Финалната съпротива на борисовщината

Тъкмо Борисов превърна Румен Радев в своя основен антагонист.

© Велко Ангелов

Тъкмо Борисов превърна Румен Радев в своя основен антагонист.Анализът е препубликуван от Портала "Култура".


Потреслият определени среди финал на отминаващата политическа година - победата на Румен Радев на президентските избори на 14 ноември, беше до голяма степен предизвестен и (даже) предизвикан от глупавата съпротива на съвкупната борисовщина срещу систематизиралата се и станала буквално неотстъпна воля на обществото да отсече 10-годишното пребиваване на ГЕРБ във властта.


Глупостта на тази съпротива се начена - нека си дадем сметка - още през лятото на 2020 г. при избухването на протестите в столицата и големите градове. Макар за всички, които тогава дори бегло са се отбивали на площадите, да бе очевидно, че те са изпълнени основно от онзи обществен сегмент, който наричат "градската десница" (или "умните и красивите"), а през онова лято и от пристигналите за ваканцията млади хора, учещи из университетите в Европа и САЩ, медийният слугинаж на борисовщината реши, че ще е много "хитро", ако внуши, че протестите са вдъхновени, ръководени и даже запалени от Румен Радев, отмъщаващ си за нахлуването на служителите на Иван Гешев в президентството.
Вдигнатият юмрук на Радев в първия ден на протеста (всъщност избухнал след акцията на Христо Иванов на Росенец), видян на живо от малка група, струпала се пред самите врати на президентството (за сведение множеството изпълваше най-вече ларгото между президентството, бившия Партиен дом и Министерския съвет) беше преекспониран със страшна сила, бе превърнат в емблемата на този


протест, който пък започнаха да наричат протест "на привържениците на Радев".


Прозрачно ясна бе първоначалната цел на тази подмяна. Ако този протест е "в подкрепа на Радев", ако на него през ден-два можеха да се забележат по един-двама депутати от БСП или ветерани-социалисти (грижливо показвани във вечерните телевизионни емисии и още по-услужливо интервюирани), то от него трябваше да се разграничат и направо да избягат именно "градските десни", тоест онези, които единствени от 1989 г. насам са способни на истински масови и упорити, многодневни протести. Трябваше да избягат, защото срещу "десния" ГЕРБ могат да митингуват единствено "комунисти" (е, и бивши мутри, платени от Васил Божков).


За нещастие на "режисьорите" му това медийно внушение не успя. Младата генерация, чието търпение към борисовщината окончателно се бе изчерпило, никак не можеше да се "потресе" от това, че на площада, видите ли, е Мая Манолова ("коя точно беше тя?"), Александър Томов ("този пък кой беше изобщо?") и други подобни, а скандиранията му се подкрепят от "прокремълския" Радев.


И ето: вместо да отчетат тази промяна в обществените настроения, в генерационния профил на антигербаджийството и да променят тактиката си,


политическите "инженери" на Борисов сякаш повярваха на своята собствена конструкция.


Фиксираха се върху Радев - тоест интериоризираха собствената си "легенда" и влязоха във все по-ожесточаваща се война с нея. Тук особено се престара самият Бойко Борисов, на който този път очевидно тотално изневери популисткият му нюх. Би могло направо да се каже, че тъкмо Борисов превърна Румен Радев в своя основен антагонист. Чрез медийния си слугинаж той започна да ни плаши, че Радев се готви почти за държавен преврат (срещу кого? Срещу ГЕРБ? Но това собствено можеше да уплаши малцина); че неговите млади служебни министри - очевидно безкрайно далеч от "комунистическия" профил - имат задачата да го компрометират по поръка на Радев (това още по-малко можеше да обезпокои обществото).


Накрая Борисов направо се самозабрави: Радев бе произведен от него в "диктатор" (диктатор, воюващ с ултрадемократа Бойко?), в "българоубиец" и т. н. Не, борисовщината очевидно не можеше да усети основното, което формираше обществената воля през последната година и половина и което предишния път определих като неутихващо усилие за изтласкването на ГЕРБ от властта.


И ето - щом за олицетворител на тази воля на Борисов се привиждаше именно Румен Радев, тази воля постепенно го прие като свой съюзник.


Казват ни днес, че с победата на Радев на власт у нас се е завърнала "левицата", че - както се изрази един одиозен евродепутат от "старото СДС" - след победата му сме се озовали в един 10 септември 1944 г. Нека се осмеля да попитам:


откъде след 10 години власт на "десния" ГЕРБ у нас се взеха такова огромно количество "комунисти" и "левичари"?


Защото Радев избраха всъщност: феновете на "Слави" (по-скоро неартикулирани "патриоти", а не "комунисти"), повярвалите на "харвардските моъмчета" млади мъже и жени (тоест либерални еврофили), половината от избирателите на "Демократична България" и да, голямата част от четвъртата политическа сила в новия парламент БСП. Всички тези различни в почти всяко отношение "електорати" все "комунисти" ли се оказват? Кой може да повярва в това? Какво можеше да е общото между тях - тяхното "левичарство" и носталгия по 1944 г.? Не, разбира се. Единственото общо между тях бе отново волята да се премахне "Борисовщината". А щом за основен неин противник бе произведен Радев - те всичките, най-малкото нямаха нищо против да гласуват за него.


Уважаеми политически инженери, уважаеми г-н Борисов - вие, а не някой отвън (от Кремъл или не знам от къде) спечелихте изборите на Радев, като се постарахте да го превърнете в основния си антагонист (какъвто той не беше). И още: вие, а не някой друг изгубихте изборите на проф. Герджиков. Защото и там играхте и глупаво и прозрачно. Да, беше ви станало ясно, че ГЕРБ се е превърнала в толкова наистина токсична формация, че който дори хипотетично бъде асоцииран с нея, предизвиква невероятно негативна реакция. Видяхте го с просто "завъртането" в медиите на името на Петър Стоянов, от когото повечето хора нямат лоши спомени. И все пак реакциите след това "завъртане" на неговото име бяха такива, че стана нужно неговата бивша медийна съратничка Нери Терзиева да излезе със специална негова защита. Отказахте се от него (или той имà разума да се откаже от вас, не знам).


Какво можехте да направите?


Решихте, че е много умно да застанете зад някой съвсем-съвсем независим.


Да накарате някой да обяви, че неочаквано е решил сам, изведнъж, да се кандидатира срещу Радев, а вие пък, внезапно харесали неговата "мъжествена решителност" да благоволите да го подкрепите.


Бойко Борисов. (В) Първо лице: Още два мандата по-късно
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


Бойко Борисов. (В) първо лице
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Смятахте ли, че някой би могъл да повярва, че ректорът на Софийския университет изведнъж се е вдъхновил да остави преводите на Аристотел и да тръгне да лекува "пагубното разделение на обществото"? А вие, от ГЕРБ, трогнати от неговото себеотрицание, сте му инсталирали за председател на инициативния комитет гербаджийския депутат Радомир Чолаков? Толкова старателно бяхте инструктирали професора да се държи като "независим", че го направихте смешен с повтарянето на баналности от типа на "обединение на всички българи" и "мир по всички фронтове".


Бе толкова, толкова прозрачно, че всички разбраха, че това е паникьорски надената филологическа маска на лицето на "бащицата". И ето - всички си представиха как ако биха гласували за "генерала на духа", още същата вечер ще чуят "генерала" Борисов и хвалбата му, че е "бил" (той, разбира се) Радев. И се изпълниха с решимост да си спестят това удоволствие.


Накрая: огромна глупост направи персонално Борисов, който след протестите от лятото на 2020 г. радикално напусна столичния и градския ареал, залута се из селските пътища с прословутата си "джипка", но не спря да говори. Нима не усети, че е пресякъл един рубеж, след който каквото и да кажеше (за магистрали, за "ред в хаоса" и т. н.) с този свой опротивял популистки език, то е само негатив, който се трупа върху партията и всеки негов избраник?


Не разбра това - мисля, че не го разбира и до днес. Не умее да мълчи, а всяко негово "включване" от "пътищата на родината" е препъни-камък за която и да било негова креатура. И обратно - е точка в полза на "българоубиеца" Радев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 205 Весело

  Ще има активни борци против бойковизъма и борисовизъма.

 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  Безмилостен текст на Калин Янакиев, няма едно изречение, с което да не съм съгласен. А от вчера ГЕРБ /и ВМРО/ са излезли на барикадата и се опитват да подкрепят Труд и Блъсков - нова много глупава постъпка. Все пак на мен ми е малко тъжно за Борисов, можеше малко по-достойно да приключи политическата си кариера, все пак 3 пъти беше премиер на държавата и направил и някои полезни неща, но както и да е. Така минава световната слава.

 3. 3 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Иключително силен текст. Мога да се подпиша под всяка дума от него!

 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2842 Весело

  Лъчо Мозъка на втори план зад Баци. Ще трябва пак да разчита на депутатска заплата след като парите от продажба на акции секнаха.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ще има активни борци против бойковизъма и борисовизъма.
  —цитат от коментар 1 на kimaf


  „…воля на обществото да отсече 10-годишното пребиваване на ГЕРБ във властта.“ - Калин Янакиев
  --------------------------------------------

  Пребиваване на ГЕРБ във властта започна благодарение на подкрепата на ДСБ (т.е. Иван Костов) към кабинета „Борисов-1“.
  Тогава от БСП гласуваха против правителството на ГЕРБ!
  После ПАК депутатите на ДСБ бяха за „Борисов-2“, а БСП – против.
  В това 10-годишното пребиваване на ГЕРБ във властта, депутатите на ДСБ никога не са подкрепяли Вот на Недоверие към ГЕРБ. Даже след оставката на Христо Иванов, такива като Атанас Атанасов подкрепиха Борисов срещу Хр.Ив

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  Изводът: Радев дължи и двата си мандата та гениалния стратег от Банкя - първия път, защото издигна срещу него неизбираемата комунистка от с. Драгана, и втория - защото го провъзгласи за свой основен враг, т.е. подсказа на всички, които искахме да го свалим, за кого да дадем гласа си.

  Хииихиииииии...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser":

  “Все пак на мен ми е малко тъжно за Борисов, можеше малко по-достойно да приключи политическата си кариера...”

  Никога не съм очаквал Бойко Борисов да приключи “достойно” политическата си кариера - такъв като него, който козирува на гола глава на “началниците” по международните форуми и е заснет как ЦЕЛУВА РЪКА на Ахмед Доган в сарая му, не знае значението на думата достойнство, в неговия свят подобна добродетел не съществува.

  И все пак, не очаквах политическата му агония да е чак толкова ... будеща присмех и съжаление, примесени с леки и по-силни позиви към регургитация... 🤢

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Политическата кариера на Борисов е възможно да приключи и с включване в списъка Магнитски. Ще разберем тази седмица.

 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Абе какъвто и да е бил Борисов, доминираше тотално политическата сцена цели 11-12 годни и основното му качество беше непогрешимият инстинкт. Дали остаря, дали оглупя - не знам, но и в политиката като в много други дейности таймингът е ключов. Както и да е, да се надяваме, че новите ще са по-свестни, аз съм вечен оптимист.

 12. 12 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":Абе какъвто и да е бил Борисов, доминираше тотално политическата сцена цели 11-12 годни и основното му качество беше непогрешимият инстинкт. Дали остаря, дали оглупя - не знам, но и в политиката като в много други дейности таймингът е ключов. Както и да е, да се надяваме, че новите ще са по-свестни, аз съм вечен оптимист.
  —цитат от коментар 11 на boevbisser


  Има много скрити обвързаности, които не му позволяват да излезе от политиката.

 13. 13 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  Чак непогрешим инстинкт, както казват на английски “one trick pony”, просто в правилния момент го игра този образ на народен човек, ама накрая толкова заприлича на Тато, че всички го намразиха.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 14. 14 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#10] от "Vesselin Velkov":

  След което може да започне затворническата кариера на чисто - сигнали вече и в европейската прокуратура.

 15. 15 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Политическата кариера на Борисов е възможно да приключи и с включване в списъка Магнитски. Ще разберем тази седмица.
  —цитат от коментар 10 на Vesselin Velkov


  Нещо много се забавиха американците с обявяването на другите български имена от този списък.
  Страх ли ги е ?
  Рушвети ли искат лобистите за да не се продължи със списъка?

 16. 16 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 513 Весело


  Калин Янакиев „Св. Климент Охридски”, член на Международното общество за изследвания на средновековната философия (S.I.E.P.M.). Автор на множество книги. 😜🤪

 17. 17 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 606 Любопитно

  До коментар [#6] от "Anton Andonov":

  Антоне, ти лично какво положително намираш в управлението на лицето Борисов, че толкова скачаш против автора на статията? Кое от написаното не е вярно?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  Неадекватното поведение на Борисов и ГЕРБ подпомогнаха победата на Радев,правейки го единствена алтернатива. А огромното его на вожда не му позволи да оцени трезво идващата катастрофа. Както е написал един руски класик - "От ума си тегли".

 19. 19 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Насмешава ме като чета слушам дрънканици на тема как се събрали в едно мнозинство всички които отричали борисовщината. Събраха се на едно място всички които имаха желание да докопат властта и да делят баницата. Тия приказки за идеали и борба с това и онов да ги разправят на старата ми шапка. Хайде стига манипулации. Да видим сега до под коя крива круша ще докарат нещата преди да започнат да си прехвърлят топката и да се замерят с фъшкии. Прогнозирам две от тези формации да са под чертата в следващия парламент и две да са над чератата, но с едноцифрен резултат.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 20. 20 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 826 Неутрално

  "неотстъпна воля на обществото да отсече 10-годишното пребиваване на ГЕРБ във властта."

  Такава воля , че 60 % не гласуваха и остриетата на протеста изпаднаха от Парламента....


 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  Години наред спореше с мен а накрая се оказа, че пак съм бил точно в десетката и по този въпрос.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 491 Неутрално
 23. 23 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Изводът: Радев дължи и двата си мандата та гениалния стратег от Банкя - първия път, защото издигна срещу него неизбираемата комунистка от с. Драгана, и втория - защото го провъзгласи за свой основен враг, т.е. подсказа на всички, които искахме да го свалим, за кого да дадем гласа си.Хииихиииииии...
  —цитат от коментар 7 на Norman Granz


  Добре е да знаем че си си дал гласа за чорапа защото ще дойде ден когато няма да си признавате.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 24. 24 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Изводът: Радев дължи и двата си мандата та гениалния стратег от Банкя - първия път, защото издигна срещу него неизбираемата комунистка от с. Драгана, и втория - защото го провъзгласи за свой основен враг, т.е. подсказа на всички, които искахме да го свалим, за кого да дадем гласа си.Хииихиииииии...
  —цитат от коментар 7 на Norman Granz


  Добре е да знаем че си си дал гласа за чорапа защото ще дойде ден когато няма да си признавате.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#12] от "Vesselin Velkov":

  Кремъл не прощава на дезертьорите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Др. Янакиев - апологет на новото ОФ!

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  “… основното му качество беше непогрешимият инстинкт.”

  Не съм убеден - освен ако под инстинкт не разбираш вулгарна правешка хитрост и андрешковщина.

  Бойко Борисов беше кукла на конци - избран заради определени свои “качества”, необходими за издигане в мафиотските структури и в тоталитарните системи на държавно управление: раболепие пред “началниците”, безогледно потъпкване на низшестоящите в йерархията, лукавство, но не и интелигентност.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#24] от "emil":

  Запиши му го в личното досие, което попълваш. Нали това ти е службата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Не знам кои медии се визират като подопечни на ГЕРБ, но от споменатия момент навсякъде където аз чета се лансират само плюнки и пропаганда. Всичко това подплатено с компромати. Разбира се, това са предизборни каламбури и някак е време да се спре с тях! Така сега съм в очакване да видя 10те милиарда, които ще влязат в бюджета или особено много чакам да видя как се строи бързо, качествено и евтино след спирането на чудовищната корупция, чантите с парите и останалите глупости които вече не помня. Чакам да видя въобще каквото и да е подобрение от това да се сложат наши хора. До момента няма и едно нещо, което да се е подобрило. Естествено не съм наивен цифрите ще станат ясни след година, но ми е чудно как така с такъв приповдигнат дух някои се радват в аванс без да има и една, повтарям ЕДНА причина за това.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#15] от "hrx16647690":

  Изчакват формирането на новото правителство. Бъди рахат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Червената професура - авангарда на новото комунистическо-либерално управление!

 32. 32 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Ще има активни борци против бойковизъма и борисовизъма.
  —цитат от коментар 1 на kimaf


  Калин Янакиевщината в действие ! Този явно силно люби Радев и мрази Борисов ! Второто е обяснимо , но първото е непростимо за жълтопаветен планктон като него .

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Янакиев малко се е объркал като натрапва някаква историческа важност на протестите. Ако протестите бяха толкова важни сега правителство щяха да правят Манолова, Хаджигенов и другите двама отровни нерези. От "хегемоните" на протеста до парламента единствен докрета Ристьо-реформата с минимален резултат та сега се скри и покри от срам. Нека на Янакиев му е ясно че протестът като символ на промяната оцеля на 2% дето ДБ получиха над чертата. Ако и Христо беше паднал под чертата протестът отичаше в канала. Ако трябва да сме обективни на тези избори хората много повече отрекоха протеста отколкото отрекоха борисовщината. Просто математически тези които изразиха готовност псевдоидеологически да поделят властта събраха повече гласове от ГЕРБ.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 36. 36 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Мисля, че подценяваш Борисов, а не бива. Това, че е бил като правешкия хитрец, съвсем не изключва и другото - че е бил и достатъчно интелигентен, за да се задържи на върха и да управлява цели 3 мандата в страна от ЕС все пак.
  Както и да е - чакаме какво ще направят новите и дай Боже да са по-свестни и успешни, някои трябва да ходим на работа, лек ден на всички.

 37. 37 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Този текст би бил актуален преди около година. Сега е безсмислен, но нека да се надъхват ДСБ чугуните

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#36] от "boevbisser":

  Винаги е бил воден от офицер на всяко място.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2149 Весело

  Браво, Янакиев!
  "Дисекция" на мотивите и действията, на редовно оцапващия "Праните си гащи", разбиваща на пух и прах, опорната точка на тезата за "по-малкото Зло", криещо се зад лозунгите за "борба с комунистите", като "дясна проевропейска партия"!

 41. 41 Профил на Изправи се бе
  Изправи се бе
  Рейтинг: 27 Весело

  А положителното е, че крадливите тикви и калинки имат по-малък достъп до обществените ресурси, нощното шкафче се изпразва
  —цитат от коментар 38 на stein


  Тъй ле? И като се освободи толкоз много "неокраден обществен ресурс", що всяка седмица теглите по половин милиард нови кредити? И какво правите с този ресурс, като от осем месеца всичко е спряно - нито се строи, нито се поддържа, нито се санира, нито се ремонтира. Къде са парите бе, другар? Къде е "ресурса"? М?

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#40] от "batzdravo":

  "...разбиваща на пух и прах, опорната точка на тезата за "по-малкото Зло"..."

  Признавам си, че до един момент (някъде около 2012-13 г.) и аз смятах, че Бойко Борисов и ГЕРБ са "по-малкото зло". Но постепенно - със забатаченото разследване на атентата в Сарафово- започнах да се убеждавам, че са АБСОЛЮТНОТО зло. В потвърждение на което виж тзи анализ на Дайнов:
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/12/04/4289920_kakvo_chudovishte_izskochi_ot_skandala_v_durjavnata/

  Става въпрос за системно, планово и целенасочено рушене на българската държавност и предателство спрямо националните ни интереси и съюзниците ни от НАТО.

  Прочети материала, не е дълъг.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Приказки от шипковия храст
  Приказки от шипковия храст
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  Съвсем отчетливо стремителният упадък на Б. започна след отстраняването на Цветанов. Не че оня беше някакъв гений на изтънченото слово, но изглежда сякаш му е слагал някакви спирачки, или е затягал ръкавите на усмирителната риза.
  Тук някъде попада и възходът на Севда ТВ.

 46. 46 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#41] от "Изправи се бе":

  Слагат го във фискалния резерв дългът. Бюджетът все още е на излишък.
  Мощната българска икономика е внеса 8 милиарда повече тази година в държавата.

 47. 47 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  ББ заслужава да потъне в забвение и пълно игнориране. Заради това, което стори на държавата ни и на всички българи. Заради застоя, в който ни вкара. Заради мафията, която процъфтя при него. Заради моралния ни упадък.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#47] от "papunqk":

  Първо да си плати сметката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  [quote#33:"Изправи се бе"][/quote]

  Защо да не спекулират, щом е изгодно за духа на статията.
  И когато стане дума за разделението в обществото, сещайте се за автора и писаниците му. Как това се вписва в образа на интелектуалец е въпрос с лесен отговор.

 53. 53 Профил на vhd33692822
  vhd33692822
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#20] от "drill":

  Да,60% не гласуваха,това са колебаещите и тези неграмотните,дето им е невъзможно сложна машината за гласуване..Най-много гласуваха против ББ,хората които искат промяна..А втори останаха твърдия електорат на мафията.Онези,които са под кацата с меда или членове на семейството на такива или неорентирани ,,идеалисти"..

 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Гневно

  До коментар [#50] от "Изправи се бе":

  А твоя борисов какво ченге е ? Кремльовско?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#48] от "Изправи се бе":

  "Борисов с нокти и зъби се бори да осигури ваксини..."

  Типична Петю Блъсковска лъжа.

  Борисов до такава степен обърка снабдяването с ваксините, че отначало се отказахме от нашата квота, понеже били "скъпи", а после се молихме на големите държави, най-вече Германия, да ни отстъпят част от тяхната квота.

  Изобщо се чудя на кого си въобразяваш, че "помагаш" с твоето форумно присъствие и начина, по който се държиш? Даваш ли си сметка, че такива като теб допринесохте в немалка степен за изборния разгром на ГЕРБДПС? Просто опротивяхте на прибичните хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57 Профил на Изправи се бе
  Изправи се бе
  Рейтинг: 27 Весело

  Типична Петю Блъсковска лъжа.Борисов до такава степен обърка снабдяването с ваксините
  —цитат от коментар 56 на Norman Granz


  Значи вие подарявахте и изхвърляхте "объркани" ваксини, да?

 58. 58 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ще има активни борци против бойковизъма и борисовизъма.
  —цитат от коментар 1 на kimaf


  А прези време тоя професор сровняваше мило ГЕРБ с нардняшката партия, БЗНС от 20-те години или не помня какво друго. Днес - пръв борец.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  “Нима не усети, че е пресякъл един рубеж, след който каквото и да кажеше (за магистрали, за "ред в хаоса" и т. н.) с този свой опротивял популистки език, то е само негатив, който се трупа върху партията и всеки негов избраник?”

  Със сигурност има умни хора в ГЕРБ, които това нещо са го проумели доста отдавна, но гласът им не се чува в комсомолската еуфория на масата влюбена в лидера си.
  Е, екземпляри като Георг Георгиев, Атанасова, Биков, дебелият Ал и къдравата Сю искрено вярват в призраците измислени от СевдаТВ.

 61. 61 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Поздравления за Калин Янакиев за добрия текст!

 62. 62 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1213 Весело

  Хахахаха...хахахахаха.....хуахахахахаха.....

 63. 63 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Гражданите за Европейско развитие отново са извадени от зоната им на комфорт.

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1730 Весело

  Има много скрити обвързаности, които не му позволяват да излезе от политиката.
  —цитат от коментар 12 на Vesselin Velkov  Язък, че са го галили трима Папи по главата

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  Лилавият другариат вече съвсем откровено прие уличния език в своите "анализи".

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  Борисовщината свърши. Започна Радевщината, подпомагана от калинянакиевщината.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 67. 67 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  Не харесвам ГЕРБ и борисовщината, но ако това е "промяната" , която предлагат ПП-да ми разправя Кирил Петков, че си променил мнението и че не бил вече на мнение, че частните фирми били по-супешни, да ми се събират с Гечевци, Масларки и Р.Овч. и да ми предлага мега-държава навсякъде, не виждам защо трябва да ги харесвам и тях.
  Мисля, че всъщност и ГЕРБ и БСП са рожба на ДС-различни страни на една и съща монета. Просто сега няма как БСП да се завърне триумфално във властта, та за това влиза чрез партията на Радев-ПП

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  С този "анализ", Калин Янакиев се пришива към Радевата кохорта.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Любопитно

  Янакиев, Крим руски ли е?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 70. 70 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Янакиев е прав. Герберите постигнаха нечуваното - успяха да обединят (донякъде) оскотелия български народ срещу себе си. И с всяка нова изцепка ала "Труд" успяват още повече да радикализират противниците си.

 71. 71 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Споделям написаното в статията. Любопитна и показателна е и стратегията на ГЕРБ да измислят и възраждат стари разделения от типа комунист-антикомунист. Когато всеяден и неидеен крадец обвинява околните в идейна нечистоплътност - това показва отчаяние и липса на алтернатива.

 72. 72 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Лилавият другариат вече съвсем откровено прие уличния език в своите "анализи".
  —цитат от коментар 65 на Alarmstufe Rot


  Не ти ли е леко неудобно? Не усещаш ли как всички се стараят да ви спестят неудоството. К.Янакиев е доста деликатен в израза си за да щади чувствата на хора симпатизиращи на гн Методиев.

  SHADOWS of SOFIA
 73. 73 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Средновековна философия.В 21-ви век сме. "Борисов" сега започва.
  страхува ли ви, че още се занимавате с него?Няма го.
  Или писаниците и публикуването им цели да получат някои топли местеца в управлението.
  Има да си спомняте и сънувате топлите местеца които ви осигури Борисов..

 74. 74 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":Абе какъвто и да е бил Борисов, доминираше тотално политическата сцена цели 11-12 годни и основното му качество беше непогрешимият инстинкт. Дали остаря, дали оглупя - не знам, но и в политиката като в много други дейности таймингът е ключов. Както и да е, да се надяваме, че новите ще са по-свестни, аз съм вечен оптимист.
  —цитат от коментар 11 на boevbisser


  както съм писал много пъти, не харесвам ББ и ГЕРБ, но дотук повод за надежда не виждам :)
  Честно казано, смятам, че ПП дължат резултата си на ББ и Радев. Впрочем нито Петков, нито Василев щахме да сме ги чували даже, ако не беше Радев, така че ще му целуват ръка до живот. Отдело мисля, че всъщност ПП се превръща (съвсем очаквано, според мен) в едно прокси на БСП, които иначе нямаше как да вземат властта, печелейки избори. Та едни 600 хил.гласа, които им липсваха, си ги добавиха чрез ПП :)
  Още нещо , относно надеждата: От всичко, което се изприказва официално на т.нар. "преговори" пред драгия зрител, аз не видях нещо друго , освен лозунги от рода на "по-добро образование", "по-високи доходи", по-добро здравеопазване", "по-високи пенсии" и др. Е, няма нормален политик, който да е "против" :) Така че , нямаше как да няма "консенсус" по тия теми :)
  До коментар [#9] от "Norman Granz":Абе какъвто и да е бил Борисов, доминираше тотално политическата сцена цели 11-12 годни и основното му качество беше непогрешимият инстинкт. Дали остаря, дали оглупя - не знам, но и в политиката като в много други дейности таймингът е ключов. Както и да е, да се надяваме, че новите ще са по-свестни, аз съм вечен оптимист.
  —цитат от коментар 11 на boevbisser  както съм писал много пъти, не харесвам ББ и ГЕРБ, но дотук повод за надежда не виждам при новите :)
  Честно казано, смятам, че ПП дължат резултата си на ББ и Радев. Впрочем нито Петков, нито Василев щяхме да сме ги чували даже, ако не беше Радев, така че ще му целуват ръка до живот. Отдело мисля, че всъщност ПП се превръща (съвсем очаквано, според мен) в едно прокси на БСП, които иначе нямаше как да вземат властта, печелейки избори. Та едни 600 хил.гласа им се добавиха чрез ПП :)
  Още нещо , относно надеждата: От всичко, което се изприказва официално на т.нар. "преговори" пред драгия зрител, аз не видях нещо друго , освен лозунги от рода на "по-добро образование", "по-високи доходи", по-добро здравеопазване", "по-високи пенсии" и др. Е, няма нормален политик, който да е "против" :) Така че , нямаше как да няма "консенсус" по тия теми :)

  За сметка на това чух, че Петков си сменил вече мнението и не смята, че частните фирми били по-добри от държавните. Чувам едни "консенсуси" за 4,5 %€ дефицит, за едни 10-12 млрд.дълг, за качване на осигурителната тежест и др..

 75. 75 Профил на Георги Грънчаров
  Георги Грънчаров
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не бях влизал в профила си тук от страшно много време и почти бях забравил паролата си. Специално го направих, за да изразя огромното си удоволствие от тази статия. Фантастичен текст, подписвам се под всяка дума! Никой не е по-виновен за възхода на Радев от самия Борисов. Това е тъжният факт. Браво на Калин Янакиев! Безупречен!

  "Извращавайки миналото, ние извращаваме настоящето"
 76. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Любопитно

  До коментар [#72] от "К2":

  Не ти ли е неудобно да претендираш за ум и красота, а да се кефиш на уличния език на т.нар. "анализатори"?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 77. 77 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":“… основното му качество беше непогрешимият инстинкт.”Не съм убеден - освен ако под инстинкт не разбираш вулгарна правешка хитрост и андрешковщина.Бойко Борисов беше кукла на конци - избран заради определени свои “качества”, необходими за издигане в мафиотските структури и в тоталитарните системи на държавно управление: раболепие пред “началниците”, безогледно потъпкване на низшестоящите в йерархията, лукавство, но не и интелигентност.
  —цитат от коментар 27 на Norman Granz


  Съгласен съм с Вас и по повечето съпроси съм забелязал, че сме на едно и също или поне сходно мнение.
  Защо обаче по дефиниция изключвате възможността и Петко и Василев да са кукли на конци (само, че образование, усмихнати и възпитани)? Радев ги изстреля с летящ политически старт чрез служебото правителство, така че е логично да са му благодарни. А и като гледам Петков доста бързо си мени мнението по ключови иначе въпроси (например формата на собствеността)

 78. 78 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  До коментар [#72] от "К2":Не ти ли е неудобно да претендираш за ум и красота, а да се кефиш на уличния език на т.нар. "анализатори"?
  —цитат от коментар 76 на Alarmstufe Rot


  Е стига де.Уличния език на гн.Методив ви кефеше по обясними причини.Даже вдигнатия пръст от фотото под заглавието вероятно те пълни със гордост.

  SHADOWS of SOFIA
 79. 79 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2435 Любопитно

  "Вдигнатият юмрук на Радев в първия ден на протеста (всъщност избухнал след акцията на Христо Иванов на Росенец), видян на живо от малка група, струпала се пред самите врати на президентството... бе преекспониран със страшна сила..."

  Тоест, искаш да кажеш, че ти си видял "на живо" това "историческо" събитие - второто по важност след театрото на Росенец? Последното не беше ли срещу "ДпСарщината" или всичко за вас вече е "борисовщина", в борбата срещу която ти, Янакиев, си бил участник от най-предните редици?
  Не било вярно, че сте "привърженици" на Радев? Вие просто сте протестирали заедно срещу Борисов? Заедно с Мая Манолова, група социалисти и даже Александър Томов? Чиста случаЕност? Обединявала ви е само омразата, затова сега даже се каните да ни управлявате в обща червена банда, начело с ДпС? Ако не знаеш кои са ДпС, ще ти кажа - ония, дето ви дърпат конците, но иначе са ни лук яли, ни лук мирисали! Третата политическа сила, която сложи всички ви в малкото джобче на изборите и ви отвя към опашката... Не на коня, а на кучето.
  Но да се върнем на твоята вяра, Янакиев, след като сме прочели нефелното ти, почти ученическо съчиненийце?
  Казваш, че не си комунист?
  Лъжеш!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 80. 80 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Политическата му кариера е свършена, на ход е прокуратурата( без Гешев) !!!

 81. 81 Профил на Velocio
  Velocio
  Рейтинг: 244 Неутрално

  ...но ми е чудно как така с такъв приповдигнат дух някои се радват в аванс без да има и една, повтарям ЕДНА причина за това.
  —цитат от коментар 29 на nqma zna4ka koi


  Говоря само за себе си - не се радвам, но съм доволен. Доволен съм, че това нещо, което десет години имахме за министър-председател, вече не е на поста си. Доволен съм, че няма вече да ми се налага да се срамувам пред колеги чужденци заради него. Доволен съм, че крещящата и самовъзпроизвеждаща се простащина отстъпи крачка назад (вероятно временно). Ето една причина.

  За новите няма как да се радвам, още повече че коалицията изглежда доста крехка и чуплива. Едва ли ще изкарат и година, така че няма как да видим нещо значимо. Ще съм доволен, ако успеят да премахнат и другото инсталирано чучело - главния Каскет.

  А за Радев не съм гласувал. Най-вече заради генезиса му, от който той не намери сили да се отрече. И забележете - съвпадането по време на президентските и парламентарните избори стана по-скоро случайно, а не поради целенасочени действия на Радев. Така едните избори усилиха ефекта от другите. Това беше поредната тактическа грешка на Баце - с глупава и безсмислена борба срещу Радев да прави кампания за парламентарните избори. Тъпак до последно - с настоящите президентски пълномощия победа в тези избори е само за престиж. Ама той се фиксира в Радев като че от избора на президент ще зависи нещо кой-знае какво в следващите години.

 82. 82 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Изводът: Радев дължи и двата си мандата та гениалния стратег от Банкя - първия път, защото издигна срещу него неизбираемата комунистка от с. Драгана, и втория - защото го провъзгласи за свой основен враг, т.е. подсказа на всички, които искахме да го свалим, за кого да дадем гласа си.Хииихиииииии...
  —цитат от коментар 7 на Norman Granz


  Ти нали си казвал, че си гласувал за Цачева 2016. Нали и гласува за своя приятел Лозан на първи тур и уж отвратен от Радев след ТВ дебата обяви, че няма да гласуваш на балотажа бе, хахо. Сега искаш да се изкараш, че винаги си бил в партизански отряд.

  Иначе тоя Калин Янакиев ще спука жлъчка от избуяла злоба в последно време. Между другото, някой виждал ли го е по едно и също време на едно и също място с Дайнов? Възможността да са един и същи човек, който само лепи един никотинов мустак, не е за подценяване.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#78] от "К2":

  За теб съм сигурен, че много харесваш ето това:

  Гъзобръкът над гербиджа ги довежда до побъркване...
  —цитат от коментар 83 на Ганьо ля фурия ля еспаньола


  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 85. 85 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 659 Неутрално

  "Вдигнатият юмрук на Радев в първия ден на протеста (всъщност избухнал след акцията на Христо Иванов на Росенец), видян на живо от малка група, струпала се пред самите врати на президентството... бе преекспониран със страшна сила..."Тоест, искаш да кажеш, че ти си видял "на живо" това "историческо" събитие - второто по важност след театрото на Росенец? Последното не беше ли срещу "ДпСарщината" или всичко за вас вече е "борисовщина", в борбата срещу която ти, Янакиев, си бил участник от най-предните редици? Не било вярно, че сте "привърженици" на Радев? Вие просто сте протестирали заедно срещу Борисов? Заедно с Мая Манолова, група социалисти и даже Александър Томов? Чиста случаЕност? Обединявала ви е само омразата, затова сега даже се каните да ни управлявате в обща червена банда, начело с ДпС? Ако не знаеш кои са ДпС, ще ти кажа - ония, дето ви дърпат конците, но иначе са ни лук яли, ни лук мирисали! Третата политическа сила, която сложи всички ви в малкото джобче на изборите и ви отвя към опашката... Не на коня, а на кучето.Но да се върнем на твоята вяра, Янакиев, след като сме прочели нефелното ти, почти ученическо съчиненийце?Казваш, че не си комунист?Лъжеш!
  —цитат от коментар 79 на Непукистка


  Не, не е комунист ! Просто е болшевик (десен или поне така казва). Лайтмотив на съчинението - Аз не съм с Радев, просто Борисов си го избра.
  п.п. И да си измие "буйната" косица !

 86. 86 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#79] от "Непукистка":

  Те аФтентичните сега съвсем случайно ще се окажат и в едно правителство с БСП.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 87. 87 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Един неизвестен сайт намира 54 думи в българския език (някои заемки през руския - обломовщина), завършващи на "-щина", повечето с негативна конотация - , "сбирщина", "шуробаджанащина", "свинщина", "идиотщина" и други - с приятен за ухото и душата смисъл като "бащина", "община", "вещина", "пущина".

  Янакиев подсъзнателно е грабнал и приспособил към руските заемки една нова, негова, дума, в която съществителното собствено е превърнато в друго - обобщаващо нарицателно, носещо цялата омраза, на която нашият автор-"герой" е способен.
  Язък ти за претенциите на "учен", Янакиев! И... ГОРКИТЕ ти студенти!

  До коментар [#85] от "ThePal":
  Да, прав сте. Янакиев е едно голямо "болшевишко" нищо!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 88. 88 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  така и "комунизма" (държавнокапиталистическото еднопартийно управление) го "отивахте", погребвахте, давахте му "последен бой", то "за последно се съпротивляваше" и други дрън-дрън

  а милионерите и милиардерите у нас в абсолютното си мнозинство са кадри от партийната номенклатура на БКП или техните чеденца, понякога техни лакеи и домашни любимци

  така и с "борисовщината" - ще я лаете, ще вадите големи сатъри на умрялото псе, ще се заканвате, ще правите жертви (т.е. ще жертвате интереси на обикновени граждани, вкл здравето и живота им) в името на свещеното "четъртане"... но няма да посмеете да изправите баш борисовщината на съд, където би било неудобно да не бъде зададен въпросът "кои ви бяха съучастници?", а точно този отговор не искате да го чуете

  така че за ядрото на "борисовщината" (която сега плавно се трансформира в "радевщина" - и процесът е напреднал, от 8-9 месеца тече) ще остане чистото унижение... и практически никакви други последици. Е, ще живеят вече "по-скромно", което ще рече на 200 квадрата апартамент и 300 квадрата само една или две вили, само един джип и едно кабрио, абе истинска мизерия... и, да - друг ще прерязва лентички, друг ще се фръцка "по телевизора".

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 89. 89 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Пълни глупости на поредния псевдоинтелектуален слугинаж. Драги ми господине /по Радичков/, вие лъжете и манипулирате. А фактите са следните:
  1. Героизираните и преувеличени от кликата ви протести хващаха 5-10% / и това е много/ от активните хора, и то само в големите градове. Сори, мистър, но знаем какво е ПРОТЕСТ и обща стачка от 90те. И социолозите ви го казаха- обществото не е настроено революционно. Аре спрете да дрънкате на тази струна.
  2. Престанете да кичите с термина дясно нашенските проксита на западняшките левундери.
  2. В един момент по още недоизяснени причини Баце стана неудобен на новите ни западни, най-вече американски господари. Може да е заради газопровода, който орязва укрите, може да е заради отказа от военни бази по морето, може да е заради нежелание да го играе втора Полша в играта на америка срещу Русия - щото нито исторически, нито културно, нито икономически има причина за това. Може да е заради отстояването на българската позиция за Македония - не разбирам за кво се пънат хамериканците, нали е в НАТО и могат да си слагат там базите срещу Русия. Май икономочески искат целия регион , срещу Китай този път. Тяхна работа, нас кво ни грее, а, мистър? Ако китаец ни предлага по-изгодна търговия, що да не търгуваме с него?
  3. Баце се опита да се врътне, изкопа Къдравата СЮ и стана много хард, но това не му помогна. Радевия излезе по-гъвкав, изигра всичките, най-вече плю в сурата на тия дето го изровиха от нищото и го метнаха в политиката - на бесепарите /така им се пада де/. Хамериканците го припознаха за свой човек, пришиха му некви лъскави, ухилени кирчо и кокорчо, техни не слуги- слугата евентуално може да мисли- а роботи, проекции некакви. Хлъзгавите им приказки относно Македония стократно го потвърждават.
  4. Та така, драги ми господине. А вие си пишете поезии. И то наивни - лошият в пиесата е черен, добрите - бели ангелчета от харвард, което, разбира се няма нищо общо с реалния живот. Сега баницата се разпределя, 4ма вицепремиери, не се знае колко нови министерства, пълен неадекватник в образованието - ма нема как, всичкото наше требе да яде. А радевия ще му гледаме намусената физиономия още пет години, да видим кога таквиз крехкоинтелектуални възвишени душици като твоя милост ще го намразят, щото в същината си по нищо не се различава от Баце - прост , озлобен, отмъстителен солдафон. Между другото, кво мислят таквиз ЕнтелектЮелци като тебе за разправата с Труд? А? Некъв Волтер май беше казал онова дето "не съм съгласен с това което казваш, но бих дал живота си да МОЖЕШ да го кажеш" ? Пълни нещастници сте.
  И, ъф коорс, най-важното - мильоните, мильоните на прокопи...Ама пък сте елементарни. И гнусни. Биете барабаните сякаш не сте се качили на коня с некви мижави 20тина% от общо ТРИДЕСЕТ гласували. Останалте дето не ви харесват, 70те% , кво ги праите? Нищожества.

 90. 90 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1302 Любопитно

  До коментар [#41] от "Изправи се бе":Слагат го във фискалния резерв дългът. Бюджетът все още е на излишък. Мощната българска икономика е внеса 8 милиарда повече тази година в държавата.
  —цитат от коментар 46 на Да вярваме на истината


  Ама ти нормален ли си, бре? Какво означава „Слагат го във фискалния резерв дългът“? Имаш фискален резерв, ама го увеличаваш с дългове, така ли? И от какъв зор? М? Ти чуваш ли се изобщо какви ги дрънкаш? Особено както се тръшкаш, че „Бюджетът все още е на излишък“! Ами щом е на излишък, защо изобщо трябва да се товариш с дългове? Ами ние не сме толкова глупави, че да зобаме такива прокиснали попари, каквито ни дробиш тук! Та това е все едно да имаш голям депозит, ама да теглиш кредити, че да го допълниш! Боже, Боже, откъде ви събират такива? Хеле пък това, че „Мощната българска икономика е внеса 8 милиарда повече тази година в държавата“! Ами като е внесла, защо теглите още? Не ви ли стигат? За какво са тези заеми? Малко ли ви се виждат наличните пари във фискалния резерв? Колко се готвите да откраднете? Щото налице няма нищо, повтарям – НАЛИЦЕ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО, НИТО МАГИСТРАЛИ, НИТО РЕМОНТИ НА ПЪТИЩАТА, НИТО САНИРАНЕ, НИТО НЯКАКЪВ СТРОЕЖ ОТ ДЪРЖАВНО ЗНАЧЕНИЕ – НИЩО, НИЩО И ПАК НИЩО! САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ! Или ще ме обориш с финансови аргументи? Или с държавнически такива? Що не почваш тогава, а?

 91. 91 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Поразително упорства да ни правят на идиоти. Протестът, Янакиев бе да се свали правителството и Радев да вземе властта чрез служебно правителство. Въпрос като за дебил - какво означаваше оставка на кабинета Борисов? Точно това. А след редовните избори се правеха на дръж ми шапката, само и само да няма парламент и да оставят Радев да поуправлява еднолично. В цели два парламента правеха такива циркове. И наистина го оставиха. Това е положението. Младите и вдъхновени народни въстаници като ги питаха защо пречат на хората с окупациите, отговаряха - някои направо, без заобикалки - да вземе президента властта със служебно правителство. Какво толкова го усуквате. Взе я. А сега и с марионетен парламент и правителство. Не дразнете хората, поне.

 92. 92 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#53] от "vhd33692822":

  Твърде елементарно !
  Който негласува е прост , а който гласува за ГЕРБ е мафия !!!

  ЧУвек гласува когато има за кого да гласува !!!
  Тъпото е да гласуващ срещу , а не да изискваш алтернатива!!!

 93. 93 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Колкото повече се увеличават караниците около баницата - толкова повече ще има такива статии, че да се отклонява вниманието на умнокрасивата рая!

 94. 94 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Безсмислен текст, пълен с неточности. какви протести е имало в големите градове? Иванов нищо не предизвика - само смях и подигравки заради сладоледа който ядоха и молбите към Доган да уволни Боко. Реално, и това е исторически факт, протестите бяха запалени от резидента заради ''нахлуването''.
  Какво стана с най големите притестъри обаче? Едните на влязоха в парламента, другите се спихнаха наполовина.

  чии интереси обслужва авторът??

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 95. 95 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 606 Весело

  До коментар [#41] от "Изправи се бе":

  Гербиджът крадохте 10 години, пък сега се чудите що няма пари. Още по смешно е, че се възмущавате защо ви спряха далаверите. По неясни причини ги наричате "строителство".

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 96. 96 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Проекта Борисов е към логичния си край. Мутренските похвати не сработват вече.

  Иде ново време - дали по-добро бъдещето ще покаже.

  Вижте първо новия правителствен състав и първите 100 дни на новите. Това ще ви каже доста. Но поне да им се даде шанс.

  А старите муцуни да стоят настрана и само да гледат и да не се бъркат.

  Боковата съдба е ясна - съд и присъда , защото има за какво.

 97. 97 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Проекта Борисов е към логичния си край. Мутренските похвати не сработват вече.

  Иде ново време - дали по-добро бъдещето ще покаже.

  Вижте първо новия правителствен състав и първите 100 дни на новите. Това ще ви каже доста. Но поне да им се даде шанс.

  А старите муцуни да стоят настрана и само да гледат и да не се бъркат.

  Боковата съдба е ясна - съд и присъда , защото има за какво.

 98. 98 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Борисовщината е еманация на мутропрехода и ако искаме са станем нормална държава, а не да бъдем територия , трябва да се изкорени до дъно, а шайката да си получи заслуженото.

 99. 99 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  Както винаги, Калин Янакиев е перфектен в анализа си !

 100. 100 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#19] от "emil":

  Остави,аминма наистина наивници,които вярват за "чесността" "почтеността" !Но,в страна където хората си изхвърлвт парите през прозореца,какво друго да очаквате?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK