Заживяхме в абсолютно отрицание на реалността

С домашното насилие е като с корупцията. Докато жертвата фалшифицира реалността и си повтаря, че можеше да е и по-лошо, ще става все по-лошо.

© Pixabay.com

С домашното насилие е като с корупцията. Докато жертвата фалшифицира реалността и си повтаря, че можеше да е и по-лошо, ще става все по-лошо.Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е на "Дневник".


Защо горещи теми в общественото ни пространство са заслужава ли България да влезе в Шенген и заслужава ли една актриса да я ритат в лицето?


Защото заживяхме в абсолютно, страстно нарочно отрицание на реалността, в която пребиваваме.
В старателно фалшифицираната и вече дълбоко извратена наша представа за реалността няма основателни причини един холандски политик да нарече България корумпирана държава, но има основателни причини един мъж да рита една жена в лицето.


Да спрем за миг и да помислим над това куриозно състояние на нещата.


Та това си е чист делириум.


У нас е напълно закономерно Румен Радев да излезе и да хленчи като ущипана игуменка колко "обидно и недопустимо" трябва да е за нас изказването на Рюте и ние се връзваме, вместо да забележим, че е обидно и недопустимо Румен Радев да ни е президент.


Румен Радев към холандския премиер: България извън Шенген не е в интерес на ЕС
Румен Радев към холандския премиер: България извън Шенген не е в интерес на ЕС


Това, че ни приеха в ЕС много преди да сме готови, ни остави с впечатлението, че западняците от кумова срама ще ни влачат към цивилизацията, докато ние ехидно им се присмиваме от сенчестите механи. И за известно време бяхме рахат, обаче всяка учтивост е до време в лицето на разпищоленост като нашата. Хеле пък когато българската гранична полиция е известна с това, че или пребива и обира мигрантите, преди да ги захвърли в Гърция, или саморъчно ги прекарва до Сърбия или Румъния като част от каналджийската система.
И като не сме осъдили ефективно ни един злоупотребил с власт.


Та така - можеш да извадиш жабата от гьола, но не и гьола от жабата.


Да се преструваме на ущипани, защото на някакъв холандец му е удобно точно сега да ни каже истината, е някак неблагодарно. Можеше - и трябваше - да ни я кажат отдавна, но ни търпяха.


Така е и с жената, ритана в лицето.


Актрисата Диана Димитрова загатна, че Юлиан Вергов я е пребил
Актрисата Диана Димитрова загатна, че Юлиан Вергов я е пребил

Търпяла е. Спряла да търпи, ако и късно.


Понеже с домашното насилие е като с корупцията.


Докато жертвата фалшифицира реалността и си повтаря, че всичко е в реда на нещата и можеше да е и по-лошо, ще става все по-лошо. И все някой накрая ребром ще й посочи наситеното око под тъмните очила.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK