Византия ли? Не, Русия – за корупционния "воал" на институциите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (165)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3389 Неутрално

  Да...
  Русофилията, трябва да се криминализира и наказва!

  Fu*k Your Opinion
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  Всички знаем, че руското влияние е проникнало дълбоко в нашия обществено-политически живот. Ползвам умишлено това позабравено клише, защото то беше термин от времето, когато флагманите на това влияние беше БКП/БСП. Днес те вече са изтласкани от това място и, за да не бъдат напълно маргинализирани и изолирани, те трябваше да се присламчат към партиите на промяната.
  Какво падение.
  А нейното място беше заето от една друга коалиция, която се справя по-добре.
  Тази коалиция ползва същите методи, които тя ползваше в началото на прехода, за да се задържи на власт, или да забрави влияние, когато е загубила изборите. Ето статия от автора, която показва документ от 1991г:
  След минималната загуба на изборите през 1991 г. не трябва да се губи самообладание, няма място за тревога и страх от загубата ни. Напротив, казаното от А. Луканов – и когато губим ние пак печелим, важи с всичка сила, особено за нашите организации, претърпели неуспех в изборите. За това, горе главата и на работа, защото след не много време правителството на СДС ще падне и ще има нови избори. Подготовката за тях е изцяло във ваши ръце затова спазвайте всичко, което има в тези указания!


  1. Не се противопоставяйте явно на решенията, които се вземат с мнозинство от противниците – СДС или СДС, ДПС, СДС – център, БЗНС.


  2. Търсете хора от техните редици, които имат амбиция за директори, началници и други. Предлагайте сътрудничество (тайно), обещавайте и няма да се противопоставяте на техните желания и предложения.


  3. Много важен момент в работата на общинските съвети е да се поставят наши хора начело в групите на СДС, ДПС, СДС – център, БЗНС.


  4. Ако има лица, които не можете да контролирате или не се поддават на по-горните предложения за кариера в работата, намерете начин те да бъдат отстранени и компрометирани пред обществото. Компрометирането в никакъв случай да не става от хора от БСП. Това трябва да стане от нашите в СДС.


  5. Търсете и внедрете в редиците на СДС деца и внуци на АБПФК, бивши членове на БКП (по възможност млади хора), лица, които са назначени от нашите правителства до 1991г. директори и началници, лекари, учители, управители на фирми.


  6. Там където в местните КС на СДС има водачи с изграден обществен авторитет, направете всичко възможно те да бъдат отстранени и на тяхно място да се наложат нашите хора, предпочита се те да оглавят партиите в СДС и оттам целия местен КС на СДС.


  7. Да се избират лица, лежали в затворите за криминални престъпления и да им се оказва необходимата подкрепа, за да влязат в КС на СДС. Те да се ползват с неафиширана наша подкрепа.


  8. Внедрените от нас лица – да се подкрепят неофициално и да не им се пречи, напротив, да се използват срещу онези местни лидери, които могат да обединят отново хората и да попречат на изборната ни победа в предстоящите избори.


  9. Да се използват всички възможности на изпълнителната власт (кметове, зам. кметове и представители на общински съвети), които са от СДС за компрометиране. Опитайте да запазите нашите кадри в общинската администрация. Да не се завършва или да не се започва ново строителство там където кмета е от СДС.


  10. Да се образуват инсценировки с предварителни сценарии, следствия и съдебни дела срещу лица водили активна предизборна кампания срещу БСП. Да бъдат разпространявани слухове за тези лица в негативен порядък.


  11. Важна основна задача е да се получи разцепление в редиците на СДС, да се избере ръководството на СДС, което да е съставено от наши подставени лица и да няма обществен авторитет.


  Това са задачите. Решението им трябва да започне веднага, защото изборите са на прага ни.


  Организация "Отпор" към ВПС на БСП

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 3. 3 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4312 Неутрално

  Путин определено не харесва това

 4. 4 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2874 Любопитно

  Стигнах до "освобождението" и.....
  Уважаеми авторе, защо плащаме Окупационен дълг, а не освободителен дълг?
  Догато не спрем да наричаме "освобождение" окупацията на нашите земи..... няма да станем Държава!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 5. 5 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  "" Самоопределянето на някои български патриоти чрез любовта им към Русия

  не изразява почит към руската култура, изкуство, изобретателност и пр., а раздвояване на лоялността към собствената държава. Австралия, Нова Зеландия, Канада и САЩ са несравнимо по-близко до Великобритания, но там никой не би си и помислил да обвързва своя патриотизъм с любовта си към държавата-майка. Руският символичен воал затваря очите дори на пазителите на конституционния ред в България, допуснали регистрация на партия, съдържаща в името си друга държава. За да разберем мащаба на този проблем е достатъчно да сменим държавата в името на въпросната партия, например: "Туркофили за възраждане на отечеството"."" ""

 6. 6 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3389 Любопитно

  До коментар [#2] от "Николай Колев":  ...2. Търсете хора от техните редици, които имат амбиция за директори, началници и други. Предлагайте сътрудничество (тайно), обещавайте и няма да се противопоставяте на техните желания и предложения.
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  И какво излиза?
  Че сред най-внимателните слушатели е бил Бойко Методиев Борисов, и на практика е приложил казаното!
  ДАНИЕЛ МИТОВ Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО!

  Fu*k Your Opinion
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 8. 8 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  Връзката е много ясно показана..

  Руските служби - български политици - български олигарси, основно от средите на ДС - български институции..


  Ето и примери.
  Ето част от тяхното активиране :
  ---------------------
  “Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка .. Тази история е абсолютен кьорфишек. ..
  Атанасов подчерта, че изпада в странна ситуация да защитава хора от движение "Русофили".
  -----------------------------
  „Многофункционално активно мероприятие на властта и на управляващата олигархия непосредствено с цел манипулиране на общественото мнение .. .. – така съпредседателят на „Демократична България” и бивш началник на НСС ген. Атанас Атанасов коментира в студиото на „Тази сутрин” разследването за шпионаж в полза на чужда държава, по което беше обвинен председателят на движение „Русофили” Николай Малинов.

  „ Въпросният Малинов седнал да си пише докладна записка – може да си пише каквото иска, къде са реалните факти?”, запита ген. Атанасов.

  "Тази история е абсолютен кьорфишек. .. ", смята Атанасов.
  ----------------

  И нима, ДеБъ, недобитите костококи и христоивановците останаха сами, за да късат рубашки за Матушката си?

  Не, като скръта девятка, от центъра на терена, до ДСБ и ДеБъ се появи и Радев:

  ----------------
  "Днес, насред карантината, държавният глава отиде на крака в оръжейния завод „Емко“, собственост на скандалния Емилиян Гебрев.

  В стотици медийния публикации Гебрев е представен като „лимонка“ на Цветан Василев при похищаването на друг оръжеен гигант „Дунарит“. Самият Гебрев даже не отрича. Там се водят съдебни спорове, има запори, но въпреки всичко паричните потоци продължават да изтичат в посока Белград.

  Гебрев - Цветан Василев, а оттам и следващите по веригата - Николай Малинов, Решетников, Малофеев, остатъците от КГБ, Кремъл...Такова е логическото построение, в което сега доброволно се „вклинява“ президентът Радев. Над цялата тази „болотная“ компания тегне сянката на русофилския и рублофилски „шпионски скандал“.

  С визитата си на крака при Гебрев държавният глава се разконспирира като рекламен агент на Цветан Василев и кагебистите зад него. Това не е изненада, а илюстрация на спешната необходимост от институционалното низвергване на този човек..."
  -------------

  Светнаха, като елхи!

 9. 9 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  "" Самоопределянето на някои български патриоти чрез любовта им към Русияне изразява почит към руската култура, изкуство, изобретателност и пр., а раздвояване на лоялността към собствената държава.
  —цитат от коментар 5 на constatator


  Абсолютно вярно!

  Теа гледат само кво става в Матушката им - и копират действията на Москва!

  Помните ли ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ВАКСИНАЦИИ?
  Москва стана първият град, където това бе обявено..

  И теа - издивяха по форумите!
  "Боцкайте се! Боцкайте се!".. крещят..

  А забраната на бензин и дизел за хората и налагането на електро?
  Пак копират, троловете , налудната политика на Кремъл..

  А руската опозиция вика "поредна глупост"..

  Не, теа не са русофили, теа са путинофили ..

 10. 10 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  Пазителите на имперската рента няма да мирясат. Та за това е добре повече автори да пишат по темата.Следствие на което , русофилите може и да разберат кой им бърка в джоба.

  SHADOWS of SOFIA
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  И какво излиза?
  Че сред най-внимателните слушатели е бил Бойко Методиев Борисов, и на практика е приложил казаното!
  —цитат от коментар 6 на vova.josei_ki

  Той сам си каза, че Тодор Живков и Симеон са били неговите университети по държавно управление.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 13. 13 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Забележително добър анализ, поздравления за Автора!
  България е ЕВРОПА.
  България е ЗАПАД.
  България е НАТО.
  расссия и нейната разлагаща воня - далече!
  расссийската подлост, наглост и коварство - далече!
  расссийските лъжи, грабеж и нахалство - далече!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 14. 14 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Браво на автора това е лайтмотива на упадъка, който преживяваме като общество. И най-голяма е нашата собствена вина, че не успяхме да проведем лустрация.

 15. 15 Профил на Puhon
  Puhon
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Много добър материал и анализ, благодаря!

 16. 16 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Който се е хванал на въдицата на Московията, хаир не е видял.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 17. 17 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4231 Неутрално

  Австралия, Нова Зеландия, Канада и САЩ са несравнимо по-близко до Великобритания, но там никой не би си и помислил да обвързва своя патриотизъм с любовта си към държавата-майка.
  ========
  В това отношение.....енигмата на "петте очи" работи по съвсем различна схема......
  За англосаксите понятието "родина"....се базира на коренно различни постулати......
  Мястото където е забито веднъж колчето на британското знаме....за тях то вече е родина.......
  Такъв подход на експанзионистична идеология не е имало никога в досегашната човешка история.......!!!
  До момента.....тази форма на експедиция..... " на човек над човека"....е унищожила десетки цивилизаци.....и продължава да унищожава други такива.
  От близо 250 години насам......това се случва под най различни платформени наименования като......глобализъм, демокрация, човешки права, свобода на словото......и още подобни........
  Под тази терминологична трактовка, англосаксите налагат своето.....убеждавайки всички останали че то е най добро, възвишено или напреднало..... Което няма нищо общо с действителността.....

  Bukalemun
 18. 18 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Но, ... в крайна сметка Московията си води нейна си политика. Каквато ще да е - нейна е. Питам се, де е нашият акъл,та да се дръпнем настрана?

  Аз не зареждам в Лукойл.
 19. 19 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  Но, ... в крайна сметка Московията си води нейна си политика. Каквато ще да е - нейна е. Питам се, де е нашият акъл,та да се дръпнем настрана?
  —цитат от коментар 18 на simval


  Те си имат свои интереси. За нас е важно да пазим своите.Да се надяваме гръцката тръба да бъде готова до Юли .

  SHADOWS of SOFIA
 20. 20 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.

  Димитър Благоев, „Принос към историята на социализма в България“, София, 1976 г.

 21. 21 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1339 Разстроено

  Да бе, знае се , че на " кривия " му пречи вълната......

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Гневно

  Да...Русофилията, трябва да се криминализира и наказва!
  —цитат от коментар 1 на vova.josei_ki


  А туркофилията да се поощрява като евроатлантизъм в действие!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 24. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  "Николай НайденовПрофесор по политология в катедра „Политология“ на СУ „Св. Климент Охридски“.Каква политология моля? Това човече може да завежда само катедра по антируска пропаганда. По тази статия може да се направи цяла изследване за методите на антируската пропаганда. След Освобождението Русия непрекъснато ни се месела и пречела на свободното ни развитие и независимост. А САЩ на какво основание се месят непрекъснато сигурно спряха Белене и ЮП от загриженост за енергетиката ни?! България съществува благодарение на Русия а от САЩ какво сме получили че да ни третират по този унизителен начин. Натискът който ни оказват за Македония е последното доказателство за презрителното им отношение към българският суверинитет.
  —цитат от коментар 22 на Julian Mall


  Вместо да кометираш автора е по-добре да обориш изборите ако можеш.

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Неутрално

  Стигнах до "освобождението" и..... Уважаеми авторе, защо плащаме Окупационен дълг, а не освободителен дълг? Догато не спрем да наричаме "освобождение" окупацията на нашите земи..... няма да станем Държава!
  —цитат от коментар 4 на chichka


  Чиче, бегом в Турция щом не искаш да си окупиран от руснаци.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 26. 26 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Любопитно

  До коментар [#5] от "constatator":

  ""Туркофили за възраждане на отечеството"."" ""

  Според теб ДПС за какво се бори?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 27. 27 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Любопитно

  Който се е хванал на въдицата на Московията, хаир не е видял.
  —цитат от коментар 16 на simval


  Трябваше да си останем под турско и да не се връзваме на руските въдици!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 28. 28 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Любопитно

  Забележително добър анализ, поздравления за Автора!България е ЕВРОПА.България е ЗАПАД.България е НАТО.расссия и нейната разлагаща воня - далече!расссийската подлост, наглост и коварство - далече!расссийските лъжи, грабеж и нахалство - далече!
  —цитат от коментар 13 на Торбеш


  Ти можеш да си мислиш че си Запад ама на Запад май не мислят така за нас. А това че сме НАТО вече е върховен идиотизъм защото никой не е искал мнението на българите по този въпрос. И ако сме Европа какво търсим във военен съюз в който ислямистка Турция е втората по важност сила?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 29. 29 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#11] от "selqnin":

  Последните 30 години ни клатят други. Но това удобно се забравя.

 30. 30 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  „Позицията на Москва:

  Кирилското писмо обединява руския и македонския език,
  Поздравяваме братския македонски народ с държавния празник - Деня на Свети Климент Охридски, големият просветител, първият славянски епископ, един от основоположниците на кирилското писмо, което обединява съвременния руски и съвременния македонски език!"
  Това се посочва в официално изявление на руското посолство в Северна Македония, публикувано във фейсбук страницата на дипломатическата мисия.
  По повод празника руският посланик Сергей Баздникин е положил венец пред паметника на Св. Климент Охридски в Народната университетска библиотека в Скопие.
  08.12.2021 г. offnews.bg/sviat/pozitciata-na-moskva-kirilskoto-pismo-obediniava-ruskia-i-makedonskia-766402.html

  „На братскиот македонски народ му го честитаме државниот празник - Денот на Свети Климент Охридски, големиот просветител, првиот словенски епископ, еден од основоположниците на кирилското писмо кое ги поврзува современите руски и македонски јазици!“, 08.12.2021 г.
  ………………
  „Руска изложба в София представи Кирил и Методий като „реформатори на славянската писменост"
  Изложба на пана пред входа на Руcкия културнo-инфoрмaциoнeн цeнтър в Coфия представя братята Св. Св. Кирил и Методий като „реформатори на славянската азбука, създатели на църковнославянския език, първи разпространители на грамотността и просветата в Русия.", 23.05.2020 г.
  dnevnik.bg/bulgaria/2020/05/23/4070659_ruska_izlojba_v_sofiia_predstavi_kiril_i_metodii_kato/

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#20] от "constatator":

  Захарий Стоянов : " В Отечеството няма русофили, има РУБЛАДЖИИ"!!!

  https://de-zorata.de/blog/2010/11/12/zahari-za-rusija/

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2639 Гневно

  До коментар [#29] от "Vlado Nikolov":

  Последните 30 години наследниците на златната орда не са ни изпускали от мъртвата си хватка и за ден!
  Енергийна зависимост, големият.....енергиен шлем на енергийният титан от с. Сирищник помните ли го?
  Въоръжението на армията ни все още за съжаление е преимуществено руско. Хибридна война, тролски нашествия на армиите на "готвача", дипломатическо високомерие, опита за отравяне....
  Още искате ли?

 34. 34 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 95 Разстроено

  Поздравления.Това е една от много малкото публикаци у нас , която надниква в абсурдния и мазохистичен характер на българо-руските отношения, в които на днешна България е отредено мястото на недоразвито дете. В отношенията ни място за рационалното няма , ние следваме "В Росии надо только верить" Тютчев, без да си даваме сметка че има и още :" Там където вярванията започват , фактите свършват". М.Пруст. Ние вярваме , че Русия е някакво благо без което днес щяхме да носим шалвари и чалми. Прочее, митовете тръгват от учебниците ни по история, "200 хилядите руснаци за загинали за освобождението ни". Никой обаче не си дава труд да прочете дори записките на граф Игнатиев , в които единственото ценно е че "цялата руска армия /!/ на Кавказкия и Балканския фронтове е 186хиляди души". Накрая се оказва , че загиналите са 31.5хил. от които 10 от измръзвания. На кого служи това 10-сето кратно раздуване на загубите?Във всеки случай не на "българският" империализъм. Студиите на на Раковски , писмата на Левски, публицистиката на Ботев, и З.Стоянов , живота Ст.Стамболов . Защото ако се вникне в тях ще излезе че първите ни найголеми възрожденци са "русофоби". А да си русофоб унас е престъпление...

 35. 35 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  До коментар [#29] от "Vlado Nikolov":
  "Последните 30 години ни клатят други. Но това удобно се забравя."

  „Впечатляващо упорита е и „разсеяността", с която финансовите институции следят данъчното поведение на руската компания „Лукойл". Според отчета на самата компания, нейният средногодишен данък печалба в периода 2001 - 2018 е 8935 лв., т.е. данък, какъвто плаща един редови IT специалист. А проблемът за наличието/отсъствието на измервателни уреди, които да отчитат внасяното, обработваното и изнасяното гориво, е сред легендите на прехода.“

  Ето още "клатене":

  „Износът за САЩ е 2.44 пъти по-голям от вноса;
  вносът от Русия е 6.85 пъти по-голям от износа.“

 36. 36 Профил на chychka
  chychka
  Рейтинг: 48 Неутрално

  До коментар [#4] от "chichka":

  Ха ха окупационен ДЪЛГ, не е истина какво се пише тук

 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3272 Весело

  До коментар [#17] от "eti mehter":

  Етка, в Турция май построихте комунизЪма, щом вече въвеждат ограничения до 2 л мляко, олио, захар и брашно. Мило ли тти стана за байтошовото време и младостта в АОНСУ?

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 38. 38 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#23] от "Julian Mall":

  Не!
  Ние сме БЪЛГАРИ и ще счупим от бой всички "Фили".
  И русо и турко продажници.

  Всички русофили са безродници с изгнили души и национални предатели.

  Преди бяха гъркомани, сега са русомани.

 39. 39 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#25] от "Julian Mall":

  А не може ли бой по турците И руснаците?

  Аз съм ЗА!

  Тебе не те ли урежда?

 40. 40 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Авторът започва с лъжа още в началото. Интриги, убийства, политически борби и (?!) - Византия. Абсолютно същото е в османската империя. Същата продажност, корупция, политически борби, убийства на султани от близките им, задкулисно влияние. И при положение, че пет века са ни владяли, по - вероятно е да сме наследили тези, хм, "културни особености" от тази империя. За Мариците. Поляците имаха същия проблем и отнесоха въпроса към европейските институции. Решението беше, че това е държавна субсидия и договора беше развален. А ние спим. Тоест, нашите политици. Отделно са пастор за студен резерв. За газовия проблем - преди двадесет години един премиер каза "ние сме незаконни фактор" и син поток отиде директно в Турция. После трима американски сенатори дойдоха у нас и южен поток спря. После стана турски. Набуко безславно умря. Добре е дето Турция успя за връзката ТАП/ТАНАП, та да направим отклонение за Азербайджанския газ. За агрегат, още през 1991 година един професор каза, че не пуснем ли Белене до 1992/93 година, няма да го пуснем никога. После мадам "йес" загроби четири малки реактора, за които и МАГАТЕ заяви, че са безопасни и могат да се експлоатират спокойно още много години. За изброените до тук неща, все Русия ли ни е виновна? Или продажбите ни политици, които мислят за собствените си интереси и печалба? Виж, за пропуснати ползи и отказаните пари съм съгласен. Но, къде е прокуратурата, къде е следствието? А съда? Да има осъден политик за национално предателство?

 41. 41 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2880 Неутрално

  Много тъжна аналогия. Българските русофили и всички други фенове на Путин са аналог на Вафен ЕсЕс (Waffen SS). Те бяха най-верните войници на Хитлер, по-верни от германските войници.
  Нашите русофили и Вафен ЕсЕс са хора обожаващи лидер на чужда държава, чуждо общество. Да обожаващ противник на твоите общество е перверзно.
  Вероятно това са хора, които търсят велик вожд и като не го намират в своето общество го търсят в чужбина.

  Нашите русофии обожават чужденец-Путин, но не са единствените в последните десетилетия.
  Нека си спомним за бойците на Осама Бин Ладен, феновете на Че Гевара,...

  подпис
 42. 42 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#26] от "Julian Mall":

  ДПС колкото и да е странно е руска партия и защитава руските интереси.
  Да си спомним какво направи Доган на Местан след като турците свалиха руски самолет ;)

 43. 43 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2874 Разстроено

  Много добър текст!Вече 140 години североизточните ни клатят, но неизвестно защо това много се харесва на част от сънародниците ни?!
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  А може и по-кратко.
  143 г руско иго стигат!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 44. 44 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  "Най-големия мюсюлмански град в Европа е Москва. Там в момента живеят 3,5 милиона мюсюлмани, повече, отколкото в Лондон и Париж взети заедно.
  С факта, че Москва е ислямската столица на Европа се хвали мюфтията на най-голямата на континента джамия (открита лично от Путин) Илдар Алятудинов, цитиран от агенция РИА „Новости”
  За сравнение, в Лондон и предградията му живеят през 2018 г. 1,26 млн. мюсюлмани, а през 2016 г. в Париж малко повече: 1,7 млн. мюсюлмани (по оценка на Брукингския институт).“
  .....
  „Русия изпревари цяла Европа по брой на затворниците
  На 100 хиляди човека от населението в затвора са 356 човека
  (в абсолютни цифри 519 618 човека).
  По този показател Русия е на второ място след Турция
  (357 затворници на 100 000 жители)."

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Вашият профил
  Вашият профил
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  До коментар [#18] от "simval":
  До коментар [#19] от "К2":

  Русофилите също имат своите интереси, различни от интересите на държвата ни и народът ни. През последният век, русофилите имат силна организация, а патриотично настроените хора неколкократно са разбивани и инфилтрирани... практически няма организирана съпротива на руските интереси.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 47. 47 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2653 Весело

  До коментар [#7] от "weiss":

  А отговорът на български за руския трол:

  " Опять двойка...." - от цикъла : «Приключения Мурзилки».....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 48. 48 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  До коментар [#4] от "chichka":Ха ха окупационен ДЪЛГ, не е истина какво се пише тук
  —цитат от коментар 36 на chychka


  Ха-ха, невероятно е, че някой не е чувал за указ № 1144 на княз Батенберг:
  Член I:

  "Княжеското Българско Правителство припознава да дължи на Русското Императорско Правителство за расходите по окупацията от Императорските Русски войски, съгласно с определенията на Берлинский договор, сумата от десет милиона, шестстотин осемнадесет хиляди, двеста петдесет книжни рубли и четиридесет и три копейки."

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 49. 49 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  До коментар [#18] от "simval":До коментар [#19] от "К2":Русофилите също имат своите интереси, различни от интересите на държвата ни и народът ни. През последният век, русофилите имат силна организация, а патриотично настроените хора неколкократно са разбивани и инфилтрирани... практически няма организирана съпротива на руските интереси.
  —цитат от коментар 46 на Пацо Талпата


  В същото време има паравоенни русофилски организации. По тая теме не се говори много , но те съществуват. Хубаво е , че партията на организираните русофили на Малинов взе под процент на изборите

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  Австралия, Нова Зеландия, Канада и САЩ са несравнимо по-близко до Великобритания, но там никой не би си и помислил да обвързва своя патриотизъм с любовта си към държавата-майка.========В това отношение.....енигмата на "петте очи" работи по съвсем различна схема......За англосаксите понятието "родина"....се базира на коренно различни постулати......Мястото където е забито веднъж колчето на британското знаме....за тях то вече е родина.......Такъв подход на експанзионистична идеология не е имало никога в досегашната човешка история.......!!!До момента.....тази форма на експедиция..... " на човек над човека"....е унищожила десетки цивилизаци.....и продължава да унищожава други такива.От близо 250 години насам......това се случва под най различни платформени наименования като......глобализъм, демокрация, човешки права, свобода на словото......и още подобни........Под тази терминологична трактовка, англосаксите налагат своето.....убеждавайки всички останали че то е най добро, възвишено или напреднало..... Което няма нищо общо с действителността.....
  —цитат от коментар 17 на eti mehter


  Да видим правилно ли съм разбрал. Британската империя - лошо.
  Османската и Руската империи - добро.

  Викам, да си обменяте с Джулиан Мол малко пропагандни моабети.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 51. 51 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2874 Весело

  До коментар [#48] от "Николай Колев":

  Не им отваряй очите, остави ги да живеят в лъжливия си свят!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 52. 52 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2055 Любопитно

  Хапсолютни глупости. Набор от опорни лесно обозрими точки на "русофобската пропаганда". Ако това са преподавателите ... да ви такова университета, който е стартирал като "руски проект" ! Русия била имала интереси , ти да видиш откритие ??
  А, САЩ на които плащаме 30 години по извънредни цени енергията ...има към 20 милиарда ?? А, Германия със стройно изградените си пазарни вериги , които съсипват всяко българско нещо в зародиш ? Като си избрал името Византия за нещо , как не прочете нещо за Гръцко -Руските отношения сега ?? Защо Гърция е толкова внимателна към Русия (разбира се отново свободата) тя не търпи никакви възражения и намеса по отношения на политиката с Русия ?? Като се замисля и БАН е заченат в Русия !! Няма как да стане ... Няма сила която да накара хилядите потомци на живелите преди нас да се ОТРЕКАТ от своят прадядо/дядо !! И при освобождението и при сега има едни 10% които са или туркофили , или германофили , а сега американофили . Останалото не се променя .., като нивото на р. Дунав ! Позитивното отношение към Русия си е 90% ..

 53. 53 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2639 Разстроено

  До коментар [#50] от "Николай Колев":

  Пасоля само това е успял да намери...
  Тъжна история!
  Достойна за окайване е участта да си рубладжия в Отечеството на Г.С.Раковски и Васил Левски!!!

 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  Хапсолютни глупости. Набор от опорни лесно обозрими точки на "русофобската пропаганда". Ако това са преподавателите ... да ви такова университета, който е стартирал като "руски проект" ! Русия била имала интереси , ти да видиш откритие ??А, САЩ на които плащаме 30 години по извънредни цени енергията ...има към 20 милиарда ?? А, Германия със стройно изградените си пазарни вериги , които съсипват всяко българско нещо в зародиш ? Като си избрал името Византия за нещо , как не прочете нещо за Гръцко -Руските отношения сега ?? Защо Гърция е толкова внимателна към Русия (разбира се отново свободата) тя не търпи никакви възражения и намеса по отношения на политиката с Русия ?? Като се замисля и БАН е заченат в Русия !! Няма как да стане ... Няма сила която да накара хилядите потомци на живелите преди нас да се ОТРЕКАТ от своят прадядо/дядо !! И при освобождението и при сега има едни 10% които са или туркофили , или германофили , а сега американофили . Останалото не се променя .., като нивото на р. Дунав ! Позитивното отношение към Русия си е 90% ..
  —цитат от коментар 52 на dejmos


  Цял роман си написал. За 90% говориш пик партия русофилли със 0,5% на изборите. Изглежда си склонен да генерираш собствени факти.

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2319 Любопитно

  Който се е хванал на въдицата на Московията, хаир не е видял.
  —цитат от коментар 16 на simval


  Само дето ние сме на въдицата на НАТО и ЕС повече от 15 години?

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 56. 56 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Весело

  До коментар [#26] от "Julian Mall":ДПС колкото и да е странно е руска партия и защитава руските интереси.Да си спомним какво направи Доган на Местан след като турците свалиха руски самолет ;)
  —цитат от коментар 42 на Noal


  Френски дедо Коледа, това беше върхът на глупостите които изръси в поредицата си коментари. Само в болно русофобско въображение подхранвано от турските служби за психологическа война може да се роди тази идиотщина за проруска турска партия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 57. 57 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Неутрално

  В същото време има паравоенни русофилски организации. По тая теме не се говори много , но те съществуват. Хубаво е , че партията на организираните русофили на Малинов взе под процент на изборите
  —цитат от коментар 49 на К2


  Има, има. Затова и турската служба ДАНС разкри цяла стая с оръжия в къщата на самоубитият националист от партията на Расате.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 58. 58 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2319 Любопитно

  Авторът започва с лъжа още в началото. Интриги, убийства, политически борби и (?!) - Византия. Абсолютно същото е в османската империя. Същата продажност, корупция, политически борби, убийства на султани от близките им, задкулисно влияние. И при положение, че пет века са ни владяли, по - вероятно е да сме наследили тези, хм, "културни особености" от тази империя. За Мариците. Поляците имаха същия проблем и отнесоха въпроса към европейските институции. Решението беше, че това е държавна субсидия и договора беше развален. А ние спим. Тоест, нашите политици. Отделно са пастор за студен резерв. За газовия проблем - преди двадесет години един премиер каза "ние сме незаконни фактор" и син поток отиде директно в Турция. После трима американски сенатори дойдоха у нас и южен поток спря. После стана турски. Набуко безславно умря. Добре е дето Турция успя за връзката ТАП/ТАНАП, та да направим отклонение за Азербайджанския газ. За агрегат, още през 1991 година един професор каза, че не пуснем ли Белене до 1992/93 година, няма да го пуснем никога. После мадам "йес" загроби четири малки реактора, за които и МАГАТЕ заяви, че са безопасни и могат да се експлоатират спокойно още много години. За изброените до тук неща, все Русия ли ни е виновна? Или продажбите ни политици, които мислят за собствените си интереси и печалба? Виж, за пропуснати ползи и отказаните пари съм съгласен. Но, къде е прокуратурата, къде е следствието? А съда? Да има осъден политик за национално предателство?
  —цитат от коментар 40 на Vlado Nikolov


  Авторът удобно е пропуснал твоите наблюдения, поръчкова статия наречена "анализ"!

  Бившите комунисти сега са америкофили!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 59. 59 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Неутрално

  До коментар [#50] от "Николай Колев":

  Ти можеш да обменяш моабети с евроатлантика Ети и да благодариш на натовският ни съюзник Турция за сдържащата и роля спрямо Рассия в БИ, Балканите и Кавказ!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  [quote#57:"Julian Mall"][/quote]

  Чугунчик , не ми говори за нещо в което нямам нищо общо. Но ти като ортодоксален русовфил би ли ми казал. Русофилите у нас трябва ли да се третират зато чуждестранни агенти?

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на chychka
  chychka
  Рейтинг: 48 Неутрално

  До коментар [#48] от "Николай Колев":

  Не ми пробутвай книжни истории, това никога не е плащано, коментирах абсурдното понятие окупационен дълг

 62. 62 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  До коментар [#59] от "Julian Mall":

  Нали съм ти казвал да идеш до руската резиденция Росенец, за да засвидетелстваш вярност пред Матушка и нейния представител у нас.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 63. 63 Профил на Boriana Naydenova
  Boriana Naydenova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "chichka":

  Уважаеми chichka, не случайно думата "освобождение" е поставена в кавички. Това означава, че е употребена с тежка ирония. От съдържанието на статията става категорично ясно какво е имал предвид авторът.

 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4295 Весело

  До коментар [#27] от "Julian Mall":

  Нямаше как да останем в турска робство, дори и да нямаше руската намеса. Щеше да се отложи с няколко години, но беше неизбежно.

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 65. 65 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#63] от "Boriana Naydenova":

  Цитат- Първият стълб е Освобождението на България.

  Уважаема, аз не виждам кавички, в горния цитат от статията, кавички слагам аз в моите постове!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 66. 66 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#61] от "chychka":

  Плащато е до 1918 г!!!! Когато Ленин отказва да плати руските дългове, приема и света да не връща дълговете към Русия!!! Иначе графика е бил да изплатим цялата сума до 1982 г!!!! 1982 г не е грешка.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 67. 67 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Неутрално

  До коментар [#64] от "hamiltonf":

  И как щеше да стане тази работа без Русия? Трябва да имаш предвид обаче че в ПСВ Русия е трябвало да воюва не само срещу Османската империя ами и срещу още две империи и в турската армия щеше да е пълно с немски съветници които със сигурност нямаше допуснат турските грешки от войната 1877-78г. Така че пъти по-вероятно ни чакаше съдбата на арменците а не Освобождение от турско робство.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 68. 68 Профил на chychka
  chychka
  Рейтинг: 48 Неутрално

  До коментар [#66] от "chichka":

  Нищо не е плащано, напротив Русия поема дълга на България към османската империя след Съединението, не Ленин, Ал. Стамболийски е човека

 69. 69 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#55] от "Полковник Паликъщов":

  На въдицата на североизточните има само една гола кука!
  Валенки, ушанки и самагон!
  Впрочем проекта на българското Църковно и Национално Възраждане е Европейски, а не североизточно - сатрапски!!!

 70. 70 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2639 Гневно

  До коментар [#61] от "chychka":

  И отмъкването на златният резерв на Отечеството през 50-те години на 20-ти век ли е мит?!
  https://www.clubz.bg/25694-26_tona_zlato_na_bylgariq_potyvat_v_moskva

  "Рубладжии, Сър"!!!

 71. 71 Профил на chychka
  chychka
  Рейтинг: 48 Неутрално

  До коментар [#70] от "selqnin":

  А най - интересно ми е за тези тонове злато, дето според фобите сме ги дали на руснаците заради освобождението
  1, Руснаците кога са решили да ни освободят, преди да разберат за ТОНОВЕТЕ злато обещано им от робска България, или след това
  /ако някой има акъл, нека се замисли защо задавам този въпрос/
  2. Ако евентуално е вярно че сме платили тонове злато на руснаците, тук изниква въпроса от къде 6 години след освобождението България е имала ТОНОВЕ злато за даване
  3. Вярно ли все още има хора, които да вярват на горните две точки

  И 4. Вярно ли СВОБОДАТА се измерва в злато

 72. 72 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Друго е да си колония на САЩ. Кво каже сахиб Херо Мустафа, туй ще става!

  Комунистите са виновни! ⚪🔵🔴
 73. 73 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#46] от "Пацо Талпата":

  До коментар [#18] от "simval":До коментар [#19] от "К2":Русофилите също имат своите интереси, различни от интересите на държвата ни и народът ни. През последният век, русофилите имат силна организация, а патриотично настроените хора неколкократно са разбивани и инфилтрирани... практически няма организирана съпротива на руските интереси.
  —цитат от коментар 46 на Пацо Талпата


  Анджак. Та затуй питах, де ни акъла, дето , уж, ни идвал отпосле.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Чудесен анализ и особено полезен за някои , особено привързани към "братска" Русия.

 75. 75 Профил на fury_21
  fury_21
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Руската империя ни е "освободила"! Коя империя освобождава други народи и иска окупационен транш от 30 т. злато? "Освободила" е и Грузия и Армения и Полша и прибалтика и всичките източни народи зад Урал, даже и Аляска. Ами кой се обяви срещу съединението, кой изпрати крал Милан, кой изгони Батенберг, кой насъска Румъния да нападне в гръб България в балканските войни (даже понтонен мост им построиха), кой нападна на 2 фронта България през ПСВ, кой и обяви война на 06.09.1944 г. и не ни призна за съвоюваща страна, въпреки 30 хиляди жертви и платихме даже за това.
  Между другото наследниците на тези, които паднаха при Шипка и Плевен в по-голямата си част са граждани на други държави в момента - Украйна, Полша, Финландия, Румъния....но не забелязвам на 3 март техните знамена заедно с руското и "донецкото".

 76. 76 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  противоречива статия, по поне до средата заслужава похвала, въпреки че липсва уточнението: "Византия" е термин от 19-и век

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 77. 77 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "vova.josei_ki":

  с горене на книги на руски по площадите, нали?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 78. 78 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  Най-тъжното е, че след като прочетат тази статия, нито един процент от путенофилите няма да направи анализ и изводи. Защото не са путенофили, а обикновени българофоби на путенска заплата.

  "Чуждестранен агент"
 79. 79 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#2] от "Николай Колев":

  а защо от цялото "руско влияние" не се избира влиянието на такива личности като Толской, като Бакунин, или съвременника ни Вадим Дамье?
  вместо това - само хвалилите руската или "съветска" имперски власти, и то не само творци (някои от които все пак са били и са талантливи), а политици барабар със самодържеца?

  защо от всичко руско се избира само най-гадното, като го представяте за "всичко руско"?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 80. 80 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#4] от "chichka":

  ми да беше продължил, нямаше да пишеш нелепости

  авторът тъкмо поставя под съмнение тия "освобождения"

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 81. 81 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#5] от "constatator":

  лоялността към собствената държава е равностойна на лоялност към чужда

  защото, по определението на Ботев, "всяко правителство е заговор срещу свободата" (другояче казано - държавата е враг на народа, който я храни)

  (а сега наречи Ботев безродник)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 82. 82 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3389 Неутрално

  До коментар [#77] от "Николай Теллалов":


  До коментар [#1] от "vova.josei_ki":с горене на книги на руски по площадите, нали?
  —цитат от коментар 77 на Николай Теллалов


  Ха-ха!
  (Май влизаме в своеобразен диалог, но...)

  Владея ПРЕКРАСНО писмено и говоримо руски език ; книгите на руски в личната ми библиотека са поне над двеста (много, не съм водил статистика за точния им брой), така, че горене на книги??? Я, бе!
  ________________
  Другаде е ключът от бараката!
  ОПОЗНАЙ ДОБРЕ РУСНАЦИТЕ, ЗА ДА ПРИДОБИЕШ ОТРИЦАТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ!

  Дълги години сред работните ми колективи имаше руснаци! Опознал съм ги добре!

  Fu*k Your Opinion
 83. 83 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#71] от "chychka":

  Какво освобождение......че на нас ни е готвен сценария на Грузия от 1821 г.......първо "освобождаване", после създаване на Народно събрание от "наши" момчета които след една година "коленопреклонно" молят царя да приеме Грузия като ГУБЕРНИЯ в мАгучая и непАбедимая! Като чета явно една част от пишещите страдат ,че не живеят в ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ!!!

 84. 84 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3389 Неутрално

  До коментар [#81] от "Николай Теллалов":


  (а сега наречи Ботев безродник)
  —цитат от коментар 81 на Николай Теллалов


  По други поводи съм наричал Ботев - Авантюрист/Идеалист, и държа на казаното от мене!

  Fu*k Your Opinion
 85. 85 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#75] от "fury_21":

  Хи..хи..хи ! Граждани на други държави , които се появяват през 1991 !?? ...... Безгранична е глупостта на русофоба :)

 86. 86 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2055 Весело

  До коментар [#83] от "bobbyperu":

  И защо толкова сложно ?? Могло е просто да останат тук !! :)

 87. 87 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 8 Весело

  От текста
  "нахлуването на войските на руският княз Светослав в България през 10-и век."

  Очаквам бурни протести от Украйнското посолство. Как може Светослав който е князувал в Киев да бъде наричан "руски" княз! Авторът веднага да поднесе дълбоките си извинения.

 88. 88 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След като разбрах че според автора Ботев, Вазов и всички други които са говорели за турско иго не са отчитали, цитирам

  "Пропуска се реалната нюансирана картина под влиянието на фактори като: фаза на военно и религиозно консолидиране на Османската империя; характер на действията на централната власт, нейните местни представители, неорганизираните групи от мюсюлмани и отделни лица; локални икономически, демографски и природни особености. "

  се отказах да чета по-нататък.

 89. 89 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 95 Весело

  До коментар [#75] от "fury_21":

  Освобождението е само в тиквите на хрантутниците й...

 90. 90 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2055 Любопитно

  Автора едва ли знае защо се създава "Българското опълчение", и то на територията на Гадната Руска империя ?? И чудо........... живота си за България искат да дадат българи , но поданици на Руската империя !?? Това е защото онази империя непрекъснато мислела какво лошо да направи на българите в Бесарабия ?? Удивително елементарни са русофобите ! Един от тези е мой пра..пра ..пра ..пра дядо !! Руската империя е спасила нашия род , без да иска нищо в замяна ..Няма да кажа на гроба моите предци ! Дошли сте в България , но Русия нещо... Русофобите сега командват медиите ..., нали ще стане друго !!

 91. 91 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 95 Любопитно

  До коментар [#36] от "chychka":

  Искате ли да Ви ксерографирам книгата, "Окупационният фоннд на руско дунавската област" и да ви я пратя за моя сметка до поискване , където кажете?

 92. 92 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Весело

  [quote#57:"Julian Mall"]
  —цитат от коментар 60 на К2
  Чугунчик , не ми говори за нещо в което нямам нищо общо. Но ти като ортодоксален русовфил би ли ми казал. Русофилите у нас трябва ли да се третират зато чуждестранни агенти?[/quote]

  Когато някой докаже че съм взел и копейка от Рассия можеш да ме обявиш за такъв. Нашето бедно МВР потроши милиони да ме следи от повече от 10 години и досега нищо не е открило но това не е спряло протурските им оперативни мероприятия ни най-малко.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 93. 93 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Любопитно

  До коментар [#36] от "chychka":Искате ли да Ви ксерографирам книгата, "Окупационният фоннд на руско дунавската област" и да ви я пратя за моя сметка до поискване , където кажете?
  —цитат от коментар 91 на fkm26555709


  FKM-ски, окупирани в Следосвобожденска България са се чувствали само турците и затова са се изселвали в Османската империя ти от тях ли си?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 94. 94 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Весело

  След като разбрах че според автора Ботев, Вазов и всички други които са говорели за турско иго не са отчитали, цитирам "Пропуска се реалната нюансирана картина под влиянието на фактори като: фаза на военно и религиозно консолидиране на Османската империя; характер на действията на централната власт, нейните местни представители, неорганизираните групи от мюсюлмани и отделни лица; локални икономически, демографски и природни особености. "се отказах да чета по-нататък.
  —цитат от коментар 88 на Oleg Iliev


  Ами разбира се местните турски дерибеи са действали по указке Рассии за да направят живота на раята непоносим и да викат матушка Рассия да ги освобождава.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 95. 95 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3780 Любопитно

  До коментар [#75] от "fury_21":

  "Между другото наследниците на тези, които паднаха при Шипка и Плевен в по-голямата си част са граждани на други държави в момента - Украйна, Полша, Финландия, Румъния....но не забелязвам на 3 март техните знамена заедно с руското и "донецкото"."

  Ти не чете ли Вивильди според който не трябва да сме благодарни на Русия тъй като вече са измрели всички участници в Освобождението ни. От какъв зор пък да сме благодарни на държави които изобщо ги е нямало на картата когато РИ ни освобождава от турско робство след като днес наследника на РИ е РФ.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 96. 96 Профил на fury_21
  fury_21
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#85] от "dejmos":

  След разпадането на СССР се появявят няколко нови държави. Една от тях е Украйна, но другата е Русия!!! Руската империя и Русия от 1991 г. са различни неща!

 97. 97 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2055 Весело

  До коментар [#96] от "fury_21":

  И защо ?? В конституцията на Русия пише ,че е правоприемник и на Руската империя и на СССР !! И тя е такава без да го пише ...На кого са тези музеи , тези паметници .., език ,култура ...?

 98. 98 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  До коментар [#61] от "chychka":

  Напротив! Точно това е платено до 1903г. След Съединението е поет и същия дълг за Румелия, но той, след 1918г отпада, защото Ленин отказва да плаща дълговете на Руската империя и се отказва от вземанията и.

  Иди другаде да си пробутваш "историите". Историята не е за невежи.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 99. 99 Профил на Brasil
  Brasil
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Страхотна статия право в целта!

 100. 100 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#97] от "dejmos":

  в парцалите, наричани "конституции" (свещени добичета за мнозина малоумници) може да пише какво ли не

  важни са обаче фактите

  елементарен факт: сегашната руска космонавтика, след като изчерпи инерцията на "съветската", е една практическа нула - въпреки заявленията в конституции и "културни" претенции

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK