Дори под санкции Русия може да захранва военната си машина

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  Или това е вярно, или е вярна информацията от вчера че руснаците си поискали обратно зенитните системи от Иран плюс допълнително оборудване от Ирак 😂😂😂
  Скоро ще искат помощ и от Венецуела и Северна Корея

 2. 2 Профил на esl581109067
  esl581109067
  Рейтинг: 166 Весело

  И един мармот ала бала.

 3. 3 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2903 Весело

  Да допълниш с още един танк от резерва не е рисково, защото новодокараният танк няма да научи от заварените танкове как са загинали липсващите танкове.
  С войниците е друго.
  Като докараш нови войници, те първо титат какво се е случила с липсващите войници. Някой дори не се записват за нови войници заради научената съдба на липсващите вйници.
  Жените пак ще народят както казвал Жуков. Но народените първо са научават да говорят и да разбират.

  подпис
 4. 5 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  "Русия е загубила около 15-20% от бойната си мощ по време на инвазията.
  каза високопоставен служител на отбраната на САЩ"

  Да не е пропуснал някоя нула, високопоставеният :)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 5. 6 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1246 Весело

  тая същатата игра СССР я загуби, дето беше 10 пъти по- мощен във всяко отношение от днешна расия и имаше сателити из целия свят....

  пак ще си ядат танковете руснаците, но този път няма да има ножки буша!

 6. 7 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1246 Весело

  До коментар [#5] от "Taiga":

  оооо, пепи, кво стана бре, защо могучая не може да превземе ни един голям град? или се пазите за Лисабон?!?

 7. 8 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 830 Неутрално

  "Русия е атавистична, палеонтологическа форма на федерална държава. Мощният център упражнява контрол над политика, общество, икономика. Русия e единна, но слаба държава в дълбочина. За да поддържа федералната конструкция, властта на центъра непрекъснато се ангажира в кампании по мобилизация на руското общество. Русия се съхранява в тази форма чрез постоянно усилие по внушаване и поддържане на степени на извънредност. Те се осъществяват по разнообразни начини, но предимно като консолидиращи националистически кампании.
  Русия се противопоставя на враждебния свят, на деморализиращите либерални тенденции или възстановява въобразената си историческа автентичност, изгражда наново временно отстъпени пространства, ангажира се в грандиозни проекти, каквито например са фантазиите да се налага като световен източник на енергия, намесва се като последен арбитър в световни конфликти, както става в Сирия, и т.н. Подобни механизми за поддържане на национална мобилизация отдалечават Русия от класическата форма на национална държава. В тях приоритет е експанзията навън, а подценена страна са вътрешното развитие и просперитетът на руското общество.
  Действията в Украйна изглежда окончателно слагат край на 20-годишните усилия Русия да бъде третирана като един вид нормална национална държава, най-малкото като страна, която има намерение да постигне тази форма. След Крим връщането към образа на Русия като имперска сила започва да измества приемането й като държава, аналогична на западните конституционни демокрации. В този контекст настъпва и частичното възстановяване на политическата парадигма от Студената война. В политиките към Русия рисковете, рисковите фактори, политиките по редукция на риск стават доминиращи. Те отстъпват пред идеите от първия период за общи режими, коопериране, координация на усилия и други, които биха имали смисъл под условието за общ интерес на бившите полюси от периода на Студената война. Такава презумпция след анексията на Крим почти не се споделя в западните политически и аналитични среди.

 8. 9 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 943 Неутрално

  А дали процента на разходи за военните и оръжия е 4. По вероятно да е значително повече.
  Разбира се санкциите няма на първо време окажат голямо влияние, но в по далечно време ще са решаващи.
  Освен това когато нямат достъп до нови технологии ще изостават с дни.
  Империята на злото Русия трябва да бъде изолирана изцяло от нормалния свят.

 9. 10 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 156 Неутрално

  "Истинско ембарго" върху руската енергия от западните страни може да спре войната в Украйна, предположи бившият главен икономически съветник на президента Путин д-р Андрей Иларионов.

  Андрей Иларионов каза, че смяната на правителството е неизбежна "рано или късно".

  При президента Путин, каза той, "няма начин тази страна да бъде интегрирана обратно в международните отношения, в световната икономика".

  Иларионов каза, че ако западните страни "се опитат да въведат истинско ембарго върху износа на петрол и газ от Русия... Обзалагам се, че вероятно в рамките на месец-два руските военни операции в Украйна вероятно ще бъдат прекратени, ще бъдат прекратени".

  „Това е един от много ефективните инструменти, които все още притежават западните страни“, добави той.

  https://www.bbc.com/news/business-61040424

 10. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  Консултантската къща казала това, според други експерти онова . Война като война. Ако воюваше САЩ досега нямаше да е останало камък върху камък, и никакви граждани не ги интересуват ( Ирак/Сирия). Ако малко прочетат "надарените" консултанти ще видят че редовната руска армия, със федерални войски от републиките е 120 000. Останалото е ДНР и ЛНР...Процентът на мобилизация сред населението е над 55%, към тях трябва да се прибавят доброволци от цяла Русия , но доста много от Крим . Така се стига до нови 80 000 -100 000 войни. В Мариопул воюват основно ДНР , вярно авиация, танкове и федерални сили от Чечня. Но истинската битка и прочистване го направиха гражданите на ДНР , включително с 6000 -7000 души родом от Мариопул .
  Русия тепърва започва да воюва. Мисля че имаше известно смушение от тактиката ИДИЛ на Украйна. Сега всичко е ясно. Няма да се щади украинската армия (досега не се стреляше по казарми). Истински АРМАГЕДОН ще се изсипе над тия 70 000 души в ДОНБАС.

 11. 12 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Може ?? Те руZZките пенсионери вече се млатят в суперите за захар , сол , макарони , сапун и др. Те за военна машина бълнуват ??! Закривай кочината !

 12. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  Крайно време е да се предостави оръжие на Украйна, което може да обстрелва кораби и самолети на голямо разстояние. Потопят ли в открито море няколко руски бойни кораба и нещата ще придобият други измерения.
  Да, Русия има голям ресурс и може да води война дълго време. Но с допотопни танкове, стара артилерия и много жива сила. Това са им възможностите. Изненадващо обаче, живата сила нещо се дърпа и не иска много да ходи на фронта. Мужиците са започнали леко да усещат, че вожда нещо ги пързаля. Това не достатъчно за да предизвика сериозни трусове в Русия. Но така или иначе, ледът се е пропукал...!

  Бивш tww09306483.
 13. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2743 Разстроено

  Напълно съгласен с написаното, за съжаление - руснаците може и гладни да стоят, но военни запаси имат и ще се бият. Оптимистите за бързо приключване на касапницата къде са? Без преговори нищо няма да свърши, уви.

 14. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8714 Неутрално

  Модерното оръжие на русия не е за водене на бойни дейстия, то е за презентации. Дори и да работи, количествата са такива, че ще свършат за седмица бойни действия със сегашния интезитет.
  А какво ще прави русия с другите заплахи? Само на ядрени ракети и други ядрени неща (самолети, подводници) ли ще го кара?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 16 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#7] от "carmello":

  Целта никога не е била превземане на каквото и да е :)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 16. 17 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5042 Неутрално

  Руското финансово министерство заяви на 5 април, че Москва очаква да спечели 9.6 милиарда долара допълнителни приходи от продажби на енергия само през април благодарение на високите цени на петрола, които остават около 100 долара за барел.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Руското финансово министервство тиражира НЕИСТИНИ като всички
  днес в ОВПУТЕНА РУСИЯ
  ПОД 100 долара за барел остава цената на нефта БРЕНТ, който нефт
  РУСИЯ НЕ ПРОДАВА.

  Лекият суров петрол който продава Русия е пне с 40 долара ПО-ЕВТИН
  Отгоре на всичко РУСИЯ СВАЛЯ И ОТ ТАЗИ ЦЕНА само и само да продаде нещо
  но и тук парашута на ПУТИн не се отваря доколкото САЩ, УКРАЙНА, ПОЛША
  ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ че ДОРИ и КИТЧЙ !!!!! вече НЕ КУПУВАТ РУСКИ НЕФТ !!

  Тези 9.6 милиарда долара допълнителни приходи от продажби на нефт
  РусийкатаЩЕ ГИ ПОЛУЧИ ПО ТЕЛЕВИЗОРА, откъдето се хвали че ги има
  ха-хаааааааа

 17. 18 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  Адът за руската военна техника са Св.Джавелин и Влмк Стингер. Те са прибрали и душите на много праведни путинославни християни. И още ще приберат... 🚀🚀🚀

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 18. 19 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Ще захранва ама от къде.....от Уралвагонзавод дето спря да работи ли, или ВАСО който прави по 2 самолета.....за ТРИ ГОДИНИ! Предполагам , че ще извадят от музеите разни Т -34 и ИЛ-2 и напред към Берлин.......опс те до Киев не стигнаха, аз за Берлин ги пращам!

 19. 20 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 719 Весело

  "Дори под санкции Русия може да захранва военната си машина"

  Я каква изненада!!

  Чакате ли РККА?
 20. 21 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#12] от "crq15625101":

  Така е, същото го видяхме и в Германия.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 21. 22 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5042 Неутрално

  "Русия е загубила около 15-20% от бойната си мощ по време на инвазията.
  каза високопоставен служител на отбраната на САЩ"
  -------------------------------------------------------------------------------------------------

  И това САМО ЗА ПЪРВИЯ МЕСЕЦ !!!!

  И само от ЛЕКИТЕ СЪВЕТСКИ ОРЪЖИЯ на УКРАИНСКАТА АРМИЯ

  Ами като дойдат ПО-НОВОТО и ПО-ТЕЖКО НАТОжско ОРЪЖИЕ

  за УКРАЙНА познайте от един път КАКВО има да се случва на

  ОВПУТЕНАТА АРМИЯ

 22. 23 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 135 Весело

  Украинците ще "излекуват" руската военна машина . Дотук покрай Киев, няма причина в Донбас, където им е основната войска да е по-различно. Напротив, по-добре ще е за тях (украинците).

  Времената са други, не са 20 век. Война в 21 век се води по друг начин, не като руснаците. А управление ала Путин НЯМА място в съвременния свят - не може да развива нито икономика, нито армия ...

 23. 23 Профил на agi49370681
  agi49370681
  Рейтинг: 596 Разстроено

  А колко ли украинеци ще умрат в това време? Но то ако на някого му пукаше за броя на умрелите украинци, нито щеше да дава обещания оценени като грешка(Борел), нито щеше да откаже да затвори небето над Украйна и т.н. Е вярно, че Запада плаща за основните текущи разходи за тази война, но умират украинците.
  А пък ние всеки ден четем статии как Русия се разпада и губи, а те продължават да си стрелят и разрушават.

 24. 25 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Разбира се, че може когато живота на поданиците ти не струва 5 стотинки и са заплашени от ликвидация при всяко изказване на мнение. Сатрапията може да си позволи при физическо намаляващо население с милиони, да рисува пропагандна картина как всичко цъфти и върже. Някакви си десетки милиони са статистическа грешка.

 25. 26 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2499 Весело

  И олио 😉

  До коментар [#12] от "crq15625101":
  "Може ?? Те руZZките пенсионери вече се млатят в суперите за захар , сол , макарони , сапун и др. Те за военна машина бълнуват ??! Закривай кочината !"

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 26. 27 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1246 Весело

  До коментар [#16] от "Taiga":

  ахахахаха, така, така, тая 60 километрова колона към Киев беше мотошествие :))))

 27. 28 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Русия владее изкуството да подвежда, манипулира и предприема лъжливи/отвличащи ходове и нанасяне на внезапен удар на най-неочаквано място. В решаването на бойни задачи изобщо не се интересува от жертвите, както своите, така и чуждите. Може да са деца, старци, няма значение. Тактиката и е като на промишлена месомелачка. Руснаците приемат смъртта на синовете си като дълг към отечеството, вярвайки в пропагандата на онези, които са постигнали стандарт на позлатена тоалетна в замъка си. Простолюдието е убедено, че да се търкаля в л а й н а т а на златните тоалетни е висш дълг към Матушка Русия и жертвите нямат значение.

 28. 29 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  До коментар [#5] от "Taiga":

  Ако неутрална Финландия нападне Русия, след 2 часа Свети Ленинград ще говори суоми, а след 24 часа над Кремъл ще се вее Синиристилипу - белия флаг със син кръст...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 29. 30 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 719 Любопитно

  До коментар [#15] от "penetrating":

  "Дори и да работи, количествата са такива, че ще свършат за седмица бойни действия със сегашния интезитет."

  Ама чЕкай малко, те съществуват ли??
  Не бяха ли само анимации???

  Чакате ли РККА?
 30. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  До коментар [#16] от "Taiga":

  Целта, както винаги е да открадне още малко територия, докато обясняват че са освободители.

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3618 Разстроено

  Хммм.......
  Да напиша няколко нелицеприятни неща, та да ми турят минуси и от двете страни:
  Великата руска армия, която очакваше да помете Украйна, беше спряна.Не съвсем, но прегазването изобщо не се получи. Защо? Излишно самочувствие, неизпипана техника и малко хора. Как малко? Ами ако изпратиш 160 хиляди войници, един обиден народ от 40 милиона може да изкара 5 милиона мъже срещу тебе.
  Защо минуси и от другите?
  Ами не сме забравили как великата американска армия скоро се изнесе от Афганистан.
  Русия можела все още да праща техника и войници. Ъ? Ако една 140-милионна държава няма още мъже, железа и "мазнинки", както казваше ББ, тя отдавна трябваше да се обяви на търг. Русия е скапана държава, но не чак толкоз.
  Какво ще стане?
  Правилното!
  Защото историята я пишат победителите и тя е винаги правилна.Просто ще ни я обяснят. Ако сме живи.

  Еретик
 32. 33 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2499 Любопитно

  Пъпчиви тинейджъри с джойстик в ръка, громвт от хола колони на противника. Да се чуди човек защо Зеленски затвори границата, вместо да пусне в хоумофис аскера и от кухнята дс разгромят агресора.

  До коментар [#23] от "guentchovelev":
  "Времената са други, не са 20 век. Война в 21 век се води по друг начин, не като руснаците. "

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 33. 34 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Весело

  "Русия е загубила най-малко 2770 единици военно оборудване към вторник, включително най-малко 476 танка, които са били унищожени, повредени, изоставени или пленени."

  Абе, вие тая руска армия направо вече я разбихте, то от толкова загуби и жертви аз нараво се чудя, кой вюва.

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 34. 35 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#30] от "toyaga":

  Ами така излиза.....досега нито безАНАЛогови СУ-57 и МиГ-35, нито Армати, нито Калибри сме видели.....само тенекета и джогани от 70-те години!

 35. 36 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6003 Любопитно

  Защо тук някои си мислят, че руската армия е като топка за боулинг, плътна, компактна и цялата в пакет може да се мести с едно щракване на пръстите? Защо тук някои си мислят, че цялата гигантска територия на тази държава, може да остане без отбрана, заради една "спецоперация" на югозападната граница, където щяло да има някакъв "Армагедон"?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 36. 37 Профил на Nouba
  Nouba
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#31] от "Костадин Иванов":

  Успя да кажеш нищо. Седни, слаб 2.

 37. 38 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Така ще е докато ЕС им изкупува газа...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 38. 39 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#29] от "Deputat 241":

  Да, и аз сънувах нещо такова предната нощ :)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 39. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2743 Разстроено

  До коментар [#28] от "Анти Шишковци":

  Съгласен, и точно заради това руснаците са толкова опасни на война.

 40. 41 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  До коментар [#16] от "Taiga":

  Горски, ти ли определяш целите на Бункерния? Щото Лавров, Песков и Захарова съвсем друго споделят...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 41. 42 Профил на Cacafuego
  Cacafuego
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Модерното оръжие на русия не е за водене на бойни дейстия, то е за презентации. Дори и да работи, количествата са такива, че ще свършат за седмица бойни действия със сегашния интезитет.А какво ще прави русия с другите заплахи? Само на ядрени ракети и други ядрени неща (самолети, подводници) ли ще го кара?
  —цитат от коментар 15 на penetrating


  Не е само за презентации, но и за продажба. Добре им вървяха продажбите до преди месец-два. Направиха една голяма презентация на руско оръжие в реални условия в Източна Украйна и изведнъж продажбите секнаха. Не ги разбирам аз тези неща, но желаещите да си купят свъх модерни руски самолети се стопиха и сега купуват по-стари и по-скъпи американски. Странна работа.

  Едно съобщение е новина, само ако някой не иска то да бъде публикувано. Всичко останало е реклама!
 42. 43 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Разстроено

  Убитите от двете страни са някъде в следните порядъци:
  Русия + т.н. народни републики до около 3500 човека убити.
  Украйна - някъде към 8 до 9 хиляди души, като тук вече оценката зависи много от Мариопул. Там началната диспозиция е доста неясна. Говори се за 14 хиляден гарнизон, но споредмен това е преувуличено. Ако махнем едни 5000 се получават около 9 хиляди реален гарнизон. От тях да кажем 1000 са се измъкнали като цивилни и 500 да са се предали, то остават едни 7 500 човека. В моментав обкръжение са до 4 хиляди, т.е. поне 2000 се "губят".

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 43. 44 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Проблема е, че докато Русия е агресор, в обществото ще има явен или скрит отпор към войната, дори до степен да се иска прекратяването и и неявяване на повиканите, напускане на страната и ъ.н. в момента обсче, когато стане условно жертва, постави се на въпрос територията и или оцеляването и, тогава нещата се променят рязко и тогава вече няма спирачки.

  До коментар [#29] от "Deputat 241":
  "Ако неутрална Финландия нападне Русия, след 2 часа Свети Ленинград ще говори суоми, а след 24 часа над Кремъл ще се вее Синиристилипу - белия флаг със син кръст..."

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 44. 45 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3719 Весело

  До коментар [#11] от "dejmos":

  Озверели от провала на рашистката армия, русофилите сипят люти закани за Армагедон и пр. Край Киев ви окървавиха носа, но вие идвате и просите още. Да няма после играчка-плачкка.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 45. 46 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1246 Любопитно

  До коментар [#30] от "toyaga":

  чакай са, нали нещо изтреляхте там уж неква гигазвукова ракета дето струвала намсиколко милиона и била гордостта на могучая, кво стана? ми нищо не стана, бутнахте 1 блок и убихте невинно цивилно население

  украинците ви чупят зъбките където ви хванат и тепърва ще почват да работят на макс подвижните руски крематориуми като почне украйна да получава тежко оръжие

 46. 47 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2297 Любопитно

  До коментар [#43] от "georgievb":

  И откъде ги взе тези числа, да питам ли?

 47. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7720 Неутрално

  Руснаците толкова ли са прости, че да търпят подобно положение.

 48. 49 Профил на wjv51646754
  wjv51646754
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Наивна до инфантилизъм беше идеята, че санкциите могат да окажат каквото и да било възпиращо действие и да компенсират реалните преговори с Русия за сигурността в Европа, отчитайки и нейните съображения. Не само това, ами санкциите доведоха до още по-голяма ескалация на конфликта и принудиха Русия да вдига залозите за да оцелее.
  С глупостта си Западът съсипа още една държава и предизвика мощни сътресения в световната икономика.

 49. 50 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1867 Весело

  До коментар [#41] от "Deputat 241":

  Така ли, и какво казаха?
  Искам точни цитати :)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 50. 51 Профил на Ivan Savov
  Ivan Savov
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Руснаците толкова ли са прости
  —цитат от коментар 48 на Роси

  Да

 51. 52 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Весело

  До коментар [#5] от "Taiga":Ако неутрална Финландия нападне Русия, след 2 часа Свети Ленинград ще говори суоми, а след 24 часа над Кремъл ще се вее Синиристилипу - белия флаг със син кръст...
  —цитат от коментар 29 на Deputat 241


  Хахахахаха...хахахаха...мдааа....

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 52. 53 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  Така ще е докато ЕС им изкупува газа...
  —цитат от коментар 38 на venci4


  спокойно, от вчера италия прехвърля 10 милиарда кубика от русия към алжир, не е много но горе долу 3 Българии като потребление. лекичка полекичка.

 53. 54 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#43] от "georgievb":И откъде ги взе тези числа, да питам ли?
  —цитат от коментар 47 на zxp53317185


  Откъдето и авторите на статята, но мога да се басирам на каквото искаш, че са много по-близо до истината от тия бълнувания, които се публикуват тука.

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 54. 55 Профил на kcb201111203
  kcb201111203
  Рейтинг: 46 Неутрално

  В Одеса са забелязани украински военни преоблечени с руски униформи с цел провокации

 55. 56 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1246 Весело

  До коментар [#44] от "DDR":

  овчи, никой не иска и няма да напада расия - да си стоят в кочината и да си грухтят със заплати по 200 евро и да не занимават цивилизования свят със съществуването си

  пък ако искат в кочината си да канонизират путя, да ядат калашници и да слушат кобзон по цял ден

 56. 57 Профил на Cacafuego
  Cacafuego
  Рейтинг: 700 Неутрално

  В Одеса са забелязани украински военни преоблечени с руски униформи с цел провокации
  —цитат от коментар 55 на kcb201111203


  Даа, то в Украйна всички с руски униформи са НАТОвски провокатори. Щот руския войник не убива цивилни, не мародерства и не изнасилва.

  Едно съобщение е новина, само ако някой не иска то да бъде публикувано. Всичко останало е реклама!
 57. 58 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  До коментар [#50] от "Taiga":

  Нямам време да дялкам всяка бреза в тайгата...😜😜😜

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 58. 59 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#54] от "georgievb":

  Там е работата че в статията се цитират конкретни източници, а там данните се разминават с цитираните от теб.

 59. 60 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  Или това е вярно, или е вярна информацията от вчера че руснаците си поискали обратно зенитните системи от Иран плюс допълнително оборудване от Ирак 😂😂😂Скоро ще искат помощ и от Венецуела и Северна Корея
  —цитат от коментар 1 на zxp53317185


  Хахахаха...абе, откъде ви намират такива, с пъпкуване или с делене ви създават...хахахахахах

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 60. 61 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 650 Неутрално

  С голямо задоволство отбелязвам, че дебилите тук са под сакралната цифра от 20%, споделена от онзи видиотен човечец, когото някои медии наричат "професор"...

 61. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4836 Неутрално

  До коментар [#43] от "georgievb":И откъде ги взе тези числа, да питам ли?
  —цитат от коментар 47 на zxp53317185


  От Маша Захарова ги е взел!

 62. 63 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#5] от "Taiga":

  Марш в Сибир, евтин трол!

 63. 64 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  До коментар [#43] от "georgievb":

  Убитите от двете страни са някъде в следните порядъци:
  Русия + т.н. народни републики до около 3500 човека убити.
  ▪️▪️▪️▪️▪️
  🙄🤦🏻‍♂️
  Според статистиката на въоръжените сили: че на Русия, че на СССР за един генерал, загинал във войната, се падат от 4000 до 5000 войници. 7 генерали загинаха в Украйна. Умножете по 4,5 хиляди войници = 31 500 убити войници.
  Болнични загуби: за един убит войник, до 3–5 ранени войници. 31500 × 4 = 126 хиляди ранени войници.
  Ще пробвате ли пак?

  "Чуждестранен агент"
 64. 65 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#54] от "georgievb":Там е работата че в статията се цитират конкретни източници, а там данните се разминават с цитираните от теб.
  —цитат от коментар 59 на zxp53317185


  Какви източници бе
  Според Oryx, популярен военен блог
  Международния институт за стратегически изследвания (IISS)
  Chatham House
  RUSI в Лондон и директор на консултантската Eastern Advisory Group.
  И т.н.
  Тия ако ги проверя откъде са им парите за заплати, накрая ще стигна до правителствата в Лондон или Вашингтон. Ти какво очакваш точно да кажат?!?
  Данните за 16-17 хиляди убити руснаци означава, че украинските жертви са поне толкова, а ако отчитаме несъмненото превъзходство в огнева мощ са поне 34-35 000. Това разбира се са глупости.
  Другото е, че това ще означава по почти 350 убити на ден руснаци и поне 700 украинци.
  Не знам как я виждате войната от компютърните клавиатури, но това са невероятне цифри, не знам как да ви го обясня.
  Така че за мен повечето от форумните специалисти ръсят огромни тъпотии за жертвите, но това си е мое мнение, не го налагам на никого.

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 65. 66 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#65] от "georgievb":

  От този дълъг и неособено свързан текст разбирам единствено че всички предоставени от теб данни са плод на лични калкулации и бих казал фантазии?

 66. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2876 Весело

  До коментар [#11] от "dejmos":

  САЩ, Украйна и Европа са ви виновни, а вие умници руски така сте се навели на запад, че задникът ви на изток е съвсем оголен.
  Интересно как ще реагирате ако ви нападнат от към задника ви?
  Дали ще има с какво да си покриете голия задник?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 68 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  До коментар [#1] от "zxp53317185":

  И тенекетата С-400 от Турция..Хихи...

  shlshlshlshl
 68. 69 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Тази война я виждам реално около 15-20 години да продължи.

 69. 70 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 650 Гневно

  До коментар [#65] от "georgievb":

  Ами гледайки какво става в Украйна, руснаците са на гюме през по-голямата част от "операцията", и като такива, сстават жертва ан-гро на точния артилерийски огън, както и на доновете. При такава война защитващата е страна определено ще има по-малко жертви.

  Овен ако в "изчисленията" си не включваш всички онези мирни нещастници, попаднали под "точковите" снаряди и ракети на ушанките. Плюс стотиците и може би хиляди мирни украинци, застреляни по улици и мазета от пияната сибирска и чеченска сган.

 70. 71 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  Така ще е докато ЕС им изкупува газа...
  —цитат от коментар 38 на venci4


  И САЩ на Байдънчо и леви детската му партийна ДП,които уж спряха руския внос на петрол,а се видя,че не само не е спрян,но е увеличен руския внос .Срам и позор..Весорчо да коментира,той е спец по байдънистика и левундерска политика..

  shlshlshlshl
 71. 72 Профил на biolakotka
  biolakotka
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#16] от "Taiga":
  А бе ти си кат бай Ганьо. Като видял жираф за първи път, отсякъл- такова животно няма. И ти така целите не били превземане на нищо. Ами какво правят там?? Може би зареждат Украйна с желязо??

 72. 73 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#65] от "georgievb":Ами гледайки какво става в Украйна, руснаците са на гюме през по-голямата част от "операцията", и като такива, сстават жертва ан-гро на точния артилерийски огън, както и на доновете. При такава война защитващата е страна определено ще има по-малко жертви. Овен ако в "изчисленията" си не включваш всички онези мирни нещастници, попаднали под "точковите" снаряди и ракети на ушанките. Плюс стотиците и може би хиляди мирни украинци, застреляни по улици и мазета от пияната сибирска и чеченска сган.
  —цитат от коментар 70 на xhi13317223


  Глупости... няма проблем, всеки си има мнение.

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 73. 74 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3772 Неутрално

  До коментар [#15] от "penetrating":

  Истина е, че след масовото съветско производство Русия не успя за повече от 30 години да създаде подобна индустриална база. Може би е за добро днес, но войната е икономическа пещ в която ресурсите изгарят много бързо. Още Клаузевиц пише, че ресурсите определят както желанието на атакуващия да продължи, така и това на отбраняващия се. Интересното в неговата теза в недовършения труд "За Войната" е, че при силна отбрана на атакувания и ресурсно обезпечаване (включително и отвън) шансовете му за успешни преговори с агресора се увеличават.

 74. 75 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2903 Весело

  До коментар [#5] от "Taiga":
  "Русия е загубила около 15-20% от бойната си мощ по време на инвазията.
  каза високопоставен служител на отбраната на САЩ"
  Да не е пропуснал някоя нула, високопоставеният :)"

  Ако беше пропуснал някоя нула от процентите тогава трябваше да си обясниш защо Путин пропусна няколко седмици в плановете си да превземе Киев.

  подпис
 75. 76 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2903 Весело

  До коментар [#16] от "Taiga":
  "Целта никога не е била превземане на каквото и да е :)"

  Помним целта точто както я заяви Путин.
  Помним я но не я виждаме в резултатите.

  подпис
 76. 77 Профил на nenemiseaka
  nenemiseaka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Руснаците толкова ли са прости, че да търпят подобно положение.
  —цитат от коментар 48 на Роси


  Явно да....

 77. 78 Профил на yth25570666
  yth25570666
  Рейтинг: 43 Неутрално

  До коментар [#5] от "Taiga":

  това са доказани загуби,а всъщност са по-високи

 78. 79 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 650 Гневно

  [quote#73:"georgievb"][/quote]

  Така е де, мнението е като задника - всеки има такъв.

  Това, което се вижда ясно, е , че Путиновата "армия" вече близо месеца не е успяла да превземе дори един голям град, а и след като и набиха чемберите, се измете от района на Киев.

  Как се оттегли и какво остави зад себе си - да не коментирам.

 79. 80 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  Нискотехнологичната руска армия се разпада...

  https://youtu.be/KIWamuKgER4

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 80. 81 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2903 Неутрално

  До коментар [#23] от "agi49370681":
  "Е вярно, че Запада плаща за основните текущи разходи за тази война, но умират украинците. "

  Украинците знаят тази цена и са съгласни с цената.
  Но има и още нещо. Украинците сеги си извоюват своята държава.
  Да му мислим ние българите, които сме нацвъкали родината с паметници на освабадителите дето са ни подарили българскат адържава.

  подпис
 81. 82 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 412 Неутрално

  От много време съм читател във форума
  Все ми се струваше, че някои никове са съзнателно измислени
  за да има дискусия
  Др, Иванов го няма бече (лека му пръст ако не е жив) ама други пишат
  Живи са виртуално - Тайгата е тук да дразни
  За мен е абсурд това да е жив човек
  Най фрапиращия случай е макар и да са доста много
  Тук някакъв прави списъсък на руските тролове ама няма класирането
  им по простотия
  Като социалистическо съревнование ще е

 82. 83 Профил на Vasil Damqnov
  Vasil Damqnov
  Рейтинг: 119 Весело
 83. 84 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5042 Неутрално

  А КОЙ ще ги УБИЕ въпросните украинци

  И ТОЗИ ПО ЧИЯТО ЗАПОВЕД БИВАТ ИЗБИВАНИ въпросните УКРАИНЦИ

  НА Него изобщо пука ли му за нещо друго освен за

  БУНКЕРНИЯ Му ЗЛОВЕЩЕРСКИ ЖИВОТЕЦ

 84. 85 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4304 Весело  До коментар [#3] от "Иван K":
  "Жените пак ще народят както казвал Жуков. Но народените първо са научават да говорят и да разбират."

  И като се научат да говорят и да разбират , офейкват от страната и дим да ги няма от Русия.

 85. 86 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4309 Неутрално

  До коментар [#74] от "daskal1":

  Украйна е топ новината, но по света стават и много други неща....
  В Ню Йорк например в момента се гърмят в някакво метро.... Предават го на живо.

  Bukalemun
 86. 87 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5042 Неутрално

  А колко ли украинеци ще умрат в това време?
  —цитат от коментар 23 на agi49370681


  А КОЙ ще ги УБИЕ въпросните украинци

  И ТОЗИ ПО ЧИЯТО ЗАПОВЕД БИВАТ ИЗБИВАНИ въпросните УКРАИНЦИ

  НА Него изобщо пука ли му за нещо друго освен за

  БУНКЕРНИЯ Му ЗЛОВЕЩЕРСКИ ЖИВОТЕЦ

 87. 88 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#80] от "georgievb":Да живее технологията им.https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/u0kwgs/ukrainian_review_of_a_russian_spy_drone/ https://www.youtube.com/watch?v=gNtCdwq05-o
  —цитат от коментар 83 на Vasil Damqnov


  Ами алкохолета и мужици, какво да ги правиш, нищо не могат да произведат

  https://www.youtube.com/watch?v=bHcU-g09VVw
  https://www.youtube.com/watch?v=QD0kqm6_OsQ

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 88. 89 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4304 Весело

  До коментар [#74] от "daskal1":
  "при силна отбрана на атакувания и ресурсно обезпечаване (включително и отвън) шансовете му за успешни преговори с агресора се увеличават."

  Допускаш преговори за спиране на войната?
  Каспаров предрича , че в тази война няма място вече за преговори. Тя ще се води докато един от противниците не капитулира. Под капитулация не трябва даразбираме начина по който капитулира Германия с пълен погром и окупация на цялата държава , а капитулация от рода на тази , която Русия подписа на 3 март 1918 г. Тогава капитулацията на Русия подписа не руския цар , нито правителството на Керенки , а болшевиките , които по-малко от 4 месеца преди това , бяха взели властта с преврат.

 89. 90 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Нашите печелят.

 90. 91 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4309 Любопитно

  До коментар [#89] от "tacheaux":

  Накрая какво излезе....!
  Че благодарение на Путин, България намери решение за демографския си проблем....

  Bukalemun
 91. 92 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  Като чета мненията на някои имам чувството , че Украйна от изток е нападнала Русия на запад.

 92. 93 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  До коментар [#86] от "eti mehter":

  В Ню Йорк например в момента се гърмят в някакво метро.... Предават го на живо
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  Изобщо няма да се изненадам, ако се окаже, че това са поредните губещи - Петров и Баширов го направиха.

  "Чуждестранен агент"
 93. 94 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Все още се надявам че генералите ще видят сметката на Путин.
  Военните не харесват КГБ-исти да ги командват.
  Още няколко военни провали, още няколко генералски глави, още няколко хиляди жертви и може би ще има смяна на режима.
  Само че и смяната в корумпирана Русия не се знае в каква посока ще е?

 94. 95 Профил на thegreatwizard
  thegreatwizard
  Рейтинг: 254 Неутрално

  На днешната среща между Путин и Лукашенко, последният предал на Путин папка с разузнавателни данни според които за клането в Буча виновни били ... Великобритания. Тяхното разузнаване било направило инсценировката.

  Е може ли чак на такива глупости наистина да има някой да се върже?!

 95. 96 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3772 Неутрално

  До коментар [#86] от "eti mehter":

  За съжаление покрай ковид и политическите истерии доста хора изперкаха, особено в някои големи градове. В случая е метрото в Бруклин, 7 ранени плюс 5 наранени от преоблечен като монтьор от метрото идиот. Но, това едва ли е по-важно от хилядите убити и ранени и милионите мигранти от Украйна...
  https://nypost.com/2022/04/12/nypd-investigating-possible-explosion-in-brooklyn-subway-station/

 96. 97 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4309 Любопитно

  До коментар [#94] от "Таралеж":

  Все още се надявам
  =======
  Я кажи (щом си по надеждите)....
  Тия които в момента влизат в България....от кои украинци са....?
  От нацифицираните или от денацифицираните....?

  Bukalemun
 97. 98 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4309 Весело

  До коментар [#95] от "thegreatwizard":

  Е може ли чак на такива глупости наистина да има някой да се върже?!
  =======
  Аз като прост човек....мога и да се вържа.....
  Позволяваш ли ми....?

  Bukalemun
 98. 99 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#97] от "eti mehter":

  Тия които в момента влизат в България....от кои украинци са....?
  😂😂😂
  Закачи болна тема!
  Знаеш че не съм в България, но виждам че пет милиона бежанци има до сега.
  Чета че много руски и украински бежанци има и в Турция, също като след болшевишкия преврат.
  Навсякъде бежанците са посрещани със състрадание, с помощ.
  В България май настроенията са обратни?
  Булгар-булгар го е страх че бежанците ще му изядат хляба?
  Жалка историйка!

 99. 100 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5042 Неутрално

  Русия досега е признала само 1351 убити войници и 3825 ранени, въпреки че Украйна и западните правителства смятат, че жертвите са многократно по-високи. Нейната армия и въздушнодесантните войски имат обща численост около 325 000 души.

  В крайна сметка, казва Конъли, може да се наложи да се вземе политически непопулярното решение да се привлекат резервисти, които според IISS наброяват 2 милиона мъже на възраст под 50 години и преминали военна служба през последните пет години.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Щом каймакът на руската така наречена „армия” беше толкова мощно и безапелационно РАЗМАЗАН от украинците, да познаем ли от един път КАКВО ще се случи на НАСИЛА СЪБИРАНИТЕ и ХВЪРЛЯНИ ПРОТИВ ВОЛЯТА ИМ като ПУШЕЧНО МЕСО ЗАПАСНЯЦИ, особено на ЧИЧАЦИТЕ между 40-50 години !!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK