Въпросът е как проф. Габровски се съгласи на това нелепо изпитание

"Ако го подготвят за третия мандат, може би това е нещо като тренировка преди мача."

© Цветелина Белутова, Капитал

"Ако го подготвят за третия мандат, може би това е нещо като тренировка преди мача."Арман Бабикян - един от лидерите на движение "Ние идваме!", коментира по БНР хода на ГЕРБ да предложи за кандидат-премиер известния невролог проф. Николай Габровски.


Кандидатурата на проф. Габровски за премиер е що-годе очакван ход след кратката двудневна кампания на ГЕРБ между Алф и Меси. Проф. Габровски не е просто експерт, не просто добър лекар, той е великолепен лекар, уникален специалист, лекар в първите топ 50 на континента ни в своята специалност. Това, което не мога да си представя, е кой и как покани проф. Габровски и как този човек се съгласи на подобен ход.


Не е лице, което заслужава унижението да бъде пуснато, за да мине. Не мога да отговоря на въпроса защо този човек се е съгласил да се подложи на това нелепо изпитание. Това е все едно Айнщайн да застане до мен и аз да му говоря за физика. Това е безумие. Тезата за неполитическите лица служи чудесно за радост на народа, но е изключително фалшива.
Ние сме на кота, в която ГЕРБ, ДПС и президентът Радев изглежда имат някакъв тих консенсус помежду си, който не трябва да се публикува. Виждам, че вече единият съжалява за свои назначения и ги нарича шарлатания. Други работят в същата посока от страна на ГЕРБ и ДПС. Този тих консенсус работи.


Зад действията на всеки кабинет стои политическо мнозинство, с политическа посока и цел и те преследват тези цели. Няма такъв филм. Експертите работят около политици, за да помагат на действията им, а не обратното. Ако ставаше с експертиза само, дайте да назначим БАН в Министерския съвет и да не ходим на избори.


Ако произнесените клетви са валидни, то "Продължаваме промяната", "Демократична България" и Нинова няма да подкрепят първия мандат. Ако подготвят Габровски за третия мандат, може би това е нещо като тренировка преди мача. Но много е сложно някой да замени високохуманната си дейност за подобен карнавал.


Политическите сили разиграват егоистичен водевил. Ако не свърши времето на този тип действия, ще свършат политическите сили, които ги разиграват, защото в пространството празно място няма.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK