Жената, която следва Доган, представлява Народния театър! Не съм съгласен

"Води се разследване срещу неизвестен извършител за надраскана врата и изкъртена табелка! Аз съм известен извършител и не съм се крил", обяви драматургът в отворено писмо.

© Юлия Лазарова

"Води се разследване срещу неизвестен извършител за надраскана врата и изкъртена табелка! Аз съм известен извършител и не съм се крил", обяви драматургът в отворено писмо."Дневник" публикува "Отворено писмо до всички, които се интересуват" на режисьора от Народния театър "Иван Вазов" Александър Морфов. В него Морфов обявява, че той е надраскал вратата на пиара на театъра Велислава Кръстева. Случаят беше разказан от "Площад Славейков", който публикува вчера и разговор с Кръстева.


Кръстева стана завеждащ "Връзки с обществеността" в Народния театър през лятото, а в края на октомври вратата й е била надраскана с надписи "Връзки с обществеността на Ахмед Доган", ДПС и "Изчезвай", а табелката с името й изкъртена. Директорът Васил Василев - колега на Кръстева от правителството "Орешарски", в което двамата бяха зам.министри на културата - е подал жалба в полицията за рушене на паметник на културата от неизвестен извършител.


Уважаеми приятели, колеги, журналисти, жълти драскачи, лъжци и политици, искам да внеса малко информация за случилото се в Народния театър "Иван Вазов" на 29.10.2022 г.
В Народния театър се води разследване срещу неизвестен извършител за надраскана врата и изкъртена табелка! Аз съм известен извършител и не съм се крил. Каква е причината?


Много моля да изгледате видеоматериала по-долу от 2.10. 2022 г.:Както става ясно, тази жена, която следва Почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е Велислава Кръстева - зам.-директор!!! и пиaр на Народен театър "Иван Вазов". В качеството си на такава тя представлява не себе си, а Институцията Народен театър, респективно мен, артистите и всички служители на Народния театър. Това, което тя демонстрира, е откровена политическа пропаганда!


След като изгледах това видео, незабавно уведомих директора на Народния театър г-н Васил Василев и споделих възмущението си, но той игнорира всички мои опити да обсъдим случилото се. Стана ясно, че той упорито избягва да предприеме каквото и да било срещу бившата си колежка от времето на кабинета "Орешарски".


Не се научих да мълча през всичките години и не се страхувам. Аз съм свободен, защото не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и три пъти съм напускал театъра поради несъгласие с управлението му! Моите убеждения са в моите постановки!


Не съм съгласен с политически назначения на лица, които смятат, че са недосегаеми и всичко им е позволено!


Изразих своето негодувание по мой си начин, за което съм готов да понеса последствията.


И накрая: никой няма право да ме обвинява в етническа нетърпимост! В моите постановки са участвали българи, македонци, албанци, турци, роми, иранци, сърби, французи, украинци, руснаци, евреи, румънци, шведи, американци, китайци, латвийци и още други!


АЗ НЯМАМ ЕТНИЧЕСКА НЕТЪРПИМОСТ, АЗ ИМАМ НЕИСТОВА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ХОРА БЕЗ МОРАЛ!!!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK