Мут(р)иралият атлантизъм на ГЕРБ

С какво плаши бившият премиер? Със снимка на руски самолет – един от онези, които системно провокират НАТО в общото ни въздушно пространство? Не, плашилото за него е тъкмо американски F-35, няколко от които Нидерландия и Испания обещаха да командироват, за патрулират нашето небе

© Стопкадър от Фейсбука на Бойко Борисов

С какво плаши бившият премиер? Със снимка на руски самолет – един от онези, които системно провокират НАТО в общото ни въздушно пространство? Не, плашилото за него е тъкмо американски F-35, няколко от които Нидерландия и Испания обещаха да командироват, за патрулират нашето небеКоментарът е от блога на автора.


ГЕРБ се опитват да ни\ви измамят отново. Този път със заявката, че те са натовските пазители на България от Русия - макар да не смеят да обидят Кремъл с някоя истинска формулировка относно руската агресивност. "Само" искат пак да ни спасяват. Този път в позата на автентичните български атлантици, които настояват за извънредно заседание на Народното събрание.


Лично бившият премиер се появи с извънреден призив, обвинявайки управляващите в "крещящо мълчание" относно напрежението около руската заплаха спрямо Украйна - заплаха, която все така не смее да формулира адекватно на атлантически език, за да не дразни Путин.
Помните ли с каква заявка ГЕРБ нахлу в българската политика? Не беше само с обещанието да ни спасява от комунистите, които после авторитарно имитираше с моркова и тоягата си, т.е. с мутренската си бухалка на охранител на мут(р)иралото наследството на любимия му Тодор Живков. Основното послание, което беше и все още е парадно демонстрирано от тази корпорация, е в самото парадиране с грижата за "европейското развитие на България".


Резултатът от тази грижа беше трайно закотвяне на България на европейското дъно на челна позиция по почти всички негативни класации по жизнен стандарт. Надписът на фасадата "Граждани за европейско развитие на България" е същата измама, както твърдението върху Монумента на окупационната червена армия МОЧА, че тя била (не червена, а) съветска и че ни е освободила (а не ни е окупирала), както и че за това "освобождение" е благодарен българският народ.


Оставям настрана фактологията, която на бившия премиер му куца, както обикновено. Би трябвало след толкова години на върха на държавата да е разбрал, че ние сме в НАТО и организацията няма нужда да иска разрешение да разполага (в НАТО!) съюзническа бойна техника. Но това не пречи да пита заклеймяващо точно това.


Дърдори и за "пълна бойна готовност на НАТО" в момента, което също не е вярно. За такава дезинформация, която може да породи паника сред населението, във военно време се полагат доста сурови наказания за онези, които сеят паника.


Течна дружба 3: Руските хибридни войни
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

След като не успяха да измамят в последната година на управлението си съюзниците си с гротесков лов на руски шпиони, че изпълняват съюзническите си задължения да се противопоставят на руската заплаха (у нас и в Европа, чийто географски център се намира в Украйна) и бяха прогонени най-сетне през парадния вход на властта, гербаджиите сега се опитват да се завърнат през прозореца, който виждат открехнат по атлантическа линия.


Вникнете само във възклицанието му с тежката прокоба, че идва края на българския туризъм заради... F-15 в небето.


"Кой ходи на море, когато над главата му летят F-35 и бойни фрегати се разхождат вместо платноходки?!"


F-35, да уточним отново, са съюзнически самолети. За фрегатите, които се "разхождат наблизо", можем да се досетим, че също са натовски (все пак руските още не са "посетили" крайбрежието ни, както онези канонерки, обстрелвали Варна и Балчик по заповед на руския император Николай II през Първата световна война).


В опит да се представи като голям натовец бившият ни премиер продължава да набеждава съюзниците за напрежението в региона. Явно не му е позволено друго.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK