Откъсването ни от цивилизацията на Европа проектира тъмнина

Неприемането на България в Шенген не е само констатация за липсата на правова държава и разядени от корупция институции и власти. Това е много лош знак занапред!

© Георги Кожухаров

Неприемането на България в Шенген не е само констатация за липсата на правова държава и разядени от корупция институции и власти. Това е много лош знак занапред!Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е на "Дневник".


България се откъсва.


Отказът на Европа да влезем в Шенген наред с Хърватия и Румъния, ще е:
1. Не просто знак за досегашния отказ на политиците ни да следват стандартите на демокрацията.


2. Не е и единствено констатация относно липсата на действаща в момента правова държава и разядени от корупция институции и власти, макар и тя (констатацията) да е достатъчна за формиране на решението


3. Това е много лош знак занапред! Особено в условията на война, след която ще се прекроява геополитическата карта на Европа, откъсването ни от цивилизацията проектира тъмнина, в която не искам отново да влизаме.


Прави впечатление, че отвътре също се подготвяме за подобно развитие:


1. Приемането с 200 на измененията в Изборния кодекс представляват сглобяване на изборния процес за кражба на вота ни и ще е все едно за кого сме гласували. Резултатът: властта ще се отнеме от народа, т.е. властта няма да произтича от народа, следователно няма и да се упражнява в името на народа, а в името на онзи, който сглобява резултатите от изборите;


2. Вече две години парламентарната ни република се управлява извънпарламентарно;


3. Вървим към убеждаване за трансформиране на пармалентарната ни република в президентска. И никой не казва, че така ще ни се отнеме още от властта и демокрацията.


Та, всеки народ заслужава съдбата си!


Не политиците ни са виновни! Един Александър Морфов демокрация не прави.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK