Румен Радев - непоразената мишена в една дълга война, отново под огън

Румен Радев - непоразената мишена в една дълга война, отново под огън

© Юлия Лазарова"Дневник" покани още в началото на предизборната кампания за президент основните претенденти за интервю. Никой не прие поканата за разговор. Преди втори тур двамата кандидати, които стигнаха до балотаж, ще се срещнат в единствения дебат, излъчван по БНТ. "Дневник" публикува текстове за настоящия президент Румен Радев и за проф. Анастас Герджиков - какво знаем за тях от публичната им дейност до момента и от кампанията.


Преди пет години името на Румен Радев бяха чували само интересуващите се от българската бойна авиация, доколкото я имаме, тъй като той оглавяваше тогава Военно-въздушните сили. А може би и някои тийнейджъри, запалени от мечтата да стават летци, които са наблюдавали авиошоуто над Враждебна през октомври 2014 г., в което Радев изпълни фигури от висшия пилотаж, за които познавачите твърдят, че го можели само още двама пилоти в Европа.


След 5 години на поста президент Румен Радев не успя да спечели на първи тур (резултатът му е 49,42 %) и отива на балотаж за втори мандат с проф. Анастас Герджиков (22,83%), силно подкрепен от ГЕРБ. В дните преди втория тур обаче някои наблюдатели определят събития от последните дни като сгъстяване на облаци над главата на Радев и че въпреки голямата разлика с другия претенент победата му не е предизвестена и със сигурност няма да бъде лесна (очаква се и още по-ниска избирателна активност при 40,50% на първи тур).
Първо сривът на БСП до четвърта позиция на вота за парламент доведе до оставка на лидера й Корнелия Нинова и надъха за реванш вътрешната й опозиция от различни кръгове, включително и говорителя на служебното правителство (подал оставка), водени от различни мотиви, но единни в желанието си да я елиминират. В защитната си позиция Нинова нападна остро служебния кабинет (като го свърза със "задкулисието") и неназовани лица от инициативния комитет на Радев. А в тв интервю, в отговор на въпрос, тя дори отказа да съобщи дали ще гласува за него. В същото време съперникът проф. Герджиков разпространи остро изявление срещу Радев, очебийно несъответно на неговия досегашен словесен стил, ползвайки... мнението на Нинова срещу служебното правителство, за да обоснове атаката си срещу президента.


Как ударите срещу Радев от различни посоки ще се отразят на резултата ще се разбере в неделя. Радев остана в тандем с досегашния вицепрезидент - Илияна Йотова. Самата кампания и преди първи, и преди втория тур, премина за основните претенденти - всички срещу Радев и Радев срещу Борисов. А настоящият президент се възползва от позволеното по закон - да продължи да работи по време на кампанията, така дейността му и събитията в нея се смесиха.


Война между генерали или с модела


Петте години на "Дондуков" 2 бяха белязани от сътресенията между президентската институция и изпълнителната власт на ГЕРБ, които започнаха като разлика в позициите по различни въпроси на държавното управление, преминаваха през сдържано-студени периоди, за да достигнат през последните две години до състояние, което може да се нарече, макар и условно, война. Масово и медийно тя е пакетирана като сблъсък между президента Радев и премиера Борисов. И въпреки че реакциите и на двамата често звучат (и не само) като лични нападки, то институционално противопоставяне на държавния глава не е с изпълнителната власт, а между него и възела на преплетени легитимни и нелегитимни интереси, които станаха етикет на овладяната държава.


В хода на тези конфликти политическите наблюдатели стигнаха до две полюсни определения за Радев: едните го определиха като "независимия държавник", другите, по-малобройни, в хор с властващите му опоненти, го нарекоха "разединителя на нацията" (върху темата за обединението е изградена кампанията на проф. Герджиков).


Поне три събития от тези конфликти през петте години на Радев са съществен знак за характера на политическата система и на състоянието, в което се намираше върховенството на закона.


Началото: случайно откритият профил на предпочитания президент


През 2016 г. руският Институт за стратегически изследвания, ръководен тогава от пенсионирания генерал от КГБ Леонид Решетников, възлага на българската социологическа компания G-consulting изследване по геостратегически въпроси, което управителят на компанията Живко Георгиев използва, за да вкара и няколко свои въпроса, чиито отговори очертават профила на очаквания от българите президент. Така след това е открит командващият на ВВС Румен Радев като съответстващ на профила - непартиен професионалист в своята област, и БСП му дава своята подкрепа.


Очертаването на профила на подходящия кандидат няма общо с целите на изследването, поръчано от руския институт, категоричен е Живко Георгиев. Това обаче няма да попречи опонентите му да повтарят и до днес връзката "Решетников", макар Радев никога да не го е срещал. Детайл - Радев не е член на БСП, а на обучение в НАТО е оценен отлично.


Две интервюта на Радев - току-що встъпил в длъжност през януари 2017г., бяха използвани допълнително за "руската връзка" към портрета му: пред френския телевизионен канал France 24 той се обявява за вдигане на санкциите, наложени на Русия заради анексирането на Крим. И пред Euronews, в което отново казва, че санкциите вредят едновременно и на Русия, и на ЕС, но този път отбелязва, че анексирането на Крим е нарушение на международното право. Впрочем доколко са ефективни санкциите са коментирали по същото време и други лидери на европейски държави, сред които и канцлерът Ангела Меркел.


Първото събитие:


Войната бе обявена от Цветан Цветанов, поводът "Грипените"


Как започна реалният конфликт заслужава припомняне, защото пропагандното внушение беше, че новият президент не е правилният евроатлантик, понеже първото служебно правителство с премиер Огнян Герджиков, което той състави (след като Борисов подаде оставка поради загубата на Цецка Цачева на президентските избори), подготви сделка за купуване на шведските изтребители "Gripen", въз основа на решението на парламента за критериите и цената. Любопитни детайли от онова време обаче показват, че и самият Бойко Борисов трябва да е бил сред неправедните евроатлантици.


Фактите:


На 23 юни 2017г. премиерът Борисов се среща в Брюксел (в рамките на Европейския съвет) с премиера на Швеция Стефан Льовен и информира журналистите, че "следващата сряда започват преговорите за изтребителите "Грипен", класирани на първо място от експертната комисия по време на служебното правителство. И още - че преговорите ще бъдат тежки, ще се договаря индустриално сътрудничество в много области, "за да можем да си върнем парите които ще платим за изтребителите".


На 25 юни 2017г. (неделя) Цветан Цветанов с извънредна пресконференция дава да се разбере, че това, което говори Борисов, няма да стане. И отправя обвинения за "корупционни практики на най-високо ниво в държавата", визирайки президента Радев, същия ден лансира идеята за парламентарна комисия, която да разследва класирането на офертите "и ако се установи нещо нередно, ще имаме пример за лоши практики на ниво президент".


На 28 юни, само след три дни, парламентарната комисия е създадена и впоследствие послужи единствено за атакуване на президента, който не е оглавявал експертната комиися, която извършва класирането.


Защо беше нужна такава офанзива с впрягане на парламента и с геополитически привкус срещу Радев, след като класирането на офертите изобщо не беше задължително за редовното правителство на Борисов, което е в пълното си право да предложи на парламента друго решение, да купи каквито си ще самолети, с въоръжение или без, стари или нови, или изобщо да не купи, без да се съобразява с разните там от експертния борд?


Защото, мисля, Радев вече показваше твърде свободното поведение на човек, който пристига на "Дондуков" 2 "без минало", без политически и икономически товар, който да препъва волята му и да го кара да се страхува от евентуални конфликти, които тепърва ще се разгарят. На такъв човек му е лесно да го играе свободен, я да пита другите, пошегува се тогава политолог по повод сделката с "Грипените".


"Щом ГЕРБ търси битка с мен, ще я получи"


- заявява Радев през октомври 2019 г. И пояснява, че "партията на Бойко Борисов води битка с него, но не смее да я обяви". "От всички действия на партия ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битка срещу мен".


Радев е президентът с най-голям брой върнати закони на парламента, преброявам 32. И това е обяснимо с нескрития лобизъм в законодателството на мнозинството на ГЕРБ и партньорите му през 44-ото Народно събрание. Не го е страх от медийните обвинения, че изменя на евроатлантизма с ветото върху решението на парламента за покупката на изтребителите F16. Посочи за мотиви "съкратената законодателна процедура, неяснотата дали е включено въоръжението на осемте изтребителя, оборудването и обучението на личния състав". Срещу мотивите на Радев се посочваха не факти, които да ги опровергаят, а политически коментари с обвинения в популизъм.


Радев и съдебната власт: от пасивност до пряк сблъсък


Първата година от президентския мандат е съпътствана от продължаващите конфликти в управлението на съдебната власт между главния прокурор Сотир Цацаров и лоялното му обкръжение и малобройната му опозиция във Висшия съдебен съвет. Едно събитие, известно като "Цумгейт" - срещата на Цацаров с издателя Сашо Дончев в кабинета на бизнесмена Георги Гергов, в която главният прокурор недопустимо убеждава издателя на в. "Сега" да намали критичнстта на медията, се превърна в скандал след отказа на ВСС да извърши проверка.


Случаят беше определен от президента като "крамоли вътре във ВСС", основният опонент на Цацаров в съвета - Лозан Панов, поиска среща с президента, предложи да се създаде комисия, която да разгледа скандала, президентът отвърна, че президентската институция не е разследващ орган. Радев все пак прие Панов, прие и Цацаров, а случаят остана и досега повод за обвинения към Радев, че не е действал принципно, а е реагирал след време, когато "копоите на Гешев потропали и на неговата врата."


В първата фаза на предизборната кампания независимият кандидат Лозан Панов още в първата си медийна изява нарече Радев - "фалшив герой" и след това заложи на посланията анти-Радев като основни в изявите си. Според него президентът не е реагирал навреме срещу проблемите в съдебната система, не е трябвало и втория път да подписва указа за Иван Гешев - главен прокурор до това, че е трябвало бъде по-активен за съставяне на правителство в последния парламент и че Радев-Борисов са "двете страни на един и същ медал".


Пред полет на МиГ-29. Румен Радев е военен пилот-изтребител първи клас. Завършил е българското Висше военно-въздушно училище с отличие и специализация в две военно-въздушни академии в САЩ.

© Дневник

Пред полет на МиГ-29. Румен Радев е военен пилот-изтребител първи клас. Завършил е българското Висше военно-въздушно училище с отличие и специализация в две военно-въздушни академии в САЩ.


През първата половина от мандата на Радев напрежението с Борисов показваше спадове и покачвания, без обаче да вещае траен мир, въпреки миротворческите изявления на Борисов, играещ доброто ченге срещу "беквокалите" от партията му, които безспирно нападат президента. Радев заяви пред журналисти, че няма да приеме "какъв да е мир, при който да се съжителства мирно с корупцията". Все по-често започна да задава въпроси за ролята на Пеевски, за задкулисните връзки на явната власт, за завладените институции от паралелните фактори.


И залпът не закъсня,


войната от студена стана изведнъж огнена - Радев се оказа първият признато подслушван български президент


и този безпрецедентен факт направи невъзможно сблъсъкът да приключи някога с примирие. Залпът беше изстрелян на 28 януари 2020г. от главния прокурор Иван Гешев - прокуратурата разпространи подслушани със СРС разговори между Радев и командващия ВВС ген. Цанко Стойков, в които двамата обсъждат искане на Антикорупционната комисия (Цацаров) на справки за назначаването на Десислава Генчева (по-късно Радева) по съвместителство на длъжност връзки с обществеността във ВВС. А когато във фронта срещу когото и да било, пък дори и президент, се присъедини институцията, "над която е само Господ", означава че той е вече мишената, която трябва да бъде поразена и свалена на земята на всяка цена, с действия от арсенала на абсолютната прокурорска власт, които не подлежат на никакъв контрол и поради това не е нужно и да бъдат дори привидно законни.


Схемата, обяснена от самия Гешев (но по-късно, когато бе притиснат от въпросите на медиите): ДАНС подслушва ген. Цанко Стойков не по искане на прокурор, а по свое желание, и до днес неизвестно на какво основание. Междувременно прокуратурата е образувала дело срещу ген. Стойков за нарушения на обществена поръчка за техническо оборудване на ВВС. ДАНС записва разговори на Радев и Стойков, които нямат общо с делото, но вместо да ги унищожи ги изпраща на прокурора. Прокурорът ги пришива към делото, въпреки че нямат връзка с разследването, за да бъдат разпространени.


Коментарът на юристите: Пряко нарушаване на Закона за СРС от ДАНС. Пряко нарушаване на НПК от съответния прокурор в две посоки: Първо, за разследване на обществена поръчка в конкретния случай не се прилагат СРС. Второ, информацията от подслушването не се отнася до предмета на делото. И накрая - разпространяването на СРС извън целите на наказателното производство фигурира в Наказателния кодекс като престъпление. (И до днес няма информация докъде стигна делото срещу ген. Цанко Стойков, използвано за да бъде подслушван президентът, заради което - - това все по-очевидно става - е било и образувано. При изслушването на Гешев в парламента нито един депутат не настоя той да изясни скандала, който би разтърсил всяка европейска държава.)


Радев не прояви активност в коментирането на проблема, но зададе един риторичен въпрос "в десетката": Знаел ли е министър председателят, че ДАНС, която е подчинена на него, е подслушвала президента.


Радев: Свалям доверие от правителството


На 4 февруари 2020 г. Румен Радев обяви с остро обръщение от Гербовата зала на президентството, че снема доверието си от правителството на ГЕРБ. Този факт опровергава внушението на опонентите му, че той е активирал своята опозиционност след като въоръжената охрана на Гешев (Бюрото за защита) потропала на вратата му през юли 2020 г.


"Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход. /.../ Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, докато бедността и неравенствата се задълбочават. /.../ Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. /.../ Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване" /.../ Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество." Той призова народа за обединение "за справедливостта и държавността".


Борисов тогава коментира: "Страх го е Радев да атакува прокуратурата, затова се занимава с правителството." Колко е бил недалновиден ще се види само след няколко месеца.


Следващият залп - 9 юли 2020 г.: въоръжената гвардия на Гешев влезе показно в президенството и претърси кабинетите на трима негови съветници и секретар, докато полицията ги арестуваше. Наблюдатели масово определиха акта като провокативен, а юристи дори съзряха нормативни нарушения. Целия ден телевизиите предаваха новината.


Отговорът на Радев този път светкавичен: Оставка на правителството и главния прокурор


И главния прокурор?! Не може да бъде! Малцина днес признават, че тогава са били смаяни. Вярно че Радев наложи вето през ноември 2019г. на избора на Гешев за главен прокурор, по-рано беше върнал и първия избор на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков като единствени кандидатури. Но да поиска направо оставката на всесилния фактор, който само няколко часа по-рано е показал с нахлуването в президентството, че няма никакви задръжки за публичното - ако не унищожаване, то поне унижаване и орезиляване на президента, накара мнозина да повдигнат вежди: Какво става? Ва банк ли тръгва Радев?


Нахлуването на въоръжените мъже в президетството стана причина да се изпълни вечерта площадът с възмутени граждани от всякакви политически цветове, Радев излезе сред тях с вдигнат юмрук и...колосът, иззидан от политико-олигархична сплав и зорко пазен от прокуратурата, се оказа с глинени крака. Мишената - институцията президент, която единствена остана неовладяна, не можа да бъде поразена тогава. Правителството изкара мандата си, но вече с разклатена увереност в своята всесилност.


Политолози, търсени за коментар на въпроса кой в крайна сметка разлюля режима на ГЕРБ, днес с половин уста потвърждават, че да, Радев заедно с гражданите се оказа катализаторът на разклащането на модела ГЕРБ.

Питах и Живко Георгиев, с когото изяснявах историята за Решетников, може ли с една дума да портретува Радев. "Едната дума е независим, двете думи са израстване като държавник", отвръща социологът. Продължавам да питам: трябва ли президентът да може да казва "не" на международната сцена, която е твърде усложнена днес, и конкретно Радев дали има този кураж. "В този усложнен свят виждаме все по-явно еманципиране на националната държава и президентът трябва да може да казва "не" след задълбочена преценка на всички плюсове и минуси, сред които ориентирът е националният интерес, казва Георгиев и допълва. Президентът Радев умее да казва и "не", смята той.

В коментар във фейсбук политологът Стефан Попов добавя още няколко важни аргумента защо Радев е силната кандидатура:


"Първо, много се промени последните две години, най-вече схвана за какво става дума в България, а именно за криминализация на държавната власт. Второ, показа, че би свършил добра работа. Трето, Радев е първият президент, който - на границата на правомощията си, но не отвъд - води война с цялостна, устойчива мрежа на криминализирана политика у нас; никой президент не е правил това изобщо, камо ли в такава степен."


Длъжник в здравната криза


Проблемите, за които Радев е атакуван, са свързани с кризите - преди всичко здравната и ценовата, които отбелязват печални рекорди по време на служебното правителство, макар не то да ги е предизвикало. Президентът не беше активен в призивите за ваксиниране (често се чува въпросът дали самият той е ваксиниран); служебният министър на здравеопазването не предупреди през лятото за въвеждане на сертификатите през октомври; не беше организирана ефективна кампания, която да адресира ясно темата с учениците и тестването и оставането в улилище вместо вкъщи. В крайна сметка децата се оказаха единствените затворени тази есен.


Критиците му смятат, че това са ключови грешки, довели до поредната тежка пандемична вълна, при която България отново е сред челните места в света по смъртност. И въпреки че конкретният отговорен е министърът на здравеопазването, негативите падат върху президента, който не смени министъра във второто служебно правителство и въобще избягваше темата по време на предизборната си кампания.


И през оставащите часове до неделя точно тези въпроси ще станат център на дебатите. И атаките срещу Радев ще вървят през действията на двата служебни кабинета. Без отговор висят и въпросите за сътрудниците на Държавна сигурност в Инициативния комитет.Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4585 Неутрално

  Румен- живИят кошмар на БОЙКО.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Радев ще бъде преизбран, данните са ясни, но Дневник си загуби репутацията като медия. И журналистите в нея. Да насъскват българи срещу турци заради едни избори. Низост!

  Дано Петя Владимирова да смята, че си е струвало и сама да си реши дали правилно е похарчила репутацията на журналист, когато съпругата на добрия издател закрие износения проект.

 4. 4 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Има много неяснота и неотговорени въпроси какви са я вършили неговите съветници.

  Има много премълчани неща около предаването на един плик.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 5. 5 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1544 Неутрално
 6. 6 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Браво Петя, Браво Дневник. Паднахте най- долу. Страхотна ода, това е писано поне седмица. Това е Ода- Възхвала.

  Сега , като запали чергата с Турция, освен Радев и многобройните ченгета от дс инициативния му комитет , Петя и Прокопиев ще трябва с каска и автомат да защитят Родината.

  Страхотна глупост е да правите от Идол от тоя човек, който десетки пъти като администратор е нарушил законите и правилата- то беше назначил тогавашната си любовница на две длъжности за две заплати, то не получил жилище от държавата като безимотен по смешни цени, а после светкавично го бе продал по пазарни, то не бе оставил съветника си Узунов, който изнася неподписани още от съдия решения на Върховния Съд, ту назначава посланици, и май е...............нещо като шеф на Радев.

  Не сте написали какъв велик баща е и как не отиде в ареста да изведе сина си, понеже не му е престижно.

  Мани, мани........... все едно четем възхвала за Другаря Живков.

 7. 7 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  В неделя всички, които са българи да отидат и да подкрепят българския президент Румен Радев срещу подлогата на Ердоган и мафията в България - Герджиков.

  Няма място за предателите след 14.11

 8. 8 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1036 Весело

  Румен- живИят кошмар на БОЙКО.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Скоро ще бъде умрелият!

  : )))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 9. 9 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Измиваме Радевата физиономия. До сега реваха на умрело, че обявил Крим за руски (какъвто си е) , но вече не е проблем - и други ЕС лидери го били казали.
  Поводът е планираното етническо напрежение , предвиждано от патриота Радев. Дано да греша !

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 10. 10 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 315 Неутрално

  В неделя всички, които са българи да отидат и да подкрепят българския президент Румен Радев срещу подлогата на Ердоган и мафията в България - Герджиков.Няма място за предателите след 14.11
  —цитат от коментар 7 на doctor.no


  Добрата новина е, че подобно послание идва от човек като теб, като е видно с просто око за какво ниво става въпрос.

  Лошата е, че има много като теб.

 11. 11 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, минута след публикуване на статията си изказал своето компетентно мнение?! Статията е доволно дълга, вариантите са няколко: А. Пишеш коментари без да четеш статиите, а тези неща са приоритет на троловете. Б. Пишеш коментари предварително записани на "листчето"(лозУнги). С. Петя ти е чела статията "на ушенце" преди публикуването(палавник си ти)!:)))

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 12. 12 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Каквото и да се пише за Румен Радев, той е и си остава един случайно попаднал на Президентския пост!
  В никакъв случай не отричам способностите му като летец!
  Но като Политик... Я, бе! Майтап!

  Fu*k Your Opinion
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  Бойко Борисов извърши държавна измяна пред камерата на Pi ar Sevi, пълзейки в краката на Ердоган в навечерието на предишните избори.

  Бойко Борисов може да спечели изборите в Турция, но само там и никъде другаде.

  Бойко Борисов никога повече няма да бъде нито премиер, нито президент (заветната му мечта), няма да бъде дори депутат, защото не иска да попадне в едно помещение с Ицо Хазарта, който го размаза като дървеница върху дюшек във виетнамско общежитие.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#11] от "todor._89":

  Вариант Ди - Кметът е Петя !!!! :)))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 15. 15 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#7] от "doctor.no":

  Спомням си първите избори за президент. Тогава
  кандидата на комунистите Велко Вълканов каза на Жельо Желев "Ти си един турчин с фес". Затова не се изненадвам, че сега един друг комунист Радев организира профаните да правят митинг срещу намесата на Турция в изборите. А помня едни други избори в които турците от ДПС гласуваха за Радев тогава нямаше намеса на Турция в изборите.

 16. 16 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  До коментар [#10] от "hocker":

  +++
  Но...
  Хайде да не обръщоме внимание на Авакум Захов!

  Fu*k Your Opinion
 17. 17 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 865 Любопитно

  "През 2016 г. руският Институт за стратегически изследвания, ръководен тогава от пенсионирания генерал от КГБ Леонид Решетников, възлага на българската социологическа компания G-consulting изследване по геостратегически въпроси4
  Затова са всички статии за турска намеса където от имащите право на глас над 350 хиляди са гласували 90 хиляди и тези гласуващи разклатиха стабилната държава България .Затова днес Радев организира протести пред турското посолство , хората трябва да забравят какъв продажник е и да се плащат от тези 90 хиляди които са гласували в Турция.

 18. 18 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 886 Весело

  Тази Петя, какъв плам, каква отдаденост, една истинска Жана д'Арк. Спи спокойно Жана, твоя герой, твоя мокър сън, ще спечели изборите с разбиваща преднина и без ниско качествените ти услуги.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 19. 19 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1036 Весело

  .....Бойко Борисов никога повече няма да бъде нито премиер, нито президент (заветната му мечта), няма да бъде дори депутат, защото не иска да попадне в едно помещение с Ицо Хазарта, който го размаза като дървеница върху дюшек във виетнамско общежитие.
  —цитат от коментар 13 на Norman Granz


  А ристе?

  Този великан на изборните победи !!!

  : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 20. 20 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Много немарливо си гледа задълженията водещият те офицер, пак ти е дал стара флашка. Материалът е за Радев, не за Боко.

 21. 21 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#3] от "еспресо":

  Почвам да се чудя дали тая не е от ДС. Реално това е точно в стила на ДС.

  Първо- провокира се етнически конфликт

  После- намира се вожд и учител.

  Трето- за да има изборна активност/каквато няма да има/ , ще подпалим един етнически пожар, на чийто фон тоя Вожд да блесне и уплашеното племе да го преизбере, за ни спаси от злия Султан.

 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2870 Весело

  Най-смисленият аналитичен и подкрепен с факти текст за президентския мандат на Радев до момента в медиите, то не че има много други смислени материали - или са осанна, или - разни го. Голата истина е, че без Радев Боко още щеше да е премиер и да реди едни уйдурми с Доган и Гешев......

 23. 23 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#14] от "schwimmwagen":


  До коментар [#11] от "todor._89":Вариант Ди - Кметът е Петя !!!! :)))
  —цитат от коментар 14 на schwimmwagen


  Напълно възможно е. Няколко пъти си търси "едни неща", така и не ги намери......

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 24. 24 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Гледам проф Овчаров
  член на инициятивния комитет на Герджиков
  - Аз съ десен и за това призовавам десните да гласуват за Герджиков
  - Да при дебата Стоянов /Първанов, въпреки, че съм ДЕСЕН, Първанов се представи по-добре
  - Аз съм ДЕСЕН, но бях в инициативния комитет на Първанов за втория му мандат
  - Аз съм ДЕСЕН и смятам, че президента Първанов е най-добрия презизидент
  - Аз съм десен и Герджиков е най-добрия десен кандидат

  България ОнЕър - Ганиела

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Весело

  Политолози, търсени за коментар на въпроса кой в крайна сметка разлюля режима на ГЕРБ, днес с половин уста потвърждават, че да, Радев заедно с гражданите се оказа катализаторът на разклащането на модела ГЕРБ."

  А доскоро с три гърла разправяхте, че Иванов с лодката бил съборил Борисов, пък Панов бил сигурен победител...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#11] от "todor._89":Вариант Ди - Кметът е Петя !!!! :)))
  —цитат от коментар 14 на schwimmwagen


  Не, Петя Владимирова е добър журналист, чета я, умен човек и е унизително за нея, че се е докарала дотам да пише такива неща.
  Мръсна работа е това политиката и още по-мръсна журналистиката, да си давала ума и перото си на едни хитри хора и сега да няма къде да мърдаш. Нямам злоба към нея, жалост повече и ако има гняв, е срещу нейните чорбаджии.
  Но в един момент трябва да сложиш граница. Не може в България да насъскваш българи срещу турци по селата. Не може! Това е като да удариш дете или старец - просто не се прави, под никакъв предлог.

 27. 27 Профил на czo19392695
  czo19392695
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Просто фатмак, за знаещите няма повече нужда да се обяснява

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#22] от "boevbisser":

  “Голата истина е, че без Радев Боко още щеше да е премиер и да реди едни уйдурми с Доган и Гешев...”

  И обратното - без Боко (който издигна срещу него нелепата плевенска комунистка Цеца Цачева), Радев щеше да е един генерал от резерва.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2870 Весело

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Каквото човек сам си направи.... Борисов подцени Радев, хак да му е.

 30. 30 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1344 Весело

  До коментар [#22] от "boevbisser":

  Наистина ли? Близнашки преди месец доста по-състоятелно анализира мандата на Радев с двата му периода, Панов каза същото в предизборната кампания

 31. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ангел Ангелов":

  мисля, че от пунктуалност е Вълко Вълканов, но не е от значение. Желю Желев е един от най-достойните българи и да му бъдат лепени плюнки, няма да успее никой, имал съм шанса да го познавам, както и Стефан Савов. Такива няма на хоризонта.

 32. 32 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  [quote#22:"boevbisser"]Голата истина е, че без Радев Боко още щеше да е премиер /quote]

  А, що?? Нали тръбяхте, че 70 % от хората са против Боко, ерго, нямаше да гласуват за него и той нямаше да е министър..-председател.
  Ама нали трябва да величаете и славославите резидента....

 33. 33 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#23] от "todor._89":

  Бе признавам , не ми е смешно. Да се заиграват с ДПС и Турция по външна заявка е стресиращо за мен . Нямам никакви илюзии, дпс какво е (както всеки субект политически) , но са от основните причини , тук да няма кьорав бежанец.
  30-40 хиляди амуджи през границата в рамките на месец и сме до там. Не сме нито Гърция , нито Германия , за да се справим с подобно предизвикателство . Партньорите ще ни спасяват ,а цената ще е жестока.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 34. 34 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Уаууу, колко дълго и напоително за да се замаже факта, че резидента е назначен от от КГБ

  "През 2016 г. руският Институт за стратегически изследвания, ръководен тогава от пенсионирания генерал от КГБ Леонид Решетников, възлага на българската социологическа компания G-consulting изследване по геостратегически въпроси, което управителят на компанията Живко Георгиев използва, за да вкара и няколко свои въпроса, чиито отговори очертават профила на очаквания от българите президент."

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 35. 35 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Големи хвалби. Дамата се е постарала. Браво!
  Впрочем г-н Радев успя добре да си изиграе партията шах. В стил по скоро Ботвиник. Бавно , тихо, без смели атаки /в стил Капабланка и Тал/. Сега доиграва ендшпилът. Пред спечелване е на играта.Успя да ликвидира електоралната подкрепа за някои партии и да я насочи към своя проект. Противниците му се усетиха. Някои ревнаха, други почнаха да гледат като мишоци, трети се наредиха в редичка очаквайки някоя службичка. Да ти е кеф да ги гледаш.
  Разбира се в шаха има възможности да се изучи противника и при следващата игра да се бие.
  Но не със сегашните играчи. Коефициентът им е нисък. Не са изучили както трябва Макиавели.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 36. 36 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#30] от "Изгубеният":

  Близнашки си постла много добре последните години, халал да му е.

 37. 37 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Радев не бил член на БСП. А на БКП? Владимирова, можеше ли някой без да е член на партията майчица да учи за летец преди 1989?
  Тук коментираме и хора живели по това време. Като пълнолетни.
  Извинявам се, че го прочетох някъде до половината само, но отказвам да ме вкарват в делюзионни паралелни светове.
  Да ви успокоя Владимирова, и без този памфлет Радев пак ще бъде избран. Надявам се поне да гласуват не повече от 30%. Заблудата на един милион българи е поносима.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#3] от "еспресо":

  "Дневник си загуби репутацията като медия. И журналистите в нея. Да насъскват българи срещу турци заради едни избори. Низост!

  "Национализмът е последно убежище на комунизма"-Збигнев Бжежински.

 39. 39 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Дълга и безсмислена статия, написана от човек, гласувал за Лозан Панов.
  Толкоз.

 40. 40 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#35] от "kvasimodo":

  не е стил Ботвиник колега - такъв гросмайстор да играе на 100 дъски и да ги тури всички в Цуг-Цванг не помня в шах-мата

 41. 41 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#35] от "kvasimodo":

  Плашещото е , че шахът и Макиавели съмнително много му се отдават на Радев , което навежда на мисълта , че някой подсказва .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#25] от "дерибеев":

  Цоциологията се провали/ показа

 43. 43 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#33] от "schwimmwagen":

  "30-40 хиляди амуджи през границата в рамките на месец и сме до там"

  "Целта оправдава средствата". Целта е преизбирането на резидента, а средствата и последиците за България....това комунистите никога не ги е интересувало.

 44. 44 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#33] от "schwimmwagen":

  А, нЕма А сА плашиш, браТ! Льотчика "впряга хвърчоплана" и кьорав муджахидин не може да премине границата.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 45. 45 Профил на AnyD
  AnyD
  Рейтинг: 67 Гневно

  Става все по отвратителен с лакомията за власт и с амбициите си да прави пРезидентска република, а медиите които му помагат за подобен преврат заприличват все повече на Работническо дело и Труд. Може и да спечели...временно, но с 60% негласували на първи тур и с още доста на втори тур, дано да разбира каква бомба си залага. Отврати и отказа хората да гласуват, размаха етническата карта за да разделя нацията, направи си партия и разсипа всички останали, като активира ДПС и Копейкин.

 46. 46 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Радев е толкова принципен и отговорен, че не взе позиция относно ваксинациите, така както го направиха всички световни лидери, от страх да не загуби гласоподаватели.

  Радев има проект за промени в Конституцията, който отказва да обяви преди да бъде преизбран и от медиите не му е оказван какъвто и да било натиск по въпроса.

  Радев е първият български политик с реална тежест, който се заиграва с етническия мир в страната.

  А, да, освен това много хубаво кара самолет.

 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#38] от "uvtest":

  Национализмът и последното убежище на мошеника.
  - Самюъл Джонсън.

  Нито го знаеш кой е, нито какво е казал.

  Бжежински, от когото също нищо не си чел (ти какво ли си чел освен инструкциите на Севда), няма нищо общо.

  Игнорамуси сте, игнорамуси ще си останете.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Весело

  До коментар [#42] от "doctor.no":

  По скоро окончателно се провали модела "кой не скача е червен"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Почва колега шоуто. Отворим съм ония сироп за кашлица - ирландския.
  А на здраве!

 50. 50 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  До коментар [#3] от "еспресо":
  До коментар [#26] от "еспресо":

  +++ Много точни коментари! Благодаря!

 51. 51 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Я пак !

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 52. 52 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#48] от "дерибеев":

  лъсна им пунта марата

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  " Политолози, търсени за коментар на въпроса кой в крайна сметка разлюля режима на ГЕРБ, днес с половин уста потвърждават, че да, Радев заедно с гражданите се оказа катализаторът на разклащането на модела ГЕРБ."

  Радев показа характер и обърна колата на мафията ГЕРБ и ДПС ! Остава да стигне и докрай, за да може остатъците от хунтата да бъдат изправени пред съда ! Ще гласувам за измитането на целия този престъпен модел и неговите клакьори !

 55. 55 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Цитираните от мен думи са ТОЧНО на Бжежински. Кутев си подаде оставката и съвсем сте му отпуснали края.

 56. 56 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#48] от "дерибеев":

  не си спомням кой го разправяше във виц формат следното
  ББ мин пред, Румяна Бъчварова Пи Ар
  ББ трябва да ходи в Брюксел и трябва с нещо да се похвали, мислил какво традиционно имаме - надерени мъже.
  Възложил на Бъчварова да възложи на агенциите да установят колко е надарен БГ мъжа
  половината дали резултат 15 см
  другата 25 см

  Буци се ядосал и пита Бъчварова каква е тая глупост за която платил
  - Тя му казала и двете изследвания са верни, ама едните са питали, а другите мерили.

 57. 57 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2052 Разстроено

  "Радев заедно с гражданите се оказа катализаторът на разклащането на модела ГЕРБ. "

  Дали той или гражданите разклатиха ГЕРБ е малко спорно. Факт е , че фатмакът се възползва и такова таковата и на БСП която го направи президент и на ДБ която даде разнопосочни сигнали относно подкрепата му за него.

 58. 58 Профил на AnyD
  AnyD
  Рейтинг: 67 Весело

  До коментар [#31] от "doctor.no":

  С какво е достоен Желю Желев, с това че даде властта на Доган с един "депесарсски шут" и сложи началото на мафията???

 59. 59 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Едва ли ще уволнят тази журналистка ако НЕ напише подобна дивотия. Да провери колко гласове от ДПС получи Радев на предишните избори (и колко от тях от Турция). Толкова елементарна пропаганда.

 60. 60 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2052 Разстроено

  А "статията" ме връща в годините когато от немайкъде разгръщах Работническо дело.

 61. 61 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1302 Весело

  Троловете на Севдалина са се подредили един след друг в коментарите под статията. Пръскат слюнки от злоба! Признак, че паниката в ГЕРБ е с огромни размери и цялото им тролско войнство е мобилизирано да лае срещу Радев.

 62. 62 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#40] от "doctor.no":

  Може , когато има слаби играчи насреща си, които и за чеп не стават.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 63. 63 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Има ли съмняващи се, след кичозното заглавие, на чий стан тъче Дневник? Хаосът е тотален. Умнокрасиви уж либерали в напън да набутат путиновия агент за президент, а комунистически отломки от БСП и ДПС против. И сега в мътните води настава такова ловене на риба, че корупцията на ББ ще ви се стори като детска игра. "Властта развращава, абсолютната власт развращава абсолютно." Честито Бойкикев. Не само затри ДБ, но и отвори кутията на Пандора наречена диктатура. И за какво? От алчност и отмъстителност.

 64. 64 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Добре е понякога човек да премълчава. На всичките Ви претенции е доста смешно, че първо не цитирате правилно Самюел Джонсън, второ, че не знаете, какво е казал Бжежински, вероятно вдъхновен от думите на Джонсън.
  "Патриотизмът е последното убежище на негодника". Това е точния цитат на поета.
  "Национализмът е последно убежище на комунизма". Това са думите на Бжежински, които погрешно са приписвани на друг велик политик, Маргарет Тачър.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 65. 65 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#61] от "murry":
  Крадецът пак вика дръжте крадеца.

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#64] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  scoundrel: a dishonest or unscrupulous person; a rogue.

  Мошеник, с една дума.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#14] от "schwimmwagen":

  Още един вариант. Кметът е поръчал на Петя статията и знае за какво става дума. Така или иначе като прилежен чекист се издъни пак. Не му дошло на ум да почака малко . Сещам се за едни подобни гении туристи в Солсбъри.

 68. 68 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Тук в Дневник днес има един материал за полуинтелигентите. Прочети го, точно за теб е писан.

 69. 69 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#26] от "еспресо":

  Но в един момент трябва да сложиш граница. Не може в България да насъскваш българи срещу турци по селата. Не може! Това е като да удариш дете или старец - просто не се прави, под никакъв предлог.
  Това още веднъж доказва, че зад Радев стои КГБ и клонингите му. Точно техен стил е.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Белият кон пак спука гума
  Белият кон пак спука гума
  Рейтинг: 20 Весело

  До коментар [#30] от "Изгубеният":

  Загубеняк,

  Близнашки е същият неграмотник като тебе. Малшанс за всеки студент е да му се падне да го "обучава" потурко като Близнашки.

  Казаков - и ТВОЙТА МАЙКА също!
 72. 72 Профил на Белият кон пак спука гума
  Белият кон пак спука гума
  Рейтинг: 20 Весело

  До коментар [#64] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Което е в крайна сметка пълна глупост. Защото национализмът е убежище на всеки отчаян политик и национален водач. И то още от времена, много, много преди появата на Маркс и Енгелс.

  Казаков - и ТВОЙТА МАЙКА също!
 73. 73 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#70] от "Белият кон пак спука гума":

  Много внимателно си следил проявите на Льотчика, но си пропуснал, че първото му изявление зад граница беше насочено срещу санкциите в угода на Русия. Не някаква тема от българските интереси. Затова и пътуванията му в странтство са толкова скромни, че сега наваксва все едно, че няма министър- председател. Пропуснал си и да проследиш публикациите за Грипен като компания работеща с подкупи, за да си осигури поръчки. Пропуснал си и да проследиш, как отначало беше за Ф-16 като началник на ВВС и после изведнъж се убеди в "достойнствата" на Грипените. Тия неочаквани завои или са свързани с корупция или с натиск от кукловодите. Избери си сам. Да споменем и назначаването на любовница на държавна служба(и) без нужния ценз. Подвизите му в личния живот няма да споменавам като второстепенни, може би само доста нескопосаната му сватба набързо за замазване очите на избирателя. И тъй като теглиш чертата какво точно си следил? Квото ти изнася. Това се нарича долна пропаганда.

 74. 74 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#72] от "Белият кон пак спука гума":

  Е колко много щом нацията е понятие от Френската революция?

 75. 75 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 539 Весело

  [quote#22:"boevbisser"]Голата истина е, че без Радев Боко още щеше да е премиер /quote]А, що?? Нали тръбяхте, че 70 % от хората са против Боко, ерго, нямаше да гласуват за него и той нямаше да е министър..-председател.Ама нали трябва да величаете и славославите резидента....
  —цитат от коментар 32 на uvtest


  Вижге резултата на ГЕРБ от последните избори. Нямат и 30 %

  Sic transit..
 76. 76 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Подкрепата за Радев е смърт за ДБ и
  Възкресение за БКП

 77. 77 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#7] от "doctor.no":

  Ето за пореден път сороския трол рекламира Радев.
  Само това е достатъчно да се ориентираш кой кой е в политиката

 78. 78 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#77] от "rdb41527334":

  С други думи Радев може да сложи лозунг на кампанията си
  "решетников е мъртъв да живее Сорос"
  "Рублата потъна да живее долара"

 79. 79 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Джендъри и русофили получават екстаз и оргазъм тази вечер. 2 часа с иконата на БКП и ДБ

 80. 80 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Преди няколко часа, под друга статия споделих, че парите и злобата се ползват от ГЕРБ и ДПС за унищожение на политически опоненти, независимо от профила на опонента. Който не е с тях е против тях, ерго - пречи. Включват се медии, някоя и друга Мадам, интервю след интервю на едни и същи платени многознайколози и накрая - форумите. Тук вече злобата придобива гигантски размери, гной се лее от всяка клавиатура. И полива всички.

 81. 81 Профил на Димитър Петков
  Димитър Петков
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Вдигна един път юмрук!
  И ГЕРБ се оттече в канала, където му е мястото.

  Истината няма значение. Смисълът е в коментарите.
 82. 82 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Неутрално

  Война между генерали или с модела
  ________________________________________________________________________

  Много интересен въпрос задава авторката!

  Само дето моделът на държавата беше заложен от БКП/БСП, а БСП заедно с ДПС управляваха дълго с много корупция! Върхът на тази корупция беше превзет от правителтвото на Орешарски, когато дори ДПС се засрами и хвърли кърпата.

  Сега президент Радев, издигнат от БСП и избран с гласовете на БСП и ДПС щял да се бори с корупцията. А всъщност това са голи думи без покритие, целта е отново БСП или ПП (президентската партия) да получат мандат за управление на България!

  ДБ: Време е да спечелим България
 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  Ей, герберите не спят.Строени и плюят ли плюят. Свикнали са да казват на бялото черно.

 84. 84 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1344 Весело

  До коментар [#71] от "Белият кон пак спука гума":

  Ташунко, затрудни ли те осмислянето не горния Парцал, дет ти го с пуснаха?

 85. 85 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Какво падение! Стара седесарка станала апологет на руската кагебешка креатура Румен Радев. Петя, кой ти натиска "кнопките"?

 86. 86 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 897 Неутрално

  пРезидента има вид на катастрофирал МИГ... Какъвто и е....

  agent
 87. 87 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2799 Весело

  Руският резидент получава тотална подкрепа от газетата в дните преди балотажа.
  Изненадани няма. Всъщност форумната болшевишка плява отдавна даваше сигнали, че руският резидент е нейният любимец. Веднага изброявам най-отявлените неомарксисти тук - препатилия, римлянина, доктор не знам кой си, тайпира, гирляндата, храбреца, росито, стюпида, циника и още 5-6. Вярно техният брой намалява, което от своя страна е един положителен тренд за този форум.

  Пазете се от доносника vesolr
 88. 88 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Най-смисленият аналитичен и подкрепен с факти текст за президентския мандат на Радев до момента в медиите, то не че има много други смислени материали - или са осанна, или - разни го. Голата истина е, че без Радев Боко още щеше да е премиер и да реди едни уйдурми с Доган и Гешев......
  —цитат от коментар 22 на boevbisser


  Тъпня.

 89. 89 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Гледам проф Овчаровчлен на инициятивния комитет на Герджиков- Аз съ десен и за това призовавам десните да гласуват за Герджиков- Да при дебата Стоянов /Първанов, въпреки, че съм ДЕСЕН, Първанов се представи по-добре- Аз съм ДЕСЕН, но бях в инициативния комитет на Първанов за втория му мандат- Аз съм ДЕСЕН и смятам, че президента Първанов е най-добрия презизидент- Аз съм десен и Герджиков е най-добрия десен кандидатБългария ОнЕър - Ганиела
  —цитат от коментар 24 на doctor.no


  Малоумен трол . Дневник направете нещо, докога да четем лъжи. Бабикянец.

 90. 90 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#35] от "kvasimodo":не е стил Ботвиник колега - такъв гросмайстор да играе на 100 дъски и да ги тури всички в Цуг-Цванг не помня в шах-мата
  —цитат от коментар 40 на doctor.no


  Дневник, намордник за трола ако може.

 91. 91 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Ще го изтърпим 5 години и после ще го забравим.

  Как търпяхме комунетата от 1989 до 1997.

  После да не се чудите що сме най-бедни в Европа.

 92. 92 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1987 Весело

  Руският резидент получава тотална подкрепа от газетата в дните преди балотажа.Изненадани няма. Всъщност форумната болшевишка плява отдавна даваше сигнали, че руският резидент е нейният любимец. Веднага изброявам най-отявлените неомарксисти тук - препатилия, римлянина, доктор не знам кой си, тайпира, гирляндата, храбреца, росито, стюпида, циника и още 5-6. Вярно техният брой намалява, което от своя страна е един положителен тренд за този форум.
  —цитат от коментар 87 на greeneyes


  Руският резидент получи тотална подкрепа от твоя семеен приятел Кирил Петков:

  "За да продължим #Промяната с пълна сила, не трябва да се отпускаме нито за миг. Нека не позволяваме на корупцията да влезе тихомълком през задната врата на #балотажа. Затова твоят глас ни е нужен, за да спечелим и последната битка по пътя към #БългарияЗаКоятоМечтаем.
  В неделя гласувай за Президента, който започна промяната."
  "Ето защо аз ще подкрепя Румен Радев с цялото си сърце."

  Хайде сега кажи кога аз съм подкрепял Радев по такъв самоотвержен начин? Кога ще спреш с клеветите?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 93. 93 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Любопитно

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Ннормань,чей Крьим??

 94. 94 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#2] от "pescho_todev":

  Пешче, сбъркал си коментара - тоя беше за другата статия. 😂

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Любопитно

  До коментар [#22] от "boevbisser":

  Да харвсваш пасквилите на Браво Петя-потресающо!

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Любопитно

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Да те питам,възбуждаш ли се,докато пишеш за Борисов?!То,всекинпост ти е за него!?Стюпи би те диагнотицирсл като скрит гей,влюбен и прелъстен!

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Любопитно

  До коментар [#41] от "schwimmwagen":

  27 агента на ДС зад Радев.Ясно кой подсказва на Радев.

 98. 98 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#12] от "vova.josei_ki":

  "Каквото и да се пише за Румен Радев, той е и си остава един случайно попаднал на Президентския пост!
  В никакъв случай не отричам способностите му като летец!
  Но като Политик... Я, бе! Майтап!"

  Ами... това му е хубавото на Радев, бидейки пилот на изтребител (едни гербави охлюви не им стигна акъла да се сетят за думичката, та го нарекоха "шофьор на самолет") - по-лесно и привично му е да е политик сега и успешен президент. Акълът му го слуша и не страда от словесна диария, като някои бивши премиери и други кандидат-президенти.

 99. 99 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#27] от "czo19392695":

  При това сложно за произнасяне профилно има, хубаво е, че се представяте.

 100. 100 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#46] от "hocker":

  Прочетете моля пост #98, онова в скобите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK