Русия се управлява от безсъвестни и лъжливи негодници

Русия се управлява от безсъвестни и лъжливи негодници

© ReutersИзбори 2023

"Русия е моята страна. Вярвам, че мракът ще изчезне." Това казва Алексей Навални по повод втората година, откакто бе задържан при завръщането си в Москва след излекуването в Германия след опита за убийство в Русия с вещество от групата "Новичок". Във вторник от името на най-популярния опозиционен лидер на страната бе разпространено изявление, докато той от седмици насам се намира в изолатор в затворническа колония в град Покров, Владимирска област:


Точно преди две години се върнах в Русия. И точно две години съм в затвора. И когато пишеш такова съобщение, харесва ти или не, си задаваш въпроса: колко още от тези юбилейни послания предстои да бъдат написани?


Но животът и случващото се наоколо сами подсказват отговора: да, колкото се налага.
Нашата нещастна измъчена родина трябва да бъде спасена. Тя беше ограбена, покрита с рани, въвлечена в агресивна война и превърната в затвор, управляван от най-безсъвестните и лъжливи негодници. Всяко противопоставяне на тази банда - колкото и символично да е в сегашния ми ограничен капацитет - е важно.


Както и преди две години, казвам: Русия е моята страна. Тук съм роден и израснал, тук са родителите ми, тук създадох семейство - намерих любим човек, родиха ми се деца. Аз съм пълноправен гражданин и имам право да се обединявам с мислещите като мен и да водя политическа дейност. А ние сме много, със сигурност сме повече от корумпираните съдии, лъжливите пропагандисти и кремълските крадци.


Няма да им дам страната си и вярвам, че мракът ще изчезне. Но докато всичко това продължава, ще правя каквото мога, ще се опитвам да постъпвам правилно и ще насърчавам всички да не се отдават на униние.


Русия ще бъде щастлива!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK