Главният прокурор може да бъде освободен предсрочно по министерско искане

Сезиращата функция на министъра на правосъдието до Висшия съдебен съвет обхваща председателите на ВКС, на ВАС и главния прокурор, което не нарушава конституционния баланс между властите.

© Юлия Лазарова

Сезиращата функция на министъра на правосъдието до Висшия съдебен съвет обхваща председателите на ВКС, на ВАС и главния прокурор, което не нарушава конституционния баланс между властите."Дневник" публикува от lex.bg становището на Съюза на юристите по конституционно дело №17/2021 г., образувано по искане на Министерския съвет Конституционният съд да даде задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 130в, т. 3 от Конституцията на Република България, като отговори на въпроса: "В правомощията на министъра на правосъдието по чл. 130в, т. 3 от Конституцията на Република България включва ли се възможността да прави предложение за предсрочно освобождаване от длъжност на председателя на Върховния касационен съд, на председателя на Върховния административен съд и на главния прокурор в хипотезата на чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията?". Съдът беше сезиран от правителството, след като Висшият съдебен съвет отказа да гледа като недопустимо искането на министъра на правосъдието за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.


Считаме за безспорно, че председателите на върховните съдилища и главният прокурор са действащи магистрати, независимо от осъществяваните от тях функции на административни ръководители. Това следва и от логическото тълкуване на препращането на чл. 129, ал. 3, изр. 2 към чл. 129, ал. 2 от Конституцията, което обуславя извод, че заемащите тези висши магистратски длъжности също могат да бъдат предсрочно освобождавани от длъжност при наличието на предпоставките по чл. 129, ал. 3, т. 5 от основния закон.


В чл. 130в, т. 3 от конституцията е уредено правомощието на министъра на правосъдието да прави предложения за назначаване, повишаване, понижаване, преместване и освобождаване от длъжност на всички съдии, прокурори и следователи. Същевременно няма конституционен текст, който да позволява тълкуване в насока, че това министерско правомощие не може да бъде осъществено по отношение на "тримата големи" в съдебната система, в случай, че някой от тях е допуснал "тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт" по смисъла на чл. 129, ал. 3, т. 5 от ЗСВ.
В тази връзка следва изрично да се посочи, че когато Конституцията установява изключения за председателите на ВКС и ВАС и за главния прокурор, тя го прави изрично (чл. 129, ал. 6), а нормата на чл. 130в, т. 3 не предвижда подобно изключение. Т.е. няма конституционно (а и законово) основание да се приеме, че председателите на върховните съдилища и главния прокурор са изключени от кръга на магистратите, по отношение на които министърът на правосъдието може да поиска освобождаването им от длъжност.


Процедурата по освобождаване на председателите на ВКС, на ВАС и на главния прокурор е огледална и аналогична на тази по назначаването им. В този контекст следва да се приеме, че министърът на правосъдието има правомощието да инициира както процедурата за техния избор, така и тази за освобождаването им, включително и за предсрочното им такова в хипотезата на чл. 129, ал. 3, т. 5 от конституцията.


В съответствие с конституционната уредба това общо правомощие е доразвито в един своеобразен нормен комплекс от разпоредби (чл. 175, ал. 5 във връзка с чл. 173, ал. 3) й Закона за съдебната власт и кореспондира с трайната и последователна в това отношение практика на Конституционния съд през годините. Според тази практика, сезиращата функция на министъра на правосъдието до Висшия съдебен съвет обхваща председателите на ВКС, на ВАС и главния прокурор, което не нарушава конституционния баланс между властите в отклонение от принципа за тяхното разделение, закрепен в чл. 8 от конституцията.


По изложените съображения Съюзът на юристите в България изразява становище, че в правомощията на министъра на правосъдието по чл. 130в, т. 3 от Конституцията на Република България се включва възможността да прави предложение за предсрочно освобождаване от длъжност на председателя на Върховния касационен съд, на председателя на Върховния административен съд и на главния прокурор в хипотезата на чл . 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1212 Неутрално
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  На всеки престъпник Главния прокурор му пречи! Другите нито ги интересува, нито знаят кой е!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Въпросът драги мамин е НА КОИ ПОМАГА!?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  "тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт"
  ——
  Не разбирам ко ви пречи тоя некадърник … един барем от добрите олигарси да беше окошарил, а то иното нищо. Или борбата е да сложим наш човек на тая ключова позиция? Рашков става ли?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  Аз пък очаквам днес бойко да си посипе главата с пепел и да признае как Радев само за 24 часа намали умрелите от Ковид от 310 на САМО 145
  До коментар [#3] от "lz2":

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 595 Неутрално

  „Главният прокурор може да бъде освободен предсрочно по министерско искане“ – Заглавието
  *************************************************

  Евалла на Янаки Стоилов от БСП!
  Досега той е направил нещо реално за да бъде изритан Гешев от Прокуратурата.
  Онези от Дем.БГ само плямпаха по улиците.
  Преди Янаки Стоилов от БСП и Президентът Румен Радев (подкрепен и от БСП) се опита да не допусне Гешев до шефството място.

 8. 8 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":Въпросът драги мамин е НА КОИ ПОМАГА!?!?!?
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Въпросът мамин е ЗАЩО ЗАКАЧА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО НА ДОБРИТЕ ОЛИГАРСИ! всичко друго са приказки за глупаци!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  До коментар [#7] от "hrx16647690":

  А точно този ВСС няма как да стане. Не говоря нарочно за ябълки като френския посланик и за зависимости и корупция като бойко защото не съм нито един от двамата и ще ме изтрият незабавно.
  Но всеки има слава на раменете и може да събере 1+1.
  Дори и най-заклетите фенове и фенки на статуквото като другаря от коментар №3.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":

  Добрите са тези мамин, чието имущество и свобода НЕ ЗАКАЧА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 849 Неутрално

  И цените затова тръгват нагоре. Коронална палячовщина.

 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Весело

  Айде сега е на ред Янаки да си го ,,причини”

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  Което пък становище поражда въпроси относно компетентността на легендарен с борбата си с Цацаров бивш министър на Борисов.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 115 Неутрално

  И цацата, и цацата!!!

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 15. 15 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Ти никога ли не четеш какво точно пишеш?

 16. 16 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":

  Тъй като имаш вътрелна информация, стана ли ясно Владко от къде е взел милионите за офиси и къщата? Провериха ли го вече?

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  До коментар [#16] от "gogo2011":

  И за шехерезада не е ясно а за сокола и на намагнитения пеев въобще е забранено дори да се коментира.
  Чисти като момини сълзи!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Нали си задигна косачка и тракторче - ще стане озеленител. 😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Конституцията и законите ни май не са толкова лоши, но прилагането им куца (с двата крака). И всичко опира май до морала, не само политици и властимащи, на всеки един от нас - карането с превишена скорост се наказва със сериозна глоба, но аз имам човек и срещу някой лев или услуга ще излъжа системата, ще мина тънко/ тоя е карал като луд но що да го глобявам в полза на държавата, като мога да му взема някой лев?

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  На всеки престъпник Главния прокурор му пречи! Другите нито ги интересува, нито знаят кой е!
  —цитат от коментар 3 на lz2


  Това е съвсем очевидно невярно.
  Живея на друг континент и очевидно съм толкова дребен, че да пиша във форума на Дневник, т.е. никакъв престъпник просто няма как да бъда.

  И все пак ме интересува и зная кой е Цацаров.

  Съгласен съм, че е кукла на конци, точно като предшественика си и много бих се радвал да бъде разкаран. Нищо чудно и той да се зарадва, особено ако е безболезно.

  Не очаквам на негово място да бъде сложен някой честен и почтен.

  Но практиката на честа смяна, а защо не и търсене на отговорност, неминуемо ще повиши стандарта на вършената работа, която при него е наистина на ужасно ниско ниво.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 22. 22 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2536 Весело

  В учебниците по Магнаурско право няма такъв текст. Тия за какви се мислят?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 23. 23 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Това е съвсем очевидно невярно.
  Живея на друг континент и очевидно съм толкова дребен, че да пиша във форума на Дневник, т.е. никакъв престъпник просто няма как да бъда.

  И все пак ме интересува и зная кой е Цацаров.

  Съгласен съм, че е кукла на конци, точно като предшественика си и много бих се радвал да бъде разкаран. Нищо чудно и той да се зарадва, особено ако е безболезно.

  Не очаквам на негово място да бъде сложен някой честен и почтен.

  Но практиката на честа смяна, а защо не и търсене на отговорност, неминуемо ще повиши стандарта на вършената работа, която при него е наистина на ужасно ниско ниво.
  —цитат от коментар 21 на Боби Колев


  Цацата отдавна не е главен прокурор, сега в момента е Каскетчо.

 24. 24 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  [quote#8:"lz2"][/quote]

  Ми добре де, опита се да натика Прокопиев, нали?
  Съда го плесна през ръцете.
  Да кажеш, че съда подкупен - разбирам, възможно е.
  Обаче 10-на присъди от ЕС срещу България - незаконен арест, неспазване на правата; бездействието по случая с изнудвачите на самия премиер на страната Бойко Борисов, полицейския произвол без ефективни наказания за повечето участници в него...бе да не почваме, то край няма.
  Всички улики сочат, че Гешев е най-малкото некомпетентен, а много по-вероятно и съвсем изкъсо държан да не гледа в определена посока.
  Толкоз за добрите олигарси...той просто се дъни на много, ама много по-широк фронт от тях.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 25. 25 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  [quote#23:"nikolay."][/quote]

  Извинявам се за грешката, тук е малките часове на нощта, а аз имах дълъг ден.

  Не че има голяма разлика между Цацаров и Гешев. Втория е по-мутренизирана версия на първия, който е малко по-ерудиран.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  “На всеки престъпник Главния прокурор му пречи!”

  Наистина ли?

  За престъпниците Гешев е РАДОС, щото вместо да им напише грамотно формулирани обвинителни актове, им носи допълнителни доходи във вид на обезщетения за прокурорски произвол.

  В престъпните среди вече си пожелават за Коледа, Великден и рождени дни: Айде, за много години, и да те съди Гешев. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#24] от "Боби Колев":

  “Всички улики сочат, че Гешев е най-малкото некомпетентен, а много по-вероятно и съвсем изкъсо държан да не гледа в определена посока.”

  Нека не забравяме, че звездата на Иван Гешев изгря след делото КТБ, по което беше ВОДЕЩ прокурор.

  И като такъв не си причини да се досети чии са инициалите ДП, ДП1, Д.П., DP и прочие в доказателствения материал по делото, заради което бе повишен в Главен прокурор.

  Като такъв вече втора година не си причинява да установи коя е Мата Хари, бърка Осемте Джуджета с Десет малки негърчета, вика на Бойко Борисов “шефе” и се отчита пред Pi ar Sevi Boiko с есемеси по време на парламентарна комисия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Не, не му пречи. Напротив - помага. Я, колко от тези престъпници се разхождат свободни и необезпокоявани. Даже и да има нещо, прокуратурата ги изкарва чистички и неооетнени. Същински ангели. Тя е страшна само за дядо Пройчо, който си вари домашнярка под сайванта и за Асан, който е откраднал две кокошки на баба Гуна. Или за бибероните в будките.

 30. 30 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Неутрално
 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#5] от "Gretel":

  Не пак някой наш човек. А човек, който си върши работата.

 32. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#7] от "hrx16647690":

  Е, не с лошо. Те са умни и красиви, само за реклама, ама не могат да работят. Не са свикнали.

 33. 33 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Абе намалете му мандата на 3-4 год. и толкоз. Юристи-мюристи ду.айте супата. Той е от вас и вие сте като него.
  7 год. огромна власт - и нито за годините говорят, нито за властта, което означава, че са от другия отбор със същите - мутренски намерения...

 34. 34 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Пак грантаджийски адвокатски пледоарии.
  Скука...

  Знанието е сила, информацията - власт
 35. 35 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Че то точно главния каскет прокурор е баш престъпника,понеже слага чадър на престъпните мафиоти,което го прави на практика рецидивист.
  Материала,материала.

 36. 36 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  КС няма ли да се произнесе по жалбата на Янаки Стоилов по този казус?

 37. 37 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  и пръскачки знае как се хакват. има опит така да се каже.

 38. 38 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1406 Любопитно

  На всеки престъпник Главния прокурор му пречи! Другите нито ги интересува, нито знаят кой е!
  —цитат от коментар 3 на lz2

  Искаш да кажеш, че всеки който е против Каскета е престъпник ли?

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  До коментар [#12] от "Resurrection":

  " Айде сега е на ред Янаки да си го ,,причини”"

  Янаки вече е назначен за конституционен съдия, но неговият заместник на поста може да го направи ! След изборите, според постигнатите резултати, със сигурност ще се действа срещу каскет и компания.......

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#37] от "doctor.no":

  "...и пръскачки знае как се хакват. има опит така да се каже."

  Този казус с косачките и тракторчето ме заинтригува, честно казано.

  За какво ли им трябвал на муджахедините от "Охрана на свидетели" подобен селскостопански инвентар? И къде ли е сега той? Явно, дори да е бил зачислен за поддръжката на ливадата в Дом № 5, вече не е там. Тогава?

  Да не е на някоя вила за 2 милиона евро в полите на Витоша, купена с 3000 лева месечна заплата? ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2665 Неутрално

  До коментар [#13] от "дерибеев":

  +++ в десетката

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 42. 42 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Може да иска, да поиска или да желае, но нищо повече... Що се хващате на инсинуацията в заглавието на Дневник? Предсрочно може да бъдат освободени само от онези, които са ги избрали, независимо кой какво иска.

 43. 43 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#19] от "zhoo":

  Така си е. Помня на времето министъра на вътрешните работи при крадлив дедо, че каза (цитирам по памет) имаме добри закони, голями глоби и строги наказания за нарушителите. Просто не се прилагат качествено.

 44. 44 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":

  В казармата имаше една максима на командния състав, че на аскера не е добре да му се оставя свободно време, защоти мисли и прави глупости. Водени от нея на наборните непрекъснато им се измисляше безсмислен понякога труд.
  Явно и тук може да го има този подход.

 45. 45 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Гоем смех

  Христовата реформа каза не!

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 46. 46 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6192 Любопитно

  Съюзът на адвокатите сигурно не са чели Конституцията, щом застъпват подобно становище?

  В демокрациите има разделение на властите, не може министър на правосъдието (особено Янаки социалиста) да кадрува в съдебната система, въпреки че когато Янаки е бил комунист е ставало без проблем.

  ДБ: Време е да спечелим България
 47. 47 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Некои партии, чиито предизборни кампании са Гешев и Пеевски пак ще се чудят, защо са им такива резултатите на изборите. Но те работят за пари, така че поне парите ще си вземат

 48. 48 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Точно две години, как здравите сили водят епична борба срещу Главния Каскет. Захранвана с пари на обвинените олигарси, тази титанична битка премина през различни етапи. От коленичене пред резидента, през горещи молби за помощ към ЕС и Кьовеши, до употребата на забранени от ООН боеприпаси, като яйца и домати. Всичко това доведе до първия стратегически успех- от кръволока беше отнето БЗС. Продължавайки войната със същия интензитет, гешоборците основателно се надяват, след още три години да постигнат окончателна победа и свалят Г.П. Победа, другари!!!!

 49. 49 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4261 Неутрално

  На всеки престъпник Главния прокурор му пречи!
  —цитат от коментар 3 на lz2


  с изключение този на България , който е защитник на престъпниците, на най-главните престъпници.

 50. 50 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  Недосегаемият главен прокурор е много удобен на мафията. Достатъчни са една Мая и един Бареков за да бъде извършен преврат. Опита за конституционна промяна бе торпилиран от комунисти и ДПС, но Х. Иванов не намери законово основание за смяна, а подаде оставка.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  Правилно, друзьями! Никакви такива отживели лиготии като разделението на властите!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 52. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  До коментар [#49] от "tacheaux":

  На кои престъпници е защитник Главният прокурор?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  Нали си задигна косачка и тракторче - ще стане озеленител. 😆
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  Ами не, ще стане адвокат и ще изкарва кинти. Пита се какво би правил Ристю на негово място, след като е със спрени адвокатски права?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 54. 54 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Я пак.
  Нещо за разделение на властите?
  Това е мечтата на ДБ юристите, техен министър на правосъдието и подчинен му главен прокурор. Мечтиии...

 55. 55 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  "ще стане адвокат и ще изкарва кинти. "

  В съдружие с Петьо Еврото

 56. 56 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Съюзът на адвокатите сигурно не са чели Конституцията, щом застъпват подобно становище?...
  —цитат от коментар 46 на Полковник Паликъщов


  Те конституцията са я чели, ама конституция мангизи не дава

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 57. 57 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  "Съдът на ЕС препотвърди, че КПКОНПИ не противоречи на правото на съюза"

  тука тая новина не я видяхме..

  ти закъсняяяя, ужастно заъсняяяяя

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 58. 58 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Първо, това в становище на някакво НПО - независимо от гръмкото му име то няма как да представлява някой друг освен собствените си членове (и финансови благодетели).

  Становището им е нелепо - то би означавало, че ГП е подчинен на Министъра на Правосъдието - т.е. е част от Изпълнителната Власт

  Другият нелеп момент е, че няма как Министър да свали от власт някой, който е избиран от НС. Такъв може да бъде свален само от НС.

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#55] от "doctor.no":

  "В съдружие с Петьо Еврото..."

  В реална бизнес среда Гешев никога не би могъл да бъде съдружник на Петьо Еврото, най-много подизпълнител.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#58] от "Николов":

  Кой е избиран от НС?
  ГП се избира от ВСС, който се председателства от МП.
  МП може да номинира кандидат за ГП.

 61. 61 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Когато и да си заминат каскета и ВСС, все ще е безкрайно късно. Жалки слуги на мафията.
  —цитат от коментар 1 на rumen_s


  Интересно кога любезните журналисти от тази медия ще бъдат доволни ? Когато се намери сигурен начин за уволнение на ТОЗИ главен прокурор или проявяват интерес към казуса въобще ! И бих попитал ако Лозан Панов / който ще грасува за Радев / е главен прокурор пак ли ще се провокира такъв интерес към отстраняването му !

 62. 62 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#57] от "diq55699032":

  Пропуснали я.
  Но Цацаров не.
  Ще има пак дела и запори...

 63. 63 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами отговора е лесен - каквото кажат бойкакев, дребния гном, маяма, донякъде и зеления чорап

 64. 64 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4261 Неутрално

  До коментар [#49] от "tacheaux":На кои престъпници е защитник Главният прокурор?
  —цитат от коментар 52 на Alarmstufe Rot


  На тези , на които отказва да образува наказателни дела и на тези , които оправдават в съда поради некачествени обвинения.

 65. 65 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  На всеки престъпник Главния прокурор му пречи! Другите нито ги интересува, нито знаят кой е!
  —цитат от коментар 3 на lz2


  И от какъв зор трябва да го освобождаваме? За да не може да прибере Радев след импийчмънта? За държавна измяна и за масово убийство?

  За 8 000 убити в Сребреница Радован Караджич беше осъден на доживотен затвор. КОЛКО ДУШИ УМРЯХА ОТ КОВИД-19 В РЕЗУЛТАТ НА МАСОВОТО ЗАРАЗЯВАНЕ С ВИРУСА, ИЗВЪРШЕНО ОТ РУМЕН РАДЕВ?

  Или за да му се размине на Кирчо с една глоба от 300 лева? Вместо с петнадесет години затвор? Защото не е само до попълването на документ с невярно съдържание, а до всичко, извършено след това, когато се е представял за министър, без в действителност да е такъв...

  Или за да не се разбере СЪПРИЧАСТНОСТТА НА ЛИЦЕТО ХРИСТО ИВАНОВ КЪМ ИЗВЪРШЕНИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ПОЛОВИН ГОДИНА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

  ИЛИ ЗА ДА МОГАТ ВРЕМЕННО ПРИБРАНИТЕ В АРЕСТА ЕДРИ ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТНОВО ДА СЕ ЧУВСТВАТ В БЕЗОПАСНОСТ?

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#64] от "tacheaux":

  ГП заяви, че е един обикновен администратор, грижи се да има навсякъде тоалетна и принтерна хартия, тонери, косачки за трева, трактори, където е необходимо и т.н.

 67. 67 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 446 Неутрално

  [quote#21:"Боби Колев"][/quote]"......Живея на друг континент и очевидно съм толкова дребен, че да пиша във форума на Дневник, т.е. никакъв престъпник просто няма как да бъда. И все пак ме интересува и зная кой е Цацаров...."
  Вяро май си на друг континент.... може и умствено. - Цацаров какъв ти се привижда в номента? Не е главен прокурор от няколко години.......

 68. 68 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2979 Весело

  Пак грантаджийски адвокатски пледоарии.Скука...
  —цитат от коментар 34 на pag


  Завчера Пеевски, вчера Борисов, днес Гешев... и така до края на света :)))))))))) Смисълът на живота на една маааалка част от българите. Да не кажа нищожна.

 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#65] от "gr52":

  "МАСОВОТО ЗАРАЗЯВАНЕ С ВИРУСА, ИЗВЪРШЕНО ОТ РУМЕН РАДЕВ?"

  Това си е направо за специализирана помощ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#69] от "Norman Granz":

  По всички медии тръбят да се мери редовно температурата, ама на, не всички слушат.

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#66] от "doctor.no":

  "ГП заяви, че е един обикновен администратор, грижи се да има ... косачки за трева, трактори, където е необходимо и т.н."

  Например на вилата за два милиона евро на Pi ar Sevo Boiko, ако му прати есемес с емотиконче. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#5] от "Gretel":

  Не ги окошарва той. Прави го съдът. :)

  А в България адвокатите носят парите на съдията. На повечето квалификацията им до това се свежда. Съдийското съсловие е едно от най-богатите. И политическата конюнктура не е на страната на Гешев . Ако не успеят да го спрат по законов път, ще го спрат с оглушителен медиен вой, след което всички, податливи на хипнозата, ще треперят от възмущение, че още не са го прибрали тоя.

 73. 73 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2979 Весело

  "Съдът на ЕС препотвърди, че КПКОНПИ не противоречи на правото на съюза"тука тая новина не я видяхме..ти закъсняяяя, ужастно заъсняяяяя
  —цитат от коментар 57 на diq55699032


  Съдът на ЕС за втори път развърза ръцете на Цацаров

  https://www.24chasa.bg/novini/article/10348658

  Обърни внимание кои спират отнемането на милионите - 2019 г. - съдия Петя Алексиева от Софийския градски съд.

  "Година по-рано, през 2018 г., друг състав на СГС, който

  гледа делото срещу Цветан Василев,

  отправи подобно запитване. Съдът и тогава отговори, че гражданската конфискация не противоречи на правото на съюза.

  346 дела, които бяха спрени, ще бъдат възобновени отново.

  Сред тях са тези срещу Арабаджиеви, Баневи, Миню Стайков, Цветан Василев, Васил Божков.

  Незаконно придобитото имущество може да се отнема по силата на т.нар. гражданска конфискация независимо от развитието на наказателното дело.

  Това постанови съдът на Европейския съюз (ЕС) в Люксембург на 28 октомври. Става дума за имущество за милиони и дори милиарди левове."

  А лаладжиите нека се напъват - и срещу Гешев, и срешу Цацаров.

 74. 74 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#55] от "doctor.no":

  С когото си иска. Може и с Петьо Еврото. Той, за разлика от Ристю, не е с отнети адвокатски права.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Например на вилата за два милиона евро на Pi ar Sevo Boiko
  —цитат от коментар 71 на Norman Granz


  Кутевчетата сте известни с това, че мразите истината, но ти се отличаваш и сред тях. Къде я видя тази вила за ДВА МИЛИОНА ЕВРО?

 76. 76 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#69] от "Norman Granz":

  Ми не е. Мога и събитие по събитие, но е излишно. Ако го няма в "Дневник" - има го в свободните български медии; в тия, чиито журналисти не са на 112 място по свобода на словото, както журналистите на самия "Дневник" писаха за себе си...

  ПРИЧИНАТА, НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ИСКА ДА СЕ ВАКСИНИРА НЕ Е НИТО В "МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ", НИТО В "ТЕЖКОТО НАСЛЕДСТВО ОТ МИНАЛОТО", НАЙ-МАЛКО ПЪК - В "ТЪПИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД".

  ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ И ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР НА СТРАНАТА СА ЯРКО ИЗРАЗЕНИ АНТИВАКСЪРИ.

  ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО МАСОВИТЕ ЗАРАЗЯВАНИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ИЗВЪРШЕНИ ОТ РАДЕВ, ТЕ СА ОТДЕЛЕН ВЪПРОС.

  И НЕ, НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ И НАЛУДНОСТИ НЯКАКВИ. СТАВА ДУМА ЗА ШИРОКО ОПОВЕСТЕНИ В МЕДИИТЕ СЪБИТИЯ.

 77. 77 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#55] от "doctor.no":"В съдружие с Петьо Еврото..."В реална бизнес среда Гешев никога не би могъл да бъде съдружник на Петьо Еврото, най-много подизпълнител.
  —цитат от коментар 59 на Norman Granz


  А Ристю ще им прави кафета и ще бърше масата.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 78. 78 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#64] от "tacheaux":

  Общи приказки. Както обикновено.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#75] от "uvtest":

  "Къде я видя тази вила за ДВА МИЛИОНА ЕВРО?"

  Ами ето я:

  https://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/Vila_Arnaudova1.jpg

  Според теб, колко струва (не питам за колко са й я продали, това са различни неща)? В квартала, където живея, доста по-малки вили вървяпт по над два милиона.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на Velocio
  Velocio
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Първо, това в становище на някакво НПО - независимо от гръмкото му име то няма как да представлява някой друг освен собствените си членове (и финансови благодетели).Становището им е нелепо - то би означавало, че ГП е подчинен на Министъра на Правосъдието - т.е. е част от Изпълнителната ВластДругият нелеп момент е, че няма как Министър да свали от власт някой, който е избиран от НС. Такъв може да бъде свален само от НС.
  —цитат от коментар 58 на Николов


  Първо, това становище е поискано от КС във връзка с делото. Такива становища КС иска от всички заинтересовани според него организации и ведомства. Второ, определените от вас за нелепи моменти в становището показват, че нито имате някакво юридическо образование, нито можете да четете текст с разбиране. За сведение - министърът има право да предлага кандидати за главен прокурор и за председатели на върховните съдилища. Значи ли това според вас, че те са му подчинени? Трето, министърът не сваля от власт никого. Той може да поиска от ВСС да гласува за това (ако такова е решението на КС по настоящото дело), но дори и там няма право на глас. А най-смешното от нелепия ви коментар е, че главният прокурор се бил избирал от Народното събрание. Ха! Ха! Ха!

  Това, гешевчетата с каскетчетата, сте много ясни. С вишу от магнаурската школа и нахалство до небесата.

 81. 81 Профил на Velocio
  Velocio
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#65] от "gr52":

  Хапчетата!!! По-бързо, че положението е неспасяемо!

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#80] от "Velocio":

  "А най-смешното от нелепия ви коментар е, че главният прокурор се бил избирал от Народното събрание. Ха! Ха! Ха!"

  Така е, когато възпитаниците на спорстните школи (специалност "свободна борба") внезапно почнат да четат Аристотел...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Благодаря на неплатените съфорумци за трезвите оценки на коментарите.
  Не се познаваме, но ми е приятно да виждам, че още има хора, които мислят.

 84. 84 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Весело

  До коментар [#77] от "Alarmstufe Rot":

  Ми когато недоучилия Хаджигенов реши да си сравнява юридическите знания с Гешев, се наложи да търчи от Пленарна зала до тоалетната. А Ицето изобщо не излезе от нея. През цялото време си стоя там, та дано не се разбере колко е юрист всъщност.

  Дайбългаристите си съдраха това отверстие, с което говорят - няма да му споменавам името, защото ще ме баннат, да се присмиват на Дани Кирилов, но Дани Кирилов завършва със собствени усилия, а на Ицето му пишат оценките, както се изтърва да си каже Близнашки, "защото е на Бойкикиева".

  Дани Кирилов става успешен адвокат и печели всички дела, които води, Ицето и последният кокошкар не иска да го наеме, та се налага, коги не проси по фондациите, да го хранят майка му и жена му.

  Дани Кирилов може "и на коляното си" - цитирам поне петнаесе дайбългаристки трола, да напише вариант на Конституция, с който да се стартират обсъжданията, на горкото Ице две години му плащаха, за да си мисли "риформата" и единственото, което успя да измисли беше: "няма да е пет на шест, ами ще е шест на пет"..

  И после се чудят дайбългаристите, след като цели две години реваха срещу този тъп народ, дето не искал да ги избира и си намериха друг народ - в чужбина, що пък другия народ взе, че им се изплю в лицето и масово гласува за многократно по-културния от всички тях, взети заедно, ГОСПОДИН Станислав Трифонов. Ами той даваше повече - седем осми!

 85. 85 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#79] от "Norman Granz":

  https://www.mediapool.bg/piarkata-na-premiera-kupila-luksozna-kashta-za-1-mln-lv-news308311.html

  Или как къща продадена от чужд гражданин за 500 000 евро, гешоборците по снимка я оценяват на 2 000 000 евро.

 86. 86 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Може да спорим за личността на Гешев ( аз съм за неговото не само уволнение но и най-малкото проверка по някои въпроси около него), но прочетете текста , ако обичате. Да, КС повтърждава правото на съответния министър да предложи уволнение, но дали ще бъде уволнен решава ВСС, а не министъра. И като знаем кои са във ВСС, какво да очакваме - Магдалинчев Ко, тези "изключителни" ( но не с правните си визии, а с подлизурството и шуро-баджо) хора от ВСС да гласуват против Гешев - може, ама в някой друг живот.

 87. 87 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Весело

  До коментар [#81] от "Velocio":

  Ау! Нищо по-банално ли не можа да измислиш? Дежурната спасителна реплика на изпаднал в ступор трол...

  П. П. Не пия хапчета. А, веднъж преди около 20 години - две таблетки аналгин срещу главобола, че имах да редактирам нещо и не бях спал три дни. По 100 цигари и между осем и дванадесет кафета дневно. Осигуряват бодър дух, желязно спокойствие и ясна мисъл. :)

 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#85] от "uvtest":

  "...гешоборците по снимка я оценяват на 2 000 000 евро."

  Добре де, да не се караме. Това едва ли ще спре Гешев да иде да й окоси ливадата с някоя неправомерно присвоена косачка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  До коментар [#79] от "Norman Granz":

  Ма ти верно ли живееш в такъв богаташки квартал?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 91. 91 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2979 Гневно

  Съдияятааа, съдияятааа и резултааатааа!!!

  Делото "Анчови" - още един позор, след делото "Борилски"

  https://www.24chasa.bg/novini/article/10352228

 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#89] от "gr52":

  "Мурзилка, колко според теб струва една косачка, та да си струва да я присвоява човек? "

  Ами този напълно уместен въпрос го задай на г-н Гешев, който има неотчетени косачки и малко тракторче.

  За какво са му - той си знае...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Това едва ли ще спре Гешев да иде да й окоси ливадата
  —цитат от коментар 88 на Norman Granz


  Няма лошо. Когато след 3 години му свърши мандата и слезе от поста ГП, може да отиде и да я окоси. Казват, че работата на чист въздух е полезна за здравето.

 94. 94 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  И то като има право да предлага, но във ВСС гласуват и прокурорите, които ги е страх от шефа си не постигаме нищо. Адвокатите трябва да се контролират от съдии и прокурори. Прокурори от адвокати и съдии. Съдии от адвокати и прокурори. В този смисъл ако ВСС е органът наказващ и награждаващ то в него трябва да има равни части от трите съсловия. Ако имаме задължително повече кандидати от вакантните позиции може да вкараме парламента и президента да назначават половината от всяка група. За това обаче трябва да преравим сериозно Конституцията

 95. 95 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#90] от "Alarmstufe Rot":

  Някой от колегите се беше хванал на грандоманските му приказки и на някакъв фалшив "фацебоок" профил и си беше въобразил, че е бивш генерал от КДС. Дребното пропагандистче Норман!

 96. 96 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#92] от "Norman Granz":

  Аууууу! Не само "неотчетени косачки", ами и цяло "малко тракторче"! Много ли ти липсват доносите?

  П. П. въпросът ми беше риторичен. Ако направиш една бърза справка за цените, ще останеш разочарован от "крупното присвояване", извършено от Гешев... Това, на което викаш "тракторче", го търси като "райдър" - не фирмата, а устройството...
  Между другото, той в къщи ли си ги занесе? :)

 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  До коментар [#96] от "gr52":

  "Ако направиш една бърза справка за цените, ще останеш разочарован от "крупното присвояване", извършено от Гешев..."

  Ами явно за него държавното е ничие, а ничието може да го гепи, колкото и да не може да се съпоставя по стойност с един ремонт за 350 хиляди лева на държавния му имот или с един мултитемпературен охладител за домашнярката от Мирково.

  Не виждам защо мен изкарваш виновен за тази му ... особеност... ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4261 Неутрално

  До коментар [#64] от "tacheaux":Общи приказки. Както обикновено.
  —цитат от коментар 78 на Alarmstufe Rot


  Общи приказки ли са фактът , че всяка година българският данъкоплатец плаща милиони за обезщетения на обвинени и оправдани в съда? Падането на обвинения в съда означава , че или обвиненията са некачествени или те са резултат на умишлен прокурорски тормоз над неудобни на властта хора. Колко са осъдените мафиоти или висши политици?

 99. 99 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Весело

  До коментар [#97] от "Norman Granz":

  Явно доносите наистина ти липсват...

 100. 100 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#98] от "tacheaux":

  С цялото ми уважение към теб: означава едното от двете неща, които посочваш, само и единствено ако вината не може да бъде в друго, освен в работата на прокуратурата. Аз бих обърнал внимание и на странната симбиоза, на "синергията", както би се изразил полуграмотния руски резидент, между съдии и адвокати... И на бързото забогатяване при първите - много по-бързо, отколкото при вторите. Знам, че по презумпция за съдии се избират най-честните, но пак по презумпция - няма как всички да са такива...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK