След неуспеха с Шенген: малка крачка напред с еврото

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  Само дето на повечето Ганьовци "копейките " вече са им промили мозъците че Еврото е лошо , щяло да стане скъпо , губили сме си левчето , щели да станат бедни и тн.т
  Докато същите тия алчни и лъжливи руZки пачаври държат спестяванията си в € и $ .

 2. Нас простите ГЕРБави и вождът ни Мутрата от СИК монетите не ни интересуват.
  Заемат много място в чекмеджетата и много тежат. И как да ги пратиш примерно на една бедна миска в БаерЦелона? Неудобно е!
  НИй затуй сме за по-леките версии на евро и атлантиче$$ките ценности 🤑🤑🤑

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Хубава новина. Точещите лиги спекуланти преглътнаха кисело. Пък, който се чувства толкова сигурен, че след приемането на Еврото, може да вдига цени, ... нека се пробва, вече дефицити няма, а клиенти лесно се губят.

 4. Само дето на повечето Ганьовци "копейките " вече са им промили мозъците че Еврото е лошо , щяло да стане скъпо , губили сме си левчето , щели да станат бедни и тн.т Докато същите тия алчни и лъжливи руZки пачаври държат спестяванията си в € и $ .
  —цитат от коментар 1 на crq15625101


  А, от израждане са наши другари
  На Копейкин му остана именцето, ма и той е пръв в опашката за споделянето на евро и атлантиче$$$ки ценности. мУтрофанова не може да смогне със споделянето.
  И сега с това ограничение на цената на рашисткия нефт, нещата станаха още по-трудни.

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2486 Весело

  "И какъв е този меморандум, който ни позволява това?" - това е за специални клиенти на ЕС и ЕК ги прави такива заради постъпленията в зоната. А иначе онова с Шенген е съвсем друга бира, тя е за наша си консумация и с надеждата, че ТАМ е по-хубава и все някога ще ни позволят да вкусим от качествената продукция. Е, дотогава с евроТО ще сме изпили левчетата, макар и утайката да остане, че ще е и много, много горчива. Т.е. - в Зоната може, но в Шенген не!?! КОЙ ни позволява така?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Добра новина.

 7. 7 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3154 Весело

  Какво евро, каква крачка..... та нали след деня в който ни приеха в чакалнята на еврозоната.... РРадев излезе с юмручето и почна срутването на държавата. Сега каквито и гимнастики да правят, ние не отговаряме вече на никакви условия, за това се погрижиха служебниците на РРадев и Кирето шарлатанина.... Забравете за еврото и за Шенген.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 8. 8 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3346 Весело

  До коментар [#7] от "chichka":

  Така де, вече повече от две години банкянския не смее да се покаже освен в Малък Поровец

 9. 9 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#7] от "chichka":

  За Еврото и Шенген "забравихме" когато нарушихме европейската директива да не строим руско-сръбски поток - нашия селски хитрец смени имено и... не му се получи далаверата. Затова се сниши и изпрати Радев да опере пешкира, както го направи преди с Орешарски. Чичо - Борисов и Радев играят доброто и лошото ченге. И това е римейк, сещаш ли се кои други двама го играха това - за лоша дума срещу единия ти скача тролска бригада, но не гербтролбриг.

 10. 10 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  След повишаването на МРЗ дефицитът в бюджета няма как да остане в изискваните рамки. Инфлацията отдавна е изпусната.
  Така че ще бъде добра идея тези монети да се пускат в малък тираж и на открити аукциони за колекционери. Може сребърни монети по едно евро и златни по 5.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война." Румен Радев, 24.02.2022
 11. 11 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Дебатът ЗА или ПРОТИВ еврото е някакъв много тежък абсурд. Ние реално нямаме собствена валута от 25 години, доколкото страната е във валутен борд, респективно БНБ не може да провежда монетарна политика. Напоследък доста интелигенти хора ми обясняват, че приемане на еврото означава загуба на финансов суверенитет и се чудя през последния четвърт век дали са били в някаква друга държава и са пропуснали да разберат, че той е загубен през 1997г.? Българският лев е дериват на еврото / или т.нар. квази - евро /, което означава, че ние имаме всички минуси на еврото, но нито един от неговите плюсове. И в този смисъл да сме ПРОТИВ еврото е или някаква много тежка психопатия, или е вследствие на алкохолна интоксикация, или пък просто банална финансова неграмотност. Един от тези минуси на квази - евро е паричната маса в евро, която стои като обезпечение на лева, а да не говорим за по-високите резерви, които българските банки са принудени да държат. Плюс невъзможността на БНБ да бъде кредитор от последна инстанция. Дребни минуси, като загуба за физически / юридически лица в размер на 500-600 млн. лева годишно от превалутиране лев към евро и обратно дори не е нужно да се коментират. Да не говорим, че сделките в един от важните сектори от икономиката - недвижими имоти - отдавна е в евро. И тук идва любимото "чичо ми караше такси в Германия, а вуйна гледаше жена в Гърция и са ми разправяли, че цените са се удвоили", което обяснение не звучи достоверно дори за дете в 5-ти клас от помощно училище за умствено изостанали. България не влиза в еврозоната със самостоятелна валута, която има плаващ курс, определян от монетарната политика на националната банка, а влиза с .... квази - евро. Да се удвоят цените означава всичко у нас да струва два пъти по-скъпо в сравнение с останалите страни в ЕС, което е толкова вероятно да се случи, колкото е вероятносста нивото на водата в басейн да е различно в двата му края.

  Образованието у нас има спешна нужда от реформа, като вместо децата да учат като гламави за живота на десетки български царе или столиците на 200 държави по света, започнат да учат какво е инфлация, фондов, пазар, лихва, трудов пазар, нотариален акт, кредит / депозит. Защото от средното образование излизат напълно неграмотни за неща, които са им много по-нужни от знанията за фотосинтезата и формулата на азота.

 12. 12 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  Образованието у нас има спешна нужда от реформа, като вместо децата да учат като гламави за живота на десетки български царе или столиците на 200 държави по света, започнат да учат какво е инфлация, фондов, пазар, лихва, трудов пазар, нотариален акт, кредит / депозит. Защото от средното образование излизат напълно неграмотни за неща, които са им много по-нужни от знанията за фотосинтезата и формулата на азота.
  —цитат от коментар 11 на asroma1927


  Гледах немски учебници по математика - там задачите по математика не са в ябълки и круши, а още от началните класове - ако едно шише шампоан струва Х, а пакет от 4 У, колко ще спестиш на бройка, ако купиш пакет. В по-горните класове вече има и нещата, които казваш. Няма нужда от нови предмети даже, само от премислени учебници по старите.
  А химията и биологията не пипай. Там има смисъл да се учи.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война." Румен Радев, 24.02.2022
 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2851 Весело

  До коментар [#7] от "chichka":

  Като отговаряхме на условията преди това толкова години що не ни взеха? Нали, такова, една ограда за Шенген беше.... Ей.

 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4222 Неутрално

  До коментар [#7] от "chichka":Като отговаряхме на условията преди това толкова години що не ни взеха? Нали, такова, една ограда за Шенген беше.... Ей.
  —цитат от коментар 13 на boevbisser


  Щото ние не сме искали. Или по-модерно да се изразим , не е имало политическа воля от наша страна да влизаме в еврозоната. Ако имахме , можеше да приемем еврото още при Симеон и Станишев.

 15. 15 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#11] от "asroma1927":

  +1 Но това трудно го обяснявам дори и на интелигентни (извън сферата на икономиката) хора.

 16. 16 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  До коментар [#7] от "chichka":Като отговаряхме на условията преди това толкова години що не ни взеха? Нали, такова, една ограда за Шенген беше.... Ей.
  —цитат от коментар 13 на boevbisser


  Шенген няма да даде достъп до базата си данни за свободно придвижване на стоки и хора на една сикаджииска мутра

  Рюте го каза в прав текст

  Не е важна вратата към Шенген, а ключаря ,който държи ключа.

  На Борисов и на Гешев ли дадат тази инфромация ?

  Не си губя времето да отговарям на тролове . “Pacta sunt servanda”
 17. 17 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  При Симеон?

  Посмали, Манго.

 18. 18 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  В деня в който Румен Радев е в Турция на посещение, пак в Турция и пак за среща с Ердоган е и шефът на Газпром Алексей Милер и темата е ...... Европейският газов хъб в Турция, който зависи изцяло от съгласието на България. Отгатнете каква е била основната цел на визитата на Румен Радев?.
  Посещението му има видим и скрит дневен ред.
  Откритият това са проблемите на бежанците, на границата и разбира се проблемите на енергийните сътрудничество и това което е най-важното в координацията между Турция и България на "предизвикателствата на войната в Украйна". Радев търси заслон от Ердоган за проруския си крен в политиката.
  Румен Радев е известен актив на Путин, в случая той възражда схемата Турски поток за да реализира продължението Европейския газов хъб в Турция. Това е основната цел и да визитата на Алексей Милер.
  Изглежда като политически съюз - Путин-Ердоган и Радев, който да направи възможен Европейския Газов Хъб в Турция.
  Турция може да играе тази игра с Путин, защото го държи "за топките". Радев е обслужващ персонал.
  Но това напомня, че е нужно властта да се отнеме от Радев, тъй като той реализира на практика преврат в българската външна политика и енергийна дипломация, като поставя цялата държава в услуга на Путин.
  Вече съм сигурен - Радев върви към импийчмент.

  Не си губя времето да отговарям на тролове . “Pacta sunt servanda”
 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2851 Разстроено

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  Всъщност не можехме тогава, при Симеон още не бяхме членове на ЕС - малка подробност, но все пак.... След това с повече работа вече можехме и критериите изпълнявахме, ама нямахме желание - и така до днес. Днес обаче критериите пък взеха да се отдалечават - инфлация, дефицит. Българска работа, с две думи.

 20. 20 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Шепа самозванци са решили да вкарат България в еврозоната. Ама България не ви е бащиния, та да решавате този въпрос. Само на бащинията си може да правите каквото искате. Що за наглост ? Само референдум може да даде отговор на въпроса дали България ще влезе в еврозоната. Като е толкова хубава тая зона, защо Чехия, Полша и Унгария не са влезли в нея ? Че те станаха членки на ЕС преди България. Заради нечии амбиции и сметки, искат България обезателно в еврозоната.
  И къде се професионалните дебати по този въпрос ? Защо непрекъснато се дава думата, на адвокатите на еврозоната ? Защо отсъства дебат между професионалисти в тази област, като едните са за влизането, а другите са за невлизането в еврозоната ?

 21. 21 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3346 Весело

  До коментар [#20] от "fcv251055839":

  Противниците на влизането в еврозоната Костя ви прави сбирки и има мижав интерес.

  Никой не го интересувате

 22. 22 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4222 Неутрално

  До коментар [#20] от "fcv251055839":
  "Шепа самозванци са решили да вкарат България в еврозоната"

  Българският парламент шепа самозванци ли са?

 23. 23 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#7] от "chichka":

  За еврото и Шенген отдавна сме забравили. Благодарение на тиквоча от Банкя. Ай ходи се скрий някъде ГЕРБ-ер миризлив!

  Бивш tww09306483.
 24. 24 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  Шепа самозванци са решили да вкарат България в еврозоната.
  —цитат от коментар 20 на fcv251055839


  България е представителна, а не пряка демокрация. Има решение на НС с конституционно мнозинство.
  България да не им е бащиния на шепа кресльовци, че да искат референдуми за щяло и нещяло. Да съберат подписи, има си процедура.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война." Румен Радев, 24.02.2022
 25. 25 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4222 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":При Симеон?Посмали, Манго.
  —цитат от коментар 17 на До руските мекерета  До коментар [#14] от "tacheaux":Всъщност не можехме тогава, при Симеон още не бяхме членове на ЕС - малка подробност, но все пак.... След това с повече работа вече можехме и критериите изпълнявахме, ама нямахме желание - и така до днес. Днес обаче критериите пък взеха да се отдалечават - инфлация, дефицит. Българска работа, с две думи.
  —цитат от коментар 19 на boevbisser


  Потвърждаваш това , което съм написал. Нека да изключим Симеон , но при тройната коалиция Станишев-Симеон-Доган никакви стъпки не предприехме да влизаме в еврозоната. Така беше и с първите два мандата на Борисов.

 26. 26 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3474 Неутрално

  Не ни трябва никакво евро! Вчера жената си купи сако от H&M в Шиофок, Унгария. На етикета знаете ли какво пишеше за цените? 44 евро, 13000 Форинта. !000 форинта са около 5 лева. В крайна сметка от картата ми таксуваха около 32 евро! Ако бяхме в еврозоната трябваше да платим 44 евро! Как ви се струва?? Обяснение няккаво??

  В Русия съм! В Русия съм!
 27. 27 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3474 Любопитно

  Не ни трябва еврозона и защото ставаме солидарно отговорни за дълговете на страните в Еврозонатата. От 13 трилиона на ЕС над 12 са на страни от Еврозоната.
  Аре нЕма нужда! За Шенген сме корумпирани, за еврозоната не сме??

  В Русия съм! В Русия съм!
 28. 28 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#20] от "fcv251055839":

  Няма професионалист против влизането в еврозоната. Въпросът е толкова лесен - от вида искаш ли да плащаш такса превалутиране при пазаруване или не искаш. Умният човек и професионалиста не искат, банкстера и трола му - искат, зер банкстера не е банкер, а алчен лихвар, станал чорбаджия от лихви и такси на гърба на народа. Смятам ги за мен - ще ми покрият режийните разходи за ток, вода, телефон и интернет.

 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Любимите локуми на ГЕРБ-ерите. Като ги слушаш, цъфтим и вързваме под мъдрото ръководство на Борисов. Ама като стане въпрос за ЕЗ и Шенген, той Костов бил виновен. И международното положение, естествено. :)))

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3474 Любопитно

  Само дето на повечето Ганьовци "копейките " вече са им промили мозъците че Еврото е лошо , щяло да стане скъпо , губили сме си левчето , щели да станат бедни и тн.т Докато същите тия алчни и лъжливи руZки пачаври държат спестяванията си в € и $ .
  —цитат от коментар 1 на crq15625101


  Ами по-скъпо е, където са на евро!
  Защо в Словакия е по-скъпо от Чехия и дори Полша? Нали не искаш да ми кажеш, че Словакия е по-голям икономически тигър от Чехия и Полша? Защо в Литва е по-скъпо отколкото в Полша? Нима Литва е с по-висок стандарт от Полша??
  С жената вече седми месец обикаляме с колата из Румъния, Унгария, СЛовакия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Хелзинки, Виена, Чехия и мога да ти кажа, че само като чуем, че влизаме в страна от еврозоната и направо ни се свиват стомасите!

  В Русия съм! В Русия съм!
 31. 31 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2232 Весело

  До коментар [#26] от "Веселин Дечев":

  Да, спекула - така я разбират икономиката другарите - да лъжат в цената. Прави ти уловка - якето е 10 евро, но като напише форинт цена 32 евро и евро цена 44 евро, така ти се лъжеш да дадеш 32 евро и търгаша слага 22 евро у джеба. В нормална икономика щеше да ти продаде якето за 14 евро максимум. Пълни гушата на червените търгаши и не се оплаквай.

 32. 32 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3474 Любопитно

  И тук идва любимото "чичо ми караше такси в Германия, а вуйна гледаше жена в Гърция и са ми разправяли, че цените са се удвоили", което обяснение не звучи достоверно дори за дете в 5-ти клас от помощно училище за умствено изостанали.
  —цитат от коментар 11 на asroma1927


  Аз пък като човек моряк съм обикалял по доста страни в ЕС и трябва да ти кажа, че в Германия лично ми маза една бригадирка, за удвояването на цените. А от офиса ни в Гърция като идват на кораба, няколкократно потвърдиха същото. Всички ли лъжат??
  И зао в Гърция дълго време два литра Кока кола струваше 2 евро, докато в България беше 2 лева? Обяснение накакво???

  В Русия съм! В Русия съм!
 33. 33 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3346 Весело

  До коментар [#26] от "Веселин Дечев":

  Ти не си мърдал от Варна бе, какъв H&M в Шиофок, Унгария

 34. 35 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  До коментар [#26] от "Веселин Дечев":

  Ако бяхме в зоната, другарю, пак щяха да те ощавят с 32 евро за този последен писък на модата.

 35. 36 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":

  Спекула, опитаха се да излъжат еврозоната - но не се получи. Освен това колата у нас има много по-малко разходи - защото фонд работна заплата е много по-малък, данък печалба е много по-малък, режийните разходи - наеми, патенти и такси - са много по-малки. Ти защо мислиш изнасяха масово бизнеси в Китай - три основни причини - евтин труд и няма работнически синдикати; евтини такси, наеми, данъци и прочие; никакви еко изисквания - цапа се на воля.

 36. 37 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#24:"еспресо"][/quote]

  И ако НС реши, че ще трябва да се катериш по дърветата като маймуна ще го направиш ли ? Като има НС и предтавителна демокрация, защо тогава има закон, който урежда въпроса с референдумите ?

  https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135636485

  Не всичко е представителна демокрация. Ама трябва повече образование за да се разбере.

 37. 38 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#27] от "Веселин Дечев":

  Кой бе? Ти ли ще си солидарен с дълговете на богатите, като нямаш 2 лева в джоба? Не ставай смешен.

  Бивш tww09306483.
 38. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#30] от "Веселин Дечев":

  Иди в Швейцария. Те не са в ЕЗ. Там не стомаха, задника ще ти се свие от цени. Ха-ха-а-а-а...! Да ти имам простата русофилска логика! Ха-ха-ха-а-а-а-а...!

  Бивш tww09306483.
 39. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#33] от "doctor.no":

  Има тука и един друг такъв дървен философ от Габрово. Сигурно не е ходил по-далеко от Севливо, ама акъл дава и обяснява. В Габрово имало 400 ресторанта, ако не знаеш...! ;)

  Бивш tww09306483.
 40. 41 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1414 Любопитно

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":

  Грешката Ви е типично на тъмен балкански субект :)

  И никога няма да Ви излезе , ако смятате курсовете в различните страни спрямо другите държави .

  Не си губя времето да отговарям на тролове . “Pacta sunt servanda”
 41. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#41] от "nessarox":

  Не е тъмен, ами е червен балкански субект. И като такъв, все за прогнилия Запад обяснява, колко лошо било там и колко страдали трудЯщите се...! :)))

  Бивш tww09306483.
 42. 43 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Еврото точно сега ще е голяма грешка за България. Шенген - ДА, Еврозона - НЕ.

 43. 44 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Комунистите обясняват колко е лошо България да премине към употребата на западна валута... Тогава защо спестяванията ви са все в долари и евра бе, другари?

 44. 45 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  До коментар [#8] от "doctor.no":
  Ама този банкянския ни вкара в чакалнята на еврото?
  До коментар [#9] от "Deaddark":
  руско-сръбския поток единствен в момента носи стинки на държавата, и няма никаква забележка от ЕК за него.
  До коментар [#13] от "boevbisser":
  А защо от 1944 до 1989 не ни приеха? Същия малоумен въпрос.
  До коментар [#18] от "nessarox":
  ++++ ето това са реални факти за червения президент и как ни тика към Евразия.
  До коментар [#23] от "Petleshev":
  Тъй тъй, водата е суха.....

  Русия е проказата на планетата Земя.
 45. 46 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  До коментар [#34] от "fcv251055839":

  Стига сте кълвали на манипулациите на Сарийски, толкова ли сте неграмотни, че се вързвате на този лаладжия.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 46. 47 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  Както за Шенген, така и за Еврото - нещата не опират до критерии, а до политическа целесъобразност.

 47. 48 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#11] от "asroma1927":

  ЧЕКАЙ ДА ТИ ОБЯСНИМ ЩО НЕМА ДА НИ ДОПУСНАТ В ЕВРОЗОНЕН:
  Първо, ние и сега сме дали контрола на ЕЦБ. Какво повече да спичели? ми нема кво.
  Нито платежноспособен пазар, нито висикитехнологична икономике - нищо.
  Единственото, което ше се пормени сп еврозонен е, че Резидента и боеко тиквата ше почнат да се бият в гърдите и да се величаят каото умни и заслужаващи да са начело ПОЛИЕТИЦИ.
  ей затва ше има: ШУТ ОТ ЕВРОЗОНЕН, ШУТ ОТ ШЕНГЕН, ШУТ ОТ ЕС. Ний ви посочваме НЕДОСТОЙНИТЕ продължавате да ги избирате. Стига толкоз писна ни.

 48. 49 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3744 Весело

  Шепа самозванци са решили да вкарат България в еврозоната. Ама България не ви е бащиния, та да решавате този въпрос. Само на бащинията си може да правите каквото искате. Що за наглост ? Само референдум може да даде отговор на въпроса дали България ще влезе в еврозоната. Като е толкова хубава тая зона, защо Чехия, Полша и Унгария не са влезли в нея ? Че те станаха членки на ЕС преди България. Заради нечии амбиции и сметки, искат България обезателно в еврозоната.И къде се професионалните дебати по този въпрос ? Защо непрекъснато се дава думата, на адвокатите на еврозоната ? Защо отсъства дебат между професионалисти в тази област, като едните са за влизането, а другите са за невлизането в еврозоната ?
  —цитат от коментар 20 на fcv251055839


  Много не вярват, че с ползването на евро в България цените за нула време ще скочат 2 пъти?

  Ами като нямате опита в Германия с това набутване е нормално да сте наивници!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 49. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5515 Неутрално

  До коментар [#16] от "nessarox":

  Или на международни аферисти като Асен?

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 50. 51 Профил на BGman
  BGman
  Рейтинг: 2797 Любопитно

  До коментар [#8] от "doctor.no":


  До коментар [#7] от "chichka":Така де, вече повече от две години банкянския не смее да се покаже освен в Малък Поровец
  —цитат от коментар 8 на doctor.no


  Точно той ни вкара в чакалнята на Евро Зоната...колко трябва да е сбъркан тоя който ти спуща опорките...заради корумпираното правителство от Промяната се отдалечихме и от Еврозоната и от Шенген...с тая инфлация която ни натресоха а и Руте го каза в прав текст...докато има възможност тия които разградиха границата и напълниха ЕС със мигранти пак да дойдат на власт, Шенген няма да видим...

 51. 52 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3470 Неутрално

  До коментар [#18] от "nessarox":

  сестро, почваш да бълнуваш кат същински йоло денев с тия конспирации

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 52. 53 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Интересното е покрай тая Еврозона Радев какви трансформации претърпя.

  Начи Баце и ГЕРБ се канеха да ни вкарват в чакалнята сума ти и време и накрая се наканиха и се почна атака срещу Еврото даже лично от радев - искаше тогава референдум президента.

  Баце даде назаден и каза, че докато няма консенсус няма да влизаме. После по време на пандемията успя да го прекара с някакви глупости за плановете за възстановяване, че за страните извън ЕЗ нямало да има пари. :)

  Както и да е. Добре че бяха ГЕРБ, Баце и Горанов да пуснат документи за чакалнята.

  Сега обаче изведнъж както Радев беше против - се почна едно бързане от неговите министри за влизане в ЕЗ. То не че отговаряме сега с последните дефицити и инфлации. Ама па Хърватска ептен хич не отговаряше, ама я приеха. :)

  Те така.

 53. 54 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  Еврото точно сега ще е голяма грешка за България. Шенген - ДА, Еврозона - НЕ.
  —цитат от коментар 43 на 4okuto


  Обясни бе Умньо, просвети нас неграмотните.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 54. 55 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Когато някой е решил непременно да се самоубие, никой не може да му помогне.
  Защото проблемът не е външен, а е вътре в тъпата му глава.
  Българският народ не ще еврото, но идиотите в управлението следват сляпо съветите на запада и смело крачим към пропастта.

  Разговарям с всеки, дори и с промити мозъци, стига да са възпитани и да не използват епитети. Само аргументи и факти.
 55. 56 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1339 Весело

  Колкото и да не им се иска на руските подлоги в България,
  влизането ни в еврозоната е НЕИЗБЕЖНО!

  Слава на Украйна! Слава на украинските герои!
 56. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Когато някой е решил непременно да се самоубие, никой не може да му помогне.Защото проблемът не е външен, а е вътре в тъпата му глава.Българският народ не ще еврото, но идиотите в управлението следват сляпо съветите на запада и смело крачим към пропастта.
  —цитат от коментар 55 на sega_007


  Кой не го ще като всички си държат спестяванията в Евро или па работят в Европа за Евро и за капак си определят цените на имотите в Евро и още сума ти неща. :)

 57. 58 Профил на whitemare
  whitemare
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  За Шенген сме корумпирана държава с проблеми в правосъдната система, но за Еврозоната сме пълноправен и доверен партньор? Какво казват Холандия и Австрия за България по отношение на еврозоната ми е супер интересно. Дневник, ще публикувате ли някога позициите им?

  Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнаци
 58. 59 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#57] от "realguru":

  Говориш само за валутата, а аз говоря за ефектите от новите пари върху живота ни, тоест съотношението доходи-цени.
  Това първо.
  А второ и по-важно, с ликвидиране на българският лев се унищожава и един от последните символи на българската държава, ако това нещо ви говори.

  Разговарям с всеки, дори и с промити мозъци, стига да са възпитани и да не използват епитети. Само аргументи и факти.
 59. 60 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Само дето на повечето Ганьовци "копейките " вече са им промили мозъците че Еврото е лошо , щяло да стане скъпо , губили сме си левчето , щели да станат бедни и тн.т Докато същите тия алчни и лъжливи руZки пачаври държат спестяванията си в € и $ .
  —цитат от коментар 1 на crq15625101


  Ма кат е толкоз хубаво това евро айде направете един експертен анализ и го публикувайте някъде. Щото на БНБ анализа друго показва. Защо игнорирате анализа на БНБ? Защо игнорирате анализа Чехия която в същата ситуация и с по-съвмести показатели но там експертната оценка е силно негативна. Има десетки въпроси на които не е отговорено, някои са дълбоко експертни. Незнайно защо умнокрасивите бягат от данни и анализи като дявол от тамян. На един дебат не са седнали със академиците които им опонират. От референдум също ги страх. Нищо не разбират от материята, ама иначе са много уверени че еврото трябва да се случи.

  Тая операция има всички белези на една спусната от горе политика в изгода на западните сили. Никога не е имало толкова сляп елитизъм по толкова важен въпрос. Обвързват лева със Русия, наричат населението глупаци, нарушават приетите критерии за конвергентност, всичко само и само да не се направи обстоен анализ и да се отговори ясно на поставените въпроси.

 60. 61 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 198 Неутрално

  [/quote]


  [quote#53:"realguru"]Интересното е покрай тая Еврозона Радев какви трансформации претърпя.Начи Баце и ГЕРБ се канеха да ни вкарват в чакалнята сума ти и време и накрая се наканиха и се почна атака срещу Еврото даже лично от радев - искаше тогава референдум президента.Баце даде назаден и каза, че докато няма консенсус няма да влизаме. После по време на пандемията успя да го прекара с някакви глупости за плановете за възстановяване, че за страните извън ЕЗ нямало да има пари. :)Както и да е. Добре че бяха ГЕРБ, Баце и Горанов да пуснат документи за чакалнята.Сега обаче изведнъж както Радев беше против - се почна едно бързане от неговите министри за влизане в ЕЗ. То не че отговаряме сега с последните дефицити и инфлации. Ама па Хърватска ептен хич не отговаряше, ама я приеха. :)Те така.
  —цитат от коментар 57 на realguru


  Начи не си седнал един ден да прочетеш нещо по въпроса. Който иска евро и сега може да си държи и да плаща даже в евро и курса на обмен даже е много изгоден ако не си през крадлива банка. Всичкото това е несъстоятелно.

  Реалните въпроси поставени в докалада на БНБ са в съвсем друга насока - банкови резерви, шоково освобождаване на кеш, шоков достъп до дълг, задължения по плащане на чужд дълг, инфлационен ефект, конкурентноспособност, концентрация на ново=изсипаните пари в джобовете на върхушката. Това са аргументите срещу еврото.

  Ама като четете само дневник оставате дезинформирани че става дума за една смяна на менютата в ресторантите и хартииките ще са нови. Далеч не е така. Еврото идва със цяла нова парадигма на задлъжняване, репресия, корупция и съвсем скоро цифворо евро за идентификация, контрол и следене на населението.

 61. 62 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#57] от "realguru":Говориш само за валутата, а аз говоря за ефектите от новите пари върху живота ни, тоест съотношението доходи-цени.Това първо.А второ и по-важно, с ликвидиране на българският лев се унищожава и един от последните символи на българската държава, ако това нещо ви говори.
  —цитат от коментар 59 на sega_007


  Ефектът ще е изцяло положителен както беше ефектът от влизането ни в ЕС и НАТО.

 62. 63 Профил на rpi05621103
  rpi05621103
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Само дето на повечето Ганьовци "копейките " вече са им промили мозъците че Еврото е лошо , щяло да стане скъпо , губили сме си левчето , щели да станат бедни и тн.т Докато същите тия алчни и лъжливи руZки пачаври държат спестяванията си в € и $ .
  —цитат от коментар 1 на crq15625101


  Руските шпиони под леглото настрана, посочете ЕДНА южна държава станала по-богата, стабилна и щастлива като следствие на отхвърляне на националната си валута и приемане на еврото.

  психодесен
 63. 64 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 683 Неутрално

  [quote#49:"Полковник Паликъщов"][/quote]
  Ей лъжльо какъв опит имаш в Германия?
  Полувината ми клас живее и работи в Германия и Австрия и то от преди приемането на еврото, Никой от тях не твърди че еврото е предизвикало инфлация камоли удвояване на цените.
  Има си статистики за цените по стоки , може да провериш как са се развивали цените в Германия от 1900 година


 64. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 71 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4120 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Малка, но Историческа крачка.
  Като когато Човечеството стъпи на Луната.

  Разяснение:
  рушнаците са загубеняци.

  "След неуспеха с Шенген:
  малка крачка напред с еврото

  "Гласът на Капитал""

 71. 72 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4120 Неутрално

  UNITED UN UNION

  USA казват:
  ще изкорениме коруцията в секи партньор.

  Ако въшка Ви хапе,
  упражнете търпение.

  До коментар [#58] от "whitemare":

  За Шенген сме корумпирана държава с проблеми в правосъдната система,
  но за Еврозоната сме пълноправен и доверен партньор?

  Какво казват Холандия и Австрия за България по отношение на еврозоната ми е супер интересно.

 72. 73 Профил на Velocio
  Velocio
  Рейтинг: 219 Неутрално

  ...И къде се професионалните дебати по този въпрос ? Защо непрекъснато се дава думата, на адвокатите на еврозоната ? Защо отсъства дебат между професионалисти в тази област, като едните са за влизането, а другите са за невлизането в еврозоната ?
  —цитат от коментар 20 на fcv251055839


  Добър пример за въпрос, който съдържа в себе си отговора. Дебат между професионалисти в тази област не може да се случи, защото всички професионалисти са на едно мнение. Затова и ви изглежда, че думата се дава само на „адвокатите“. Кой разбрал, разбрал!

  “Руский орденоносец, иди при крайцера “Москва”! Слава Україні! Героям слава! 💙💛
 73. 74 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Добър пример за въпрос, който съдържа в себе си отговора. Дебат между професионалисти в тази област не може да се случи, защото всички професионалисти са на едно мнение. Затова и ви изглежда, че думата се дава само на „адвокатите“. Кой разбрал, разбрал!
  —цитат от коментар 73 на Velocio


  Ама нали имаме Стив Ханке срещу влизането. Сарийски, хората от БНБ автори на доклада. Реално няма специалист по икономика за еврото. Само разни от университетите които разчитат силно на ЕЦБ да им одобрява научните трудове и да им приема стажанти за безплатни почивки по луксозни конгреси, програми за обмен и престижни кариери с пари на данъкоплатците. Тва кой разбрал разбрал ще доведе до гражданска война. Щото те уверявам че млад икономист срещу еврото не може да влече в докторска програма в момента. Научен труд срещу Европа няма да ти донесе оферта от голяма фирма. Търсим независими експерти и до един са срещу еврото а другите мълчат като риби.

 74. 75 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#7] от "chichka":

  Чиче, ходи се гушкай с Боко, да се успокоявате по герберастки.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK