Политиците се страхуват да подкрепят ваксините, за да не изгубят гласове

Не е редно медицинските специалисти да изнесат отговорността при поставянето на третата доза. МЗ трябва да си влезе в ролята.

© ЦВЕТЕЛИНА БЕЛУТОВА, Капитал

Не е редно медицинските специалисти да изнесат отговорността при поставянето на третата доза. МЗ трябва да си влезе в ролята.Адвокат Мария Шаркова, специалист по медицинско право, коментира по БНР ситуацията с коронавируса.


За нападнатия ваксинационен пункт във Варна


Аз към изключително впечатлена от случая във Варна, ако мога да използвам тази мека дума, защото случаят е изключително тревожен. И то най-вече заради реакцията на прокуратурата, която започна проверка, представете си, срещу медицинските специалисти в самия пункт, подпомагайки разпространението на абсолютно неверни и невежи тези по отношение на разрешението за тези ваксини, включително разкриването на този пункт. Изключително е тревожно, когато фалшива информация е подемана от прокуратурата и легитимирана от властите.
За третата доза


Отдели се прекалено голямо внимание на третата доза ваксина, при условие че имаме сериозен проблем с първата и втората. Юридически поставянето на трета доза е off label, извън кратката характеристика на продукта, доколкото Европейската агенция по лекарствата все още не се е произнесла за бустерните дози. Освен произнасяне на експертния съвет по тази тема е необходимо и министърът на здравеопазването да регламентира това със заповед.


Това не е сторено и поради тази причина лекарите, които прилагат тази трета доза, са поставени, изложени са на риск, особено при възникване на някакви сериозни нежелани постваксинални реакции у пациентите.


Не е редно медицинските специалисти да изнесат отговорността при поставянето на тази трета доза. МЗ трябва да си влезе в ролята.


Относно ваксинирането на бременните жени експертният съвет по акушерство и гинекология излезе с ултимативна препоръка те да не се ваксинират, която не беше основана на съществуващите научни доказателства. Впоследствие препоръката беше свалена, но вредата вече беше нанесена.


Ковид-19 новата криза на XXI в.
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

За поведението на управляващите


Изглежда, нашите политици са изключително страхливи да подкрепят ваксините, за да не изгубят гласоподаватели, които са настроени срещу ваксинопрофилактиката. Това е изключително неприятен проблем, защото каскадата от избори ни постави в ситуация политиците да говорят удобни неща за привличане на гласоподаватели, без да се интересуват, че това тяхно говорене се отразява сериозно върху общественото здраве.


Всеки, който не се ваксинира, допринася за това да се затруднява достъпът до медицинска помощ в препълнените болници в условия на пандемия.


С фалшиви сертификати за ваксинация се манипулира статистиката и се създава още по-голям риск за общественото здраве чрез подобни престъпни практики.


Когато прекалено много тежко болни ваксинирани хора постъпват в болници и умират, може да се проследи, има такава възможност - къде са издадени техните сертификати, кога са поставени тези ваксини.


Цялото интервю слушайте в звуковия файл.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  Политиците се страхуват да подкрепят ваксините, за да не изгубят гласове
  =======================
  Работата на политиците е да изпълняват волята на суверена.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Мисля, че тази идиотия е типична нашенска. И не са само политиците. Журналистите безсрамно платя рейтинг от идиоти антиваксъри. Учените също не си дават зор, с малки изключения, а други направо са се хвърлили в политиката с антиваксърски козове. В Италия появата на мошенически антиваксърски, антиковидски твърдения веднага се атакува в медиите от учените. Разнищват публично компетентността на мошеника, дисертацията му, твърденията му. И след това мошеникът увяхва като препикано мушкато и повече никой не го взема насериозно.

 3. 3 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  Политици антиваксъри - Яворе, Патсис, спите ли?

 4. 4 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 985 Неутрално

  За дълбоко съжаление, нивото на нашите политици е адекватно на политическата и всякаква друга култура на народа ни, сиреч клони към нулата

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  Стадния имунитет е все по-близо благодарение на ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ.
  Както е видно от всички официални статистики те не умират в момента за разлика от повече от 10% от ваксинираните!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Политиците се страхуват да подкрепят ваксините

  какви са тези ваксини чувствителни дето им трябва подкрепа?
  Да не би на представителите на Биг Фарма да им трябва подкрепа за да си напълнат гушата с държавни пари?

  Колко пари са дадени на Пфайзер, АЗ и подобни?

  Търг правен ли е ?
  С каква цена да спечелили доставчиците?

 7. 7 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Хайдееее, още една истеричка се изходи по въпроса. Започва много да ми харесва политическата криза, точно защото ни гарантира свобода от тези клинични хипохондрици.

 8. 8 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 670 Любопитно

  Изобщо кой нормален човек ще рекламира продуктите, които кой знае защо упорито наричат ваксини?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 9. 9 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  "Когато прекалено много тежко болни ваксинирани хора постъпват в болници и умират, може да се проследи, има такава възможност - къде са издадени техните сертификати, кога са поставени тези ваксини."

  Туй е новата опорка :). Довчера ни убеждаваха че видиш ли няма ваксинирани в болниците и те не умирали от Кашлицата. Откъде тогава бе другаре се появиха тия толкова много хора с "фалшиви сертификати" (изобщо неясно как точно ги преценихте че са такива)? Няма ли да ни споделите в дненвик и интервюто на световноизвестния професор :) Радка Аргирова, за да се посмеем. Видиш ли тия пенсионери дето влизат в болниците и умират спестявали месеци наред от 300 левовите си пенсии за да се сдобият с "фалшив сертификат", който точно пък на тези хора, който масово влизат в болниците над 65 години изобщо не им трябва щото са пенсионери и не ги задължават на работното им място да са ваксинирани.

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2835 Любопитно

  "Всеки, който не се ваксинира, допринася за това да се затруднява достъпът до медицинска помощ в препълнените болници в условия на пандемия." - а поредният човечец, с пневмония, разкарван по болници, така загрижени за здравето? Впоследствие "отговорните" леч ебни заведения се обясняват, че пациент с такова име не бил постъпвал при тях! КОЙ и ЗАЩО допринася за ограничен достъп?! Адвокатката трябва да допринася за справедливо обсъждане, протичане, решаване на въпроси за здравето, въпреки "страхуването" на едни или други.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Който казва истина печели омраза!

  "Ще се мре, яко ще се мре!" - примерно.

  Или: "Вие сте грозна и глупава!"

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 12. 12 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  От статията става ясно, че трябва да отсвирим демокрацията и да не правим това, което иска над 90 процента от хората в държавата ами да слушаме брюкселските чиновници, които са ни поставили бройка за постигане. Последно за демокрация ли сме или за диктатура?

 13. 13 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  ...С фалшиви сертификати за ваксинация се манипулира статистиката и се създава още по-голям риск за общественото здраве чрез подобни престъпни практики.
  Когато прекалено много тежко болни ваксинирани хора постъпват в болници и умират, може да се проследи, има такава възможност - къде са издадени техните сертификати, кога са поставени тези ваксини. ...
  —цитат от коментар 0 на Дописката


  Много ключов момент, на който трябва да се обръща сериозно внимание.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Дамата е права!
  За съжаление онези, които се правят на "политици" в отечеството така и не разбраха, че "партия" етимологично произлиза от идеята за "част" от обществото.
  Всички се опитват да се харесат на всеки- в политиката това роди и продуцира чалга!!!
  Резултатите са плачевно известни!!!

 15. 15 Профил на В началото бе словото ...
  В началото бе словото ...
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Ще изгуят много гласове!!!

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#15] от "В началото бе словото ...":

  Особено в махалите и гетата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Отговорността е на министъра на здравеопазването, премиер - министъра и Президента! Другите политици не са длъжни да подкрепят или да отричат ваксинацията. Май авторката се опитва да оневини първите трима и да разхвърли вината на повече глави!

 18. 18 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Бойко Борисов не се страхува. Ваксинира се на живо пред цяла България и агитира за това и другите да го направят.


  Страхуват се накои други мишки с врабчи сърца.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 19. 19 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Адвокат Мария Шаркова? Която се обяви срещу носенето на маски в началото на пандемията, защото било протовозаконно?

 20. 20 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4562 Неутрално

  До коментар [#19] от "pamela":

  по конституция не е законно.

 21. 21 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Стадния имунитет е все по-близо благодарение на ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ.Както е видно от всички официални статистики те не умират в момента за разлика от повече от 10% от ваксинираните!!!
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  Къде има такава статистика?

 22. 22 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Политиците се страхуват да подкрепят ваксините, за да не изгубят гласове=======================Работата на политиците е да изпълняват волята на суверена.
  —цитат от коментар 1 на atmanpg


  Този "суверен" - понякога виждате ли го с вас в стаята? промъква ли се? особено вечер?

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#19] от "pamela":

  Факт!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#21] от "taratanki":

  Ти кажи. Нали си царя на статистиките. Нали знаеш да четеш с разбиране всяка информация.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 699 Неутрално

  От статията става ясно, че трябва да отсвирим демокрацията и да не правим това, което иска над 90 процента от хората в държавата ами да слушаме брюкселските чиновници, които са ни поставили бройка за постигане. Последно за демокрация ли сме или за диктатура?
  —цитат от коментар 12 на Billy Pilgrim


  Аз искам нещо много просто - слушайте който искате - Мангъсаров, руската пропаганда, кака Сийка от пред блока, Копейкин и т.н. светила ма мауката - но ако не си ваксиниран - просто нямаш достъп до болница ако си с КОВИД симптоми. Точка. За останалите заболявания - заповядайте и се лекувайте - но ако си с КОВИД + тест - ще мреш в къщи.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 26. 26 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Ако извадим хората до 20-на годишна възраст, които на практика го изкарват безсимптомно и почти безпроблемно, то останалата част от населението има поне 45% покритие - или е преболедувало или е ваксинирано. А най-вероятно е и над 50% покритието. Около мен през последната година имам 4 - ма души, кото са се срещали със сигурност с вируса и къде по-тежко или по-леко, къде безсимптомно са живи и здрави. Нито един от четиримата не е в официалната статистика.

 27. 27 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тsonkooo":

  Не е точно така. Когато се застрашава общественото здраве не е незаконно.
  А тя ми извади едни аргументи от рода, че ако някой бил заразен, по закон си стоял вкъщи, а ако не е заразен, не можели да го задължат да носи маска, понеже не разнася зараза. И това при положение, че тогава нямаше достатъчно добри тестове за разпознаване на заразените. Цитираше нещо като презумпция за незаразеност, все едно че вирусът се съобразява с правото?! Или пък заразените са толкова добросъвестни, че ще си стоят вкъщи и няма да разнасят заразата.

 28. 28 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  До коментар [#22] от "mastikata":

  Когато нямаш какво да кажеш - най добре е да си мълчиш.

 29. 29 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Аз искам нещо много просто - слушайте който искате - Мангъсаров, руската пропаганда, кака Сийка от пред блока, Копейкин и т.н. светила ма мауката - но ако не си ваксиниран - просто нямаш достъп до болница ако си с КОВИД симптоми. Точка. За останалите заболявания - заповядайте и се лекувайте - но ако си с КОВИД + тест - ще мреш в къщи.
  —цитат от коментар 25 на mastikata


  Напълно съм съгласен с теб, обаче всякакви мерки да се премахнат - маски, дистанции, затваряния и т.н. Всичко, разните там щабове, мабове - всичко да се разпусне и да не чувам думата Ковид по медиите. Който се разболее и не е ваксиниран да не го приемват в болница при горните условия.
  Сигурен съм, че след половин година Ковида ще изчезне при тези условия ....


 30. 30 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 118 Неутрално

  До коментар [#14] от "selqnin":

  Какъвто фатмака, такава и ротата.....

 31. 31 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  “Политиците се страхуват да подкрепят ваксините, за да не изгубят гласове”
  ——
  А журналистите се страхуват да посочат поименно страхливите политици. Се очевидни неща, ама лаф моабет да става

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 32. 32 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Когато на Шипка саботираха мерките и обясняваха какви са щамовете, трупаха антиковид поппулярност. Непопулярните мерки ги докараха на власт и труповете вече са тяхна отговорност. Сега ги е страх да въведат мерки, че друг популист ще ги яхне.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 33. 33 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5895 Весело

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Колко процента от "ваксинираните" наистина са ваксинирани? Нали, "кмете", гръмко се хвалеше под една друга статия, че това е гарантирано от ГЕРБ и ти си знаел отдавна, че има такава практика, обаче никой не ти бил вярвал?
  Нали там в сянката знаете всичко?
  Ние сме заслепени от слънцето и не знаем....
  Та 10% добре ли е?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 34. 34 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 705 Неутрално

  [quote#25:"mastikata"][/quote]

  добре е по същата логика и дебелите да не се приемат в кардиологиите, алкохолиците - в чернодробните отделения, а пушачите - в белодробните. Да видим тогава кон боб яде ли.

 35. 35 Профил на 44bond_street
  44bond_street
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Още повече се страхуват да подкрепят паникьорските фейкове. Разсейват се.
  Като гледат, че няма нито едно правителство по света, което казва: Няма да се ваксинираме у нас.
  В Куба почват да вакиснират и бебетата. И знаят какво правят.

 36. 36 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 715 Неутрално

  На тези избори няма да подкрепя формация, която не застава силно зад ваксините, дори ако се наложи да не гласувам. Думата лидер идва от "водя", а не от "следвам".

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#33] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Ти кажи. Нали си запознат. Поне един се намери да признае, че съм предупреждавал.
  Кой администрира регистъра ?
  Аз или някоя герберска калинка???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#21] от "taratanki":Ти кажи. Нали си царя на статистиките. Нали знаеш да четеш с разбиране всяка информация.
  —цитат от коментар 24 на КМЕТ В СЯНКА


  Питам, защото не съм виждал. И понеже ти го пишеш, ми е любопитно откъде черпиш знания.

 39. 39 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Ако извадим хората до 20-на годишна възраст, които на практика го изкарват безсимптомно и почти безпроблемно, то останалата част от населението има поне 45% покритие - или е преболедувало или е ваксинирано. А най-вероятно е и над 50% покритието. Около мен през последната година имам 4 - ма души, кото са се срещали със сигурност с вируса и къде по-тежко или по-леко, къде безсимптомно са живи и здрави. Нито един от четиримата не е в официалната статистика.
  —цитат от коментар 26 на georgievb


  Пак питам, ако толкова много хора имат защита, защо мрем като за световно, в сравнение с другите страни, където няма толкова преболедували, ама има ваксинирани?

 40. 40 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#25] от "mastikata":

  Ако си ваксиниран с Ковид - също. Щом ваксината не ти е помогнала, мри си у вас. В болниците да влизат само здрави хора, болните да си стоят у тях си.

 41. 41 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Отдели се прекалено голямо внимание на третата доза ваксина, при условие че имаме сериозен проблем с първата и втората. Юридически поставянето на трета доза е off label, извън кратката характеристика на продукта, доколкото Европейската агенция по лекарствата все още не се е произнесла за бустерните дози. Освен произнасяне на експертния съвет по тази тема е необходимо и министърът на здравеопазването да регламентира това със заповед.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Колегата като че ли не вижда естествената обратна връзка между двете: желанието за "първа-втора игла" (една ваксинация) и теорията за "бустера". Когато на масовата публика кажеш "Ваксинирах се, приключих и отивам да прегръщам възрастния ми баща", но после - отначало по-срамежливо, после все по-настъпателно (Ирзаел с неговите сертификати) тикаш "бустера" към статут на неизбежен, каква реакция очакваш в масовото съзнание? Според мен никаква изненада няма в реакцията на немалка част от тези, които се колебаят за "първа-втора игла", да продължат да са на стенд-бай, заради новоизникналата теория "бустера".

  Освен това нашето МЗ реагира даже светкавично по повод "бустера". Даже го и назова по производител: "Пфайзер!". Реагира часове, след като CDC каза същото. Без да има грам своя идея по въпроса (сещам се за времената НРБ - СССР) - интересно защо европейският регулатор не побърза да реагира толкова бързо.

  Въобще, мейнстриймът (медии, власт и фармакомпании) изобщо не се свени да вкарва къде по-малки, къде по-големи манипулацийки в общата картина. Както и да е, всеки си забелязва сам и да си съди.

  Но духът на адвоката е първият, който трябва да разбере идеята за "доброволност" в истинския ѝ смисъл. Убеждаването е нещо друго, но мейнстриймът май дава добър принос в собственото си компрометиране. Реален.

 42. 42 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#25:"mastikata"]
  —цитат от коментар 34 на Anton Andonov
  добре е по същата логика и дебелите да не се приемат в кардиологиите, алкохолиците - в чернодробните отделения, а пушачите - в белодробните. Да видим тогава кон боб яде ли.[/quote]

  Срещу КОВИД, за разлика от заболяванията изброени от вас има одобрена и БЕЗПЛАТНА ваксина. Пушачите и пиячите освен това не блокират болниците за месеци и спират всякаква останала дейност - т.е. освен тях започват да умират и пациенти с други заболявания заради липса на прием.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 43. 43 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 306 Весело

  Извън темата, но винаги ми е било супер смешно как някои си слагат професията пред името-АДВОКАТ Еди-кой-си, сякаш това е някаква титла. Не съм виждал някой да се пише зидар Митко Александров или ватман Станчо Тошев. Но както е казал народа "Никога не е късно да станеш за резил"!

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#38] от "taratanki":

  Вчера харесаха ли ти линковете?
  Учи науката логика и ще разбереш как съм разбрал.
  Учене му е майката. И практика!
  УЧЕНЕ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5895 Неутрално

  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз НЕ ЗНАМ. Затова питам. Защото хем се твърди че ваксинирани се разболяват хем се твърди, че има фалшиви ваксинирани. На мен ми се струва, че повечето болни ваксинирани, са ваксинирани само на хартия.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 46. 46 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Извън темата, но винаги ми е било супер смешно как някои си слагат професията пред името-АДВОКАТ Еди-кой-си, сякаш това е някаква титла. Не съм виждал някой да се пише зидар Митко Александров или ватман Станчо Тошев. Но както е казал народа "Никога не е късно да станеш за резил"!
  —цитат от коментар 43 на astra_explorer


  Може би - просто има амбициозни родители. Защо мислите, че не е име?

 47. 47 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1299 Любопитно

  - но ако не си ваксиниран - просто нямаш достъп до болница ако си с КОВИД симптоми. Точка. За останалите заболявания - заповядайте и се лекувайте - но ако си с КОВИД + тест - ще мреш в къщи.
  —цитат от коментар 25 на mastikata

  А тия дето са с една игла?
  А после който спре на втора и откаже трета игла, да има ли достъп до болница?
  А който спре на десета?
  А тия с усложненията от ваксината ще ги пускаме ли в болница?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#45] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Възможно е. Гарантирано от герб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#43] от "astra_explorer":
  Никой никого нее спрял да си слага професията пред името, ако счита за необходимо.
  Аз лично проблем в това не виждам.

  До коментар [#43] от "astra_explorer":
  "Извън темата, но винаги ми е било супер смешно как някои си слагат професията пред името-АДВОКАТ Еди-кой-си, сякаш това е някаква титла. Не съм виждал някой да се пише зидар Митко Александров или ватман Станчо Тошев. Но както е казал народа "Никога не е късно да станеш за резил""


  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 50. 50 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#38] от "taratanki":Вчера харесаха ли ти линковете?Учи науката логика и ще разбереш как съм разбрал. Учене му е майката. И практика!УЧЕНЕ!!!
  —цитат от коментар 44 на КМЕТ В СЯНКА


  Знам, че трябва да уча.
  Ама откъде бе човек, като не ми пускаш информация.

 51. 51 Профил на aspet
  aspet
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Няма нищо лошо политицити да подкрепят ваксинирането. Стига под подкрепа да не се разбира "леко" насилие.
  Така, че какво означава според автора подкрепа? Бой с пръчки? Да се забранят мнения/съмнения против тези конкретно ваксини? Забрана за достъп и отличителни знаци?

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#50] от "taratanki":

  От учебниците мамин.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Стадния имунитет е все по-близо благодарение на ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ.Както е видно от всички официални статистики те не умират в момента за разлика от повече от 10% от ваксинираните!!!
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  Според кои статистики? И какви са тия проценти. 10% от какво точно. Щото 10% от ваксинираните в световен мащаб са десетки милиони

 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#53] от "filofob":

  Според статистиката на МЗ на РБ мамин.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1389 Весело

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма такава статистика татиното.
  Иначе, една проста математика-според същата тази статистика към момента напълно ваксинирани са 1324137. Изчисли ли колко са 10% от тях? Пак според статистиката починалите са 20,812. Та, така!

 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#55] от "filofob":

  Ето ти я тиквичке мамина
  https://coronavirus.bg/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  До коментар [#56] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ние в тоз сайт влизаме малко по-навътре от заглавната страница,

  Та ей това вече е СТАТИТИКА
  https://coronavirus.bg/bg/statistika
  https://coronavirus.bg/arcgis/apps/opsdashboard/index.html #/cda0386944af4b81a5161aacec190f33
  И пак, как се получава, че според теб едно 130 000(спрямо броя напълно ваксинирани) са се гътнали. А според официалната статистика всиски починали от КОВИД са "само" 20,812
  Да не сравнявам с броя получили само една доза, че ще излезе, че сме затрили цялото население на Варна.

 58. 58 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 805 Любопитно

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ко
  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#48] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#52] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Виждаш ли си нивото, като те хванат на тясно почват умалителните и отговор на въпроса с въпрос!!! По - ниска топка от теб във форума трудно ще намеря!

 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  До коментар [#1] от "atmanpg":

  Не , работата на политиците е да правят , каквото е добре за суверена, затова са избрани, а не да му угаждат.

 60. 60 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Нагличка адвокатска статийка.
  Прицелите са 2 но без отговори на:
  -С какво "в България" или някъде се промениха съществуващите научни доказателства, че впоследствие препоръката да бъде свалена?
  -Оправдание на фалшификациите около Ковид вируса, данните и скапаното ни здравеопазване ли са няколко менте-сертификата, като замазване на това, че в болници постъпват заразени с вируса и ваксинираните.

 61. 61 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Тцъ! Вече и политиците не вярват на ваксините. Особена на Фазера и Астрата.

 62. 62 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  За дълбоко съжаление, нивото на нашите политици е адекватно на политическата и всякаква друга култура на народа ни, сиреч клони към нулата
  —цитат от коментар 4 на alg57373608


  Явно си имаш твой, титаничен герой - политик на североизток..

  Пръв въведе Задължителни ваксини, уволнява, ограничава, изправя пред съд..

  "Москва стала первым городом в мире, где прививка против COVID-19 обязательна не только для работников больниц, но и для многих государственных служащих или работников коммерческих компаний..."

  ----------------------

  Освен твоят герой - да дойде с танкове, а ти да го посрещаш - не виждам как ще ти се изпълнят мечтите за твърда ваксинационна ръка..

 63. 63 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  До коментар [#1] от "atmanpg":Не , работата на политиците е да правят , каквото е добре за суверена, затова са избрани, а не да му угаждат.
  —цитат от коментар 59 на Роси


  Като любимият ти Путин ???

 64. 64 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  И политиците, но и медиците, като започнеш от СЗО та до нашите, тези половинчати изказвания и мънкане. Също така хващането на въдицатана от медици, медии и пациенти на конкурентната атака срещу Астра Зенека, всичко това вкупом докара до това дередже.
  Друг и вероятно специфичен, ама не политически, а по-скоро от недоверие и податливост на чутото от агенция "Една жена каза", подсилено от т.н. социални мрежи и балканска глупост, обсняват защо сме на последно място.

 65. 65 Профил на мАГариан
  мАГариан
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Успехите на имунизациите срещу различните шарки, да ме прощавате за каламбура с фамилията на г-жата, може би са създали у нечии глави "головокружение .. (..от успехов)". Просто заклеймените проявяват благоразумие, защото се чуха и отрезвяващи реакции от научните среди и така, всъщност, е постигнат един либерален идеал - всеки да управлява живота си, дори това да води до смъртта му ..

 66. 66 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Тази адвокатка не разбира нищо от медицинско право! Затова не е разбрала, че гражданите поискаха номера на разрешителното за употреба на територията на страната и номера на партидата, който удостоверява, че разрешителното се отнася за същата партида.

  Никой не е искал да затварят пункта във Варна, а само да удостоверят, че всичко е законно. След като видяха, че са ги хванали в нарушение, хорицата, които извършваха незаконни ваксинации сами си избягаха като видяха полицията. Те бяха толкова млади, че не мисля, че са били медицински лица изобщо.

 67. 67 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  абе за ''случая'' у Варна имаше клипче:
  дойде един чиляк и културно поиска от бодящите некви докименти за партидата , която използваха.
  онея се фръцнаха , извикаха некви хора , взеха си хладилните чанти и заминаха .
  за кво ''нападение'' става въпрос ?

 68. 68 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#66] от "otrqdnik":

  карай ся- води се ''брутално нападение'' .
  ако бяха ги залели с мазут, патешка перушина и ги бяха подгонили с криваци по площада , щеше да е сеира

 69. 69 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  гайс,време е да изкарат щурмоваците пременени в ЯХБЗ , които да подкарат плоскоземния-антиваксър Ганя и да го набодат насила .
  тва ако бяхме немци или поне малко германци , щеше да стане , ама на - булгар, булгааааар....

 70. 70 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  ''Когато прекалено много тежко болни ваксинирани хора постъпват в болници и умират, може да се проследи, има такава възможност - къде са издадени техните сертификати, кога са поставени тези ваксини.''

  пхахахахахаха...
  има си хас да не са фалшиво ваксани и за тва са се разболели .
  не можем и да допуснем , че може и ваксата да е афиф, нали ?

 71. 71 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Голяма хора пушат, друга група пият, трети са с наднормено тегло, четвърти имат други проблеми, но няма целенасочени усилия профилактично да подобряваме здравето на лечими неща, за да не затрудняваме системата в бъдеще пък било то и при появявата на следващата пандемия. Явно ако си мрем поетапно е ок, но ако случайно вземем да идем до болницата едновременно тогава ставаме грешници. Да, сигурно ваксинираните по-малко ходят до болница и да някои болести сме ги изкоренили с ваксини. След като текущите ваксини обаче не предотвратяват от боледуване и не спират разпространиението значи това не е най-добрият начин за борба с това заболяване, а и ако ще трябва на 6-9 месеца да се боцкаме с нещо това лечение ли е или е зависимост буквално по аналогия с наркоманите?

 72. 72 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  .. След като видяха, че са ги хванали в нарушение, хорицата, които извършваха незаконни ваксинации сами си избягаха като видяха полицията. ..
  .. Те бяха толкова млади, че не мисля, че са били медицински лица изобщо.
  —цитат от коментар 66 на otrqdnik


  Една вечер видях едни младежи в парка - ваксинират се сами ..

  Като ги наближихме - и се махнаха ..

  Същият случай, както във Варна ..

 73. 73 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  .. но ако не си ваксиниран - просто нямаш достъп до болница ако си с КОВИД симптоми.
  Точка.
  За останалите заболявания - заповядайте и се лекувайте - но ако си с КОВИД + тест - ще мреш в къщи.
  —цитат от коментар 25 на mastikata


  Абсолютно .. !

  Ама и ако си ваксиниран!

  Щом си се докарал до там- ЗНАЧИ НЕ СИ СПАЗВАЛ МЕРКИТЕ!

  Или си бил на дискотека и си беснял, или си ходил в Калофер, или си се мандахерцал по паркове и нагло си се цопвал по пейките , или си се шматкал по планините..

  И ето - Ковид!

  Щом си болен и вече си доказал, че си недисциплиниран - мри в къщи.. !

 74. 74 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Дамата е права!За съжаление онези, които се правят на "политици" в отечеството така и не разбраха, че "партия" етимологично произлиза от идеята за "част" от обществото.
  Всички се опитват да се харесат на всеки- в политиката това роди и продуцира чалга!!!Резултатите са плачевно известни!!!
  —цитат от коментар 14 на selqnin


  И да сравним с Путин, а???!

  Въведе задължителни ваксини, наказва лошите и нехайните ..

  Ето:
  ----------------------
  .."Преображенският районен съд в Москва е признал за виновна Любов Собол (бивш юрист на ръководения от Алексей Навални Фонд за борба с корупцията - ФБК) по обвинение в подстрекателство към нарушение на санитарните норми по време на пандемията от COVID-19. .."
  -------------------

  И още:

  -------------
  ... "Говорителят на най-известния критик на Кремъл Алексей Навални - Кира Ярмиш, е призната за виновна в нарушаване на правилата за безопасност при коронавирус.
  Това реши руски съд.."
  ----------------

  Кефи ли те?

  Ще ходиш ли да му посрещаш танковете - те ще донесат ковидна дисциплинираност!

  Путин властва ЧРЕЗ СТРАХ!

  Да припомним ТОЙ ЗАТВОРИ ЦЯЛАТА СИ ДЪРЖАВА С КАРАНТИНА!

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/02/4049676_putin_obiavi_april_za_neraboten_v_rusiia_zaradi/
  -----------------
  "Путин обяви април за неработен в Русия заради коронавируса"
  -----------------
  Неговите медии подклаждат истерии, самият той донагнетява напрежение и уж се крие вдън земя в ковиден бункер!
  Той печели, ако на населението му се всаждат идиотски страхове ..

 75. 75 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 992 Неутрално

  А то всъщност е обратното, политиците ще спечелят гласове ако подкрепят науката и здравия разум т.е. ваксинирането, а не бабините деветини и невежеството.

 76. 76 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  А то всъщност е обратното, политиците ще спечелят гласове ако подкрепят науката и здравия разум т.е. ваксинирането, а не бабините деветини и невежеството.
  —цитат от коментар 75 на Борис


  Ярък пример - Путин и Русия ..

  Путин въведе задължително ваксиниране и отвя на изборите опозицията ..
  Втората партия - КПРФ - Комунистическа Партия на Руска Федерация - е с 12,67 %..

  Комунистите пак ядоха бой ..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK