Играе ли Ердоган двойна игра в НАТО

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на agi49370681
  agi49370681
  Рейтинг: 629 Неутрално

  А защо има недоверие към САЩ И ЕС в турското общество? Нали са съюзници?
  А Ердо си играе играта и гледа да изкяри каквото успее. Тук оръжие, там някой кюрд терорист. Всичко е бонус.

 2. 2 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  "Следващото разширяване на НАТО повдигна много въпроси от самото начало. Което е характерно за случая, въпросът „защо” в случая, , почти не е задаван. Фактът, че Швеция и Финландия просто трябва да влязат в Алианса, се вкорени на страниците на европейските вестници като роден, като същевременно се изразява съгласието с факта на това влизане от различни социалдемократически партии (просто няма други в парламентите на Скандинавия) .

  Защо елитите, израснали отвъд океана, толкова упорито и бързо въвличат Хелзинки и Стокхолм в НАТО, организирайки натурална блъсканица на опашката за качване на „Титаник“, все още не е ясно.

  Едва ли става въпрос за чисто символична офанзива на изток, като отговор на Вашингтон на последните действия на Русия – познаването на историята на структурите на НАТО предполага, че чисто символично те не правят нищо и че всяка експанзия веднага е последвана от бързо увеличаване на военните заплахи.

  От друга страна, както спокойната реакция на Москва, така и фактът, че и двете страни, кандидатствали за членство в Алианса, всъщност отдавна са се присъединили към организацията, вдъхват оптимизъм: те участват в операции на НАТО, купуват и разполагат оръжия в съответствие със стандартите на организацията, като цяло оставяйки своя прехвален неутралитет някъде в дълбините на историята.

  В цялата тази набързо инсценирана пиеса за северноевропейските агънца, които искат да се защитят от кръвожадния вълк от Изтока, е интересен още един момент: Турция открито изрази протеста си, за първи път от много време НАТО се преврърна от добре координиран хор на съгласните съюзници в свадлив цирк с дребни пазарлъци и истински турски пазар.  Президентът Ердоган ще влезе в учебниците по история години по-късно като отличен тактик. Изтискването от Турция, която страда под огромната тежест от икономически и социални проблеми, на силата, нужна за да работи относително ефективно в редица области, умело да комбинира редица взаимно изключващи се глобални проекти, умело да маневрира между противоположните интереси на политически сили враждебни един към друг, както и на самия Ердоган – именно с тези умения той ще влезе в историята на Република Турция нейният 68-годишен лидер.

  Амбициите на Турция на външния фронт включват постоянното недоволство от статуквото. Анкара, след като отпи глътка мъка след резултатите от Първата световна война и остана в периферията на Ялтинско-Потсдамската и Беловежката системи на световната политика, постоянно настояваше за преразглеждане на правилата на прословутия „световен ред, основан на правила."

  В допълнение към различната степен на грубост в изявленията на турските висши служители, тези искания бяха изразени и в демонстративно незачитане на нормите на поведение в американоцентричния свят.  Закупки от Русия на системи С-400, които са в противоречие с изявленията на САЩ, военни операции в Закавказието, Северна Африка, Сирия и Ирак, активно разработване и продажба на собствени оръжия, топли отношения с британската разведка и с ред източноевропейски страни – всичко това на протяжение на изминалото десятилетие направо крещеше за намеренията на Анкара да стане алтернативен център на авторитет в рамките на НАТО.

  През май 2022 г. Ердоган реши, че е узрял за способността да върви открито срещу намеренията на Вашингтон. Причината беше пламенната подкрепа от финландците и особено от шведите на самите кюрди, срещу които Турция на Ердоган толкова активно се бие в Северна Сирия и Западен Ирак. Кюрдската работническа партия (ПКК) е призната за терористична организация не само в Турция, но и в много западни страни и дори в Европейския съюз.

  Признаването им за терористи в ЕС обаче не пречи на активистите и лидерите на партията да живеят, да провеждат насилствени дейности и да водят открити кампании в европейските страни. Швеция им е по-скъпа от другите, където организации, признати за терористични, са особено топло третирани - спомнете си снимките на шведските предградия, където знамената на ИДИЛ, Aн-Нусра и други организации, признати за терористични и забранени в Русия, са открито окачени прозорците на къщите.  Дейностите на ПКК бяха повод (но не и причината) Турция шумно и публично да оспори консенсуса в НАТО – да се осмели да изрази някои свои искания. Турците казаха, че включването на страни, които подкрепят терористите, във военния съюз ще подкопае сигурността, така че терористите трябва да се отхвърлят. Започна да се появява информация за многобройния „списък с желания“ на Турция.

  Не само полузабравените активисти на кюрдската милиция са в списъка с искания на Анкара - целите на Турция са много по-амбициозни, отколкото може да изглежда. Материалът на Bloomberg, публикуван ден след турския демарш, не дава пълно разбиране какво иска Турция, а е по-скоро компилация от всички слухове по тази тема.

  Bloomberg писа за желанието й да участва в програмата за изпитания и доставка на изтребители F-35, за искането за премахване на санкциите за закупуването на С-400, за намерението да поиска депортиране от европейските страни не само на членове на ПКК, но и на гюленистите, друга свещена крава на Запада...  Но едва ли всичко е толкова просто. Такива искания, ако Турция ги имаше сериозно, можеха да бъдат изречени в кулоарите, всичко можеше да се сведе до преговори в сянка, можеше да бъде договорено тихо и без много шум,

  Ердоган постъпи по различен начин. Той вкара НАТО в репутационна задънена улица - сега всеки изход от тази задънена улица води до загуба на лице. Турция не може да бъде пренебрегната: много страни от Източна Европа гледат в устата на Ердоган. Членовете на НАТО Хърватия и Унгария вече излязоха в подкрепа на исканията на турския президент. Може би, освен желанието да бъдат солидарни с Анкара, в тази подкрепа се вижда разбирането, че именно в този регион всеки произвол от страна на Алианса ще бъде последван от остра реакция от Изтока.

  Разбира се, не може да се съгласим и с исканията на Ердоган - европейската преса, която е много чувствителна към своите „домашни“ терористи (десетки организации, подобни на ПКК, са приласкани във всяка голяма страна от ЕС), ще нарисува от предаването на членове на Кюрдската работническа партия на Турция , колкото и символично и скромно да е, предателство в глобален мащаб. От този репутационен клинч умишлено предизвикан от Турция, няма изход. Но не е ли това, което Ердоган се опитва да постигне?

  Няма по-добра илюстрация за безпомощността на изградената система на международните отношения от последните шест месеца. Опитите на Кремъл да призове НАТО за диалог, отговорът под формата на вълна от подигравки и медийна кампания за неизбежно нападение срещу Украйна, съчетани с откритото напомпване на въоръжените сили на Украйна с нападателни оръжия и разработка на нападателни планове и накрая, нерешителната силова реакция на редичката еднополярност към началото на СВО - всичко това убеди „третите страни“, сред които, въпреки членството си в НАТО, е и Турция, в неспособността на Вашингтон да удържа щурвала.

  В рамките на три дни след като турците официално изразиха позицията си, имаше противоречиви изявления от скандинавска страна, съсредоточени върху подробностите, но игнориращи същността. Някои казаха, че няма да се откажат нито от кюрдите, нито от гюленистите, други обещаха да „работят по сигурността“ заедно (четете: да изгонят обекта на спор).

  Никой не показа уважение към Ердоган, никой не видя зад демарша повече от прибързан опит на незначителен васал да дразни господаря. Дори Байдън, когато беше попитан за турските претенции на 21 май, ги отхвърли и каза, че е възможно да се преговаря без проблеми. Ето защо Турция няма да промени подхода си – вградена здраво в изкривения световен ред, тя ще вдига шум и ще вдига скандал при всеки удобен повод, само и само да разклати тази изкривеност в своя полза."

  Любовта ще спаси света!!!
 3. 3 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2732 Неутрално

  До коментар [#1] от "agi49370681":

  ЕС вече 40+ години мотае Турция с приемането и в съюза изтъквайки фалшиви предлози...

  В случая със Швеция и Финландия не става дума за кяр...

 4. 4 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Е САЩ не играят ли двойна игра. Публично критикуват Ердоган и неоосманистоте, но на практика ин дават кредити и ги въоръжават. Ето за, Южен поток матиснаха България да го блокира, но за Турски поток си замълчаха.

 5. 5 Профил на Борислав Цеков
  Борислав Цеков
  Рейтинг: 19 Неутрално

  То от шашевия султан освен циганско-анадолски простотии и пазърлаци друго не може да се очаква.
  В крайна сметка от тези негови действия страдат единствено хората в Турция.

 6. 6 Профил на PaulaFox
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на Nikola Damyanov
  Nikola Damyanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#4] от "Daria ":

  По лошо те САЩ от години натискат България да, се обезоръжава. А в това време активно въоръжават неоосманстите. Ето за ф16 изнудва корумпираните Каракачанов и Борисов да им пред платят 2 милиарда долара А самолети йок. Виж за Турция последните 10 години са доставени въоръжение за над 20 милиарда долара. Публично ги критикуват обаче :)

 8. 8 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Вижте снимката, на масата е и ... българското знаме.
  Май е от братското посещение на другаря Бойко Борисов при въртенето на оня газов кран, а кака ви Севда го снима редом до сатрапа и кръвопиеца и закусващ с малки дечица Путин.

 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Псевдосултана и североизточният му сиамски близнак ще си платят за всички безобразия и престъпления!!!

 10. 10 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 499 Неутрално

  "Играе ли Ердоган двойна игра в НАТО"

  Този въпрос е закъснял с няколко години.
  На какво играе Ердоган се видя във войната в Сирия, когато свалиха един руски Су-25. Интересното започна веднага след това и до ден днешен не е свършило.

 11. 11 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 817 Неутрално

  НАТО може да си позволи да изчака до следващите избори в Турция, колкото и да фалшифицира, Ердо е пътник.

  А колкото до "невероятните му способности да се пазари" - май е крайно време да го сикирдосат(дано правилно да съм я написал тази дума) качествено.

 12. 12 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3758 Любопитно

  "Играе ли Ердоган двойна игра в НАТО?"

  Ердоган играе ролята на руски троянски кон в НАТО.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 13. 13 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#2] от "hope":

  РАзбирам, че вече даже не можете да разберете опорките, които ви пращат и затова направо копи/пейст.

  Текста, който сте пуснали е пълен с идиотизми, тъпизми и няма нищо конкректно, а изводите са нелогични и малоумни.

 14. 14 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  До месец - месец и половина въпросът с украинското жито ще стане съвсем остър. Няма как да се изнесе без кораби, само с влакове и камиони не става, а Русия блокира пристанищата. И няма как да се складира новата реколта, дори в по-малък обем, ако не се освободят силозите.
  Русия блокира зърното, за да тръгне нова вълна гладни северноафрикански скакалци към Европа. Затова европейските правителства, които са по-меки спрямо Русия, няма как да не се втвърдят, когато стане въпрос за зърно - глад - цветнокожи емигранти. Избирателите им няма да ги разберат. САЩ също ще имат перфектна кауза, за да се намесят по-пряко - спасяват милиони хора от гладна смърт.
  Така че подозирам, че Черно море може да се очертае като нов център на войната за месец-два, а не Донбас. И тогава ролята на Турция ще бъде ключова. Поне през лятото.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 15. 15 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Вижте снимката, на масата е и ... българското знаме..
  —цитат от коментар 8 на sega_007


  Това е менюто. Нали знаеш - щом не си на масата, значи си в менюто.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 16. 16 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 817 Неутрално


  До коментар [#3] от "deaf":

  Как точно определихте, че ЕС мотае Турция? Точно обратното - ЕС позволи на Турция известни привилегии в търговията, даваше им милиарди евро за да си оправят държавата и да отговаря на изискванията, но накрая Ердоган каза, че в неговата политика не е заложено присъединяването и всичко спря.

  Знам, че ще ви изненадам, но ЕС и НАТО са две различни оргазнизации, основаващи се на различни принципи. Като гледам ви е малко зор да определите коя за какво е - нищо - важно е, че си написахте лъжите.

 17. 17 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1689 Любопитно

  Ми Ердо още не е забравил, кой се опита да му спретне преврат и най-вероятно да последва съдбата на Кадафи или Садам...заедно със семейството си. Изобщо не е забравил за приятелите оттатък оушъна, дето му го спретнаха. И аз на негово място щях да им го връщам и много, ама много да внимавам с тях ....

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 18. 18 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#7] от "Nikola Damyanov":

  Може ли да ни дадете пример как САЩ са ни натиснали да се обезоръжим, като сме една от държавите, които произвеждаме сравнително голямо количество оръжие, включително за държави, членки на НАТО?

  Знам, че ще ви изненадам, но в САЩ си имат правила и казаха: понеже ви е първа сделка с нас - плащате цялата сума, защото след 2 години може да се смени правителството и БСП да каже - няма да плащаме.
  Та защо използвате клаузите по една търговска сделка за политическа пропаганда?

  Не ви ли прави впечатление, че Лукойл например - една часна компания, купува скъп руски петрол от швейцарска фирма от поне 15 години, вместо да купи евтин нефт от Русия? Май ще се окаже, че на швейцарската фирма сме платили поне няколко самолета?

 19. 19 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  Ердоган показа какво трябва да бъде отношението към Русия. Западняците да се учат от него. Русия разбира само от бой.
  Путин стана приятелче на Ердоган след като той най-напред му свали военен самолет , а после му уби посланика.
  Ердоган заедно с други ръководители на мюсюлмански държави накара Путин по чорапки да участва в откриването на най-голямата европейска джамия, намираща се в Москва.
  Ердоган подкрепи Азербайджан да си върне Нагорни Карабах. Снабди я с байрактари и осигури военна победа над Армения , която Путин изостави, въпреки , че има военна база там.
  Ердоган накара Путин да построи със свои средства газопровод през Черно море за снабдяване на Турция с газ на цени , които определя турската страна. Ердоган осуети плановете на Путин да владее цяла Сирия и окупира части от тази страна.
  Ердоган помогна на Либия да ликвидира руските паравоенни части Вагнер, които искаха да свалят правителството.
  Ердоган продължи да унижава Путин.
  Преди време , прие с държавни почести на независима държава президента на руската република Татарстан в която сепаратизмът е много силен. Путин не посмя дори да му направи забележка.
  В днешно време турския султан предложи, а Путин прие Турция да бъде посредник и домакин на преговорите за мир между воюващи помежду си две части от разпадналата се съветска Русия, Украйна и РФ не нкъде другаде , а в Истанбул , градът , който беше вековна мечта на руските царе да го владеят.
  Геополитическият триумф на Ердоган над путинова Русия е впечатляващ.

 20. 20 Профил на PaulaFox
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  "Блокирането на колективни решения в рамките на международни организации се оказа любим външнополитически прийом на страните в нашите географски ширини."
  А трябва всички да сме единодушни ли? А когато действията на алианса нарушават интересите на отделните членове? Да, за нас знам, ние сме малки, ами Турция?

 22. 22 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Играе нещо, но ще е за кратко. Ще умре.

 23. 23 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Ердоган е затънал до ушите във вътрешно политически проблеми. По-този начин иска да изкяри малко дивиденти за следвашите избори. Ама на турците им е вече "бактън" от него.

 24. 24 Профил на русороби вън
  русороби вън
  Рейтинг: 154 Неутрално

  До коментар [#17] от "georgievb":

  Ахахахахах кой му спретна "преврат"? Баси прозрачната фалшификация беше този "преврат".

 25. 25 Профил на русороби вън
  русороби вън
  Рейтинг: 154 Неутрално

  Неоосманецът си иска да си прави геноцидите и никой да не му казва нищо... Я българи, я арменци, я кюрди

 26. 26 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Айде моля ви се, малко пресолваме манджата. Цялото трябва да е за урок на дивите бюрократи, които си мислят, че колкото по-голяма е организацията, толкова по-добре функционира. Ама е обратното - не може всички да са членове на всичко, и нещата да вървят гладко.
  Аз пък мисля, че проблемът е, че правителствата в ЕС и НАТО под натиска на бизнеса не искат да вземат позиция по нито един въпрос, но и не искат да изглеждат ненужни.
  Този проблем и повсеместната бюрократщина и безотговорност на правителството, прехвърляйки на администрация да движи политически въпроси, по-голям от поведението на анадолския сатрап.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 27. 27 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Нищо не пречи нито на Швеция, нито на Финландия да си подадат документи и после да си преговарят, да си преговарят и пр.
  Па и Ердоган е единственият, който взе истински мерки срещу русия в началото на конфликта - достави оръжие и затвори проливите.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 28. 28 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1492 Весело

  До коментар [#19] от "tacheaux":

  По скоро съюза м/у Турция и Русия много прилича на този м/у СССР и Германия ... обединени от общи врагове и цели но гледащ колкото може повече да прибере от канчето на другите

 29. 29 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  Ердоан играе двойна игра,но тя не е във вреда на никого.....
  Той е поел риска и отговорността е негова....
  Политиката му е в унисон с официалните принципи на НАТО....

  Bukalemun
 30. 30 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 758 Неутрално

  "Играе ли Ердоган двойна игра в НАТО?"Ердоган играе ролята на руски троянски кон в НАТО.
  —цитат от коментар 12 на Иво


  Опа! Станахме два троянски коня. Или едното е магаре?

 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4447 Любопитно

  До коментар [#12] от "Иво":

  Ердоган играе ролята на руски троянски кон в НАТО.
  =======
  Как....?
  Чрез политиката му спрямо Крим ли....?
  Чрез Нагорни Карабах?
  Или продавайки Байрактари на Украйна?

  Bukalemun
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7706 Неутрално

  И в НАТО, като в ЕС. Една държава може да блокира и най-разумното решение. Нещо трябва да се промени.

 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Очевидно Ердо иска да изтъргува членството на Швеция и Финландия. Това разбира се не е честно, но то кое и честно!?

  Judjuk
 34. 34 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6357 Неутрално

  "...Играе ли Ердоган двойна игра в НАТО..."?
  ДА

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6357 Неутрално

  Само не разбирам защо са изрязали от снимката и другия троянски кон - Борисов. Защото другия на снимката - Вучич поне е откровено за Русия.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 36. 36 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Това НАТО все повече заприличва на някаква религия. Време ни е да се махаме от там и ние.

 37. 37 Профил на Модерацията на Дневник е ПОЗОР
  Модерацията на Дневник е ПОЗОР
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Днес много матр'ял за анадолския Сатрап.

  А истината е, че Тайпи просто се пазари като дърт циганин, да изкопчи отстъпки срещу съгласие за членството на Финландия и Швеция.

  Или по-точно като дърт, анадолски циганин се пазари на дребно. Твърдо се надявам, че нито Швеция ще вдигне оръжейното си ембарго, нито САЩ ще го пуснат до каквито и да е модерни самолети.

 38. 38 Профил на Модерацията на Дневник е ПОЗОР
  Модерацията на Дневник е ПОЗОР
  Рейтинг: 12 Весело

  До коментар [#31] от "eti mehter":

  И колко примитивни Байрактара е продал Анадолския диктатор на Украйна?

  Особено след като американците почват да ги снабдяват с по-модерни дронове?

 39. 39 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4447 Весело

  До коментар [#38] от "Модерацията на Дневник е ПОЗОР":

  Особено след като
  =======
  Ето това е вълшебната думичка....
  СЛЕД
  ...като пътя е вече асвалтен..... лимузините са много....

  Bukalemun
 40. 40 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4447 Любопитно

  Все си задавах въпроса....защо първите дронове в помощ за Украйна са точно турски ,а не американски.....
  Явно е било въпрос на топки ,а не на чест и достойна помощ....

  Bukalemun
 41. 41 Профил на Модерацията на Дневник е ПОЗОР
  Модерацията на Дневник е ПОЗОР
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#39] от "eti mehter":

  Като гледам как е асфалтиран пътя, украинците ще има да го ремонтират още 1-2 години, преди да стане за нещо.

  Ако украинците бяха само с байрактарите, руснаците вече да са влезнали в Киев.

  До коментар [#40] от "eti mehter":

  Американците им даваха други оръжия, които Турция НЕ МОЖЕ да произвежда.

 42. 42 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3303 Неутрално

  Ердоганя ясно показва, че принадлежи към арабския свят, не към западния.

  Никакъв ЕС за Турция. Никога! По същият начин ще измекярстват и в ЕС.

 43. 43 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3303 Неутрално

  До коментар [#12] от "Иво":Ердоган играе ролята на руски троянски кон в НАТО.=======Как....?Чрез политиката му спрямо Крим ли....?Чрез Нагорни Карабах?Или продавайки Байрактари на Украйна?
  —цитат от коментар 31 на eti mehter


  Играе ролята на тарикат! Затова и си остана с рускопотопните С400, вместо да получи Ф35 - от тарикатлък. Пак от много тарикатлък и пътя на Турция към ЕС прецака и турската лира обезцени. Точно тук е голямата пропаст между западния свят и останалия. Западняците си имат принципи и си ги следват безкомпромисно, последователни са. Затова на тях може да се разчита и затова имат и икономика и стабилна валута.

 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  Въпросът е защо и докога НАТО търпи един самозабравил се тип да действа против собствените му интереси и на негов гръб да трупа актив спрямо собствените му врагове, другото са общи приказки и губене на време ! Турция и Русия са две страни на една и съща монета !

 45. 45 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2732 Неутрално

  До коментар [#16] от "Аз":

  Британският премиер Камерън публично каза,че ЕС,по точно Германия и Франция няма да допуснат Турция в ЕС,защото ги е страх от нея,тъй като тя е силна... Повтарям,британският премиер го каза,не аз.

  А идиотщината,че някой (ЕС) ПОДАРИЛ милиарди евро на друг (на Турция) няма да я коментирам...

 46. 46 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#29] от "eti mehter":

  Четеш ли ма Мими??Американски и други западни модерни оръжия иска изостанала и допотопна, банкрутирала ислямскса Турция на Ердоганчо...Само,че циганката умря и никой вече в САЩ и на Запад ,няма да си продаде модерните оръжия и ще ви глердат сеира..А Ердоганчо от два стола ще падне на Земята.Светските кемалисти ще го отнесат като бръмбър сламка на изборите...Банкрутирал ислямис..т...

  shlshlshlshl
 47. 47 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  Ердоганя ясно показва, че принадлежи към арабския свят, не към западния.Никакъв ЕС за Турция. Никога! По същият начин ще измекярстват и в ЕС.
  —цитат от коментар 42 на пРезидента!


  Никиога и в НАТО..Вънннннннннннннннн!!!!!!!Плаче за модерни американски оръжия,защото Гърция вече се въоръжава с тях и ще имат тотално превъзходство над допотопната турска армийка..Със С-400 на Путин ще сваля инфлацията и турска лиричка,но инфлажията вече е близо 200% реално,а лиричката вече гони 17 за долар..Резил на резилите ...Ердоганчо след година е АУТ!!!!!!!!!

  shlshlshlshl
 48. 48 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  [quote#43:"пРезидента!"][/quote]

  Гръцкият премиер Мицортакис заби звучен шамар на Ердоганчо и го натири в трета глуха за модерни американски Ф-16-ки блок 70...Гърция както явинаги излизат победители,защото са лоялни към запшадните си партньори,а тези в Анадола ще пият една студена московска водичка...

  shlshlshlshl
 49. 49 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  Все си задавах въпроса....защо първите дронове в помощ за Украйна са точно турски ,а не американски.....Явно е било въпрос на топки ,а не на чест и достойна помощ....
  —цитат от коментар 40 на eti mehter


  Какви първи дронове на Турция ма Мими???Те са сглобени с американски части,но от най-старите,които вече не се ползват в модерните армии.Зетчето къде отиде да учи,как се правят дронове??В САЩ ,а не в анадол сики..Турция защо плаче за модернизирани американски Ф-16 ма Мимишок??Мицотакис го заби в Земята вашият банкрутирал ислямис..т,и за това плаче,Ф-16 блок 70 ще видите на върбов ден..Байрактарчетата Русия отдавна ги приземи.Ако ставаше с пет сглобени с чужди части дрончета без двигатели,сега Украйна да е окупирала Москва..А Зеленски иска модеррни тежки западни оръжия,а не пет хвърчила без двигатели..Буаха...

  shlshlshlshl
 50. 50 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#39] от "eti mehter":Като гледам как е асфалтиран пътя, украинците ще има да го ремонтират още 1-2 години, преди да стане за нещо.Ако украинците бяха само с байрактарите, руснаците вече да са влезнали в Киев.До коментар [#40] от "eti mehter":Американците им даваха други оръжия, които Турция НЕ МОЖЕ да произвежда.
  —цитат от коментар 41 на Модерацията на Дневник е ПОЗОР


  НМе му обяснявайте на форумното банбкрутирало ханъмче от Толбухин,за пореден път миоправя настроението..Ердоганчо плаче за модернизирани американски изтребители Ф-16,нали си имат байрактарчета и били по ефективни от американските пето поколение самолети???Хаха....Заболя ме корема от смях с бисерите на Ети бин евтин патладжан...

  shlshlshlshl
 51. 51 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#12] от "Иво":Ердоган играе ролята на руски троянски кон в НАТО.=======Как....?Чрез политиката му спрямо Крим ли....?Чрез Нагорни Карабах?Или продавайки Байрактари на Украйна?
  —цитат от коментар 31 на eti mehter


  Какво направи за Крим Ердоганчо,като глрдаше безпомощно как Путин го завладя без един изтрел??Какво направи Ердоганчо срещу окупацията на Крим,като купи руските ЗРК с-400 на Путин за да сваля гаргите в Анадола и високата инфлация и падащата все повече турска лиричка ли?Дрончетата пет на брой са без двигатели и на Зеленски му падна на колене Еркочан,за да му дадат украински двигатели..

  shlshlshlshl
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK