Реално в момента токът за домакинствата трябва леко да поевтинее

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Весело

  "трябва" е ключовата дума...
  Иначе мечтите са напълно безплатни...

 2. 2 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  И няма да се случи.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 3. 3 Профил на benedict
  benedict
  Рейтинг: 8 Гневно

  А защо изобщо трябва да се субсидира така или иначе твърде евтиното парно на най-богатия град в държавата? Парното трябва да поскъпне минимум х2, за да дойде на справедливата си цена.

 4. 4 Профил на Изо Дзадзе
  Изо Дзадзе
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Българската енергийна система е страшен батак, благодарение на дългогодишната корупция в сектора.
  Благодарете на управлявалите последните 10-15 години за ситуацията!

  Медведев, Дмитрий Анатольевич, очевАдно е решил след време като го съди международния трибунал в Хага да се обяви за НЕВМЕНЯЕМ, и затова в момента дрънка такива безумици, подготвя си защитата.
 5. 5 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ха ха

  и какво стана с мъдреците, дето бяха възмутени от тоя "комунизъм" със замразяването на цените?
  къде са апологетите на "свободния пазар", който е нарушен тъкмо заради повишителите на цените?


  можете да организирате масови протести с плакати "искаме скъп ток!"

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 6. 6 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  Трябва, ама нИ можИ, щото се навряхме с 3 милиарда в турецки паток и се отказахме от 1 милиард договорени печалби по старите тараби. Тези 4 милиарда сега мат'риала ще трябва да ги изгладува, щото турецки паток в близките 20 г няма да се изплати, ако се изплати изобщо някога. Ум царува, ум робува, ум патки пасе ... а ум рософилски най-вече робува ...

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3693 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  ""трябва" е ключовата дума...
  Иначе мечтите са напълно безплатни..."

  Съгласен съм, че след 13 години башибозушко герберско управление, всичко това изглежда като мечта.......У нас реалността е само да те " опраскват с 200" ! Това е наследството от Банкя ! Нищо, че в статията е нагледно обяснено как може да се случи въпросното намаление !

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6896 Неутрално

  "правителството да използва част от свръхпечалбите, за да запази цената на парното"
  Значи, парното трябва да запази цената си, въпреки скъпия газ, а тези, които се отопляват с газ, да си го плащат по високите цени. На кой му пука. Или еднакво високи цени за всички , или никакви отстъпки за никой.

 9. 9 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  "6. Има само един компонент, който дърпа цените нагоре, и това са мрежовите такси, т.е. таксите за ползване на кабелите високо, ниско и средно напрежение (ЕСО и ЕРП)"

  от какъв зор трябва да се повишават тия цени? да не са почнали да пренсят два пъти повече ток или пък са направили някакви турбо инвестиции?

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 10. 10 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Звучи оптимистично, но някои детайли ми се губят. Ако ТЕЦовете заработят на пълна мощност както предлага автора, няма ли да трябва да се ползват по-големи квоти? Ако това е така, значи няма да се генерира толкова голяма печалба от продажбата ба квоти? Може би пропускам нещо.

 11. 11 Профил на kvg08393766
  kvg08393766
  Рейтинг: 46 Разстроено

  Посоченото в анализа предполага някакво секторно мислене, което в булгаристан е изключено да бъде реализирано, както разбрахме от премиер-министъра, нещата тепърва ще се анализират и оценяват, сякаш последните шест месеца не е протичала никаква мисловна дейност, тъжна реалност. Занимават ни изключително важните въпроси с ваксинацията на администрацията, а не как тя да бъде редуцирана с поне 80%. Така и с тока, уж имахме програма, а сега тепърва ще влизаме в конкретиката на ситуацията. Засега новата власт има оценка Слаб 2. За повече не стига.

 12. 12 Профил на elena bal
  elena bal
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Това най-вероятно е точно така, браво на автора.

  Толкова глупости се изприказваха по темата.

 13. 13 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 612 Неутрално

  "6. Има само един компонент, който дърпа цените нагоре, и това са мрежовите такси, т.е. таксите за ползване на кабелите високо, ниско и средно напрежение (ЕСО и ЕРП)"от какъв зор трябва да се повишават тия цени? да не са почнали да пренсят два пъти повече ток или пък са направили някакви турбо инвестиции?
  —цитат от коментар 9 на karatista


  Защото ЕРП-тата покриват загубите по трасетата с ток купуван на свободния пазар.

 14. 14 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Звучи оптимистично, но някои детайли ми се губят. Ако ТЕЦовете заработят на пълна мощност както предлага автора, няма ли да трябва да се ползват по-големи квоти? Ако това е така, значи няма да се генерира толкова голяма печалба от продажбата ба квоти? Може би пропускам нещо.
  —цитат от коментар 10 на Oleg Iliev


  Тецовете няма да получат безплатно квотите. Ще си ги купят.

 15. 15 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 426 Неутрално

  " Ако НЕК бяха умни, щяха да натоварят докрай американските централи, да купуват на цена от 260-300 лева на мегават и да продават на пазара на двойно по-висока цена, реализирайки огромна печалба по дългосрочните договори."

  Абсолютно прав е но защо само американските централи? Всички в това число МВЕЦ, ВЯЕЦ, ФЕЦ които имат преференциални цени и дългосрочни договори с НЕК (държавата) не трябва да продават на борсата.

 16. 16 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Докато държавата има монопол над тока и газта, все ще е така и все ще разиграват хората с техните циркове! При монополите не може да се търси икономическа логика - там има само циркова логика!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1871 Весело

  До коментар [#7] от "samoedin":

  Просто лилавитета е в перманентно голямо междучасие и много си пада да приема сънищата си за действителност, но както съм им казвал много пъти - НЕ СТАВА ТАКА, МОМЧЕТА!!!

 18. 18 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivo":

  "Докато държавата има монопол над тока и газта, все ще е така и все ще разиграват хората с техните циркове!"

  Напротив, енергетиката не е място да си играем на борси и трябва да се управлява от държавата. Цените трябва да се регулират в някакъв диапазон, защото в противен случай става страшно за всички. Не за друго ами борсата си е чист комар и спекула.

  Защо борсата е комар? Ами защото участниците (фирмите и хората) когато печелят, печелят малко и рядко, но когато губят, губят много и дълго време. Помниш ли когато цените на борсите на ток и газ бяха малко по-ниски? Тогава всички се залетяха натам, а сега...газ за $1500/м3 и ток за 73 ст/КВтч (днешната цена). Това го направиха и държави, и фирми. Кой инвеститор и собственик на фирма предпочита такива флуктуации? Никой, ако ще да е собственик гараж-бакалия.

 19. 19 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#9] от "karatista":

  ами питай ЧЕЗ, която буквално всеки месец реве, че й е нужно повишение, иначе настъпвал краят на света

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 20. 20 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Звучи оптимистично, но някои детайли ми се губят. Ако ТЕЦовете заработят на пълна мощност както предлага автора, няма ли да трябва да се ползват по-големи квоти?
  Ако това е така, значи няма да се генерира толкова голяма печалба от продажбата ба квоти?
  Може би пропускам нещо.
  —цитат от коментар 10 на Oleg Iliev


  Пропускаш много неща..
  Квотите в момента са ей тукана:

  https://ember-climate.org/data/carbon-price-viewer/

  Но при 330 евро цена на ток - в Германия например , лигнитните централи са най на сметка ..
  Ей за септември, Германия:

  Инсталираната мощност от всякакви типове централи вече надхвърлят 221 GW. Цели 120 GW или 55% от тях са слънчеви и вятърни. Ядрените централи са останали само 8 GW, a лигнитните ТЕЦ – 20 GW.
  Нетното производство на електроенергия от различните типове централи. Слънцето и вятърът заедно са произвели само 24.7% от тока.
  Почти всяка вечер по залез общият им товар рязко спада под 3 GW, a в отделни вечери – и под 1 GW.
  Ядрените централи са произвели повече ток от 63 GW вятърни и почти колкото 57 GW слънчеви. Работили са почти на 100% натоварване – общо 6 централи, които носят по-малко от 3.7% от инсталираната мощност на страната, са произвели 14.6% от тока.
  По-интересното е, че в това време и лигнитните централи работят изключително интензивно, въпреки че са с най-голям въглероден интензитет и плащат най-много за въглерoдни квоти на единица енергия. Те имат общо 28 блока, представляват 9% от мощността, но дават 23.3% от всичкия ток през септември. 18 от лигнитните блокове работят с над 75% от капацитета си. Въпреки че Германия разполага с много повече централи на газ, черни въглища и нафта (общо 58 GW), последните произвеждат общо толкова енергия, колкото лигнитните.

  В горното няма нищо учудващо – цените на въглеродните квоти може да са рекордни, но тези на природния газ и черните въглища (които Германия внася основно от страни като Колумбия, Русия и Австралия) са умопомрачителни. Съответно, тези централи работят минимално.

 21. 21 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Докато държавата има монопол над тока и газта, все ще е така и все ще разиграват хората с техните циркове!
  При монополите не може да се търси икономическа логика - там има само циркова логика!
  —цитат от коментар 16 на ivo


  За това и ЕС иска ПЪЛНА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ..

  Невидимата ръка на пазара .. борсови цени за газта, а не дългосрочни договори!
  Това е бъдещето!

  Няма КЕВЕР, няма НЕК - всичко се решава на конкуренция, потребителят избира различни доставчици, те купуват свободно на борсата ..

  А ако не им отърва - не купуват!
  И България от 11 май е част от европейския енергиен пазар!

  След изпълнението на проекта за обединение през границите на Италия – Italian Borders Working Table (IBWT) с Мултирегионалното обединение Multi Regional Coupling (MRC) през февруари 2015 г., започна работата по свързването на България към единния европейски пазар на електроенергия „Ден напред“.

  „Най-значимото обединение в сектора на енергетиката на ЕС се очаква да бъде напълно завършено до края на годината..

  Обединението на пазара между България и Гърция стартира като част от проекта IBWT с официалното решение от 1 март 2020 г.

  БНЕБ и Електроенергийният системен оператор (EСO) вече работят, в пълно съответствие с MRC процедурите и с използване на активите за ценово свързване на региони Price Coupling of Regions (PCR) от януари 2016 г. За БНЕБ, ЕСО, местните производители, потребители и търговци, този проект представлява първата възможност за присъединяване към единния пазар на ЕС в рамките на „Ден напред“ и начин да се възползват от предимствата, които интеграцията на пазарите на електроенергия в ЕС цели и предлага като модел.

  В този контекст очакваното разширяване на единния европейски пазар „Ден напред“ е насрочено за 11 май 2021 г. (с първи ден на доставка 12 май) при положително потвърждение след приключване на всички тестове и съответните одобрения от българския и гръцкия регулатори.

  БНЕБ е пълноправен член на обединението на всички европейски борси – MRC (Multi Regional Coupling), със сегашно име SDAC (Single Day Ahead Coupling), както и на SIDC (Single Intraday Coupling). Важни участници в тези организации са и преносните оператори. ЕСО също е сред членовете. Участието в тези обединения дава възможност от една страна, борсовите оператори да обединяват офертите, които електронните системи за търговия регистрират, а от друга, преносните оператори да предоставят данни за наличните нива на трансграничните права за пренос, или така наречените капацитети. В момента клиринговите цени и клиринговите обеми на БНЕБ се изчисляват заедно с останалите борси в Европа, но без да са осигурени въпросните данни за капацитетите.

  Пазарното обединение предоставя автоматичен достъп на българските участници до офертите на останалите пазарни участници в цяла Европа.

  Така ще е веч, стига Социализъм, стига командно-административен метод и "определяне" на цените от държавата..

  Либералният пазар идва и за индивидуалните консуматори ..

 22. 22 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  "6. Има само един компонент, който дърпа цените нагоре, и това са мрежовите такси, т.е. таксите за ползване на кабелите високо, ниско и средно напрежение (ЕСО и ЕРП)"от какъв зор трябва да се повишават тия цени?
  —цитат от коментар 9 на karatista


  Заради ВЕИ мрежата и управлението и стават по-сложни и по-големи..

  Обяснено за САЩ в кратко филмче, като за Каратисти..

  https://www.youtube.com/watch?v=s3ScJ_FwaZk

 23. 23 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#6] от "Гражданин":

  А русофилският ум всъщност е на този... индивид (за да не употребя правилния епитет по отношение на въпросния... индивид), който навря трите милиарда в "Турецкий пАток". Индивидът се нарича Бойко Борисов, този, който облизваше обувките на другаря Путин и някои други... неща на Ердоган ефенди. Борисов, който сега се спотайва, заел позата на фикус в ъгъла на стаята.

 24. 24 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  "6. Има само един компонент, който дърпа цените нагоре, и това са мрежовите такси, т.е. таксите за ползване на кабелите високо, ниско и средно напрежение (ЕСО и ЕРП)"от какъв зор трябва да се повишават тия цени?
  —цитат от коментар 9 на karatista


  Всички помним твоите ценови прогнози, приятелю ..


  До коментар [#79] от "sim4o":
  да ти нарисувам ли две графики. цената на нефт, газ и въглища оттук до 2050, когато ще стане нула. единственият въпрос е колко стръмно ще стане това. ....
  —цитат от коментар 82 на karatista


  И всички чакаме 2050, когато въглища, енергия, газ и петрол ще са ептен без пари!

  Човешкият живот - тогава ще е непрестанен възход..


  Без нефт!

  . Без газ!

  . . Без Господар!

  Септември - ще бъде май!
  Октомври - ще бъде май!
  Ноември - ще бъде май!


  А вие приятели, вярвате ли на Каратиста, с теа негови научни анализи, как всичко ще е безплатно и енергията ще ни залива?

 25. 25 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Приведени са логични доводи в тази статия.
  Не е зле новото правителство да се вслушва повече в подобни мнения.

 26. 26 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Погледнете цената на биткойна и ще видите на какво е способен свободният пазар. Това ли искате наистина?

 27. 27 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2660 Весело

  Реално в момента токът за домакинствата трябва леко да поевтинее
  **************************************************

  Ооооооооооооо и този ли, с гумената глава........

  Мараба, С-ДС доносници!
 28. 28 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2660 Весело

  Докато държавата има монопол над тока и газта, все ще е така и все ще разиграват хората с техните циркове! При монополите не може да се търси икономическа логика - там има само циркова логика!
  —цитат от коментар 16 на ivo


  Друже, ако сега всички отидат на борсата, цената на квтч още утре ще се позиционира някъде между 0,5 и 0,6 лв. И в следващите месеци само ще расте. Единственото нещо, което в момента сдържа цените за бита е наличната регулация.

  Мараба, С-ДС доносници!
 29. 29 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Абсурдни разсъждения. За бизнеса тока да е 5-10 пъти по-скъп от този за гражданите - и от 100 кладенеца вода да донесе автора, пак няма логика.

  Почвам да давам надомна работа.

  Колкото до дългосрочните договори за доставки на ниски цени - не вярвам да са останали много такива.

 30. 30 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Защо КЕВР иска да вдигне цените ли, ми вероятно вземат тлъсти подкупи за да го правят. Аз друга причина не мога да измисля, която да е реална. Някакси, даже никакси, не виждам варианта всички нетоплофицирани граждани да плащат, за да евтино на топлофицираните, не е демократично и правилно това, тия топлофицираните да не са нещо "по-равни", камто през соца другарите политбюровчици на висши длъжности. Уж бяхме равни, и сега пак на уж ли?

  мурзилка
 31. 31 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Защо КЕВР иска да вдигне цените ли, ми вероятно вземат тлъсти подкупи за да го правят. Аз друга причина не мога да измисля, която да е реална. Някакси, даже никакси, не виждам варианта всички нетоплофицирани граждани да плащат, за да евтино на топлофицираните, не е демократично и правилно това, тия топлофицираните да не са нещо "по-равни", камто през соца другарите политбюровчици на висши длъжности. Уж бяхме равни, и сега пак на уж ли?
  —цитат от коментар 30 на Маршалов
  Е то в момента е така..
  Всички плащат за парното на софиянците ..

 32. 32 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3119 Весело

  До коментар [#6] от "Гражданин":

  "Тези 4 милиарда сега мат'риала ще трябва да ги изгладува, щото турецки паток в близките 20 г няма да се изплати, ако се изплати изобщо някога."

  Ако Столтенберг санкционира Русия и с двата северни патоци, транзитните такси при още по-висока цена на газа изплащат "инвестицията" със сите кражби за една година. Даже ще дишаш "чист въздух" след като си умрял от студ и/или глад.
  Радвай се на Слънцето, Вятъра и Наводненията преди да са ти изключили интернета.

 33. 33 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3119 Весело

  До коментар [#3] от "benedict":

  "А защо изобщо трябва да се субсидира така или иначе твърде евтиното парно на най-богатия град в държавата?"

  За да дишаш "чист въздух", бе умнико! "Чистата енергия", работеща от "дъжд на вятър" те прави безсмъртен, ако и да убива зелените растения, не само с редукция на СО2, но и директно - отнема им площ за развитието.
  Ако Кирето спре парното, КОЙ ще пали печките с кюмюр в Министерския съвет и Народното събрание? Ще трябва освен синя, зелена зона ьа се обособи "черна зона" за зареждане на софиянци в центъра с гориво.

 34. 34 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#3] от "benedict":"А защо изобщо трябва да се субсидира така или иначе твърде евтиното парно на най-богатия град в държавата?"За да дишаш "чист въздух", бе умнико! "Чистата енергия", работеща от "дъжд на вятър" те прави безсмъртен, ако и да убива зелените растения, не само с редукция на СО2, но и директно - отнема им площ за развитието.Ако Кирето спре парното, КОЙ ще пали печките с кюмюр в Министерския съвет и Народното събрание? Ще трябва освен синя, зелена зона ьа се обособи "черна зона" за зареждане на софиянци в центъра с гориво.
  —цитат от коментар 33 на wanderer


  Пич, аз нямам парно, но нямам и печка на кюмюр. Как ли се отопплявам? Сигурно духам в шепи...

  То па не е лесно да си тъп.

  [quote#114:"trollhunter"]Айде да спрем да обиждаме нацистите на хитлер.[/quote]
 35. 35 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 824 Весело

  До коментар [#3] от "benedict":
  Защото работещите в София, той лош-лош град, ти дават пенсията и субсидират регионалните селски бюджети, господин Справедливост.
  Ако искаш може данъцети ад си остават в София, пък ти няма да "субсидираш" парното.
  Устройва ли те?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 36. 36 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3119 Весело

  До коментар [#34] от "pilgrim.epsylon":

  "То па не е лесно да си тъп."

  Не е лесно - как да се сетя, че умник като тебе гори литий в азотно-фосфорна атмосфера и сгуртта е готова батерия за Мъск.
  Бай дъ уей, духането в шепи също замърсява въздуха на Грета Тумберг, почти колкото отоплението с електричество, газ, нафта. Е, ако си в Сахара, може друг да ти духа.

 37. 37 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1249 Весело

  Абе, този Ангелов не беше ли суперДЕСЕН икономист?
  Ало?!
  Ангелов, а невидимата ръка на пазара?
  Баси как врътна резбата....
  Нали държавата беше лош стопанин и трябва да изчезне, как така ще печели двойно и то от АМЕРИКАНСКИТЕ централи? Абе ти май нещо и антиамериканец го докарваш?
  Бре да му се невиди и цивилизоваща роля на лицемерието!!!
  !

 38. 38 Профил на nqn07618061
  nqn07618061
  Рейтинг: 17 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivo":

  Къде пък видя монопол над тока!? Ако беше така щеше да е много лесно и като в соца- евтин ток за вътрешния пазар и пазарна цена- за износ.

 39. 39 Профил на nqn07618061
  nqn07618061
  Рейтинг: 17 Неутрално

  До коментар [#35] от "olexander":

  Така е защото 30 години държавата натиска бизнеса да отиде в София. Последните 2 години който имаше възможност май избяга от София, а?!

 40. 40 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3119 Весело

  До коментар [#37] от "AzDebil":

  "Абе, този Ангелов не беше ли суперДЕСЕН икономист?"
  Ало?!"

  Беше само старши икономист на фондация "Институт за пазарни изследвания". Ало, сега е в друга фондация ... с други дарители.... на грантове.

  "Ангелов, а невидимата ръка на пазара?
  Баси как врътна резбата...."

  И ти да видиш ръката на Сорос от първо лице, и ти ще врътниш резбата. Паундът направо се срина при помръдването на тази невидима ръка. А колко още невидими има!? Трябва да се пита Форбс колко "ръце" са заявили Форбс да ги остави невидими.
  Ей сега, една "видима ръка", опс може би три "видими ръце" не щат да се помръднат (и да напълнят газопроводите) и цената газа хвърчи нагоре.

 41. 41 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#4] от "today":

  батака е по скоро в главата ви ..ето , от обясненията на Г.Ангелов , нещата са си толкова прозрачни и ясни ... Та вземете малко си продухайте мисленето и разкарайте политическите опорки от главата

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 42. 42 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#7] от "samoedin":

  не е лесно да си десебар - всеки ден трябва да доказваш какъв простак си и дори в статия за лов на патици пак ще изрежеш нещо от рода - патици няма, защото 13 години оня от Банкя ги опраскваше с 200

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK