Кой мигна пръв в спора между София и Скопие

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1583 Весело

  Дресьорът изплющя с камшика и всички мигнаха.

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6125 Неутрално

  Както се вижда, описаното по-горе не взема предвид Северна Македония (пардон Югославия), която е в състояние да блокира себе си в желанието да предефинира отношението на ЕС към себе си.
  Исканията на Македония (пардон Югославия) звучат така няма да спазваме подписани договори с България (за езика(1999), за историческите проблеми(1999, 2017) ), ще измислим несъществуващи искания (за идентичността (каквото и да значи това), въпреки, че България първа е признала Македония като независима държава) и искаме България тук на колене да признае, че е виновна във всичко и да се извини :)
  Ами ще чакаме следващо председателство след 5-10 години

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 486 Весело

  Ама вие...сериозно ли!?Проучете кой е този Стефан Дечев (отявлен македонист-ренегат) и е изненада лично за мен,че пише глупостите си за "Свободна Европа" (а не за "Дойче Веле",примерно....)

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6125 Неутрално

  Това беше моят отговор на вчерашен почти обвинителен коментар на един колега във форума. Пускам го защото следва темата по-горе

  До коментар [#42] от "id.macedonian":

  Това е Вашата гледна точка и Вие имате пълно право да я защитавате. Имаме общи възгледи за някои неща, но и доста разлики за други.
  1. Общото - ветото не може да бъде самоцел. Дали е така? Частично, да при поставянето му, заради една калпава партия ВМРО. То обаче даде възможност да прогледнем за действителните проблеми. Когато виждаме решение на проблемите (6 кръга на обсъждане) ветото падна.
  2. Не съм съгласен, че партиите не играят роля. Резултатите показват, че са ключови. Налаганата от политическите партии ненавист към другия е една от тях. Тук ВМРО, сега ИТН и Възраждане са в групата. Те имат нужда да се видят с прокурор. И трите вече са далеч от налагането на политика в България. Не е така в Македония. Както виждаме България е удобна за трупане на политически дивиденти, както от партиите (на власт и в опозиция, кояро ще дойде на власт), така и от президента, последно "Кои сте вие" за името на църквата. Не чух такъв "войнствен" вик срещу Сръбската църква която предложи първа дискусия за името. Това е директен пример за език на омраза от политик.
  3. "Ако не помагаш, поне не пречи". какво стана с помощта на България? - България признава държавата първа. Кой го знае? Пълния комплект документи за влизане в ЕС подготвен от България беше предаден на Македония както и готовността да се помага при подготовката. Как се използва? България помогна с танкове при размириците. Кой го знае? България инициира тези случки. Македония ги игнорира. Да смятаме ли, че Макединия игнорира помощ? Сега "ако не помагаш" не се вързва :)
  Другите членки на ЕС нямат проблеми с Македония след 2019, защото нямат общи граници, обща история. Преди 2019 са имали. Македония е на масата на дискусиите от 2005.
  4. Не смятам, че България има комплекси с Македония. Тя я разглежда като свое романтично минало, не като своя провинция :) Не забравяйте, България първа призна независима Македония. България има много проблеми и Македония не е в топ 5 на проблемите. Така, че след падането на ветото Македония ще отпадне от темите в България.
  За мен е ясно, че ще мине време. Колко време зависи от политиците и тяхното искрено желание за разбирателство. То ще мине през сваляне на маските, отваряне на архивите, осъзнаване на историята. Не се плашете за идентичността си. Вие си я имате. Истината ще ви освободи от оковите на партиите. Това няма да ви направи българи, но историята Ви ще бъде друга, не тази, която сте учили в узилище. В България този процес още върви и не е завършил. При вас дори не е започнал.
  Успех!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До 1918 година сме имали обща история, но след това Македония влиза в пределите на Югослави Очевидно е, че Македония се опитва да краде история заради своята "идентичност". Само за едно са прави - докато партизаните на Тито, поддържани материално и финансово от Великобритания, се бият срещу Вермахта и Гестапо, нашите царски фашистки офицери вършат убийства и беззакония. Черният капитан от 1923 Кочо Стоянов става генерал и през 1944 и командир на окупационната 5 армия. Режимът на Борис 3 и дебилните царски офицери са причината македонците да ни мразят толкова, но те не знаят, че и ние презираме царските офицери!

 6. 6 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Всъщност има ли други, освен ДВ, Свободна Европа и коментаторите на вестника, които да се изказват тук по темата? Някой от историческата комисия, някой извън контингента?
  Ок, ще ги четем другаде.

 7. 7 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Всъщност има ли други, освен ДВ, Свободна Европа и коментаторите на вестника, които да се изказват тук по темата? Някой от историческата комисия, някой извън контингента? Ок, ще ги четем другаде.
  —цитат от коментар 6 на voodoo_child


  В този вестник Америка за България плаща и тя поръчва кое да се публикува и кое не!

 8. 8 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Топката е при югославяните. Да мигат колкото искат и да плащат на Мартенс и другите агенти за черен ПР колкото искат - не е задължително да влизат.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 9. 9 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Утре кой ще плюе по България и ще плаче за "невинната" Северна Македония?
  Няма ли да пуснете нещо от Михаел Мартенс?

 10. 10 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Не се прави на луд. Фиром краде и фалшифицира българска история. България да мълчи ли ? Може би и кафе да поднесе на Фиром ?! Защо не влезеш в музея на ВМРО в Скопие ? Пълно е с фалшификати. Защо не обясниш как така се получава, че цяла Фиромия е осеяна с паметници посветени на борба срещу българските фашистки окупатори, а няма нито един посветен на борба срещу италианския фашистки окупатор - Италия на Мусолини по време на ВСВ е окупирала част от западна МК. Защо в учебниците им се говори за български фашисти, а не се говори и за италиански фашисти. Фиром е една комунистическа, милиционерска държава. Това е истината. Ти какво точно искаш ? Гоце сам си е казал, че е българин, ама в Фиромията казва, че е македонец. Правят се на луди. Те просто нямат история като народ до 1945 г. Да, имало тук и там хора с македонско самосъзнание, но не и македонски народ до 1945 г. МК до 1945 г. е една българска гора с тук-таме македонски дръвчета. Но ти акцентираш върху дръвчетата, а не виждаш гората.
  С кражби и фалшификации на българска история да влязат в ЕС ? Не те ли е срам, бе Дечев ? Аман от хора на хранилки като теб.
  Ето само едни четири страници фалшификации:

  https://sbornikstrumski.com/category/makedonistki-falshifikatzii/

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2295 Гневно

  За съжаление онези в "парламента"не просто "мигнаха", а замижаха за националните интереси на Отечеството!!!
  НЕДОСТОЙНИ!!!

 12. 12 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#5] от "pernikforbg":

  В България не е имало фашизъм, така че няма как да е имало царски фашистки офицери. И как разбра, че цяла МК е мразила царските "фашистки" офицери ? Запознай се с това що е фашизъм.

 13. 13 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  "северномакедонци", "северномакедонски език"......"като изкъпеш един македонец, става чист българин", "коминтерновска творба", "български език на сръбска пишеща машина", "вас ви измисли Тито", "македонската история започва през 1944 г.".

  Кво не е така?

  "Македония" е географско понятие и принадлежи на две други държави. Принадлежи и на сревната гръцка история, защитена от преспанкия договор. "Македоноц" не е националност. Сори.

  А кой мигна пръв?

  Като цяло интересна статия иначе. Обаче само ме кара да вярвам още повече, че ветото беше напълно обосновано. Още повече, вече не трябва да се задоволяваме с промяна в тона в РСМ или някакви жестове на някакви чествания. А на договор. Писмен, подписан. Гръцкия сценарий, както се нарича в текста.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won moreover by a car which should not have been winning 🟦🟨
 14. 14 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Сооред мене, заглавието не е много подходящо, защото внушава че някой е бил победен. А в случая не се търси победа а разумео и справедливо двустранно решение, което отчита голям кръг от реалности.

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 15. 15 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  Сега аз пак да попитам:
  ако вето означава спиране на преговорната рамка при неизпълнение на исканията на българската страна какво тогава означава че сме вдигнали ветото? Нищо не сме вдигали. Нашите условия са същите че дори и по-твърди... Тогава за какво вдигане на ветото става въпрос? Някой има ли бегла представа?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  До коментар [#12] от "fcv251055839":

  "монархофашизма", който историографски и политологически е НОНСЕНС и ОКСИМОРОН беше измислен от комуноидите, които продължават да го предъвкват и днес без да мислят!!!

 17. 17 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Бях за ЕС но след "случая " с Македония вече съм твърдо против участието ни в този "съюз". За какво са ни врагове при такива приятели!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 18. 18 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 383 Весело

  До коментар [#15] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":

  Да преди вдигането на ветото България решаваше , сега се решава от ЕС с обикновено мнозинство, т.е. преди ти решаваш дали да се хванеш на хорото , а сега повечето от участниците в него -ТИ НЕ РЕШАВАШ НИЩО!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 19. 19 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Продължава или се правят опити да продължи бурята в чаша вода, трагедия в очите на хора като шкембе-войвода, джамбаза, Славчу, шепа историци и техните аналози в СМ - все хора, които захлебват, при това барабар с масълцето от тази буря.
  Отделно, че идва като бонус за руско-сръбските мераци на балканите.

 20. 20 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 866 Неутрално

  "Македонците" има за какво да ни мразят - за Предадетелството спрямо спрямо тях извършено 47 година! Ние ги предаваме на терора на сърбоманите и Тито. Това е истината - ако така мотивират своята "омраза" нищо неможем да кажем.. вместо истината, обаче, сърбофилската политическа клика подхвърля глупости и откровени малоумщини, които лека полека превръщат изстрадалите българи от Македония в карикатурата "македонци".... Открили Америка преди Колумб, първиот им цар бил ... библейскиия Енох., самият Иисус бил македонец...

  Сега само можем да минимализираме щетите в двете поколения сърбизирани "македонци".

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 21. 21 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1399 Любопитно

  има "македонска нация", колкото има и тракийска нация

 22. 22 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Ей няма такова животно като българина, готов да се самокритикува до самоубийство само и само да покаже че е прав. Този автор пак тук започна да обвинява българите че сме виновни за омразата към нас. Онези в РСМ се борят за независимост и свобода и идентичност и това са го правили всички народи след дълго робство. Няма нищо лошо, но на тези проюгославски теляци не им увира главата че не може да е за чужда сметка. Що не кажат че Стефан душан е маке, Или скендербег. Що народ се е родил в тази "географска област". И да Гоце се е борил да направи от тази 'географска област' държава, близка, братска до българския етнос, подобно австрия и германия. и т.н

 23. 23 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  БЮРМ е градена на антибългаризъм с дебилните доказателства българи-татари и българи-фашисти. Искането за включване на българите като основополагащ за РСМ е равно на отсичане корените на това формирование. Партиите в РСМ трябва да си пренапишат програмите и целите. Ще бъде много трудно.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 24. 24 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1584 Любопитно

  Нашите политици са професионалисти, даже като налапат френския не мигат.

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 25. 25 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 2229 Любопитно

  Човекът ви казва следното : Крепостта може да бъде превзета само с добронамереност.
  Повечето от нашенците обаче познават "македонския въпрос" от... Шоуто на Слави. Резултатът ? Попръжни от двете страни на Осогово и засилване на българомразието и сръбското влияние в РСМ. Липса на стратегия от наша страна показни изхвърляния , които единствено произвеждат депутати. Къде потъна вмро баш патриотът Андрей Слабаков?

 26. 26 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Цялата тупурдия обслужва нещастниците като агент Иван, Копейкин, музикалния инвалид и други смукачи на народна глупост от двете страни на границата.

 27. 27 Профил на xiv181128675
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3708 Весело

  До коментар [#8] от "Пипера е много лют":

  Точно така, топката беше доста дълго при нас, но ние им я подадохме след решението на българския парламент за отпадането на ветото и приемането на френското предложение. Сега чакаме да видим какво ще реши северно македонския парламент. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#18] от "Иван":

  Лъжел най-нагло. България може да налага вета колкото си иска дори РСМ да започне преговори. А и без вето успехът не е гарантиран. Виж вашите любимци сърбите - от 2012 са започнали преговори и напредъкът клони към нула.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won moreover by a car which should not have been winning 🟦🟨
 30. 30 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#17] от "Иван":


  Повервахме ти

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won moreover by a car which should not have been winning 🟦🟨
 31. 31 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Резултата от цялата истерия с Македония до сега е, че про-руските среди в двете държави успяха да свалят двама прозапдни премиери.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 32. 32 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  Краят на 80-те години по БНТ покойният Петко Бочаров посочи, че Американската Външнополитическа доктрина разглежда като свой приоритет разцепване на бившата СФРЮ(Соц. Федеративна Република Югославия).
  Щатите са сериозен играч и изпълниха стратегическите си задачи.
  Васална територия като нас със слугински политически елит имаше две алтрернативи - да се закачи към някой от играите. Руснаците очевидно не бяха и не са опция. Пристанахме на Щатите по липса на алтернатива и слава богу, че ако такава имаше, шяхме да се накиснем както при Фердинанд и сина му.
  Отношенията ни с РСМ са резултат от геополитика и безгръбначната политика на страната ни в лицето на политици, назначени от чужбина.
  Всякакви илюзии, че на масата са били различни опции са мантри, с цел помпане на национализъм, който има ефект на лятна детска диария - отшумява скоро, още повече в застаряваща популация, в демографски срив...

  I Want To Believe
 33. 33 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Резултата от цялата истерия с Македония до сега е, че про-руските среди в двете държави успяха да свалят двама прозапдни премиери.
  —цитат от коментар 31 на Dexx


  Добре, че българския ще бъде изритан. Тоя екземляр да си взема готвачката и хайде в Канада. България не е училише за политически сукалчета.

 34. 34 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Темата Северна Македония и ЕС е изчерпана. България трябва да излезе от този транс и екстаз и да се отдаде на сериозни теми. Трябва да се дострои релсовият път до македонската граница евентуално шосейният път на българската територия. Страните от ЕС да решават дали им трябват Албания и Северна македония и при какви условия.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 35. 35 Профил на joseph.mccarthy
  joseph.mccarthy
  Рейтинг: 201 Неутрално

  да напомня на ренегата сърбокомунист и разни от коментарите: ветото не е паднало - има условия за падането му. Стефчо да мига колкото иска, ако иска и да намига на домашния портрет на тито 😂

  Октавиан е антикомунист и не желае присъствието на руснаци и русняшки медии като тази или други в България.
 36. 36 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#31] от "Dexx":

  Визираш Баце у нас😀

  А в РСМ зайо трябваше да не с е цигани с нас след подписването на преспанския договор с Гърция. Опита да мине метър. И когато видя че не го минава вече беше късно защото не намери сили да застане пред нацията си и да им каже истината. Педеровски или както там се казва пРезодвнта им имаше ключова роля нещата да се провалят. Все пак това искаше северномакедонската нация и това получи.

  Иначе сериозно за нас, никакво отношение няма РСМ с политическата нестабилност у нас. По-скоро РСМ се вкара в този наш капан защото не искаха да преговарят с гербиджа и онзи с шкембето дето носи договорите и документите в пликче от Била. Решиха да чакат да минат изборите у нас и да дойде по-удобно правителство. Не им се получи.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won moreover by a car which should not have been winning 🟦🟨
 37. 37 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  Като прочетох статията , останах с впечатлението , че е написана от македонски политик и публикувана в македонски вестник.

 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  До коментар [#3] от "mitaka_1":

  Днешното "Свободна Европа" е просто едно НПО.

 39. 39 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  БЮРМ е градена на антибългаризъм с дебилните доказателства българи-татари и българи-фашисти. Искането за включване на българите като основополагащ за РСМ е равно на отсичане корените на това формирование. Партиите в РСМ трябва да си пренапишат програмите и целите. Ще бъде много трудно.
  —цитат от коментар 23 на Корки


  Понеже България не е градена на антигръцкиа, антитурска и антисръбска основа, ама хич, нали? Понеже у нас не можеш да чуеш, че гърците са погърчени славяни, че днешните румънци във Влашко са всъщност българи по произход,

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 40. 40 Профил на eschersketch
  eschersketch
  Рейтинг: 185 Неутрално

  В това време самото българско публично пространство и медийна среда се напълниха с изрази като "макета", "северномакедонци", "северномакедонски език", "Македония е България", "Македония е българска", "като изкъпеш един македонец, става чист българин", "коминтерновска творба", "български език на сръбска пишеща машина", "вас ви измисли Тито", "македонската история започва през 1944 г.".
  —цитат от коментар 1 на Авторът

  Е как така успяхте да пропуснете "БЮРМ" и "БЮРМейци" в този списък от напълно правилни епитети и описания за бъдеща Западна България.

 41. 41 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  Френското предложение прие искането на България започването на преговорите да започне след смяна на македонската конституция с вписването на българите като държавнотворен народ, а това може да се забави с месеци и години и дори въобще да не стане , защото за промяната на конституцията се иска две трети мнозинство в македонския парламент, което в момента го няма. Така , че практически ветото остава , за което претенциите на ЕС ще са не към България , а към Македония. Албания да му мисли, ако не иска да се отвърже от пакета с Македония. Освен това към преговорната рамка задължително се прикрепва изпълнението на двустранен протокол между България и Македония , който тепърва ще се договаря, уточнява и одобрява от парламентите на двете страни , а той включва промяна на учебниците , възстановяване на българските паметници и реабилитация на българските жертви от насилствената македонизация.
  С други думи отлагаме българското вето в процеса на водене на преговори за присъединяване Македония към ЕС , ако изобщо се стигне до начало на преговори.

 42. 42 Профил на shipka.1877
  shipka.1877
  Рейтинг: 204 Неутрално

  [quote#39:"БОНГО"][/quote]

  ГЛУПОСТИ!

 43. 43 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  До коментар [#13] от "deutschwagen":

  Във Френското споразумение има протокол,който е такъв-с точка по точка условия,със срокове и смяна на табели на паметници и с редакция на учебници.Затова в Скопие не го харесват.

 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  До коментар [#34] от "Сатана Ликующий":

  Ние сме "страните от ЕС" Крайно време е да спрете да се смятате за Трета Страна!

 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  До коментар [#37] от "tacheaux":

  Стефан Дичев иДневникса тоно макЕдонски политолог и макЕдонски весник!

 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  До коментар [#39] от "БОНГО":

  България НЕ е антигръцка,антитурска или антисръбска.Що се отнася до грецизирани българи-те са факт от столетия.Или не сте чели предговоро а История Славяноболгарская??!

 47. 47 Профил на mbv041127981
  mbv041127981
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Когато градиш империя - без значение дали е СССР или ЕС ти трябва да убиец национализма. Иначе няма как да омешиш и подчиниш различни народи в една империя.

  За това най-добра работа върши комунизма и малката му сестра левичарството.

 48. 48 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Когато градиш империя - без значение дали е СССР или ЕС ти трябва да убиец национализма. Иначе няма как да омешиш и подчиниш различни народи в една империя.За това най-добра работа върши комунизма и малката му сестра левичарството.
  —цитат от коментар 47 на mbv041127981


  Глупости на търкалета. От Канада и Шотландия в Британската империя, през Франция на Наполеон, през немските райхове, идеологиите на Реза Хан в Иран, та чак до японската империя - - все примери за имперсвки национализъм.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 49. 49 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ЛИЦЕТО ДЕЧЕВ

  е от кръжеца на покойния Коритаров, където дружно плюеха срещу България и подкрепяха тезите на македонистите. Самият Дечев е македонист и неомарксист, завършил левичарска история в зпадни университети. Преподава и в Северна Македония и опорките му са до голяма степен меркантилни. Сега ке изразява н.твърде обтакаемо, макар и явно антибългарски, но преди в прав текс пред Коритаров заяви, че македонската история започва от 10 век... Левичарите твърдят, че историята позволява различни тълкувания, независимо от фактите. Учителят Маркузе е казал, че историята е вредна поради своята фактичност!

 50. 50 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 2229 Любопитно

  До коментар [#38] от "wre501051215":

  Най голямото НПО в Блъгария знаеш ли кое е ? "Движение русофили "

 51. 51 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 2229 Разстроено

  До коментар [#49] от "ogp03622986":

  Историята става наука тогава, когато изчезната факторите , заинтересувани от нейната промяна. А те унас са същите от 1944.

 52. 52 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1832 Весело

  Кой мигна пръв в спора между София и Скопие
  ********************************************

  За мигане не съм сигурен, но едва ли някой би оспорил факта, че някой пръдна по тая тема....

  Мараба, С-ДС доносници!
 53. 53 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1832 Весело

  До коментар [#49] от "ogp03622986":Историята става наука тогава, когато изчезната факторите , заинтересувани от нейната промяна. А те унас са същите от 1944.
  —цитат от коментар 51 на fkm26555709


  Хахахахахаххххаххххххахххххахххххххххх, разкошнооооооооооо!
  Още, още, ощееееее!
  От същото - още!

  Мараба, С-ДС доносници!
 54. 54 Профил на nikolavuchev
  nikolavuchev
  Рейтинг: 49 Неутрално

  до 46
  автентичното е История славноболгарская

 55. 55 Профил на Beau Geste
  Beau Geste
  Рейтинг: 11 Неутрално

  .....нашите царски фашистки офицери вършат убийства и беззакония .......Режимът на Борис 3 и дебилните царски офицери са причината македонците да ни мразят толкова, но те не знаят, че и ние презираме царските офицери![/quote]

  Вие лъжете доста долнопробно!
  1. В Българя не е имало "царски фашистки офицери"
  2. Не е имало "режим на цар Борис 3"
  3. Знаете ли колко българи са били убити в Македония и България от комунистите на Гошо Тарабата и Тито?


 56. 56 Профил на Харвард
  Харвард
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Само дето току що, дето се вика в последната минута, Макрон внесъл някакви корекции в "предложението", от които Пендаровски останал доволен.
  И нека познаем, ако Пендаровски е доволен, ние ще се окажем от страната на булката... за пореден път.

  Когато се говори в един глас, но алангро, куролацията не куролира добре в екваторията...
 57. 57 Профил на jul171092351
  jul171092351
  Рейтинг: 124 Неутрално

  На всички колеги от форума, които споменаха Югославия в коментарите си, искам да бъдете поздравени с музикален поздрав од Скопие.

  https://www.youtube.com/watch?v=GeYbYsdvuXo&list=RDGeYbYsdvuXo&start_radio=1


 58. 58 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 627 Неутрално

  МНОГО МАКЕДОНИСТИ-ДЕЧЕВИСТИ

  имало тук, във форума

 59. 59 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Изключително гнусна и манипулативна статия, пълна с неистини и полуистини , да не говорим че заглавието няма нищо общо със съдържанието на статията. Отвратителна манипулация е че имало говор на омразата в българското публично пространство и да се цитират разни извадки от форуми , в които всеки може анонимно да троли и да се приравнява към паленето на клубове, чупенето на паметни плочи и вулгарните скандирания на митинги на най-голямата опозиционна партия. Разбирам че е в Български интерес Македония да започне преговори си ЕС , но пък е много гнусно това да става за сметка на лъжи и манипулации.

 60. 60 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 671 Неутрално

  [quote#53:"Манчо"][/quote]

  Апчето, Манчо. Апчето.

 61. 61 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 671 Неутрално

  "Македонците" има за какво да ни мразят - за Предадетелството спрямо спрямо тях извършено 47 година! Ние ги предаваме на терора на сърбоманите и Тито. Това е истината - ако така мотивират своята "омраза" нищо неможем да кажем.. вместо истината, обаче, сърбофилската политическа клика подхвърля глупости и откровени малоумщини, които лека полека превръщат изстрадалите българи от Македония в карикатурата "македонци".... Открили Америка преди Колумб, първиот им цар бил ... библейскиия Енох., самият Иисус бил македонец... Сега само можем да минимализираме щетите в двете поколения сърбизирани "македонци".
  —цитат от коментар 20 на olexander


  Македонците не ни мразят затова че сме ги предали на сърбоманите. Мразят ни защото се опитваме да поправим грешката.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK