Основният приоритет сега е декриминализацията на държавата

Пандемията изигра ролята на хиперинфлацията от 1996 г. – хората казаха: Стига!

© Георги Кожухаров

Пандемията изигра ролята на хиперинфлацията от 1996 г. – хората казаха: Стига!Професорът по философия и социология в НБУ Стефан Попов коментира по БНР преговорите за бъдещото правителство като финал на наситената с избори година и важните приоритети на бъдещото правителство.


2021 година е една от най-интензивните политически години в най-новата ни история. Имаме една такава година - 1997-а, която вече не се помни. Тя е преломна година, България се обръща на запад и въвежда пазарна икономика - нещо, което днес дори не си спомняме. След това има две дати, две години, които са много важни и ще бъдат изучавани: Това е 2001 година, когато монарх става премиер и започва дълбинно да подкопава институционалния ред на България. 2009 година тази работа се извежда вече на равнището на институциите и това разлагане на институции, започнало 9 години преди това, става част от самата институционална система - онова, което наричат по света пленена държава, аз го наричам криминализирана държава.


В момента, 12 години по-късно, имаме надежда за един прелом, в който тези 12 години да бъдат преодолени, и в това отношение аналогията ми е с 1997 г.
Ние не сме имали в политическата история на България от най-ново време година с толкова много избори, в която президентът така драстично да се намеси в политическия живот на страната. Никой президент не е посмял да направи такова нещо - да се опълчи на едно правителство. Никога не сме имали служебни правителства, по толкова на брой в една година, но такива, които посмяват да извършат инвентаризация в най-ключови точки в краденето на държавата.


По отношение на преговорите - по начало съм с предразсъдък към откритите преговори. Тайната, както казват социолозите, е едно от най-големите открития на човечеството и не може политически преговори, кухнята им, да бъде показвана. Смятах, че някакво мъпет шоу ще бъде това. Оказа се, че не е така и резултатите до този момент са много обнадеждаващи. Тези преговори не са аналогични на преговорите на Кръглата маса, както подхвърлят някои политолози. Тук става нещо друго и мисля, че трябва да бъдат оценявани в две перспективи:


Първо, това е подготовката за правителство, разбира се, и второ, тези преговори, открити, 18 по 6 часа - това е огромно нещо за една седмица, са вид продължаваща идентификация пред публика на новите политически сили, но и на БСП. Смятам, че те постигнаха страшно много в следните две посоки: Първо, по този начин ще се формира правителство, което всички очакват. Хората се умориха не толкова и само от избори, колкото от тази изтерзаваща пандемия, децата, училищата - това е просто един ужас две години.


Тази несигурност, страх, дошли с пандемията, пробуди хората за някаква промяна, по подобие на хиперинфлацията 1996 г. Защото така мечтаната средна класа, тя всъщност е равносилна политически на едно битово удобство, което не те кара да излезеш на площада и затова 2013 и 2020 г. хората излизат на площада, но когато се стигне до избори, тези малцинства, радикализирани, градски, се оказват изместени от едни мнозинства на ГЕРБ непрекъснато.


И сега пандемията изигра тази роля, на хиперинфлацията - тя просто докара достатъчно множество хора до един предел, в който те казаха: Стига! Но това "Стига!" е негативно, то е революция, тиха. Оттук нататък трябва да се формира някакъв нов ред и първата крачка към този нов ред е правителство, което от една страна да си върши работата, от друга страна - да не допусне повторение на ГЕРБ.


Аз се надявам феноменът ГЕРБ да бъде изучаван в учебниците по история и политология като вид болезнено състояние на институции, подобни на Търмп в други мащаби и подобно на Орбан, и никога назад да не се връщаме. Разбира се, това може да бъде временна и малко по-дългосрочна нестабилност. Тук лежи върху тези партии огромната отговорност да оставят малко настрани различията си. Например голямото различие по ядрената енергетика - това е нещо, по което никога няма да се постигне съгласие между БСП и може би всички останали. Или така наречената джендърска глупост Истанбулската конвенция. Никога не може за това да се постигне съгласие, защото г-жа Корнелия Нинова тласна БСП в една не лява, а националистическа посока, от която нейните наследници трябва да я извадят.


Това са вътрешни процеси в партиите, които в момента се трансформират. Тук вече виждаме голямата отговорност на бъдещия министър-председател - ако това е Кирил Петков, тоав е негова отговорност - да осъществява постоянно вътрешно опосредяване на различията, така че да се държи една линия, водена от централния приоритет - декриминализацията на държавата, наред с обичайните административни неща, които прави всяко едно правителство. Това е огромна отговорност, ние не можем да дадем гаранции предварително. Предварително гаранции се даваха само от ГЕРБ.


Това, че има квоти, не звучи добре на българската публика. Подозрително е, че си делят някакви сектори, но какво да направят? Те трябва да получат някакви министерства и съответно отговорности в зависимост от това какви гласове имат. Това е естествената логика, така става по целия свят. Как ще го обяснят публично - е друг въпрос.


Каква ще е формулата не е толкова важно. Много важно е временните единства в тази коалиция да бъдат удържани. И много важно е публичната комуникация да бъде в стила на преговорите. Лица като Румен Гечев е най-добре да отидат на курс по комуникации публични - има такива в разни фирми - и там да му кажат какво се говори и какво не се говори.


Атлантис. Дезинтеграция на политическите тела
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Няма друг начин да се състави коалиция без участие на БСП. Затова беше редно да се направи този жест към БСП от страна на "Продължаваме промяната" и да ги посетят първи. И да им обяснят какви негативи ще касират, ако блокират поредния опит за пправителство. Вътрешните проблеми на БСП се оказаха толкова тежки, много по-тежки, отколкото са предполагали хора, запознати с тях. Как ще се справят - не знам. Но не мисля, че избирателят ще ги накаже за участието на партията в правителството, защото в случая влизането в управлението не е скачане върху нещо луксозно, а по-скоро отговорност, която може и да ги съсипе утре.


В парламента се надявам "Възраждане" да бъде маргинализирана и отхвърлена, изолирана от всички останали. Не я броя като нещо друго, освен като някакъв разбойник, който се опитва да хвърля гранати напред-назад, но с това му се изчерпва ролята. Оттам нататък започват двете важни партии, които досега управляваха в скрита и открита коалиция. Те си приличат по това, че са максимално централизирани по различни критерии. ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат не изолирани, а игнорирани на практика. Трябва да се покаже на българския гражданин, че страната може да се управлява без ГЕРБ. Защото избирателят на ГЕРБ действа малко като избирателя на БСП след 1990 г. - казва: Ама там е силата, там е експертизата, там са опитните хора, как така да избираме някакви хлапаци, дошли отстрани...


Остава ДПС - тя има своя етнически електорат, който в течение на годините при превръщането на партията от етническа в бизнес партия, този етнически електорат се превърна в етнически основен капитал. Отделянето на върхушката на партията от собствения й електорат тече бавно и полека, но те са си свили електората в бройки наполовина, или до 35%. И за ДПС трябва да се покаже, че без тях може и на никого нищо няма да се случи, особено на турското малцинство.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Гневно

  овчаров, масларова и гечев ли ще свършат тази високо благородна и хуманно угодна работа по декриминализация на държавата???
  Или новите политически брокерчета, избрани от сарайските обръчи???

 3. 3 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  ДА,първо каскетите вън. След това угоените от 30 години кражби. Тотално рестартиране на държавата , след връщането и на народа.

 4. 4 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  "В парламента се надявам "Възраждане" да бъде маргинализирана и отхвърлена, изолирана от всички останали."

  Ако имахте повече акъл, щяхте да знаете, че това е изключтелно грешен ход, който само ще сипва вода в мелницата на Костадинов. Този път си намерихте майстова и ще го разберете скоро...

 5. 5 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2957 Гневно

  овчаров, масларова и гечев ли ще свършат тази високо благородна и хуманно угодна работа по декриминализация на държавата???Или новите политически брокерчета, избрани от сарайските обръчи???
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  За тях и дума няма да чуеш - нито сега, нито в минало време. Вече ги изпраха до снежно бяло.

 6. 6 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Българският "интелектуален елит" е като отрова.
  По-добре без него. Той не вярва в нищо. Няма критерии, няма памет, за него няма Истина.
  Единствената полза от такива е, че са за пример на всички останали, какви не трябва да са хората...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Щом това е приоритета,, трябва сегашните, които се канят да управляват даброволно да се отправят в ЦСЗ, защото тия са подвластни на хора с повдигнати обвинения!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  “Аз се надявам феноменът ГЕРБ да бъде изучаван в учебниците по история и политология като вид болезнено състояние на институции.”

  Зараза, гангрена и разпад.

  Навремето Адам Михник беше казал, че комунизмът е като да вземеш аквариум с риби, да го изсипеш в тенджера и да го свариш на супа.

  А декомунизацията е от супята да направиш отново аквариум с риби.

  Нещо подобно ще е и с дегерберизацията.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Основният приоритет сега е декриминализацията .
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Което означава, дегерберизация.
  Докато правехме декомунизация се заплеснахме и дойде герберизацията, която проспа ваксинацията!
  Сега имаме тройна работа - декомунизация, дегерберизация и тотална ваксинация!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 12. 12 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Трудно постижимо с кадри като кметицата на Красно село и Ваня Караганева от ДКК!

 13. 13 Профил на popopo
  popopo
  Рейтинг: 78 Неутрално

  ДПС разчитат вече повече на роми, отколкото на турци.

 14. 14 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 920 Любопитно

  Не съм оптимист, честно. Бях по-оптимистично настроен преди 2 седмици. Тези преговори са като коледни пожелания. Става ясно, че ще се харчи яко, но пари откъде? Ще се строи АЕЦ, но пари откъде? Няма да се вдигат данъците, но пари откъде?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 15. 15 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2310 Весело

  . ."Ако имахте повече акъл, щяхте да знаете, че това е изключтелно грешен ход, който само ще сипва вода в мелницата на Костадинов. Този път си намерихте майстова и ще го разберете скоро...
  —цитат от коментар 4 на 4okuto


  Костя Копейкин ли е майстора който ще си намерим?

  🤣🤣🤣

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#9] от "Al Tikvone":

  “Иван Бабалев, ръководител в една от най-могъщите компании в България - фирма ТРЕЙС ... е наел абсолютно случайно жената на главния прокурор за свой адвокат, без да знае коя е тя и за връзката и с Гешев.”

  И й е платил вероятно 6-цифрени суми, защото е бил възхитен от юридическата й грамотност.

  Това е конфликт на интереси, за какъвто в правовите държави се ходи за дълги години в ЗАТВОРА.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Хората явно имат доста къса памет.
  Да върнеш БСП във властта и да казваш, че това е Промяната.
  Да искаш изцяло държавни болници и да твърдиш, че това е промяната.
  Да говориш за вдигане на осигуровки и данъци по време на кризата и да твърдиш, че това е промяната.
  Да искаш да прекроиш правосъдната система с цел поставяне на определени хора на определени позиции и да твърдиш, че това е промяната.
  Да искаш да наложиш насила ултралеви и несъвместими с традиционализма на българското общество идеологии и да твърдиш, че това е промяната.
  Да искаш да отстъпиш от националните интереси, защото това е угодно на външни сили, които са те подкрепили и да твърдиш, че това е промяната.
  Има ли нужда пак да се връщаме към края на 1996 г. и да блъскаме нови 25 години, за да стигнем пак до сегашното положение?
  Дано поне няма нова масова приватизация.
  Но явно, че горчивата чаша трябва да се изпие отново, за да може да си припомним вкуса ѝ...

 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#5] от "Галя Станчева":

  Няма как да се изпере леке -уточнявам- това е мазно петно върху ДРЕХА!!!

 19. 19 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#6] от "anonimnii":

  работническо-селската интелигенция става ли?

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 20. 20 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2310 Весело

  ...Да върнеш БСП във властта и да казваш, че това е Промяната....
  —цитат от коментар 17 на НеКой


  Вие не бяхте ли пропутински комунист?
  Какви проблеми имате с комунистите от бсп?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#14] от "majorman":

  Времето ще си покаже веднага след като съставят правителство. Ако забравят "нулевата корупция" и тръгнат с реториката, че програмистите с 3000 лева заплата са новия класов враг, не ги чака нищо друго освен безредици по площадите и перманентна политическа криза.

 23. 23 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Защото избирателят на ГЕРБ действа малко като избирателя на БСП след 1990 г. - казва: Ама там е силата, там е експертизата, там са опитните хора, как така да избираме някакви хлапаци, дошли отстрани...

  За да се разбере колко плосък е избирателят на герП трябва да се прочете това

  Хората явно имат доста къса памет.Да върнеш БСП във властта и да казваш, че това е Промяната.Да искаш изцяло държавни болници и да твърдиш, че това е промяната.Да говориш за вдигане на осигуровки и данъци по време на кризата и да твърдиш, че това е промяната.Да искаш да прекроиш правосъдната система с цел поставяне на определени хора на определени позиции и да твърдиш, че това е промяната.Да искаш да наложиш насила ултралеви и несъвместими с традиционализма на българското общество идеологии и да твърдиш, че това е промяната.Да искаш да отстъпиш от националните интереси, защото това е угодно на външни сили, които са те подкрепили и да твърдиш, че това е промяната.Има ли нужда пак да се връщаме към края на 1996 г. и да блъскаме нови 25 години, за да стигнем пак до сегашното положение?Дано поне няма нова масова приватизация.Но явно, че горчивата чаша трябва да се изпие отново, за да може да си припомним вкуса ѝ...
  —цитат от коментар 17 на НеКой


  Пълно с небивалици и грозни измислици. Да, по същият начин, но с обратен знак, лъжеха и хората 1990 година, че ще им вземат жилищата, че ще развалят цялата държава и всичко построено от БКП.
  Типичният представител на тази гербаджийска агитка и някакво насекомо. С фуражка, за който Баце е някакъв титан на мисълта, а ТП-то от кърджалийски регион е еманация на българския дух.
  Иначе, с другите неща от статията съм съгласен.

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#20] от "Рим":

  “Вие не бяхте ли пропутински комунист?”

  Е.

  И във форума цитира - одобрително! - мнения на Костадин Костадинов (Копейкин).

  Допускам, че е гласувал за него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на svetla_g1
  svetla_g1
  Рейтинг: 40 Любопитно

  Този Стефан Попов е роднина (брат) на Юлиан Попов - служебен министър на околната среда от първото служебно правителство на президента Плевнелиев ли?

 26. 26 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Имаме около 70-80% консервативно население. Такъв е и процентът на тези, които не желаят да се "ваксинират". Хората, които са твърдо "ЗА" ветото на С. Македония, са още повече. Над половината от българите са по - скоро скептични към Еврозоната и приемането на еврото. Същото се отнася и за Зелената сделка. Да не говорим за Инстанбулската конвенция. Очаква се и тежка зима. Вече има немалка инфлация. А в управлението ще имаме партии и коалиции, които винаги може да направят грешна стъпка именно в тези посоки... Очертава се и най - сериозната опозиция всъщност да е Възраждане... А те се припокриват на голям процент с българското население като консервативни позиции. Сигурно схващате накъде бия?

 27. 27 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Ще се строи АЕЦ, но пари откъде? Няма да се вдигат данъците, но пари откъде?
  —цитат от коментар 14 на majorman


  Няма да се строи никаква АЕЦ! Това са руско-български червени блянове!
  Точно половината страни членки на ЕС, нямат нито една ядрена централа!
  Ще се строят ВЕЦ и зелени алтернативни източници на енергия.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 28. 28 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 809 Неутрално

  В парламента се надявам "Възраждане" да бъде маргинализирана и отхвърлена, изолирана от всички останали.

  Колко либерално! Колко цивилизовано! Колко демократично! И уточнете, след маргинализирането на самата партия, какво мислите да правите с избирателите ѝ. Те са там някакви си граждани на една свободна държава, но щом не се харесват на неолибералията, трябва някакви мерки да се вземат. Концлагери? Глоби? Принудителна кастрация? Направо публичен линч? Как иначе ще се научат хората да гласуват само за Либералността и Свободата, ако не видят първо някоя и друга предупредителна бесилка?

 29. 29 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Времето ще си покаже веднага след като съставят правителство. Ако забравят "нулевата корупция" и тръгнат с реториката, че програмистите с 3000 лева заплата са новия класов враг, не ги чака нищо друго освен безредици по площадите и перманентна политическа криза.
  —цитат от коментар 22 на irobot


  Каквото и да покаже бремето, герп обратно няма да се върне!
  Не могат и да създават безредици! Точно обратното - по време на протестите видяхме едно сръчно и бързо бягане към автобусите...

  Без десницата, в София сериозни протести не може да се организират!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  Аз мисля, че най-важната задача сега е да върнем икономиката на нивата от преди май месец.

 31. 31 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  Трудно постижимо с кадри като кметицата на Красно село и Ваня Караганева от ДКК!
  —цитат от коментар 12 на Dankol


  Тези са от тяхната кръвна група, затова ги защитават със зъби и нокти.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/10453290

 32. 32 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  Мда, има две многоооо несигурни величини: Корнела и учиндолския цифун !
  last but not least !
  Коалиционно подписано споразумение няма !
  Да не впрягаме каруцата пред коня !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 33. 33 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Основният приоритет сега е декриминализацията на държавата
  ==============================
  Както започнаха новите още преди да са започнали да управляват декраминализацията за сега се отлага.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 34. 34 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2310 Весело

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Май не си струва да се говори с такива елементи, ама карай да е весело

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 35. 35 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  До коментар [#29] от "Рим":

  "Без десницата, в София сериозни протести не може да се организират!"

  Костадин Костадинов е на съвсем друго мнение. Между другото, той наистина е десница. За разлика от ДСБ.

 36. 36 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  ....Костадин Костадинов е на съвсем друго мнение. Между другото, той наистина е десница. За разлика от ДСБ.
  —цитат от коментар 35 на 4okuto


  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 37. 37 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Весело

  До коментар [#2] от "selqnin":

  Е, че какво не им харесваш на „овчаров, масларова и гечев“? Аз много си падам по тях! Убавци отвсякъде! Па и министри са били, само баба Зайкова не е била, ама пък що пък да не бъде? Хем няма да я подпират на прозореца с две талпи, че да я вижда пощаджията, за да на ѝ спрат пенцийката! Пък и нали, значи, „Искаме промяна, а не подмяна!“, а? Ами нямате проблем! Я каква хубава „промяна“ дойде с незабравимите, така добре изтупани от нафталина Масларова, Гечев и Овчаров! Какво му е лошото да са в правителството? Както и бодрата баба Зайкова? М?

  Хем ще припомнят на забравилите какво им се случи през 1997 г., какво пенсии се взимаха, ехе-е-е-е-е – по 18 000 лв., че и заплати - по 36 000 лв.! Ама били по 6 долара пенсиите и по 12 д. заплатите? Че кой ги гледа тея подробности, след толкова години? Хем ще си лъсне като тиган на месечина какви убавини и шукаритети ни се готвят, ако тези тримцата (плюс баба) станат едни ми ти министри! Аз гласувам „за“, с двете ръце, всички те да бъдат в правителството, хем ще направят такава услуга на Баце, народа и ГЕРБ, че пари да им бяха давали, пак нямаше така да подпомогнат Баце да оседлае белия кон! Нали?

 38. 38 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2668 Любопитно

  Няма да стане доброволно ...Трябва да се мине през някаква мека ЛУСТРАЦИЯ !! Прахосването на милиони и съдействие за това !?? Например вземам една комисия по хазарта ...На такива бивши работници ,трябва да се забрани достъп до държавна работа ..., нещо като НАШ МАГНИТСКИ !! Такава е ситуацията в другите агенции и министерства !!

 39. 39 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  [quote#11:"Рим"][/quote]

  На добър час ! Желая ви успеххххххххха ха ха !

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#34] от "Рим":

  “Май не си струва да се говори с такива елементи, ама карай да е весело...”

  И весело, и тъжно.

  Между другото, наблюдавам масова миграция на хора, които съм смятал за герболяк, към Костя Копейкин.

  Явно са близки идеологии.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#14] от "majorman":Времето ще си покаже веднага след като съставят правителство. Ако забравят "нулевата корупция" и тръгнат с реториката, че програмистите с 3000 лева заплата са новия класов враг, не ги чака нищо друго освен безредици по площадите и перманентна политическа криза.
  —цитат от коментар 22 на irobot


  Ами ако „тръгнат с реториката, че програмистите с 3000 лева заплата са новия класов враг, не ги чака нищо друго освен безредици по площадите и перманентна политическа криза“ – да, така е! Да не казвам, че не само това ги чака, а и такива хакерски атаки, че ще минат на тефтери, перодръжки и попивателни, за да си водят сметките! Че и други придобивки ще има! „Бели автобуси, мамо, само ме преследват…“!

 42. 42 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  “Аз се надявам феноменът ГЕРБ да бъде изучаван в учебниците по история и политология като вид болезнено състояние на институции.”Зараза, гангрена и разпад.Навремето Адам Михник беше казал, че комунизмът е като да вземеш аквариум с риби, да го изсипеш в тенджера и да го свариш на супа.А декомунизацията е от супята да направиш отново аквариум с риби.Нещо подобно ще е и с дегерберизацията.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Декомунизацията, Грънци, е на власт да дойдат децата и внуците на комунистите и болшевиките вече като НЕОКОМУНИСТИ!

 43. 43 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Любопитно

  В парламента се надявам "Възраждане" да бъде маргинализирана и отхвърлена, изолирана от всички останали. Колко либерално! Колко цивилизовано! Колко демократично! И уточнете, след маргинализирането на самата партия, какво мислите да правите с избирателите ѝ. Те са там някакви си граждани на една свободна държава, но щом не се харесват на неолибералията, трябва някакви мерки да се вземат. Концлагери? Глоби? Принудителна кастрация? Направо публичен линч? Как иначе ще се научат хората да гласуват само за Либералността и Свободата, ако не видят първо някоя и друга предупредителна бесилка?
  —цитат от коментар 28 на Green Day


  Ами да, хората видяха „някоя и друга предупредителна бесилка“, че и ковчег, носен от Минеков и дрОгаре и сега щастливият Минеков е министър не на кое да е, а на културата, щото такава култура трудно се награждава другояче! Нали?

 44. 44 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":

  Абсолютна глупост. ГЕРБ нямат и не са имали ясна идеология. При тях има и "либерално", и "консервативно" течение. Според случая. Те винаги са били алъш-вериш партия. Нищо общо с "Възраждане", които бяха от най - проверяваните в последните години. А че може да има прилив на някаква част от електората на ГЕРБ с консервативни възгледи към Костадинов, не е никак невъзможно.

 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1586 Любопитно

  До коментар [#41] от "Santos":

  Ма те тръгнаха с тази реторика, искат 3 450 лв. максимален осигурителен доход.
  Ама то затова се мисли, преди да се гласува...

 46. 46 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Весело

  До коментар [#45] от "НеКой":

  Е, щом е така, сега ще видят в действие народните поговорки: „На каквото си постелеш, на това ще легнеш“, „Каквото повикало, такова се обадило“ и „Каквото си надробиш, това ще сърбаш“!

 47. 48 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 505 Неутрално

  “Аз се надявам феноменът ГЕРБ да бъде изучаван в учебниците по история и политология като вид болезнено състояние на институции.”Зараза, гангрена и разпад.Навремето Адам Михник беше казал, че комунизмът е като да вземеш аквариум с риби, да го изсипеш в тенджера и да го свариш на супа.А декомунизацията е от супята да направиш отново аквариум с риби.Нещо подобно ще е и с дегерберизацията.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Не се ли усещаш че вече няма и грам разсъдък и смисъл в думите ти ?!? Ти и твоята партия сте тези които се готвят да върнат комунистите на власт и да управляват в една коалиция . Това са фактите и това е реалността ! За каква декомунизация бълнуваш ??
  Ако само тролиш - ОК , но при теб вече нещата много отиват на патология ...

 48. 49 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":

  Тавариш Джонка Депович , десният демократ и евроатлантик Боисович къде беше тогава ? Напуска МВР и избира да остане в БКП . Охрана и шофьор на бай Тошо и комунистическите мутри ПАшата, Маджо , БАй Миле. През 2001 репресирания от комунистите Буда се бори за демокрация и евро-развитие, откривайки паметник на бай Тошо в Правец и агент. Гоце Архарович

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 49. 50 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 951 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  “ А декомунизацията е от супята да направиш отново аквариум с риби.”
  ——
  Вдъхновен от плявата на професора, Грънчо фана пак да трепи рибътъ с лизгяра. Мерси, Грънчо!

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 52 Профил на Пламен Карапетков
  Пламен Карапетков
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#37] от "Santos":

  Я припомни, като си толкова паметлив какво правеше "баце" през 1997 година?

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 54 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#44] от "4okuto":

  че има 80 % разбрахме, ама Костя що само 5% и то от 1/3 от избирателите... пожелали да гласуват...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 56 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  До коментар [#54] от "Вилдирас Владиленов":

  Тук говорим за бъдещ потенциал при евентуални предсрочни избори. Нещата се променят... Понякога може да е драматично.

 56. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#10] от "olexander":

  Ще гледаме кой, какъв е...!
  Ти още ли вярваш, че Борисов ще събаря барбекюто на Доган? :)))

  Бивш tww09306483.
 57. 58 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#56] от "4okuto":

  аха говорим за потенциалния потенциал, не за действителния потенциал :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 58. 59 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Основната задача, драги ми авторе, е справянето с пандемията и ваксинирането на народа. Всичко друго може да почака, защото всеки ден умират по 100+ души от безхаберието на новите управници.

  Втората задача е галопиращата инфлация и икономическата стагнация, която ни докараха Радев и Кирчо. Вече многократно Кирчо и Асенчо казаха, че всяка година се крадели по 8 милиарда, сега чакаме тези пари в бюджета. Вместо това всяка седмица получаваме по половин милиард нов дълг.

  След това може да се упражняват на теми съдебна реформа, мафия и каквото им се хареса.

 59. 60 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1368 Весело

  В парламента се надявам "Възраждане" да бъде маргинализирана и отхвърлена, изолирана от всички останали. Колко либерално! Колко цивилизовано! Колко демократично! И уточнете, след маргинализирането на самата партия, какво мислите да правите с избирателите ѝ. Те са там някакви си граждани на една свободна държава, но щом не се харесват на неолибералията, трябва някакви мерки да се вземат. Концлагери? Глоби? Принудителна кастрация? Направо публичен линч? Как иначе ще се научат хората да гласуват само за Либералността и Свободата, ако не видят първо някоя и друга предупредителна бесилка?
  —цитат от коментар 28 на Green Day


  ++++++++++++
  ++++++++++++++
  Ще останат само ДБ и 4П,другите партии ще ги "маргинализират,отхвърлят и изолират от всички останали.
  Наистина не мога да повярвам какви времена доживях...

 60. 61 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Коментарът №1 беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:
  Да, трябва да се разкарат кримитата отворко и кокорко.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 61. 62 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Весело

  До коментар [#37] от "Santos":Я припомни, като си толкова паметлив какво правеше "баце" през 1997 година?
  —цитат от коментар 52 на Пламен Карапетков


  Е, как какво? Правеше долара да струва 3 000 лв.! Не помниш ли?

 62. 63 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Имаме една такава година - 1997-а, която вече не се помни.
  *
  Помним, ох как помним! Но други очевидно са забравили кой ни докара кризата от 1996 г. май, че точно ВИЕ не помните.
  Свидетели сме на индулгенция за БСП и поне да бяха дошли нови лица на преговорите! Не, "незаменимите" Масларова, Гечев, Овчаров... Подозирам, че и други лица ще бъдат извадено от нафталина за да бъдат предложени за мисистри и зам. министри.
  И това ако не е подигравка с тези, които навремето гласувахме за СДС за да се отървем от Партията-майка...

 63. 64 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Защото избирателят на ГЕРБ действа малко като избирателя на БСП след 1990 г. - казва: Ама там е силата, там е експертизата, там са опитните хора, как така да избираме някакви хлапаци, дошли отстрани...За да се разбере колко плосък е избирателят на герП трябва да се прочете това
  —цитат от коментар 23 на SSS


  А твоето си е откровена талибанщина.

 64. 65 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 783 Любопитно

  Доста повърхностно и елементарно текстче за титлите и, предполагам, интелектуалните претенции на господина. Особено ме развесели това как телевизионните говорилни показали....какво, сър? Това че вие сте надянали розовите очила в съгласие със собствените си предпочитания, които искате да наложите на другите? Или, пази Боже, че просто сте по-глупав отколкото изглежда спрямо титлите ви?

 65. 66 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1869 Весело

  До коментар [#29] от "Рим":

  "Без десницата, в София сериозни протести не може да се организират!"
  И парите на Черепа и червените олигарси!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 66. 67 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#34] от "Рим":“Май не си струва да се говори с такива елементи, ама карай да е весело...”И весело, и тъжно.Между другото, наблюдавам масова миграция на хора, които съм смятал за герболяк, към Костя Копейкин.Явно са близки идеологии.
  —цитат от коментар 40 на Norman Granz


  Грънец, деменцията здраво те е ударила.😁😁😁

 67. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  " да се държи една линия, водена от централния приоритет - декриминализацията на държавата"
  Господ да им дава разум, а на нас търпение, както се казваше в една стара българска драма.

 68. 69 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  още веднъж - бавно и четливо, за да влезе в чутурите:

  държавата по произход, по нрав, по методи и средства, по цели и интереси Е КРИМИНАЛНА СТРУКТУРА
  затова "декриминализация на държавата" звучи най-малкото нелепо

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 69. 70 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  И този приоритет минава през премахването на Борисов и ГЕРБ като фактори в политиката, при което ДПС сами ще се спихнат, защото няма да има с кого да си връткат далаверите и да цоцат обществени поръчки.

 70. 71 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 375 Неутрално

  "Основният приоритет сега е декриминализацията на държавата" Ъъъъ, основният приоритет не знам. Обаче основният факт е, че организираните банди на Доган, Пеефски, Борисов, Цацаров, Гешев барабар с главатарите си, правят каквото си щат и каквото си знаят. Няма и намек от прибирането им на топло. Това е фактЪТ. А какви са приоритетите - това са глупости.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 71. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Весело

  До коментар [#71] от "ddd palamudiy lefferski":

  Да, ама прав си, разбира се! И докога „организираните банди на Доган, Пеефски, Борисов, Цацаров, Гешев барабар с главатарите си“ ще „правят каквото си щат и каквото си знаят“? Е, ама това на нищо не пролича! Безобразие! Те къде се намират, а? Много си прав, че „Няма и намек от прибирането им на топло“, ама ха кажи ни кой да ги прибере? М? Я най-добре се обади на вуйна Кодруца, Кьовеши де, да им свие сърмите таман преди празниците! Давай!

 72. 73 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  Основният приоритет сега е декриминализацията на държавата
  ---

  Основният приоритет нема да се даде лесно. Щото на двора е капитализъм. А капитализма - това е конкуренция. А конкуренция - това е война. Икономическа, на всеки срещу всеки. И ала гер ком ала гер правила няма. Може да подпалиш на конкурента фабриката. Може да го стрелнеш. Да му заложиш бомба. Да го "поръчаш" най-накрая. А там, дето ще го "поръчаш" криминалните елементи ще му намерят цаката, фабриката ли ще му палят, ще го стрелкат ли, ще му отвлекат децата ли или ще го бомбят. Та декриминализацията на държавата трябва да мине през декапитализация. Иначе капиталистическият бизнес и конкуренция ще си намери декласирани безработни и ще си възпроизведе криминал. Логично, не?

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 73. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  ХЕРБ наистина щеностане в историята.Борисов -също.Виж Бойкик или Танас-няма.

 74. 75 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#22] от "irobot":

  "Нулева корупция "не съшествува никъде,никога не е имало такова нещо.

 75. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#22] от "irobot":

  "Нулева корупция "не съшествува никъде,никога не е имало такова нещо.

 76. 77 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#22] от "irobot":

  "Нулева корупция "не съшествува никъде,никога не е имало такова нещо.

 77. 78 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Преломните 1997 и2021 години твърде много се различават.
  Преходът към демокрация и пазарна икономика през 1997г е по-тежък, по -сложен, отколкото прехода към нормална държава в тази година.
  Правителството на Ив.Костов предложи на БСП декларация за съгласие по основните политики, която беше подписана от двете страни. Нямаше лустрация.Днес мнозинството, което се кани да управлява, преди изборите ,пък и след тях, заложи на твърда конфронтация (изчегъртване) спрямо опозиционните партии ГЕРБ и ДПС.
  Преходът през 1997г. имаше своя лидер Ив.Костов командира, смел, решителен, мотивиран единствено от крайната цел - пазарна икономика.Той понесе всички негативи на посттоталитарното общество.Днес подобна фигура не се наблюдава.
  Сдс през 1997г- беше конгломерат от партии, коите гледаха общо в една посока.Коалиционното правителство, което ще ни води към нормална, модерна държава, се състои от партии с разнородни идеологи и интереси, които в някои случаи са противоположни.
  2021г. - ще бъде преломна?

 78. 79 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Отново дитирамби, БСП става важна, договорките на тъмно стават приемливи. А кой на кого е патерица ще стане ли ясно? ИТН бяха против коалициите, сега първи на пистата. ДБ бяха против БСП, сега прегърнати. Що за политическа хигиена? Поредният автор на набързо скалъпен текст за подкрепа на четворната коалиция.

 79. 80 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  Отново дитирамби, БСП става важна, договорките на тъмно стават приемливи. А кой на кого е патерица ще стане ли ясно? ИТН бяха против коалициите, сега първи на пистата. ДБ бяха против БСП, сега прегърнати. Що за политическа хигиена? Поредният автор на набързо скалъпен текст за подкрепа на четворната коалиция.
  —цитат от коментар 79 на vista2


  Първи-втори, против-прегърнати? А каква е разликата? Въобще има един цитат, който може да пролее светлина и върху хигиената, и върху коалицията. Моля:

  "... говорят за «чиста демокрация» или за «демокрация» въобще, за да измамят масите и скрият от тях буржоазният характер на съвременната демокрация. Нека буржоазията продължава да запазва в ръцете си целият апарат на държавната власт, нека шепа експлоататори продължава да използва предишната, буржоазна, държавна машина! Изборите, провеждани при такива условия буржоазията разбира се обича да нарича «свободни», «равни», «демократически», «всенародни», ибо тези думи служат за скриване на правдата, за скриване на това, че собственността върху средствата за производство и политическата власт остават у експлоататорите, затова и за действителна свобода, за действително равенство за експлоатируемите, тоест за грамадното болшинство от населението не може и дума да става. За буржоазията е изгодно и необходимо да скрива от народа буржоазният характер на съвременната демокрация, да я изобразява демокрация въобще или «чиста демокрация», и тези, които повтарят това, на практика напускат гледната точка на пролетариата и преминават на страна на буржоазията."

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 80. 81 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Явно иде светлото комунизко бъдеще активно подкрепяно от ДБ и неговата турбо- либерастка лилявящина. След почти 30 години цикълът се затвори. Тия дето се пишеха наследници на синята идея легитимираха връщането на комунизите на бял кон. Вечен Позор за Ицето и бандата му!!!

 81. 82 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Искате промяна, но тъй като не знаете каква, ще получите подмяна!

 82. 83 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1169 Весело

  До коментар [#80] от "sablezub":

  Какво е комунист? - Някой, който е прочел трудовете на Маркс и Ленин.
  А какво е антикомунист? - Някой, който ги е разбрал.


  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 83. 84 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#83] от "Яна":

  А какво е Яна? Някой който дори не ги е чел, камо ли да ги е разбрал, да?

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 84. 85 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  Искате промяна, но тъй като не знаете каква, ще получите подмяна!
  —цитат от коментар 82 на Гражданин


  Еми да! Когато си прав - прав си! "Промяна" е възможна само при смяна на собствеността върху средствата за производство от частна на обществена. Т.е. друго яче казано - социалистическа революция. Всичко друго е подмяна. Но понеже комунизите са зли, лоши, таквизи-онаквизи, фу-фу-фу, ще имаме само подмяна след подмяна и нищо друго. Надявам се, че след като пишеш във второ лице самият ти знаеш какво искаш.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 85. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#57] от "Petleshev":

  Нее,Масларова и Р.Овч. ще събаряли барбекюто на Доган!

 86. 87 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#83] от "Яна":

  Значи ще ме прощавате драга че аз така. Не съм аз такъв - живота е такъв. Алергичен съм към глупост - целия се изприщвам в сарказъм. Като малка компенсация ще ви предложа същия виц, от другата страна на класовата борба:

  Какво е капиталист? Някой, който се е нарапал. Стрелнал е конкурента, палнал му е фабриката, отвлякъл му е децата или го е бомбил, накратко - победил е в Светата Капиталистическа Конкуренция и е Монополист!

  Какво е анти-капиталист? Някой, който е прочел и разбрал Смит, Рикардо, Мил, Маркс, Маршал, Ленин, Фридман, Мао, Фелпс, Сталин, и не само това, ами и от безкрайните мошеничества наоколо си си е направил съответните изводи.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 87. 88 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Много пъти съм критикувал Попов , но в случая е уцелил десятката. Ситуацията не може да се опише по-точно.

 88. 89 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  UNITED EU UNION

  "Основният приоритет сега е декриминализацията
  на държавата", Стефан Попов, БНР

  Добре казано.
  Добре формулирано.

  Звучи като декомунизация на държавата или на диктатуризацията.

  Звучи... повече кредит за НПО организациите?

 89. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  UNITED EU UNION

  БКП бабата соц артистка Корнела...
  She'll be back... като втори кандидат за първи
  пред седящ върху Парламент?

  Първи кандидат е дева от кастинг на Слави
  за да няма такава и изобщо държави.

  Девица публично заявила за физиологична си
  несъвместимост с политиката.

  Водеща клюка по темата:
  https://www.mediapool.bg/koi-shte-e-noviyat-predsedatel-na-parlamenta-miteva-ili-ninova-news329579.html

  До коментар [#63] от "pamela":

  Имаме една такава година - 1997-а, която вече не се помни.

  Помним, ох как помним! Но други очевидно са забравили кой ни докара кризата от 1996 г. май, че точно ВИЕ не помните.
  Свидетели сме на индулгенция за БСП и поне да бяха дошли нови лица на преговорите! Не, "незаменимите" Масларова, Гечев, Овчаров... Подозирам, че и други лица ще бъдат извадено от нафталина за да бъдат предложени за мисистри и зам. министри.

  И това ако не е подигравка с тези, които навремето гласувахме за СДС за да се отървем от Партията-майка...

 90. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Остави средствата за производство.

  Не под буржуйско бомбе, а под работен каскет:
  Ленин изпързаля монархията.

  А Мао... ходеше си (цел Народ водеше)
  в дрешки на скромен клошар.

  Върховния ешалон на ККП и днес (особено днес)
  Му е страшно признателен.
  На Председателя Мао

  До коментар [#85] от "sablezub":

  "Промяна" е възможна само при смяна на собствеността
  върху средствата за производство
  от частна на обществена.

 91. 92 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Любопитно

  Много наивно. Как авторът ще коментира това :

  Ваня Караганева, която бе освободена от поста изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) заради скандални нарушения за милиони левове, е дала на частна фирма изключителните права за срок от 5 години за продукцията на ВМЗ ЕАД Сопот, която се предлага на Египетския пазар.

  “Труд” разполага с документа, който Караганева е разписала в полза на “Български индустриален инженеринг и мениджмънт” АД (“БИИМ” АД). А любопитната подробност е, че действителен собственик на частното дружество според Търговския регистър е Димитър Манолев - баща на Александър Манолев, бившият зам.-министър на икономиката, който бе санкциониран по глобалния закон “Магнитски”

 92. 93 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Не виждам как ГЕРБ и ДПС ще бъдат игнорирани в парламента. Те ще са хиперактивни в опитите си да пречат на НС да работи.

 93. 94 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Да вече може. Вече има давност за престъпленията на червените бандити.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK