Колко скучни преговори за правителство. Но успешни

Успехът им се състои най-вече в това, че четири разнородни формации, две от тях в десетилетен конфликт, все още не са се скарали.

© Продължаваме промяната

Успехът им се състои най-вече в това, че четири разнородни формации, две от тях в десетилетен конфликт, все още не са се скарали.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


И аз, както много други хора, бях стреснат от преговорите за бъдещо правителство, предавани на живо. Някак нелепо звучи това да се преговаря пред публика - освен ако става дума за някаква шоу програма, където публиката подкрепя своите: давай, забий му едно ляво кроше!


БСП, които се чувстват най-неловко в новата дясно-либерална констелация, изрично настояваха всички преговори да се правят пред камери и от това, което виждам дотук, тъкмо те са най-активни в отстояването на идеологическите си червени линии - оправдание за пред избирателите, които ги гледат.
Съмненията ми са свързани с цялата тази идеология на прозрачното и ясното, която донесе със себе си интернет-светът. Да разкриваш тайните си не произвежда непременно повече доверие - вижте само лудостта около Ковид-ваксините, за които телевизионният зрител вече може да вземе един изпит в първи курс медицина. Резултатът от свръх-информираността ни беше тъкмо обратният: абе защо така усърдно ми обясняват? Дали пък няма някакъв заден план?


Те умеят да направляват преговори


Но ето, че преминалите дотук експертни дискусии на бъдещата управленска програма започнаха да ме обнадеждават, че този път работата ще стане - ще има не само правителство, но и реформи. Очевидно четирите партии около масата са се простили с предизборните настроения и не ни агитират чрез взаимно оплюване. Сякаш е точно обратното: сдържат се, понеже знаят, че който отново предаде четата, този път ще бъде видян и наказан от зрителите още по-жестоко. Никой не разбра какво точно са си казали адвокатите Дончева и Василев, но ако сега някой оклевети някого пред камерите, ще понесе цялата отговорност за един възможен провал на преговорите.


И все пак тези неща не зависят само от добрата воля на експертите. Главна роля тук играе умението на водещите от "Продължаваме промяната" да направляват преговори. Щях да кажа, че то идва от бизнеса, но пък и проф. Денков се справи добре в дискусията за образованието.


Да не си помислите, че ми е било интересно да слушам или че съм разбрал нещо съществено. Успехът на преговорите дотук е в това, че четири разнородни формации - две от тях в десетилетен конфликт! - все още не са се скарали и приемат почти консенсусно разнообразни точки. А една от причините за това е определено скуката. Едва ли някой без професионални интереси в сферата на здравеопазването например би слушал пет часа и нещо изказвания по безброй конкретни теми, стигащи до това дали да се прави национален Т-клетъчен скрийнинг, или какво точно значи "добро училищно хранене". Самото добавяне на ненужни за една управленска програма детайли беше начин да се избягват конфликти: "Ако има спорни неща, нека ги запишем, макар че са детайли", каза по едно време чистосърдечно Асен Василев.


Тази свръх-прозрачност е характерен обрат в съвременната политическа комуникация: на нас, гражданите, наистина се предоставя информация, но тя е толкова изобилна, че губим ориентир и в последна сметка преставаме да следим сюжета. За първи пък си дадох сметка за този похват във времето на първата война в Залива, когато американската армия заливаше света с подробности за всеки изстрелян снаряд и в крайна сметка големите дебати за смисъла на войната и перспективите пред региона не се състояха.


В случая с нашите преговори за правителство най-важното е да не се радикализират електоратите, защото партията им е отстъпила по едно или друго обещание.


В този смисъл умерената скука на ставащото е достойнство. Половината време дискутиращите се занимават с редакционни бележки, както става на тежко административните събрания. Електронно досие: "веднага" или "приоритетно"? Мариците: "удължаване" или "продължаване"? Тези неща сигурно са много важни за бъдещото коалиционно споразумение, но със сигурност не възпламеняват масите. Имаме прозрачност, хайде вече да си гледаме нашата работа. Нека добавя и мъчителното качество на записите в ютюб, което не за първи път хвърля сянка върху дигиталните умения на партията-победителка. Дали пък пропаданията на канала не целят да ни създадат чувство за автентичност, за предаване live?


Майсторството на водещите е най-вече в отлагането на конфликти. За някои неща има съгласие (1), за други трябва да говорят допълнително експерти (1.2), за трети следва да се допитат до други министерства (1.3). И вижте как функционира тази система. По най-тежката тема, а именно строежа на "Белене", където очаквахме челен сблъсък между БСП и "Демократична България", проблемът се реши като се добави едно междинно звено - "първо анализ". Значи може да се строи, може и да не се строи, за момента отлагаме решението докато направим анализ. Или да вземем другата червена линия на БСП, подкрепена и от ИТН - болниците да не са търговски дружества. Ама какви да са тогава? Нон-профит като в Америка (БСП)? Да се гласува нов закон за лечебните заведения ("Има такъв народ")? Компромисът отново е разсрочване във времето - ще се решава "след анализ".


Културни сцени на политическото
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Като търсене на консенсус възприемам откровените безсмислици като "Да се направи регистър на българските писатели" и "Да се приеме Закон за българския език" в дискусията за културата. Толкова нелепо, че дори няма как да възразиш.


Посланието: посоката е ясна и всичко е под контрол


Ако на тази квадратна маса се приемаше наистина управленска програма, вероятно щеше да има сериозни идеологически сблъсъци, а преговорите щяха да траят с месеци. Но дискусията умело беше насочена от една страна към най-абстрактното, от друга към свръх-конкретното. Вземете дискусията за образованието, водена виртуозно от министър Денков, очевидно по-информиран от всичките останали участници, взети заедно. Ловко бяха избегнати разделящи теми по оста ляво-дясно от типа на ваучерите, с които учениците да плащат на частни училища и занимални. Затова пък всички се съгласиха, че трябва да се финансира качество. Само дето така и не се разбра как ще се определи кое е качество и кое не. Добре де, качество, съгласни са всички.


На другата страна - супер-конкретни теми като това дали да има един, два или много учебници и дали директорите на училищата да имат право на два мандата, или пък не. Дали това са сериозни теми за управленска програма? Май пак сме в жанра "прозрачност" live.


С всички тези цинични наблюдения не искам да подценя усилията на "Продължаваме промяната", които не само успяват засега да удържат единството на четирите разнородни партии, но и да успокоят българските граждани, които вече повече от година живеят в политически тремор. Трябва да им се внуши, че посоката е ясна и всичко е под контрол. Надявам се само тези преговори пред камерите да свършат навреме, защото журналистите ще дебнат за "събития". Проф. Михайлов (БСП) нападнал д-р Маджаров, че лекарският съюз нямал място на преговорите... Ау, започна се...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (149)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  Дано се намерят хора да измъкнат България от ГЕРБавото блато на корупцията и застоя.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Дърти червенясали вампири изпълзяха от политическите гробища.
  Масларова,Овчаров, Гечев, Гагаузов...
  Отново се канят да ни управляват.
  Аман от промяната.

 3. 3 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Дано се намерят хора да измъкнат България от ГЕРБавото блато на корупцията и застоя.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Корупция си имаше и преди ГЕРБ, ще си остане и след ГЕРБ.
  Особено с Масларова, Овчаров и Ерменков не знам откъде ще ни измъкнат тези точно?

 4. 4 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 649 Неутрално

  В тези преговори популизмът се лееше и само малко отстъпваше на предните управляващи. А дали ще са успешни ще видим, ако свършат някаква реална работа,някаква реформа. Засега пипат, колкото да няма големи протести.

 5. 5 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Голяма е мъката на Дойче Веле и на Ивайло Дичев, че на преговорите за правителство, българите още не са се скарали.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  ПП наистина постигат набелязаните си цели дотук ! По повечето теми има съгласие, поставят се все повече, все по - конкретни различни предложения в отделните сфери за реформи между четирите фирмации, някои от тях наистина добри ! Дигитализацията, ако се случи, макар и не в набелязаните срокове, ще се усети от всички нас ! Гласуването по пощата също е такава револионна новост ! Та " Кирчо и Кокорчо" както ги нарича герберския тролетариат, ще се окажат по - костелив орех, отколкото се очакваше май......

 8. 8 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ще го бъде кмете. съвсем скоро гербавите ще го усетят с пълна сила.

 9. 9 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  "Колко скучни преговори за правителство"
  ===
  Скучни !? Това бяха най смешните... домашни видеоклипове.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#2] от "plynii":


  До коментар [#3] от "zxp53317185":

  Това е само един от греховете на ГЕРБ- направихте така, че изброените от двама ви да изглеждат приемливи за обществото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Неутрално

  ПУТИНИЗМЪТ, който ГЕРБ привнесе в България
  е дълбоко в своята същност ЕГОИСТИЧЕН.
  Царят и Царедворците са затворен кръг, който
  ПАРАЗИТИРА на гърба на ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.
  Затова и сега наблюдаваме как разнородни формации
  са заинтересовани тукашния ПУТИНИЗЪМ да бъде деинсталиран
  защото вече става ВРЕДЕН и ОПАСЕН ЗА ВСИЧКИ,
  за Цялото Общество.

 13. 13 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Това е негледаемо.
  Но ако помогне за едно стабилно правителство със смислени реформи...
  Защото България не е в положението на Белгия и не може да оцелее две години в провизориум, като тях.

  E PLVRIBVS VNVM
 14. 14 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Това е негледаемо.
  Но ако помогне за едно стабилно правителство със смислени реформи...
  Защото България не е в положението на Белгия и не може да оцелее две години в провизориум, като тях.

  E PLVRIBVS VNVM
 15. 15 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Любопитно

  Тези преговори са огромен успех за ПППП .
  Успяха да постигнат съгласие в 95% от нещата. За конвенцията от Истанбул , тя просто отпада заради решение на КС .
  По Белене -Козлодуй , отговора беше - ядрена енергетика ще има ! Къде ще се строи е въпрос на анализ.
  По "невидимата ръка в болниците" също беше намерена формула !
  По данъците също ...
  ПППП бе в препокриващи позиции с ИТН и БСП, докато с ДА имаше непрекъснато някакви редакции , уговорки и тн

 16. 16 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Любопитно

  Новите и старите болшевики
  —цитат от коментар 11 на 1908


  Невърналият членската си карта на БКП
  и гордеещ се с това БОРИСОВ,
  той от КОИ Е - стар ли е или е нов ????

 17. 17 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е приемайте си ги като искате, въпросът е че ми е смешно как си мислите че нещо ще се промени 😄

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#12] от "Hawaii":

  Напълно съм съгласен.

  Всички видяхме през последните 12 години как се взимат управленски решения: със среднощни бабаитски обаждания по телефона с надебелял от пиене език се праща КФН да "размаже физионолията" на инвеститор, който е пропуснал да се отчете; сделката с Бритиш Америкън Тобако да Булгартабак бе провалена в последния момент от поискан огромен рушвет за "почетния председател", при което ивнеститорите си тръгнаха, ужасени (впоследствие Бургартабак - може би най-успешното българско предприятие, бе прилапан от Пейо и разорен); "порциите" се разпределяха по шуробаджанашка линия срещу 30% отчисления за чекмеджето; актове на парламента се отменяха, защото на Главния му скимнало да се обади на ПКП, и т.н., и т.н.

  Това не беше държава, а разграден двор, разграбен и оплячкосан.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  ...че четири разнородни формации - две от тях в десетилетен конфликт! - все още не са се скарали и приемат почти консенсусно разнообразни точки."

  Всъщност 1/3 от едната формация е в постоянен конфликт с всички. Колкото до скарването, дали резултата на изборите не показа ясно мястото на тези с конфликта

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Тези горе на снимката да се захващат да работят в интерес на обществото, без да си предават фасонажите, че НЯМА ВРЕМЕ!
  Никой няма нужда повече от некскдърни тюфлеци, които могат само да си клатят краката и да чакат да стане обяд за да папат добре!!!

 21. 21 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Любопитно

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":Е приемайте си ги като искате, въпросът е че ми е смешно как си мислите че нещо ще се промени 😄
  —цитат от коментар 17 на zxp53317185


  Ами то вече се промени.
  ГЕРБ и БОРИСОВ са в ОПОЗИЦИЯ.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#2] от "plynii":

  Сполетя ни промяната. Както по времето на Луканов ни СПолетя СПолуката. Артистите са същите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 24. 24 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#21] от "Hawaii":

  Докарахте комунистите на власт.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 25. 25 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Добре е, че се водят преговори, защото видяхме в предните два краткосрочни парламента при взаимните нападки и обвинения между партиите какво се случи. Но в библията пише,, По делата им ще ги познаете"". Според мен каквото и правителство да се избере, ако то не овладее започналата вече инфлация няма да ни управлява дълго. Очаква се голямо увеличаване на цената на електроенергията от 01.01.2022г., това означава вдигане на цените на всичко и тогава хората, ще искат вдигане и на доходите и няма да се задоволят само със приказки и обещания за светло бъдеще.

 26. 26 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Любопитно

  До коментар [#12] от "Hawaii":Това не беше държава, а разграден двор, разграбен и оплячкосан.
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  Ами тозно това е ПУТИНИЗМЪТ,
  Наследник на СССР-ския комунизъм и
  Татаро - Московската Златна Орда.

  Разграбват, оплячкосват и насират всичко до което са се добрали
  и търсят ново чисто място за грабене,плязкосване и осиране........

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#12] от "Hawaii":

  Демонтирате путинизма, използвайки путинисти. Ти си голям майтапчия.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Дали е успешно, ще се разбере, ако се гласува такова правителство и даде положителен резултат управлението.

 31. 31 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  До коментар [#12] от "Hawaii":Напълно съм съгласен.Всички видяхме през последните 12 години как се взимат управленски решения: със среднощни бабаитски обаждания по телефона с надебелял от пиене език се праща КФН да "размаже физионолията" на инвеститор, който е пропуснал да се отчете; сделката с Бритиш Америкън Тобако да Булгартабак бе провалена в последния момент от поискан огромен рушвет за "почетния председател", при което ивнеститорите си тръгнаха, ужасени (впоследствие Бургартабак - може би най-успешното българско предприятие, бе прилапан от Пейо и разорен); "порциите" се разпределяха по шуробаджанашка линия срещу 30% отчисления за чекмеджето; актове на парламента се отменяха, защото на Главния му скимнало да се обади на ПКП, и т.н., и т.н.Това не беше държава, а разграден двор, разграбен и оплячкосан.
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  Важното е с парите да е точно всички и Белия да се успокои.

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  До коментар [#15] от "dejmos":

  " Тези преговори са огромен успех за ПППП .
  Успяха да постигнат съгласие в 95% от нещата. За конвенцията от Истанбул , тя просто отпада заради решение на КС .
  По Белене -Козлодуй , отговора беше - ядрена енергетика ще има ! Къде ще се строи е въпрос на анализ.
  По "невидимата ръка в болниците" също беше намерена формула !
  По данъците също ...
  ПППП бе в препокриващи позиции с ИТН и БСП, докато с ДА имаше непрекъсна"

  Огромен успех са за България, всъщност, ако се претворят в адекватни мерки и управленски стъпки ! По всичко изглежда, че правителство ше има, ще има и реформи ! Е, не всички ще са доволни от това ! Каскетът се е покрил някъде по - дълбоко и от бай Тошовия.......

 33. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":

  Живковският прокурор Атанас Атанасов дали си е върнал партийната книжка? Какво ви казват от Позитано 20?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 34. 34 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#6] от "Контрол на съзнанието":

  оди чЕти и пасквилчето от таа нош на
  "пясъчното човече"
  те видим дали ша му го коментирваш
  ели понисак от песъка какту винаги да?

 35. 35 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  И Герб се включи, всички комунистически парти в една обща задруга.

 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Любопитно

  До коментар [#21] от "Hawaii":Докарахте комунистите на власт.
  —цитат от коментар 24 на Alarmstufe Rot


  Ха-хааааааа
  И по какво ще разберем че комунистите са на власт
  Министър-Председателят ще е с НЕВЪРНАТА ЧЛЕНСКА КНИЖКА на БКП ли ?
  Втори РУСКО-Сръбски ПОТОК с БЪЛГАРСКИ ПАРИ и ЗА БЪЛГАРСКА СМЕТКА
  ли ще се строи ?
  Нов ОТКАЗ ДА ИМА БАЗА на НАТО на Българското Черноморие ли ще има ?
  Нови ли РУСКИ "реактори" и оборудване ЗА МИЛИАРДИ ли ще плащаме.....?

  Тази гнусна мантра за "докарване комунистите на власт“
  вече и в Спалнята с Пълното Чекмедже не минава.....

 37. 37 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Когато започнат да предлагат министри и да редят правителството, няма да са толкова скучни!

 38. 38 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  На следващите избори ще гласувам за партия, която:

  1) Веднъж и завинаги приключи темата Белене; дали ще взриви площадката и/или всичкото досегашно оборудване ми е все едно, макар да бих предпочел и двете;

  2) Намери начин да задейства процедури за достигане на ефективни присъди за загубите от проекта "Белене" и от падането на КТБ и последващото разграбване;

  3) Реформира ВСС;

  4) Отзове Пацо Терасата;

  5) Намери и обяви кои са изнудвачите на един премиер на България (т.е. кой стои зад Мата Хари) и им потърси съдебна отговорност; респективно ако ББ е бил наистина изнудван да потърси отговорност и от него.
  Забележете не търся отговорност за злато и пачки; да кажем, че са били наистина инсценировка. Самото им заснимане, обаче, е очевидно престъпление на просто на законите на републиката, а пробив в националната сигурност.

  Хайде стига толкоз розови сънища...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 39. 39 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#21] от "Hawaii":

  Добре, чудесно, чакаме новите "да ни оправят".

 40. 40 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  нещо забавно от преди малко.

  в-к СЕГА

  "ВСС брани Гешев за тракторите и косачките на Бюрото по защита"

 41. 41 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  " в новата дясно-либерална констелация, "- и кой е десен? Кокорчо или Христо Иванов? Те открито са заявявали левите си убеждения

 42. 42 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Любопитно

  До коментар [#16] от "Hawaii":Живковският прокурор Атанас Атанасов дали си е върнал партийната книжка? Какво ви казват от Позитано 20?
  —цитат от коментар 33 на Alarmstufe Rot


  Променете си мантрата за “живковския прокурор" Атанас Атанасов.
  При Живков, Атанасов е бил най-обикновен студент.
  Прокурор става след 1990 година.
  А ти си единствения дето тиражираш НЕИСТИНАТА че Атанасов
  е бил член на БКП

  както Гуруто ви БОРИСОВ

 43. 43 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  "дясно-либерална констелация"

  !?!?!!?!?!?!?!?!!?

  " Какво" либерална !?!?!

  Кое им е дясното!?

 44. 44 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#36] от "Hawaii":

  Да, прав си. Таско Ерменков, Емилия Масларова, Румен Гечев и Р. Овч не са комунисти, а баш демократи. Същите като вас.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 45. 45 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Дигитализацията, ако се случи, макар и не в набелязаните срокове, ще се усети от всички нас !
  Гласуването по пощата също е такава револионна новост ! ....
  —цитат от коментар 7 на samoedin


  Ще се усети от всеки, то се знае !
  С Дистанционност, таз сила нова - съдбата си ти поднови!

  А до Дистанционността - ще е нейната сестра, Дигитализацията ..

  Ромските махали - от сега да позная, ще са на 100% дистанционирани!

  Технологията на гласуване ще е следната - едни хора /един човек/ ще стои в някакво помещение , при него, в индианска нишка, ще се точат роми или работници във фирмата на Ковачки, или хора взели кредит , или дето висят на Митко Очите с дози ..

  Друго момче - ще отмята в тетрадка!

  Отдавна беше време за Дистанционност ..! .. ти Читателю , да речем , си Марешки, или си Пеевски, или Ковачки .... искаш да си сигурен на изборите - а то не може да се направи нищо!

  Има там едни малки стаички, па отпред-полиция, и комисии от всяка партия, па и журналисти, па и наблюдатели. И виж - тъпи правила, трябва човек, САМ ДА ВЛЕЗНЕ В СТАИЧКАТА, па и е забранено да му се напомни, за коя баш партия трябва да се пуща , нито плакати може да се лепят ни нищо!
  А малоумникът дето готов да му платиш и той е готов да ти вземе парите -кой знае как ще гласува , валидно или не .. и какви преференции ще налашка .. и дали въобще ще гласува.

  А Дистанционно !? ..
  Песен е дистанционното гласуване - проблемите се решават!!
  .. и ще видите, приятели-доста хора, ако се приеме електронното гласуване-ще инвестират в разработването на тази ниша!

  Ще се открият нови работни места .. на територията на всяка секция, ще има поне 4-5 пункта за въвеждане с поне 7-8 млади момчета и момичета, дето да въвеждат гласуването , с данните които се диктуват ...

 46. 46 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Любопитно

  Айде, ако може, предварително да не се радваме на нероден Петко. Да видим какво ще влезе в управленската програма и кои ще са министрите. Фанфари в момента са крайно неуместни. Знаем къде сме.

 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#40] от "doctor.no":

  "ВСС брани Гешев за тракторите и косачките на Бюрото по защита"

  Видях го. :))))

  Според мен Гешев е избрал бъдещото си поприще - ще става градинар.

  Бих искал да го видя как коси ливадата на Pi ar Sevi с някоя секвестирана косачка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#36] от "Hawaii":

  Ха-хааааа
  ***
  Това ти е най-силният аргумент. Всичко останало са мазни лъжи.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Автора споменава една фраза с ирония : дали пък тук няма нещо съмнително?
  Фактите са следните: в предишното НС ИТН се държа неадекватно. И тъй като никой не може да ме убеди, че това е от тъпотия и неопитност и липса на кадри (такова шоу не се задържа толкова години с тъпотия, неопитност и липса на кадри) остава обоснованото съмнение, че предишното НС умишлено е саботирано да не излъчи правителство. Много хора и тук във форума споделиха подобна гледна точка. Сега обаче преговорите минават някак тихо и успешно. Защо? Защо ИТН не саботира и това НС. Има позицията. За мен смисленото обяснение е, че задкулисието има интерес да се състави правителство и после да се обвинят БСП и ДБ, че заради тях се е провалило. Или може просто да сменят бушоните....

 51. 51 Профил на dobri_i
  dobri_i
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Защо да са скучни?
  Напротив, ясно се показа червената левашка същност на ПП, ДБ и ИТН (БСП са ясни) - бюджетен дефицит от по 4-5% на година (забравете за еврото при такъв дефицит), още повече дългове и подпомагане на "нуждаещите се" (още разходи за търтеите и социалните аутсайдери).

  Очертава се типично левундерско управление, тип след нас и потоп. Впрочем за икономическото гуру Р. Гечев това си е нормален подход (справка 1996 г.).

 52. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#42] от "Hawaii":

  Лъжеш най-безсрамно и без да ти мигне окото. Атанасов е разградски прокурор през 1989 г. Точно по време на голямата екскурзия. В смесен район. За такива бяха назначавани само най-верните синове на партията.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 53. 53 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#42] от "Hawaii":Променете си мантрата за “живковския прокурор" Атанас Атанасов.
  При Живков, Атанасов е бил най-обикновен студент.
  Прокурор става след 1990 година.
  А ти си единствения дето тиражираш НЕИСТИНАТА че Атанасов
  е бил член на БКП
  както Гуруто ви Борисов" "" ""  https://zonanews.bg/dokumentite-i-arhivi/prokurorat-atanas-atanasov-vazroditelniyat-protses-i-otsastvashtata-pamet

 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#42] от "Hawaii":

  Завършва право в Софийския университет „Климент Охридски“, след което е съдия в Русе (1987 – 1988) и прокурор в Разград (1989 – 1992).

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  На следващите избори ще гласувам за партия, която:1) Веднъж и завинаги приключи темата Белене; дали ще взриви площадката и/или всичкото досегашно оборудване ми е все едно, макар да бих предпочел и двете;2) Намери начин да задейства процедури за достигане на ефективни присъди за загубите от проекта "Белене" и от падането на КТБ и последващото разграбване;3) Реформира ВСС;4) Отзове Пацо Терасата;5) Намери и обяви кои са изнудвачите на един премиер на България (т.е. кой стои зад Мата Хари) и им потърси съдебна отговорност; респективно ако ББ е бил наистина изнудван да потърси отговорност и от него.Забележете не търся отговорност за злато и пачки; да кажем, че са били наистина инсценировка. Самото им заснимане, обаче, е очевидно престъпление на просто на законите на републиката, а пробив в националната сигурност.Хайде стига толкоз розови сънища...
  —цитат от коментар 38 на Боби Колев


  То и аз бях голям противник на АЕЦ Белене,ама като закрием тецовете ток откъде ще дойде?

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#42] от "Hawaii":

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Атанас_Атанасов _(политик)?wprov=sfla1

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 58. 58 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Гербиджа зацикли на комунистическата тема. А 80 от висшето им ръководство са били членове на БКП начело с лидера, който пък е доносник на ДС под псевдоним БУДА. И тия били антикомунистите в България.

 59. 59 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Весело

  Когато се стигне до разпределение на постове, тогава ще се види колко има съгласие.
  ДБ съвсем се изгубиха и имам чувството, че зелените ще ги изритат в първия удобен момент за да се прилепят към ПП.

 60. 60 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Съгласен съм. Засега, тези преговори са огромен успех за 4П. Бяхме свидетели на нещо уникално в глобален мащаб, нещо, което ще остане в историята, чудо-нечувано, коалиционни преговори да се водят пред очите на всички, далеч от сумрачните коридори на властта с шушукането и интригите. И, да, от малкото, което успях да чуя, разговорът беше върху извънредно интересни теми, а изказванията събираха във фокус тези от световния сблъсък на идеите днес. Бих веднага ги цитирал, но не за това е дописката ми. Е, за онзи, който не се интересува, може да му се стори скучен него разговор. Все пак, за важни неща идеше реч, не за празнодумства, украсени с термини като културна антропология, за да звучи по-така пред впечатлителните студенти. Колкото до автора на антрефилето, дали не би се замислил, малко, така, да се попенсионира от писане във вестника, за да ни поспести губенето на време от четене на текст без никаква информационна стойност, текст, който не струва даже и като предаване на лични чувства за нещо си?

 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#58] от "doctor.no":

  "...начело с лидера, който пък е доносник на ДС под псевдоним БУДА."

  Тук дължим едно уточнение.

  Бойко Методиев Борисов е вербуван да донася в полицията срещу другарите си от организираните престъпни групи, в които е членувал. Т.е. той не е обикновен доносник, а това, което се нарича stool pigeon или snitch, на руски: стукач.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#40] от "doctor.no":

  Забавленията сега започват. Край с чегъртането вече имат договорка с Герб и калинките си остават. Борисов осъзна, още преди изборите, че трябва да работи с Радев и бързо се приспособи.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#62] от "ggot":

  Абсурд, на ББ какво му се иска никой вече го не пита. Чегъртането ще продължи с некадърните и корумпираните, а това е профила на герберите.

 65. 65 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Любопитно

  То и аз бях голям противник на АЕЦ Белене,ама като закрием тецовете ток откъде ще дойде?
  —цитат от коментар 55 на Мусаши


  Ами оттам откъдето идва тока за грейналата като коледна елха Виена
  която си НЯМА РУСКА АЕЦ.

  Впрочем, евтиният ток от Козлодуй СЕ ИЗНАСЯ от близки до Власста фирми
  а българите плащат СКЪПИЯ ТОК от ТЕЦовете за да ги има и да се гушат
  отново близки до Властта люди

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#61] от "Norman Granz":

  Да не забравяме, че баща му е полковник от Народната Милиция.

 67. 67 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#61] от "Norman Granz":. той не е обикновен доносник

  така е
  обикновени доносници са 27-те десара от иницативния комитет на рашетниковото
  а също и агент Майстора и агент Академик
  и ти


 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Весело

  До коментар [#65] от "Hawaii":

  Гениално! Хайде сега да ни обясниш как се разделя тока от АЕЦ Козлодуй и от тецовете, та после единият да отиде за износ, а другият да остане за вътрешно потребление.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#64] от "doctor.no":

  Борисов се плаши единствено от тези 60-70%, които не гласуват, всички други не са проблем за него. Все пак той за тези 12 години 2 пъти и оставка е подавал. Некои от преговарящите партии това още не го осъзнават.

 70. 70 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Договориха ли концесия за въздуха?

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Весело

  До коментар [#49] от "Тюфлекчия":

  Ако трябва да сме честни, колко политически анализи без основа "Пеевски" си чел? Огромен напредък

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#66] от "doctor.no":

  “... баща му е полковник от Народната Милиция.”

  Но дори той не е успял да го набута в ДС, където младият евроатлантик е кандидатствал на крехката възраст 18 години.

  Явно не е покрил нормативите от психометричния тест.

  Приели са го в пожарната, където влизат кандидатите с най-ниски резултати на теста.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#50] от "George Svinarov":

  Итн служи и на дпс, те изпълниха програма макс за тях. Ниска активност + зомбиране в турция.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 74. 74 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1596 Весело

  "Да не си помислите, че ми е било интересно да слушам или че съм разбрал нещо съществено. "

  До сега златният стандарт на троленето във форума беше "не съм чел, но коментирам". Май новото предизвикателство е да овладеем и рубриката Анализи.

 75. 75 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Весело

  Борисов от вчера .
  Ние сме Убави ..., ние сме само за управление , после рев, сополи ..С нас щеше да има ТРАЙНОСТ , пак рев и сополи !:) Мустафата не иска дапие кафе с мен , пак рев , сополи
  БСП са грозни , приличат на Путин и Сталин ..

 76. 76 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Любопитно

  До коментар [#65] от "Hawaii":Гениално! Хайде сега да ни обясниш как се разделя тока от АЕЦ Козлодуй и от тецовете, та после единият да отиде за износ, а другият да остане за вътрешно потребление.
  —цитат от коментар 68 на Alarmstufe Rot


  Елементарно е,душа.
  Сключваш договор за купуване на ток директно с АЕЦ Козлодуй,
  след това директно договор с крайния купувач в Турция или Гърция
  и после - по жицата....по жицата....и тока от Козлодуй е там където си го продал.
  Купуваш евтино, продаваш скъпо, тока сам си върви
  по създадената вече елейтропреносна инфраструктура,
  а ти само прибираш парсата и отчисляваш за Знаеме Кой....

 77. 77 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#50] от "George Svinarov":

  Такова шоу, с всичката му тъпотия, неопитност, липса на кадри и откровена бездарност, се задържа за толкова години, за колкото платят неговите мутри-спомоществователи. За един милион на месец по праймтайма на национална телевизия и най-големият тъпак ще ти върти шоу, ако щеш и за век. Спри парите и шоуто изчезва като дим.

 78. 78 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 528 Любопитно

  Скучни били преговорите за правителство - ама чакайте истинското шоу предстои! Нали дотук се "говореше за Политики" , а когато заговорят за Министри ще стане страшно. Благодаря за такава скука!

 79. 79 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Весело

  Засега, тези преговори са огромен успех за 4П. Бяхме свидетели на нещо уникално в глобален мащаб, нещо, което ще остане в историята, чудо-нечувано, коалиционни преговори да се водят пред очите на всички, далеч от сумрачните коридори на властта с шушукането и интригите.
  —цитат от коментар 60 на bryghtlyght


  Ти си или голям наивник или не много умен?

  На тези седянки си дискутираха общи лофове за политики, без да се прави сметка за какво ще има пари в бюджета!

  И понеже не разговаряха коя партия от кое министерство по колко мангизи ще "усвоява" нямаше удари по кокалчетата! Но тези борби предстоят!

  ДБ: Време е да спечелим България
 80. 80 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#69] от "ggot":

  60-70% не гласували. Това е новата утеха. По елементарна справка не са гласували в ромските махали заради ресичане на достъпа на дилърите на гласове до тях. Спрямо изборите през 2017 това са около 400 000 гласоподаватели.
  като се вземат и разминаването в избирателните списъци и ЕСГРОН, ще се окаже, че избирателната активност е била над 50% от избиратели по съвест.

 81. 81 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#15] от "dejmos":

  #60 беше до теб, но, кой да гледа, когато го публикува? Не разбрах, обаче, какво имаше пред вид тук:

  “По "невидимата ръка в болниците" също беше намерена формула !”

 82. 82 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#55] от "Мусаши":

  Първо, Козлодуй не спира толкова скоро.
  Второ, в Козлодуй може да се строи защото има цялата инфраструктура налице, а и района не е земетръсен. В Белене - не.
  Трето, и без нови блокове може. България понастоящем изнася ток, а прогнозите са за НАДОЛУ, не нагоре.
  Четвърто, ако има нова централа ще има нови гробища за ядрени клетки , значи още отрова в страната, която понастоящем изкарва повече от туризъм отколкото от електроенергия. Ток ако трябва ще се купува с парите от туризъм. Но няма да трябва.
  Пето - да развиват нови източници. САЩ го прави, Китай го прави, Япония го прави, Германия го прави...що да не могат и нашите?!
  Шесто и последно: през Белене вече бяха откраднати милиарди. Световен срам ще е да проължават да крадат от там и дори САМО заради тази причина трябва да бъде веднъж и завинаги унищожено като проект.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alarmstufe Rot":

  Живковисткия прокурор е в пъти по-високо ниво от живковисткия пожарникар!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "......четири разнородни формации, две от тях в десетилетен конфликт, все още не са се скарали."
  Добър анализ на Дичев!
  Във време оно непослушните ученици ги наказваха физически. Със страдания и най-вече с бой. И това даваше ефект. Днес не ги наказват и ефект няма.
  За предишния парламент бях написал "Да се карат, да се бият даже, но да направят правителство!" Но не направиха. И бяха наказани. Най-много пострада лудият Чалгар, щото беше най-виновен. И ДБ наказаха, щото отказаха да преговарят. Покрай сухото изгоря и суровото, БСП също пострада, а формацията на Майчето и Тянка пропадна.
  Де го сега Чалгаря. Скри се в тъмна дупка. Тошко Африкански е куче с намордник, а Станев аут. А в ДБ даже и ястребите се кротнаха. Щото знаят, че след жълтия картон, съдията ще покаже червен.
  А това че си говорят глупости, ..... ми такова е интелектуалното ниво. То навсякъде е ниско, покажете една област, в която е високо.
  Най-важното е че се разбират, ще се понаучат в движение да работят разумно и полезно. От сега е ясно че ще е дяволски трудно. Както го писах "Ще ходи Богородица по мъките".

 85. 85 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#52] от "Alarmstufe Rot":

  А бойко ти къде е и какво прави по това време?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 86. 86 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  Единствените разнородни са от ИТН. Останалите са комунисти и марксисти. Ще ни управляват леви другари. Да видим ще има ли виденова зима.

 87. 87 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Забравихте ли, че и Герб дойде на власт с надеждата да вкара йайдуците в затвора. И НДСВ. И Костов. И СДС. Хайдуците са едни и същи и ви притежават. Няма отърване

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#54] от "дерибеев":

  Не е съдия а е стажант към РОС. После е младши прокурор, което си е една длъжност за обучение без никаква власт.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#61] от "Norman Granz":

  певец!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 90. 90 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#66] от "doctor.no":

  А вуйчо му -генерал от пожарната(милицията)!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#68] от "Alarmstufe Rot":

  Питай служителката ти ива николова.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#72] от "Norman Granz":

  И то при положение, че майка му го урежда със златен медал от училището в Бакя а по тогавашните Закони със златен се влизаше БЕЗ изпит във ВУЗ по желание без НСА, Изкуствата и Симеоново.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#79] от "Полковник Паликъщов":

  Нищо подобно. От това, което аз чух, на тези преговори се обсъждаха най-драматичните теми на нашето време в глобален мащаб. Един нищожен affirmative action сикофант, когото инсталираха за президент и ни седя на главата 8 години (а днес той и кохортата му отново управляват Америка) постави като крайъгълен камък на политиката си така нареченото Obamacare, недоразумение на квадрат. В разговорите онзи ден, разделителната линия беше не да се предлагат глупости като Obamacare, а наистина да се реши проблемът в здравеопазването, тоест, дали да продължава убийствената пост-индустриална какофония и малоумие, на превръщането на всичко, включително на здравеопазването и образованието, в “икономика единствено на услугите” или да се възвърне системата Семашко, присъща на цивилизованите страни, каквито са Англия, Германия, Скандинавските страни и Япония, да речем … ако щеш и Коста Рика, страна от нашия ранг. Основният сблъсък е дали болниците да са антихуманни, позорни за цивилизацията, търговски дружества, което е напълно погромно състояние със напълно ненужните, но много алчни застрахователи и безсмислени джипита или да се възприеме наистина хуманната медицина като такава, което е самата ѝ нейна същност, тръгвайки от профилактиката като нейна основна цел. Откъде щели да дойдат парите? Ами, да попитаме цивилизованите страни, а не тези с най-лошата медицинска система, както сме се насадили на пачи яйца днес, та си скубем косите от най-голямата в историята на България смъртност поради истински болести, занемарени от унишожена здравна система, в концерт с измислена пандемия, а днес допълнена и от огромна смъртност вследствие на някакви конкокти обявени за “ваксини”. Не от ковид е смъртността, а от болести, причинени от ваксините, при които болести няма и следа от ковид, въпреки че, за да вземат пет пъти повече (понеже са абсолютно антихуманни търговски дружества), болниците имат интерес да представят всяко заболяване като свързано с ковид. Смъртността също била от ковид, въпреки че няма нищо общо с ковид, да не говорим, че е причинена от “ваксините”. Та, не е вярно, че било скучно и нищо не се обсъждло. Точно обратното е, обсъждаха се драматични глобални въпроси, по които светът се раздира, така както си говорим тук.

 94. 94 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Неутрално

  До коментар [#72] от "Norman Granz":И то при положение, че майка му го урежда със златен медал от училището в Бакя а по тогавашните Закони със златен се влизаше БЕЗ изпит във ВУЗ по желание без НСА, Изкуствата и Симеоново.
  —цитат от коментар 92 на КМЕТ В СЯНКА


  Не е тозно така.
  Златният медал не даваше право да влизаш без изпити в който и да е ВУЗ.
  Такова право имаха единствено децата и внуците на АКТИВНИТЕ БОРЦИ и
  випускниците на РАБ ФАК - тарикати,които от местата където работеха
  се чучваха автоматично във ВУЗовете БЕЗ ИЗПИТИ.

 95. 95 Профил на Doroteya Tabakova
  Doroteya Tabakova
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Симеон Дянков никой не го пита , много моля !
  Той къде какво има си е негова работа .
  Повече без пари не става !
  Като зомбита подире ми !
  Пфу и useless

 96. 96 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Любопитно

  Мда-а-а-а-а, др. Дичев ни е стоварил тук един самосвал констатации (коя от коя по-недомислени), за да стигне накрая до целта си: да се „успокоят българските граждани, които вече повече от година живеят в политически тремор. Трябва да им се внуши, че посоката е ясна и всичко е под контрол“. Точно така, „Трябва да им се внуши, че посоката е ясна и всичко е под контрол“, ама дали е под контрол или само си пожелаваме подобни шукаритети, е съвсем друг въпрос! Да се надяваме, че процесът на внушение, че и автосугестията колко сме еди-какви си вървят с пълна пара, нали? Има си хас да оставим някой разочарован, че иначе за какво бяха тези избори и тези машини? Да припомням ли колко пара се потроши, за да се уйдиса на акъла на някои, които не бяха виждали власт от години или никога?

  Както и да е! Аз лично още не съм видял български гражданин или селянин, който да живее „в политически тремор“. Само 34% беше електоралната активност на изборите. Няма да се впускам в изчисления кой колко от общия брой гласоподаватели е успял да привлече в проценти! Няма и да ехиднича, че, видите ли, тези или другите имат еди-каква си политическа тежест, пък тя е… да не казвам! Не, просто ще кажа, че народът, колкото и някои да го смятат за прост, каза на политиците: „Искате, значи, да управлявате? Ами управлявайте тогава, да ви видим“. Останалите 66% не бяха „в политически тремор“, а решиха да гледат сеир, защото си знаят, че ако нещата се сговнят, ще излязат на улиците без да ги канят и без да им плащат! Не че вече не се е случвало, само че някои са го забравили! Помнят ли какво се случи тогава? Пак ли ще пеят възрожденски песи в парламента? М?

  Така че рано е да се вдигат тостове за това „Колко скучни преговори за правителство. Но успешни“! Лично за мен няма да бъдат успешни, докато не видя Румен Гечев министър на икономиката, а Масларова – на социалните грижи! Така де, ако ще е „промяна“, да е със чисто нови лица, а от тези по-нови просто няма как да има! Или… ? „Но млъкни сърце…“, както е казал поетът! И е добавил „…ще да загине и тоя юнак“! Тук юнаците са повечко, а до разпределението на министерските постове още не се е стигнало! А когато се стигне? М? Като знаем всички тук, а и наоколо, какъв ищах имат някои юнаци да се жертват за този народ, ставайки министри, не смея да си помисля какви свидни жертви ще се дадат, какви слова ще се произнесат, какви обиди ще се преглътнат, какви отмъщения ще се замислят и въобще каква радостна, че и весела политическа зима ни очаква! Насам, народе и приготви парата за сметките за ток, парно, тунджа и олио! Да сте живи и здрави и да се обличате по-дебело! Нещо неясно?

 97. 97 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  "Успехът им се състои най-вече в това, че четири разнородни формации, две от тях в десетилетен конфликт, все още не са се скарали."
  Едните са червени петна по рождение, а другите са с придобити сини петна.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 98. 98 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Весело

  До коментар [#27] от "venci4":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Бухахахахахаххааххахаххахаааааааааааааааахахахахахахах! Епохално! Брилянтно! Неповторимо! Изумително! Покъртително… за Таксиров, де!

 99. 99 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Спокойно, циркът на "успеха" започва с предстоящата "скука" в парламента. Или както е казано: "Поискахме най-доброто, а се получи както винаги"

 100. 100 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 773 Весело

  дясно-либерална констелация... ????????!!!!!!!!! Кое е дясното бе, нещастник???? Умнокрасивитетните отрепки или наложените от чужбина демократски палета???? Бесепету засега е по-дясно и разумно от всички тях, за съжаление. Стари уж левундери и вносни новички такива се събрали на лаф моабет, като че ли нещо зависи от тях, а не от ония дето ни ги курдисаха.
  Интересно, коскоджамити професора с едипов комплекс наистина ли си верУва 1че тези видеоклипчета по телевизора показват някаква, дори и минимална, истина? Че не са прах в очите на стадото, а истинските комбини се правят на други места, че даже и на чужди територии - както винаги е било? Нееее, не е толкова тъп професора, просто изпълнява задачата като съвестен агитпропчик, както баща му правеше същото - само че на тогавашните господари. Кръвта вода не става, колкото и да ни мъчи Едиповия комплекс - заради него всъщност сина се е хвърлил в противоположния лагер. Банално.
  Е, айде да го / ги не е поздравим с тази славна песен / споко, не е Вся власть советам, актуална е!/ - https://www.youtube.com/watch?v=Jy6AOGRsR80
  Urrraaaa! Hip hip hip hurrray!!! Enjoy!!!!!!
  /Абе що не си...../

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK