Трябва да погледнем истината в очите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (243)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  "Днес е политически изгодно да бъдеш в опозиция".

  Верно ли! И на кого е изгодно? Сугарев не казва,защото няма такава изгода.

 2. 2 Профил на qqv391093118
  qqv391093118
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  "Изходът е Борисов да бъде поставен в ситуация, в която шикалкавенето е невъзможно."

  Значи в затвора.

 3. 3 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  "България остава без легитимно и пълноценно управление в условията на война, която всеки момент може да прескочи границите на двустранния конфликт и да ескалира в ядрена и световна."
  Имаше правителство, легитимно. Свалиха го проруски сили, които сега опитват да се нарекат проатлантически.

 4. 4 Профил на mitakadm
  mitakadm
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Мечти, примесени с мнения, представяни като факти. Резултатът е пълен мишмаш. Интересно ми е, ако президентът бе друг, примерни Герджиков, пак ли щеше да иска да се елеминрат служебните правителства?

  Колкото повече - толкова повече
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4034 Неутрално

  " Има един единствен вариант за това - програмно правителство, но не програмно в смисъла, в който са съставяни подобни правителства досега. Става дума за правителство, чиито политически действия са предварително разчертани в съответните срокове - и не се допускат никакви изключения от предварително съгласуваната програма. Дебело подчертавам - разчертаване на политическите действия, а не приоритети"

  Не Сугарев, не е това изхода от ситуацията у нас ! Негово величество избирателя трябва да осъзнае, че мутри, Слафчуф- ци, дръндърски и откровенно управление от престъпници без никакви задръжки винаги ще ни докара дотука - в блатото и в пълна безизходица ! Трябва персонална смяна на мнозина корумпирани и добре известни в обществото ни имена в съдебната система, отговорност за престъпниците у нас, управление от кадърни хора с ценности, постоянен и неуморен труд в правилната посока, подкрепа на Украйна и цивилизования свят срещу кафявата руска напаст.....все неща, които си ги пишем от ден първи......!

 6. 6 Профил на Maznio
  Maznio
  Рейтинг: 91 Неутрално

  До коментар [#3] от "gogo2011":

  Моето скромно мнение, базирано върху историческия опит от българските "правителства" на 3-тото "българско" ( повече кавички трябват) "царство" ( марионетен режин) и писледвалуя го друг марионетен режим, вкл. сериозния опит от пролетта ба 68'ма е, че когато наблизо има сериозен конфликт е най-добре

  ДА НЯМА НИКАКВО ПРАВИТЕЛСТВО

  а ако сглобят такова ще посочим Инжинера.

  La revolution jamais des barbeaux n'a pas n'ete des crits.
 7. 7 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  "Изходът е Борисов да бъде поставен в ситуация, в която шикалкавенето е невъзможно."Значи в затвора.
  —цитат от коментар 2 на qqv391093118


  Две години имаха за ровене из бюджети и финанси. Какво извади Рашков? Някакви людоедства. Какво извадиха Асен Василев и Петков по линия на финансите? Показанията на избягал от страната бандит криещ се в Дубай. Къде останаха 10 милиарда дето Борисов ги беше завлякъл? Той трябва да е магьосник за да не останат следи от завлачени 10 милиарда. Що не го вкараха? Защо не му извадиха бакиите?

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 8. 8 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  Мечти, примесени с мнения, представяни като факти. Резултатът е пълен мишмаш. Интересно ми е, ако президентът бе друг, примерни Герджиков, пак ли щеше да иска да се елеминрат служебните правителства?
  —цитат от коментар 4 на mitakadm


  Защо да иска ако Герджиков беше подкрепил Украйна за влизане в НАТО? Защо да иска да елиминира и на Радев правителството, ако Радев беше подкрепил Украйна за влизане в НАТО? Да ама не, ската се като войнишка скатка на четири. Единственото с което ще го запомним е цървулската му изцепка за това, че Русия ще спечели войната и предложението му да ремонтираме самолетите си в Русия по време на войната.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 9. 9 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  В следващите дни все по често ще се чуват гласове, като тези на Кюранов и Едвин, които ще призовават за съставяни на пронатовско и антипутлерско управление. Разбира се, поддръжниците на Кремъл и наставлявани от Митрофанова няма да се дадат без бой. Ще въртят и сучат, ще се мъчат да ни убеждават, че руския пРезидент трябва да продължи да управлява и България все повече да се отдалечава от евроатлантическите си партньори. Бъдещето ще покаже, кои сили ще надделеят-проевропейските или просъветските.

 10. 10 Профил на Христо Атанасов
  Христо Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Чакай си да се реализират мечтите ти "негово величество изборателя да осъзнае" че само ти си прав. Нама лошо до мечтаеш но не е лошо и да прогледнеш и да разбереш какво осъзна негово величество избирателя. От първите метири партии в новия парламент три мразите до смърт, четвъртата загуби една трета от гласовете на негово величество азбирателя. Та той негово величество избирателя е осъзнал, че организираната престъпна група Пълен Провал комисионери, лъжци и побойници, Дай, България на Сорос болшевики грантаджии и БСП комунисти рублояди не могат да управляват тази страна и затова избира други партии, но ти мечтая как на следващите избора негово величество избирателя ще мисли като теб, но ако има с какво само за момент допусне, че на следващите избори негово величество избирателя продължи да мисли като на сегашните и в първите четири партии, които ще избере нама да има нито една от ОПТ.

 11. 11 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Шикалкавенто винаги е възможно.

 12. 12 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#3] от "gogo2011":

  Имаше некадърно правителство-основна причина за сегашното лошо положение и то беше съвсем правилно свалено. И как да е било атлантическо с леля Курни вътре, заради която псевдоатлантиците, а в действителност безродници Кирчо и кокорчо не посмяха да гласуват оръжие за Украйна. И с безгласните ДБ, които така и не ги разбрахме какви са. Отвън зелени, вътре червени.

 13. 13 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Баце трябва да се оттегли от политиката и да се даде шанс на партиите да направят работеща коалиция. Това е истината!

 14. 14 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Герб и дпс разрушиха правителството, а сега не могат да съставят ново. Иначе мутрьо плаши с чужда война. Явно лодки-платноходки в Черно море са несъвместими с руско-турските патоци... Ахахахахаха... Мутра с памперс...

 15. 15 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  Баце трябва да се оттегли от политиката и да се даде шанс на партиите да направят работеща коалиция. Това е истината!
  —цитат от коментар 13 на Paolo Di Canio


  Просто Киро, Кокорчо, Бойкикев и женерала трябва ли също да се оттеглят?

 16. 16 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  "Но изходът не е просто да се доверим на Борисов. Изходът е той да бъде поставен в ситуация, в която шикалкавенето е невъзможно,"

  Съгласен съм, но как да бъде постигнато това ? Онзи ден Борисов каза много неща, но и много не каза. Ако идеята е Борисов (макар и през аватар) да си управлява по старому, а ДБ и ПП да са патерици, не мисля, че това може да се случи.
  Нека видим все пак какво се предлага наистина. Според мен ДБ и ПП задължително трябва да се отзоват на разговорите, макар и с едно наум, че може да са капан. Бързи нови избори няма да променят нищо.

 17. 17 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  И Сугарев ще питам както попитах и Кюранов: как именно преглъщането на егото, сядането на масата и обединението около темата Украйна ще допринесат за световния мир и ред?

  Наистина ли мислите, че в който и да е от двата лагера на някой му пука малка, бедна, корумпирана България какво мисли по въпроса?!

  Да, добре би било да има правителство, което да даде ясна ориентация - и във външополитически и във вътрешнополитически план.

  Така, както би било добре съпругата да е млада и хубава, а аз - здрав и силен.

  Но какво би било добре е едно, а каква е реалността е съвсем друго.

  А реалността е, че първо няма как да се обединят взаимноизключващи се партии.
  И второ, дори да имаше как да стане, ефектът от това щеше да е никакъв.
  Защото Бъгария е никаква страна с никакви възможности в един световен конфликт.
  Управление на масата с партии, които се държат изкъсо от Русия е същото като управление на правителство на резидент.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 18. 18 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Изходът е Борисов да бъде поставен в ситуация, в която шикалкавенето е невъзможно.
  ______________________________________________________

  Г-н Сугарев, искате 25% от българите, гласували за Борисов, да нямат кой да ги представя в политиката?

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 19. 19 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  единствения вариант за съставяне на правителство - ГЕРБ плюс ДПС плюс "Български възход" (БВ) и няколко златни пръста от "Възраждане". Само че стои открит въпросът какво би се случило с България при такова управление, което впрочем е нещо като римейк на правителството на Орешарски?
  ************************************************************************

  Сугарев пак е объркал дозата.....

  Мараба, С-ДС доносници!
 20. 20 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 934 Весело

  Две години имаха за ровене из бюджети и финанси. Какво извади Рашков? Някакви людоедства. Какво извадиха Асен Василев и Петков по линия на финансите? Показанията на избягал от страната бандит криещ се в Дубай. Къде останаха 10 милиарда дето Борисов ги беше завлякъл? Той трябва да е магьосник за да не останат следи от завлачени 10 милиарда. Що не го вкараха? Защо не му извадиха бакиите?
  —цитат от коментар 7 на emil


  Трябва да вярваш на "разследващата журналистика"!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 21. 21 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Добро утро. не искам да се заяждам,но 2 "реплики" към г-н Сугарев е необходимо да бъдат отправени, в името на честния и открит дебат:
  1. Значи изведнъж никой не искал да управлява... е, хайде глупости - до вчера четяхме бойките ви статии и призиви да гласуваме за К + К, пък сега уж не искали... Да го бяхте казали преди 2-3 седмици. Ама Асенчо Василев все иска да е финансов министър и да се докопа до еврофондовете - както впрочем и повечето кандидати за политческия мед. И все кандидатстват и все не ги избират, ама те пак се натискат ?...
  2. какво филолога Сугарев употреби - някакъв странен израз - "прах под вятъра" или ? това Канзас ли е или от някой съседен език ?

 22. 22 Профил на drtruth
  drtruth
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Не ми се вярва г-н Сугарев да е толкова глуповат или наивен, колкото се опитва да се представи с тезите си в това изначално сбъркано като логика интервю - поредният Miss World, който призовава за световен мир и справедливост. Защото, предполагам, и той много добре знае, че и пРезидента, и лидера на ГЕРБ и почетния лидер на ДПС са се договорили. Те са в завера или уйдурма, както лидерът на ГЕРБ обича да казва. Тези именно симпатяги, а не Тошко Африкански и другите чалгари, обрали всички негативи, бяха хората решили да свалят и свалили демократично избраното правителство на България. Нали? Да, хитрецът от Банкя сега е впрегнал в играта си всички пухльовци, пасита и сугаревци, защото му трябват - трябва да му помогнат да изиграе талантливо ролята на отхвърлената мома, която по неволя след това се мята в обятията на първия срещнат. За пред електората на ГЕРБ. В ролята на "първия срещнат" в тази читалищна трагедия се явява мазничкият г-н ДъПъСъ, водещ и другарите си от БъВъ и няколко уж "отцепници" от партията на Путин у нас. Ако на вас тази пиеса ви се струва супер пошла, бъдете сигурни, че това няма да откаже продуцентът й, взел вероятно достатъчно пари за нейната реализация.

 23. 23 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 4071 Неутрално

  Явно не виждат много възможности за сериозни кражби.
  В България нв в останало много за крадвне , а Европа има други проблвми , сиреч щв свие финансирането.

  Assumption is the mother of all failures .
 24. 24 Профил на g.kuchukov
  g.kuchukov
  Рейтинг: 401 Неутрално

  и това го кава консулът в НИШ назначен от ГЕРБ.
  Айде моля.

 25. 25 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  От много тънки сметки докарахме втори мандат на Радев. Да не е Тиквата, всеки друг вариант е добър.
  Сега пак правят тънки сметки - да не е Тиквата, всеки друг вариант е добър.

  С цялото ми уважение, ако ДБ не се вземат в ръце, следващия път ще си правят тънките сметки без мен. И не само без мен.
  Христо Иванов е умен човек и струва ми се, почтен. Да спре да обръща внимание на фейсбук вресльовците, а да се замисли сериозно.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 26. 26 Профил на Evo K
  Evo K
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Пеят сирените, Армагедон, иде края на дните...

  За едни благата, за други ла*ната
 27. 27 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6003 Неутрално

  Да, ама "сърце мъжко не трае".
  Буци и Киро се мразят и трудно ще клекнат.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  "... Не Сугарев, не е това изхода от ситуацията у нас ! Негово величество избирателя трябва да осъзнае, че мутри, Слафчуф- ци, дръндърски и откровенно управление от престъпници без никакви задръжки винаги ще ни докара дотука - в блатото и в пълна безизходица ! ..."!

  Точно. Всичко което ни се случва днес е функция от поведението на НВ Избирателят. А българският избирател не е осъзнал елементарни неща вече 30 години. И не се вижда светлина в тунела. Българският избирател си иска пребоядисаните милиционери и зелените чорапи. За момента това имаме.

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#25] от "еспресо":

  Какво още трябва да направи ДБ? Казва нещата ясно и открито. Какво да направи? Как да налее акъл в празните глави на 80-те процента?

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#3] от "gogo2011":

  Легитимно, но калпаво, с комунисти

 31. 31 Профил на Габриел Колев
  Габриел Колев
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Не Сугарев, не е това изхода от ситуацията у нас ! Негово величество избирателя трябва да осъзнае, че мутри, Слафчуф- ци, дръндърски и откровенно управление от престъпници без никакви задръжки винаги ще ни докара дотука - в блатото и в пълна безизходица !
  —цитат от коментар 5 на samoedin


  Намирам за доста обнадеждаващ факта, че започвате да осъзнавате сваленото вече правителство като "мутри, Слафчуф- ци, дръндърски и откровенно управление от престъпници без никакви задръжки" - само това "дръндърски" ми убягва - Асен Василев ли е от "Дръндър" или може би Лорер? Понеже знам, че Петков е от Пловдив. А може би Атанас Атанасов? Но той беше от Батин, русенско... Може би е добре да внесете яснота по тази точка. Иначе, за останалото съм напълно съгласен с вас!

 32. 32 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2415 Весело

  Всичко друго - включително партийните интереси, пред лицето на това, което се случва днес, е само прах под вятъра.
  ****************************************************

  Бая тежичък прах ще да е този, дето остава "под вятъра"...
  Какви неща се въртят в главата Сугарева:

  не съзнание

  само киша от спомени

  наслоени усещения

  разкашкана маса

  Мараба, С-ДС доносници!
 33. 33 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Сетиха се. Трябва им Борисов да им пълни чекмеджетата , да изкарва пенсии и заплатите , които те увеличиха? ?? Те да викат че все им е малко и да го държат на сиджимка?
  С какво плашите ГЕРБ? Ми те и тези 10г . бяха така. Държани на сиджимка.
  Само последните 3,4 години се опитаха да се откачат от сиджимката и уличниците го смениха . Колко пъти го сменявате за тези 12 г?

 34. 34 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#25] от "еспресо":Какво още трябва да направи ДБ? Казва нещата ясно и открито. Какво да направи? Как да налее акъл в празните глави на 80-те процента?
  —цитат от коментар 29 на Petleshev


  Като начало може да каже какви са условията й, за да състави правителство. Христо Иванов даде интервю точно преди изборите "Преговори с всички политически сили, които не подлагат под съмнение евроатлантическата ориентация на България."

  https://www.dnevnik.bg/izbori-2022/2022/09/30/4396373_hristo_ivanov_pred_dnevnik_i_kapital_koito_tursi/comments?ref=id&_ga=2.23097338.1527642722.1664951643-1289877549.1664951643

  Тогава аз ясно писах в коментарите, че вече без колебания ще гласувам за ДБ. Излъгал ли ме е?

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4349 Весело

  До коментар [#17] от "Боби Колев":

  Между другото, България нито е малка, нито е бедна...

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 36. 36 Профил на Габриел Колев
  Габриел Колев
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Къде останаха 10 милиарда дето Борисов ги беше завлякъл?
  —цитат от коментар 7 на emil


  Моля ви да бъдете коректен! Не са десет милиарда, а са ПО ДЕСЕТ МИЛИАРДА НА ГОДИНА! Тоест, за 10 години управление на ГЕРБ, Борисов е "завлякъл" 100 (СТО) МИЛИАРДА, ерго, той е сред най-богатите хора в света и само разпространяващите тези небивалици могат да обяснят, защо го няма все още в световните класации на милиардерите.

 37. 37 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Да видим коя омраза е по-силна. Тази към Путин или към Борисов. Това явно е въпросът към този момент. Русофобията или погнусата от "превзетата държава" от ГЕРБ, и ДПС. Външната или вътрешната политика.

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4034 Неутрално

  До коментар [#31] от "Габриел Колев":

  " Намирам за доста обнадеждаващ факта, че започвате да осъзнавате сваленото вече правителство като "мутри, Слафчуф- ци, дръндърски и откровенно управление от престъпници без никакви задръжки" - само това "дръндърски" ми убягва - Асен Василев ли е от "Дръндър" или може би Лорер?"


  Колко струва добре платената съвест от пачките, съхранявани в престъпния шкаф на тия, които ни опраскваха повече от 12 години ? Май най - добре си знаеш/те.......!

 39. 39 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3504 Неутрално

  "...единствения вариант за съставяне на правителство - ГЕРБ плюс ДПС плюс "Български възход" (БВ) и няколко златни пръста от "Възраждане". Само че стои открит въпросът какво би се случило с България при такова управление, което впрочем е нещо като римейк на правителството на Орешарски?"

  Сугарев не разбира ли, че непрекъснатото жертване на борбата с корупцията за сметка на нещо друго е пагубно за България. Корупцията Е проводник на руското влияние и руското влияние е КОРУПЦИЯ. Това е екосистема. Да станеш смокиново листо на ИСТИНСКИТЕ бенефициенти и първични разпределители на РУСКАТА корупция ГЕРБ и ДПС, значи да работиш СРЕЩУ България, а не ЗА нея.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#34] от "еспресо":

  Да. Точно така. Вчера мисля писах, че ДБ и ПП не трябва да бягат от разговор с ГЕРБ и Борисов. Трябва да отидат и да поставят ясни условия на висок глас. Най-важните са: Съдебна реформа и смяна на Гешев, ясна и евроатлантическа ориентация към войната в Украйна. След тях има още, като например: Решение на проблема с доходите, инфлацията и демографските проблеми. Пълно дистанциране от ДПС и Шиши. Какво се прави с Капитан Андреево и Росенец? Въобще има много сериозни и тежки проблеми трупани по времето на ГЕРБ, които ни спъват и дърпат назад. ДБ и ПП трябва ясно да ги очертаят и да поискат ясен отговор от ГЕРБ. Но мисля, че в крайна сметка ще се случи друго.

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Весело

  До коментар [#20] от "Полковник Паликъщов":
  Трябва да вярваш на "разследващата журналистика"!
  ..........................................
  Ааа, и на Гугъл, и на Гугъл, я оная ленчето какви факти само извади оттам за престъпната дейност на Борисов!

 42. 42 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  за съжаление при неработеща в полза на държавата прокуратура няма как мутрата и хрътките му да бъдат поставени на мястото им.

 43. 43 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Какво извадиха Асен Василев и Петков по линия на финансите?
  —цитат от коментар 7 на emil


  Миналото лято тия двама ерудити обикаляха телевизии и кабеларки, като нонстоп обясняваха за милиардните кражби, дето ще спрат и после оползотворят в полза на страдащия български избирател.
  Днес темата се е изпарила от главите и устите им. Превърнла се е в парапет.

  Мараба, С-ДС доносници!
 44. 44 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  "....да седнат с Борисов, да се обединят около тази позиция на България - за Украйна и против Путин...."

  На Сугарев русофобията му отдавна е надделяла над разума и елементарното чувство за самосъхранение и оцеляване. Това лице наистина няма какво да губи.
  Но не са всички като него.
  Не можем да се доверим на Боко. Той буквално тръби, че ще ни вкара във войната.

  Judjuk
 45. 45 Профил на Габриел Колев
  Габриел Колев
  Рейтинг: 150 Неутрално

  безгласните ДБ, които така и не ги разбрахме какви са. Отвън зелени, вътре червени.
  —цитат от коментар 12 на Oggie Petkov


  За червеното отвътре сте безспорно прав. Но не мога да се съглася, че не сме разбрали какви са - напротив - те бяха "крепители"! Както на престъпното (потвърдено от КС - за гражданството на Петков и от две инстанции на други съдилища - за ареста на Борисов) правителство на "промяната", така и на Парламента като цяло - предимно в частта подпиране на ламперията в пленарна зала.
  Нека напомним също, че сваленото вече правителство беше първото в историята на България, позволило си да постави МЕТАЛНИ РЕШЕТКИ на вратите на Народното събрание, с които да брани народните представители от... тези, които са ги избрали?! Парадоксите на "промяната"!

 46. 46 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Весело

  До коментар [#22] от "gh_7":
  Тошко Африкански и другите чалгари
  .............................................
  Е стига, де, прекалявате вече!

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#43] от "Манчо":

  Я кажи... Какво стана с Таки-Маки? :)))

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Весело

  Да, ама "сърце мъжко не трае".Буци и Киро се мразят и трудно ще клекнат.
  —цитат от коментар 27 на Незнайко в Слънчевия град

  Така е, но Буци вече декларира, че няма да е пряк участник във властта, а кики ломоти нещо, но нищо не му се разбира...

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4034 Неутрално

  До коментар [#28] от "Petleshev":

  " Точно. Всичко което ни се случва днес е функция от поведението на НВ Избирателят. А българският избирател не е осъзнал елементарни неща вече 30 години. И не се вижда светлина в тунела. Българският избирател си иска пребоядисаните милиционери и зелените чорапи. За момента това имаме."


  Иска/ше си :

  БС(к)П, когато турците " " биха шута" на първото, ранното СДС !
  Искаше си ченгетата от първото СДС, когато дойде на власт Беров.....
  Искаше си Виденов, докато не пропищя и от неговото управление.....
  После избра Царо, след като управлението на Костов отслабна заради корупцията на " трите Б - та", после дойде тройната ламя и т.н. докато припозна в лицето на откровенни мутри, Слафчув - ци и копейки поредния си спасител ......!
  Сега търсим бърз изход от безизходицата в някакво " експертно" управление !
  А манталитетът на избирателя не се е променил и на йота ! Това е същината на омагьосания кръг, в който ще се въртим, точно както евреите се въртяха в пустинята цели 40 години, докато не измря изцяло онова поколение, което си плачеше за мръвката и зеленчука в Египет, откъдето го изведе Бог по негово собствено отчаяно настояване.......!

 50. 50 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#34] от "еспресо":Да. Точно така. Вчера мисля писах, че ДБ и ПП не трябва да бягат от разговор с ГЕРБ и Борисов. Трябва да отидат и да поставят ясни условия на висок глас. Най-важните са: Съдебна реформа и смяна на Гешев, ясна и евроатлантическа ориентация към войната в Украйна. След тях има още, като например: Решение на проблема с доходите, инфлацията и демографските проблеми. Пълно дистанциране от ДПС и Шиши. Какво се прави с Капитан Андреево и Росенец? Въобще има много сериозни и тежки проблеми трупани по времето на ГЕРБ, които ни спъват и дърпат назад. ДБ и ПП трябва ясно да ги очертаят и да поискат ясен отговор от ГЕРБ. Но мисля, че в крайна сметка ще се случи друго.
  —цитат от коментар 40 на Petleshev


  Съгласен съм, освен за ПП. Те си имат свой си път, ДБ си има свой. Ако съвпадат приоритетите - прекрасно. Това важи и за всяка друга партия.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 51. 51 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Проблемът е, че сме успели да се отървем от авторитарното и корумпирано управление на ГЕРБ, защото никой не защитава правилността на решенията им, а каза как едва ли не комисията за борба с корупцията ще доведе до гражданска война и Рашков е най-голямото зло за тази държава. Не го познавам човека, но фактът, че говорим за хора, а не действия и бездействия е показателен. Обясниха ли например защо е трябвало да купуваме по-малко газ от Азербейджан? Кое е забавило строежа на връзката с Гърция, а другата тръба я направиха за 2 години? Защо е добре да има частна фирма на Капитан Андреево? Защо са ограничаващите изискванията по обществените поръчки направени по начин, че на тях да отговарят едни и същи фирми? ГЕРБ дори избягаха от предизборен дебат...

 52. 52 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Весело

  [quote#36:"Габриел Колев"][/quote]
  Точно така, червеното ленче барем осем пъти заяви, че са по десет милярда на година. Е, един път само рече, че биле дванаесе, но после пак ги върна на десет, щото по-лесно се помнят и смятат.

 53. 53 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#34] от "еспресо":Да. Точно така. Вчера мисля писах, че ДБ и ПП не трябва да бягат от разговор с ГЕРБ и Борисов. Трябва да отидат и да поставят ясни условия на висок глас. Най-важните са: Съдебна реформа и смяна на Гешев, ясна и евроатлантическа ориентация към войната в Украйна. След тях има още, като например: Решение на проблема с доходите, инфлацията и демографските проблеми. Пълно дистанциране от ДПС и Шиши. Какво се прави с Капитан Андреево и Росенец? Въобще има много сериозни и тежки проблеми трупани по времето на ГЕРБ, които ни спъват и дърпат назад. ДБ и ПП трябва ясно да ги очертаят и да поискат ясен отговор от ГЕРБ. Но мисля, че в крайна сметка ще се случи друго.
  —цитат от коментар 40 на Petleshev


  Условията ги поставя ББ .
  Каза , отива в офиса на ГЕРБ, рита си начлетата и се кефи . Така жела и на Кире, Асен , .. Атанасов, Иванов, ..Корнелия, ...
  Ако не става така , остава и ги прави министри , .. и веки ден ги дава по телевизията , какво правят .

 54. 54 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Весело

  в частта подпиране на ламперията в пленарна зала.
  До коментар [#45] от "Габриел Колев":

  Надявам се, колега, сте наясно колко тежи един корем, пълен с храна, заплатена от Иво Мирчев...

 55. 55 Профил на Габриел Колев
  Габриел Колев
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Най-важните са: Съдебна реформа и смяна на Гешев
  —цитат от коментар 40 на Petleshev


  Най-важни - за кого? Защото за мен определено НЕ СА! Подозирам, че НЕ СА и за около 90% от хората в България. Поне така излиза от елементарната математика - при 6 602 990 регистрирани избиратели, за партиите, искащи отстраняването на Гешев са гласували едва 692 627 - 10,48%.

 56. 56 Профил на The Crusader
  The Crusader
  Рейтинг: 476 Неутрално

  да седнат с Борисов, да се обединят около тази позиция на България - за Украйна и против Путин, и да мислят оттам нататък как да подредят всичко следващо."
  ************
  Какъв неочакван катарзис....

  Сега ще последва поне 10 статии изпълнени с философстване и приемане на неизбежното.

 57. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3504 Неутрално

  До коментар [#40] от "Petleshev":

  Я погледни мненията на ГЕРБ-еРЕБЯТАТА в темата. Проблемите, за които говориш са "измислици". Ама Боко лъжел. Онзи ден ми заявиха, че те такъв го харесвали. И да, вярвам им, такъв го харесват. Ще се стигне до "исторически компромис", те ще си извъртят г@за, НЯМА да го гласуват, ДБ ще каже няма да участваме повече, Шайката ще включи лайнометите и казионните медиЙ и Суверена мъдро ще заключи "тия от ДБ не стават, ХИ е виновен".
  И, вместо да сме загубили една година, в която ТИЯ се осер@т и загубят, ще сме загубили това време, плюс още време, защото ТЕ ще спечелят след това.
  И те го знаят и ТОВА им е играта.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 58. 58 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  "....да седнат с Борисов, да се обединят около тази позиция на България - за Украйна и против Путин...." На Сугарев русофобията му отдавна е надделяла над разума и елементарното чувство за самосъхранение и оцеляване. Това лице наистина няма какво да губи. Но не са всички като него. Не можем да се доверим на Боко. Той буквално тръби, че ще ни вкара във войната.
  —цитат от коментар 44 на Judjuk


  Путин те вкарва във войната , не ББ.
  Бйдън каза че ако Путин задейства ядрено оръжие , САЩ ще му зачистят армията на окупирание териории.

  А Путин е извадил ядреното оръжие и иска да го пробвал .
  А на колко км това е от България?

 59. 60 Профил на Габриел Колев
  Габриел Колев
  Рейтинг: 150 Любопитно

  Я кажи... Какво стана с Таки-Маки? :)))
  —цитат от коментар 47 на Petleshev


  Не ви разбирам закачките, но ме подсетихте да попитам - какво стана с "културния проект", който Христо Иванов обсъждаше с Бобоков на задната седалка на джипа на подсъдимия? Кога ще бъде реализиран, за да се насладим и на малко "култура", след тези пренаситени с политически събития дни?

 60. 61 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  Прав е Сугарев в своя анализ, но всичко опира в това, когато седнеш на една маса с мошеници като Буци, как може да се гарантира, че всичко разписано като действия и срокове, ще се спази.
  Живота е винаги доста по-шарен от всякакви планове и срокове и утре, при поредната и неизбежна криза, в която и да е сфера, бързо ще смени фокуса на хората и медиите, изведнъж ще се окаже, че накои неща ще бъдат отложени, за да се реши текущ и много важен проблем.
  За друго не знам, но че Буци е майстор на такива врътки съм 100% сигурен. А това, че седейки на диванчето, може да си пие кафето с дървения философ и от там да дърпа конците е съвсем ясно.
  Все си мисля, че днешния парламент трябва да приеме строги ограничителни мерки към поредното служебно правителство за неговите действия и срок за съществуване, строг бюджет и да си вземе довиждане. Другия вариант е тези, които като сваляха правителството и не мислеха, сега да измислят изход, а не да се вменява вина на жертвите на преврата, че видиш ли не били конструктивни.

 61. 62 Профил на The Crusader
  The Crusader
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Обясниха ли например защо е трябвало да купуваме по-малко газ от Азербейджан? Кое е забавило строежа на връзката с Гърция, а другата тръба я направиха за 2 години?
  —цитат от коментар 51 на Batezuzi


  Е, как ще разбереш, след като слушаш опорки за 12 години и глупости.
  1 млрд куб.м. договорено преди мнооого време е близо 30%. Изобщо не е малко като количество и е добра база за преговори с газпром, за понижаване на цените им. Това, в контекста на времето преди войната. Никога тогава не е предполагал и допускал война.
  Забаването на гръцката връзка заради ковида е факт. После се получи още едно забавяне, заради забавяне на доставката на ключови модули, произвеждани в Китай.

  Тоест, съвсем обективни причини а не някакви си виртуални простотии - ГЕРБ обслужвали Путин.

  Ще се сетите накрая, че само на опорки не става работата.

 62. 63 Профил на The Crusader
  The Crusader
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#61] от "tsvetko_51":


  Борисов ви скри топката, демонстрирайки висока класа на политик и държавник.
  С една пресконференция ви постави в шах и мат.
  Опциите ви са две - преговаряте с ГЕРБ или отиваме на избори, които ще изгубите брутално.

 63. 64 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3504 Неутрално

  "Трябва да погледнем истината в очите"

  Шайката ще включи лайнометите и казионните медиЙ и Суверена мъдро ще заключи "тия от ДБ не стават, ХИ е виновен".
  —цитат от коментар 57 на Николай Колев


  Ей го, подгряващите се включиха:
  https://news.bg/politics/andrey-raychev-db-darzhi-klyucha-na-mira-za-sastavyane-na-pravitelstvo.html
  Група от 20 срещу 220 държи ключа. И оФФцете рИвът "те са виновни".

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 64. 65 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Помним позицията на Едвин Сугарев през 2014 г. - 2015 г. Тогава умници като автора заемаха позицията - "Моментът е исторически, нека Реформаторският блок да помага на ГЕРБ в борбата му с БСП". И покрай тази иначе оправдана задача се оказа ГЕРБ расте като едно истинско ОПГ. А когато парламентът трябваше да направи по-решителна стъпка за правосъдна реформа, Мутрата отиде за играе мач за Бистришките тигри и бламира собствения си правосъден министър Хр. Иванов... А ОПГ ГЕП-ДПС си осигури още мандат и половина плячка.

  Сега пак Сугарев се е вторачил в "историзма" на днешния ден. И е базкрайно наивен колко хитра може да бъде нашата мутра: "Понеже има война в Украйна, дайте да правим евроатлантическа коалиция, че да спасим България". И Едвин Сугарев го гледа с влажен поглед. И не вижда каква цена се иска от ПП и ДБ: да забравят какви ги е правило ОПГ ГЕРБ-ДПС през последните 12 години.

  Шизофренно е мутрата да се реабилитира покрай това, че Путлер започна най-голямото засега безумие на ХХI век.
  Напротив, трябва мутрата да си понесе политическата отговорност тук (за съдебна не става при тази прокуратура), а Украйна все някак ще се справи и без евроатлантика Борисов (който в изблик на евроатлатнизъм построи потока на Путин с пари на българския данъкоплатец).

 65. 66 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#62] от "The Crusader":
  Да бе, ще се сетят, че на тях освен опорки друго в главите им няма.
  Само обърни внимание колко от тях по колко пъти на ден повтарят тая как Баце е построил поток на Путин, с който той си финансира войната и как не построил газовата връзка, за която се намери газ едва месеци преди кики, ухилен до уши и с жълта каска връз гениалната си главица, да врътне крана на едно недовършено съоръжение.

 66. 67 Профил на Габриел Колев
  Габриел Колев
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Ще се сетите накрая, че само на опорки не става работата.
  —цитат от коментар 62 на The Crusader


  Не са само опорки - преобладаващата част са обикновени лозунги, като тези, които комунистите качаха по сградите, стълбовете и входовете на учрежденията - "Петилетката в съкратени срокове", "Качество и ефективност, ефективност и качество", "Труд, жизнерадост и дръзновение"...
  Сегашните са "по-рафинирани" - "Мутри вън", "Съдебна реформа", "Долу Гешев"... Общо взето, отчайваща липса на въображение. А едно време какви лозунги имаше...

 67. 68 Профил на The Crusader
  The Crusader
  Рейтинг: 476 Весело

  Така е, но Буци вече декларира, че няма да е пряк участник във властта, а кики ломоти нещо, но нищо не му се разбира...
  —цитат от коментар 48 на Toshko Afrikanski


  С този ход на Баце, директно може да се оспори на преговорите и участието на кики и кокорчо в управлението. Както и на Иванов.
  Борисов не само ги постави в ъгъла но и като видимо условие - никакви лидери на партии в управлението.
  В крайна сметка, защо Борисов да се отегли а другите - не ?

 68. 69 Профил на Габриел Колев
  Габриел Колев
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Група от 20 срещу 220 държи ключа. И оФФцете рИвът "те са виновни".
  —цитат от коментар 64 на Николай Колев

  Разбира се, че са виновни. Те разбиха и противопоставиха обществото (правят го вече 15 години), тяхна е отговорността да си оправят поразиите. Не ние, а те разнасяха ковчези и бесилки срещу най-голямата партия в България!

 69. 70 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Неутрално  До коментар [#65] от "inn":
  евроатлантика Борисов (който в изблик на евроатлатнизъм построи потока на Путин с пари на българския данъкоплатец).
  ..................................................
  Мдааа, пропущил си само финала - как Путин с тоя поток си финансира войната.
  Но може и да си го забравил, затова ти го припомням та опорката да добие завършен вид.

 70. 71 Профил на diary_q
  diary_q
  Рейтинг: 296 Весело

  В моите очи е пълно с пари $. Не лъжа! 😀👸😎
  А беше време, когато гледах за пари $💵😍👑😀😎

 71. 72 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#70] от "Toshko Afrikanski":

  Винаги приемам помощ в опорките.

 72. 73 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  До коментар [#35] от "hamiltonf":

  руската мейнстриийм версия казва обратно, всички са смъртни врагове или малки и незначителни предатели

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 73. 74 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  [quote#68:"The Crusader"][/quote]
  Баце това го повтаря от години.
  Само че те са глухи /опорките имат такъв ефект/ и повтарят в транс - "Боку да се маха, Боку да се маха...!!!".
  И ето, когато той наистина се маха, те подемат новата опорка - "Боку бяга от отговорност, Боку бяга от отговорност...!!!"
  Като неква секта са, не ли?

 74. 75 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1397 Весело

  До коментар [#72] от "inn":
  +++
  Ценя чувството за хумор въпреки различията!

 75. 76 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Не съм съгласен с анализа.
  1. Дали ще подкрепим или не официално Украйна, се надценява като проблем. Ние фактически ги подкрепяме и в момента с боеприпаси и леко оръжие.
  2. Дали ще има Парламент или не, при ядрена или друга ескалация на конфликта, също едва ли е фатално, важно е съответните служби/министерства да са на ниво. Вероятно би се въвело военно положение, което също ограничава парламентарната дейност.
  3. Тезата, че Копейкин е опасност за страната, също е манипулативна. 99% процента съм убеден, че той е разработен от службите и в критична ситуация, ще заеме толкова проруски позиции, колкото БоБо или Доган. Партията му е направена да канализира русофилския вот в съответния брой депутати, които да помагат на Герб/ДПС в критични гласувания. Толкова. Като се изхаби, ще го сменят.
  4. Рухването на Герб е РЕАЛНА ОПАСНОСТ за статуквото, защото трудно в момента ще я заменят инженерингово с друга подобна като мащаб и има опасност за неконтролиран вот към неконтролирани партии /примерно ПП/.

  Автентичното в българската политика са ПАРИТЕ/ ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ/ И ДОСТЪПА ДО ВЛАСТТА+ПРОКУРОРСКИ ЧАДЪР.
  Другото е прах в очите и мъгла за мозъка.

 76. 77 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  До коментар [#65] от "inn":

  "А когато парламентът трябваше да направи по-решителна стъпка за правосъдна реформа, Мутрата отиде за играе мач"

  Дали ще доживеем деня, в който червено-лилавите ще престанат с наизустените лозунги и ще почнат с аргументи и факти?!? Защото, ако те питам, каква беше същността на тази прословута съдебна реформа, няма да можеш да отговориш.

 77. 78 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Четем достатъчно мъдрости на тема "правителство". Няма да коментирам публикацията, но едно нещо ме подразни. Цитирам:
  " след като тъкмо той построи "Турски поток" и с това в някаква степен развърза ръцете на Путин за агресията срещу Украйна? "
  Трябва да имаш много развинтена фантазия, за да си мислиш, че Путин с нетърпение е чакал да се пусне едно отклонение от турски поток, за да нападне Украйна. Хайде стига с такива глупости.

 78. 79 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  Е, стига вече с такива анаЛизатори като този поет!
  Турски поток е построен от Русия и стига до Турция. Борис построи Български Поток. Този газопровод снабдява в момента Сърбия и Унгария, а до април и България. Как този газопровод може да развърже ръцете на Путин да нападне Украйна, обяснете ми за Бога! Газопроводът носи приходи и прави България газопреносна държава. Това е ново добро качество на забравената ни страна ... Ето, правят се постъпки за нов газопровод от Гърция с пари от ЕС! Българи, бъдете горди! За откриването на интерконектора от Гърция в България дойдоха президентите на всички съседни държави, ... начело със шефа на ЕС фон Лайден, ...като мухи на мед! България е фактор с тези газопроводи ... Защо трябва да се оплюва всичко това и докога ще го правим. Единственно е разбираемо когато Доктор-но и Норман Фейк го правят, но те са платени тролове, мажоретки на Дневник и задачата им е омаскаряването на Борисов на всяка цена и с всички средства ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 79. 80 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Ясно, ако не е Борисов, ще са комунистите.

  п.п. и Борисов така разправя...

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 80. 81 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Останаха само БСП и нейното младежко крило ПП да са яростни противници на обединение върху евроатлантизма /изобщо геополитически приоритети във военно време, но и другите приоритети, съвпадащи с приоритетите на ПП и ДБ, които Борисов изреди/. Разбира се, притивници са също Възраждане и БВ. Прави впечатление как упорито тикат ГЕРБ към коалиция с ДПС. Докато много по-естествена коалиция е ПП,БСП, ДПС и евентуално ДБ /с отвращение/ за пълнеж. Много по-естествена е, защото винаги досега БСП или е управлявала заедно с ДПС, или е била в опозиция с тях. Нещо повече, лидер на коалицията им е бил винаги Ахмед Доган с обръчите и порциите, които раздаваше. ДБ също пофлиртуваха с ДПС в предишните парламенти, когато нямаха нищо против тяхна подкрепа. Те правят и необходимото мнозинство от 134 депутати. Тъй, че, хайде стига калесвайте ГЕРБ и ДПС. Вижте реалностите и историята на прехода.

 81. 82 Профил на evok
  evok
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Не се хабете, няма да се вземемЕ!

  АЗ не съм тъп герберски трол, да ме блокирате
 82. 83 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#77] от "uvtest":

  Нещо за структурата и правилата за избор на ВСС май беше. На практика за цялата трета власт - каква ще е държавата.

  По въпроса ГЕРБ е последователен 12 години, за да стигнем до знаменитото: "Колеги, само не закачайте организираната престъпност!"

 83. 84 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Не ми се вярва г-н Сугарев да е толкова глуповат или наивен, колкото се опитва да се представи с тезите си в това изначално сбъркано като логика интервю - поредният Miss World, който призовава за световен мир и справедливост. Защото, предполагам, и той много добре знае, че и пРезидента, и лидера на ГЕРБ и почетния лидер на ДПС са се договорили. Те са в завера или уйдурма, както лидерът на ГЕРБ обича да казва. Тези именно симпатяги, а не Тошко Африкански и другите чалгари, обрали всички негативи, бяха хората решили да свалят и свалили демократично избраното правителство на България. Нали? Да, хитрецът от Банкя сега е впрегнал в играта си всички пухльовци, пасита и сугаревци, защото му трябват - трябва да му помогнат да изиграе талантливо ролята на отхвърлената мома, която по неволя след това се мята в обятията на първия срещнат. За пред електората на ГЕРБ. В ролята на "първия срещнат" в тази читалищна трагедия се явява мазничкият г-н ДъПъСъ, водещ и другарите си от БъВъ и няколко уж "отцепници" от партията на Путин у нас. Ако на вас тази пиеса ви се струва супер пошла, бъдете сигурни, че това няма да откаже продуцентът й, взел вероятно достатъчно пари за нейната реализация.
  —цитат от коментар 22 на gh_7


  Вижте, избирателите на ГЕРБ си гласуват за ГЕРБ с въпросния му лидер. Това е факт, не може да се промени и той да се оттегли. Така ще е и на следващите избори. И Сугарев и Кюранов са от старите дисиденти и най-малкото е непочтено да ги обвинявате толкова остро. Сугарев правеше поне гладна стачка. Вие гладувал ли сте за някаква кауза?

 84. 85 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Моите уважения към г-н Сугарев и цитирания от него г-н Кюранов, но в момента, волно или неволно, го играят полезни идиоти за тези, които превзеха България в услуга на мафията, а и на Путлер.
  Рискът България да застане и този път на грешната страна в геополитическото противопоставяне се преекспонира. Да, позицията на в момента управляващия чрез служебен кабинет президент е отвратителна, позорна и просто тъпа. Но, това нито ще ни извади от НАТО и ЕС, нито ще ни направи следващата цел за провеждане на "референдуми" за присъединяване към РФ. Нито пък помощта, която евентуално бихме, а всъщност трябваше да предоставим на Украйна преди половин година, би имала някакъв сериозен принос за изхода от войната. Моля да бъда разбран правилно: милион пъти повече предпочитам България да беше заела позиция като тази на Словакия, още преди половин година, но, в крайна сметка - ние сме си ние. Слава Богу, НАТО, ЕС, САЩ и ВСУ, а най-после глутницата чакали, паразитиращи върху путлеровия режим, ще се оправят. Вероятността България от текущата си мижитурска позиция да направи някакво салтомортале и да застане толкова категорично на страната на режима на Путлер, че това да ни изхвърли от евроатлантическата орбита, е нищожна. Русия е изолирана от пари, от пазари, от комуникации, от всичко. Да, влиянието й у нас е факт, но то ще намалява с всеки изминал ден, за наша радост и уви, без особена наша заслуга.
  От друга страна, ре-легитимирането на ОПГ ГЕРБ, от която до момента не е дошъл и намек за воля и намерения за някакво пречистване и разграничаване от цялата свинщина, която твориха в съучастие с другата ОПГ ДаПаСа повече от десетилетие, би имало много по-тежки последици за страната. Няма какво да се баламосваме: "мъдрият и трудолюбив български народ с държава на 1300 години" в болшинството си всъщност е едно стадо тъпи като гъз скотове, за които и вътрешната, и геополитиката са приравнени на А-ПФГ и Шампионската лига. Скотовете се вълнуват най-вече от това да има за ядене и за пиене, да идат на море с кенефите "нов внос" и горивото да е евтино. А и никой да не ги закача да спазват правила и приличие. Именно върху тази почва избуя "моделът ГЕРБ". И сега, да ползваме глобалната криза и войната в Украйна за лично препиране на насрания задник на шопара Боко, който лично инспектираше от хеликоптер строежа на "Турски поток", за да се отчете на Путлер, би било във висша степен цинизъм. Да, така се случи, че глобалната криза ни свари в момент, в който обществото ни е в крайна степен незряло (направо в тежка деградация), а държавата е пленена от корупционни мрежи, но никой не ни е виновен. Русия е постигнала всичките си пробиви у нас основно с корупция, за която тук очевадно почвата е особено благодатна. В този ред на мисли, България ще направи много повече добро и на Украйна, и на цивилизования свят, част от който уж се пише, ако не просто декларира солидарност с Украйна и й изпрати военна помощ (нещо, което така или иначе трябваше да направи преди половин година), заклейми агресията на Путлер и т.н., а ако проведе активно вътрешно прочистване на всичките корупционни мрежи, през които руското влияние прониква у нас. Което, да ме прощават и г-н Сугарев, и г-н Кюранов, означава €-атлантикът Бойко Борисов да е подведен ефективно под отговорност, а покрай него и целият синдикат от ОПГ-та, които са си разделили държавата и я продават, на който даде повече, особено на Путлер. За което пък трябва да има работеща, независима правораздавателна и правоохранителна система, каскет Гешев да е отстранен и т.н., и т.н., все неща, които трябваше да оправим или да не допускаме да се случат още преди години. Нито едно от горните няма да бъде прието от тези, които сега фарисейски зоват за "евроатлантическа коалиция".
  В крайна сметка, кой предостави на Доган земята на "Росенец" да си направи летния сарай? Какви бяха дълбачките, дето копаха във Варненското езеро до пристанището му? Кой построи Турски поток с 3 млрд. наши пари, през който руски газ да стига до Централна Европа, заобикаляйки Украйна? Кой уволни министър Трайчо Трайков, след като той нарита подлеца Красимир Първанов - тогава шефче в НЕК, защото е подписал на своя глава анекса за АЕЦ Белене, който беше основният коз на руската страна в арбитража? Кой награди същия този Първанов със зам-министърски пост след това, а когато тоя лъсна като новодомец в "апартамент гейт" го скри в борда на Нефтохим?
  Аз, а и семейството ми, не сме дали мандат на тези, за които сме гласували, да служат за памперс на насрания гъз на Боко. Точно обратното.
  В крайна сметка, щом сме се докарали дотук, ще си изядем солта, ще си изядем боя, ще платим жълтиците, пък дано си научим урока.

 85. 86 Профил на Габриел Колев
  Габриел Колев
  Рейтинг: 150 Неутрално

  До коментар [#65] от "inn":"А когато парламентът трябваше да направи по-решителна стъпка за правосъдна реформа, Мутрата отиде за играе мач"Дали ще доживеем деня, в който червено-лилавите ще престанат с наизустените лозунги и ще почнат с аргументи и факти?!? Защото, ако те питам, каква беше същността на тази прословута съдебна реформа, няма да можеш да отговориш.
  —цитат от коментар 77 на uvtest


  Той няма да може да отговори и на въпроса - ако Борисов беше в Парламента, това какво щеше да промени? Той беше премиер, не участва в гласуванията и не му е работа да седи в Народното събрание. Освен това, при всички случаи е по-добре да спортуваш в обедната си почивка, отколкото да обикаляш софийските ресторанти и да си организираш гуляи, както правеха Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

 86. 87 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Останаха само БСП и нейното младежко крило ПП да са яростни противници на обединение върху евроатлантизма /изобщо геополитически приоритети във военно време, но и другите приоритети, съвпадащи с приоритетите на ПП и ДБ, които Борисов изреди/. Разбира се, притивници са също Възраждане и БВ.
  —цитат от коментар 81 на nik_77.


  Моите уважения, но подизпълнителят-клошар на Автомагистрали, не е изнасял в сакове и чували от банката евроатлантизъм или геополитическа ориентация. Пътните фирми също не протестират за ориентацията ни, а за нещо много по-конкретно и очевидно.
  За същото това нещо и Орбан не излиза от ЕС, нищо че на думи не понася идеите на общността.

 87. 88 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  До коментар [#83] от "inn":

  Не май, а беше: НС ли да избира 5 представители в прокурорската квота във ВСС, а прокурорите 6, или обратно. Ето това беше грандиозната съдебна реформа, която Боко прецака, отивайки на мач.

 88. 89 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Баце трябва да се оттегли от политиката и да се даде шанс на партиите да направят работеща коалиция. Това е истината!
  —цитат от коментар 13 на Paolo Di Canio


  По-скоро ти трябва да се оттеглиш от този форум.

  Баце им е кост в гърлото на розовите комунисти защото ГЕРБ се оказа костелив орех

  От 2013-та обявяват погребването на ГЕРБ, а голяма част от гробокопачите вече ги няма в политиката: Атака, РЗС на Янето, Бареков, Мая, Слави.

  От политиката трябва да се оттеглят розовия комунист Христаки и международните аферисти Кокорчо и ПростоКиро

 89. 90 Профил на The Crusader
  The Crusader
  Рейтинг: 476 Весело

  От друга страна, ре-легитимирането на ОПГ ГЕРБ, от която до момента не е дошъл и намек за воля и намерения за някакво пречистване и разграничаване от цялата свинщина,
  —цитат от коментар 85 на Николай Николов  Представяте ли си, ще преговаряте с ОПГ (по вашите фантазии). Това, според мен поне ви прави съучастници в ОПГ, ако не е и реални съдружници.
  Как ще преодолеете този вътрешен конфликт, заплашващ да разцепи фундамента ви на Гемкорпаджии и Лукойлци ?

 90. 91 Профил на vizeris
  vizeris
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Бедни Сугарев, защо не умря от глад при стачката?

 91. 92 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Какво още трябва да направи ДБ? Казва нещата ясно и открито. Какво да направи? Как да налее акъл в празните глави на 80-те процента?
  —цитат от коментар 29 на Petleshev


  А не можеш ли да допуснеш, че има маса избиратели, които не може да понасяме твоя вожд Христаки?

  И тези избиратели са като брой доста повече от тези дето не могат да понасят Борисов

  Тоя плужек дето сте го обявили за новия Ленин е просто второстепенен мошенник. Едва ли не трябва да умираме от възторг да гласуваме за тоя дето сиди в джипа на Бобоков. Или пък сенилния живковски прокурор?

  Айде холан - гледайте си ги, къткайте си ги, боготворете си ги. Но не ни го натрапвайте.

 92. 93 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#88] от "uvtest":

  Викаш неграндиозната реформа ГЕРБ я бламира, щото имаше намерение да осъществи грандиозната. "Исках да гласувам, ама нямах желание", "Исках да гласувам, ама ми се играеше мач". И така - 12 години...

 93. 94 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  ...Имаше правителство, легитимно. Свалиха го проруски сили, които сега опитват да се нарекат проатлантически.
  —цитат от коментар 3 на gogo2011


  Никакви проруски сили не са го свалили!
  Това правителство с путинисти като бсп и чалгари вътре в него беше обречено по принцип! То се клатеше още от самото начало!
  Въпросното правителство не успя да вземе решение по най-важния световен въпрос - нашествието на руските орди в Украйна и от тази гледна точка правилно беше свалено.
  Не ни трябва правителство, в което бсп определя външната политика на България, а останалите играчи в него кротко хрупат и си траят!

 94. 95 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1912 Весело

  [quote#67:"Габриел Колев"][/quote]

  Абсолютно! Боже, едно време какви лозунги имаше... уникални - https://bg.wikiquote.org/wiki/Лозунги _—_Призиви_—_Апели – уникални:

  1. С всички сили пет за четири! — призив за преизпълнение на петгодишния партиен план за четири години;


  2. Във връзка с ремонта на столовата, храната ще се приема през задния вход! — надпис от над входа на работническа столова;


  3. Днес баклавата с орехи е със фъстъци — предупреждение в кафе-сладкарница;


  4. Всички комунисти - под земята! — над входа на мина;


  5. Всяко яйце - бомба; всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! — агиттабло в птицеферма;


  6. Една секунда невнимание и после цял живот убит! — надпис в чакалня на КАТ;


  7. Човекът е главна фигура в животновъдството — лозунг, провесен по стените в АПК;


  8. Час по-скоро да прибереме хляба на народа — плакат в ТКЗС;


  9. При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! — агитационна табела;


  10. Всеки комсомолец - пример за хулиганите! — надпис върху заводска ограда;


  и, накрая един от най-покъртителните лозунги:


  11. Идвай починал на работа – надпис в съблекалнята на завод.

  А колко има още! Какви лозунги имаше, какви чудесии! А сега какво? „Гешев е радост“! никакво творчество, никаква фантазия! Е-е-е-е-е-е-х…

 95. 96 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#43] от "Манчо":Я кажи... Какво стана с Таки-Маки? :)))
  —цитат от коментар 47 на Petleshev


  Петльо-Шишо стана.

  Мараба, С-ДС доносници!
 96. 97 Профил на agi49370681
  agi49370681
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Щом и Сугарев развива тезата за нова тройна коалиция, мачът е свирен. Ще изкарат зимата, юли подават оставка и избори 2в1. И тогиз 28% активност и ГЕРБ с 122 депутата.
  Важното е да заявим позиция за Украйна, пък вътрешните проблеми ще се решат от самосебе си.

 97. 98 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Сори, ама в блатото на пълната безизходица ни докара "прехваленият" харвардец. И сега продължава да ни тика още по-навътре, изпълнявайки съвестно поръчките на путин.

 98. 99 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  До коментар [#91] от "vizeris":

  Хахаха, и Сугарев стана враг на Тутраканската селищна система. Талибани, сър!

 99. 100 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  До коментар [#88] от "uvtest":

  Да, едната бройка беше причината Ристе да се фръцне.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK