Българското здравеопазване по течението

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2733 Любопитно

  Усилията, по скромното ми мнение, трябва да са към спешно съкращаване на броя болници поне наполовина и вкарването на поне още 1 частна здравна каса. Дотогава ще си запазим социализъма - над 300 болници нещо правят, всичките надписват сметките, НЗОК не може да ги провери дали са верни, но плаща, разходите се покачват, качеството пада и още от същото. Напълно ненормална история. Жалко за отличните лекари, които имаме, и които незнайно защо още се мъчат на клетата ни територия.

 2. 2 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  "Високият брой хоспитализации и значителният дял на разходите за болнично лечение обаче не се отразяват позитивно на показателите за резултати"

  Основната причина за шампионската титла по смъртност през последната година- две. Крадат се парите чрез измислени пътеки, а хората си мрат.

 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2733 Любопитно

  До коментар [#2] от "futio_tapanchev":

  Но всичко на хартия е отлично - точно като при социализма, когато все громяхме загниващия запад, все увеличавахме производството, не знам кво, а накрая в магазина имаше само кучешка радост...
  Социалистическа трагедия ни е здравеопазването, за друго се не сещам.

 4. 4 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Бяла мафия!
  Една и съща процедура.
  В Америка влизаш в клиниката, правят я, излизаш от упойка, някой близък трябва да те закара в къщи.
  Два-три часа.
  В България постъпваш в болница.
  Два-три дена.

 5. 5 Профил на mso351112049
  mso351112049
  Рейтинг: 389 Неутрално

  С новите промени от 1.06.22 здравната каса направи всичко възможно да усложни на максимум работата на общо практикуващите лекари , да им въведе нови правила , нови контроли за изпращане на електронни листи и направления ,които вместо да облекчат работата им ,я усложняват и нарочно я правят двойно по трудоемка и времеемка ,така пациентите ще чакат още повече , лекарите още повече ще се занимават веднъж с изпращане на електронни документи ,втори път с печатане на хартия и подреждането им в досиета , за да могат партизаните от НЗОК и РЗОК да обикалят със шпиц командите си и да търсят грешки в попълване и подреждане на листи ,за да глобяват лекарите ,при това без никакви ограничения за брой или стойност ,могат да те глобят десетки хиляди лева за глупости ,като сгрешена процедура на изписване ,дати на рецепти или технически проблеми измислени от касата .Всичко това довежда до отказване на лекарите да работят с касата , доста са постовете в страницата на Сдружението на ОПЛ ,в които лекари обявяват край на практиките си и тормоза от институциите ,съсипани от проверки глоби ,с множество заболявания ,при това и 50 годишни , пенсионери ,които се отказват поради адски изисквания да си на ниво на хакер ,за да си отчетеш извършената за пациента безплатна дейност .Всичко това се прави умишлено ,за да се закриват джипи практики , за да могат и най малките здравни проблеми да се насочват само към болници и големи здравни частни центрове на тарикати близки до всяка власт .Здравеопазването ни се мафиотизира в най голяма степен ,което става проблем за обикновения човек , за достъпа му до здраве и представлява тежка опаснтост за националната сигурност на страната , но кой ли се интересува от това ,важно е кой колко пари ще докопа от скъпи и прескъпи пътеки за пациенти ,които са запуснати , нелекувани от никого или без достъп до здравни грижи извън големите градове ,оставени нарочно от държавата без никаква здравна грижа .

 6. 6 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#4] от "Таралеж":

  Една и съща процедура.
  В Америка влизаш в клиниката, правят я, излизаш от упойка, някой близък трябва да те закара в къщи.
  Два-три часа.
  В България постъпваш в болница.
  Два-три дена.

  Само здравеопазването в Америка не ми хвали ..
  500 хиляди човека всяка година обявят банкрут защото не могат да си платят здравните сметки ,отделно още 70 хиляди умират защото нямат здравна осигуровка ..
  А това че те изписват като излизаш от упойка е защито ако нямаш здрсвна застраховка плащаш 10 хиляди на ден в болница ако имаш здрсвна застраховка плащаш 3 хиляди на ден ..и не всичко се покрива от застраховката която имаш ..тоест ти ше трябва да доплащаш ..
  Да не говорим че ако се обадиш на линейка плащаш от 1200$ до 4000 хиляди долара да те закарат до болницата …
  Само американската здравна система не хвали .

 7. 7 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Прави впечатление,че най-голям е броят на хоспитализациите там,където има болници ,собственост на един дребен шебек!Защо ли?!

 8. 8 Профил на kvg08393766
  kvg08393766
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Не съм забелязал да имаме здравна система. Къде я видяхте. Имаме сергия на здравни услуги срещу заплащане, нищо друго.

 9. 9 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 406 Неутрално

  1 милион и 800 хиляди хоспитализации за една година????? Тук много яко се краде.

 10. 10 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Близо 2 млн. хоспитализации при 6 млн. население ?! Как сме живи въобще, или е много болен народа или яко се краде.

 11. 11 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Бяла мафия!Една и съща процедура.В Америка влизаш в клиниката, правят я, излизаш от упойка, някой близък трябва да те закара в къщи.Два-три часа.В България постъпваш в болница.Два-три дена.
  —цитат от коментар 4 на Таралеж


  Верно е! Но продължи! Нямаш здравни застраковки, как влизаш в клиниката? У нас си тарикат, не плащаш и обясняваш, че това не е държава. За вадена на конци от порезна рана на ръката застраховката ми олекна със 700 $.
  У нас, ако платиш 20 лв., ревеш, че си плащаш осигуровки, а докторите източват кадата.

 12. 12 Профил на peterstefanov
  peterstefanov
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Това някоя от националните телевизии ще го отрази ли? Бройката на хоспитализациите е скандална, 2019 даже са 2 милиона и 200....

 13. 13 Профил на PaulaFox
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  Българското здравеопазване е във водовъртежа и бавно отива към дъното.

 15. 15 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#8] от "kvg08393766":

  И то с лошо качество.

 16. 16 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#11] от "4ort":

  За вадена на конци от порезна рана на ръката застраховката ми олекна със 700 $.
  У нас, ако платиш 20 лв., ревеш, че си плащаш осигуровки,
  🙈🙈🙈
  Така е, безплатен обяд няма.
  🙈🙈🙈
  Свикнахме на социалистичедкото “безплатно” здравеопазване където плащахме под масата.
  Където човешкия живот и здраве бяха нула.
  И сега пак така.

 17. 17 Профил на gqj021061267
  gqj021061267
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Здравеопазването ще стане нормално само след отделянето на частните болници от здравната каса!

 18. 18 Профил на gqj021061267
  gqj021061267
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Здравеопазването ще стане нормално само след отделянето на частните болници от здравната каса!

 19. 19 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Тъпаците от НЗОК така и 22 години не калкулираха и неостойностиха ЧЕСТНО труда на лекаря. И така хитреците от това долнопробно институтче заедно с хитреците от политическата класа решиха ,че може и така. В резултат на което закономерно се повиши приема на пациенти кой с доводи ,кой без медицински доводи за да се осигури що-годе някакво ниво на заплати в болничната сфера. .Виждате ли колко е грешно да лъжеш някого ,че му плащаш (18-22 пъти под това на германски лекар за една и съща работа) Ето докъде ви докара цоциализма и неуважението към хора с виси образование. Още яки проблеми ви чакат , когато свършат и тези лекари и няма да дойдат и негри доктори от Сомалия. Боте ако стане от гроба ще падне възнак обратно , когато разбере че здравната система на поробителя в Тюркието е класи над комунистическото недонсоче семашкова колхозна уж здравна система с пародийни здравни вноски, които няма как да я издържат . Защото финансиране на здравна система има в Австрия с 92 МИЛИАРДА лева, годишно не в Булгаристан с 4 милиарда лева. Австрия има 8.9 милиона население , България 7 милиона (с ползвачите живеещи на Запад ,ама идващи да се преглеждат на евтиното тук) .Близки параметри като население, а 23 (ДВАДЕСЕТ И ТРИ ПЪТИ) по-ниско финансиране на здравния сектор. Е няма да ви излезе сметката Андрешковци и Ганьовци .Айде със здраве ,че ще ви трябва адски късмет следващите години....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK