"Газпром" ще освободи България от зависимостта й от руски газ

Достойният отговор е незабавно нашият парламент да разреши официално българската държава да дари оръжие на Украйна.

© Надежда Чипева, Капитал

Достойният отговор е незабавно нашият парламент да разреши официално българската държава да дари оръжие на Украйна.Избори 2023

Коментарът е от профила на автора във фейсбук.


"Газпром" е на път да направи най-голямата услуга на България за последните десетилетия, като доброволно ни освободи от нашата зависимост от руски газ.


С това ще освободи от ангажименти и неговото страховито лоби у нас от неговата агентурна корупционна роля.
С това ще освободи и някои партии, особено БСП, а и топ политици от опорката да се снишаваме да не ни накажат.


С това ще разобличи веднъж завинаги абсурдния "Балкански", но "Турски", а всъщност "Руски поток", който хем преминава България, хем е построен с наши пари, хем по него няма газ за нас, а за приятелите на Путин - Вучич и Орбан.


И всичко това - за наш късмет - се случва в края на отоплителния сезон и два месеца преди старта на ноторния газов интерконектор с Гърция.


Достойният отговор е незабавно нашият парламент да разреши официално българската държава да ДАРИ оръжие на Украйна.


И най-после да накара ретроградните политически глави у нас или поне техния електорат веднъж завинаги да разберат, че с Русия, а и с всяка авторитарна държава се преговаря само от позиция на силата. А когато я нямаш - търсиш начин да я придобиеш чрез съюзници, каквито България, слава Богу има, но не използва - пак за да не дразни повелителя от Изток и да не пречи на корупционния му бизнес у нас.


Гледам как министър от БСП се гърчи по телевизията пак да не каже, че Путин е агресор, защото зависело. Как не трябвало да се дава оръжие, а да се търсят преговори. И (нарочно) пропускайки, че преговорите, когато едната страна няма оръжие, са точно както между вълка и агнето. Че най-бързият мир - любимата спекулация на БСП - е техните господари в Кремъл да ни станат съседи - засега.


А самите руснаци уважават само твърдите и достойните противници, затова към нашите политици - с малки изключения - винаги са се отнасяли с презрение като незначителни, малки, корумпирани техни слуги. Неслучайно най-често това отношение сме го виждали заради Първановия троен шлем - който се оказа комбинация от три пръста за Русия, въпреки положените неимоверни верноподанически усилия в епохата на неговия изпълнител - най-видния "атлантик" Бойко Борисов.


Защо го няма това руско отношение към Балтика и Полша? Балтика сама отказа вече руския газ, а Полша каза твърдо не на новите газови условия. Само ние приемаме едностранната промяна на договора и търсим "варианти" - пак сами.


Още древните гърци са го формулирали - искаш ли мир - готви се за война. А Чърчил - че който избира унизителния мир пред войната - печели и позора, и войната.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK