Последната чеченска война на Путин

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Данев
  Данев
  Рейтинг: 101 Неутрално

  Броят на хората, живеещи под прага на бедността в Русия, е нараснал с 41% през първите три месеца на 2022 г., сочи правителствената статистическа агенция Росстат. Това представлява увеличение от 12,4 милиона души в края на декември 2021 г. до 20,9 милиона в края на март.

  https://www.severreal.org/a/v-rossii-stalo-na-41-bolshe-bednyh/31897550.html

  https://rosstat.gov.ru/folder/313/document/168756

 2. 2 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Задава се една страшна картина. Заплаха за бъдещето.
  Европейските държави спират да дават визи за руснаци, просто защото крайно ниска проба им влиза в хабитата. Но у нас продължават да прииждат.
  Ще скапят тукашните полета. Не само нашите изцепки, ами и тотално изпаднали руски местни ще формират тукашната среда.
  Руснаците са това, което се случва на фронта - гладни, прости, алкохолизирани и пропаднали.

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  Много чеченци нито са забравили, нито са простили онова, което алкашките направиха с тях с домовете, семействата, близките, градовете и страната им...

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  Путин, ако имаше грам мозък, трябваше още като видя, че не посрещат руските войски с цветя, да измисли някаква причина и да напусне Украйна! Ама мозък у КГБ-ист е по-рядко отколкото честен промянаджия! военните го лъжат за загубите, той си мисли, че ще спечели а накрая ту едната база излетяла, ту другата, ту третата ....и так дале! Дори хипотетично да допуснем, че окупира Украйна, това ще е пирова победа! Ката ден нещо ще излита във въздуха, ката ден загуби и жертви и накрая както в Афганистан-напускаме силно и смрадливо осрани!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на nkk81@abv.bg
  *****
  Весело

  Аеде пак се почна,плачеш над чужд гроб.гербер отвори гуглето и разгледай Грозни.Над 10 000 чеченци се бият в Украйна и още ще ходят.Това как се връзва с това което се опитваш да внушиш?

 6. 6 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Велики сили са губили войни, например във Виетнам. Сетне управляващите имат неприятности, но в демокрациите това е в реда на нещата - политиците се сменят.
  Проблемът е, че в не-демокрациите властта не може да си позволи да загуби война, там изходът е само с краката напред.

  Но дори Путин да спечели в Украйна. И какво от това - ще спечели една разорена страна, която трябва да се възстановява, а няма нито пари, нито по-важното, капацитет за това. И при нарастване на напрежението в Русия следва нова война, докато не стигне рано или късно до челен сблъсък с НАТО.

  Не съм оптимист, много кръв ще се пролее, преди да се види някакво решение.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 7. 7 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Аеде пак се почна,плачеш над чужд гроб.гербер отвори гуглето и разгледай Грозни.Над 10 000 чеченци се бият в Украйна и още ще ходят.Това как се връзва с това което се опитваш да внушиш?
  —цитат от коментар 5 на vpu221125983


  Ще ти кажа как се връзва:
  За участие във войната се записват най-отчаяните и пропаднали членове на обществото, които не виждат никакво бъдеще пред себе си.
  За тях участието във войната е един вид купуване на билет от лотарията (ако ми излезе късмета - няма да ме убият, а ще стана богат).

 8. 8 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  Поредния ..........СО.......... учен с поредното кяф, бау...и тн. Всичко си има Русия ! Прекрасни анализатори , философи , експерти , режисьори, певци и тн . Там всеки ден се появяват хора от сената , думата, министри .... Има ясно и логично представяне на света и политическите събития . Има истинско училище по геополитика. По важното - има множество различни точки. Ако не си пореден колониален слуга, който пише за поредните жълти долари ще започне елемент на по дълбока мисъл. Например либерализма разновидност на тероризма ли е ? Фашизма част от европейската култура ли е ? Какво представлява благополучие и щастие ? Може ли да има такова извън библейските закони ? Като си философ направи някакви по сериозни обществени съждения , позови се на философски закон ...Философ на деградацията..

 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1704 Любопитно

  До коментар [#5] от "vpu221125983":

  Как Ви се "връзва" майките, бащите, братята и сестрите, децата на чеченците, убити, ранени, унизени от алкашката армия да започнат да "харесват" човека и режима, който им причини всичко това?

 10. 10 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5649 Неутрално

  Партизанските акции тепърва започват. Рашистите нямат нито материалния, нито организационния ресурс, да контролират окупираните територии.
  Путин ще сърба още много попара.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 11. 11 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  До коментар [#6] от "еспресо":

  Путин не може да спечели, дори да превземе цяла Украйна.
  Защото украинският народ ще му устрои партизанска война.
  Защо САЩ се изтеглиха от Афганистан, въпреки че изцяло го контролираха ?

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  До коментар [#6] от "еспресо":

  След войната във Виетнам американците направиха том огромни инвестиции и в момента имат напълно ноирмални дипломатически, бизнес, културни отношения.
  Следващите поне ТРИ ПОКОЛЕНИЯ за всеки украинец "руснак" ще е злокобно проклятие и псувня!!!

 13. 13 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#8] от "dejmos":

  Най ми хареса това за множеството гледни точки. Подкрепени от закон за дискредитацията, наказание за всяка информация извън излъчената от военното министерство (иначе е наказуем "фейк") и забрана да използваш думичката "война".
  Дай още от тези смешки.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 14. 14 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#5] от "vpu221125983":

  Много просто - с пари.
  С пари можеш да купиш 10 000 кадирски резака.
  Но не можеш да купиш всички чеченци.
  Пък като свършат и парите ... на джудже номер три ще му се търколи брадата зелка.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 15. 15 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 1476 Любопитно

  Аеде пак се почна,плачеш над чужд гроб.гербер отвори гуглето и разгледай Грозни.Над 10 000 чеченци се бият в Украйна и още ще ходят.Това как се връзва с това което се опитваш да внушиш?
  —цитат от коментар 5 на vpu221125983


  Еничари е имало винаги и във всяка война. Споко! Имаш ли представа колко руснаци са участвали във "Великата отечествена", но на страната на Германия? Е, ако не знаеш да ти кажа - над 1 милион. Означава ли това, че останалите 120 милиона руснаци са обичали Хитлер и са чакали да ги "освободи"?

 16. 16 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  "Така 20 години след влизането си в Кремъл Путин се оказа в ситуацията, която завари там в началото. Страната е замръзнала във война, властта се е затворила в тесния кръг на неколцина души, верни, корумпирани и жестоки, но без връзка с реалността."

  Този абзац описва 1:1 събитията в Берлин през 1944-1945 г. Съюзниците и СССР вече посягат на германските земи и напредват към столицата. Самият Хитлер вече не може и в баварската си вила да отиде, защото съюзничите бомбардират ден и нощ. Остава му само да се крие в бункера под Бундестага. Обграден от 10-15 асистент и генерали и без никаква връзка с реалността на бойното поле. Отварят картите, разпределят там пластмасови войничета, символизиращи вече унищожени и несъществуващи армии.

  Би било логично да помислим, че Путин копира Сталин, но това не е така. Сталин беше много търпелив и не рискуваше със сложни военни операции. Той контролираше страната с желязен юмрук, терор и лов на "врагове с партийни билети". Докаго Путин няма тази каризма на велик диктатор. Няма нито търпението, нито осанката, нито външния вид и високия ръст на Коба. Сталин никога не се усмихва, докато Путин се хили винаги.

  Предвид написаното в предишния абзац, единственият шанс на Путин да ръководи своя режим, е като осигурява огромни доходи на своя кръг хора и постоянно води войни край границите. Както правеше и австрийският художник. Хитлер също разчиташе да гради режима си върху терор и военна агресия, но успехите му се държаха основно на военните триумфи в началото и присъединяването на много територии. Това му изяде главата, когато посегна на Данциг. Затова Путин се учи и копира само Хитлер. И резултатите са като цяло същите.

  Войната в Украйна, колкото е по-дълга, толкова повече работи в полза на Украйна. Ще бъде война на изтощение. Украйна може да разчита на помощта на западните съюзници, докато Русия няма откъде да бъде захранвана. Путин е забатачил дълбоко в украинското блато и излизане няма. Всеки ден от тази война товари все повече напрежението в Кремъл, което пък се отразява на безумните диктаторски мерки към всеки противник на режима.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 17. 17 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  Ми какво очакваш, когато те управлява сериен убиец?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 18. 18 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Но дори Путин да спечели в Украйна.
  —цитат от коментар 6 на еспресо

  Как точно си я представяш тази победа?
  Максимумът който Путин може да постигне е да анексира 20% от Украйна.
  Ще проведе още 2-3 менте референдума и ще присъедини съответните области.

  Много бъркаш, ако си мислиш, че русниците мислят нещо да въстановяват.
  Те искат да заселят от техните орки там и те да се оправят. Едно време джудже номер две, глупакът Медведев, нали така каза на една кримска баба: "Пари няма, дръжте се".

  Целият зор беше да се гепят 20% от най-плодородните и богати на ресурси части от Украйна.

  Естествено се надявам се цялата путинска банда да се провали, но няма да стане нито бързо, нито лесно и ще се похарчат десетки хиляди човешки животи.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 19. 19 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Добър анализ. Има една грешка авторът. Кой може да свали Путин и колко Путин е едноличен власт имащ. Ето и защо този пасаж не е съвсем точен:

  "Путин е всичко друго, но не и сенилен. Той няма скоро да си отиде по естествен начин. Свалянето му като силовак е възможно само от структурата, която той управлява. Тя обаче е оцапана с кръв като него. Трудно е да си представим колективно харакири на провалили се кагебисти. В Кремъл не са японци. Не са и спонтанни демократи като Елцин, за да дадат път на младите. Путин не го е направил досега с никого, малко вероятно е да се довери на ново лице в такъв момент."

  Та "кучето е заровено" в заблудата, че през 1917 г е сменена системата - не е, късния феотдализъм на Царска Русия с техния "Ренесанс" - не сменя обществения строй, а го връща в ранен или среден феотдализъм.
  Дворянството се заменя с партийна принадлежност - КПСС, Царя се заменя от Председател на Партията, само има "демократичен" елемент - Трона не се онаследява по рода, крепосничеството е запазено и сега.
  Та като изключим Ленин, който идва на власт занем как, другите им Царе/Председатели са след "дворцов" преврат (за самия Ленин има много данни, че не е починал от "внезапно" развило се боледуване), съдбата на Сталин не е по различна - след кратко боледуване. И ако за Ленин няма как да научим дали е имал "демократични" виждания, че престоя му е 5 г, то вече при Сталин нещата са ясни. "Изненадващата" му кончина поставя тази "чувствителна" нация в скръб и тревога. Трябва решителен човек, който да държи "ядреното" копче и да ги "пази"
  Престоя на Хрусчов е титаничен. Създавайки "Кубинската криза" и довеждайки СССР до първата тотална катастофа - ГЛАД - въпреки, че владеят половин Европа, на мурзилките им трябват цели 4 г да го разкарат - с решение на пленум на КПСС е отстранен и пратен в забрава, като умира има указ на Брежнев, че няма държавни почести - е как така, Хрусчов е главнокомандващ отбраната на Ленинград? Ама поне си изкарва годините в пенсия.
  Брежнев - е и тоя се помина "внезапно" след "катко" боледуване, но пак на поста Цар/Председател. И всичко можеше и да мине като "слУчаеност", ако не бяха Андропов и Черненко - тия как така се "поминаха" толкова брже не знам - аз бях тамън "чавдарче" и след симлацията на радост, че Гошо излетел в Космоса, трябваше да "страдам" за Брежнев, после в невръстната ми възраст ми стовариха и ония двамата, като Том Сойер и виден шоп ми дойде много и за малко да се размина с пионерската връзка.
  Но това не го пиша за друго - пиша го да охладя и русофилите и противниците им.
  Трябва да се спре войната/СВО в Украйна и руската страна да каже как за в бъдеще ще комуникира с останалите хора на тая планета - тя е 1/6 от сушата, ама е 150 млн към 8 млд

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4097 Весело

  До коментар [#5] от "vpu221125983":

  Бяха 10 000 чеченци, бяха, 70% вече са при 32-те девици

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 21. 21 Профил на fzj53311090
  fzj53311090
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Дори на философи им дават думата, щом ще плюят Русия или нейния президент. Чудя се какво ли разбира философа от геополитика, финанси, военно дело и като прочетох разбрах - нищо. Поредния стипендиант на някоя либерална фондацийка, драскащ небивалици за няколко стотин долара. Май целта е в този форум да се дърляме една шепа хора и да се обиждаме на "рубладжии, путинофили, либерасти" и подобни глупости. Аман !

 22. 22 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 2090 Весело

  Ах, този лош, лош Путин....

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#18] от "Ebeneezer Goode":

  ти Чечня помниш ли, Чечня е с най-големите залежи на нефт и газ в района - тази държава може да цъфти от просперитет - сега с Кадиров па 90% гледат кози.
  Как е тръгнала работата "гнилия" запад ще отказе до 15 г въглеводородите - арабите имат слънце и па са в схемата, ама Сибир няма

 24. 24 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 1476 Весело

  До коментар [#5] от "vpu221125983": Бяха 10 000 чеченци, бяха, 70% вече са при 32-те девици
  —цитат от коментар 20 на hamiltonf


  А, то обещаването не е като даването.

 25. 25 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Фашизма част от европейската култура ли е ?
  —цитат от коментар 8 на dejmos

  Само на този въпрос ще ти отзоворя, мака че и това на заслужаваш:

  Не, не е. И понеже руЗЗия е най-фашистката държава в момента, гражданите и, подкрепящи путин, както и техните семействата, нямат място в Европа.
  Просто и ясно, нали? Като за руснак.


  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 26. 26 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Авторът е всестранно развита личност по израза на Людмила Живкова. Разбира от това и онова, в т.ч. и от военни действия. Той знае, че Русия е загубила войната, въпреки че вече е завладяла около 130 кв. км. от територията на Украйна. Както се казва - блажени са вярващите.

 27. 27 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Како алегория мога да напомня само вица за "Влакът на социализма" и бутафорията около него.

  Би било весело да се смеем, преговаряйки си 3 филми като "Особености на руския лов / риболов / политика"...

  Не е особено за усмивка обаче когато десетки хиляди хора умират, стотици хиляди са ранени а милиони са бежанци - поради безумието на Джуджи и кликата около него.
  Не вярвам на теорията за "промяна от вътре", в РоZZия това не работи.
  За това - нова Желязна Завеса, санитарен периметър около Мордор.

  Алкохолът и другите им "особености", комбинирани с демоградията - това вероятно може да отърве Европа от тази напаст!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 28. 28 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  А в допълнение - има кой да го "свали" Путин - следете парите - дворянството не е олигархията.
  От газ, петрол, литий и т.н. не печелят Путин и олигарсите, а едни наследствени в Кремъл къде не им знаем лицата.

 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2131 Любопитно

  До коментар [#25] от "Ebeneezer Goode":

  Как ги познавате ?? Едните коленичат , молят се за пощада ..и са без звезда. Всички останали със звезда ! Кой са руснаци ?? Те всичките на запад говорят руски , и от казахстан , узбекистан . За простия народ от Запад те са руснаци ...Винаги идва Нюрберг след такива неща , винаги ...

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#8] от "dejmos":

  Не е, човек. Айде ти кажи от 1917 каква култура е създала РФ/СССР
  Висоцки - умориха го
  Алла Пугачова - сега избяга в Изрел

  Кой бе ?

 31. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#29] от "dejmos":

  Я кажи за "Болшой Театър"
  за 100 години какво руско поставихте?
  Що се пръкне качествено в опера и балет бега на запад - от запад няма внос към болшой.
  Умен знаеш ли - и аз не знаех - че 70% от певците със снимки по стените на "ЛаСкала" били българи?
  Та каква култура има в блатата те питам - 100 г малък период ли са?

 32. 32 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2131 Весело

  До коментар [#30] от "doctor.no":

  Толкова ли знаеш за Съветската култура ?? :) Пугачова , Висоцки ?:)) За Руската след 1991, очевидно нищо.

 33. 33 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#29] от "dejmos":

  Не се кахъри, такива като теб си личат от километри. Лесно е да ви познае човек. Две-три въпросчета и става кристално ясно дали сте путлеристи.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Весело

  До коментар [#32] от "dejmos":

  е я кажи де - "Любе", "Огурбаш"

  Я кажи кой е новия толстой или шустакович на ерата Путин

  Пушкин е "гаден" аристократ не знам как го четете, а за съдбата на Есенин - не ми се говори
  Ломоносов и Менделеев има ли?
  Я кажи некой художник
  7-то изкуство - мани Холивуд - дай некой като Фелини, Мастрояни
  150 млн страна е тотал щета - тия не ходят на театър бе, рашиста книга не е прочел

 35. 35 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2092 Весело

  До коментар [#19] от "doctor.no":

  Празни дрънканици и сметки без кръчмар. Последното изречение рязко контрастира с оняденшното изявление на китайския външен министър, че едва 1/5 от населението в света се намира в държави, обявили санкции на Русия и въобще против Русия и че мнозинството хора в света са на страната на Русия. Цитирам почти дословно, имаше и графика за неможещите да си представят съотношението.

 36. 36 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#32] от "dejmos":

  Ти пък, Висоцки го заровихте като куче, да не ви се разваля Олимпиадата.
  Пугачова се изнесе от грозния ви мордор, че и тя не издържа глупостите на путлер.

  Поне да беше реферирал някой от "вашите" путински лакеи - Кобзон, Михалковски и т.н. Ама толкова ти разбира и на теб картуната от култура.
  А "съветска култура" е нещо като "морско свинче" - нито е морско, нито свинче.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 37. 37 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  Ах, този лош, лош Путин....
  —цитат от коментар 22 на georgievb


  Путин не е лош. ПУТИН Е ОТВРАТИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НЕЧОВЕШКАТА РАСА!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 38. 38 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2131 Любопитно

  До коментар [#30] от "doctor.no":

  Има си всичко ! И писатели , и поети ,и театър ,и кино , и художници , и архитектура , и скулптура. Хиляди самодейни колективи за запазване на автентичното творчество. Дали ти харесва сега е друг въпрос..Прочети малко не се излагай ...

 39. 39 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#32] от "dejmos":

  И наистина спри с глупостите поне към оправдаване на кремльовската схема за СВО.
  От 1999 се правят проучвания на Шеврон, бИпИ, шЕЛ и другите в шелфа до Крим - има газ и нефт да свалят Раша ти от картата на добива за Европа - е там е работата. Не наци, не други работи.

 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2131 Весело

  До коментар [#39] от "doctor.no":

  Нищо не разбрах от този пост ,...ама !:))

 41. 41 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#35] от "serena":

  Държавите, обявили санкции на фашистка руЗЗия, може да са само 1/5 от населението, но произвеждат 4/5 от световния продукт.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Весело

  До коментар [#35] от "serena":

  Така е другарко - Индия и Китай са 50% сигурно - ама на ония таксиметрови шофьори там с рикшите ни вашия газ им требе ни петрола, а като турнете и Северна Корея, Монголия може да го докарате до 60% от населението на планетата - айде дайте му на ония в юртата петрол и алуминий, литий, титан и т.н. и се радвайте.

 43. 43 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  До коментар [#34] от "doctor.no":

  Сори, ама имат много талантливи художници, тук само няколко, годината в скобите е рождената им:

  Юлия Дубинина (1983 г.)
  Роман Александрович Божков (1980 г.),
  Игорь Дубовой (1972 г.)
  Константин Разумов (1974 г.)
  баща и син Юшкевич (Белорусия)

  и т.н.
  Това, че ти не знаеш нещо и не се интересуваш, не значи, че го няма.
  Знам, че каквото и да напиша, за такива като тебе не е важно, важното е да се плюе по Русия. Празни глави, които дори и за свестни тролове не ставате.

 44. 44 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Весело

  До коментар [#43] от "serena":

  Ти чуваш ли какво ти казвам - 8 млн България вади 70% от топ певците на най-елитната опера в света - "Ла Скала" - тия със 150 млн население къде са ма?
  4 художника на 150 млн - рисуващи Путин на тръбата, и Хрусчов открива завод за обувки

 45. 45 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  До коментар [#42] от "doctor.no":

  Аха, е, живей си с тази представа.
  И като спомена алуминий, тези дни официално беше обявено, че най-големият завод за алуминий в Словакия затваря от 1 септември. Заради високите цени на газ и енергия. Някъде ще затварят, другаде ще отварят. Въпросът е къде се намира Словакия :)))

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Весело

  До коментар [#43] от "serena":

  Ама я кажи, нали Китай и Индия щяха да ви купят всичко? Що горите газа на северозападните находища, а не го давате на "богатите" индийци?

 47. 47 Профил на serena
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#43] от "serena":

  Тея всичките дето си ги изброила са първи приятелчета на пулер и без георгивска лентичка не ходат дори за квас, нали?

  Имам време за губене и погледнах тая първата ... ами всеки първокурсник в Художествената академия трябва да може да рисува поне като нея.
  Нищо особено. Котенца, кученца, кончета, рибки ... Така са рисували началото на 18 век, че и преди това.

  Тая няма така да прокопса. Виж ако почне да рисува путин с една глава по-висок от Байдън може и да стане "човек" от нея.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 49. 49 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2092 Весело

  До коментар [#48] от "Ebeneezer Goode":

  Кога е разбирала свиня от кладенчова вода (нашенска пословица), че и ти така.

 50. 50 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 678 Весело

  До коментар [#43] от "serena":
  Колежке, тия "художници" са на границата на кича.
  Особено първата.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Весело

  До коментар [#47] от "serena":


  До коментар [#49] от "serena":

  Като няма аргументи, се започва с обидите. Първобитните общества са обвинявали/ даже убивали вестителя.

 52. 52 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3639 Неутрално

  И там Русия изби стотици хиляди невинни чеченци,а мюсюлманските държави като Турция си бъркаха в носа...Оня брадатият кагебейски терорист кагебеец Кадиров, за да спаси живота си се продаде на Путин,досущ като Ердоганчо..

  shlshlshlshl
 53. 53 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Весело

  До коментар [#50] от "olexander":

  Тъкмо щях да я питам за някои творби какво е искал да изрази "твореца"

 54. 54 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1973 Весело

  “Десислав Вълканов
  Преподавател по философия в Пловдивския университет”

  Нерде Ямбол, нерде Стамбул!
  Философ дава “компетентен” коментар за войната.

  Утре публикувайте мнението на някоя санитарка от Военна болница.

 55. 55 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2092 Весело

  До коментар [#51] от "doctor.no":

  Не е обида, когато е факт. А че е факт, ще разбере всеки непредубен човек, прочитайки отговорите ти. Ето и още един факт - по-жалък си и от мухъла върху мухлясал плод. Не си достоен дори да изпишеш името на ШОстакович.

 56. 56 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  утин не е лош. ПУТИН Е ОТВРАТИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НЕЧОВЕШКАТА РАСА!
  —цитат от коментар 37 на lz2


  Пропагандни глупости на търкалета ...
  Ако загуби, разбира се, че противниците му така ще напишат в учебниците, ако победи - няма ....
  Победителят взима всичко, пееха АББА. Шансовете не са на негова страна, но това не го прави нито по-добър, нито по-лош от противниците му.

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 57. 57 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 734 Весело

  явно на автора му е скучна философията и аристотел:)))

 58. 58 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Според мен проблемът не е само в Путин, а като цяло в руснаците. Комплексирани и впиянчени те си го искат. Друг е въпросът, че тази война е безпереспективна. Освен застой по фронтовете вече има и партизански акции в тила. Няма излизане от това блато, което е и страшното защото в отчаянието си може да посегнат към ядрения шантаж. Например с АЕЦ.

 59. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4097 Весело

  До коментар [#45] от "serena":

  Спокойно имали 30 дка покриви и слагат фотоволтаични панели! До 3 месеца стават независими

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4097 Весело

  До коментар [#45] от "serena":

  И си гледай затворените руски заводи и комплекси - 3 млн нови безработни до началото на август, 600 000 само в автопроизводството, между другото автопроизводство вече няма, всичко е пуснало кепенци както и стотици по-малки фирми около тях

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 61. 61 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  До коментар [#59] от "hamiltonf":

  Ох, сладур, ще ме скъсаш от смях!
  Я раздуй за Динамо Сливен и покривите им с панели.
  Сглобяването на моторчета е най-енергоемкото производство и щом Динамо може, значи и металургичен комбинат може да мине на панели. КЦМ и Асарел явно се управляват от дилетанти. Хахаха

 62. 62 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Поредната гнуста манипулация!
  Ако авторът е университетски преподавател, то аз трябва да съм негър.
  Хайде сега, същото това човече, да ми обясни защо съществуват Косово, Израел и т. н. Нима тези "държави" не са създадени по волята на народите обитаващи територията? С какво е по-радлизен Крим, Донцк, Луганск?
  Платени писаници, за запазване на "сладка" работа.
  Авторът да се мобилизира в украинската армия, може и да поумнее тогава.

  Два дебила это сила!
 63. 63 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2092 Весело

  До коментар [#59] от "hamiltonf":

  Ха-ха-ха-ха :)))))))))))))))))))
  Все по-сюрреалистично, дебилно и нереалистично става тук :))))))

 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4097 Весело

  До коментар [#61] от "мики маус":

  Мики - ти като известен в путинските трол среди като по-глупавичък нали поне можеш да четеш -

  "Към края на юли федералната хазна отчете рязък спад на постъпленията от ключови данъци, а общите приходи са се съкратили с 26% за година. Това показват данните на министерството на финансите, цитирани от Moscow Times(link is external).

  Въпреки високите цени и стабилния износ на нефт, приходите в бюджета по това перо са спаднали с 22% до 771 млрд.рубли. Отразява се и затварянето на "газовото кранче" към европейските страни, заради което експортът на "Газпром" падна до нивата от началото на 1980-те години. В бюджета са постъпили само 57,3 млрд. рубли от експортни такси за газ. За сравнение - през юни приходите по това перо са били 217,4 млрд. рубли, през май — 199 млрд. рубли, през април — 234 млрд. рубли.

  Драматично е положението и с ДДС - там постъпленията са с 40% по-малко в сравнение с миналата година. Приходите от акцизи са паднали с 26%, от данък печалба - с 32%. Опитите да се преодолее дефицитът с паралелен внос не са се увенчали с успех - постъпленията от данъците върху вноса са паднали с 60%, а от акциз - с 44%.

  "Приходите извън тези от нефт и газ са много ударени от санкциите. Цели отрасли в страната са напълно спрели - от производството на автомобили до металургията. Само 1/5 от вноса е възстановен, а икономическият спад се ускорява - 2,8% през април, 4,3% през май, 4,9% през юни", коментира икономистът от "Райфайзенбанк" Станислав Мурашов.

  Въпреки че приходите падат драстично, правителството е увеличило разходите със 17%. В резултат на това в хазната се образува дефицит от 892 млрд. рубли или 33% от месечния бюджет. И това е само началото. МФ отчете, че е получило заявки за допълнително финансиране от различни ведомства на стойност 5 трилиона рубли.

  Руската статистика също отчете драматични проблеми в покупателната способност на руснаците. Макар че номинално доходите на населението са спаднали само с 0,8%, с тях могат да се купят много по-малко продукти и обедняването е на нива, които статистиката не е отчитала от 10 години. Способността на руснаците да купят с доходите си основни продукти като ориз, брашно, черен и бял хляб, маргарин и масло е на рекордно ниско ниво за цялата история на наблюдение на тези показатели /от 2011 г./. 22% от руснаците признават, че могат да си позволят само храна, а 8% - че и за това не им стигат парите.

  От Русия се изтеглиха хиляди чуждестранни компании, в които работят около 5 млн. души, отчетоха икономисти. Вълната от уволнения се очаква есента. "Съкращения предстоят в металургията, строителството, логистиката," предупреди министърът на икономическото развитие Максим Решетников.

  "В тези условия управляващите имат един изход - девалвация на рублата. Заради ситуацията с курса бюджетът губи значителна част от приходите си, а това не е в интерес на властта", смята икономистът от "Русс-Инвест" Александър Арутюнян.

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Е тая живопис е ....

  https://starshel.bg/4208/lenin-vav-finlandiya/

  тук Ленин се труди

  https://xn--h1aagokeh.xn--p1ai/pictures/2019/04/28/brevno-vseh-vremyon-i-narodov.html

  Това произведение - "Сталин като млад" рисувано от "кадърен" съвецки художник в стил импресионизъм (тогава Сталин е бил млад и се предполага, че живописеца още тогава е решил да го Увековечи) кърти. Е какво да кажем, платното е купено от един олигарх за 4,7 млн долара - Шедьовър е явно

  Най-ценни са тия с Хрусчов

  Другаря Брежнев има много - по между другото е първия Цар/ПреЦедател, който "кляка" и "поверява" сигурността си на американските бронирани лимузини - единия БЕНЦ Пулман го подарява на Бай Тошо (тоя никой не го заплашва от 1929 г, освен един ревнивец в Правец) и на верния Чаушеску. ПУЛМАН-а на Бай Тошо го изнесе Фатик през 1994 г и го продаде за рекордните тогава 2 млн долара.

  Пропускам творчеството на "Перестойката"
  и стигам до ерата Путлер - тук има тотална живопис но само в нео-класически стил - Путлер лови риба, Путлер се бори с Мечка и т.н. Военните пейзажи са неизменна част от това творчество на расийската художественост - но там най-ценна е "Путлер и гордостта на черноморския флот - крайцера "москва" - тези платна на масло, графика и акварел бих ги препоръчал на всеки да си купи - туй ще удари по цени Ван Гог, Рафаело и дори самия Да винчи
  Не се смейте - някаъв "глупак" в щатите произвеждащпощенски марки увековечава Линднер 3 дена преди да отвлекат детето - само 4 от марките са "дефектни" и са по 100 млн долара - другите са по-евтини, по 3 млн
  Но най-готино на тоя нео-социализъм - все пак културата отразява реалността - е това

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/31061770.html

  Това творчество, чийто експонат (един от поръчаните от Севи 20) виси в президентството в Белград е култово бе хора

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#55] от "serena":

  Пак ти повтарям - ти като загубиш аргументи и започваш да обиждаш.

 67. 67 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  До коментар [#22] от "georgievb":

  "лош" е комплимент за масов убиец и военнопрестъпник!!!

 68. 68 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#48] от "Ebeneezer Goode":Кога е разбирала свиня от кладенчова вода (нашенска пословица), че и ти така.
  —цитат от коментар 49 на serena


  Да де, точно тази пословица обяснява подборката ти на "артисти". Объркала си се да цитираш мой пост, а си имала пред вид своя със списъчето на "художници" - световно известни в москва и околните села.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 69. 69 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  "Така 20 години след влизането си в Кремъл Путин се оказа в ситуацията, която завари там в началото."

  Това е проклятието на старите закостенели кадри! И едно от големите предимства на демокрацията - водачите се сменят на всеки 4 години. За да върви една страна напред и трябва свежа кръв, трябва промяна, нови идеи, трябва да е в крак с времето, трябва и визия за бъдещето.

 70. 70 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  Аеде пак се почна,плачеш над чужд гроб.гербер отвори гуглето и разгледай Грозни.Над 10 000 чеченци се бият в Украйна и още ще ходят.Това как се връзва с това което се опитваш да внушиш?
  —цитат от коментар 5 на vpu221125983


  Напоследък нещо няма новини за Кадиров?! Що така? А как си показваше кубинките на Прада спомняш ли си?

  Кадиров се покри и се готви за разпада североизточната сатрапия! Освен Кадиров, за разпада вече се готвят и руските орки:

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-ruski-voenni-sabirat-dokazatelstva-koy-im-e-naredil-pogromi-ubiystva-i-obstrel-na-tsivilni

  https://faktor.bg/bg/articles/okupatsionnata-varhushka-na-krim-napusna-poluostrova

 71. 71 Профил на mihaild
  mihaild
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Лекият, но настойчив страх, който започва да струи от изказванията на видни четирихилядници е заразителен. Нямам търпение да гледаме сеир и триене на ''мнения'' като окончателно се разпадне кочината на Путин.

 72. 72 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  Лекият, но настойчив страх, който започва да струи от изказванията на видни четирихилядници е заразителен. Нямам търпение да гледаме сеир и триене на ''мнения'' като окончателно се разпадне кочината на Путин.
  —цитат от коментар 71 на mihaild


  Мненията си могат да изтрият, но предателско-робската им малка душичка ще им остане за цял живот!

 73. 73 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  И там Русия изби стотици хиляди невинни чеченци,а мюсюлманските държави като Турция си бъркаха в носа...Оня брадатият кагебейски терорист кагебеец Кадиров, за да спаси живота си се продаде на Путин,досущ като Ердоганчо..
  —цитат от коментар 52 на dfjftriktrcdt


  Бъркаха си в носа, защото си мислеха, че Русия е военна сила. Украинците обаче им показаха, че Русия не е военна сила ... сещаш ли се, какво следва? 😊

 74. 74 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4340 Неутрално

  До коментар [#70] от "пРезидента!":

  Фактор се оказа българската медия , която най-правдиво отразява войната в Украйна. Това , което публикува Фактор не може да се види по другите медии , които разпространяват само руската гледна точка за войната , което ще рече , разпространяват руска пропаганда.

 75. 75 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4340 Неутрално

  До коментар [#5] от "vpu221125983":

  Кадиров е с Путин до тогава , докато Путин ще му дава всяка година десетки милиарди като репарации от "спечелването" на чеченската война. Путин направи така , че чеченският народ да намрази Русия и руснаците за векове напред. Геноцидът на който бяха подложени чеченците никога няма да се забрави.

 76. 76 Профил на z_z_z
  z_z_z
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Руски депутат убедително излага хуманистичните си философски възгледи в ефира на едно от споменатите ТВ предавания.

  https://www.youtube.com/watch?v=RYEILDNM53U

 77. 77 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#72] от "пРезидента!":

  Ти гледай как малко след гътането на путин разни христов-ци, джулиянмаол-овци, миливанили-та, деймоси и т.н. руски **** ще се пишат най-големите дисиденти срещу джуджето.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 78. 78 Профил на tomyd
  tomyd
  Рейтинг: 761 Любопитно

  До коментар [#54] от "мики маус":

  От наръчника на тролът - Ако не можете да оспорите доводите, започнете да обиждате автора и така да разводните темата.

  По темата...
  "Остава руският път на дълга агония зад втвърдена фасада на фалшив ентусиазъм и месианство. Остава дебненето в коридорите на Кремъл и специалните укрития в Сибир. Остава пътят на спекулантите с мъртви души в Украйна и тихото страдание на обикновените хора в Русия, които няма какво на кого да кажат. Няма и защо."

  Не мисля че пътят към колапса и евентуално разпадът ще е толкова дълъг. Войната очеизвадно не върви добре за рашистите, не мърдат. Лесно е да се види с помощта на една единствена линия - https://youtu.be/eBV-Ut0ZC34

  И тя е сравнение юли спрямо август. А преди това се "изтеглиха" от 2 области на Северна Украйна.

  По-нататък, удари в съкралният за тях Крим. В следствие на което рев и сополи(буквално), паника и изнасяне на бърза ръка през моста, че не се знае до кога ще е цял, което води до загуба на увереност дори и в най-твърдите кратуни. Не случайно бяха организирани и изпълнени пре ДЕНЯ - да ги видят ясно всички.

  Войната бавно и полека се обръща в полза на Украйна. Съюзниците, както и през ВСВ осигугяват каквото е възможно от НАЛИЧНИТЕ запаси на оръжия/боеприпаси, обучават украинците да борявят с най-новите образци. Постепенно, точно като лавина, процеса ще набира скорост, докато най-накрая залее и премаже рашистката банда изнасилвачи, мародери и обикновенни престъпници(да вече контрактниците се набират сред затворниците/зековете). Този филм вече сме го гледали.

  А разпадне ли се ордта, с недоцарчето и дугарчетата му в Кремлин е свършено. С падането им от власт и отслабването на централната власт в последната колониална империя, "републиките"(нали все пак официално е федерация) ще се надпреварват да искат независимост - залагам че Чечня, Волжска България и далечният изток ще са първите. ;)


 79. 79 Профил на tomyd
  tomyd
  Рейтинг: 761 Любопитно

  До коментар [#62] от "Ivan Peev":

  Ето ви отговор, на обичният ви език(дано да го разбирате).

  АТО* по-русски! Центр Грозного вместе с горожанами СТИРАЛИ С ЛИЦА ЗЕМЛИ без тени сомнений
  https://youtu.be/TaHdN413lKc?t=32

  * АТО = Специална Военна Операция, както е известна в нацистка русия войната с Украйна.

 80. 80 Профил на wfm051113328
  wfm051113328
  Рейтинг: 110 Неутрално

  До коментар [#63] от "serena":

  Любител на изобразителното изкуство посещава картинна галерия в Ленинград. Спрял се пред една картина, на която била нарисувана следната ситуация: полянка в брезова горичка, палатка насред полянката, а от палатката стърчат четири крака - два космати и два по-малко космати. Отдолу имало надпис със заглавието на картината: "Ленин в Польше". Любителят помолил галериста да му даде пояснения: - Другарю, не виждам Ленин, само четири крака. Чии са тия крака и къде е Ленин?. Галеристът отговорил:
  - Това са краката на Феликс Дзержински и Надежда Крупская.
  Любителят:
  - А къде е Владимир Ильич?.
  Галеристът:
  - Ами четете - отдолу е написано: Ленин в Польше.

 81. 81 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 711 Любопитно

  До коментар [#5] от "vpu221125983":

  Малко статистика -при втората чеченска война /премиер на Русия -Путин/ , Грозни бе бомбардиран два дни от руска тежка артилерия .
  По това време в града има само жени, деца и старци-около 400 хиляди.
  При бомбардировката загиват около една трета , повечето останалите са тежко и леко ранени ...

 82. 82 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3639 Неутрално

  [quote#73:"пРезидента!"][/quote]

  И Турция и Русия не да военни сили..Турция защо купува железата на Русия С-400??

  shlshlshlshl
 83. 83 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  Култура, икономика, за политика да не споменаваме...
  Държава, която има дадености да прцъфтява, се бори като прасе с тиква да си изхранва наслението. Да хвърлим само поглед на смешното сравнение на държава като Швейцария ( 3 пъти по малка от България, 8 млн население, 70% от територията са планински чукари и е с най-либиралното управление) и Русия - Швейцария е на 6 място в света по БВП на глава от населението и Русия, по зле от България.
  Ама иначе е велика....

 84. 84 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  Силна статия.

 85. 85 Профил на tomyd
  tomyd
  Рейтинг: 761 Неутрално

  ....Все по-сюрреалистично, дебилно и нереалистично става тук :))))))
  —цитат от коментар 63 на serena


  "Мамулечка, нада сваливатся отсюда! ... Пака не подзна мама... " - Мдааа, време е да се пръж-дос-ва-те, на чист бългаски бих казал. Няма да липсвате на никого.

  https://youtube.com/shorts/zVu6NUsc1hQ?feature=share

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6848 Неутрално

  "Остава руският път на дълга агония зад втвърдена фасада на фалшив ентусиазъм и месианство."
  Те с това са свикнали, това го правят най-добре. Свикнали са да страдат и това сякаш не ги впечатлява. Което е лошо, защото с малко усилия биха могли и да променят нещо. Но не искат.

 87. 87 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2092 Весело

  До коментар [#85] от "tomyd":

  Ще ви се, а, ама няма да стане :))))))

 88. 88 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#82] от "dfjftriktrcdt":

  Е що - Султана се е разкрачил - за това. Тансу Чилер му остави поне във външнополитически план държава с непроменяемо от 60 години членство в НАТО и Инджирлик, купени да се фука 300 ф-16 и план за модернизация на армията - танкове и артилерия 60-та година сбирщайн.
  Та лежи тоя на Инджирлик и се прави на отворен - това прави, ако го няма чл.5 от договора с НАТО да е заминал отдавна.

 89. 89 Профил на z_z_z
  z_z_z
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Ето една колекция от типа, за които се говори в статията. Украинците си правят пълга гаргара с тях - наистина е трудно да се сдържиш :) Особено забавни са израженията на събеседниците около 16:00, където става дума за дългите колони от клиенти за руско оръжие на неотдавнашното експо. :)

  https://www.youtube.com/watch?v=iToixIY0ESY

 90. 90 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3179 Неутрално

  Това с едни и същи лица в екраните на руските телевизори ми напомня за нашите ковидисти.
  Въртят денонощно десетина човека - баба Радка, Радостина, Гломб, Кунчев и бай Шиле, прословутите "математици". И така вече повече от 2 години.
  Аналогията боде.

  Иначе милиционерите около Путин и той самия след първата голяма стратегическа грешка дето очакваха да ги посрещтнат с цветя и рози в Киев и им поднесат на тепсия украинските "нацисти" са на път да направят още по-голяма стратегическа глупост, която ще се отрази на Русия за столетия напред, което означава на практика вечно.

  В отчаянието си от издънката в Украйна, кремълските милиционери се обръщат към Китай с някаква надежда да предизвикат някаква що годе глобална поляризация и все пак се почувстват по-удобно. Защото към момента в групичка с Венецуала, Сев. Корея, Иран донякъде и режима в Сирия, разбира се, изглеждат нелепо във външен и вътрешен план.

  Опаковайки се с Китай обаче означава, че Русия губи Сибир с все ресурсите там, населението не се брои, защото то май и не остана много по тия места.

  Не е ясно какво им се върти в главите на милиционерите в Кремъл - Петър Велики, Миклухо Маклай и пр. исторически стари слави, реалността е, че в момента руската мечка е като пале, не моткащо се около глезените на огнедишащ китайски Дракон, с който дори и САЩ и Зап. Европа се съоразяват и ги избива студена пот като започнат да си задават по-така въпроси - "Ами какво ще стане, ако?..."

  Със сигуронста и в Москва има хора по високите етажи, които са наясно че Путин и най-близкият му кръг е време да си ходят и колкото по-рано толкова по.добре за Русия.

  Това няма как да бъде Навални и левичарските групи около него. Те също имат място в бъдеща по-демократична Русия, но влиянието им руското общество е пренебрежимо в момента.

  Когато му дойде времето Путин и близкият му кръг ще бъдат сменени буквално за една нощ и не очаквам кой знае какви катаклизми.

  Нещо подобно като когато изсулиха нашия правешки каскет 89та.

  Ще има малко турбуленция, но нищо съществено. Лицата в телевизорите ще бъдат сменение също за една нощ и руснаците ще се възхищават на новите си спасители.

 91. 91 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 711 Разстроено

  Новини от днес:
  "....7 души загинаха, а още 17 бяха ранени при нощен обстрел в Харков, съобщиха шефът на Харковската областна администрация Олег Синегубов и кметът на града Игор Терехов. Един мъж е в тежко състояние. Сред загиналите е и 11-годишно дете.

  В резултат на удара с ракета е напълно разрушена триетажна сграда-общежитие, в която са били настанени 30 възрастни хора и деца, някои от тях инвалиди. “Сградата е напълно разрушена. Точният брой на загиналите и ранените все още се установява”, каза украинският президент Володимир Зеленски. Засегната е и административна сграда. Изгорели са около 50 автомобила."

  В 5.30 часа сутринта руските войски нанесоха още 5 удара с ракети, които са попаднали в помещение на друго общежитие в Слободския район на Харков. Убити са двама души, а 18 са ранени, сред които две деца.

 92. 92 Профил на parol
  parol
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Една актуална песен:
  https://www.youtube.com/watch?v=mABzShA6r7M

  АБПРП - Активен борец против рашизма и путинизма
 93. 93 Профил на Shopeto
  Shopeto
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Аеде пак се почна,плачеш над чужд гроб.гербер отвори гуглето и разгледай Грозни.Над 10 000 чеченци се бият в Украйна и още ще ходят.Това как се връзва с това което се опитваш да внушиш?
  —цитат от коментар 5 на vpu221125983


  На теб не може да ти се помогне и понеже не си японец, да си направиш харакири, ще трябва, демократично, да те изчакаме да си отидеш по естествен път.

 94. 94 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#32] от "dejmos":е я кажи де - "Любе", "Огурбаш"Я кажи кой е новия толстой или шустакович на ерата ПутинПушкин е "гаден" аристократ не знам как го четете, а за съдбата на Есенин - не ми се говориЛомоносов и Менделеев има ли?Я кажи некой художник7-то изкуство - мани Холивуд - дай некой като Фелини, Мастрояни150 млн страна е тотал щета - тия не ходят на театър бе, рашиста книга не е прочел
  —цитат от коментар 34 на doctor.no


  Изкуството съдържа идеология и субективизъм -- ти, другарке, природните науки да видиш. Некоя графика на нобеловите награди по страна, година и област, например.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 95. 95 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 408 Неутрално
 96. 96 Профил на blogvlog
  blogvlog
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Какво да правят, изморени са. Целият свят ги мрази и аха да ги нападне. Затова първо трябва да ликвидират заплахата от Украйна, после ако могат, да захапят ЕС, след това Северна Африка, или може би Близкия Изток. Така или иначе, докато остава не-росиянска чужбина, заплахата не е отминала. По същата логика при първа възможност - десант в Америка и Австралия. Накрая остава да денацифицират белите мечки около Северния полюс и пингвините около Антарктида. И тогава като започне един прекрасен живот за российския мир! Малка подробост - изглежда нямат необходимите ресурси, а и съюзниците им са пълен провал - чалмите от Иран и бунтовниците от Еритрея. С такива съюзници въобще не им трябват врагове.

  In God we trust
 97. 97 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Например либерализма разновидност на тероризма ли е ? Фашизма част от европейската култура ли е ? Какво представлява благополучие и щастие ? Може ли да има такова извън библейските закони ? Като си философ направи някакви по сериозни обществени съждения , позови се на философски закон ...Философ на деградацията..
  —цитат от коментар 8 на dejmos


  Ами като питаш да ти кажа. Не, либерализма не е разновидност на тероризма. Като политическа идеология, неговите постулати са далеч от прилагането на "насилие и акции на насилие (като напр. отвличания, атентати, удари с взривни вещества) срещу политическия ред, за да се постигне политическа промяна". Това е "прийом" на революционерите - самият термин "терор", започва да се използва по време на френската революция, а малко след ВОСР (през 1918 г.) се издига комунистическият лозунг за налагане на "червения терор". И за съжаление не остава само на думи, а болшевиките го превръщат в "дело на революцията". Терорът/тероризмът всъщност е любим подход на радикалните идеологии и политически и/или религиозни доктрини, защото те налагат своите "ценности и убеждения/вярвания, чрез страх а не чрез просвещение. В този ред на мисли отговори си сам на въпроса!

  По втората тема - дали фашизмЪТ е част от европейската култура, простичкият отговор е - не! Той е част от европейската политическа ИСТОРИЯ. И като типична диктатура, фашизмът също е използвал терор. Това обаче е в миналото. В любимата ти путинова Русия обаче това е настояще. Без да навлизам в подробности, режимът на путин обладава всички признаци на фашистко управление. Желю Желев е написал достатъчно подробно аналогиите, които всеки средно интелигентен човек може да екстраполира върху съвремието и сам. Между другото дори в най-мрачния перод на американската политика - времето на "Макартизма", преследването на инакомислещите не може да се сравнява нито по мащаб, нито по жестокост с десетилетните "чистки" на комунистическия режим в СССР и дори с тяхното българско отроче - "народният съд".

  Благополучието и щастието пък са изцяло лични преживявания и разбирания. За едни благополучие е да имат покрив над главата си, докато за други то се изразява да имат остров (да речем)...

 98. 98 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 711 Любопитно

  До коментар [#26] от "fcv251055839":
  Голямата ви победа е , че ще преместите ракетите си по- на Запад в "освободените" украински земи...Днес там Русия води "мръсна война", такава каквато, наречените от вас "прости американци" нарекоха навремето нарекоха Виетнамската война.
  Доще време , да видим дали руснаците ще имате куража за същото признание . Иначе, честито и да почерпите за победата. Ако дотогава имате с какво...

 99. 99 Профил на ijz561137014
  ijz561137014
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#11] от "atmanpg":

  Ако путин има акъл няма да иска повече от руско-говорящите райони
  Ако запада има акъл няма да го притиска повече от това.

  Дипломация значи да приемеш компромис който не се харесва и на двете страни - но е приемлив и на двете.

  Щото иначе влизаме в една опорна точка на руската пропаганда която излезе истина "сащ ще се бият с путин до последния украинец"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK