Просрочване на мандати извън разумния срок противоречи на конституцията

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (30)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Не му е изгодно на г-н Стоилов случилото се, но това е положението.

 2. 2 Профил на Христо Атанасов
  Христо Атанасов
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Уж беше "велик" юрист, а се продаде и сезира КС за Гешев само и само да стане конституционен съдя и сега трябва да продължи да папка и слушка и той прави точно това. Какво предлагакомуниста Стойнов? Да останем без ВСС за неопределено време, да вкараме в затвора депутатите, които не са избрали членовете на ВСС от квотата на парламента, а какво ще правим ако прокурори или съдии не искат да изберат никой или няма кандидати за ВСС? Прелива от пусто в празно юриста комунист. Никаква надежда няма и в следващият парламент са се осигурят 161 гласа за да изберат парламентарната квота освен пазарлък на тъмно, ние ще гласуваме за твоя, а ти за нашия.

 3. 3 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  Ега ти булгаристан институциите! Всичките! Колкото се може по-бързо да попаднем под юрисдикцията на институциите от Брюксел - иначе сме загубени во веки-веков.

 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5212 Любопитно

  До коментар [#2] от "Христо Атанасов":

  "Какво предлагакомуниста Стойнов?"

  Кой е "комуниста Стойнов"?

 5. 5 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5539 Разстроено

  "Вярно е, че с действие или бездействие от страна на Народното събрание не бива да се стига до елиминиране на органи, които са конституционно установени."

  Обаче и вярно било, че "с действие или бездействие от страна на Народното събрание не бива да се стига до елиминиране на органи, които са конституционно установени."

  И искал "разумен" срок, а не неограничено във времето. :))))))))) И какъв може да е този "разумен срок" след като - първо - няма Парламент; второ - животът на новоизбрания може да се окаже месец, месец и нещо. За толкова време няма да успеят правилник да си изработят. И като знаем колко "лесно и бързо" протече изборът на шеф на БНБ, Янаки може да търси политическа отговорност на депутатите в някой друг живот. За избора на шеф на КЕВР изобщо не споменавам, отиде в коша, та в чудо се видяха как да върнат предишния (вече пенсионер). Кировата некадърност излъскана до блясък от бекапето.

 6. 6 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Аха,ясно,щом комуноидът Янаки е на това мнение и Дневник(че кой друг) го публикува,значи е така и точка.

 7. 7 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5897 Любопитно

  Как се определя дали един срок е разумен?

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 8. 8 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5539 Неутрално

  Как се определя дали един срок е разумен?
  —цитат от коментар 7 на Alarmstufe Rot


  Никак.
  Аз бих го определила на по - малко от година - за този случай, а и за останалите избори на длъжности във висши държавни органи.

 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Целта на комуниста е да се дестабилизира държавата! Същата цел преследва и ментора му пРезидента! Дайте да е*ем мамата на всички институции и м мътната вода да грабим и опрощаваме грабителите! А Радев цели и създаване на президентска държава в която той да е цар!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на jesus_saves
  jesus_saves
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  ТОЗИ КОМЕНТАР Е ЗА ТЕЗИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ 2+2 !

  !!! Всичко, което казвам, го казвам пред очите на Бога, че е истина и нищо друго освен моята съвест не ме мотивира да го споделя!

  Дни преди изборите въпроса "ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМ" не е просто e актуален, а належащ!
  Аз бих гласувал за партия "КОД", която най-много се доближава до моите възгледи, но няма да си "хвърля" гласа за разпределение между всички останали...
  АКО СТЕ АНТИКОМУНИСТ СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСА:
  "КОЙ УПРАВЛЯВА С БКП/БСП... с удоволствие и пак ще го направил";
  "ЗА КОЙ РУСИЯ Е "ПРИЯТЕЛСКА СТРАНА";
  "ЗА КОЙ КРИМ Е РУСКИ (КРАДЕВ) И КОИ СА ПАРТИИТЕ ЗАД НЕГО И СЪЗДАДЕНИ ОТ НЕГО";
  "КОЙ НЕ ДАДЕ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА И СЕ ПОДИГРА С ПОСЛАНИКА Ѝ";
  "НА КОЙ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР Е ОТКРОВЕН БОЛШЕВИК (РАШКОВ)";
  "КОЙ АРЕСТУВА (НЕЗАКОННО) ОПОЗИЦИОННИЯ ЛИДЕР НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ" (това се случвало само веднъж, след 9 септември 1944 г.)
  ..., както виждате не пиша за икономика, финанси, обедняване, престъпност и кризи, но е безспорно, че ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ И ТО КАТО ПО-МАЛКОТО ЗЛО!

  ГЕРБ ПОНЕ НЯМА ДА ИСКАТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС, ЩЕ ИЗПРАТЯТ ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА, ЩЕ СПАЗВАТ ВСИЧКИ САНКЦИИ, ЩЕ ИСКАТ ДА СЕ УСИЛИ АРМИЯТА НИ, БИХА СЕ СПРАВИЛИ ПО-ДОБРЕ С МИГРАНТСКИЯ НАТИСК!
  ГЕРБ Е МНОГО ПО-МАЛКОТО ЗЛО!

  За мен Борисов е пълен простак, но предпочитам простак, който е малко по-малко комунист от отровените простаци болшевишки ВАТЕНКИ, комунисти СЪС СМРАД НА БОТУШ, КОИТО НЯМАТ ЕДИН ДЕН, В КОЙТО ДА НЕ СА СЛУЖИЛИ НА РУСИЯ И СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
  ВСИЧКИ, КОИТО СА СРЕЩУ ГЕРБ СА РУСКИ СТАВЛЕНИЦИ, ПОСРЕДНИЦИ И ПРЕЛЮБОДЕЙЦИ, ЧЕРВЕНИ ДО УШИТЕ КОМУНИСТИ!
  КОЙ С РАДОСТ УПРАВЛЯВА И ПАК ИСКА ДА УПРАВЛЯВА С НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ – БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ (БСП) –ВСИЧКИ ОСВЕН ГЕРБ!
  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ С ОТВРАЩЕНИЕ, НО НЕ ЗА КОМУНИСТИТЕ, ЗА ДА ОСТАНЕМ ПОНЕ МАЛКО ОТ МАЛКО ХОРА И ДА ЗАСТАНЕМ ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА ИСТОРИЯТА, ТАМ КЪДЕТО НЕ СЕ ГОВОРИ САМО ЗА ХЛЯБ, ПАРНО И ПЕНСИИ, А ЗА СВОБОДА, ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ!

  АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ АТЕИСТ, АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ЕКСТРЕМИСТ, АЗ НЕ СЪМ ШОВИНИСТ, АЗ НЕ СЪМ БЮРОКРАТ, АЗ НЕ СЪМ ТАРИКАТ, АЗ НЕ СЪМ ПУТИНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААА . . . АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК ! ! !
 11. 11 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  Щом даденото от КС тълкуване противоречи на принципите на демократичната и правовата държава и позволява неправомерното и необосновано бездействие на НС, значи по КРБ България е държава с тоталитарен режим с фасаден парламент и демокрация и на избори ние избираме пионки.
  Тоталитарният режим е с пирамидална структура и на върха е ръководителя на Централния комитет.
  По КРБ главният прокурор е недосегаем от изпълнителната и законодателната фасадна власт и е с неограничено влияние.

  Прокурорска република ли е България или е държава с двуполюсен модел на управление?
  Законна ли е Задкулисната тоталитарна власт, под чийто контрол е съдебната власт по вишински модел? 12. 12 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  За него след "разумния срок" е важно човекът на който е - пРезидента да назначава служебно всички в държавата.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 13. 13 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Яначката оправдава доверието

  Просрочване на мандати извън разумен срок противоречи на конституцията

  Но за Киро - моооже

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7588 Неутрално

  Ами то, каквато цялата съдебна система, такъв и КС.

 15. 15 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Като се имат предвид очакваните резултати от изборите, нов ВСС няма да бъде избран поне до пролетта на следващата година. Така че, това е, което имаме след краткото, но разрушително пребиваване на кирчовците във властта.

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 16. 16 Профил на mxa57684253
  mxa57684253
  Рейтинг: 157 Неутрално

  Мандатността е основен принцип в устройството на всяка демокрация. Фактическото непридържане към този принцип подкопава устоите на демократичния ред. Само помислете какво означава удължаване на мандата на един корумпиран ВСС. Теоретично това може да продължи с години.

 17. 17 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5897 Неутрално

  До коментар [#14] от "Роси":

  И на вас не ви е лесно - всичко ви пречи и навсякъде сте заобиколени от врагове. КС, ВСС, ГП, ВАС, ВКС, КПОКОНПИ, ДАНС, ГЕРБ, ДПС, ИТН, Боко, световния империализъм.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Ами то, каквато цялата съдебна система, такъв и КС.
  —цитат от коментар 14 на Роси


  Абе ей променливо комуне,

  КС НЕ Е ЧАСТ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! Това комунистите нищо не научавате освен да лъжете четейки "Наръчник на агитатора"! Два грама мозък имате, колкото за равновесие и това ви е багажа!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на bezdom
  bezdom
  Рейтинг: 63 Неутрално

  Вече повече от 30 години разни политици ни обясняват, че българския народ е тъп и не разбира от работата на разните елемент(ар)и от ръководната и отговорна съдебна власт, поради което не може да избира директно (на избори) тези елененти. Само депутатите били достатъчно компетентни за тази работа. Само, че имам едно простичко (като тъп представител на българския народ) питане - как така преди да станеш депутат си тъп и некомпетентен, а след това умен и мнооого компетентен.
  Явно изборите са някакъв супер университет за умност и компетентност.

  Не плащам данък обществено мнение
 20. 20 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  След като народът е онзи избираш парламента, кметове, общински съветници и т.н. ако последните не си изпълнят задълженията, то значи трябва народът да гласува на избори и за други мандатни длъжности пък ако трябва нека това да е въпросния инспекторат, главния прокурор или някой друг. Това че някой орган на властта не може или откаже да свърши работата не означава, че проблемът трябва да остане нерешен.

 21. 21 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  Това червено цирейче пак цвръкна червена гной. Значи Киро с двойно гражданство може да е депутати министър в нарушение на конституцията въпреки категоричната забврана, но ВСС не може да продължи да действа, независимо че в КРБ няма забрана.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 22. 22 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  Вече повече от 30 години разни политици ни обясняват, че българския народ е тъп и не разбира от работата на разните елемент(ар)и от ръководната и отговорна съдебна власт, поради което не може да избира директно (на избори) тези елененти. Само депутатите били достатъчно компетентни за тази работа. Само, че имам едно простичко (като тъп представител на българския народ) питане - как така преди да станеш депутат си тъп и некомпетентен, а след това умен и мнооого компетентен.Явно изборите са някакъв супер университет за умност и компетентност.
  —цитат от коментар 19 на bezdom


  +++ Като гледам грамотността на Киртака, Хазарта, Гела.....

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 23. 23 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Абе какво стана, Киро плати ли си глобата за агитация в изборния ден? А върна ли неправомерно взетите заплати и др. за позицията, на която беше назначен в нарушение на Конституцията?

 24. 24 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2793 Весело

  До коментар [#23] от "Daniela Kovacheva":

  "Ако имаме повече министри като Кирил Петков, държавата ще е много по-добре!"- РРадев 2021 г.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 25. 25 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  Явно Янаки никога няма да разбере разликата между червен депутат и конституционалист (какъвто НИКОГА не е бил!)...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 26. 26 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  До коментар [#11] от "Мария Янкова":
  Ех, мариМаро, ако беше и учила, цена нямаше да имаш...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 27. 27 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Абе какво стана, Киро плати ли си глобата за агитация в изборния ден? А върна ли неправомерно взетите заплати и др. за позицията, на която беше назначен в нарушение на Конституцията?
  —цитат от коментар 23 на Daniela Kovacheva


 28. 28 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Янаки, оплачи се на оня дето те направи конституционен съдия.
  Оня, дето вдигна юмрука и докара нещата до там, щото да ходим на избори през 5-6 месеца.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 29. 29 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Кхъ-кхъ...

  Цитат от статията:

  "... изпълнението на Конституцията от всички органи, включително от Народното събрание, е част от изискването за законност."

  Необходимо напомняне: Авторът на горния цитат е конституционния съдия Янаки Стоилов.

  И така. От една година вече три (!) Народни събрания не изпълняват конституционното си задължение за избор на двама членове от квотата си за попълване състава на Конституционния съд на ротационния принцип, постановен от КРБ. Апропо. точно изпълнявайки този принцип, миналата година президентът назначи от своята квота именно г-н Стоилов. И питам високоуважавания магистрат Стоилов: Намаленият по вина на парламента състав на КС не противоречи ли на Конституцията? Вярно, кворум се събира, но не е все едно решение да се вземе със 7 от 12 гласа /както при решението за изборите с машинно гласуване/, или със 7 от 10 гласа, както е в конкретния случай. И понеже на създателите на Конституцията изобщо не им е минало през ума, че може да се стигне до такива абсурдни положения с неизпълнение на КРБ, и то от Народното събрание , като просрочване на мандати или непопълване на квоти на КС, те не са и предвидили съответни наказания. А понеже Народното събрание е колективен орган, а пък вината е лична, а не колективна и то доказана в съд... е, куче влачи, диря няма, а, г-н Стоилов?

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 30. 30 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  " Това тълкуване позволява неправомерното и необосновано бездействие на Народното събрание с оглед формиране на Инспектората към Висшия съдебен съвет, а и на други държавни органи, да продължава. Нещо повече, търпимостта на такова състояние от страна на Конституционния съд рискува да лиши Конституцията от юридическа защита в тази ѝ част и да превърне императивните норми относно продължителността на мандатите в пожелателни разпоредби."

  =====

  Горещо подкрепям мнението на проф. Стоилов.
  За критикарите - замислете се, ако това такова решение на КС бъде приложено към друг избран орган на някоя от другите власти - напр. за Народното събрание.
  Уви в България няма рални наказателни санкции за нарушаване на Конституцията, особено когато нашурушителят е колективен орган.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK