За споровете "кой колко души е убил"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Войната е НАТО срещу Русия и ще спре когато НАТО спре да се държи враждебно.

  Другото е ала-бала, портокала.

 2. 2 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1539 Весело

  До коментар [#1] от "slq84014722":

  Да, Русия се отбранява на чужда територия, ха-ха! От какво бе, от биолаборатории?

  Не ме търсете преди обяд
 3. 3 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Другари не яжте черноморски риби!
  Грехота е.
  Не знаете какво са яли.

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5283 Весело

  Заглавие от друга статия за войната на Путин:

  "Русия забрани да влизат Камала Харис и Марк Зукъбърг"

  Жалко! И двамцата смятаха да изкарат лятната си почивка не във Флорида, а в Сочи! :-)

 5. 5 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  Това пък по НАСКО МАНДАДЖИЕВ и се е случило / заедно с много други подобни "подвизи /у нас , под ТОПЛИЯ поглед на НАРОДНАТА ВЛАСТ :

  " Помълча малко и мина на монолог. Било славно, но и жестоко време.

  Партията разпоредила преди Народния съд да се поизчистят колкото се може повече врагове, че после с присъдите ставало бавно. Така всяка нощ пред разпределителя - Дирекцията на полицията на “Лъвов мост”, пристигали каруци с хора от града и селата, камиони “Опел блиц” от провинцията, използвали и влакове. Той пращал арестантите първо в мазето, там ги описвали (след 10 ноември мевереджиите добре се потрудиха да изгорят тези архиви - б.а), след което ги качвали на камионите. Откарвали ги към Радомирско - местността Червена могила, селата Върба, Темелково, Батановци. Там на нивята ги чакали местни момчета, на които били дали много патрони - опушквали хората и набързо ги заривали. Около сто нощи пращахме по пет камиона, по двайсет на камион, това ще е някъде десет хиляди, пресметна Спасов. (По-късно чух от изследователи, че убитите са били 20, 30, че и 38 хиляди, очевидно в София са идвали осъдени от цялата страна).

  Генералът изведнъж спря, погледна ме издълбоко, после свъси вежди и рече: “Тия неща ги казвам само на тебе, да не вземеш да ги напишеш, че после става лошо, но той редакторът ви знае какво да пусне”.

  И продължи. Всяка нощ в малките часове ходел да докладва на Живков в щаба на НОВА /Народноосвободителна въстаническа армия/, който се намирал в мазето на читалище “Славянска беседа” на ул. “Г.С.Раковски”. Там се давали разпоредбите и мунициите. “Досегът ми с другаря Живков беше много специален. Всички знаеха какво върша и ме отбягваха, поради което той ми каза да не се приближавам до него, все едно няма нищо общо с мен. Бяхме се разбрали да си съобщаваме с очи. Намигне ми и това значи да продължавам… Абе, мокра работа, другарите не искаха да се цапат, но нали някой трябваше да я свърши.”

 6. 6 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5283 Неутрално

  Войната е НАТО срещу Русия и ще спре когато НАТО спре да се държи враждебно.Другото е ала-бала, портокала.
  —цитат от коментар 1 на slq84014722


  Знаех си, че Путин е агент на НАТО и по нареждане на НАТО нападна Украйна!

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2749 Неутрално

  Войната започна още през 2014 г .Тогава ЕС начело с Мрекел си зарови глабата в пясъка , ама те не знаят ,че като главата ти е в пясъка .з@дникът ти стърчи. Сега е време да си платим с лихвите и да подкрепим Украйна .
  И нашите май си заровиха главата в пясъка и им се видя н@срания з@дник.

 8. 8 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Войната започна още през 2014 г .

  Да така е.
  Започна със заграбването на част от Украйна и с подбуждането на сепаратистки действия. 9. 9 Профил на stv541104912
  stv541104912
  Рейтинг: 713 Неутрално


  Да Путин е звяр. А зверовете се държат в клетка.
  Който иска може да прочете какво е написал пророк Даниил

  https://biblia.bg/index.php?k=27&g=7&tr1=1

 10. 10 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 351 Неутрално

  За руската агресия в Украйна няма абсолютно никакво оправдание. Още веднъж - никакво оправдание.

  Но има обяснение. Няколко обяснения. През 2003 г. САЩ нападнаха Ирак заради уж химически оръжия. Без санкция на ООН. И избиха около 1 милион иракчани. Пуснаха офицерите на Саддам да избягат и те създадоха Ислямска държава. За избитите иракчани почти никой не рева, те очевидно са били нехора.

  Агресията на НАТО в Югославия (1999 г.) също беше без международна санкция. Е, избиха 3 500 цивилни сърби, колко му е. Също са били нехора.

  В Ирак агресорите все пак влязоха на терен и дадоха някакви жертви. В Югославия не посмяха да влязат, бомбиха наред от 5 000 метра, щото тоба беше таванът на сръбската ПВО.

  Горните неща са факти, не са морален релативизъм.

  Докато големите и силните се държат като слонове в стъкларски магазин, ще мрат милиони невинни.

  Ще потретя. За агресията на Путин в Украйна няма и не може да има каквото и да е оправдание. За агресиите в Югославия, Ирак и другаде - също.

  Бъдете здрави,

 11. 11 Профил на zeq011105037
  zeq011105037
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Съгласен съм с по-голямата част от доводите, но е прекалено да идва от разпечатка на "литературен вестник". То така и от "Български коневъд" може да вземат отношение. Лошо няма- плурализъм видиш ли, но някак не на място..

 12. 12 Профил на stv541104912
  stv541104912
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#10] от "m.konstantinov":

  А има ли оправдание за сръбския геноцид в Косово, в Босна, в Македония?
  Когато кажеш "А" и "Б" не забравяй че има и "В" и така чак до "Я"
  И внимавай със цифрите, за да са точни.

 13. 13 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  До коментар [#6] от "vassilun":

  Да, то не виждам кой друг можеше да вкара Финландия в НАТО, най-успешното им рекламно лице.

  Не ме търсете преди обяд
 14. 14 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#12] от "stv541104912":

  Изрично съм посочил, че оправдание няма. Но има обяснение. Както има обяснение, примерно, за Първата и за Втората световна война.

  Иначе няма какво да внимавам с цифрите. Те са 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9 при десетична бройна система и 0 и 1 при двоична. При третична са 0, 1 и 2 и т.н. А иначе числата съм ги взел от официални източници. По моя оценка точността там е от плюс до минус 30%. Което изобщо не променя нещата.

 15. 15 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  От Буча няма нито една снимка или видео, което да е направено от телефон на местен жител, преди да дойдат чуждите журналисти. Всеки ще се сети какво означава това. Под всяка от наличните снимки е написано АП, Уол стрийт джърнъл, Ройтерс и други.

 16. 16 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1844 Неутрално  " На 11 септември 1932 г. Сталин пише на своя сътрудник Каганович: ,,Положението в Украйна е много лошо. Ако не предприемем нещо веднага, може да загубим Украйна.“ След няколко срещи, в близкото обкръжение на Сталин се изготвя план за действие. Ужасяващ план за действие.
  През зимата на 1932 – 1933 г. всички хранителни запаси се изнасят от Украйна. Отцепват областта отвсякъде за да не избяга никой. Отначало хората не умирали. Оцелявали с остатъците от зърно и зеленчуци.
  Това обаче не било по плана на Сталин. Той заповядал на НКВД да конфискуват всичкото зърно и храни от тези райони. По този начин е знаел, че ги обрича на смърт. Николай Мельник, оцелял свидетел на Гладомора 1932-1933 г.: ,,Картофи, цвекло, зеле, кисело зеле – направо с качетата. Дори и картофи за семе! Отнесаха всичко!“ Като отнесли храната, забранили също на селяните да търсят храна другаде да я купуват, разменят или да я печелят с труд. Тогава започнал глада. Просто измирали. Но и в градовете не ги пускали. Специални отряди пречели на тези умиращи, гладуващи хора да се качват на влаковете. Затова мнозина умирали по гарите и по линиите водещи към Харков, Киев… Украинците измирали бавно и мъчително. Децата умолявали за късче хляб. Мнозина загубвали чувство за самосъхранение и отивали до охраняваните от НКВД полета да събират класове. Застрелвали ги на място. Но повечето жертви умирали бавно. Вкъщи. Специални отряди на НКВД нахълтвали по домовете, за да събират труповете. Получавали по 200 гр. хляб за всеки труп.
  Николай Мельник, оцелял свидетел на Гладомора 1932-1933 г.:
  ,,Влизат в къщата и питат: „Къде са мъртвите?“ На леглото лежала полумъртва жена. Казват: „Вземаме я! Така и така ще умре. Защо да идваме и утре?“ А тя ги моли: „Не ме вземайте! Жива съм! Искам да живея!“ Мария Загуц, оцелял свидетел на Гладомора от 1932-1933 г.: ,,Беше страшно! Събираха ги и ги заряваха. Ходих на гробището и видях как мърдаше земята където ги погребваха.“ Мнозина били зарявани живи! Въпреки глада, износът на украинско зърно достигнал невиждани размери. Западните медии не скривали нито размера, нито причините за Гладомора. Украинците били изтребвани пред лицето на целия свят. Но светът не си мръднал и пръста да им помогне! От глад умират 7 милиона души. За ЕДНА година. Човечеството не познава по-ефективна схема за унищожение от тази в Украйна, през зимата на 1932-1933 г."

  А нашите "управляващи " се СЪВЕЩАВАТ: кой брат , кой сват и кой на булката брат !!
  СРАМ МЕ Е !

 17. 17 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#5] от "doroteus":

  Има една подробност, която премълчава и Мирчо Спасов, и вси комунистически историци.

  А тя е, че тези 38 хиляди българи в нощите след 9-ти септември 1944 г. са избити с прякото участие на съветските войници от полковете на НКВД. Нали не си представяте, че тази работа могат да я свършат шушляци като Мирчо Спасов и Тодор Живков и някакви момчета от радомирските села при наличието на непокътната армия, полиция и жандармерия?

  За тези заслуги на убийците от Съветската армия комунистите ѝ издигат паметник в центъра на София. Няма за какво друго.

 18. 18 Профил на kustodin
  kustodin
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Войната е НАТО срещу Русия и ще спре когато НАТО спре да се държи враждебно.Другото е ала-бала, портокала.
  —цитат от коментар 1 на slq84014722


  Глупости!

 19. 19 Профил на kustodin
  kustodin
  Рейтинг: 246 Неутрално

  От Буча няма нито една снимка или видео, което да е направено от телефон на местен жител, преди да дойдат чуждите журналисти. Всеки ще се сети какво означава това. Под всяка от наличните снимки е написано АП, Уол стрийт джърнъл, Ройтерс и други.
  —цитат от коментар 15 на Васик


  Я сега обясни как всичките са успели да се наговорят и да излъчват едно и също? И най-вече защо?

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Много доъбр текст!
  Адмирации да автора!
  За съжаление живеем във времената на "алтернативните факти" и "постистината", в които дори очевидните Факти и Логиката могат да са обект на конспирации...

 21. 21 Профил на kvg08393766
  kvg08393766
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Като за литератор господинът трябваше да избере по-интересна тема, тази не може да задържи вниманието ми, приятни празници пред пълни трапези и приятни моменти.

 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2568 Гневно

  До коментар [#1] от "slq84014722":

  https://www.clubz.bg/126791-kak_da_pratim_bilet_za_rusiya_na_trol

  Пошел на ...!!!!

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#3] от "Красимир Андонов":

  Яли са "москва" ще има още...

 24. 24 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#10] от "m.konstantinov":

  https://www.clubz.bg/126791-kak_da_pratim_bilet_za_rusiya_na_trol

  Пошел на ...!!!!

 25. 25 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 4049 Неутрално

  До коментар [#16] от "doroteus":

  А тук ни разпостраняват легенди, че тези извратеняци ни били освободили. То и Путин го чух преди малко, че били "освободили" Мариупол. Кат го сравнили със земята.

 26. 26 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2568 Весело

  До коментар [#13] от "tulup":

  Както каза преди няколко дни един анализатор : "човеченцето от бункера само с един ход унищожи пацифизма на Германия и е на път да вкара Швеция и Финландия в НАТО,нещо, което Роналд Рейгън/светла му памет/ с години не успя да постигне"....

 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2568 Весело

  До коментар [#14] от "m.konstantinov":

  https://www.clubz.bg/126791-kak_da_pratim_bilet_za_rusiya_na_trol

  Пошел на ...!!!

 28. 28 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#15] от "Васик":

  Гледай репортажа на ОН Еър, там човека обяснява че всеки който е имал смартфон и снимки в него е бил ЕКЗЕКУТИРАН!!! Разбираш ли,снимал си изпепелен руски танк или разрушената си къща и за това те разстрелват на място!!! Питай пак,умнико!!

 29. 29 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 894 Неутрално

  [quote#19:"kustodin"][/quote]

  С 5г и чипа във ваксините

 30. 30 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#12] от "stv541104912":Изрично съм посочил, че оправдание няма. Но има обяснение. Както има обяснение, примерно, за Първата и за Втората световна война.Иначе няма какво да внимавам с цифрите. Те са 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9 при десетична бройна система и 0 и 1 при двоична. При третична са 0, 1 и 2 и т.н. А иначе числата съм ги взел от официални източници. По моя оценка точността там е от плюс до минус 30%. Което изобщо не променя нещата.
  —цитат от коментар 14 на m.konstantinov


  Да - оправдание няма. От това следва само едно - виновен.
  Точка по въпроса.

  СЛАВА НА УКРАЙНА.
 31. 31 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  “ преди България да я сполети Девети септември“
  ——
  Е, преди това я е “сполетяло” влизане във войната на страната на нацистка Германия …ни беши ли тъй. Та и Украйна преди да я сполети Путин са я “сполетяли” други ини работи … кът например мераци за НАТО. Апък Путин, зели, че го сполетели ини санкции… Нещо там за каузални връзки да си чувал, байно?… за прословутата крушчица, дет си имала опашчица

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 32. 32 Профил на Шулц
  Шулц
  Рейтинг: 126 Неутрално

  До коментар [#31] от "Gretel":

  И йайъв е поблема с "мераците за НАТО" на Украйна ... шухченце? Твоят идол Путя Педераский ли ще каже коя държава къде да членува и къде - не?

 33. 33 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Май по-добре беше коментара от "Литературен Вестник" да бе публикуван в коминтарите под някоя статия на Дневника.

 34. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Добър и ясен текст, дано на повече хора им се изясни картината.
  Каквото и да става днес, става само и единствено благодарение на решението на Путин и Ко да нападнат Украйна.
  Затова трябва по всякакъв начин да се помага на Украйна - крайната победа на украинците, сериозно ще промени света, а надявам се и Русия.

 35. 35 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#1] от "slq84014722":

  Не. Ще спре като избият де що има блядове в Украйна. Другото е ала-бала.

 36. 36 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 623 Разстроено

  До коментар [#15] от "Васик":

  От путинска подлога, "великолепен" анализ...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 37. 37 Профил на stv541104912
  stv541104912
  Рейтинг: 713 Неутрално

  От Буча няма нито една снимка или видео, което да е направено от телефон на местен жител, преди да дойдат чуждите журналисти. Всеки ще се сети какво означава това. Под всяка от наличните снимки е написано АП, Уол стрийт джърнъл, Ройтерс и други.
  —цитат от коментар 15 на Васик


  Не е вярно, лично аз имам снимки от Буча.

 38. 38 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1985 Неутрално

  „Освободителите в Мариупол ликуват с викове „Аллах Акбар”
  На видео се вижда как изглеждат „освободителите“ на братския славянския и православен украински народ. - 22.04.2022 г.
  https://frognews.bg/novini/osvoboditelite-mariupol-likuvat-allah-akbar-video.html

 39. 39 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Много трол, много путьофили, много нещо е налазило тази земя. За това и много мъка по територията нещастна.

 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  С путинисти и терористи не трябва нито да се говори нито да се спори!
  При всички случаи ще използват лъжа, дезинформация и отрова, както едно лице по-горе което твърди че избитите от сатрапа Саддам иракчани, били избити от американците...

 41. 41 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "m.konstantinov": А има ли оправдание за сръбския геноцид в Косово, в Босна, в Македония?Когато кажеш "А" и "Б" не забравяй че има и "В" и така чак до "Я"И внимавай със цифрите, за да са точни.
  —цитат от коментар 12 на stv541104912


  Именно. А пък Ирак реши да си "прибере" Кувейт и чааак след това се случи пустинната буря. Ама някои професори май мислят, че ние помним по 3 минути.

 42. 42 Профил на block
  block
  Рейтинг: 965 Неутрално

  За съжаление начинът по който тази война ще спре е максимално количество руски войници да умрат. Това е. Иначе няма да се сетят. 30, 40, 50 хиляди руски войници трябва да бъдат убити за да се усетят руснаците, че са затънали до гуша. Това може да се постигне чрез снабдяване на армията на Украйна с далекобойни и тежки оръжия. Всичко което ще помогне на Украйна да нанесе максимални поражения на руската армия.
  Това е важно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK