За приликите между 1992 и 2022 г.: ДПС се отдръпва, правителството пада

Основната заплаха днес за "лайфстайла" на кремълската колона са ударите по нейните парични потоци.

© Анелия Николова

Основната заплаха днес за "лайфстайла" на кремълската колона са ударите по нейните парични потоци.Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е на "Дневник".


Преди месец писах за приликите между 1992 и 2022 година. Тогава правителството падна след отдръпване на ДПС от него, а сега вървим по същия сценарий чрез дубльора на ДПС. Чакаше се само знак и самолетът на Лавров е вероятно бил този знак. (Азиатската отмъстителност е пословична и такива прегрешения на "верноподаниците" не се прощават).


Поводът пак е уж Македония, а причината пак е решителен геополитически завой на Запад, който сериозно изплаши кремълския бг естаблишмънт у нас.
Основната заплаха днес за "лайфстайла" на кремълската колона са ударите по нейните парични потоци:


(1) Спиране на най-голямата корупционна тръба "Газпром" - България не само отказа да плаща по предложената й схема, но и няма намерение да подписва нов договор! Нечувана наглост и крупна щета за нашите корумпаци. Но все пак шансовете са на масата - Булгаргаз още не е и няма информация да се кани да подписва дългосрочен договор за втечнен газ. Трябва на всяка цена това да бъде предотвратено.


(2) Спиране на втората корупционна петролна тръба също е напълно вероятно заради санкциите върху руския нефт - и скоро "Лукойл" да започне да разглежда сценарий за продажба на активите в България. Нещо повече, има надеждна информация за интерес на полския гигант "Орлен", което със сигурност значи сбогом на потоците към нашата политическа класа.


(3) Отбиване от другата основна корупционна тръба - българския бюджет: Споровете за пътищата съвсем не са случайни. Там където има най-големи обществени поръчки е най-голямата битка чии фирми ще ги усвовяват. (Обявените изпълнители на проекта за тунел под Шипка съвсем не предизикват възторг.) Ключът винаги е за изпълнители да се канят български фирми, в много краен случай от региона, защото с тях някак си по-лесно се сключват сделки.


(4) Спиране на далаверата "еврофондове" с изискването на ЕС за върховенство на правото и съдебна реформа за получаването им.


Всичко това внася драматичен смут сред българо-руската ни олигархия, която така е обречена на гладна смърт. И затова е мобилизирала своите многобройни лица от целия политически спектър.


Нейната сила обаче се крие освен в откраднатите от нас колосални фондове, също и в инвестирането на немалка част от тях и в нашите медии, журналисти, всякакви -лози и анализатори.


Когато тези ТВ говорители нямат отправна точка и ясни ценности, от които да поставят своите тези или въпроси - те стават просто рупори на фалшиви новини, путинска пропаганда и на нейните корупционни лобита у нас. И това го чуваме 24/7 по нашите медии.


Така си представете България като две Българии:


Едната България, по-малката, по-осъзнатата за своите интереси и по-организираната за тяхната защита - която се е скупчила около руско-българския корупционен ресурс и съществува чрез него, заедно с попадналите в нейната мрежа наивни избиратели в ролята на "полезни идиоти".


И другата България : по-голямата, по-неосъзнатата за своите интереси и по-неорганизираната за тяхната защита - която иска да живее нормален живот със собствен план, труд и идеи как да протече той.


След толкова години трябва е ясно най-после, че цялата наша публичност се дели само по две оси:


- геополитическата ос: Европа - Евразия и


- човешката ос: Почтеност-Корумпираност.


Ако един журналист няма сетивата да поставя интервюираните по тези оси - значи тя/той обслужва не обществения, а интереса на интервюирания. Именно там нашата корупционерска класа е направила най-големите си инвестиции.


За да може в един момент хората да възприемат корупцията като нещо обичайно, а Запада като причина за проблемите им. И като невинни агънца да гласуват за вълка да ги пази. За да продължава корупцията, а нейните представители да ни гледат от ТВ и от парламентарната трибуна.


Само когато горното стане ясно на повечето българи ще има надежда за истинска промяна у нас.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK