За културните ни шокове и Европа

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Аз пък си мислех, че рибата се вмирисва откъм главата.

 2. 2 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Умнокрасивият Женя пак е възмутен и огорчен от простий Ганя.

 3. 3 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Добре де авторът вместо да дава акъл на другите не може ли еднолично да прекрати ежедневните си лъжи и кражби!?

 4. 4 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 647 Неутрално

  И чалгата стана народна култура при младите.

 5. 5 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Мен лично ме е срам, че в България има подобни хора като автора. Хубавото е, че все пак не са толкова много. Бих се радвал всички такива да емигрират и да оставят България на българите, тъй като не мисля, че те реално са наши сънародници. Гнусят се от народа си, плюят го постоянно, считат себе си за някакъв "елит" и нещо повече от останалите. Страдат от ефекта на Дънинг - Крюгер в мнозинството си... Не виждам нищо градивно от тях, те не искат да бъдат българи и не трябва да бъдат такива.

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2760 Разстроено

  До коментар [#2] от "jazzdevil":

  Просто поредният
  катастрофално неуспешен опит на "автора"
  да оритгиналничи...

 7. 7 Профил на tjp581128271
  tjp581128271
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#5] от "4okuto":

  Хъ-м! "Погрешната оценка на некомпетентните произтича от грешка относно самия себе си, докато погрешната оценка на високо компетентните произтича от грешка относно компетентността на другите."

 8. 8 Профил на gjq081129159
  gjq081129159
  Рейтинг: 553 Неутрално

  И това е друга залъгалка за народа който е много зле и нищо не разбира. Страната е такава какъвто е елита. Нашият елит е достоен за африканска страна. С малкото изключение от ПП и ДБ.

 9. 9 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#5] от "4okuto":

  "Мен лично ме е срам, че в България има подобни хора като автора."

  Мен лично ме е срам, че в България има подобни хора като теб.

 10. 10 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1991 Любопитно

  Мда...
  Негово високоблагородие Христофор Белокровский беше едно време сополиво, одърпано, зацапано хлапе, което се валяше в нечистотиите на селското купище. Консулът мина през тяхното село в този ден, когато съвършено случайно детето беше изкъпано: изкъпано беше, защото прасето, като излязло из обраслата локва, детето се спуснало към него, хванало го с една ръка за ухото, с друга за четината и искало непремешю да го възседне; да го яхне не могло, но успяло да налепи на кълчищената си ризка всичките хубости, които прасето е могло да понесе от гнилото блато. Тогава чак майка му се е наумила, че детето има нужда от къпане, и след като му стоварва десетина оки бой на гърба, гурнала го в коритото с ризката заедно: първата вода се превръща на боза, втората на непрозрачна мътилка, че трета, че четвърта, та чак петата вода се избистря и из нея изскача едно чистичко, черноокичко, хубавичко бяло-червено момченце, с живи, хитри очички. Седи хубавецът в натура срещу огъня, седи и майка му отстрана и му суши ризката. Хем я суши, хем по-гледва чедото си и май-май че се съмнява дали е туй нейното чедо, дали не е. Облича му ризката и го изважда да се припече на слънце и да му изпощи главицата. Свършва и тази операция, причесва му косата и баш в тази минута се зачуват звънци; от завоя изскоква един файтон и спира до тяхната къща, на кръчмата. Консулът.
  - Хайде, мама, иди сега при оня чичо - учеше майката чедото си, - иди при него и му кажи: "Чичо, дай пет пари."
  И отиде момченцето. Консулът беше извадил от чантата си закуски и си подкрепяваше силите. Детето се изправи недалеч от масата и като захапа пръст, следеше хапките на пътника и подсмърчаше. Консулът го забележи и зачудено впери очи в него - за пръв път му се падаше случай да срещне такова чисто дете из нашите села, чисто и хубавичко. То хувички ги има много, но не личат чъртите им под нечистотиите, които покриват цялото им тяло.
  - Чичо, дай пет пари! - каза детето и веднага засрамено си наведе и извъртя главата със захапан пръст.
  Гавазинът обясни на консула, че детето иска пет пари.
  - Защо ти са пет пари? - попита гавазинът по поръка на консула.
  Но детето бе научено само да поиска пари, не бе му казала майката защо му са пари и затова вместо отговор то повтори:
  - Чичо, дай пет пари! - и пак се засрами.
  - Как ти е името? Как те викат? - попитаха детето.
  - Ристу! - отговори то.
  Гавазинът обясни, че името на детето е Христо.
  Дали по някои частни, семейни обстоятелства, дали по племенна симпатия (консулът беше славянин) - кой знай, но той усети едно влечение, смесено с жалост, към туй хубавичко, бедно българче и в няколко минути в ума му се роди една блага идея; роди се, разви се и израсте в цял план: да вземе със себе си и да възпита това дете.
  Гавазинът повика майка му, майката повика баща му и се почнаха преговорите. Цял час се продължаваха увещанията. Дойде и кметът, дойдоха и други селяни; почнаха и те да придумват родителите и най-сетне с черпня, със сълзи убедиха ги да дадат чедото си на консула, да се изучи, да стане човек, та да видят и те покой на стари години.

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 11. 11 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Аууу, те в Европата поне са цъфнали та вързали. Особено модерните "леви" управляващи, то една виртуозност, честност, почтеност, само нектар и амброзия им капе от устите, а от шепите им, към джобовете на плебса, се сипят злато и скъпоценни камъни. Ум да ти зайде.

 12. 12 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  да ве чичо, ама то не мой като зарята бааам и всичко от раз кат ново. подреди си една по една задачките, чат чат чат... само с късане на ризи не стаа. па продай му го на ганчо...

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 13. 13 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  До коментар [#5] от "4okuto":

  Ами то ако се изнесем всички с Ай кю над стайна температура кои ще останете бре ?
  Примитивни ватници и пенсионери , та въпросът ми е кой ще ви храни , кой ще ви плаща пенсиите ??

 14. 14 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 617 Весело

  Напълно прав е за проблема с неформалните институции като манталитет, култура. Обаче на Ганьо му е много трудно да го признае, защото излиза, че основният проблем е в него - мързелив, тарикат, правила да има, ама да са за другите. На работа ще се скатава, ама иначе няма да спира да мрънка за по-висока заплата. Ако е работодател ще изисква, но няма да иска да си плаща. И така, много по-лесно е някой друг да му е виновен. Политиците, елитът, шефът, колегите. Така и решението е по-лесно - гласува за някой да го оправи. И все оправен ходи Ганьо...

 15. 15 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Защо бе, в България да си тарикат е занаят.

  А интелекта е за износ.

 16. 16 Профил на mesambria
  mesambria
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  др. Кънев, защо свързвате ориенталската култура с кражба и лъжа?

 17. 17 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":
  честно казано, не ми е напълно ясно каква е целта на това писание !? какво пак иска да каже този автор днес ?
  аз като отидох на Запда, както предполагам и повечето от хилядите други българи, видях и намерих и добри неща , но и лоши неща - особено, напр. ако отидете в Европа, да речем в страна като Англия... там, напр. българите честичко са третирани по-зле отколкото местните от бившите колонии - което българите пък приемат като голяма лична обида...
  така че май че първонавалните редове на автора нямат много общо с пряката му цел да похвали Асенчо Василев ?

 18. 18 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Този ФБ статус се нуждае от дълбока редакторска намеса, така щото да се редуцира дъждът от запетайки, а полусрутеният логически кирпич да се позакрепи. Но последното е почти непосилна задача, пък и читавите редактори вече са кът, както всекидневно бива демонстрирано в настоящия сайт.

 19. 19 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3365 Неутрално

  До 17:"bistr".....ако отидете в Европа, да речем в страна като Англия... там, напр. българите честичко са третирани по-зле отколкото местните от бившите колонии - което българите пък приемат като голяма лична обида....."

  Вероятно нещо не са се вписали там. Ако нещо не им харесва, има изход - връщат се.

 20. 20 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3365 Неутрално

  "...Така примерно, "безумие" нарича интелигентна моя фейсбук приятелка внесен законопроект на "ДБ" срещу домашното насилие, позволяващ на децата да търсят правна защита...."

  У нас все още не е прието, че от момента в който човек се появи на белия свят, т.е. като дете, което още го кърмят, той вече е личност, има свои права, които законът защитава.

  Само дето все още не съм чул по някоя медия да ни обяснят някои толкова прости и елементарни неща.

 21. 21 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3365 Неутрално

  .....Гнусят се от народа си, плюят го постоянно, считат себе си за някакъв "елит" и нещо повече от останалите..... Не виждам нищо градивно от тях, те не искат да бъдат българи и не трябва да бъдат такива.
  —цитат от коментар 5 на 4okuto


  Как го разбираш написаното ?

  Между другото вече има много българи, които вместо да шляпат децата си им казват, че много ги обичат.
  Има много млади, които при конфликт със съпруга (та) в къщи, вместо да се сбият, търсят брачни консултанти, психолози, борят се да запазят семейството си. Просто защото приемат партньора си за равноправен.
  Т.е. все пак появява се едно ново поколение, което прави усилия да е малко по-критично към себе си, да се види отстрани. Е за това е написаното.

 22. 22 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#19] от "pontius_glarus":

  е, нашите хора излизат от Бг за да си търсят препитания и благоденствие за семействата си - следователн овръщане обратно в бедната ни кочина се случва много рядко. Както казах, всяка страна има предимства и недостатъци - аз лично предпочитам Америка. Но там трябва да се бачка яко щото иначе парите не стигат.
  Между другото забелязали ли сте една много интересна тенденция - и други споменават за това - там където отидат българи, и икономиките почват да се влошават - и Англия, и Испания, че дори и Германия...

 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8298 Неутрално

  Много вярно наблюдение.
  Сега впрочем, неформалните правила се сменят и на запад под натиска на няколко лъча от атаки:
  - миграцията, идва от провалили се държави
  - cancel културата, идва от провалили се капсулирани общества в самата държава
  - агресивно невежество, идва от провалилото се образование на капуслирани общества
  - агресията на държави пред разпад, идва от автократите, чието време изтича по геронтологични причини

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на burgazliya
  burgazliya
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Авторът е абсолютно прав. Затова се проваляме по всички показатели. От там идва и бедността.

 25. 25 Профил на рИформата идва
  рИформата идва
  Рейтинг: 813 Неутрално

  На автора Асен му казъл и тай повярвал.

  И в морето ми е до колене .....................
 26. 26 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Цитирането на поучаващи политици във връзка с борбата с дребните лъжи и кражби е комично, не само в българския контекст, но и заради това, което се случва масово сред политиците практически в цял свят, напр. последните новини от Европ. парламент.

  Но за "дребните" лъжи и кражби съм напълно съгласен с автора. При нас започнаха да намаляват, но лошата новина е, че в сегашния период на смесване на населенията те вече стават стандарт и в "цивилизованите" страни.

  Дребните лъжи и кражби са едно от най-неприятните неща в България. Ромите често го дефинират просто и ясно": "Ние крадем, ама малко, а онези отгоре крадат по много." Поне имаме чувство за мярка и преценка за голям и малък грях :)))

 27. 27 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Ей му, на автора, един културен шок:
  https://blitz.bg/svyat/dzhendrite-likuvat-rechnikt-na-keymbridzh-promenya-definitsiyata-za-zhena_news926199.html
  Нещо да каже по въпроса?

 28. 28 Профил на anx55520847
  anx55520847
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Мда...Негово високоблагородие Христофор Белокровский беше едно време сополиво, одърпано, зацапано хлапе, което се валяше в нечистотиите на селското купище. Консулът мина през тяхното село в този ден, когато съвършено случайно детето беше изкъпано: изкъпано беше, защото прасето, като излязло из обраслата локва, детето се спуснало към него, хванало го с една ръка за ухото, с друга за четината и искало непремешю да го възседне; да го яхне не могло, но успяло да налепи на кълчищената си ризка всичките хубости, които прасето е могло да понесе от гнилото блато. Тогава чак майка му се е наумила, че детето има нужда от къпане, и след като му стоварва десетина оки бой на гърба, гурнала го в коритото с ризката заедно: първата вода се превръща на боза, втората на непрозрачна мътилка, че трета, че четвърта, та чак петата вода се избистря и из нея изскача едно чистичко, черноокичко, хубавичко бяло-червено момченце, с живи, хитри очички. Седи хубавецът в натура срещу огъня, седи и майка му отстрана и му суши ризката. Хем я суши, хем по-гледва чедото си и май-май че се съмнява дали е туй нейното чедо, дали не е. Облича му ризката и го изважда да се припече на слънце и да му изпощи главицата. Свършва и тази операция, причесва му косата и баш в тази минута се зачуват звънци; от завоя изскоква един файтон и спира до тяхната къща, на кръчмата. Консулът.- Хайде, мама, иди сега при оня чичо - учеше майката чедото си, - иди при него и му кажи: "Чичо, дай пет пари."И отиде момченцето. Консулът беше извадил от чантата си закуски и си подкрепяваше силите. Детето се изправи недалеч от масата и като захапа пръст, следеше хапките на пътника и подсмърчаше. Консулът го забележи и зачудено впери очи в него - за пръв път му се падаше случай да срещне такова чисто дете из нашите села, чисто и хубавичко. То хувички ги има много, но не личат чъртите им под нечистотиите, които покриват цялото им тяло.- Чичо, дай пет пари! - каза детето и веднага засрамено си наведе и извъртя главата със захапан пръст.Гавазинът обясни на консула, че детето иска пет пари.- Защо ти са пет пари? - попита гавазинът по поръка на консула.Но детето бе научено само да поиска пари, не бе му казала майката защо му са пари и затова вместо отговор то повтори:- Чичо, дай пет пари! - и пак се засрами.- Как ти е името? Как те викат? - попитаха детето.- Ристу! - отговори то.Гавазинът обясни, че името на детето е Христо.Дали по някои частни, семейни обстоятелства, дали по племенна симпатия (консулът беше славянин) - кой знай, но той усети едно влечение, смесено с жалост, към туй хубавичко, бедно българче и в няколко минути в ума му се роди една блага идея; роди се, разви се и израсте в цял план: да вземе със себе си и да възпита това дете.Гавазинът повика майка му, майката повика баща му и се почнаха преговорите. Цял час се продължаваха увещанията. Дойде и кметът, дойдоха и други селяни; почнаха и те да придумват родителите и най-сетне с черпня, със сълзи убедиха ги да дадат чедото си на консула, да се изучи, да стане човек, та да видят и те покой на стари години.
  —цитат от коментар 10 на georgievb


  А сега не е зле и да споменете, че това е написано от автора на същия Бай Ганя, дето е тема на материала. Не си спомням нещо Алеко да си пести критиките, защото Бай Ганьо ни е така близък и роден, част от живата традиция на българския народ. Явно става дума за различни неща, не мислите ли?

 29. 29 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  А сега не е зле и да споменете, че това е написано от автора на същия Бай Ганя, дето е тема на материала. Не си спомням нещо Алеко да си пести критиките, защото Бай Ганьо ни е така близък и роден, част от живата традиция на българския народ. Явно става дума за различни неща, не мислите ли?
  —цитат от коментар 28 на anx55520847


  Аз не мисля, действам по асоции. Материалът в Дневник ме наведе на оасоциация за това произведение на Щастливеца. Действам първично... аз съм прост: - гладен съм-ям, студено ми е - обличам се, с..е ми се - ходя до тоалетна. чета това - пействам другото.
  Природа, какво да правя?!?

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7544 Неутрално

  "процедурно имитиране на демокрацията, за да се постигне истинската цел: достъп до бюджета без "достъп" до правосъдие. Което прекрасно описва същината на популярното Задкулисие. Накратко, лъжем Европа, че сме свободна демокрация, за да й го ... с 200. И докато - казва Асен - решенията се вземат извън парламента (ГЕРБ, ДПС, ИТН и др.) - не може да има нормалност."
  А някой искат да си мислим, че сме демократична държава. Карадайъ все ни го напомня.

 31. 31 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Авторът се е докоснал до същината на въпроса но не е проникнал в дълбочина. В десетилетията между двете световни войни тогавашната империалистическа експанзия на СССР е във фазата на подмолни действия наречени ,,износ на революция", но тъй като те са в изолация, работят основно на тихия фронт чрез създаване на мрежа от национални предатели заплащана много щедро в България членовете на тази тайна организация са между четири и пет хиляди души. След заграбването на Източна Европа от кръволока Сталин точно тези хора са гръбнака на марионетната власт, те извършват зверствата на тогавашния български политически, икономически и културен елит. От техните пъклени отрочета се ражда сегашния клептократски елит, който управлява държавата. Без крути мерки нормалните граждани нямат никакъв шанс да бъдат представени по някакъв начин във властта.

 32. 32 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  По-горе в един коментар е разказът, с който великият Алеко завинаги е фиксирал подобни нищожества къневи, бечеви, дичеви и пр. болни комплексари. Ето и края му:

  ,,.....— Големец, а? Хе, хе, хе! — сърцето на дяда Петка ще изхвръкне. — Ами той не ви ли е говорил нещо за мене… а?…
  — Не ни е говорил, дядо, той с нас много-много не приказва. Все с консулите има работи.
  — Тъй, а? С консулите? Хе, хе, хе!… Ами с пашата приказва ли? — пита старецът, като се наслаждава предварително от отговора.
  — Кой ти гледа пашите, той с везиря приказва.
  — С везиря! Па има хас да речеш, че и със султана приказва — пуща предпазливо блаженият старец.
  — Разбира се, че и със султана.
  — И със султ… — сълзите задавиха стареца, не може той да понесе толкова щастие и руква неудържим поток от радостни, блажени сълзи.
  Звънецът възвести пробужданего на големеца. След половина час, когато слугата му внесе чай, гавазинът, последван от дяда Петка, почна да възлиза по стълбите, като кроеше в главата си план как да устрои срещата, за да излезе по-ефектен сюрприз… И реши да почука на вратата и да въведе бащата без предварителен доклад. И наистина почука, отвори вратата и бутна дядо Христо в стаята…
  — Баща ви, ваше високоблагородие! — извика тържествено гавазинът. Докторът остана като гръмнат, изтърва чашата с чая… и колебанието му трая само една секунда… Той скочи от стола си и като изгледа с най-голямо презрение баща си, изрева:
  — Как?! Как ти смееш да ми водиш в кабинета такива…
  — Христо!… Чедо!… — изтръгна от гърдите си дядо Петко.
  — Изведи го! — кресна докторът с разтреперан глас и като грабна от масата една шепа пари, подаде ги грубо на гавазина и му изръмжа със стиснати зъби: — На, дай му тези пари, па да се махне оттука, чу ли?
  — Слушам, ваше високоблагородие!…
  И негово високоблагородие Христофор Петрович Белокровский затръшна ядосано вратата.
  Пази боже сляпо да прогледа! ,,

  Толкоз. Нищожеството си е нищожество, във всички времена.

 33. 33 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Не е зле автора пак да поизлезе на запад, че да му се попроветри мирогледа. Досадник.

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 34. 34 Профил на BGman
  BGman
  Рейтинг: 4123 Весело

  Самобичуването е на мода в България...тогава изглеждаш умен и красив...

 35. 35 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2579 Неутрално

  Освен втръсналата и вече досадна маркосемовщина и то от ниска проба , в наивния опит на Автора за народопсихология се усеща и тезата за "малката на голямата правда" на др. Тодар Живков.
  Тия хора така и не разбраха, че в момента в България радикалните леви хунвейбини имат поддръжка в обществото не повече от 20%.
  За добро или лошо - това е положението.
  Ако им стиска може да поемат курс към въоръжена борба и революция.

 36. 36 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  Правата винаги са съпътствани с отговорности, за да има баланс и контрол. Само че превръщането на децата в субекти само с права може да доведе до тежки деформации в семейството и абсолютно погрешно възпитание на бъдещите пълолетни граждани, които ще си мислят, че имат само права, светът се върти около тях и че всички останали са длъжни да изпълняват желанията им, щото "те имали права".
  Още повече когато това съзнателно и нагло се насажда у децата още от малки от т. нар. НПО-та. Тия трябва да ги забранят със закон!

 37. 37 Профил на Georgi
  Georgi
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Надявам се Евгени да изкарва достатъчно пари с финансовите си дейности и да не дои и той тази многострадална АзБ да му плаща за откровените дивотии, които пише. Както някой намекна отгоре, всичкото демократ умира от срам от народа си, ама умира от желание да го управлява, само дето простия ганя не се хваща на въдицата и може би е добра идея с едни машинки правилните хора са дойдат на власт.
  Дневничето копае от ден на ден нови дъна, този сайт скоро ще задмине пик, а дадените пари от АзБ имат най-ниското кпд в историята.

 38. 38 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3238 Весело

  Ха - Женята и той бил от дърта комунистическа семка. Ходил да живее на Запад, когато тука искаха открит лист до Драгоман. Абе в тоя Дневник публикуват ли един дето не е хардкор комунист?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 39. 39 Профил на Парапетизация чрез Презкуролация
  Парапетизация чрез Презкуролация
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  Май стана най-добре

  сравнителния конституциуналист да влиза.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . . . . . . . . .... 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. ......................................................................... 20-03-22 - Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван.............................. 21-03-23 - Кирил Петков: За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да не направи досъдебно производство заради изнесеното от Васил Божков...........................................................
 40. 40 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#22] от "bistr":

  Тако е, много треба да бачкаш там.
  Бачкат, за да живеят, и живеят за да бачкат.
  И от трепане, не им казва става време да живеят .
  На дъртини мятат круизите по пасажерските кораби.
  Често има чисто пенсионерски круизи, полуинвалиди в колички и кислородни бутилки . Един колега бачкаш по пасажерите разправя , че част от тях си правят нарочна застраховка преди круиза ,та ако умре на кораба по време на круиза , да остави на челядта имане. Хвърчат медицински хеликоптери и понякога у фризерите има по някой и друг чувал .

 41. 41 Профил на Anguel Giozov
  Anguel Giozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хаха, коментариата тук е пълен с платени/заблудени писачи подкрепящи статуквото. Кво да ви кажа освен да духате супи4ката. Добре е да има повече такива като Евгени да отварят очите на това заспало общество.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK