"Великите западни сили" и до днес са ни длъжни според националистите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Средностатистическия Български националист е готов да излезе от НАТО и ЕС само и само да се спаси от Западните "геюве". Без майтап, нашенските националисти се страхуват от хора развяващи знамена с цветовете на дъгата повече от едно несигурно бъдеще в което ще изпаднем в зависимост от Руската Федерация и отново ще бъдем използвани като дойни крави.

 2. 2 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  Победителят винаги е прав, а победеният - крив.
  Толкоз!

 3. 3 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  ""нацията ни" никога не е грешала, тя никога за нищо и пред никого не се е провинявала и затова за нейните катастрофи винаги са виновни другите."
  ........
  Господин Янакиев, ако напишем "Партията ни"/ДБ/никога не е грешала, тя никога за нищо и пред никого не се е провинявала и затова за нейните катастрофи винаги са виновни другите. Всичко си идва на мястото.

 4. 4 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#1] от "Paco":

  Тези глупости, дето си ги написал сериозно ли ги мислиш?!?

 5. 5 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Средностатистическия Български националист е готов да излезе от НАТО и ЕС само и само да се спаси от Западните "геюве". Без майтап, нашенските националисти се страхуват от хора развяващи знамена с цветовете на дъгата повече от едно несигурно бъдеще в което ще изпаднем в зависимост от Руската Федерация и отново ще бъдем използвани като дойни крави.
  —цитат от коментар 1 на Paco


  В Полша има зони свободни от ЛБГТ пропаганда.И поляците ли искат да попаднат под руско влияние ?
  И хората се страхуват не от гейовете, а от гейската пропаганда. Заради която 16 процента от младежите в САЩ се определят като хомосексуалисти, в сравнение с 1 процент от хората над 60 години.

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2531 Разстроено

  "Нацията ни никога не е грешала, тя никога за нищо и пред никого не се е провинявала и затова за нейните катастрофи винаги са виновни другите" - това обобщение показва скрития комплекс за недооценка на собствената си значимост от една страна и едновременното преклонение пред днешните правилни и доминиращи теории за подредбата на света. Нацията е трудна за характеризиране, НО винаги е права, че следва историческата си съдба. А пътя на нацията се определя от подобни защитници на поредната временна сила, която е способна да ги привлече с всякакви по вид зависимости, които така и не разбират не само собствения си народ, но и съдбовните грешки, които винаги са съчетание от индивидуални виновници. Важното е, че днес подобните теории са модерни днес, но не и за българската нация, чието историческо дълголетие е доказателство, че не греши фатално. За разлика от ОПравниците и, докарали и толкова катастрофи, и то заради други.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 906 Неутрално

  В материала има толкова много смислови недомислици, че направо става поредната словесна диария на псевдоучения незнам си кой!

 8. 8 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 267 Неутрално

  За да е по-убедителен в тезата си за отношението към България на Чърчил и Британия през ВСВ, авторът може да добави, че именно Чърчил настоява упорито и до последно пред Рузвелт да се открие втори фронт именно на Балканите, точно защото не е имал никакво доверие на Сталин.
  Както знаем американците, които са водещата военна и икономическа сила на съюзниците, отхвърлят предложението на Чърчил и вторият фронт в Европа е открит в Сицилия. Каква ли щеше да е съдбата на България и може би и голяма част от Източна Европа ако американците се бяха вслушали в доводите на британския си съюзник?
  Толкова за “лошия” Чърчил :)

  Freedom of speech
 9. 9 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 3121 Неутрално

  До коментар [#7] от "pernikforbg":

  Като те гледам, много си учен. В какво не е прав Калин Янакиев? Или ти е трудно да разбереш текста?

 10. 10 Профил на whitemare
  whitemare
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Калин Янакиев е от тези словоблудци, които могат с часове да говорят/пишат само и само за да се наслаждават на словото си. Другия такъв лаладжия е Ивайло Цветков - Нойзи.

  Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнаци
 11. 11 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Същите сме като руснаците, в някакъв умален мащаб все пак.

  Пере ни съчмата за някаква Велика България, на три морета, като руските Велика Рус.
  Западът не ни разбира, щото сме славянски широкоскроени души. Не ни мисли доброто, гледа да ни окраде златцето и да ни пороби
  Македония е българска, нищо че там хората се имат за мекдонци. Украйна всъщност е Русия, украинците не го схващат.

 12. 12 Профил на Lord PAR.K
  Lord PAR.K
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Тоя е доказан разбирач..Що не си гледаш средновековната философия ами си на всека манджа мерудия.!графоман..

 13. 13 Профил на burgazliya
  burgazliya
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Калин Янакиев, както винаги е на ниво. Поздравления за трезвия анализ!
  Относно народа ни и неговите качества, нека видим на кое място в ЕС сме по всичко, за каквото се сетите - на последно!

 14. 14 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Същите сме като руснаците, в някакъв умален мащаб все пак.Пере ни съчмата за някаква Велика България, на три морета, като руските Велика Рус.Западът не ни разбира, щото сме славянски широкоскроени души. Не ни мисли доброто, гледа да ни окраде златцето и да ни поробиМакедония е българска, нищо че там хората се имат за мекдонци. Украйна всъщност е Русия, украинците не го схващат.
  —цитат от коментар 11 на taratanki


  Пълни глупости. Не съм чул някой да иска да присъединява към България територии на други държави. Нито пък оспорва правото на самоопределяне на македонците.Да те са македонци,но от 1945г насам.Преди това са били българи.Наскоро гледах по телевизията един македонец,който живее в България и показа дипломата на дядо си от училище, където пишеше народност "българин".

 15. 15 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1649 Весело

  "Според международното право през Втората световна война ние сме окупатори на част от Гърция. И ето: при тази ситуация - изтощена до предел от войната с Германия, формално във война със съюзника ѝ България - Великобритания на Чърчил е виновна, че ни е оставила на СССР, а е запазила Гърция. Не е ли малко прекалено от наша страна?"

  Ето и автора е съгласен с тезата на марксистите историци, че всъщност "монархо-фашизма" е докарал още една национална катастрофа на страната?!? 😊😊😊

  Истината е авторе, че "бой и е...не се връщат", това им кажи на националистите, а не волни интерпретации...
  А Гърция е "запазена" с всички сили, просто защото тя откъсва достъпа на Сталин до Средиземно море, затова и там има гражданска воана, в която и ние сме замесени ....по-късно на Джугавишвили успяват да му отмъкнат под носа и Югославия и Албания. Ако си мислиш, че всичко това е случайно, нещо не си разбрал...

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 16. 16 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 361 Неутрално

  "Предлагаха ни много, но искахме всичко и затова не получихме нищо."
  Проф. константин Гълъбов, 1934 г.

 17. 17 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Най-голямата ирония е, че нашите националист харесват Русия.

  Ей не го разбирам, все едно евреите да харесват Хитлер.

  Толкова много злини, толкова много кражби, унижения, окупации(освобождения), управление, корупция, подкупи месене във вътрешните работи и т.н. и т.н. И въпреки всичко народа масово харесва Русия и ненавижда запада.

 18. 18 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Най-голямата ирония е, че нашите националист харесват Русия. Ей не го разбирам, все едно евреите да харесват Хитлер. Толкова много злини, толкова много кражби, унижения, окупации(освобождения), управление, корупция, подкупи месене във вътрешните работи и т.н. и т.н. И въпреки всичко народа масово харесва Русия и ненавижда запада.
  —цитат от коментар 17 на Аз


  Това не са истински националисти, а руски подлоги.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3716 Весело

  Ние нямаме националисти, а петоколонници ! Между двете няма нищо общо!!!

 20. 20 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  "И все пак Чърчил наистина проявява огромна упоритост, за да запази от руско завладяване поне Гърция. Защо нея, а не България ли? Ами отговорът на този въпрос, ако поне за момент се освободим от "червената нишка" в образцовия ни историко-романтически разказ - тази за "принципно необичащите ни" западни сили - не е никак труден."

  Въпросът е, не защо Чърчил ни отписва за сметка на Гърция, а защо не ни слага в кюпа заедно с нея?
  Доста манипулативно съчинение на Янакиев!

  I Want To Believe
 21. 21 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Сигурен съм, че господин Янакиев е много интелигентен човек и като всеки такъв му е трудно да се изрази по начин, достъпен за повечето хора. Като всеки човек и той е подвластен на различни влияния и като всеки българин разбира от всичко. Когато става дума за "великите сили" и "до днес" повече бих имал доверие на някой историк.

 22. 22 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  Проблемът е, че великите сили продължават да се бъркат и да правят глупости.

  Хубавото е, че поне тоя път сме с тях и не правят много глупости за сега.

 23. 23 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2217 Любопитно

  Отмяна на културата или култура на отмяна ! Кога Янакеев ще обяви създаването на БЛМ ?

 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4331 Неутрално

  Десетилетия българите изучават руската гледна точка на историята на България, която злепоставя западните велики сили и възхвалява Русия като освободителка и покровителка на българите. Всички исторически факти сочат обратното. Руско турската война от 1877-78 година е завоевателна война и е имала за цел не да ни освобождава , а да направи българските земи руска провинция. Западните велики сили осуетяват този руски замисъл като освобождават българите от руско поробване , за което трябва да сме им благодарни. България възниква като държава с решение на Берлинския конгрес , а не с договора за примирие на двете воюващи империи , подписан на 3 март 1878г. в предградието на Истанбул с наименование Свети Стефан.

 25. 25 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Вярвам, че ни е по-добре да сме в НАТО и ЕС, отколкото да се превърнем в Беларус, НО…

  -В Брюксел също не са капацитетие, за които ни се цаниха. Видяхме го и Борис Джонсън, видяхме Макрон и Меркел какви ги надробиха.
  - Авторът ни връща век назад, за да обори някои “неуредици”, ама не споменава за родопското злато, дето се изнася към Канада.
  -Забрави и да спомене, че именно западняците (в частност Меркел) бетонираха Борисов (с кристалната представа какви ги върши) и го подкрепяха 12 години. Просто им беше по-лесно да извиват ръцете на бабаит и раята му, отколкото с представител на едно будно гражданско общество.

  Залитането в крайности тип Левски-ЦСКА не е начина да се води международна политика. Безгрешни хора няма, поставяйте всяка предложена политика под съмнение и гледайте да тя ще огрее точно вашата камбанарийка. Това че нещо идва от Изток или Запад, не го прави непременно лошо или добро…

 26. 26 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 689 Неутрално

  В основата на българското "антизападничество" стои обикновена завист, съчетана с комплекс за малоценност. Защото те, "западняците", правят неща, които ние не сме в състояние дори да повторим. От тук тръгват раздувките, че те ни мразят. От тук тръгва и се заражда и неосребреното русофилство , "необяснимата" привързаност към мужиците. Сродни елементарни души, същите гащници като нас, а виж какво самочувствие и как им се дървят на западняците.
  Този комплекс е най-добре "хванат" от Чудомир, описвайки нашенци пред паметника на победата над Наполеон.
  " — Е, дядо хаджи, как ти се вижда, а? Чудесия, нали? Грандиозно нещо?
  — Хм… — промърмори хаджи Петър, метна поглед към него и рече: — Три кила пироксилин му е майката! Сложи го в темеля, запали фитиля и камък върху камък няма да остане!
  — Тъй, амчи каак! Татък!… Около три кила… Па може и по-малко — добави бай Танко и си избърса носа с ръкава."

  Аз не зареждам в Лукойл.
 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4134 Весело

  До коментар [#7] от "pernikforbg":

  Путинофил като теб, четяйки такъв материал е нормално да получи диария...

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 28. 28 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 492 Неутрално

  "Великите западни сили" и до днес са ни длъжни според националистите
  —цитат от коментар 0 на статията


  Не са длъжни, но до ден днешен тези "великите западни сили" нищо не са дали на България. Вместо това в последните 30 години само искат, искат и искат от България. България няма много какво да даде но се изисква от нея, примерно, да купува по-скъп природен газ и военна техника която не може да си позволи.
  Запада нищо не е дал на България че да иска нещо нас.
  Когато България я нямаше на картата 500 години някой мръдна ли си пръста? Макар че всичките ДО ЕДИН знаеха за проблема. Не мръднаха. На всичкото отгоре тази паплач отвъд Ламанша беше съюзник на Турция и до последно ги въоръжава и им изпраща медицински персонал и какво ли не.
  Чърчил ни е оставил на СССР? Че 'що да не ни остави!? Той остави Полша на СССР, макар че куп поляци са защитаваха небето над Острова. Остави ги и окото не му мигна, та България нямало да остави.
  Генерал (и бивш държавен глава) Владислав Сикорски преди много години беше казал че държавите от средна Европа (Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България и Сърбия) трябва да се държат заедно защото от Запада нищо добро за тях няма да дойде. Той почина при самолетна катастрофа 1939 но Вишеградската четворка, която се появи след 1989 а базирана именно на това.

  Не може да има искане без даване, това не е партньорство.
  Затова когато Запада смени политиката към България (и района) тогава националистите нямат да имат аргументи. Само че Запада в скоро време няма да се промени.

 29. 29 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Чакам списък с хубави неща от Европа, освен скапаната храна, скапаните политици, скапаното образование, скапаната медицина.
  Благодя, Европа, че ни колонизираш и поЭбаваш!

  Два дебила это сила!
 30. 30 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  До коментар [#28] от "gabrovski":

  Никой не е длъжен да ти дава каквото и да е.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 31. 31 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  В основата на българското "антизападничество" стои обикновена завист, съчетана с комплекс за малоценност. Защото те, "западняците", правят неща, които ние не сме в състояние дори да повторим. От тук тръгват раздувките, че те ни мразят. От тук тръгва и се заражда и неосребреното русофилство , "необяснимата" привързаност към мужиците. Сродни елементарни души, същите гащници като нас, а виж какво самочувствие и как им се дървят на западняците. Този комплекс е най-добре "хванат" от Чудомир, описвайки нашенци пред паметника на победата над Наполеон." — Е, дядо хаджи, как ти се вижда, а? Чудесия, нали? Грандиозно нещо?— Хм… — промърмори хаджи Петър, метна поглед към него и рече: — Три кила пироксилин му е майката! Сложи го в темеля, запали фитиля и камък върху камък няма да остане!— Тъй, амчи каак! Татък!… Около три кила… Па може и по-малко — добави бай Танко и си избърса носа с ръкава."
  —цитат от коментар 26 на simval


  Комплекс за малоценност може и да има, но той в никакъв случай не се изразява в омраза. Напротив още Иричек е забелязал,че българите почитат чужденците,особено тези от Централна и Западна Европа, за разлика от сънародниците си.Имаше една култова реплика от филма "Баш майстора"-"Да не се изложим пред чужденците ".И мога да заява, че точно такова е мисленето на повечето българи. Като студент едно лято бях преводач на един белгийски фермер в България. Човекът си беше необразован, не се обличаше добре и не беше особено интелигентен.Но пък,където и да отидеше го посрещаха с голяма почит. В ресторанти и заведения го черпеха, по магазините му правеха отстъпка, даже полицаите не го глобяваха. За жени пък да не говорим как му се натискаха.

 32. 32 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#28] от "gabrovski":Никой не е длъжен да ти дава каквото и да е.
  —цитат от коментар 30 на Хриси


  Напълно си права, никой не е длъжен нищо да ми дава.
  Ама ако не ми е дал нищо няма правото да изисква от мен каквото и да и било. А Запада изисква. Не само европейският запад а даже и онзи отвъд океана, без да е дал нищо.

 33. 33 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Материалите на Калин Янакиев са повече от досадни - от 15г пише едно и също - как раболепието, г..золизничеството и безусловно приемане на всичко "западно" било висша добродетел и политическа прозорливост и как всяка мислъл да спреш за момента и да помислиш как конкретното тяхно решение ще се отрзи на нас (напр да си затворим ТЕЦовете от 2024) било ганювщина индуцирана от путинска пропаганда.

 34. 34 Профил на
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#26] от "simval":

  Наистина са раздувки. Живял съм на запад, никой нямаше кой знае какво отношение към мен като българин. Обикновенният западняк просто нищо не знае за нас - не сме му част от битието и не се интересува. Точно както ние не се интересуваме от Естония или Португалия, да речем. Даже доста ни надценяват, като очакват, че сме някакви подобия на чехите и поляците, задето сме славяноезични.

 35. 35 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Десетилетия българите изучават руската гледна точка на историята на България
  —цитат от коментар 24 на tacheaux


  Интересно, какво ли е турската гледна точка? Просто за сравнение, интересували ли сте се? А коя е "правилната" гледна точка и има ли такава? Може би както половонеутрални да бъдем и исторически-неутрални, хем да не засегнем нечии интереси, хем да не ни обвинят, че гледната ни точка е чужда или наша...

 36. 36 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 1145 Весело

  Наскоро спорих с един ДБ-ил , според когото, левът бил "руски проект". Съгласих се, но добавих, че то по тая логика и България е руски проект, така че - да...излиза, че аз съм #рускиТрол, щото се радвам на българското си име и не съжалявам, че вече не сме в пределите на Османската империя. 🤡🤡🤡

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 37. 37 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4331 Неутрално

  Десетилетия българите изучават руската гледна точка на историята на България
  —цитат от коментар 24 на tacheaux

  Интересно, какво ли е турската гледна точка? Просто за сравнение, интересували ли сте се?
  —цитат от коментар 35 на Лео


  Не, не съм се интересувал от турската гледна точка. Интересувам се от БЪЛГАРСКАТА гледна точка. Тя е защитима с безброй исторически доказателства. Според тази гледна точка поредната 11-та по ред Руско турската война от 1877-78 г. е безуспешен опит на Руската империя да се сдобие с още една губерния в пределите на Балканския полуостров в непосредствена близост до Цариград и проливите.

 38. 38 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Интересно, какво ли е турската гледна точка? Просто за сравнение, интересували ли сте се? А коя е "правилната" гледна точка и има ли такава? Може би както половонеутрални да бъдем и исторически-неутрални, хем да не засегнем нечии интереси, хем да не ни обвинят, че гледната ни точка е чужда или наша...
  —цитат от коментар 35 на Лео


  Това са реторични въпроси на които никога няма отговор.
  На мен до ден днешен никой не ми отговаря защо Запада като е бил толкова загрижен за България и е искал да я освободи защо 500 години са безчинствали. Не стига че безчинствали а даже материялно подкрепяли турската империя. Едва когато турската империя стига до Виена, чак тогава им светва лампичката. Но за много кратко.
  Ама видиш ли, Берлинският конгрес ни е дал държавата. То било толкова просто да се направи - да се седне на една маса и да се говори. Не е трябвало да се води война в която са гинали хора.

 39. 39 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  Ние нямаме националисти, а петоколонници ! Между двете няма нищо общо!!!
  —цитат от коментар 19 на samoedin


  Такива сте гласувалите за издигнатия от КГБ, Радев.

 40. 40 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 3182 Неутрално

  След Първата световна война най-пострадала от следвоенните мирни договори е Унгария, която губи половината си територии и население. И въпреки това, днес в унгарското общество не съществува дебат за или против запада, освен ако не вземем предвид платените от Кремъл популистки изцепки на Орбан. Самият той обаче не смее да предприеме реални стъпки за отдалечаване на Унгария от запада, защото знае, че ще бъде обесен на първия уличен стълб от унгарците.

 41. 41 Профил на
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#38] от "gabrovski":

  Пич, нямаш дори елементарни исторически познания. Съесем сериозно - дори уикипедия ще бъде добро начало за теб.

 42. 42 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  [quote#32:"gabrovski"][/quote]

  "Напълно си права, никой не е длъжен нищо да ми дава.
  Ама ако не ми е дал нищо няма правото да изисква от мен каквото и да и било. А Запада изисква. Не само европейският запад а даже и онзи отвъд океана, без да е дал нищо."
  ...............
  Искаш да ни убедиш, че ти си измислИл и кАмпютъра/ телефона, таблета/ от който пишеш, а не лошият омразен ЗАПАД?!?!?!

 43. 43 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#15] от "georgievb":

  До коментар [#20] от "2.5":

  уви... А има още една доста важна причина защо англичаните искат Гърция - но ще оставя на г-н Янакиев да попрочете малко и да научи. Учението е полезно

 44. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2217 Весело

  До коментар [#41] от " ":

  Човекът добре се аргументирал. Изтъркан либераски трик (глупав си /лузър си ) , защото аргументи за спор няма, но защо се учудвам цялата ви пасмина е такава. Кога ще закривате трети март , а дърво ?? :))

 45. 45 Профил на
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#44] от "dejmos":

  Дърво е олигофренският ти баща, задето не е знаел кога да го издърпа. А габровският комплексар, ако почна едно по едно да му обяснявам къде греши, ще трябва цяла книга да напиша. Западняците са водили вековни борби срещу турците, като почнем от първият кръстоносен поход срещу селджукските турци в дълбокия Анадол, та стигнем до първата световна. 1000 години история няма нямам време, нито желание да я разказвам на банда русофилски запъртъци.

 46. 46 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  ооо това ми хареса:)
  малко разбиване на комунистическите
  идеологеми, които са станали, като
  дишането. без тях направо идва някаква
  безумна паника и безмисленост.
  то така става с червения илюзорен свят,
  в който ни набутаха със масови убийства
  трийсет хиляди утрепани българи
  от червените терористи.
  смърт на комунистите.
  СМЪРТ.
  СМЪРТ.
  СМЪРТ.

 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#36] от "trial_jezz":

  спорил...нещо не ми се струва,
  че можеш да спориш. ти можеш
  само да декламираш суветски глупости
  и да ходиш във форумите за хан Кубрат.

 48. 48 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3433 Неутрално

  Добре,че бяха западните велики сили,за да цивилизоват и дадат съвременните технологии,иначе щаха да са като ония племена в джунглата..Другите са ги заробвали,но и са ги връщали назад във времето.Османската империя до рухването си е носела само негативизъм и изостаналост в култура,технологии и други!

  shlshlshlshl
 49. 49 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Говори радио "Грант"

 50. 50 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Добре би било да се знае един малко известен исторически факт. Чърчил като министър на отбраната по време на Първата световна война с цел осигуряването тила на британската армия в Галиполи е държал изключително много на присъединяването на Българшя на страната на Антантата. В замяна е предлагал Сърбия да й отстъпи Вардарска Македония. Русия обаче категорично се е противопоставила на това британско предложение в защита на най-верниа си съюзтик на Балканите.Сръбската армия вече е била разгромена, а правителството в емиграция и ако не е било руското противопоставяне е щяла да се съгласи на това искане. Така че историята трябва да се знае...и да се чете също..

 51. 51 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1407 Любопитно

  До коментар [#8] от "Petar Ivanov":
  Отговора не е еднозначен, пример с Гърция която остава под "опеката" на запада е добре известна с черните полковници. Силно се съмнявам дали подобни процеси нямаше да се развият и в България и съседите ни.
  Сигурно ще кажете че гърците живеят по добре от българите, така е но на това се дължи и огромната им задлъжнялост, лесно се харчат пари които не си изработил, лошото идва когато трябва да започнеш да връщаш от своите.

  ум море, глава шамандура
 52. 52 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 611 Весело

  Скоро Янакиев може да напише и един фундаментален труд за това, колко прекрасно, охолно и щастливи са били българите по време на турското "присъствие".
  И някаква страшна грешка е било да драпаме със зъби и нокти за да запазим идентичността си.

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 53. 53 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":

  ема за да се каже истинита, не суветските
  лъжи, трябва да се пренапишат учебниците
  и да се правят дискусии по телевизии и т.н.
  ма там са кошлука-съветски агент,
  нафталинените андрей райчев, къунчо стойев и не знам колко още
  червени папагали. как ще стане.
  демократите трябва да подкрепят
  демократичнио медии, инак си продължаваме в режим
  по-голям кръжок. боли го пеевски и борисов, че в
  градовете хората са за демократите, те имат
  много по-голямя база и схеми за купуване на гласове.

 54. 54 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#50] от "Born":

  бре. това не го знаех. а ние какво сме направили.

 55. 55 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2217 Любопитно

  До коментар [#45] от " ":

  Значи ще има дърво за цялата западна ЛГБТ група...

 56. 56 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 3182 Неутрално

  Западът дава, но и наказва този, който воюва с него - това са поуките за нас от участието ни в трите световни войни, в т.ч. Студената. Днес сме в мир със запада, което е предпоставка за просперитет и в същото време сме членове на колективна система за сигурност, което ни гарантира защита срещу най-големия агресор и заплаха за мира в Европа, а именно Чичо Пу и неговата Матушка.

 57. 57 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Интересно защо западняците от няколко столетия имат такива поговорки като "Европа свършва с Пиренеите" и "Европа свършва на югоизток от Виена"? Сигурно и те са с класическо гимназиално образование?

 58. 58 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#55] от "dejmos":

  в русия педялите
  и наркоманите са 10 пъти
  повече, отколкото при нас.
  аре изчезвай.

 59. 59 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#38] от "gabrovski":Пич, нямаш дори елементарни исторически познания. Съесем сериозно - дори уикипедия ще бъде добро начало за теб.
  —цитат от коментар 41 на


  Буквално нищо не си опровергал от това което съм написал.
  Кажи ми кое не е вярно...

  - Британското кралство подкрепя турската империя във войната която се води на наша територия
  - Британия (в това число Чърчил) загърбват Полша веднага след ВВС2, все едно поляците не са проливали кръв да спират Луфтвафе при бомбардировките на Лондон
  - Владислав Сикорски е бил за обиденена средна Европа (което включва и България), защото е смятал че най-вече славянските нации нищо добро няма да видят от Запада
  - Западняците си седят на задните части когато турската империя влиза на балканският полуостров и продължават да седят докато тези не стигат до Виена. Чак тогава им светва да си съберат армиите и побеждават... но годината е 1683. България чака да бъде освободена още 200 години и то не от западните армии а източните.

  Кое не е вярно, слушам?

 60. 60 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Обективността изисква да се признае, че въпросният " забавен историк-аматьор, бивш съратник на Слави Трифонов, с класически гимназиално, но все пак само гимназиално образование" е с висше образование придобито в милиционерската школа в Симеоново. Ако последното, разбира се, може да бъде приравнено на висше такова...

 61. 61 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#54] от "mihail_p":

  в добавък би било добре да се знае, че Русия е възнамерявала да анексира/да точно така, да анексира/района на Бургас заедно с Константинопол. Цитирани са думите на руски дипломат от това време, че на българите им стигало да имат едно пристанище на Черно море.
  Еми като не сме получили по-добро предложение сме заели страната на Тройния съюз.

 62. 62 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 521 Неутрално

  В допълнение на изключително задълбочения анализ на К. Янакиев може да се каже, че всички беди на България започват точно от катастрофалната за нас Междусъюзническа война. Това е катастрофата на българския максимализъм и на великобългарската "мегали идея". Това наистина "престъпно безумие" може и да е започнато от Фердинанд Великобългарски, но е отговаряло и на желанията и фантасмагориите на целокупния български народ..

 63. 63 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Интересно защо западняците от няколко столетия имат такива поговорки като "Европа свършва с Пиренеите" и "Европа свършва на югоизток от Виена"? Сигурно и те са с класическо гимназиално образование?
  —цитат от коментар 57 на Васик


  аз и сега като шофирам с кола щом мина на запад от Белград в посока Унгария или Хърватия и имам чувството, че напускам постепенно Балканите и навлизам в Европа. Кой да ми е крив за това мое чувство????

 64. 64 Профил на
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#59] от "gabrovski":

  Ами много неща не са изобщо правилни, други си ги преиначил.

  - Кое е това британско кралство? Великобритания се оформя чак началото на 18-ти век с обединението на Англия и Шотландия. Ако ми говориш за османското завоевание от 14-ти век, Англия по това време е в стоговишна война с Франция и няма как и защо да помогне. Ние каква помощ сме пратили на испанците срещу арабите в Ал-Андалус? Или на Киевската Рус срещу монголите? Риторичен въпрос.
  - Министър-председател на Британия след ВСВ е Атли, а не Чърчил. Отново, елементарни познания ти липсват. Нито пък е зависело от англичаните дали и кой ще окупира Сталин. Цялата Британска Империя е бита карта след войната и скоростно се разпада след това.
  - Ако става дума за Триморие, проектът е насочен срещу СССР, а не срещу Запада. Самата Полша краде с пълни шепи земя от съседите си в Междувоенния период и е агресорът в региона. Естествено, това по никакъв начин не оправдава комунярите и нацистите за действията им по-късно.
  - Отново, копаеш дъното с липсата си на знания. Прочети за Първият кръстоносен поход, прочети за Каталонската компания, за Зеления Граф Амадей Савойски, който връща Галиполи на Византия, за Сигизмунд Люксембургски, Орденът на Дракона, Янош Хуняди, Владислав Варненчик, Лайош Втори и т.н. и т.н.

 65. 65 Профил на de val
  de val
  Рейтинг: 38 Неутрално

  Темата е интересна. Формално погледнато Втората световна война избухва заради Полша. Франция е дала гаранция за нейната сигурност. Германия напада. Франция автоматично обявява война. Великобритания се включва в защита на Полша и Франция.

  Резултат шест години по-късно: Полша е окупирана от Съветския съюз. Сталин инсталира комунистическо правителство и взима територриите, които преди това е взел в същз с Хитлер през 1939. На полското правителство в изгнание не му е позволено да се върне или да оказва съпротива. Две години преди в 1943 г., полският министър-председател Шикорски и 16 висши военни загиват при самолетна катастрофа при Гибралтар. Обстоятелствата около катастрофата остават неизяснени.

  В български контекст, обесването на Никола Петков, лидер на опозицията, създател на ОФ, доскорошен министър, става в условията на ратифициране на мирните договори от страна на САЩ и Великобритания. Цитирам:

  "На 5 юни 1947 г. американският сенат ратифицира подписания на 5 февруари същата година мирен договор с България, което е първата стъпка към признаването на комунистическата власт от страна на САЩ. Същия ден е снет депутатският имунитет на Никола Петков и още в сградата на Народното събрание е арестуван, при което заявява: „Имам честта и щастието да последвам съдбата на своя баща и своя брат – да дам свободата си, а ако е необходимо и живота си, за свободата на българския народ.“[8]

 66. 66 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#61] от "Born":

  а това за руския дипломат и анекса
  на Бургас откъде може да се прочете.

 67. 67 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#33] от "jazzdevil":

  Kратко и ясно. Не си струва да се хаби време за орговор на подобна пропагандистка словесна диария. Както казваха на село - което тукашния градски планктон презира - ,,връз таквиз и сопола си да не фъргаш,, .

 68. 68 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#65] от "de val":

  Да, и може да се прочете какво е писал френския писател Ромен Гари, тогава дипломатически служител в София за ролята на западняците и обесения Никола Петков. Но за днешните пропагандни нищожества като аФтора, това въобще не съществува. Нещастник.

 69. 69 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#50] от "Born":

  Линкче некво, смирено да помолим, или цитат от ИСТИНСКИ историк? Тенкю.

 70. 70 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 961 Весело

  До коментар [#48] от "dfjftriktrcdt":

  Аааа, не, без такива! А кво става с опорката колко щастливи са били българите с османско ПРИСЪСТВИЕ, и как Баташкото клане е всъщност междуселски бой? Да не секне гранта, ей!

 71. 71 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 961 Весело

  До коментар [#46] от "mihail_p":

  Лекувайте си шизото. Правоприемниците на комунистите днес са ви коалиционни партнюори, и както чувам, чакали официални поздравления от вас на Бузлуджата. Вие ще ходите ли?

 72. 72 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 961 Весело

  ...патнЬори де....

 73. 73 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3962 Неутрално

  До 32:"gabrovski"..Ама ако не ми е дал нищо няма правото да изисква от мен каквото и да и било. А Запада изисква. Не само европейският запад а даже и онзи отвъд океана, без да е дал нищо...."

  И защото нищо не ти е дал, ти се чувстваш в правото си да секнеш на улицата, да храчиш и плюеш, изобщо да не спазваш правилата. Защото нищо не бил ти дал!
  Браво.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7540 Неутрално

  Калин Янакиев винаги е перфектен, защото винаги говори истината. На който не му харесва, да не чете и коментира, за да не се излага.

 75. 75 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3962 Неутрално

  До коментар 59 от "gabrovski":

  И всичко това обяснява русофилията в душата на българина ли?

  Да ти припомня, че стотина години преди османската инвазия на Балканите, в Търново е убит латинския император Балдуин Фландърски. (не че е много сигурно, но поне така пише в читанките ни)

 76. 76 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4134 Весело

  До коментар [#75] от "pontius_glarus":

  Е, за това има твърде много източници, над дузина, които пишат едно и също.

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 77. 77 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Винаги съм считал, че Калин Янакиев е образцовия избор за министър на Министерството на истината.

 78. 78 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#71] от "poitoucharante":

  я ходи при ромен гари да си
  приказвате за кроасаните и ракията
  не ме занимавай с обедните ти тъпни.

 79. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4134 Весело

  До коментар [#50] от "Born":

  Вардарска Македония кой ли не ни е обещавал., знаели са, че това е кукичката на която задължително кълвем. Германия и Австро-Унгария също щедро обещават цяла Вардарска Македония, спорна и безспорна зона. Обещават, ако Гърция нападне непредизвикано България да бъде отстъпена на страната ни Югоизточна Македония със Сяр, Кавала и Драма и ако Румъния го направи, страната ни да си възвърне Южна Добруджа.
  И кой би предположил, че след катастрофата на Русия, и излизането ѝ от войната, с многомилионна армия, не сме били взели правилното решение!?

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 80. 80 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#50] от "Born":Вардарска Македония кой ли не ни е обещавал., знаели са, че това е кукичката на която задължително кълвем. Германия и Австро-Унгария също щедро обещават цяла Вардарска Македония, спорна и безспорна зона. Обещават, ако Гърция нападне непредизвикано България да бъде отстъпена на страната ни Югоизточна Македония със Сяр, Кавала и Драма и ако Румъния го направи, страната ни да си възвърне Южна Добруджа. И кой би предположил, че след катастрофата на Русия, и излизането ѝ от войната, с многомилионна армия, не сме били взели правилното решение!?
  —цитат от коментар 79 на hamiltonf


  А причината,поради която Вардарска Македония е била толкова важна за България е фактът,че много от управляващите политици са имали корени оттам. Което прави Македония приоритет пред Беломорска и Одринска Тракия.

 81. 81 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3433 Неутрално
  До коментар [#48] от "dfjftriktrcdt":Аааа, не, без такива! А кво става с опорката колко щастливи са били българите с османско ПРИСЪСТВИЕ, и как Баташкото клане е всъщност междуселски бой? Да не секне гранта, ей!
  —цитат от коментар 70 на poitoucharante


  Бъркаш ме с някоя банкрутирала бурка от Анадола или с някой протурско-османска марионетка в Лудогорието или Добруджа..

  shlshlshlshl
 82. 82 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#80:"Мусаши"][/quote]

  Причината поради която Вардарска Македония да е толкова важна е, че в исторически, културен и демографски аспект това е възможно най-българската част от Македония. Но за великобългарските шовинисти сънуващи бляновете за България на три морета само Вардарска Македония не им е била достатъчна . Бленували са и за Солун, барабар със солунската митница, ама така че тяхната партия да е на власт когато я превземат.

 83. 83 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  [quote#80:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 82 на Born
  Причината поради която Вардарска Македония да е толкова важна е, че в исторически, културен и демографски аспект това е възможно най-българската част от Македония. Но за великобългарските шовинисти сънуващи бляновете за България на три морета само Вардарска Македония не им е била достатъчна . Бленували са и за Солун, барабар със солунската митница, ама така че тяхната партия да е на власт когато я превземат.[/quote]

  Солун изобщо не е бил причина за войната. Да имало е искания да бъде български, но при преговори се поставя максималната цел,за да се получи каквото е възможно.
  Първият български премиер,който публично изразява съмнение, че Македония е толкова важна за България Александър Стамболийски бива убит от ВМРО.
  Заради македонистите България губи излаз на Бяло море и цяла Одринска Тракия.

 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3868 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Така си е.
  Велики западни сили спонсорираха в 1917 Велика
  болшевишка, комунистка и соц революция.
  Това добре.

  В 1939, подпомагани от източни предатели западнисти, провокираха ВСВ (Великата световно вероломна). Причинител на отчествена.

  Едничък само, цитиран, печален резултат.
  Мънечак Вова, прохождащ КГБ комсомол,
  въдворен в пуста DDR чужбина като "културпросветник".

  Прилича на антидетинщина. Гавра

  ""Великите западни сили" и до днес са ни длъжни
  според националистите"

 85. 85 Профил на gbn48395586
  gbn48395586
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#28] от "gabrovski":
  ..... до ден днешен тези "великите западни сили" нищо не са дали на България.....

  ПЛАНЪТ “ВЕНИЗЕЛОС”
  Планът “Венизелос” е изработен в Москва в края на Първата световна война представлява проект за унищожаване на България като самостоятелна държава и разпределяне на територията ѝ между държави-победителки - Гърция, Кралство на сърби, хървати и словенци (бъдещата Югославия) и Румъния. Планът носи името на гръцкият премиер – Елефтериос Венизелос, който го представя на Парижката мирна конференция. Френският премиер Клемансо харесва плана и го предлага за одобрение. Съпротива не се е очаквала от никого, тъй като всяка от победените страни е имала твърде много грижи за собственото си оцеляване. В крайна сметка всички страни-участничи приемат плана. С изключение на една... За учудване на всички, американската делегация, водена от президент Уилсън, категорично отхвърля плана Венизелос . Президент Уилсън заявява: “По-скоро ще напусна и конференцията и Париж, отколкото да се съглася на подялбата на един народ със самостоятелна държава и минало”. “Планът Венизелос” рухва. Категоричността на американската декларация е шамар в лицето на алчните ни съседи и Русия. Президентът на САЩ, Уудро Уилсън на 27.11.1919 год. на практика спасява съществуването на България като държава. Днес името на този президент не говори почти нищо на българите, а информацията за него, дълбоко укривана тайна от българските комунисти – слуги на Москва, е оскъдна и невярна.
  Уудроу Уилсън, двадесет и осмият (1913 – 1921) президент на САЩ е пацифист, който е направил неоценимо много, за да я има днес България и името му трябва да бъде извадено от мъглата на забравата.

 86. 86 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 961 Весело

  Планът “Венизелос” е изработен в Москва в края на Първата световна война.....само и е било до план Венизелос тогава на Москва, щото войната свършва- кога?- 1918, а в Русия в 1917 избухва - какво?- нещо велико, нещо Октомврийско, абе, коалиционният ви партньор ниновица може да ви разкаже подробности. Та само и е биоло на тогавашна Русия до план Венизелос. Камунясите подписват на юруш Брест-Литовския договор само и само бързо да се измъкнат от батака и да се заемат с гражданската си война. Така че аре да не предозираме. Ако имате исторически ФАКТИ, МОЛЯ ЦИТИРАЙТЕ ИЗТОЧНИКА, А НЕ РЪСЕТЕ ПРОПАГАНДА - НЕ СМЕ ТОЛКОЗ ТЪПИ.
  А планът Венизелос е част от дивашкото разпарчетосване на Европа от страна на самозабравилите се победители Англия и Франция - които създават раковото образувание Югославия, съсипват Германия и проправят път на Хитлер, насъскват също толкова самозабравилата се Гърция сре щу Турция - но Ататюрк им разказва играта, с дива отмъстителност орязват Унгария, и т.н.
  За нас - щели са да ни унищожат с удоволствие, но вярно е че Уилсън, този интересен дълбоко вярващ протестант с неговия ,,Мир без победители,, се застъпва и не позволява границата да стига до Пловдив. Не е забравен, Вазов има едно много хубаво стихотворение ,,Уилсону,,, абсолютно подкрепям идеята за паметник, много повече заслужава от разни други еднидневки.
  1етете ,,Холивуд,, на Гор Видал, там е описано президентстването му, със светлите и тъмните страни.
  И за ваше сведение, днешните ви левундерски гурута от хамериката го въргалят в калта, събориха му май паметник, махнаха името му от Принстънския университет, чиито ректор е бил, и прочие уокистки, blm-ски красоти, че нещо сбъркАл с черните. Даааа, такива ми ти работи прогресистко-демократски...хич не е модерен в америката, горкият. Ми да ни дадат статуята му на нас тия откачалките.

 87. 87 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2816 Неутрално

  "Западните сили" не са ни длъжни, щото няма как да ги задължаваме, те са просто нежелани. Защо?
  Да вземем само последния пример: Ние в момента по известни причини няма откъде да получаваме достатъчно газ, но ни задължиха и да го намалим с 15%!!!!? Защо и на какво основание?
  Не съм фен на патриотарите, но у този Янакиев няма една капчица патриотизъм. Елементарен патриотизъм! Той изцяло се е отдал и продал на атлантизма и атлантиците. Той ли не знае по какъв начин ни отнеха Беломорска Тракия и ни лишиха от излаз на Бяло море? Според него англо-френците и англомерите защо го направиха? От любов към България ли!!!?
  Проблемът е, че такива като Янакиев вместо да са притиснати в кюшето волно се подвизават по върховете на пропагандата. И няма кой да ги спре.

  Judjuk
 88. 88 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 961 Весело

  До коментар [#78] от "mihail_p":

  Ха ха ха хаааххх, типичен отговор на умнокрасив жълтопаветник-ЕНЕТЕЛЕКТЮЕЛЕЦ, гласуващ за простокирето и дебарките! Дерзай, кефиш ме!

 89. 89 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  До коментар [#5] от "Мусаши":

  Хората могат да имат всякакви страхове, но наци(онали)стите акцентират върху тях съвсем преднамерено.

  Истината и само истината - за да си свободен!
 90. 90 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Авторът не е по-добър от русофилите. Той е дори по-лош от тях. Българомразец...

 91. 91 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  Има два основни дефекта националната ни психология, които ни пречат и много ни пречат на развитието.
  Ние сме безотговорни преди всичко към себе си и затова винаги други са ни виновни за злополучията. Тази безотговорност изначално ни пречи да бъдем свободни хора. Няма го пиететът към свободата и винаги сме в състояние да се подложим в услуга и да му робуваме. Исторически - на Русия.
  Това инфантилно битие предопределя всеки наш избор. Заради него все си търсим Месията, който да ни изведе на друг, по-щастлив бряг. И винаги го намираме! Не станаха ли много месиите? Никога не харесваме лидери, които.ни посочват отговорността, задължението ни към самите нас. Мразим ги! Мразим всекиго, който се опитва да ни извади от конфорта на личната безотговорност.

  Истината и само истината - за да си свободен!
 92. 92 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#35] от "Лео":

  По правилно е, че в последните 78 години се предлага Коминтернновската гледна точка на нещата и на много хора мозъка е промит от пропагандата .... ( и въпросните 80% навсякаде по света могат да се манипулират с пропагандата)

 93. 93 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1436 Любопитно

  До коментар [#39] от "4ort":

  Може ли да кажеш с какво е по достойна РАБФАК завършила задочно право ???, бивша служителка от ОК на БКП Цецка Цачева ?????

  И двамата са комунистически производни, ама единия е учил в УестПойнт и не срича англиски написан ан кирилица .....
  Предвид, че функцията на президента е предсатвителна, предпочитам да е някой от който няма да ме е срам ....

 94. 94 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#5] от "Мусаши":Хората могат да имат всякакви страхове, но наци(онали)стите акцентират върху тях съвсем преднамерено.
  —цитат от коментар 89 на Титка Николова Пацирева


  Тръмп докато беше президент що помия се изля върху него. Само в тоя сайт имаше на ден по няколко статии, в които го оплюваха. Така че националистическата пропаганда е нищо в сравнение с тази на прогресивната левица.

 95. 95 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#83] от "Мусаши":

  Причините за войната са неуредените договорни отношения с Гърция и Сърбия и абсурдният стремеж на Фердинанд да вземе короната на ромейските императори в Цариград. Заради това територии с компактно българско население с българско самосъзнание са били заети от сръбски и гръцки войски. Вместо да приеме реалностите и да преговаря с Гърция, за да си осгури тила поне срещу Сърбия, Фердинанд атакува едновременно на всички фронтове. Какво до тук не разбра ?

 96. 96 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  До коментар [#94] от "Мусаши":

  Изля се помия? А не мнения, справедливи в по-голямата си част? И какво общо на има това с темата?

  Истината и само истината - за да си свободен!
 97. 97 Профил на dilemma
  dilemma
  Рейтинг: 50 Неутрално

  Няма да е зле професорът да си сверява историческите факти, преди да пише статии. За пореден път говори с назидателен тон неща, които просто не са верни. Първо, заглавието е откровена пропаганда, внушаваща, че в България националистите са "обречени" на русофилия. Ами не, знам доста националисти, които не хранят особена симпатия към Русия. Давам примери, при това с хора, които никак не са ми симпатични- Ангел Джамбазки и Боян Расате застанаха на страната на Украйна след началото на руската инвазия. Според социологическите проучвания само 49% от електората на "Възраждане" смятат, че България трябва да се развива по евразийски тертип. Напомням, че основната част от националистическия вот към настоящия момент е концентриран при "Възраждане". Тезата "бг националист=русофил" е доста елементарна и лесна за оборване. Собствено аз имам националистически възгледи и в същото време съм доста далеч от примитивни концепции като "винаги сме се държали безукорно, ма те лошите Велики сили са ни прецаквали". Разбира се, че за някои от националните ни нещастия ние също имаме "заслуга". Например, споменатата от Янакиев Междусъюзническа война е безрасъдно разпалена от тогавашния цар и военното командване, ОБАЧЕ нека не забравяме многобройните провокации от страна на сърби и гърци, решили да сложат ръка над земи, населени предимно с българи. Освен това проф.Янакиев явно не е запознат с целта на създаването на Балканския съюз под руска егида. Идеята на Русия е била да използва този съюз в предстоящата световна война срещу Австро-Унгария. Изобщо не е вярно, че от Петербург са насърчавали сърби и гърци да нападнат България. Това не е било в геополитически интерес на руската власт. На това мнение са и Британия и Франция. От друга страна, Германия и Австро-Унгария са полагали усилия всячески да разтурят съюза. Особено тежък е обаче гафът на професора относно териториите на северна Гърция, заети от от български войски през 1941-42 г. Според него по силата на "международното право през Втората световна война ние сме окупатори на част от Гърция". Ъъъъ....по силата на кое точно международно право? На онова, според което Британия владее Индия, Пакистан, Ирак и една трета от Африка, както и куп други територии по целия свят? Ами другите колониални сили като Франция? Май ще се окаже, че "международното право" е било просто инструмент, използван от империите да консолидират властта си и да гарантират спокойствие на зоните си на влияние. Като цяло статията е доста зле аргументирана.

 98. 98 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3716 Весело

  До коментар [#39] от "4ort":

  " Такива сте гласувалите за издигнатия от КГБ, Радев."

  По - голям петоколонник от твоя шеф в Банкя не знам да има в България !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK