От "безпрецедентна публичност" до "говорилня" – оценките за коалиционните преговори

От "безпрецедентна публичност" до "говорилня" – оценките за коалиционните преговори

© Надежда Чипева, Капитал"Дневник" препубликува от БНР мненията на политолози, наблюдатели и политици за приключилите в събота коалиционни преговори, които се проведоха публично в търсене на допирни точки за съставяне на бъдещо правителство между "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", БСП и "Демократична България".


Проф. Васил Гарнизов, политолог: Петков и Василев са подходящи за обществена терапия


Има дух на коалиционност и той не се определя само от резултатите от последните избори - това бяха резултатите и от трите парламентарни избора. Мнозинството за промяната се е запазило като брой гласове, само че вътре са се преразпределили водещите актьори на промяната. В момента Кирил Петков и Асен Василев са наградени с повече доверие от останалите и са личностно по-подходящи за такава обществена терапия.


За една седмица имаме пълна смяна на доминиращото политическо говорене. Тук имаме опит за пълна публичност и пълно разголване - всички партии пред телевизора на живо си разказват програмите.
Предаването на живо трябва да бъде прекратено още от днес. През седмицата изобилстваха твърде много предложения за разходи и много малко предложения за приходи.


Сега тази нова "кръгла маса" трябва да се затвори и в края на всеки ден да ни брифират по кое са постигнали съгласие и по кое не. Особено имената не бива да се коментират публично. Направят ли грешката да тръгнат да коментират имената публично, ще видите какви лимонки ще гърмят, какви мини ще гърмят, какви истерии ще се развихрят. Каквото беше предавано на живо, беше. Тази седмица има нужда от друга технология.


"Продължаваме промяната" все още не е партия и очерта рисковете пред разпад на парламентарната група на формацията. Там имаме 67 депутати. Ние не знаем зад кой от депутатите какъв интерес стои. Не искам да казвам, че зад някой от тях стои някой олигарх. Ние просто не ги познаваме. Тепърва ние ще видим как Кирил и Асен ще работят със своята партия. Ще бъде изключително важно да удържат парламентарната си група да не се разпадне. Не искам да правя лоши внушения. Просто твърдя, че ние не знаем какво стои зад Кирил Петков и Асен Василев.


След това "Има такъв народ" - също не е партия, също се опитва да стане партия. Предстои да видим кои хора и с какви интереси зад тях ще участват във формирането на правителство", допълни политологът.


БСП се опитва, поне част от нея, да върже ръцете на г-жа Нинова, която пък в тия преговори вижда своя последен шанс за оцеляване. За нея успехът на правителството е жизненоважен. БСП е по-ясен и предвидим партньор в тези преговори, отколкото другите участници. Нинова е най-нелицемерният участник в тези преговори, защото е извадила открито определени лица, дори такива, свързвани с някои от катастрофите на прехода.


Борисов трябва да бъде максимално избутан от българската история. Той трябва да остане като един лош спомен, като едно гадно прекарано междучасие, като една пауза в развитието ни, където сме пребивавали в аварийната лента на магистралата. Само това може да гарантира правенето на правителство. Забравят ли Борисов, ще забравим и за правителство.


Ако лидерите на партиите от коалицията не влязат в правителството, ще имаме продължение на духа на ерата "Борисов" или на Тройната коалиция, където всичко важно се решаваше зад кулисите.


Правителството и президентът трябва да си разменят "заложници". Защото това правителство не можеше да стане без президента Радев. За да не се случи разривът, който се получи между Филип Димитров и д-р Желев, трябва да си разменят заложници, ако искате дипломати - хора, които държат отворени канали и брифират непрекъснато едната и другата институция.


Доц. Милен Любенов, политолог: Критично е някои лидери да не завият в крайно популистка посока


В разговорите ми липсва приоритизирането. Обикновено едно коалиционно споразумение е съпътствано от програмна декларация с ясно изведени цели и приоритети, явно това ще го видим в края на тази или в началото на следващата седмица.


Най-голямата гаранция за публичност е самото коалиционно споразумение - лидерите на партиите ще се подпишат под програма за управление с цели. Не мисля, че партиите имат големи различия в програмите. Трудностите са в това, че обединението ще е съставено от четири субекта, а колкото повече партии са част от управляваща коалиция, толкова повече се засилва възможността за противоречия в ежедневната политика. Но по стратегическите въпроси не виждам различия. Най-критично е доколко някои от лидерите няма да завият в крайно популистка посока в опит да се съобразяват с общественото мнение, например Северна Македония.


Решаването на този въпрос е от стратегическа важност, защото е въпрос от националната сигурност. БСП постави това като червена линия. Един такъв подход в следващите месеци може да доведе до противоречия. Темата не може да бъде отлагана, защото България рискува да изпадне в изолация в Европейския съюз... На Западните Балкани текат сериозни геополитически процеси, които могат да провокират конфликти. Затова България трябва да се държи отговорно.


Догодина няма да има предсрочни парламентарни избори, поне до местния вот.


Хасан Адемов, ДПС: В социалната политика липсват стратегическите мерки


В тези над 50 позиции, около които се обединиха преговарящите бъдещи коалиционни партньори, липсват стратегическите мерки. Една такава дискусия не трябва да влиза в детайли. Липсват стратегически цели, социални индикатори, няма натурални показатели, разчети. Всичко предстои в бъдеще време. Тези дискусии са просто говорилни... Необходимо е по-ефективно съдържание, което да помогне за изготвяне на програма на управление на следващо управляващо мнозинство.


Прави лошо впечатление, че участници в дискусията демонстрираха непознаване на действащото законодателство. В дискусията по социалните въпроси не беше споменат европейският стълб на социалните права, за мен това е притеснително.


Има важен въпрос, на който не се даде отговор - по темата за пенсиите. Ако не се приеме бюджет до края на годината, от началото на следващата ще се харчи по 1/12 от актуализирания вариант на бюджета за 2021. В Кодекса за социално осигуряване е записано, че след 25 декември 2021 година коефициентът за година стаж от 1,2 на сто се увеличава на 1,35 на сто, което означава увеличаване на пенсиите с 13,5%. Но в бюджета за тази година тези пари ги има само за 6 дни. От къде ще се вземат тогава необходимите пари?


Диана Андреева, Обсерватория по икономика на културата: Бяха изпуснати съществени елементи


Трябва да сме реалисти и да сме критични без значение коя партия идва или си отива от управлението. В дискусията отсъстваха елементи на културна политика, европейски документи. Финансирането беше представено като цел, а то е средство. 1% е желание на сектора от дълги години. Предизвикателство е готовността на средата да се реформира и да скъса с някои от елементите на културна политика.


Не беше засегнат икономическият принос, който е основа за извеждане на сектора като национален приоритет. Отсъства и работният план за култура на ЕК и стратегическите приоритети на ЕК, а по тези елементи сме страна членка и трябва да се съобразяваме... Изпусна се същностен елемент. Когато говорим за промяна на нормативната уредба, през последните години се случваха изключителни лобизми. Затова предлагаме обществен борд във всяка от комисиите с експерти, които се сменят за различните закони. Гражданското общество, съсловните организации трябва да са страна, за да няма моделиране на законодателството в последния момент.


От ден първи за промяна трябва да влезе нормативната уредба за филмовата индустрия. И изваждане на неработещи текстове, които предизвикаха нулева година за българското кино... През последните месеци проблемите на българското кино се задълбочиха сериозно.


Националната стратегия за култура трябва да бъде преработена, тъй като сегашната е недобре написана с обхват, който не отговаря на реалностите в сектора.


Стефан Тафров, "Демократична България": Трябва повече инициатива във външната политика


За всяка страна е добре външната ѝ политика да е устойчива. Основните приоритети на българската външна политика бяха препотвърдени по време на преговорите. Недоволни сме от това, че чакаме другите да ни кажат какво да правим, време е България да е субект, да създава политики на глобално равнище. Това е новото, върху което сложихме акцент. България трябва да е по-инициативна във външната си политика и по европейските въпроси.


Трябва да използваме членството си с НАТО и с ЕС и да поставяме отношенията си с големите страни на принципна основа. Важни са уважение на принципите на международното право, на тези принципи развиваме отношенията си, включително и спрямо Русия... Китай е важна страна. Спрямо нея е добре да се облегнем на еврочленството ни, в наш интерес е да се изработи общ европейски подход спрямо Китай.


Искаме да надградим сегашната си позиция за Северна Македония в посока активизиране на българската дипломация. Време е България да си върне инициативата за разширяване на ЕС на Западните Балкани... Комисиите трябва да бъдат задействани и да се промени климатът в двустранните отношения... Тревожни са тенденциите на отношението на България в Северна Македония, настанява се враждебност. Отношения върху омраза не могат да се градят. В целия ни регион има негативни тенденции - и в Босна и Херцеговина, и в Косово. Когато се прибави и напрежението между България и РСМ, това помага на играчи извън НАТО и ЕС.


Проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер: Не бива да се търси "под вола теле"


За първи път съм свидетел на толкова прозрачни преговори за сформиране на кабинет, нормално е извън тези публични разговори да има и други срещи с партньори, не виждам нищо осъдително и странно в това нещо.


Не бива да се търси "под вола теле" в това, че изтъкнати и известни експерти в областта си като Румен Овчаров и Емилия Масларова са поканени на преговорите, за да дадат експертното си мнение. Това не значи, че тяхното мнение ще бъде взето като основа на нещо, но пък всяко съдържателно мнение е важно.


Подходът на Петков - Василев е много добър в тези преговори - търсят се допирните точки, изчиства се спорното от безспорното и там, където има неща, които не са избистрени и са спорни, се отлагат за по-следващ момент. Това е съвсем нормално и аз не виждам как по друг начин да стане.


Търсенето на допирни точки е правилната формула в търсене на коалиционно управление. Все пак нямаме опит в дълготрайни коалиции, въпреки че е добре този кабинет да изкара пълен мандат. Но има и немалък риск след половин или след една година нещата да започнат да се нагнетяват и да има напрежение между отделните партии и да се стигне до разрив, дано това не се случи. Трябва да се работи в името на България, а не всеки, който е бил в политиката, е корумпиран, така че новите лица като тези в "Продължаваме промяната" трябва от това да се водят. За бъдещите министри е важно с какви съветници ще се заобиколят.


Георги Кадиев, финансист, лидер на "Нормална държава": Кардиналният въпрос е дали искаме солидарна данъчна система


Очаквах новите управляващи да направят революция в данъчната система. Данъците са част от живия живот и както той се променя, така и данъчната система трябва да се променя. Кардиналният въпрос, на който трябва да се отговори, е дали искаме да имаме солидарна данъчна система, тоест да минем към прогресивно данъчно облагане.


И българската данъчна администрация, и българското общество са готови за преминаване към прогресивен данък. Необходима е обаче голяма разбивка. Да се преминава от едно ниво към следващо с по-висока данъчна ставка.


Гласуване на бюджет през януари не е проблем. Проблем е увеличаване на дефицита до 4,5%... Една от хубавите мерки, които видях на преговорите, беше увеличаване на прага за регистрация по ДДС. Това ще освободи голяма част от бизнеса и ще създаде възможност да се избягва изкуственото създаване на компании.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  "Нинова е най-нелицемерният участник в тези преговори, защото е извадила открито определени лица, дори такива, свързвани с някои от катастрофите на прехода."
  *
  И от какъв зор тези лица са поканени на преговорите? Сигурно да споделят ценния си опит за това как се фалира държава?

 2. 2 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Броеница

  Дъра бъра два чадъра
  В МОЛ-а офис отворилИ

  С БКП са приказвАли
  Ма не са се разбрали

  Орел, рак и щука
  Махай се от тука...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Това с публичността беше грешка.

 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":

  Е що? Искаха да си направят реклама, направиха си.
  Тепърва им предстоят грешките на тези.
  Като пиша, че нямат ум и от сайта ме трият.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 5. 5 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Бунтът на латентните калинки, деца и внуци на управляващата класа в НРБ, отгледани да бъдат началници. Борисов ги остави безработни твърде дълго време, та обединиха усилия с родителите си и с помощта на услужливи "независими" медии създадоха масивен апарат, с който си върнаха това, което им се полага по рождение.

  Какви експерти и какви политики може да има партия, създадена оня ден в 12 без 15. Експертите са ония, старите, и даже вече не намират за нужно да се крият.

 6. 6 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Самият факт, че някой в 2021 г. може да си помисли, че може да има управление с БКП вече говори че не са добре.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Весело

  Първите няколко коментара покриват изцяло ДЯСНАТА ЛУНА !:)

 9. 9 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Това с публичността беше грешка.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Напротив, разбрахме ги колко струват.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Весело

  Очаквам ГЕРБ опорките :)
  Петков срещу Василева
  Петков срещу Радев
  Корнелия срещу Радев
  Слави срещу Корнелия
  Иванов срещу Слави

 11. 11 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Тонът на диалога беше добър и нехарактерен за досегашната БГ политическа култура, но самите повдигнати въпроси бяха много разнопосочни и се забиваше в дребни технически детайли, които не могат да се прецизират без да се сметнат в бюджетната рамка. Трябва обединение около идеи и принципи, а не криви бакалски сметки на седянка без кръчмар.

 12. 12 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2120 Весело

  До коментар [#7] от "dejmos":

  Е, ми хубаво! Ми да изгонят Масларката тогава... 😂

 13. 13 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Неутрално

  Всяко нещо от ГЕРБ е скарано с експертност ...!!
  Какво може да се говори с Атанасова ?
  С Биков ?
  С Митов ?
  Делян Добрев .., които е един от олигарсите в Енергертиката , освен това загуби делото с Росатом за 800 000 мил евро
  Георг Георгиев ??
  Петя Аврамова - Инхаус експерта
  Онзи с ФУРМИТЕ дори и името не си спомням
  Вътрешния министър на СИК ??
  Погребален агент Ангелов ?

 14. 14 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Г-жа Нинова каза, че при нея всички преговори са публични и много се възмущаваше, че някой ходил на тайни срещи в някакви кабинети.
  После, обаче, отиде да си говори по нощите с Кирил Петков на четири очи.
  ...
  Захари Стоянов за социализма:
  „В нас социалистите са зараза, щом поискат да сеят социализъм на българската неблагоприятна почва. Ние съветваме нашата младеж да се пази от тия болни хора, за които отечество не съществува.“

 15. 15 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Любопитно

  До коментар [#14] от "Боян Баянов":

  Среща се в кабинети ! ГЕРБ редеше кабинети по горски хижи на белот и Музика !

 16. 16 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Силно се притеснявам, че тези преговори бяха просто една фасада, поднесена с усмивки и любезен тон, но нещата ще започват да се изясняват като се видят министрите, зам.министрите и кабинетите.
  Видно е, че ПП не могат да управляват без БСП, нямат и достатъчно кадри. Сглобиха някаква група депутати в движение, чиято експертност е силно надценена (според мен).

  Учудваща е лекотата, как хората се довериха само на двама души без да познават повечето имена, които уж ще трябва да провеждат "промяната" и всички тези хубави неща, за които за момента има само заявки с усмивки.
  Липсата на експертност води логично до заключението, че ще се разчита на такива от останалите партии, които, разбира се , ще защитават на първо място лични, на второ място партийни и в най-добрия случай на трето място обществени интереси

 17. 17 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 939 Любопитно

  За преговорите на-добре го каза Станишката:
  -Здравейте, циркаджии!
  А след няколко месеца:
  Збогом, циркаджии!
  ПП:грешката е умишлена.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 18. 18 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Цялата дандания беше за да бъдат употребени ДСБ като смокинов лист за БСП. Повече от 7 години ги надъхваха и ги убеждаваха че са борци против корупцията, водиха ги насам натам по площадите и им пробутваха Мая Манолова за кметица. Накрая те си гласуваха като попчета за един проруски президент, а сега и ще изперат гащичките на БСП.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Весело

  До коментар [#18] от "emil":

  Нали такива БУДНИ граждани са да казват истината . Тоест ако виждаме чекмеджета , това е направено за да се отклонят ДСБ :)) Все по интересни ставате гербята :)

 20. 20 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Това с публичността беше грешка.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Идеално беше манежа е отворен публиката се забавлява

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 21. 21 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  Тонът на диалога беше добър и нехарактерен за досегашната БГ политическа култура, но самите повдигнати въпроси бяха много разнопосочни и се забиваше в дребни технически детайли, които не могат да се прецизират без да се сметнат в бюджетната рамка. Трябва обединение около идеи и принципи, а не криви бакалски сметки на седянка без кръчмар.
  —цитат от коментар 11 на irobot


  Коментарът на Гарнизов ,който чух по БНР отговори на нещата които ви притесняват.Лично на мен ми хареса.

 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 984 Разстроено

  Спектакъла много скоро ще свърши и ще дойде време за реалното управление!
  От 1-ви януари идват новите сметки за ток и гнева ще започне да нараства в геометрична прогресия, заедно с дълговете!!!

 23. 23 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3189 Неутрално

  До коментар [#20] от "diq55699032":

  "Идеално беше манежа е отворен публиката се забавлява"
  ========
  Ако съм мислел, че нещо реално се прави или договаря публично, щях да го гледам.

  Еретик
 24. 24 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Тези от МОЛа ще ни докарат до нова купонна система...

 25. 25 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#17] от "proventuss":

  ....ти си жив...и си на станишката фен....така ли да разбирам...!?!?

 26. 26 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Жан Виденовата система настъпва,
  българският нород от ужас изтръпва.

 27. 27 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#24] от "palav_nik":

  ..чак до купонна система не ми се вярва...да ни докарат....но като гледам някаква кифла какви л.йна е натворила в ДКК като шеф....а е била посочена от кирчо....не е за вярване...
  Проблемът е, че няма йерархия при кирчо и асен....поставени са хора по листи за депутати, вече и на постове в държавни служби....но тези момичета и момчета нямат усета за ангажираност...те са просто не съпричастни към идеята на киро и асен...усещам, че повече от половината от тям мечтаят бързо да "захлебят"...и да "отлетят" с 220...
  Дано да греша.....

 28. 28 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 993 Неутрално

  ...Учудваща е лекотата, как хората се довериха само на двама души без да познават повечето имена, които уж ще трябва да провеждат "промяната" и всички тези хубави неща, за които за момента има само заявки с усмивки...
  —цитат от коментар 16 на debruckere


  Не е толкова учудващо. Ако си се нагледал на мастити експерти, който като получат власт и почват уж реформи, резултатът от които е яко и перфидно крадене, почваш да не оценяваш толкова това качество.

 29. 29 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  няма лошо, утре като тръгнат да правят нещо на обратно може да им пуснеш записа.

 30. 30 Профил на zli191090255
  zli191090255
  Рейтинг: 212 Неутрално

  преговорите са тези седмица - при закрити врати както се правят преговори.
  миналата седмица беше направен публично сравнение (с елементи на разсъждение) на управленските програми - нешо, което трябваше да бъде направено преди изборите, но такива са особеностите на нашата политическа система.

 31. 31 Профил на HD
  HD
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Повече ми прилича на седянка.

 32. 32 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2779 Неутрално

  Повече ми прилича на седянка.
  —цитат от коментар 31 на Hristo Daskalov


  На седянката се работи, а в случая видяхме празнословия, много.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#29] от "karatista":

  Така е, това е нашият коз...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1358 Весело

  До коментар [#33] от "Ганчо Попов":

  На когото за каквото е платено

 36. 36 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2424 Любопитно

  От "безпрецедентна публичност" до "говорилня" – оценките за коалиционните преговори
  ****************************
  Медианната оценка е " безпределна публична говорилня". Да видим какво ще се случи след нея....

  Мараба, С-ДС доносници!
 37. 37 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2424 Гневно

  Нинова е най-нелицемерният участник в тези преговори, защото е извадила открито определени лица, дори такива, свързвани с някои от катастрофите на прехода.
  ****************************************************

  Някой оценява този 100% нагъл идиотизъм от страна на др. Нинова като позитивна интелектуална и морална проява? Невероятно, но факт.....

  Мараба, С-ДС доносници!
 38. 38 Профил на Lee Gier
  Lee Gier
  Рейтинг: 1383 Весело

  Жан Виденовата система настъпва,българският нород от ужас изтръпва.
  —цитат от коментар 26 на Michael Jordan


  Грап,У!

  Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
 39. 39 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3866 Весело

  До коментар [#6] от "anonimnii":

  БКП то го избира българский избирател, нищо ново!

  klimentm
 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3866 Весело

  По добре пред всички отколкото на тъмно!

  klimentm
 41. 41 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#19] от "dejmos":

  Нали такива БУДНИ граждани са да казват истината . Тоест ако виждаме чекмеджета , това е направено за да се отклонят ДСБ :)) Все по интересни ставате гербята :)
  ..................
  Абе на вас все Герб ви е в устата.
  За какво се напъвахте толкова години?
  За да възкресите червените мумии, които фалираха държавата.
  Ако Жан Виденов не се беше отцепил от БСП, сигурно и него щяхте да го поканите като експерт.
  Аз ако бях ДБ-ар /пази боже/ щях да се гръмна.

 42. 42 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Въобще и изобщо с тия "преговори" Кирчо и Асенчо позабърсаха о$раните задници на Р.Овч.,Мазната Масларова некадърноя Гечев...
  Вместо ,като ги видят на масата да станат и да си тръгнат веднага....
  Ще борят корупцията рамо до рамо с най-големите корумпета.!!!!????
  Жива да не бех.😭😭😭😭😭😭😭

 43. 43 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Проблемът е, че няма йерархия при кирчо и асен....поставени са хора по листи за депутати, вече и на постове в държавни служби....но тези момичета и момчета нямат усета за ангажираност...те са просто не съпричастни към идеята на киро и асен...усещам, че повече от половината от тям мечтаят бързо да "захлебят"...и да "отлетят" с 220...Дано да греша.....
  —цитат от коментар 27 на chedeuvre


  Тия момчета и момичета са събрани набързо по коридорите на властта. Някои от тях са били там с години на позиции от зам министър надолу и са се нагаждали към всяка власт. За да излязат сега на светло значи наистина очакват бързо и радикално захлебване оправдаващо личния компромис. За повечето от тях сега ще е - ден година храни.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 44. 44 Профил на Lee Gier
  Lee Gier
  Рейтинг: 1383 Весело

  До коментар [#6] от "anonimnii":БКП то го избира българский избирател, нищо ново!
  —цитат от коментар 39 на klimentm
  По добре пред всички отколкото на тъмно!
  —цитат от коментар 40 на klimentm


  Какво е станало с твоята граматика? Или някой друг ти пипа компа?

  Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
 45. 45 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 540 Весело

  бръщолевене и прах в очите

  а влизането в еврозоната си остава приоритер сред националните предателства

  https://business.dir.bg/ikonomika/ikonomist-inflatsiyata-e-po-opasna-ot-pandemiyata

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK