Заплахата Путин. България няма право на солови изпълнения

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (217)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 448 Неутрално

  "Украйна не е важна за Русия нито толкова като територия (Русия си има предостатъчно), нито като ресурси, нито дори като стратегически буфер"

  Слаб 2, седни си.

 2. 2
  МиГ-29
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 177 Неутрално

  Смилов, нали Вие като Матросов защитавахте главнокомандващия?

 4. 4 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 909 Неутрално

  марксистите решиха, че са силни и вече могат да казват те какво има право да прави България и какво не. Разбира се, защитават винаги чуждите интереси, но никога тези на България! СМРАД!

 5. 5 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5194 Неутрално

  Янев оставка!

 6. 6 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 782 Неутрално


  "Какви сметки си прави Путин"

  И какво си приказват другите за него:

  Приказка с въпрос за русофили или план за завладяването на Русия

  Всички знаем, че света се управлява от едно невидимо, тайно правителство, за което не сме много сигурни кои са и какви са. Някои ги имат за внимателно подбрани олигарси от различни страни. Като Сорос например, който е взел под крилото си и отговаря специално за България и Унгария. За други това са банкери-чифути, за трети са чифути-масони или Билдербергска група, за пети са илюминати, розенкройцери, има и такива, които ги смятат за извънземни. Не знам кои са прави, но тия дни имах пряка връзка с тях. Един верен другар от махалата ме запозна със секретаря на генерала от бившето съветско разузнаване Решетников, същия, при когото ходят да си хортуват Корни Лъжата и натовския генерал, .резидентът Румен Десиславин. Разговаряхме за разни неща, но след третата ракия, която го почерпих, разговорът стана задушевен и той ме открехна, че тяхното разузнаване се е сдобило със запис от заседание на това тайно правителство. На това заседание, състояло се предположително около 1998-99 г., в тайна явочна квартира на границата между Швейцария и Калифорния, са били обсъждани завладяването на Русия и плячкосването на нейните богатства. По-долу е неподправен препис на част от този запис, който аз реших да споделя с вас. Ето го:
  „Водещият заседанието: Господа, въпросите, които бяха повдигнати досега, се оказаха доста скучни и някак не в крак с днешното време. Предлагам да обсъдим нещо по-сочно и актуално – как да ударим и завладеем Русия. Стопанството ѝ е в криза, армията ѝ е деморализирана, генералите разпродават въоръжението за лична сметка, нейните военни предприятия са в разруха, единственият ѝ самолетоносач постоянно се поврежда и ремонтира, вместо ракети в готовност в шахтите – евтини мултфилмчета, съюзниците ѝ – Сирия, Венецуела, Сев. Корея. Нашият военен бюджет – почти трилион, техният – жалките $60 млрд. Едва ли ще дойде по-подходящ момент. Те, днес, просто нямат шансове, време е да сторим това, което не успяха Наполеон и Хитлер.
  Глас измежду заседаващите: Вие, навярно, се майтапите. От къв зор ни е да я завладяваме?
  Водещият: Е-e, … нима самата перспектива да поставите Империята на Злото на колене не ви възбужда? Пък дори само заради най-голямата територия в света, например?
  Същият глас: Русия, това е вечна замръзналост, която обхваща около 60% от територията ѝ, неудобна и с лоши или съвсем без пътища.(1) Площта на напояваните земи в Русия е едва 46 хил км². Това е по-малко, отколкото, да кажем, в Тайланд (49.9 хил км²). Или Бангладеш (47.3 хил км². Бангладеш, Карл!). Мексико има 63 хил км² напоявана земя, по-добре него да завладеем, поне ни е под носа. Пък ще спестим и от правенето на ограда.
  Водещият: Добре, де, ама в Русия има огромни залежи от нефт и газ, а те са ни жизнено необходими.
  Друг глас: Е и кво? За да ги завладеем, най-напред трябва да поемем всичките разходи по военната операция. След това ще трябва някак да устроим местното население. Колкото и да е то непретенциозно, това са си пак разходи. Подир туй ще трябва да докараме отнякъде свестни работници, защото местните не щат да работят дори за пари. Само насила, със зор и без ищах. Вносните работници обаче, струват скъпо като заплащане, а трябва и битово да ги устроим, при това не както са местните в бараки без канализация и топла вода или в панелки. След туй ще трябва да се хванем да осъвременим износените и остарели тръбопроводи, помпени станции, сондажи, инфраструктура. В резултат на всичко това, себестойността на и без това скъпия руски петрол нараства рязко и ще изяде евентуалната печалба. Башка, бъдещето пред изкопаемите горива не е привлекателно. Цените им падат, електромобилите постепенно навлизат, възобновяемите източници на енергия се развиват бързо и заемат все по-съществен дял в производството на електроенергия. В крайна сметка, ние ще понесем загуби. Финансови, а и, евентуално, имиджови.
  Трети глас: Хм … Добре, де, те имат не само нефт и газ. Казват, че цялата таблица на Менделеев се е струпала там. Няма ли начин как да сложим ръка на тез богатства и да се възползуваме?
  Четвърти глас: Трудно е да се прецени направо, но аз бих предложил да се споразумеем с тяхното правителство да ни продават нужното. Ако ги убедим, че ще пазаруваме на едро и за дълго, може да ги кандърдисаме да ни смъкнат цените под пазарната. За сметка на техния бюджет.
  Пети глас (възкликва): Верно, бе. Ще им пробутаме сериозни рушвети за да кандисат. Както германците в 17-та си напазаруваха Ленин за да извади Русия от войната. Доставиха им го заедно със свитата му направо в Петербург.
  Четвъртият глас: Напротив. Защо ние трябва да харчим за рушвети? Ще го направим за тяхна сметка. Ще ги насочим да строят колосални, безсмислени, ужасно скъпи, неоткупваеми проекти. Например, мост с капацитет 50,000 коли на ден до остров Руский (някой знае ли го къде е този остров?), където има по-малко от 5,500 жители (повече от $1 млрд), подводен тръбопровод до Германия (Северен поток – $26.5 млрд), зимна олимпиада (Сочи - $51 млрд), тръбопровод до Китай, на който самият Китай се назлъндисва (Сибирска сила - $60 млрд, други източници дават само $17 млрд), световно първенство (повече от $14 млрд, най-скъпото първенство досега, само стадиона в Петербург по някои данни – ₱47 млрд, което е повече от $700,000, стадионът в Калининград - $300,000 за 4 мача, наследен от отбор от трета дивизия с няколко хиляди поддръжници), подводен тръбопровод, който уж (уж, защото транзитът през Украйна ще остане) да заобиколи Украйна (Турски поток – $20 млрд), мост до Крим (€3 млрд), космодрум Восточной (досега $1.5 млрд усвоени от бюджета, а само $1 млрд вложени в строителство) и пр. По този начин, те ще крадат милиарди техни си пари, от техния народ. Понеже, по-голямата част, няма какво да ги правят там, а башка, че не мож ги опазят в Русия, те ще ги внасят в наште банки. Ще купуват имоти у нас, яхти, ще купуват акции от наши компании, дори цели компании ще купуват. Или футболни отбори. Всичко това ще са движещи сили за наште стопанства. С такава една схема хем имаме техните доставки, хем и парите се връщат у нас, хем и тяхното стопанство едвам ще крета и ще зависи от наште технологии и капитали.
  Петият глас (отново възкликва): Отлична идея. Хем ще разполагаме с всеки един техен мръсен долар, хем ще можем да ги държим на верижка, да не шават много. Дори, за всеки случай, може да вземем и заложници. Както, навремето, монголите са държали князете им изкъсо, като са взимали децата им за заложници.
  Четвъртият глас: Какво значи „можем”? Дайте направо да направим друго. Ще им дадем дългосрочни визи за пребиваване и учение и те сами ще дойдат у нас.(2)
  Водещият: Добре подредихте нещата, ама тая сметка, дет я правите няма да стане, защото е сметка без кръчмар. Кой нормален човек ще го търпи това, пък бил той и руснак. Та нали в момента, в който разберат, че продават невъзобновяемите им ресурси неизгодно, че им крадат милиарди, ако ли не трилиони техни пари и на всичко отгоре ги изнасят в чужбина, те ще се разбунтуват. Ще се разбунтуват и то страшно не, ами и нас ще ни вдигнат на „ура”, защо сме се спогодили с бандитите им. Нали все за „върховенство на закона” говорим, кое е тук законното?
  Четвъртият глас: Разбира се, че е така, дума да няма. Затуй най-напред ще трябва да ги омаем. Трябва да вземем под контрол медиите им, да ги облъчим с пропаганда, която ни отърва, след туй да „пленим” съдебната им система и чак след като и това престане да дава ефект ще се наложи да се употреби сила за да удържим юздата.
  Водещият: Е, значи все пак ще се наложи да се въведат за наша сметка поне триста хиляди главореза за да ги усмирят? Което отново ни връща в началото на разговора. Отново ни връща към окупация за наша сметка.
  Четвъртият глас: Чакай, бе човек, защо за наша сметка? Какво ни пречи да кандърдисаме, срещу заплащане, част от руснаците да почнат да бият, да арестуват и да държат в страх останалите руснаци? При това да го правят за сметка на парите от данъците на битите и арестуваните?
  Водещият: Ти ме разсмиваш с наивността си. Та това си е гражданска война. Няма как да стане, хората, макар и руснаци, не са глупаци.
  Четвъртият глас: Така казано, наистина няма да стане. Но с малко изобретателност и малко предварителна подготовка … например, като ги обработим и им внушим, че ние финансираме опозицията им, която иска Русия отново да се разпадне. Някой трябва да ги защити от тази опасност, ще създадем, нека патриотично я назовем, Руска гвардия или Русгвардия, която ще бди над матушката им. Как ви изглежда?
  Водещият: Наивно. И пак опираме до плащане. Колко ще трябва да платим на опозицията?
  Четвъртият глас: Нищо няма да им плащаме. Ние не искаме те да печелят избори и да идват на власт. Ако те дойдат на власт, цялата тази схема се разпада. Ние нямаме интерес друг да идва на власт в Русия.
  Съвсем нов глас: Това е ясно, но мен друго ме безпокои. Как ще реагира Китай на всичко това да го извъртим под носа му?
  Четвъртият глас: Ами ще трябва и тях да ги включим. Ще търсим да се спогодим. Примерно, за нас това, което е под земята, за тях всичко над земята. Реки, води, гори, територия. Същата схема – оставяш губернатора да краде на воля, а ти изнасяш милиони кубици дървесина. Или източваш Байкал, както източиха Арал. А ако нещо се размирише, плащаш на губернатора някоя рубла отгоре, той организира един скромен горски пожар и … никой не знае колко е изсечено, колко е изнесено на Изток, колко е откраднато.
  Намесва се отново третият глас: Както казват хората, „Когат сечеш дърво, трески летят.”
  Новият глас, скептично: Да, всичко е ясно. Само че, за да се изпълни практически всичката тая фантасмагория има едно почти неизпълнимо изискване. Ние трябва да намерим и да поставим начело на държавата им някой безсъвестен, достатъчно корумпиран и достатъчно мразещ тази страна. Някой, който на съвсем естествения въпрос, „А какво ще стане с Русия?”, да може като Ленин навремето да заяви на секретаря си Бонч-Бруевич: „Русия ли? Аз плюя на Русия, защото съм болшевик.” Де да го дирим такъв?
  Четвъртият глас: Господа! Струва ми, че аз имам нещо предвид …”

  Тук обаче, в записа се чува някакво пращене и след едно „клик”, той прекъсва.

  ПП. Аз обаче, имам един въпрос, бих искал да ви попитам вие какво мислите? Тези ненаситни изедници-конспиратори, дали, аджеба, са намерили подходящия човек? И въобще – доколко изобщо това е възможно в действителност?

  16 авг 2019

  Аз не зареждам в Лукойл.
 7. 7 Профил на МиГ-29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на 44bond_street
  44bond_street
  Рейтинг: 99 Неутрално

  Неутралитет, разбира се. Войнолюбците и престараващите се в България винаги са причинявали трагикомедии.

 9. 9 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Който му се воюва да хваща пушката и да тръгва към Украйна.

 10. 10 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  Кога зелените ще излезнат с категорична позиция за радиоактиванта пепел в която иска да ни превърне Путин. Загриженоста на зелените свършва там където свършва либерализма.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3229 Неутрално

  " такъв проблем може да се яви" - все едно сега ГО няма?! Нима Путин разделя Източните периферии на ЕС или вманиачените от Брюксел? Нима НИЕ не се отделяме сами, я от Румъния, я от Западните балкани или при т.н. бустеризация? Естествено е Русия да пази границите си, а не НАТО да "помага", като полага с "обучаващи сътрудници" поне препятствия пред границите и. Колкото и да не са солови изпълненията на НАТО с "ученията" в Черно море, толкова са и дразнещи. България, в лицето на СтЯ показва позиция не само от опит, не само заради много по-доброто познаване на обстановката, но и заради възможното решение да се спре меренето на кой е по-по-най и то съвсем близо до нас. Всякакви анализатори се мъчат да оправдаят САЩ за безсмислените им, поредни, опити за господство, но светът и всички в него отдавна са наясно какво е демокрация, права и справедливост. Украйна е потърпевша не само заради анексирането на Крим, но и заради ухажването и сега, за уж добро решение на конфликта. България трябва да е не само соло в тази "игра", но и дори не трябва да не пише резултата.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 537 Неутрално

  За първи път Путин постави този проблем в центъра на политиката в речта си на Мюнхенската конференция за сигурност през 2007 г. „Имаме право да попитаме срещу кого е насочено разширяването на НАТО? И какво стана с уверенията на Запада, които бяха дадени след доброволното разпускане на Варшавския договор? Иска ми се да цитирам речта на генералния секретар на НАТО Манфред Вьорнер от 17 май 1990: „Самият факт, че сме готови да не разполагаме НАТО извън територията на Германия, дава на Съветския съюз твърди гаранции за сигурност”. Къде са тези гаранции сега?”

  от архивите

  На 9 февруари 1990 г. държавният секретар Джеймс Бейкър в 16:31 часа по време на разговора си с Михаил Горбачов в Кремъл казва: „Ако запазим присъствието си в Германия като част от НАТО, то няма да има никакво разширение на юрисдикцията и силите на НАТО нито на инч на изток”.

 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Не е лесно да си умно-красив в днешно време :)

  Все не можеш да се доредиш до властта. Все да избираш уж по-малкото зло, а накрая то да се оказва най-голямото зло и всеки път да влизаш в ролята на полезен идиот. :)

  Хич не им е лесно, даже жал ми става за тях. :)

 14. 14 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Избрахте Кирил и Асен .
  Получихте Радев и Янев.
  Ако сте искали да не воювате питайте ББ , как ги вършеше тия работи да има туризъм по Черно море .

  Путин че е луд , луд е . Ама има и много луди около него .
  Палачинката се обърна . Нищо няма да откъсне Путин . Върхушката гледа да отърве кожата от малоумното управление на Русия чрез външна пшолитика . .
  На тия наште , хич да не им идева на ум да допускат обръщане на палачинката. България се слави че винаги си спазва подписаните договори .
  Някой ако има лично мнение да си го споделя у дома .

 15. 15 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 784 Неутрално

  "Но пък калкулацията на Путин е, че Западът няма да рискува ядрена ескалация заради Украйна, "

  За никоя страна освен ако не е ядрена сила няма да се стигне то ТЯ война, защото всеки знае, че това е краят, а за Украйни им дреме на шнорхела на западняците.

  "Русия, разбира се, не може икономически да си позволи продължителен конфликт със Запада. " ама верно ли, ако сега се стигне до война врътване на кранчето нЕма газ и правителствата в Германия, Дания и т.н. сами ще паднат, то на това и разчита полуръста в Москва.


  Същата дивотия за обща енергийна политика - те сега едните закриват блокова, а другите отварят и всичките внасят масово газ от Русия...


  Обрато в 1и клас другарю Смилов, правехте впечатление на интелигнетен мъж.

  С Путин се прговаря, без ястеребски истории ала Столтенберг и Пасио (тези двамата коато токова искат войски да се запишат за парашутисти да са на първа лин ия срещу руснаците....ууупс май не са ходили в армията и знаят какво е разрив на режък снаряд на стотина метра от теб), взимни отступки, гаранции там Восток дело тонкое и он сам ще клекне, хич не му се воюва.


  Другото за рсурсите го прпускам че е такава глупост, че няма накъде.

 16. 16 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2706 Неутрално

  Смилов настоява да се хвърлим на амбразурата. Ми прав му път. Да нарамва патлака и да тръгва. Скоро и танк ще му дакарат. Ще го изпратим с почести и с духовата музика.

  Judjuk
 17. 17 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Хубаво е овреме да си заплюем по-хубава зона на отговорност в Москва.

 18. 18 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2758 Любопитно

  Традиционните "Смилови" нищо неказваници. Той може да не помни какви "договорености" имаше между СССР/Русия (Шеварнадзе - Бйкър) , всеки има възможност да ги прочете ... Американските ракетите в Румъния са за да пазят ЗАПАДНА ЕВРОПА от Иранските ракети !!? По време на Елцин американските експерти спокойно се разхождаха по "ядрените обекти" на Русия. С много пари и оръжия предизвикваха етнически сблъсъци в Кавказ. Кого заблуждаваме ? Проблемът въобще не е само Украйна !!
  Това не е поредната караница , а геополитически РАЗЛОМ . Русия и Китай всеки ден потвърждават подкрепата един за друг . Къде се пъхаме в краката на големите ?? България не е участвала във действия срещу СССР по времето на втората световна война. Сега двадесет ПРО АМЕРИКАНСКИ ЕКСПЕРТА (свръх представени в медии и власт ) искат да имаме поведение тип ПОЛША . Нищо няма да се случи с 500 войника на НАТО , любопитно ми е от коя държава ще са ? Не виждам европейска държава да гласува да праща войници срещу Русия . Тогава остават САЩ, Англия ,Турция ,Албания !! Та тази армия е за НИЩО . Българската държава става заложник на тези 1000 войника. И само господ може да знае къде ще се окажем в новата реалност ??? Руска сфера на влияние ; Американска сфера на влияние ; Турска сфера на влияние ...или нещо друго !?? Досега винаги губехме войните но .....оставахме с държава , сега може да загубим държавата !!

 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Смилов, нали Вие като Матросов защитавахте главнокомандващия?
  —цитат от коментар 3 на qid44693832


  Обещанията трябва да се изпълняват през втория мандат , когато и БСП влезе във властта а народът подкрепя "своя" президент Румен Радев :


  Разговорът между разузнавача и лидерът на социалистите се е състоял през 2016г. преди президентските избори у нас. Той коментира още и че изборът на Румен Радев за президент бил знак, че в България е дошло време за смяна на елита и намеква, че самият български президент би желал България да излезе от НАТ


  Ген. – лейтенант Леонид Решетников – бивш служител на разузнаването на СССР:

  „Не отдавна ми се отдаде възможност да разговарям с лидера на Социалистическата партия на България. Тогава тя ми каза, че ще ще издигнат кандидатурата на генерал Радев. Попитах я какви лозунги ще издигнат, сред тях ще има ли такъв, че България трябва да стане неутрална, самостоятелна страна? Тя ми каза – „още е рано“. Така или иначе победата на Радев е знак, че в България е дошло време за смяна на елита. Разговорът се проведе през лятото на 2016г."

 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2706 Неутрално

  Не му е Путин проблема на Смилов. Страх го е от тъмното.

  Judjuk
 21. 21 Профил на hdz24646672
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#19] от "doroteus":

  Ето линк :/www.tvevropa.com/2019/04/reshetnikov-v-intervyu-prez-2016g-ninova-ne-izklyuchi-vazmozhnostta-balgariya-da-se-razgranichi-ot-nato/
  Предстои изпълнение на обещанията към Кремъл !

 23. 23 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  "Затова действията на Янев бяха сериозна политическа грешка."

  Не е. Аз за Украина няма да си прливам кръвта. Вие ако искате - запишете се доброволци.
  Но на България не й трябва да става цел на руските ракети. С нашето и без това смешно ПВО.

  В Русия съм! В Русия съм!
 24. 24 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  „Русия ни заби нож:

  Кирил и Методий нямат нищо общо с България, а Москва е третият Рим
  Русия ни заби публично нож в гърба с документалния филм „Една вяра, един език“. В него се твърди, че Македония е родината на славянската азбука. Премиерата е в Скопие, а организатор е руското посолство в Северна Македония. Братята Кирил и Методий нямат нищо общо с България и въобще страната ни не фигурира като книжовен и православен център на Балканите по онова време.“, 23.12.2021 г. /frognews.bg/novini/rusiia-zabi-noj-kiril-metodii-niamat-nishto-obshto-balgariia-moskva-tretiiat-rim.html

  Путин:
  „Днес и в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас направо от македонската земя“, 24.05.2017 г.

 25. 25 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Само Русия може да осигури на Българския елит сладко съществуване.

 26. 26 Профил на hdz24646672
  hdz24646672
  Рейтинг: 14 Неутрално

  "Ако в резултат на евентуална агресия ЕС се сдобие с енергиен съюз, при който всички страни заедно договарят доставки на газ и суровини от Русия, Путиновият гамбит ще се окаже неуспешен."

  И ако това значи по-високи цени на газта за нас, пак ли требва да участваме? Да се жертваме за "общото благо", плащайки тройно?

 27. 27 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  " ядрената програма на Иран напредва и е вероятно да се развие отвъд критичната точка. Това би предизвикало действия от страна на Израел и съюзниците му"
  И защо САЩ и Израел могат да имат ядрено оръжие, а Иран да няма?
  И защо Израел исъюзниците му да имат право на превантивен удар, а Русия да няма?

  В Русия съм! В Русия съм!
 28. 28 Профил на hdz24646672
  hdz24646672
  Рейтинг: 14 Неутрално

  "България най-после трябва да пристъпи към реална диверсификация в енергетиката си и да прекъсне почти пълната зависимост от Русия."

  Разбирай, да минем от евтина атомна енергия към скъпа ВЕИ.

 29. 29 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2834 Любопитно

  "2022 година ще започне с изключително високо международно напрежение в близост до българските граници, създадено и поддържано най-вече от Владимир Путин."

  Смилов, откога северната и източна граница на Украйна са близо до нашите граници? Ти имаш ли си представа от география или важното да се пише на ангро против Русия и каква страшна заплаха за България е?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 30 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  оенный эксперт Крис Осборн напомнил о военно-морском аспекте войны в Черноморском регионе в случае развития конфликта на Украине и пригрозил возможностью войны на два фронта. Об этом пишет американский журнал National Interest.

  По словам Осборна, армия НАТО обладает достаточным количеством сухопутных, воздушных и морских сил для того, чтобы поддержать Украину не только в защите ее границ, но и для организации десантной операции и ракетных ударов со стороны Черноморского побережья. Автор считает, что война на два фронта серьезно ослабит наступательный потенциал российских войск.

  https://lenta.ru/news/2021/12/24/black_sea_war/

  Сам съм, други няма...
 31. 31 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 279 Неутрално

  на България с любов от Джуджето Кремалско:

  Русия ни заби публично нож в гърба с документалния филм „Една вяра, един език“. В него се твърди, че Македония е родината на славянската азбука. Премиерата е в Скопие, а организатор е руското посолство в Северна Македония. Братята Кирил и Методий нямат нищо общо с България и въобще страната ни не фигурира като книжовен и православен център на Балканите по онова време.

 32. 32 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#23] от "Веселин Дечев":
  "Не е. Аз за Украина няма да си прливам кръвта. Вие ако искате - запишете се доброволци."

  Ако някой зъл и въоръжен до заби агресор ни нападне, то и хората от другите държави ще заявят:
  "Аз за България няма да си проливам кръвта. Вие ако искате - запишете се доброволци."

 33. 33 Профил на hdz24646672
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  България изтрита от картата на писмеността.

  Руски документален филм нарича Македония "" родина на кирилицата" и зове за единно славянство под крилото на Москва......................
  https://www.ploshtadslaveikov.com/balgariya-iztrita-ot-kartata-na-pismenostta/

 35. 35 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  Целите на Путин са ясни. Щом не може да направи Русия богата като европейските държави, може да направи европейските държави бедни като русия. Това е по-лесно, а и мужикът също ще го приеме. През това време зомбоящика ще втълпява на мужиците, че Колективният Запад иска да унищожи "хароший руский мир".

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  Хареса ми едно заглавие от Коммерсант за вчерашната среща:
  "Русия е голяма, но няма за какво да се разкаже
  Журналистите не попитаха и не научиха нищо ново от президента"
  https://www.kommersant.ru/doc/5143341?from=glavnoe_3

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 37. 37 Профил на Преброяваме Педалите
  Преброяваме Педалите
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  Заплахата Путин. България няма право на солови изпълнения

  Късно е либе за китка

  Да беше мислил когато пишеше за тея дето сега слугуват на Радев и Корнелия

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . . . . . . . . .... 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. ......................................................................... 20-03-22 - Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван.............................. 21-03-23 - Кирил Петков: За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да не направи досъдебно производство заради изнесеното от Васил Божков...........................................................
 38. 38 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  До коментар [#19] от "doroteus":Ето линк :/www.tvevropa.com/2019/04/reshetnikov-v-intervyu-prez-2016g-ninova-ne-izklyuchi-vazmozhnostta-balgariya-da-se-razgranichi-ot-nato/Предстои изпълнение на обещанията към Кремъл !
  —цитат от коментар 22 на doroteus


  Нас българите никой не ни е питал искаме ли в НАТО. Както сме влезли, така и можем да излезем за една нощ!

  В Русия съм! В Русия съм!
 39. 39 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 683 Неутрално

  чета:
  "и у нас изглежда някои хора си носят сърповете и чуковете в сърцата."

  и си викам - а какво да кажем за Австрия, която има сърп и чук в герба си?
  ;)


  извън майтапа:
  "действията на Янев бяха сериозна политическа грешка"

  не, не мисля, че са грешка
  премерен ход са
  за такива неща обикновено яневци изхвърчат от постовете си
  а при определени обстоятелства отиват за 15 минути пред военно-полеви съд, а после се озовават пред наказателното отделение
  (през американската гражданска война на наказателните отделения друг им е зареждал пушките, казвали са им, че един от патроните е кьорфишек, та всеки да си мисли, че нему се е паднал)


  чета: "Путиновото поведение е безспорно опортюнистично и хазартно, но това не означава, че зад него не стои дългосрочен план. "

  вярно е
  даже е очевидно
  и понеже знае що за властници са нашенските, България е на прицел като "най-слабо звено"
  (някой вчера питаше "за поне една причина Путин да ни заплашва". Ами ето я причината - ние сме слабото място и на ЕС, и на НАТО. Нищо лично. Просто стратегическа целесъобразност. Ако можеше, би разръчкал и гражданска война у нас, ама, за щастие (каква ирония!) сме страхливи, мързеливи, одъртели... и вече много равнодушни към "голи идеи", а за меркантилно "мотивиране" да се захванем с братоубийства Путин няма достатъчно средства да надплати срещу конкурентите)


  чета: "Консолидацията на ЕС е особено важна в енергийната сфера"

  това да не би да е първото пропукващо съмнение в "зелената сделка"?
  а дано...
  ама... кой знае
  нататъшните писания в статията по-скоро говорят, че не, не е
  следователно ЕС си остава лесна за натиск и газово изнудване от Путин

  чета: "И накрая, България трябва да се стреми да консолидира ЕС и региона на Балканите, а не да става генератор на раздори"

  а така! дойдохме си на думата
  от нас се иска да се примирим с нахалството на Скопие
  т.е. България не просто остава слабо звено, а става ОЩЕ ПО-СЛАБО, защото нито НАТО, нито ЕС застават на наша страна
  тогава - какво ни пука дали Путин няма да успее!?

  благодаря, Дойче Велле, че ни информирахте предварително, че съюзниците, за които бая жертви направихме по много линии (вкл енергетика) ще ни зарежат
  и нас, и Украйна

  ами сега?
  международната ситуация стана като вътрешната
  имаме гадината Путин и подличките западни "приятели"
  пак "избор на по-малкото зло"?


  за протокола: за себе си съм наясно какъв е моят избор

  а вашият, господа, какъв е?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 40. 40 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  „Русия ни заби нож: Кирил и Методий нямат нищо общо с България
  —цитат от коментар 24 на Боян Баянов


  И кое не е така?
  Те не са българи, а византийци от славянски произход. И никога не са стъпвали в България.
  Това правят техните ученици.

  В Русия съм! В Русия съм!
 41. 41 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  „Русия ни заби нож: Кирил и Методий нямат нищо общо с България
  —цитат от коментар 24 на Боян Баянов


  И кое не е така?
  Те не са българи, а византийци от славянски произход. И никога не са стъпвали в България.
  Това правят техните ученици.

  В Русия съм! В Русия съм!
 42. 42 Профил на praseta_mezeta
  praseta_mezeta
  Рейтинг: 451 Неутрално


  Смилов що ни бута да ставаме пушечно месо на американците срещу Русия ???
  Какво и от кой печели той?
  Българите ясно, само губим, и затова евала за смелата позиция на генерал Янев , който каза в прав текст, че война на България срещу руснаците не и трябва.
  Кофтито е коментара на Киро на следващия ден, който ясно показа на кой служи, и това не е българския народ......

 43. 43 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  "Ако някой зъл и въоръжен до заби агресор ни нападне, то и хората от другите държави ще заявят:"Аз за България няма да си проливам кръвта. Вие ако искате - запишете се доброволци."
  —цитат от коментар 32 на Боян Баянов


  Ами тъй е! Затова да си опичаме акъла овреме!

  В Русия съм! В Русия съм!
 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#5] от "Галя Станчева":

  а защо не https://www.youtube.com/watch?v=f-w-C-GLBxo ?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 45. 45 Профил на hdz24646672
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#41] от "Веселин Дечев":

  „Позицията на Москва:

  Кирилското писмо обединява руския и македонския език,
  Поздравяваме братския македонски народ с държавния празник - Деня на Свети Климент Охридски, големият просветител, първият славянски епископ, един от основоположниците на кирилското писмо, което обединява съвременния руски и съвременния македонски език!"
  Това се посочва в официално изявление на руското посолство в Северна Македония, публикувано във фейсбук страницата на дипломатическата мисия.
  По повод празника руският посланик Сергей Баздникин е положил венец пред паметника на Св. Климент Охридски в Народната университетска библиотека в Скопие.
  08.12.2021 г. offnews.bg/sviat/pozitciata-na-moskva-kirilskoto-pismo-obediniava-ruskia-i-makedonskia-766402.html

  „На братскиот македонски народ му го честитаме државниот празник - Денот на Свети Климент Охридски, големиот просветител, првиот словенски епископ, еден од основоположниците на кирилското писмо кое ги поврзува современите руски и македонски јазици!“

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6954 Неутрално

  До коментар [#8] от "44bond_street":

  Какъв неутралитет, ние сме член на военен блок. И кога, в нашата история, ние сме били неутрални. Толкова години, като член на Варшавския договор правехме , каквото ни кажат руснаците. Сега ще се правим на независими.

 48. 48 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#39] от "Николай Теллалов":

  ще си позволя пак да подчертая:
  "И накрая, България трябва да се стреми да консолидира ЕС и региона на Балканите, а не да става генератор на раздори"

  а така! дойдохме си на думата
  от нас се иска да се примирим с нахалството на Скопие
  т.е. България не просто остава слабо звено, а става ОЩЕ ПО-СЛАБО, защото нито НАТО, нито ЕС застават на наша страна
  тогава - какво ни пука дали Путин няма да успее!?

  благодаря, Дойче Велле, че ни информирахте предварително, че съюзниците, за които бая жертви направихме по много линии (вкл енергетика) ще ни зарежат
  и нас, и Украйна

  ами сега?
  международната ситуация стана като вътрешната
  имаме гадината Путин и подличките западни "приятели"
  пак "избор на по-малкото зло"?


  за протокола: за себе си съм наясно какъв е моят избор

  а вашият, господа, какъв е?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 49. 49 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Трябва да си държим на позицията. От Средновековието си платим поради непостоянна външна политика . Коалиране на Русия и Китай с Иран ги прави врагове на Израел и никакъв шанс за победа. Ако си държим на позицията скоро волжките българи ще са свободни

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 50. 50 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  До коментар [#8] от "44bond_street":Какъв неутралитет, ние сме член на военен блок. И кога, в нашата история, ние сме били неутрални. Толкова години, като член на Варшавския договор правехме , каквото ни кажат руснаците. Сега ще се правим на независими.
  —цитат от коментар 47 на Роси


  Записвай се доброволец!
  Аз за НАТО не съм гласувал!

  В Русия съм! В Русия съм!
 51. 51 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 850 Неутрално

  🇬🇧🇺🇲🇪🇺🇮🇱🇺🇦

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 52. 52 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци и БКП
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци и БКП
  Рейтинг: 656 Неутрално

  И да не забравяме - ПУтлер окупира Крим, защото украинците не искаха повече да търпят корумпираното, про-рашистко правителство.
  Искат да бъдат част от ЕС, не домейн на азиатската му сатрапия.

  Путлер е АГРЕСОР, обвиняващ жертвата си, че се е защитавала.
  Путлер е като изнасилвач, който обвинява жертвата си, че "сама си го търси", понеже не го "харесва".
  И никакви "доводи" не могат да променят този факт.
  Разпада на СеСеСеРе бил са Путлер "трагедия" . А
  Ква трагедия, като всички които можаха избягаха от захвата на Раззия, като от чумави?
  Ква трягедия?!
  В Казакстан дори смениха азбуката - толков за "руския свят"

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 53. 53 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1658 Весело

  От тази гледна точка Украйна не е важна за Русия нито толкова като територия (Русия си има предостатъчно), нито като ресурси, нито дори като стратегически буфер.
  **********************************************

  Хахахахаххххххаххххххххххххххх!

  Мараба, С-ДС доносници!
 54. 54 Профил на Беверен Кзлбаткоф
  Беверен Кзлбаткоф
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво!Много точен и изчерпателен коментар.

 55. 55 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Вчера Путин. ясно е казал, че разглежда Румъния и Полша като мишени, заради чуждите (американски) бази там. Мен не ме интересува особено тяхното и на Украина благополучие, но в никакъв случай не искам да съм мишена на някого. Дори и на демократичните дружки.

 56. 56 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Путинова Русия цели фрагментирането на ЕС чрез отцепване на източната му периферия. .....по реално е да се напише, че проекта Триморие цели фрагментирането на ЕС ...... това са фактите мисля...

 57. 57 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Нека да поставим Въпроса на РЕФЕРЕНДУМ.Нека видим какво мисли НАРОДА.
  —цитат от коментар 2 на МиГ-29


  Проблемът е, че ако оставим народът ни да мисли, ще отворим широко вратата и ще дадем повод, Русия да действа на наша територия.

 58. 58 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 563 Весело

  2022 година ще започне с изключително високо международно напрежение в близост до българските граници........тая "в близост" колкото и до Германия горе долу.....

 59. 59 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 563 Неутрално

  И какво пишат по темата американските Другари: „Нямаме начин да отстъпим повече“, казва Путин, докато НАТО ескалира военното натрупване по границите на Русия ......... на американските Другари мисля повече трябва да им се вярва нали? https://www.wsws.org/en/articles/2021/12/24/russ-d24.html

 60. 60 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Аз за НАТО не съм гласувал!
  —цитат от коментар 50 на Веселин Дечев


  Ти не си гласувал и за това, че си българин, значи може и да не си.

 61. 61 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5902 Неутрално

  Едно е безспорно. Рояци тролове славославят Путин и сипят ругатни срещу "еврогейците", "брюкселските зелки", "краварите", "Меркелица", "бай Дън" и "США".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 62. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 563 Любопитно

  „Министрите бяха изненадани от яростта на американците“, съобщава Der Spiegel . „Междувременно много европейци реагират колебливо. Те не виждат доказателства, че Русия наистина планира инвазия в Украйна. Което не им попречи да подкрепят заплахите на САЩ.

  Дори ако съобщенията за разполагане на войски са верни, те не показват, че Русия възнамерява да нахлуе. Придвижването на войските се извършва на руска територия, което тя има право да прави като суверенна държава.

  Москва има всички основания да се чувства застрашена. Президентът Зеленски, който е под вътрешнополитически натиск заради опустошената икономическа ситуация, от месеци заплашва да завладее Крим със сила. През август той каза на представители на 40 държави в Киев, включително тогавашния германски министър на икономиката Петер Алтмайер, че отсега нататък е в ход „отброяването до деокупацията“ на Крим.

 63. 63 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Едно е безспорно. Рояци тролове славославят Путин и сипят ругатни срещу "еврогейците", "брюкселските зелки", "краварите", "Меркелица", "бай Дън" и "США".
  —цитат от коментар 61 на Незнайко в Слънчевия град


   Това с троловете се изтърка, хайде слезте на земята. Или нямате друг отговор, и не само на тази ами на всички теми

  'progressives' is the politically correct word for communists
 64. 64 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2883 Неутрално

  "Заплахата Путин. България няма право на солови изпълнения"
  .............................
  Другарю Смилов, съгласувахте ли мнението си с Другаря Радев???
  Другарю Смилов, когато подкрепяхте Другаря Радев, не знаехте ли последиците???

 65. 65 Профил на ZyklonA
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Freerider
  Freerider
  Рейтинг: 10 Неутрално

  България е (поне на хартия) суверенна държава и има право да прави каквото си иска.
  Ясно е, че трябва да се пишат пропагандни про-военни статии, но толкова ли няма по-компетентни хора за тази задача от тоя?
  Всъщност още по-добре, така само става антиреклама на кръга, който го спонсорира.

 67. 67 Профил на zli191090255
  zli191090255
  Рейтинг: 547 Неутрално

  правилна политически позиция, но зле аргументирана, академично, като човек, който чете, но не прави реално политика. напр.енергиен съюз в ес срещу русия трдуно може да има заради германия и водената от меркел политика. тезата за спора с македония като научен издава пълно нерабиране на нашата политика и мотиви. борбата за миналото е борба за бъдещето, и е лицемерно да твърдим, че става въпрос само за миналото. да твърдим, че спора е само исторически и акдаемичен е повече от наивно - той е политически по дефиниция, и ние нямаме друг лост за въздействие спрямо тях от ветото. дали това е правилната битка за нас в този момент е съвсем друга тема. но да пратим спора на академиците означава да изгубим, автоматично.

 68. 68 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2735 Неутрално

  До коментар [#1] от "enter_k":

  И аз се зачетох в тая глуоост,изръсена от Смилов.Няма нито едно твърдение,вярно!

 69. 69 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 603 Неутрално

  "В една такава среда Русия би се превърнала отново в (поне регионална) суперсила, "
  ============================================================

  Тоест, според смилов Русия сега не е дори регионална сила.

  Ех, смилов, смилов....
  Само,ако знаехте какво предстои да се случи с бедните ви соросоидни душици....

 70. 70 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2735 Неутрално

  До коментар [#61] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Това,който не харесва Байдън/Демократите,Сорос и ИК е путинофил,е дебилно.Спрете да го пишете,че дори не сте смешни!

 71. 71 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Дедо Шори е бесен на военният министър. Единствения вариант Янев да омилостиви Добрият Старец е да си смени пола.

 72. 72 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  Путин не е заплаха!

  Корпорациите от всички националности, предвождани от САЩ, точат лиги за природните богатства на Русия.


  Любовта ще спаси света!!!
 73. 73 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  Скоро четох изявление пред Конгреса на САЩ от шефът на ЦРУ. Каза нещо от сорта, че ако НАТО нападне Русия, Франция и Германия ще излязат на минутата.

  Любовта ще спаси света!!!
 74. 74 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  До коментар [#49] от "angevins":

  аха и в Москва ще има паметник на Тамерлан и ще сложат трита кръга на знамето
  Там това гообсъждат, При превземането на Казан от Иван Грозни (пряк потомък по майчина линия от Батий хан, там изобщо е било правило всеки руски княз си взема жена от ордата) в армията му има повече "татари" отколкото в Казан, а в Казан има повече руснаци отколкото в армията на Иван грозни - никой не разглежда тази война като нещо повече от разчистване на сметките между престолонаследници.

 75. 75 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Без ЕС и НАТО ще затънем в евразийската кочина и като се разпадне РФ ще останем на произвола на съседите! НАТО, съюзът с най-силната армия в света, ни пази, а в ЕС сме в белия свят. Стандартът на живот в България е много по-висок от когато и да било и расте с времето!

 76. 76 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Тоест, според смилов Русия сега не е дори регионална сила. Ех, смилов, смилов...
  —цитат от коментар 69 на Литекс се преименува на ЦСКА минус София


  ами не е
  сравни икономиките на другите европейски страни с руската
  с Турция я сравни

  Смилов си е за "ех"кане, но не за това, че е казал очевидното за мястото на Русия в "ранга на суперсилите"

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 77. 77 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#73] от "hope":

  линк?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 78. 78 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Русия, разбира се, не може икономически да си позволи продължителен конфликт със Запада. "
  —цитат от коментар 15 на olimpipanov


  Отново груба грешка на смилов.
  Точно държава, която притежава огромни ресурси, пълна енергийна, суровинна и производствена самообезпеченост, разполагаща с мощна военна машина, както и сплотен народ, преминал през суровата школа на война и лишения е най-добре подготвен за война.
  За разлика от енергозависими икономики, основани на въздушни финансови балони и псевдопазарни инструменти.
  Сега "Тесла" може да има пазарна капитализация, равна на половината руска икономикйа, но в първия ден на войната ще струва наполовина от цената на завод "Терем" в Търговище, който произвежда военна техника и оборудване.

 79. 79 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  Без ЕС и НАТО ще затънем в евразийската кочина и като се разпадне РФ ще останем на произвола на съседите! НАТО, съюзът с най-силната армия в света, ни пази, а в ЕС сме в белия свят. Стандартът на живот в България е много по-висок от когато и да било и расте с времето!
  —цитат от коментар 75 на Гражданин


  ———

  Стандартът на живот на 10-20% е висок, но това е за сметка на милиони мизерстващи. Колко хора се самоубиха заради дългове? Не всички се раждат в стабилни семейства. Решават да избягат от малкия град, идват в София, започват работа в заложни къщи, игрални зали, дискотеки, то нормална и достойна работа не се намира лесно и започват - бърз кредит за телефон, за маратонки. Иска им се и те да са като младежите в мол- а. Толкова тежки съдби имат мнозинството хора. Психично болните са оставени да се разхождат без лечение, убиват, изнасилват, бият, това само се споменава от време на време в медиите.

  Любовта ще спаси света!!!
 80. 80 Профил на poitoucharante
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  Дедо Шори е бесен на военният министър. Единствения вариант Янев да омилостиви Добрият Старец е да си смени пола.
  —цитат от коментар 71 на moreee  ——
  Също и да изхвърлим милиардите за ядрения руски реактор и да вземем нови кредити за американски. Това също ще ги зарадва американците.

  Любовта ще спаси света!!!
 82. 82 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 563 Весело

  Да си налягаме парцалите и политиците да си траят щото народа го е казал, """"Когато атовете се ритат, магаретата теглят"""" а иначе относно изтрещелите български атлантици, да се записват в запас ..... не знам само има ли още "военни окръжия"...... отиват там, свалят гащи и се дупят и после кубинките и аре.......

 83. 83 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#72] от "hope":

  "Корпорациите от всички националности, предвождани от САЩ, точат лиги за природните богатства на Русия"

  Един ден знамената на Шеврон и.Ексон ще се веят на Кремъл и Всеки българин трябва да е готов да се жертва за това Свято дело! Нека направим Америка Греат Агейн.

 84. 84 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  ““Демокрация”, това е да плащаш най-скъпия ток на Американските централи, които всъщност е построила Социалистическа България.”

  Любовта ще спаси света!!!
 85. 85 Профил на hdz24646672
  hdz24646672
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#78] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Не би могло да се напише по-точно!

 86. 86 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  До коментар [#62] от "MPetr":

  “Москва има всички основания да се чувства застрашена. Президентът Зеленски, който е под вътрешнополитически натиск заради опустошената икономическа ситуация, от месеци заплашва да завладее Крим със сила. През август той каза на представители на 40 държави в Киев, включително тогавашния германски министър на икономиката Петер Алтмайер, че отсега нататък е в ход „отброяването до деокупацията“ на Крим.”


  —-
  За това бързат да свалят Ердоган, да могат свободно да минат през Босфора.

  Любовта ще спаси света!!!
 87. 87 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Г-н Смилов, статията Ви звучи добре. Но се разминава с действията Ви. Такива като Вас докараха сегашният президент на власт, такива като Вас дадоха възможност министър на отбраната да стане негов доверен човек. Тепърва ще сърбаме всички надробената ни попара наречена четворна коалиция.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 88. 88 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Хамериканските спонсори явно много са го закъсали, щом си мислят че с подобни малоумни писания на подобни евтини псевдоинтелектуалци ще обърнат общественото мнение, което - с изключение на няколко стотни фанатици на амеруика дъ бютифъл- може да се резюмира с две думи : скептицизъм и недоверие.
  Америка и Русия се борят за надмощие, чудесно, и нека по-силния победи, а ние сме малка страна, малък народ и да си налягаме парцалите, без да следваме сляпо и тъпо нито единия, нито другия. Където е по0добре за нас, там да сме - дреме ми за фалшивите "ценности" и на едните, и на другите.
  Горното недоразумение, и други от неговата пасмина се дуят, ръсят мозък, дават акъл на професионални военни, пикльовците недни, дето не знаят с кой край на автомата се стреля. Карикатури.
  Много е смешно същите тролски маймуни, които плюеха България и убеждаваха как трябва да клекнем за макетата, сега се опитват да се изкарат патриоти с елементарната провокация за Кирил и Методий от руска страна. Ми ние като се репчим тъпашки барабар Петко с мъжете, кво - ще ни настъпят дето ни боли, кво очаквате. Западняците дето натискат грубо и просташки да клекнем на макетата повече ли знаят и ги боли за нашата история, а? Ай сиктир, не разбрахте ли че нямате достатъчно акъл за йезуитски извъртания.
  Надявам се Радев и Янев да устискат на киро хамериканското пуделче и да се отървем от месенето в неща които изобщо не ни засягат.

 89. 89 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 923 Неутрално

  България винаги е страдала от глупави политици, заслепени от властта, без да виждат зад личните си дребни интереси.

 90. 90 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#66] от "Freerider":

  Абсолютно вярно.

 91. 91 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#87] от "kvasimodo":

  "Такива като Вас докараха сегашният президент на власт"

  Какво значи "докараха"? Радев не го ли избраха 60% от гласувалите?

 92. 92 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 923 Неутрално

  От друга страна Русия си гони интересите, афиширайки на преден фон, че няма техни ракети на границата с Мексико, но има натовски в Полша и Румъния. В това отношение са прави, но интересите на Русия са далеч повече.

 93. 93 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Всичко е ясно и просто.
  Нито САЩ може да си позволи да допусне върху близки до техните граници територии да бъдат разположени оръжия, които могат да достигнат за броени минути основните центрове на държавата,
  нито Русия.
  Чрез Украйна САЩ се опитват да направят точно това.
  Русия ще отговори адекватно.


 94. 94 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 542 Любопитно

  До коментар [#27] от "Веселин Дечев":

  Украйна има ли ядрена програма? Ако имаше, Путенленд щеше отдавна да я удари.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 95. 95 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 542 Весело

  До коментар [#84] от "hope":

  Разбрала си ти от демокрация значи. Направо дрънчиш.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 96. 96 Профил на Ivan Cholakov
  Ivan Cholakov
  Рейтинг: 132 Неутрално

  Даниеле,Даниеле-е-е!На чия ясла си ,Даниеле??Много ясно на чия!!Ама ако гръмне една пушка,ти и такива като теб,първи ще избягате,смелчаго неземен!!!

 97. 97 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Г-н Смилов, статията Ви звучи добре. Но се разминава с действията Ви. Такива като Вас докараха сегашният президент на власт, такива като Вас дадоха възможност министър на отбраната да стане негов доверен човек. Тепърва ще сърбаме всички надробената ни попара наречена четворна коалиция.
  —цитат от коментар 87 на kvasimodo


  Като се абстрахирам от каквито и мои , както мисля на повечто тук претенции, че е възможно да разберем какво точно пак си "мерят " така нар. "велики сили", мисля че в контекста на текста ти в момента Киро и Янев го играят "доброто и лошото ченге". И двамата подкрепят марионетка на Кремъл, всички партии от коалицията явно подкрепиха втория му мандат.
  Кратък извод. Целта на Кирил е да го играе поддържник на НАТО, а Янев си е фен на Кремъл За Радев да не говорим.
  Ей затова, грешката на Борисов е знакова. Можеше, категорично беше реално, да не допусне Радев изобщо до президентската позиция. Имаха избираеми фигури. Дори той самият можеше да се "жертва". Нищо нямаше да му стане.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 98. 98 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#27] от "Веселин Дечев":Украйна има ли ядрена програма? Ако имаше, Путенленд щеше отдавна да я удари.
  —цитат от коментар 94 на tsyrvulan


  Украйна няма, но САЩ има.
  И в тази програма Украйна се явява плацдарм за нанасяне на изпреварващ удар срещу Русия.
  Затова Русия има напълно законното и справедливо право да се защити от тази смъртоносна за нея заплаха.

 99. 99 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#96] от "Ivan Cholakov":...по въпроса за яслата на Смилов:
  Още двама злодеи.. Борисов последва съдбата на единия от двамцата. Да видим и третият( на снимката вляво) кога ще падне жертва на борбата срещу корупцията :
  https://bit.ly/3yVFUNk

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK