Нова политическа интрига с участието на ГЕРБ, НЗОК и Александровска болница

Доц. доктор Александър Оскар

© Капитал

Доц. доктор Александър Оскар"Дневник" публикува текста на "Капитал" за нов казус в Александровска болница.


Доц. д-р Александър Оскар завежда очната клиника на Александровска болница и Катедрата по офталмология на Медицинския университет - София. Всекидневно той преглежда много деца и възрастни, а също и оперира. Заедно с това Оскар е председател на организацията на евреите в България "Шалом". Но стана широко известен като един от дейните участници в разкриването на порочния начин, по който се е управлява Александровска болница по времето на бившия й директор и здравен министър на ГЕРБ проф. д-р Костадин Ангелов.


Точно преди изборите в неделя, когато социологическите проучвания сочеха ГЕРБ като първа политическа сила, в медии, близки до партията, се появиха статии, че доц. Оскар е източвал здравната каса и ще бъде глобен за извършените прегледи една година назад. След тези статии към него заваляха антисемитски заплахи, като първата е била от фирма за събиране на дългове, щедро кредитирана от Българската банка за развитие по време на управлението на ГЕРБ, а впоследствие адвокат Елена Гунчева, кандидат-вицепрезидент на Костадин Костадинов, срещу която "Шалом" преди време подава сигнали за антисемитски изказвания, обвинява в социалните мрежи евреите за "всички хубави неща, като се започне от Голгота".
В отговор Американският еврейски комитет публикува своята позиция в подкрепа на доц. Оскар и "Шалом" и призова за битка срещу антисемитизма.


Какви обаче са фактите. Справка в столичната здравна каса показва, че решение по казуса с проверката все още няма. Глобата ще бъде не за медицински дейности или източване на здравната каса от болницата, а за административни нарушения в поликлиниката, които пък не са извършени от доц. Оскар, а от администрацията. Самият доц. Оскар обаче продължава да бъде убеден, че в основата на акцията по очернянето му стоят ГЕРБ. Той изтъква пред "Капитал", че от хилядите договорни партньори на здравната каса в София и техните проверки проверяват само него и неговите колеги за една година назад и "изтича" информация само за една проверка, без тя да е приключила и без той да има вина.


От постовете му във фейсбук става ясно, че той намира случилото се за поръчка на проф. Костадин Ангелов към столичната здравна каса.


"В допълнение фирмата, от която първо получих заплахи, е варненска, а това е един от избирателните райони на Ангелов. За подопечните медии на ГЕРБ, които разпространиха явна лъжа, дори не коментирам. Просто считам, че те са очаквали да се върнат на власт и да започнат с лова на несъгласни", казва доц. Оскар.


Директорът на СЗОК Иванка Динева от своя страна обясни пред "Капитал" конкретния казус и е категорична, че до края на миналата седмица не й било известно решението на арбитражната комисия по казуса с проверката на ДКЦ "Александровска" и все още не е взето решение как ще бъде санкционирана поликлиниката, нито пък, че има нотка на политическа поръчка в казуса. "Непонятно за мен е личното тълкуване на подобна проверка, защото това е част от нашите задължения. Ежедневно се извършват планови проверки, проверки по сигнали и жалби на всички лечебни заведения в София - 609 общопрактикуващи лекари, 1397 дентални лекари, 529 аптеки, 477 специалисти и 81 болници", коментира Динева пред "Капитал".


За каква проверка става въпрос


През август малко след множеството разкрития на служебното правителство за начина, по който е била управлявана Александровска болница по времето на Ангелов и неговите наследници - проф. Димитър Буланов и проф. Борис Богов, който е нефролог по специалност, в диагностично-консултативния център (поликлиниката) на "Александровска" започва проверка от столичната здравна каса. Тя е по сигнал на лекарка нефролог, която вече не работи в центъра. Служителите на здравната каса решават да проверят и документацията на общо седем лекари.


"Случайно или не, заедно с мен всички те са противници на маниера на управление на проф. Ангелов, проф. Богов и заместник-директора по онова време Мария Куманова, участници в групата "Заедно за Александровска", а освен това са и очни лекари от моята клиника", казва доц. Оскар.


В случая здравната каса проверява медицинската документация и намира нарушения в нея. По традиция това са най-лесните глоби за инспекторите - винаги в медицинската документация могат да бъдат пропуснати подписи на лекари или пациенти, печати, да е въведен неправилно номерът на направление и други грешки, а обикновено не лекарите, а сестрите и най-често администраторите оформят документацията за отчет пред НЗОК, като в това време лекарите преглеждат. Същото се случва и в болниците. Здравната каса често отказва да плати извършено лечение само защото не са попълнени всички възможни отметки по документацията.


В конкретния случай родители на деца с проблеми с очите са били изпратени с направление за преглед от своите лекари и след като прегледите са приключени, не са се подписали под направлението или листа. Това казва и Иванка Динева.


"Лечебното заведение не е проверявано по отношение оказването на медицинска помощ. Проверена е дейността на ДКЦ, като при всички проверени лекари са открити едни и същи нарушения, които са в работата с медицинската документация. Констатирани са липса на подписи на родители, липса на прикачени направления за хоспитализация, амбулаторни листове. Това са административни нарушения и ние не очакваме, че докторът сам си пише листа, най-вероятно те са извършени от администрацията, хората, които се занимават с обработването на документацията", казва Динева.


Тя допълва, че контрольорите извършват самостоятелно своите проверки, а след това по доклада им се произнася арбитражна комисия към касата, която е самостоятелен орган с равен брой членове от БЛС и СЗОК. "Решението на комисията се докладва на директора на СЗОК и в неговата компетентност е само формирането на размера на санкцията в конкретния случай. Ако решението е взето с 3 на 3 гласа, тогава директорът трябва да вземе решение да санкционира или не, но когато е 6 на 0, както сега, мога да взема решение само за размера на санкцията, което ще направя в момента, в който експертите подготвят проекта", казва Динева.


Тя не коментира какъв ще бъде размерът на санкцията за документацията. В съобщение от СЗОК от предния ден става ясно, че са проверени 2741 амбулаторни листа за прегледи на доц. Оскар в извънболничната помощ, става въпрос за административно нарушение и проверката не касае клинични пътеки и процедури за лечение в болница. Постъпило е и становище от "Александровска", че не са съгласни с констатациите, с което арбитражната комисия не се е съобразила. Глобата за административни нарушения от този тип е от 50 до 150 лв. за документ, откъдето пък се получава колосална сума, с която според медии трябва да бъде глобен Оскар.


Поръчка или рутинна работа


Според договора й, посочен от доц. Оскар във фейсбук, Динева е работила за "Александровска" до началото на 2015 г., а по същото време тя е била съветник на здравния министър д-р Петър Москов. През септември 2015 г. Динева става подуправител на Националната здравноосигурителна каса, след като тогавашният подуправител д-р Димитър Петров подаде оставка заради дълбок конфликт с д-р Москов. През 2017 г., при предишното служебно правителство,


Динева е уволнена от тогавашния управител на НЗОК д-р Глинка Комитов. Поста й зае отново д-р Димитър Петров, който сега е заместник-министър на здравеопазването. Самата Динева осъди здравната каса за възстановяването си, а междувременно беше съветник на вицепремиера Валери Симеонов и след това на Мариана Николова по здравни и социални въпроси. В края на декември 2020 г. Динева е назначена за временно изпълняваща длъжността директор на столичната каса, а през февруари тази година печели конкурса и става постоянен директор на най-голямото регионално поделение на здравната каса - столичното.


Динева коментира пред "Капитал", че е била адвокат в периода, в който не е работила в държавни институции.


"Не ме е срам от това, защото работя от 2002 г. само в сектор здравеопазване. В случаите, в които съм изпълнявала публични длъжности, не съм извършвала нито юридически, нито икономически консултации с оглед двете ми образования. Като директор на СЗОК на първо място за мен е интересът на пациента, защото НЗОК е институцията на пациента, както съм твърдяла винаги. На следващо място е работата ни с договорните партньори за обезпечаване на качествена и достъпна медицинска помощ и в тази работа няма място за лични отношения. Не се притеснявам, защото считам, че изпълнявам служебните си задължения коректно. Уволнявана съм от системата на НЗОК два пъти заради принципни позиции и не желая да бъда въвличана в лични конфликти, поради което не искам да коментирам внушенията, направени от д-р Оскар", казва тя.


От думите й става ясно, че не е наясно как точно е изтекла информация за проверката, но че с нея разполагат различните проверяващи, администратори, служители на касата и участници в комисиите, подготвяли и разглеждали доклада.


Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов, цитирайки Ото фон Бисмарк, обяви ръководството на "Александровска" в своя позиция, в която казва, че доц. Оскар не е "източвал здравната каса с фалшиви хоспитализации", както е публикувано във вълната от статии, в болницата не са съставяни фалшиви документи за фалшива хоспитализация на пациенти и не са създавани фалшиви истории на заболяването, болницата не е източвала средства от здравната каса. В допълнение се казва, че на доц. Оскар не е налагана забрана за работа със здравната каса и прегледи, нито пък, че е назначен за съветник на директора, както беше посочено в статиите.


"Досега не е имало случай, при който лекар да бъде дискредитиран и оклеветяван публично по този начин, преди дори проверката да е приключила, още повече че заключенията са за административно-технически нарушения, за които дори нямам вина", казва доц. Оскар и допълва, че в центъра преглежда и никога не се е занимавал с писането на документация.


Той отбелязва, че всеки пациент идва на преглед с направление от личния лекар или педиатър, което е подписано, подпечатано и съдържащо идентификационния номер на изпращащия лекар, както и личните данни на съответния пациент. "Без това пациентът не може да влезе и да бъде прегледан, нито пък прегледът да се отчете пред здравната каса, както е станало в тези хиляди случаи за една година назад", казва Оскар. Той смята, че цялата акция по очернянето му и намесването на еврейската общност в нея няма да повлияе върху доверието на пациентите му и неговите сънародници, но е знак за липсата на толерантност в обществото и опит за лична вендета заради професионалната му позиция за случилото се в "Александровска".


"Получих официално извинение от фирмата, от чийто служебен мейл бяха изпратени антисемитските заплахи, в което ми обясниха, че акаунтът е бил пробит и използван от неизвестен извършител и те ще разследват кой го е направил", казва Оскар.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1398 Любопитно

  "Източвана ли е здравната каса "D"D"DD"D"D" по точният въпрос ОТ КОГО НЕ Е ИЗТОЧВАНА ЗДРАВНАТА КАСА :D:D:D:
  че където бутнеш в ЗДРАВОопазването излизат схеми ;)

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 2. 2 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Единствената схема в цялата република явно е в "Александровска болница" и донякъде в "Пирогов". Тази фиксация на "Икономедиа" (поредица от статии само и предимно в една точка) намирисва на целенасочена атака към най-старата ни болница, която е огромен комплекс от клиники. Като са толкова запознати, да покажат схеми и от други болници или никъде другаде в здравната система няма такива? Какъв ще е ефектът върху реномето за болницата и за избора на пациентите, тъй като в "Александровска" са едни от най-добрите специалисти в страната?

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3199 Неутрално

  До коментар [#2] от "Читател":
  Много е просто.Кой има интерес Александровска да бъде разбита?!Дали не е сързано с мераците на един Тихомир,дето иска да направи една голяма болница в Казичане,но лошия Костадин Ангелов не им позволяваше?!Сега ше видите (отново) що е то клиентелизъм и корупция тип Тройна Коалиция,само с нови юпита.

 7. 7 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#6] от "wre501051215":

  Така е. Всяка крушчица си има опашчица. Няма случайни неща, особено в медийните атаки.

 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Айде сега, евреите и Герб са вкарани в една и съща статия, без да се разбира защо.
  Герб не ви е проблем, Америка за България, нали имате 33%, докато Герб имат 23%.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  “След тези статии към него заваляха антисемитски заплахи, като първата е била от фирма за събиране на дългове, щедро кредитирана от Българската банка за развитие по време на управлението на ГЕРБ, а впоследствие адвокат Елена Гунчева, кандидат-вицепрезидент на Костадин Костадинов, срещу която "Шалом" преди време подава сигнали за антисемитски изказвания...”

  Нацистите се надушват.

  Дали ще се казват София Запад, Делта Гард, Възраждане, Св. Георги груп, Валтер Калашников или Атака (коалиционният портньор на Гербиджа) - те са винаги на линия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#8] от "НеКой":

  Чегъртането продължава до пълна пабеда, но обичайно винаги следва ефектът на бумеранга. Уроци не се научават, мотиката редовно се настъпва.

 11. 11 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Гневно

  До коментар [#6] от "wre501051215":

  Не само в Казичене. Откакто Кацаров взе властта започна бързо строителство на огромна клиника в Бургас зад ВХТИ, като спешно се прокарва канализация, пътища.... Скоро ще имаме частни болници с легла повече отколкото са жителите на България. Ако РРадев спечели в неделя... до седмица ще уволнят и Мутафчийски!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 12. 12 Профил на Von Savoy
  Von Savoy
  Рейтинг: 70 Неутрално

  Ех тая здравна касичка, който не я е раздрусал, само той не я е издоил !

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Всички директори на болници са се назначавали и се назначават по политическа линия.
  Доскоро - от ГЕРБ. Всички - и на Пирогов, и на Александровска, и на ВМА, и на районните поликлиники в страната - всички!
  Така че, ако ви излезе директор на болница да ви се обяснява в национален ефир било за короната, било за здравната каса или каквото и да е - вярвайте му толкова, колкото вярвате на ГЕРБ или съответно на партията, която е на власт в момента.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  Тука стана малко като 9-ти септември :)

  Срещу който има проверка веднага се пише борец за свобода и репресиран барем спрат проверките. :)

 18. 18 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Доц. Оскар е достоен лекар. За опонентите му от ГЕРБ е ясно кскви са.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 801 Любопитно

  До коментар [#11] от "chichka":

  Откога, казваш, се строи болницата?

  И не забравяй, преди да отговориш, че бургазлии са сравнително многобройни и че всеки, който влиза в града откъм магистралата, минава покрай строежа.

 21. 21 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 801 Любопитно

  До коментар [#11] от "chichka":

  Откога, казваш, се строи болницата?

  И не забравяй, преди да отговориш, че бургазлии са сравнително многобройни и че всеки, който влиза в града откъм магистралата, минава покрай строежа.

 22. 22 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  Доц. д-р Александър Оскар не е източвал здравната каса, а всички са антисемити. Престъпниците са готови на всичко за да се измъкнат.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#19] от "4ort":

  Ще се извини човека, в неделя. Ще пусне глас за Радев.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  Ако РРадев спечели в неделя... до седмица ще уволнят и Мутафчийски!
  —цитат от коментар 11 на chichka


  Радев ще изчака да приключи епидемията, че приятелчетата му ги спасяват във военна болница.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#2] от "Читател":Много е просто.Кой има интерес Александровска да бъде разбита?!Дали не е сързано с мераците на един Тихомир,дето иска да направи една голяма болница в Казичане,но лошия Костадин Ангелов не им позволяваше?!Сега ше видите (отново) що е то клиентелизъм и корупция тип Тройна Коалиция,само с нови юпита.
  —цитат от коментар 6 на wre501051215


  Иска да бъде разбита!!!! Че тя вече е разбита. Просто има няколко клиники, които са почти уникални за София и страната и те поддържат някакво ниво. Ти знаеш ли какво е в Александровска в момента? Знаеш ли какво дъно е там и то от години. Знаеш ли, че една от най-големите и уж престижни болници не може да поддържа 24 часова хирургична спешност. Знаеш ли, че млади специализанти предпочитат да зарежат изобщо медицината пред това да работят в дупката, в която беше превърната най-старата българска болница. Което не започна с него, но беше продължено активно от проф. Костадинка с оскубаните вежди.
  И всъщност имайки предвид напълно откритата му за всички сексуална ориентация дали това няма нещо общо с шеметното му изтрелване по герберско време от младо докторче по доц, проф и директор.

 28. 28 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Толкова тенденциозно едностранна статия пълна с внушения и намеци без следа от доказателство не бях чел.
  —цитат от коментар 4 на Тирбушон


  Можеше да се спомене в статията , че въпросния зам-министър д-р Димитър Петров уволнил Динева също е отстанен от длъжност от служебния премиер.

 29. 29 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Цялата схема на здравеопазването трябва да се промени. Само общински и държавни болници трябва да работят с касата. Частните да са на свободния пазар! Не е нормално в София да има 200 "болници" които цоцкат за всякакви дреболии, а примерно в Шумен общинската болница да е пред фалит и да няма лекари! Не е нормално!

 30. 30 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#21] от "До руските мекерета":

  Виж как е прекаран проекта за канализацията и на пожар миналата седмица на общински съвет какво става със специалната улица за тях! А че в посока Лозово се строи нова зона е отделен въпрос. Знам и кой изкупи земеделските земи, промени предназначението им в общината, направи регулация.....
  Тук коментирам интересите на Кацаров и тези за които работи. Преди месеци РРадев каза да спре да се мисли за мегаболница в Казичене..... но тя май си никне като гъбка.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#11] от "chichka":
  Не само в Казичене. Откакто Кацаров взе властта започна бързо строителство на огромна клиника в Бургас зад ВХТИ, като спешно се прокарва канализация, пътища.... Скоро ще имаме частни болници с легла повече отколкото са жителите на България. Ако РРадев спечели в неделя... до седмица ще уволнят и Мутафчийски!
  _________________________________________
  Трольо, тая болница я почнаха по времето на Герб. Да ти напомня че и кмета в Бургас Ким Чен Николов е от ГЕРБ. А за Мутафчийски не бери грижа, никой няма да го маха. Човека не можаха да го съблазнят и бързо се дистанцира от Тиквата. Единствените изчегъртани бяха подлогите от Пирогов и Александровска.А един боклук от Правителствена бе натирен за незаконни трансплантации

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#30] от "chichka":

  Какъв е проблемът? И Борисов си има любими болници. Като Софиямед, която по негово време направиха университетска. За благодарност, винаги може да отиде там да му оперират поредния менискус, при нужда.
  А точно за Бургас да не говорим за ДПС-арската Дева Мария и тя вече университетска.

 36. 36 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 801 Весело

  До коментар [#30] от "chichka":

  Чий е общинският съвет в Бургас?

  И пак си помисли, преди да отговориш.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  А ще подкрепят ли смяната на Гешев, ако им поискат подкрепа?

 38. 38 Профил на Lee Gier
  Lee Gier
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Г-жо Николова, ако доктора не беше евреин как щяхте да процедирате? А американският еврейски комитет? Защо изобщо се набляга на това,че е евреин?
  Та, ако не беше евреин нямаше ли да пишете статията? Сигурно нямаше.
  И още, той тези разкрития нямаше ли да ги направи ако беше...да речем, арменец? Или ако беше, македонец, бесарабски българин... Имате някакъв фетиш към евреите май? Наблягането на етническият произход е по-скоро негативно, според мен.

  Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Любопитно

  еми, НЗОК явно са антисемити... разбира се и герпчето, особено когато младият георг изпадне от парламентатата... всъщност преди да ги изтропате всичките тия дивотии, дали преброихте купищата отличия, с които еврейските организации и дедо гуци, респ. герпчето се отрупваха взаимно години наред... ся, разбираме, че д-р Оскар чак на Херо Мустафа се е оплакал от проверката на НЗОК, ама сепак, толкоз безпаметни не сме

 41. 41 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  От ден на ден стават все по-нагли и гнусни!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 42. 42 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 448 Неутрално

  В друг сайт заглавието беше че НОВИЯ (демек назначения от хунтата на Радев) директор е сключил договор със себе си. Ама вий сте обективни и независими.

 43. 43 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  И нещо от Дневник днес:

  "Разгромът на традиционната десница е лош изборен резултат, но преди това е поражение на думите, зад които няма реалност, това трябва да се каже, без да се увърта. Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство. Високохудожествена смес от недомислия и личен дневен ред. Тези образувания са нетрайни, срокът им на годност трае кратко, един два мандата, после сменят името и продължават нататък. Към евроатлантическия хоризонт. Със същите лица, жестове и думи."

  https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/11/17/4281580_shte_e_nelepo_votut_za_borisov_da_uspee/?ref=id&_ga=2.205947603.1584486442.1637136958-1743074099.1598533911 #comment-85

  Пазете се от доносника vesolr
 44. 44 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2624 Любопитно

  Нацистите се надушват.
  —цитат от коментар 9 на Norman Granz


  Соцченгетата също имат добро обоняние, само като си спомня какъв спонтанен джазов рев ги налегна, когато ченгето-доносник Коритаров предаде Богу дух....

  Мараба, С-ДС доносници!
 45. 45 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  В друг сайт заглавието беше че НОВИЯ (демек назначения от хунтата на Радев) директор е сключил договор със себе си. Ама вий сте обективни и независими.
  —цитат от коментар 42 на rdb41527334


  Това е от СЗОК.

  "Сред проверените е и офталмологът доц. Александър Оскар, става ясно от съобщението на СЗОК. Оттам информират, че при Оксар са установени отчетени прегледи на 2741 пациенти, на които подадените амбулаторни листа са без съответните подписи. Това според проверяващите е нарушение, което се наказва с неустойка от 50 до 150 лева за всяко нарушение, поясняват от Столичната здравна каса."

  https://news.bg/bulgaria/lekar-podade-signal-za-narusheniya-v-dkts-aleksandrovska.html

 46. 46 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Източвана ли е здравната каса от доц. Александър Оскар, или бившият здравен министър Костадин Ангелов търси реванш/quote]

  И двете дядо попе! И двете!
  Системата е създадена така, че касата да бъде източвана.
  Това се знае от всички и всички си затварят очите.
  Докато не решим да се разправим с някой неудобен...

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3199 Неутрално

  До коментар [#27] от "filofob":

  Представи си,че знам каква е ситуацията в Александровска!

 48. 48 Профил на Boyko Popov
  Boyko Popov
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Работлив честен евреин :)

 49. 49 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Цялата схема на здравеопазването трябва да се промени. Само общински и държавни болници трябва да работят с касата. Частните да са на свободния пазар! Не е нормално в София да има 200 "болници" които цоцкат за всякакви дреболии, а примерно в Шумен общинската болница да е пред фалит и да няма лекари! Не е нормално!
  —цитат от коментар 29 на stargate


  То не е нормално и да дойдете цяла България в София, ама като махнаха софийското жителство... така ще е

 50. 50 Профил на guguna2
  guguna2
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Великолепна журналистическа работа, поздравления за авторката. Съдържанието ме кара да изпитвам срам и огромна тъга. Хората всъщност не се делят на раси и религии. Хората се делят на тъпаци и нетъпаци.✌️

 51. 51 Профил на guguna2
  guguna2
  Рейтинг: 411 Весело

  До коментар [#40] от "extraCACA":

  Къв ти е проблемът бе? А?

 52. 52 Профил на Vladislav Sotirov
  Vladislav Sotirov
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#27] от "filofob":

  Костадин Ангелов май има жена. Или поне така пише.

 53. 53 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  "Той изтъква пред "Капитал"

  Само тази фраза е достатъчна,за да си изясни човек нещата!!?Поне за мен де.

 54. 54 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  До коментар [#15] от "Cheshire Cat":

  Е сега всички директори гербаджии ще станат пак комунисти , просто за една нощ ,зависи кой точно ще вземе властта със сигурност , то шефове на каси , то директори ,то ректори и антуражи ,всички в един строй ,зад една партия ,в името на народа , за благото на народа ,другари и другарки комунисти ,пардон капиталисти ....

 55. 55 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  До коментар [#45] от "Галя Станчева":

  Много са листата без подпис , над 2500 ,просто нещо не е наред ,има нещо гнило ,също генерираме листа горе долу толкова ,ама на месец ,но единици са неподписани или неподпечатани , не по хиляди и доктора да няма хабер .

 56. 56 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#35] от "filofob":

  За дева мария мога да напиша трактат.... как точат касата и как дерат по курортите пациентите.
  ОбС в Бургас е този който плати!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 57. 57 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2195 Любопитно

  "В отговор Американският еврейски комитет публикува своята позиция в подкрепа на доц. Оскар и "Шалом" и призова за битка срещу антисемитизма."

  АЕК се явява нещо като върховната ложа - демек от тях по-нагоре няма, освен може би тези в Йерусалим?!

  I Want To Believe
 58. 58 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#56] от "chichka":

  Не, ГЕРБ е. И удря много силно рамо на ДПС. Няма как да го отречеш. В Бургас са си герберски далавери от много време. Няма как да ги припишеш на Казаров, колкото и да го мразиш. Просто там са твоите хора, няма как да им прехвърлиш вината на друг.

 59. 59 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#27] от "filofob": Костадин Ангелов май има жена. Или поне така пише.
  —цитат от коментар 52 на Vladislav Sotirov


  Има! Това не пречи. Освен, че актът трябва да се осъществява на друго място. Както казах, той дори не се и крие. Поразпитай работещи там медици кой известен актьор, без семейство, чиито предпочитания също не са особена тайна, го посещаваше редовно в кабинета му. А и други неща ще научиш за неговото ръководство. Това си е публична тайна. Просто не се развява пред медиите.

 60. 60 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Време е Коце Ангелов да изкара един курс по вталяване на подходящо за процедурата място. Държавата, разбира се, че ще поеме разноските.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK