"В името на народа сте осъдени на смърт!" – откъде се взе Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

© Георги Кожухаров

Костадин КостадиновСлед сухи тренировки и тестове "на терен", продължили повече от 10 години, проектът "Възраждане" и лицето му Костадин Костадинов влизат в 47-то Народно събрание след силна антиваксърска кампания и атакуване на зеления сертификат. Политическият профил на Костя Копейкин - прякорът, с който Костадинов от години е познат в социалните мрежи, удивително припокрива този на излезлия от употреба Волен Сидеров.


Костадинов упорито ловеше вълната на всеки протест, роден от политическото двуличие, провалите на държавата и откраднатата перспектива на гражданите й. За финалната права до парламента взе енергия дори от публичната глупост на антиваксърите и конспиративно отричащите съществуването на COVID-19.


Два дни преди изборите на 14 ноември Центърът за изследване на демокрацията публикува изследване, според което "Възраждане" и лидерът й Костадин Костадинов са абсолютниите шампиони по бързо увеличаване броя на последователите на страниците им във "Фейсбук" в конкуренция с "Алтернатива за България", ВМРО, "Атака" и "Воля". А основна причина за това е въвеждането на задължителен зелен сертификат, срещу което Костадинов водеше остра кампания. Данни на "Галъп" показаха, че спрямо изборите през юли, половината от гласувалите за партията са новопривлечени избиратели от други партии, а всеки пети е на възраст под 30 години.
Лидерът на "Възраждане" - новият Волен - тук.


Името на Костадинов влезе в националните новини за първи път през 2011 г., когато след етнически конфликт в с. Катуница се оказа сред команда хулигани с бръснати глави, които по пътя си към към циганската махала във Варна трошиха прозорци и витрини.


През 2013 г. бе сред организаторите на оркестрираните протести във Варна, започнали с гняв от високите цени на електроенергията и завършили с овладяването на местната власт от ГЕРБ. Цената за това бе платена от самозапалилия се Пламен Горанов.


През 2015 г. Костадинов обяви, че повежда родители, недоволни, че учебниците на децата им не ги учели на родолюбие и дори били "обезличени от българщина". После се оказа, че води само неколцина от актива на партията си, а журналистите, отразили протеста им - повече от тях. Той обаче продължи да поддържа тази тема и издаде и свой "Учебник по Родинознание" (който разпространява и в чужбина).


На 27 януари м.г. друг протест, организиран от "Възраждане" заради водната криза в Перник, завърши с 30 арестувани, четирима обгазени и двама пострадали полицаи. А на 6 август, пак през миналата година, лидерът на "Възраждане" влезе със симпатизанти в Съдебната палата, "за да връчи оставката на Иван Гешев". Влизането беше излъчено на живо във Фейсбук. Излизането - не.


Поводът за акцията на Костадинов бе поисканото от прокуратурата заличаване и разпускане на "Възраждане" заради нарушения на Закона за политическите партии. Сред тях бяха установени лица, записани като присъствали на учредителното й събрание, които в същия момент са се намирали в чужбина. Но и други, попълнили декларации за членство два месеца по-след като са починали. На 31 май т.г. обаче Върховният касационен съд реши, че партията на Костадинов може да отговаря за евенуални нарушения едва след учредяването си като правен субект по Закона за политическите партии.


Но "майката на всички бомби", която хвърли на току-що отминалите парламентарни избори, той сглоби само в едно едно единствено програмно телевизионно интервю на 20 август т.г. В него обяви, че ще създаде гражданска армия срещу мигрантите, нарече COVID-19 измислица и заклейми ваксините, зелените сертификати, противоепидемичните мерки и дори сделката за новите изтребители F-16.


Официалната автобиография на Костадинов сочи, че от 2013 г. до 2017 г. той е бил директор на Регионалния исторически музей в Добрич. От там нататък очевидно е останал посветен единствено на своята борба, защото следващо работно място в автобиографията му не е посочено.


Но в нея лидерът на "Възраждане" е оставил и други бели петна. Те са там, където би трябвало да пише, че политическата му кариера започва като член и зам.-председател на ВМРО. През 2011 г. в коалиция с "Новото време" и "Гергьовден" партията го номинира за кмет на Варна, но той стига само до Общинския съвет на града. Година по-късно, след неуспешен опит да заеме мястото на Каракачанов и след съпернически конфликт с Ангел Джамбазки, Костадинов напуска партията.


След това той става координатор за Варна на Националния фронт за спасение на България. Но след Вlitzkrieg с Валери Симеонов (от немски "бърза война", термин от военната доктрина на Хитлер) през 2014 г. основа собствената си партия "Възраждане". С нея през 2015 г. отново участва в изборите за кмет на Варна, този път в коалиция с "Атака" и "Нова сила".


Политическата платформа на партията е мътен сбор от левичарство и десен популизъм. Там може да бъде открит цял арсенал от фойерверки, познати от предизборните платформи на други популистки формации. Сред тях са съкращаване наполовина на броя на народните представители, изравняването на заплатите им със средната за страната, създаване на механизми за отзоваването им и отнемане на имуществото на висши политици (което така или иначе е част от антикорупционното законодателство).


В сферата на икономиката "Възраждане" предлага преразглеждане на всички приватизационни и концесионни сделки, макар, че на практика това означава антиконституционно отнемане на частна собственост.


В програмните документи на "Възраждане" пише също, че ДДС върху лекарствата трябва да бъде "нулиран", "защото по-добре бюджетът да стои празен, отколкото да се пълни с пари, взети от болни деца и безпомощни възрастни". Другите данъци също трябвало да са ниски. Но в същото време детските надбавки и заплатите на учителите трябвало "да се увеличат драстично", а тези на лекарите и медицинските работници да стигнат "до европейски нива".


Костадин Костадинов със сподвижници и симпатизанти по време на протести през февруари 2020 г.

© Юлия Лазарова

Костадин Костадинов със сподвижници и симпатизанти по време на протести през февруари 2020 г.


Колкото до "личното оръжие" на Костадинов то е изложено на показ в блога му и множество публикации в социалните мрежи. Там са подредени носталгията по смъртното наказание и репресиите на комунистическите чистки през 40-те и 50-те години на миналия век, теориите за етническата малоценност и расовото превъзходство, хомофобията и разбира се - бляновете по историческия реваншизъм, който да върне "България на три морета". И това съвсем не е всичко.


След пуча в Турция през лятото на 2016 г. Костадинов написа в блога си следното: "Къде спите, български военни? Защо не излезете и поне не се опитате да направите това, което турските ви колеги се пробваха да направят, макар и отчаяно и самоубийствено? Бога ми, ако аз разполагах с оръжие и подготвени хора, лично щях да тръгна напред."


На предсрочните парламентарни избори през 2017 г. вълната на национализма изненадващо донесе на "Възраждане" близо 40 хил. гласа и партийна субсидия в размер на 417 хил. лв. годишно.


Но с този неочакван приход в партийната каса започнаха и крамолите около начина, по който той е бил харчен. Най-напред Костадинов обяви, че ще върне субсидията. Но не го направи с оправданието, че нямал правна възможност за това. По-късно се оказа, че той сам, писмено и изрично, е поискал партията му да получи полагащата се субсидия.


След това Костадинов обяви, че парите ще бъдат дарени на фондация "Българска памет" на д-р Милен Врабевски. Но и това не се случи. Трети вариант за оползотворяване на "нежеланата" субсидия бе с нея да се обучават децата на бесарабски българи - идея, която остана само в едно интервю на Костадинов за в. "24 часа".


В отговор на въпроси, зададени от "Капитал" преди време, организационният секретар на "Възраждане" Николай Дренчев каза, че първият транш от субсидията - около 130 хил. лв., отишъл в държавния фонд "Инвитро". Друга част от парите била дарена и на фондация "Искам бебе", а дребни суми били дадени за ремонт на десетина войнишки паметника. Със субсидията било платено и помагалото по родинознание, което Костадинов написал сам и раздавал безплатно.


Две години по-късно - през май м.г. Варненската окръжна прокуратура започна разследване срещу Костадинов за длъжностно присвояване в особено големи размери представляващо особено тежък случай. Според съобщението на Окръжната прокуратура във Варна "разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия "Възраждане" е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лв., връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията".


Това стана след разследване на "Нова телевизия", според което само за три години след 2017 г., когато "Възраждане" получи партийна субсидия, Костадинов си е купил луксозна къща във варненското с. Канстантиново, а съпругата му - апартамент. В същия период от време семейството бе придобило и нов лек автомобил за около 40 хил. лв.


Защо прокуратурата проверява лидера на Възраждане за присвояване на партийната субсидия - тук.


Резултати от разследването на прокуратурата, което продължава и в момента, така и не бяха обявени. Сега, след влизането на Костадинов в парламента, то най-вероятно ще бъде замразено или прекратено.


Костадин Костадинов, снимка от предизборен плакат на "Възраждане"

© Архив

Костадин Костадинов, снимка от предизборен плакат на "Възраждане"


Една идея за това, какво да очакват избирателите на "Възраждане" дават поведението на Костадинов като общински съветник във Варна и участието му в последните избори за местна власт през 2019 г. Публично той бе партньор на дясната опозиция в съвета, доминиран от ГЕРБ.


Това обаче не смути ни най-малко лидера на градската организация на БСП в града Борислав Гуцанов, който месец преди вота през октомври 2019 г. изненадващо предложи на партията си да подкрепи за бъдещ кмет на Варна не друг, а именно Костадинов. Той не възрази, а това, което последва, бе шумен скандал в левицата. Вътрешнопартийните опоненти на Гуцанов и до днес твърдят, че е ставало дума за тайни договорки с ГЕРБ, срещу кандидата на партията Иван Портних да бъде издигнат съперник, който да разцепи социалистите и така да гарантира победата му още на първи тур. Целта бе постигната, а Костадинов се върна в Общинския съвет на Варна и продължи с непоисканата подкрепа за десните опоненти на ГЕРБ.


Само след два месаца на трибуната в Народното събрание за клетва ще се изправи бъдещият президент. През януари 2017 г., след първата реч на току-що встъпилия в длъжност Румен Радев пред депутатите в 44 Народно събрание, в профила си във Фейсбук Костадин Костадинов написа така: "Смея да твърдя, че огромна част от българския народ в момента мечтае следващото изречение, което Радев каже, да бъде: "В името на народа сте осъдени на смърт!"


Сега Костя Копейкин сяда в залата на парламента.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (232)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 972 Любопитно

  откаде са зе Кирчо ??
  откаде са зе татьо му на стола до Радев преди 4 години на празника на дира?
  откаде са сега двамцата на учредяване на ДБ?
  уж канадци на първи у тукашните уйдурми
  Откаде са зе Лорер член на социалистическото движение у Израел
  зеха са от тъмното и веднага министре
  А Костадин е с години у политиката
  графи си електорат и си влезна у НС на светло

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 660 Неутрално

  откаде са зе Кирчо ??откаде са зе татьо му на стола до Радев преди 4 години на празника на дира? откаде са сега двамцата на учредяване на ДБ? уж канадци на първи у тукашните уйдурмиОткаде са зе Лорер член на социалистическото движение у Израелзеха са от тъмното и веднага министреА Костадин е с години у политикатаграфи си електорат и си влезна у НС на светло
  —цитат от коментар 1 на bruno__dante


  Бабе, имаме проблем точно с "електората" му...
  Просто не сме си представяли, че може да има толкова много и големи патреидиоти по нашите земи...

 4. 4 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  Като близнаци са с Волен..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 5. 5 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Сидеров с Варадеро, този с луксозни къщи.
  От един дол дренки са.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Тоя се вживява да стане българският Орбан. Краско и Валерко бяха изчислили, че националистическия/патриотичен вот е 600 000
  На последните избори общо всички партии не събраха и 200 000

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  И тоя ще отшуми. Идеите му са популистки и не осъществим. Трябва да бъдат игнорирани (и навярно ще са) в парламента.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Харвардите са на път да свалят ветото за СМ.
  Ако се опитат да го направят - на следващите избори, Костадинов ще има и моя глас.

 15. 15 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мамуна":

  Мисля, че той е наясно, че това са глупости. Той говори това, което избирателите искат да чуят. Таргетирал е идиотите и си е енаправил партия-идиотка. Сега ще осребрява.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Туземците имат проблем в две направление:
  - критично да възприемат обстоятелствата - не могат да разграничат истина от лъжа;
  - липсва им моралният ентусиазъм да се противопоставят на несправедливостта.
  Ниската им способност за реална оценка, в опит да изградят приемлив образ пред себеподобните, води до припознаване на чужди тези като свои и лесно попадане под влиянието на всякакви нелепи внушения.
  Само че заблудата оказва най-силно отрицателно въздействие върху самите тях. След кратък, емоционално-истеричен триумф започва страданието, нещастието, нищетата и отчаянието.
  Личността се разпада.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  До коментар [#13] от "theduloclan":Българите от САЩ вкарахме Възраждане в НС за да ви го начу..руликаме.

  Тоест сте едно към едно с "българите" в Турция по манталитет?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#13] от "theduloclan":

  ДПС е трета политическа сила, защото българите решиха така - предадоха доброволно властта с апатията си и отказ от гласуване. А който ни е докарал Копейкин, определено не ни мисли доброто, а и не блести с интелект. Но важното е да се хвалиш, че си го начуруликал на балъците, нали?

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#13] от "theduloclan":Българите от САЩ вкарахме Възраждане в НС за да ви го начу..руликаме.Тоест сте едно към едно с "българите" в Турция по манталитет?
  —цитат от коментар 18 на дерибеев


  В Турция няма българи. Има турци с български паспорти. Не се прави че не знаеш.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  Ах какъв соросоиден бяс, какво истерично квичене всеки ден! Чак и с прякори го наричат (които самите те измислят). .
  —цитат от коментар 16 на lym33646636  А "Костя Копейкин" го измисли именно медии като Дневник и Икономист .
  —цитат от коментар 13 на theduloclan


  Костя "Копейкин" го знам като Копейкин, още от времето като идваше да пие кафе на "Планет" до гарата и нямаха пари да си платят тока в офиса. Често им го спираха.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Ами демокрация. Такива избиратели - такива представители.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 758 Любопитно

  Издал е учебник по родинознание, но в който има краден материал... например видях, че картите са от Уикипедия и изискват само цитиране на източника, но това не е направено...

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#21] от "theduloclan":

  Язък ви за образованието. Ако не сте платен трор, определено ви липсва поглед върху реалността "на терен".

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Следват времеви период, подобно на ВМРО, Атака, Нац. фронт, от поне 5-10 години плътно парламентарно присъствие. Подобни мега популисти когато вече имат и телевизионно отразявани парламентарни речи, в първите години само растат.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  "В името на народа сте осъдени на смърт!" – откъде се взе Костадин Костадинов
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Ами то по-късно ще се види,
  колко стотинки струва и той!
  Иначе на мен ми бе по-интересно,
  откъде се взе Лозан и как с тази прическа
  -ала Георги Димитров на Лайпциският процес
  и умни лафчета изтрепа рибата?!?

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 928 Неутрално

  1. Журналистите продължават да не правят разлика между антиваксър и противник на зеления сертификат. Антиваксър е човек, който е против всякакви ваксини.
  2. “През 2013 г. бе сред организаторите на оркестрираните протести във Варна, започнали с гняв от високите цени на електроенергията” - Цените на тока бяха ли поносими през 2013? Само във Варна ли протестираха за това?
  3. “На 27 януари м.г. друг протест, организиран от "Възраждане" заради водната криза в Перник” - Перничани не бяха ли на воден режим месеци наред? Накрая не се ли оказа, че водата им захранва едно предприятие на наши хора?
  4. “"Възраждане" влезе със симпатизанти в Съдебната палата, "за да връчи оставката на Иван Гешев” - Гешев не е ли за оставка?
  5. “Политическата платформа на партията е мътен сбор от левичарство и десен популизъм” - Между лявото и дясното не се ли намира центъра? Как спасяването на малкия и среден бизнес е дясна политика?
  6. “Сред тях са съкращаване наполовина на броя на народните представители, изравняването на заплатите им със средната за страната, създаване на механизми за ОТЗОВАВАНЕТО им” - В Австрия може всеки един държава не служител да бъде отзован с референдум - това е елемент на пряка демокрация. Ако имахме подобен механизъм в България, колко време щяха да изкарат Борисов и Гешев? Трябва ли всеки път да се стига до пердах зад колоните на ЦУМ или по Белите Автобуси?

  7. “Две години по-късно - през май м.г. Варненската окръжна прокуратура започна разследване срещу Костадинов за длъжностно присвояване в особено големи размери” - До къде стигна това разследване? Признаха ли го за виновен при все, че влезе в Съдебната Палата на Гешев?

  Дали Костадинов е положителна фигура или не, времето ще покаже. Сигурно е обаче, че напива пулса на обществото и най-належащите проблеми за голяма част от него. За това и влезе в НС, въпреки лайномета.
  За съжеление на мнозинството политици им липсва тази способност, за това и предизборните им кампании бяха постни.
  Надявам се, те да вземат поука от него и той от тях - нека бъде по-умерен в изказванията и действията си.
  А поуката за избирателя, е че като гласува веднъж за дадена партия, не се жени за нея. Няма нищо лошо в това да признаеш, че някой не е оправдал доверието ти и да го замениш на следващите избори. Вотът ти струва НУЛА лева - предизборните кампани са за милиони…

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Бяла Златка 2.0

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Костя Копейкин е натурален рубладжийски фашист. Ако се докопа до власт, ще видите това, което направи Милошевич в бивша Югославия.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1746 Разстроено

  До коментар [#1] от "bruno__dante":

  В сайта на руското посолство преди две години имаше директен линк към лично страница на Костя. У нас Русия винаги е купувала лесно човешки душици , тъй като самите душици морално се самооправдават с... братските чувства... Интересен пример за това е Драган Цанков на който в София е кръстен централен булевард. 6000 златни рубли обръщат Д.Цанков в "пламенен русофил"...

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Костя щял да има 15% на следващи избори, абе това са около 450 000 гласа. От къде си мислите, че ще се пръкнат толкова много расисти в тая държава?

 47. 47 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 644 Неутрално

  По времето на бай Тошо с такива като Копейкин започва ха работа специалистите от ДС, а като приключена те ги поемаха хората с бели престилки и им слагаха ризи с вързани на гърба ръкави. Апропо типажа на Копейкин тогава кротко се спотайва е и мечтаеш да целува нечий партиен задник.... Гнус, гнус......

 48. 48 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 644 Неутрално

  По времето на бай Тошо с такива като Копейкин започва ха работа специалистите от ДС, а като приключена те ги поемаха хората с бели престилки и им слагаха ризи с вързани на гърба ръкави. Апропо типажа на Копейкин тогава кротко се спотайва е и мечтаеш да целува нечий партиен задник.... Гнус, гнус......

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#7] от "doctor.no":

  еми другите 400000 са петреоте само на маса с ракия, не щат да гласуват :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 51. 51 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#13] от "theduloclan":

  ДПС си е с този електорат откакто я има... Костя е нова петолъчка на хоризонта

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 52. 52 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  "В програмните документи на "Възраждане" пише също, че ДДС върху лекарствата трябва да бъде "нулиран", "защото по-добре бюджетът да стои празен, отколкото да се пълни с пари
  —цитат от коментар 2 на Мамуна


  Аз имам наблюдение от доста години как се въртят едни милиарди във фармацевтичния картел, ДДС на лекарствата е данък върху старите,бедните и болните а има съмнения,че няколко аптекарските мафиоти укриват ДДС и за това не си знаят парите и купуват свой лобита в властта!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 53. 53 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Весело

  И този е от групата-русофили за отечеството.Свенливо крият кое отечество визират.

 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  https://www.wsws.org/asset/efdd1506-669b-419c-a219-3aaa3afe3a3a?rendition=image1280 "В името на народа сте осъдени на смърт!" ....... "Възраждане" е единствената партия в момента, която може да стане новото евро ляво и до година, година и половина да бъде водещ фактор в обществените процеси в България ......... https://www.wsws.org/en/articles/2021/11/19/pode-n19.html

 55. 55 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 660 Неутрално

  По времето на бай Тошо с такива като Копейкин започва ха работа специалистите от ДС, а като приключена те ги поемаха хората с бели престилки и им слагаха ризи с вързани на гърба ръкави. Апропо типажа на Копейкин тогава кротко се спотайва е и мечтаеш да целува нечий партиен задник.... Гнус, гнус......
  —цитат от коментар 47 на abc


  - Костадинов, аз си отивам, че жена ми ме чака. Подострил съм ти два молива и съм ти оставил десет карирани листа...акО ти свършат моливите, Георгиев в дежурната стая ше ти подостри нови. Опиши всичко подробно с твой думи...
  - ама.. таковата, другарю старшина, то не е важно...
  -Костадинов, ние ще преценим дали е важно!

  😂😂😂

 56. 56 Профил на Чушкопек
  Чушкопек
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Като падне завесата ще се види, че зад намръщеното и вечно недоволно човече Копейкин (събирателен образ на съвременния чалгопитек) се крие един хитър и пресметлив ганьо...

  Панта Рей: всичко се мени, всичко тече. Само Чушкопекът - не.
 57. 57 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#49] от "vagabond66":

  Леко с прогнозите, дай да му дадем на Костя 2 месеца в НС да си покаже магариите и да видим каква подкрепа има. неговите братчеди от ОП през 2016 извън парламента бяха много обещавачи и хлъзнаха доста хора да гласуват за тях. Но им видяхме сеира след като се проявиха в 4 г мандат.
  Едно е да ръси някой глупости по площадите, където няма кой да му опонира и си говори сам, друго е да е НС и да има кой да го сложи на място.

 58. 58 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Като близнаци са с Волен..
  —цитат от коментар 4 на venci4


  И ще приключи курса като Волен!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 59. 59 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#13] от "theduloclan":

  не знам за турците , които не говорят български , какъв точно проблем са , НО "българите" от САЩ, които са забравили що е то да си българин и изпитват неистова радост,чè са ни го "начукали" чрез един откровен негодник , какъвто е копейкин, са истински проблем , ако единствения им мотив да гласуват е омразата към България и постояно искат да и го начукат....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  От там откъдето се взеха Кирчо и Кокорчо

 62. 62 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  И ще приключи курса като Волен!
  —цитат от коментар 58 на Рим


  Или като ДБ или като ПП :)

 63. 63 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Дааа - умнокрасивите не могат да си обяснят как с 5% от парите за кампанията им Възраждане постигна почти същия резултат...

 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#56] от "Чушкопек":

  Така е. Той е абсолютно наясно, че нито една от глупостите му, с които впечатли гласувалите няма да мине.
  ще е гръмогласен по тия теми де, но в НС освен темите, които са фокус на обществото се внасят и много повече законопроекти, част от които са определено лобистки - обръчите трябва да се хранят. Та гледай да видиш като обичайните заподозрени - ГЕРБ, БСП и ДПС почнат с тях, как Костя ще гласува.
  Златният пръст си е патент на Сидеров.

 65. 65 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Партии като Атака и Възраждане с (буквално) ненормални лидери като Волен и този са кулминацията на простотията, която е обзела една, за съжаление, много голяма част от българския народ.

 66. 66 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  ...Възраждане" е единствената партия в момента, която може да стане новото евро ...
  —цитат от коментар 54 на MPetr


  Същите надежди, руснаците възлагаха и на Сидеров!
  Костя Копейкин се намърда в парламента заради ниската избирателна активност.
  Същата е причината и за "успехът" на турците!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 67. 67 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 698 Неутрално

  ...Дали Костадинов е положителна фигура или не, времето ще покаже. Сигурно е обаче, че напива пулса на обществото и най-належащите проблеми за голяма част от него. …
  —цитат от коментар 37 на dwr30648311

  Предвид особеностите на народопсихологията е съвсем нормално и очаквано в парламента да се появи фракция на плоскоземците ...

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#42] от "Мамуна":

  Радвам се че единственото, което имаш да кажеш против коментара ми, е че ти е прекалено дълъг за четене ;)

  Сега ми позволи да коментирам теб. Личностните нападки не са аргумент и не водят до нищо позитивно. Ако не си съгласен с нечие мнение е необходимо просто да изразиш позицията си и да обясниш защо. Тоя е такъв, ония - онъкъв не е аргумент и само демонстрира на аудиторията нещо друго…

  “ Хе хе, айде почнА се с ферманите...”

 70. 70 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Весело

  . Ако "харвардските ...." дадат на заден по въпроса за ветото на Македония,Коста не 15% ще вземе, а по-вероятно е да вземе над 30%!
  —цитат от коментар 49 на vagabond66


  Глупости!
  Каракачанов ставаше и лягаше с клетви срещу нашите съседи от РСМ!
  Къде е сега Каракачанов?
  0,5%

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 71. 71 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  До коментар [#66] от "Рим":

  ======Същите надежди, руснаците възлагаха и на Сидеров!=====Нищо общо нямат рашките с Възраждане...... става дума единствено за разумна балансирана политика спрямо всички велики сили а не "подлогите" да се издигат на пиедестал ......и в този ред на мисли да попитам : .... кандидата за външен министър Даниел Лорер от ПП дали няма двойно гражданство а?.........

 72. 72 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 194 Любопитно

  Явно в България, белите златки са адски популярни

 73. 73 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 194 Любопитно

  Явно в България, белите златки са адски популярни

 74. 74 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  С упорството да въведат поисканите от народа мажоритарни избори партиите делегитимираха партийната демокрация и партиите изобщо. Няма друга държава в която 72% от гласувалите да са пожелали нещо, а политиците да не се съобразят и разни мастити анализатори да им обясняват че хората са прекалено тъпи за да се взема гласа им на сериозно. Резултатите от любимата за партийни лидери, партийни мишки, хардкор фенове и платени анализатори пропорционална система са добре видна в дефрагментацията на поредното народно събрание и необходимостта да се ходи на избори по три пъти в годината. Това сега ни докара Коцето Копейкин, а и по-лошо ще става.

  Тези партии които заявиха че искат да изчегъртат ГЕРБ пропуснаха възможността да го направят. Те бяха толкова угрижени за собстеното си битуване в парламента че пропуснаха да изполват вълната на всеобщата психоза за да направят ГЕРБ извънпарламентарна опозиция. Смешници и страхливи некадърници които уж си поставят цели, но нямат решимостта да ги постигнат.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 75. 75 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  [quote#35:"vagabond66"][/quote]

  Аз му писах тука на Лозан, че не може да се изтупа с костюм за 3000 , с прическа Че Гевара, с кърпичка в джопчето и да ходи с метална верижка на часовника си. Никакъв стил, кой ще гласува за него?
  Но не ме послуша и резултата е налице. Да не говорим за твърдението му, че лозите се зарязвали ноември.
  Сега вече никой не го взема насериозно.

 76. 76 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  "откъде се взе Костадин Костадинов"

  Както всички други - Извика го историческата ситуация.
  В едно е прав, ние не сме суверенна държава, другото са бла, бла и всеки е на различно мнение.

 77. 77 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2918 Любопитно

  Колко клиширана е станала журналистиката ?? Възраждане не е Атака -2 , а нещо друго , но за плоскоземната либерална общност другото е неразбираемо. Социализма във Възраждане е доминиращ . Разбира се за либералните социализма е там някъде при Ленин /Сталин ......., а има социализъм в Китай , във Финландия .......и тн . Костадин Костадинов, ще победи словесно всеки в това народно събрание и то с много!! Около него има ядро , което също е много добро ...Такива дивотии написани под "копирка" не са полезни за никого ...Народното събрание ще види един талантлив оратор ..., нещо което не се случвало от 1991

 78. 78 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  ....Костадинов е изключително ерудиран и интелигентен...
  —цитат от коментар 28 на theduloclan


  🤣🤣🤣
  Прокремълски ерудит за 2-3% от населението, които при ниска избирателна активност се превръщат в 4-5%!

  Този екземпляр е готов да продаде страната ни на руснаците, точно както сатрапа Живков го правеше десетки години наред!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Весело

  До коментар [#47] от "abc":

  Всъщност Копейкин устоя на доста мащабно преследване, психо-атаки и системен тормоз от гербавите калинки с власт и ДПС шаманите във варненско, трябва да му се признае, че устоя, при същите премеждия Сидеров получи трайни поведенчески аномалии и загуби в политиката!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 80. 80 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 928 Разстроено

  До коментар [#67] от "zdra4":

  Семейството и приятелите ти какви са? И те ли са плоскоземци? Под 0,001% от населението вярва, че земята е плоска. Над 80% от населението не искат и да чуят за зелен сертификат (да, голяма част от ваксинираните също са против тази политика).

  Ако не ти допада матр’иала - терминал 2. Кеф ти Турция, кеф ти САЩ или Германия. За да си пълноправен член на едно общество трябва първо да го уважаваш!

  “Предвид особеностите на народопсихологията е съвсем нормално и очаквано в парламента да се появи фракция на плоскоземците ...”

 81. 81 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  . ... става дума единствено за разумна балансирана политика спрямо всички велики сили .....
  —цитат от коментар 71 на MPetr


  “Балансирана" политика, начертана от Кремъл, за 3-4% комунистически и сталинистки отломки от близкото минало!

  България е член на НАТО и ЕС и нищожни елементи като костя копейкин нямат никакви шансове да изпълнят указанията на Масква!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 82. 82 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Това е партия на YouTube лумпените по света и у нас. Повечето гледат Пасков, Киро Брейка, Цанов и едно предаване с дебилен водещ по Евроком “Делници”. Буламач от про-руска, народняшка, конспирололигична реторика, на която кълват хора с ниски аналитични способности.

 83. 83 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Весело

  [quote#70:"Рим"][/quote]

  Става въпрос ,че над 90% от Българите искат БЮРМ да си оправи лъжливата история в учебниците , да не плямпат глупости за нашите герой и да не се гаврят с войнишки гробове!
  САЩ ако не застанат с дипломация на наша страна, ще загубят трайно един верен съюзник от 30 години, дали сме и свой жертви в техни войни за износ на "демокрация"!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 84. 84 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Весело

  [quote#70:"Рим"][/quote]

  Става въпрос ,че над 90% от Българите искат БЮРМ да си оправи лъжливата история в учебниците , да не плямпат глупости за нашите герой и да не се гаврят с войнишки гробове!
  САЩ ако не застанат с дипломация на наша страна, ще загубят трайно един верен съюзник от 30 години, дали сме и свой жертви в техни войни за износ на "демокрация"!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 85. 85 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Някои хора дори и не си дават сметка каква услуга правят на Костадинов с подобни статии... Не разбраха, че той е от типажите, които стават по - силни, колкото повече ги нападат. А електоратът му ще расти и заради по-голямата трибуна след влизането в парламента, но и след всяка погрешна стъпка на следващото правитество. Всяко залитане по темите: ковид, С. Македония, Зелена сделка и т.н. му качва процентите. Ако ПП се объркат и махнат ветото на комшиите, Възраждане ще спечели изборите, до които неминуемо ще се стигне.

 86. 86 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1927 Любопитно

  До коментар [#57] от "doctor.no":

  Така е. Нали виждаме резултатите на другите партии. И те ту се вдигат, ту се сриват. Някои даже са в състояние на свободно падане.

 87. 87 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1927 Любопитно

  До коментар [#57] от "doctor.no":

  Така е. Нали виждаме резултатите на другите партии. И те ту се вдигат, ту се сриват. Някои даже са в състояние на свободно падане.

 88. 88 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  . Разбира се за либералните социализма е там някъде при Ленин /Сталин ......., а има социализъм в Китай ...
  —цитат от коментар 77 на dejmos


  😂😂😂
  Недейте да пишете глупости!
  Няма либерален комунизъм нито при сатрапа ленин нито при сатрапа сталин!

  Има само и единствено Либерална демокрация западен тип, която смаза Съветския съюз и направи от икономиката на Русия едно комично джудже!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 89. 89 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  До коментар [#81] от "Рим":

  ======Балансирана" политика, начертана от Кремъл, за 3-4% комунистически и сталинистки отломки от близкото минало!======тези хорица от снимката долу, .... и впрочем по цял свят ..... също ли са ""'""комунистически и сталинистки отломки от близкото минало!""""" не ставайте смешен колега ...... https://www.wsws.org/en/articles/2021/11/19/pode-n19.html .......идеологията им е 1/1 като на Възраждане...... ! А масата им нараства с дни.....

 90. 90 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  "Името на Костадинов влезе в националните новини за първи път през 2011 г...."
  Долу-горе толкова трябваха на Мусолини и Хитлер да вземат властта.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 91. 91 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  Разбира се за либералните социализма е там някъде при Ленин /Сталин ......., а има социализъм в Китай , във Финландия .......и тн .
  —цитат от коментар 77 на dejmos


  От това разбрах , че си един много объркан човек. Нерде Китай, нерде Финландия ...

 92. 92 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  [quote#70:"Рим"]
  —цитат от коментар 83 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Става въпрос ,че над 90% от Българите искат БЮРМ да си оправи лъжливата история в учебниците , да не плямпат глупости за нашите герой и да не се гаврят с войнишки гробове!.."! [/quote]

  Това искам и аз, но не и проруски сталинисти като костя копейкин да определят политиката към РСМ, към ЕС или към НАТО !

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 93. 93 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Липсата на такива като Орбан, води до такива като Костадинов, това е истината.

 94. 94 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Това е партия на YouTube лумпените по света и у нас. Повечето гледат Пасков, Киро Брейка, Цанов и едно предаване с дебилен водещ по Евроком “Делници”. Буламач от про-руска, народняшка, конспирололигична реторика, на която кълват хора с ниски аналитични способности.
  —цитат от коментар 82 на irobot


  Абсолютно точен коментар, както винаги...

 95. 95 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#83] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Ти даваш ли си сметка, че Костя е против ЕС и НАТО? Даваш ли си сметка, че единствения начин да влияем на Македония е чрез желанието и за членство в ЕС. Даваш ли си сметка, че ако не сме в ЕС, няма как да им кажем копче повече. Усещаш ли иронията? Усещаш ли противоречието в тезите>

 96. 96 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2918 Весело

  До коментар [#91] от "Doge":

  Много, много объркан , ...бил съм и в двете държави за повече от 30 дена :)

 97. 97 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#95] от "Doge":

  не, русофилите са обезчуствени от продължителния когнитивен дисонанс който им докарва вярата в Русия

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 98. 98 Профил на Мухарем Сербезовски‏
  Мухарем Сербезовски‏
  Рейтинг: 233 Весело

  [quote#21:"theduloclan"][/quote]

  On the Internet, nobody knows you're a dog.

 99. 99 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Някои хора дори и не си дават сметка каква услуга правят на Костадинов с подобни статии... Не разбраха, че той е от типажите, които стават по - силни, колкото повече ги нападат. А електоратът му ще расти ...
  —цитат от коментар 85 на 4okuto


  Ще расте електоратът му, колкото растеше при Сидеров!
  Избиратели от Русия ли ще внася?
  Костя копейкинските избиратели представляват една и съща сталинистка утайка, която се прелива от една дребна проруска партия в друга с постоянен тренд към надолу... И когато има ниска избирателна активност, успяват някакси да преминат 4% за сметка на бсп разбира се...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 100. 100 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Тоя за разлика от Волен се прави на луд !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK