковия режим и на собствената си бизгранична (макар а забавляваща народа) власт.

  И понеже не е достатъчно мъж, за да си подаде оставката, сега ще го подхване и следващото провителство и ще му вади зъбите един по един, без упойка.

  И дори Pi ar Sheherezada няма да го спаси.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#1] от "telqk":

  Следващата крачка е закриване на очевидно ненужната длъжност съществуваща по наследство от вишинската структура

  Толкова е очевидно, че не трябва да има главен прокурор, че от няколко часа ровя да намеря държава без главен прокурор и не успявам. То не става само да си умен и красив трябва и мисловна дейност. У нас главният прокурор е само административен ръководител на прокуратурата, не разследва, забранено му е да въздейства на останалите прокурори по разследвания и това стана по предложение на Христо Иванов. След това почнаха две дела срещу Прокопиев и главния прокурор стана ненужен. Направи още една крачка и направо да закриват прокуратурата как така ще тормози Черепа, Цветйн Василев, Прокопиев? Могат хоратй стрижат българина не е неацходиво са ги топмозим.
  А охраната му все още е гарантирана по закон само, че сега ще го охранява НСО и това беше основната задача НСО респективно Радев да знаят всяка крачка на Гешев.

 6. 6 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Ще се сети ли някой журналист да попита Янаки Стоилов сега като бюрото е под негов контрол дали миналата година служители са имали командировка до Дубай.
  Имаше една легенда, че са ходили, били са даже арестувани и понабити от дубайските власти.

 7. 7 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  Като в някоя латино държава, в която към всяка длъжност върви лична войска, която понякога се стреля по улиците с чуждите, за да решат армията, полицията, прокуратурата, парламентът или съдът е прав в някой спор между тях.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Интересно, как щеше да пази свидетел срещу гл.прокурор това бюро, което е подчинено на него.

 9. 9 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Дубайския воаяж е по-комичен, ако се е състоял, естествено. :)

 10. 10 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 81 Неутрално

  На тия години Бравопетя е впечатлителна като гимназистка. Ашколсун!
  —цитат от коментар 4 на Бубенце


  Какъв дълбокомислен коментар, и колко тясно свързан с темата. Кафевите сте истински мислители.

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ангел Ангелов":

  "У нас главният прокурор е само административен ръководител на прокуратурата..."

  Това го пиша от поне две седмици!

  Един администратор, който следи за общата хигиена в помещенията спазването на противоепидемичните мерки, ритмичното зареждане на тоалетните, освен с тоалетна хартия и течен сапун, също и с дезцинфектант за ръце,; за включването на алармата след последния излязъл от сградата, както и крушките по коридорите и в общите помещения да са енергоспустяващи, от топлата цветна скала.

  Само дето не мога да си обясня защо на такъв ... служител ... му е нужна охрана от 150 души, която да ми струва 9 милина годишно.

  И с какво право живее в държавна резиденция, по-разкошна от тази на президента и премиера, ремонтирана на цената на два средни апартамента в София.

  Някакви идеи?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 81 Неутрално

  След това почнаха две дела срещу Прокопиев
  —цитат от коментар 5 на Ангел Ангелов


  Едното от които щото бил казал, че държавата е лош стопанин. А другото за какво беше, я ни припомни?

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  До коментар [#2] от "diq55699032":


  Държавноста?Оная каолиновата?Ясно.
  —цитат от коментар 2 на diq55699032

  Държавността е една, описана в Конституцията и няма нищо общо с каскети и зайчарници

 15. 15 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Весело

  Коленичене пред резидента, 1001 "велики въстания", няколкостотин милиона изхарчени за избори, два Парламента-еднодневки и всичко това, да се премести БЗС от Прокуратурата към МП!!! Евала, другари каскетоборци, карайте я така и към 2047 г. ще успеете да бутнете кръволока Гешев.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Гешев не случайно прати хора от бюрото за акцията в президентството. Ставаше въпрос за шпионаж в полза на руснаците и разбиване на група за търговия с влияние във въпросното президентство. Гешев се опря на бюрото и когато разби шпионската група на военните. Тогава каза, че напълно са изолирали военна полиция от операцията, защото им няма доверие. Оказа се прав. Шефът на същата военна полиция, под чиято сянка бяха свили гнездо уличените в шпионаж, бе пратен от Радев и служебния му премиер военно аташе в... Москва!? По същия начин Гешев се възползва от бюрото когато неуатрализира хората на Божков, следящи прокурорите, по неговото дело. Тези неща не се забравят и не се прощават. Норман Гранц е прав, че следващото правителство, ако все пак се стъкми такова и е под влияние на руснаците, ще продължи да чегърта около главния прокурор. Сега не им се отдаде. Хаджигенов се бе зарекъл преди изборите - взимаме властта и правим нов Висш съдебен съвет по свой вкус, който пропъжда Гешев и слага наш човек на неговото място. Атанас Атанасов дори намекна, че Бойко Рашков бил подходящ за целта. Какво ще се случи, остава да видим.

 18. 18 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  demokrati. bg

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 19. 19 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ":

  Скъпи ми, непрежалими приятелю, огънят ви е толкова бавен, че човек и ръцете не може да си сгрее на него. А и не съм сигурен, че обвиняемите олигарси и руски шпиони , ще продължават да го поддържат, хвърляйки пари в него.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#8] от "Роси":

  Интересно, как щеше да пази свидетел срещу гл.прокурор това бюро, което е подчинено на него.

  Мисленето е вредно за вашето здраве. Ще го пази точно както бюрото подчинено на министър

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Любопитно

  До коментар [#15] от "uvtest":

  Да не забравяме, че това бюро беше сложено под шапката на главния прокурор от "триглавата ламя" - Станишев, Местан и Сидеров, с премиер Орешарски, които туриха и Пеевски за шеф на ДАНС.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#17] от "nik_77.":

  "Гешев не случайно прати хора от бюрото за акцията в президентството. Ставаше въпрос за шпионаж в полза на руснаците и разбиване на група за търговия с влияние във въпросното президентство. Гешев се опря на бюрото и когато разби шпионската група на военните. "

  Не се учудвам, че си се хванал на тази въдица.

  От симпатизант на Бойко Методиев от Банкя никога не съм очаквал повече акъл.

  Смислените и разсъдливи хора знаят, че "шпионска група" не се "разбива" с тупани, флигорни и кючек на площада, след което да следва ... една година тишина и общо-взето нищо.

  Слещу колко от "шпионите" има повдигнати обвинения, колко обвинителни акта са внесени в съда? Или се повтори историята с Николай Малинов, за когото Каскетя обяви, че е капо ди тути капи на руския шпионаж в България, пък на следващия ден допусна някакъв си съдия Миталов (свързано лице с Барселонската история) да го пусне да си вземе ордина за заслуги от Путин?

  И после 18 МЕСЕЦА не си причини да му напише обвинителен акт, с което минаха всякакви давностни срокове и днес Николай Малинов е свободен гражданин, с изцяло свалени мерки за неотклонение, председател на партия и получател на държавна субсидия?

  Един съвет: герболяка, не си въобразявайте, че имате насреща си строени трудови колективи, които поглъщат жадно и ръкоплещят френетично на всяка ваша глупост.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ангел Ангелов":


  « … от няколко часа ровя да намеря държава без главен прокурор и не успявам … «


  Значи лошо ровиш .
  В САЩ министърът на правосъдието е и главен прокурор .
  Доколкото зная, главен прокурор има в Русия, както е имало и в СССР по времето на Сталин . Тогава такъв е бил Андрей Януариевич Вишински и лично под негова команда, тогавашното НКВД и българската ДС, са измъчвали и ликвидирали Никола Петков .
  Ай сиктир на такъв главен прокурор, с почти неограничена и бесконтролна власт !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 26. 26 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#17] от "nik_77.":

  Ти да видиш. И какво излиза сега, някакви си мишоци, които представляват около 70% от обществото искат да му пречат да громи руските шпиони.
  Останаха му само най антиПутин стожерите от ГЕРБ и ДПС.

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#26] от "doctor.no":

  Колега, според теб Гешев дали ще се самосезира по този твърде любопитен казус:

  https://frognews.bg/novini/zamesen-borisov-svetovniia-skandal-kristalina-georgieva-sauditska-arabiia.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Да за военните си беше като сценка от някоя серия на Рамбо, хеликоптери бяха вдигнали, блокада на изходите на софия, само катери по Перловската нямаше, за да припокрият с американските тюлени - въздух, земя, вода

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  да не го притискаме с такива работи, той е само администратор

 31. 31 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Не само руските шпиони. И не толкова. Взе на мушка "правилните" олигарси. И се опита да скъса пъпната връв, свързваща ги с властта. Което се случи. Между МВР и прокуратурата се осъществи тясно единодействие, което доведе до спад на битовата престъпност с почти 25 процента. Какво направи човекът на "правилните" олигарси Бойко Рашков най-напред - скъса връзките и взаимодействието с прокуратурата. Подземният свят си отдъхна. Кому не се харесва подобен стил на правозащитните органи. А ми, които харесват стила на Татарчев, или на Филчев. Които твърдяха, че се ползват с уважението на престъпния свят? Защо искат да се върне това взаимоуважение? Защото в мътна вода се лови най-лесно риба. Защото стабилна и с правов ред България не влиза в сметките им. Христо Иванов най-добре описа тази стратегия. Най-големият успех на радевия режим бил, че не може да се направи мнозинство от нито една партия!? Не може да се направи управляващо мнозинство. Това е стратегическата им победа. А, и бюрото за защита, де.

 32. 32 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Това е много як казус, от него няма да се отърве. Още повече, че и Тръмп игра хоро с ятаган. Ще намерят връзка и с Оранжевия.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 777 Неутрално

  няма както да се добави към статията.

 35. 35 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Аз не разбирам, ама да попитам - споменато беше и ми направи впечатление още, че тази силова структура е охранявала освен свидетели и някои магистрати, което по принцип се прави и сега пак ще се прави от главна дирекция Охрана към Министерството на правосъдието.

  Та въпросът ми е дали досега Бюрото за защита на свидетели не се е ползвало да "охранява" по интерес дадени магистрати, в смисъл да ги следи и респектира?

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#33] от "saz391051887":

  "...добродушен? нищо в този човек не предизвиква нищо добродушно..."

  Шегувам се, колега. Както и за това, че се занимава с тоалетните хартии и дезинфектантите за ръце.

  Едва ли някой е написал повече подигравателни коментари за Гешев във форума от мен.

  И то още отпреди да стане главен прокурор - просто знам много добре с кого си имаме работа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Е това е много вярно в цялото ти писание

  "Взе на мушка "правилните" олигарси."

  Акцентираме върху "правилните", а "неправилните" като Валью Златев, Киро Парахода и Пеевски живот си живеят по времето на Гешев

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#37] от "doctor.no":

  "... цялото ти писание..."

  ... е взето директно от флашката на Pi ar Siyka.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Коленичене пред резидента, 1001 "велики въстания", няколкостотин милиона изхарчени за избори, два Парламента-еднодневки .....
  —цитат от коментар 15 на uvtest

  Мдааа, изборите и демокрацията са нещо скъпо и ненужно.
  Най-добре ще е да има пожизнен мандат за Борисов, а гешевата преторианска гвардия да бди за спокойствието на Зайо Байо.

 40. 40 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#38] от "Norman Granz":

  Според мен е от няколко флашки. Такъв сбирток на самоуличаващи тези скоро не се беше пръквал.
  Няма дежурен редактор явно и тия са на свободно творчество.
  Това Севи, ако го прочете, ще изпадне в нервна криза.

 41. 41 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Весело

  До коментар [#15] от "uvtest":

  То с Гешев беше ясно, че ще е тегава работата, но поне почна, след 2-3 месеца и специализираното правосъдие ще бъде закрито, да се надяваме. А и Борисов вече не е на власт, нали така? А за парите не плачи - ГЕРБ+ДПС изглежда са трошили залудо по няколкостотин млн. Лева на тримесечие....

 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Весело

  [quote#37:"doctor.no", а "неправилните" като Валью Златев, Киро Парахода и Пеевски живот си живеят по времето на Гешев[/quote]

  Щото при предишните ГП-Цацаров,Велчев, Филчев, същите тия голям зор виждаха. Хубаво, че дойде Каскета, та малко им се поотпусна примката около врата.

 43. 43 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Весело

  [quote#39:"Virgin"]Мдааа, изборите и демокрацията са нещо скъпо и ненужно.
  /quote]

  Щом мислиш, че да се правят избори през три месеца е напълно в реда на нещата, кой съм аз, та да ти противореча.

 44. 44 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ако са искрени, чегъртачите освен структурите, трябва да отнемат и всички извънредни пълномощия на следващия ГП.
  Ама нещо се съмнявам…

 45. 45 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1131 Любопитно

  "През януари 2014 г. парламентаното мнозинство прехвърля Бюрото като "самостоятелна организационна единица" на лично подчинение на главния прокурор."

  Много скромно се представя предисторията,дай по подробно кой настояваше по него време да се прехвърли Бюрото,защо сега същите квичаха за обратното?Чии интереси имаха нужда от тези маневри?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 46. 46 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Весело

  До коментар [#41] от "boevbisser":

  Дано да си прав.Закрием ли специализираното правосъдие , баба Гинче от Левочево и чичо Станчо от Поибрене ще си отдъхнат. Щото те най много страдаха от съществуването на СП и СС, а не както някои недоброжелатели говорят, обвиняемите и подсъдими олигарси.

 47. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#42] от "uvtest":

  По мой спомен Гешев беше шев на спец прокуратурата и зам главен на Цацаров, пречил ли му е някой, т.е. били ли са му вързани ръцете?
  Би трябвало да е не отговора. Даже по Конституция Цацаров е бил само администратор и не би трябвало да се меша по делата и разследванията.
  Но понеже все ги спрягаш разни и ти дето си противоречат, я ми кажи, защо след ката г-н Филчев е бил близък с престъпниците, миналата година г-н Гешев го назначи в консултативния съвет към главния прокурор?
  Може ли такава компроментирана и по твои думи фигура сега да е съветник на главния?

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Между другото отнемането на бюрото за защита към главния прокурор и връщането му към министерството на правосъдието е един акт на отчаяние на закритото Народно събрание - най-малкото откакто съществува парламентаризъм в България.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 50. 50 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3582 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Норманчо, са ли го научи ма нане. Язе още 2013 го обяснявах на някои дрогаре. Дори в държави като САЩ главният прокурор по закон следи за законноста на управлението на Президента, премиера. Там главният прокурор задължително присъства на всички съвещания, международни и други срещи на президент и премиер

 51. 51 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 277 Весело

  Хммм ... интересно „И важна крачка към възстановяване на държавността.“
  Оказва се, значи, че безхаберните представители на народа, когато си искат или по нареждане на някой, променят нормативни закон или закони обосноваващи държавността и .... пак на подобен принцип ги променят за възстановяване на държавността. На моя остров това го наричаме – кипи безсмислен труд!
  Лично аз ща се радвам, когато възстановената Прокуратура повдигне поне 5 обвинения на бившия гладен - гешеф!
  Да се чуди човек защо да гласува за подобни галфони?
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 52. 52 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#43] от "uvtest":

  Прочети поне още една книга (освен Винету) като Конституцията и ще разбереш (вероятно, но не съвсем сигурно) защо се правят избори през три месеца!

 53. 53 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#50] от "сидер":

  Сидер, в САЩ главен прокурор е министърът на правосъдието, който се избира от президента, както и другите министри!

 54. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#48] от "Wornoxmaniak":

  Олигарх е определение на човек от бизнеса, който се облажва от властта чрез незаконни методи и задължително е свързан с участващите в нея на НАЙ-ВИСОКО МЯСТО.
  Като такива могат да бъдат изключени Ветко, Миньо и Баневи, защото те са си обикновенни бандюги.
  Черепа се припокрива с такова определение. Та арест на Черепа задължително върви с арест на висш чиновник и евентуално лидер на партия, който му е помагал в схемите.

 55. 55 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Не. Няма да отнемат правомощия на главния прокурор. Гласят Бойко Рашков да седне в стола на Гешев. Поне така анонсира Атанас Атанасов - че Рашков от Главно следствено управление /ДС/ е най-подходящ. Без правомощия как ще громи бившите хора. Хаджигенов се размина с неговия висш съдебен съвет, дето щели да изберат след победата. А за новото НС е съмнителен. Засега нещата са неясни.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#53] от "vassilun":

  Само дето мин на правосъдието на САЩ не може да командирова окръжния прокурор на Окръг Колумбия - Вашингтон по заповед на Президента в Аляска например, ако примерно окръжния прокурор е подкарал фин министър за несъбиране на такси от хазарт

 58. 58 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1363 Весело

  До коментар [#38] от "Norman Granz":
  До коментар [#40] от "doctor.no":

  Колко трябва да е прозд един човек за да си мисли, че на днешно време някой разнася флашки?


  Унизително жалка история

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#54] от "doctor.no":

  Те не разбират значението на думата "олигарх"! Но след като Борисов използва тази дума (и той не знае какво означава, иначе не би я използвал), те повтарят след него като папагали!

 60. 60 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#58] от "Wornoxmaniak":

  в коментар 49 си пропуснал жалка история

 61. 61 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1363 Весело

  До коментар [#54] от "doctor.no":

  Ти това ако си го научил и разбрал чак сега си много зле. Честно.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 62. 62 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 431 Неутрално
 63. 63 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Но понеже тук става дума за възцаряване на правото, държавността и пр., някой да поясни как се връзва въпросното възцаряване с анонса на Хаджигенов. ПЕЧЕЛИМ ИЗБОРИТЕ. МАХАМЕ ТОЯ ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ И СИ НАЗНАЧАВАМЕ НАШ. ТОЙ МАХА ГЕШЕВ И СЛАГА РАШКОВ. /За Рашков анонсът бе по-точно от Атанасов/.

 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#61] от "Wornoxmaniak":

  не, разбрах го миналата година като излязоха чатовете между Черепа и ББ, като се разбра, че Севи е ходила всеки месец при Черепа да му "отказва", бащата на Севи е работил при Божков.
  От чатове между Божков и Влади Джи - фин министър се разбира, че Влади Джи ще натисне някакви в комисията по хазарта, защото не изпълнявали това, което Божков и Влади Джи са се разбрали по-рано.

 65. 65 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#43] от "uvtest":Прочети поне още една книга (освен Винету) като Конституцията и ще разбереш (вероятно, но не съвсем сигурно) защо се правят избори през три месеца!
  —цитат от коментар 52 на vassilun


  И без да съм чел "Винету", е ясно защо.Защото в последните две НС влязоха тн "партии на промяната", които вместо да съставят правителство и започнат да гласуват закони в полза на хората, се сдавиха за кокала и се опитаха, за щастие неуспешно, да услужат на обвиняемите и подсъдими олигарси.

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#63] от "nik_77.":

  Пак неверни неща говориш, Атанасов посочи, че такъв като Рашков е подходящ за поста главен прокурор, но Рашков не може да бъде, защото надвишава възрастта за кандидат за този пост определена по закон.

 67. 67 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":

  хахаха. ами тогава спеца и главния да се разбързат и да ги осъдят тия олигарси до 14.11, че пак тия ще влязат в 47-то НС и ще довършат пъкленото си дело

 68. 68 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#66] от "doctor.no":

  Напълно в реда на нещата е, живковият прокурор-Атанасов, да харесва живковия милиционер-Рашков.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#68] от "uvtest":

  викаш пеевският прокурор е по-добре

 71. 71 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#69] от "kaiser":

  Важното е, че сега ще гарантира сигурността на Севи или Томито, ако станат защитени свидетели срещу Буци

 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  Още въстания трябват.
  —цитат от коментар 69 на kaiser


  Че трябват, трябват, ама Черепа спря кранчето, разправял , че не му се давали пари за ялови работи. А и боеприпасите-яйца, домати, риба...много поскъпнаха, времето застудя, така че ще оставим револУцията за по добри времена.

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  [quote#65:"uvtest"][/quote]


  Партии на промяната са две : « Демократична България « и ИБНИ .
  Я ми напомни, кога президентът им е връчил проучвателен мандат и те не са могли да направят правителство .
  Напомням, че такива два мандата бяха връчени на Догановите ИТН и ГЕРБ и те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябваше да съставят правителство .
  Я ми подскажи КЪДЕ В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ на планетата Земя, първите две партии със собствено мнозинство, се обявяват за опозиция, при липса на управляващи ? На кого са « опозиция « ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#64] от "doctor.no":

  Съмнявам се да си разбрал и това. Отговаряш си на неща дето сам си се питаш. Нещо като петел на бунище. Не си ми интересен, много ниска топка си. Троли си на воля,не ви пречиш. Явно в Дневник те харесват.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 75. 75 Профил на Paines Prosta
  Paines Prosta
  Рейтинг: 132 Неутрално

  Премахване на охраната е първа и посленда крачка за по лесно елимениране на неодобните! сега могат да го учистат Гешев без много затруднение.

 76. 76 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#74] от "Wornoxmaniak":

  "Явно в Дневник те харесват."

  Всеки сам си го прави. Гледам твоите опити за сега не постигат кой знае какъв успех

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#72] от "uvtest":


  « …, че не му се давали пари за ялови работи … «


  « Яловите « работи, вкараха в НС две партии - « Демократична България « и ИБНИ .
  Лошото е, че драгия избирател вмъкна като партия на промяната и чалгарите на простака от Учиндол и това СТОПИРА вълната на промяната . Има и хубаво - маса хора осъзнаха грешката си и през ноември чалгарите ще са 4-та политическа сила, от която нищо не зависи .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1083 Весело

  Напъналата се планината и родила мишка.
  И то от втория напън.

  Знанието е сила, информацията - власт
 79. 79 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Не съм привърженик на Гешев.Считам за груба грешка неговото избиране.Бюрото в изпълнителна власт има негативни страни.Всеки нов министър може да прави всякакви промени в Бюрото т.е. то ще се политизира.

 80. 80 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Не е вярно,тези страховити мъже,неутрализираха кмет Иванчева и спасиха кв.Младост от неправда.

 81. 81 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#72] .« Яловите « работи, вкараха в НС две партии - « Демократична България « и ИБНИ .
  —цитат от коментар 77 на niksan1

  И, като ги вкараха какво , НС -еднодневки. По важното в случая е, че никаква работа не свършиха на спонсора.Ни Гешев махнаха, ни спец.правосъдието закриха. Защо да продължава да им дава пари?

 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  [quote#81:"uvtest"][/quote]


  Партиите на промяната не наброяват и 50 депутатски мандата и не могат да надделеят над Догановите партии ГЕРБ, ИТН и ДПС с около 190 депутатски мандата .
  И, защо отговаряш само за една част от моя коментар ? Я ме светни за мотивите на същите партии да не направят правителство с огромното си мнозинство ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#8] от "Роси":

  Мхм а как ще пази свидетел сега срещу другаря Рашков и резидента, ммм? Ша ма светнеш ли? Никак?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 84. 84 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Че той ако трябваше да се самосезира на всяка партенка на агент академик щеше да е в перманентен процес на самосезиране...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 85. 85 Профил на krokodil_gena
  krokodil_gena
  Рейтинг: 67 Весело

  А брадатата руква Гешеф какво ще я прави? Почасово ли ще я пуска и ще има ли екстри за клиентите?

 86. 86 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#77] от "niksan1":

  Лошото е, че ИТН пак може да се наместят в парламента и докато се правят на опозиция, пак ще подкрепят негласно ГЕРБ, ДПС и Гешев.

  Бивш tww09306483.
 87. 87 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#82] от "niksan1":

  За официално правителство на ГЕРБ, ДПС и ИТН пречка е само и единствено страхът на Сараите, че улицата ще ги помете...!

  Бивш tww09306483.
 88. 88 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#87] от "Petleshev":

  Така е, ДПС искат да не са официално в коалицията.

 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  До коментар [#2] от "diq55699032":

  Жената се е изразила предлно ясно и точно.
  При това логически е защитила тезата си.....
  За разлика то твоите недомлъвки и подсмърчания!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Гневно

  До коментар [#8] от "Роси":Мхм а как ще пази свидетел сега срещу другаря Рашков и резидента, ммм? Ша ма светнеш ли? Никак?
  —цитат от коментар 83 на НеНаСтраха Решетников Вирусов


  Ето го следващия клакьор на Гешев!
  Прочети внимателно следващия цитат несретнико -
  "И втората цел
  - трупане на информация от службите за насочване на наказателните производства в предпоставени посоки
  Тази втора възможност на Бюрото за защита да обслужва неявни цели е далеч по-опасна за върховенството на правото. Не е за вярване, че прокурорът, който и да е той, ще се загрижи за сигурността на свидетел, чиито показания биха противоречали на обвинителната му теза. Дори ако способстват за разкриване на истината.."

  Ако си неспособен да схванеш идеята за предпазената чрез закон безпристрастност, морална чистота на правосъдието вината си е изцяло на собствената ти некадърност и пристрастно мислене.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на Пламен Карапетков
  Пламен Карапетков
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#58] от "Wornoxmaniak":

  Колкото герберунгел😃😃

 92. 92 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1221 Весело

  До коментар [#5] от "Ангел Ангелов":


  До коментар [#1] от "telqk":Следващата крачка е закриване на очевидно ненужната длъжност съществуваща по наследство от вишинската структураТолкова е очевидно, че не трябва да има главен прокурор, че от няколко часа ровя да намеря държава без главен прокурор и не успявам. ..
  —цитат от коментар 5 на Ангел Ангелов  До коментар [#5] от "Ангел Ангелов":« … от няколко часа ровя да намеря държава без главен прокурор и не успявам … «Значи лошо ровиш .В САЩ министърът на правосъдието е и главен прокурор . Доколкото зная, главен прокурор има в Русия, както е имало и в СССР по времето на Сталин . Тогава такъв е бил Андрей Януариевич Вишински и лично под негова команда, тогавашното НКВД и българската ДС, са измъчвали и ликвидирали Никола Петков .Ай сиктир на такъв главен прокурор, с почти неограничена и бесконтролна власт !
  —цитат от коментар 25 на niksan1


  Функция "Главен прокурор" има във всички нормални държави, с различно име😃 Разликата е как действа, и как се контролира неговата дейност.

  По нашенско главния прокурор е служител в Мин' на правосъдието, и неговия формален шеф е правосъдният министър. Чийто (на министъра) шеф е премиерът. И ВЪПРЕКИ това този служител в мин' на правосъдието внесе обвинителен акт срещу ДЕЙСТВАЩ премиер (наш Биби), и процесът срещу Биби почна още като беше действащ премиер😃

  А, а разследването и събирането на доказателствата беше извършено от полицията, от един отдел за подобни престъпления, с формален шеф министърът на полицията, подчинен (формално) на СЪЩИЯ действащ премиер.

  Та...да цитирам китайския мъдрец: Няма значение цветът на котката, важното е тя да лови мишки😃 А на който е главен прокурор да си върши работата, без значение чий служител е и кой го контролира да не сгази лука. Не напразно в нормалните държави има разделение на властите (законодателна, изпълнителна и съдебна) които би трябвало да са независими, и да се контролират взаимно.

  Не е за пренебрегване и ЧЕТВЪРТАТА власт (журналистите) които би трябвало да е наблюдателя на другите 3 власти и своевременно да информира избирателите за к'о ста'а (и да интерпретира по сложни неща на разбираем език)😃

  Иначе (аПЦурден сценарий) 121 умника могат да ги дрогират чрез храна/напитки от бюфета в НС, и да гласуват закон "За ушната хигиена". Където в член 132, алинея 17 д пише "...и на всеки над 40 г' да му се отреже лявото уШо!"😃 Изпълнителната власт би трябвало да приложи закона, освен ако съдебната власт не го обяви за антиконституционен. Но ЧЕТВЪРТАТА власт веднага би трябвало да информира хората за това, и всеки би тръгнал със сопа която да размахва като види двама полицая с ножици😃😃😃


  Сценарият е аПЦурден, ама да ви припомня подобен такъФ: Преди няколко години в НС приеха закон за борба срещу неплащането на акциза на тютюна. В (например) член 27, линея 5 ж' беше написано "забранява се производството и вноса на цигарени гилзи". "Жигарена гилза" е опаковката на обикновенна цигара ама без тютюна. Който може да се купи от магазин с платен акциз, или контрабанден внос, или директо от производителите. Не забраниха вносът/производството на филтри и цигарени хартийки та ччовек сам да си свие цигарка, САМО гилзите!

  Законът се прие с мнозинство. Едно от министерствата прати екипи ДЕН СЛЕД приемането на закона да спрят работата на фабриката Юри Гагарин (95% от нейните приходи бяха от производство на цигарени гилзи). Фабриката почти фалира. Онуй шиши купи фабриката на безценица, и след няколко месеца отмениха закона😃

  Съдебната система не реагира на този шашав закон, журналистите-също, иначе нямаше да се стигне до това ПОРЕДНО ограбване...

  НИКОЙ

  До коментар [#25] от "niksan1":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  И още една причина в подкрепа на преместването на Бюрото към МП: не само прокуратурата има право да иска защита на свидетели, адвокатите също имат право на защитени свидетели и няма как те да бъдат охранявани от другата страна по съответното дело.

 96. 96 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  Пеевски също нямаше да е велик без многобройната му охрана дори в сградата на НС.
  Борисов също нямаше да е велик без ръкоплясканията на трудовите колективи и събранията по селата
  Доган също нямаше да е велик без сараите.
  Задкулисните ръководители нямаше да са велики ръководители без "проф." пред името.
  Наличието на отдел "Агитация и пропаганда" не може да се прикрие.
  Другарите от Задкулисието доста се пооляха с величаенето на своите паравани с едничката цел - народът да не разбере, че си плаща за да бъде заблуден.

 97. 97 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Леле како!
  Коя държавност, на лобистите на радеФ и на държавните изменници?
  Гешев ще 'оцелее' и без това бюро.
  Вашата клика е тази която срива държавността, и това става ясно на все повече хора.
  Е все някой трябва да е партиен писач на статии.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#99] от "George Pantev":

  Трябва да си много специална порода социопат за да ми обясняваш как Гешев бил читав човек. На самата му физиономия е изписано как в един друг живот би бил отличен охранител в концлагер.

  България, къде е нашия change we can believe in?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK