Предозиране: Костадинов обяви, че въвеждането на еврото е преврат

скрийншот от репортажа на телевизията

скрийншот от репортажа на телевизиятаВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна преди шест години със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но българската политика продължава непрекъснато да подава нови сюжети.


Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов протестира преди медии срещу отказан достъп до конференция, посветена на членството на България в еврозоната, която се провежда в мол "Парадайс". Сред организаторите на събитието са КРИБ и Агенцията за за насърчаване на малките и средни предприятия.


Минути след началото на конференцията привърженици на партия "Възраждане" се появиха пред залата и издигнаха плакати в знак на протест срещу приемането на еврото в България, съобщава "Нова телевизия". В акцията участват всички депутати на партията.
След като охраната на събитието, както и служители на НСО, охраняващи вицепрезидента, отказали да пуснат депутатите на "Възраждане", почти се стигнало до сблъсъци.


По-късно Костадинов и депутатите са пуснати в залата, където подвикват по време на изказването на управителя на БНБ, съобщава телевизията.


"Тук сме ясно и категорично да кажем, че не желаем подобни опити за саботиране на гражданското мнение да се случват на гърба на българската държава. Тук има хора, които представляват държавата и европейски институции, а същевременно се представя като частно мероприятие. От друга страна ще бъде отразено като становище на България. Оказа се, че има липсващ списък с гости, а има и частна охрана, НСО и полиция", посочи лидерът на "Възраждане" пред медиите. Заключи, че само армия няма, която да го спре, но това е защото по принцип няма армия.


По-късно с всички депутати зад гърба си направи изявление със същите думи в кулоарите на Народното събрание. Определи отношението на полицията като дивашко.


"В крайна сметка основното, което искахме да кажем и да покажем, го направихме. Видя се ясно и категорично огромният страх, страх от българския народ. Тези хора предизвикват сблъсъци. Опитвайки се да унищожат българската финансова независимост, противно на Конституцията, без да се допитват до българския народ, се опитват да извършат един скрит държавен преврат. Защото въвеждането на еврото по този начин е престъпно и хората, които се опитват да го направят, ще лежат в затворите. Това ние от "Възраждане" го обещаваме. Всичките до един - без значение кой на каква позиция е и после да не се оправдават, че са изпълнявали заповеди. Не, напротив - тези, които ще дойдат за тях, също ще изпълняват заповеди. Тези безотговорни предатели и престъпници не се притесняват, че с тези свои действия могат да изправят страната на ръба на гражданска война", заключи той.


Напомни, че партията му ще събира подписи за референдум за членство на България в еврозоната.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK