Не сме в Шенген, защото все някой трябва да ни намира доказателствата

Гешев щял да иска "данните и доказателствата" от Рюте по реда на международната правна помощ, което е повече от смешно.

© Георги Кожухаров

Гешев щял да иска "данните и доказателствата" от Рюте по реда на международната правна помощ, което е повече от смешно.Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е на "Дневник". Поводът за коментара на бившия прокурор Янкулов е изявлението на главния прокурор Иван Гешев, че Нидерландия трябва да му даде доказателства, че българската граница се преминава срещу 50 евро.


Една от причините да не бъдем в Шенген е, че на нашите правоохранителни органи трябва някой друг да им намери "данните и доказателствата" за незаконното преминаване на българската граница срещу по-дребни или по-едри суми.


А това е все едно да трябва да ни намират "данните и доказателствата", че водата е мокра.
За верността на горното не може да има никакъв спор. Но да трябва някой друг да дойде да ти го докаже по нужния за наказателно дело начин, при положение че това е лично твоя работа, дискредитира сериозно самия теб.


Отделно, че Гешев щял да иска "данните и доказателствата" от Рюте по реда на международната правна помощ, е повече от смешно. Сигурно ще пусне една Европейска заповед за разследване на холандците да го разпитат "какво е имал предвид и откъде има информацията"... Както вика на разпит български политици при техни политически изказвания на тема "корупция".


Прочее, същата сценка се игра и след "Магнитски" - искаха се конкретните доказателства, послужили за санкционирането на Пеевски като "олигарх със значителна роля в корупцията в България".


След като не си ги видял в делото "КТБ", няма кой и как да те убеди, че водата е мокра.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK