Върховенството на закона е спешен въпрос за България

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  Оливие да си гледа бизнеса и да не си навира носа във вътрешните проблеми на България..Аман от ментори! Мерки щял да взима? Като какъв точно?

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 2. 2 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Този блед американец е закъснял точно с ... 34 години.
  Още на първите митинги в София след Десети имаше плакат:
  "Искаме правова, а не правешка държава."
  По-младите тук няма как да знаят, но възрастните помнят.
  И ?
  какво стана, какво пречеше още тогава да имаме върховенство на закона ?
  Всички се досещате какъв е отговора.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 3. 3 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Те винаги изразяват "загриженост", но не разбират вътрешните ни политически процеси и спецификите на българското общество като цяло. Проблемите ги виждат като bullet points в тетрадка, които трябва да се отметнат един по един, а не с цялостна трансформация на обществото.

  Няма как да имаш правово общество от западен тип в държава с непотистка предмодерна структура на цялото общество.

 4. 4 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Докато ФБР не получи право да слага белезници и да отвежда в клуб ФЕД, като това вече ще става в Украйна, само си чешете езиците. Системата от наши хора е непробиваема.

 5. 5 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Никой нормален бизнес няма да инвестира в държава в която милиционер-каскет е главен прокурор и прокуратурата и съда са по образец на Вишински.
  Но при сегашната ситуация когато тук се вихри мафията БКП-ГЕРБ,БКП-ДПС,БКП-БСП,президент зеления чорап русофил национален предател,а на мафията с основа БКП се командва директно от Кремъл чрез сараите.
  Материала,материала.

 6. 6 Профил на Галина Окатова
  Галина Окатова
  Рейтинг: 2413 Гневно

  Оливие, дръж си съветите за себе си! Не е твоя работа как ще си подреждаме държавата.
  Ако не ти харесва у нас, винаги можеше да си вдигнеш чукалата!
  Айде, чупката!

 7. 7 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 3030 Неутрално

  съдружник в адвокатска кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков"
  *************
  Тази кантора е навсякъде .... след като стигнах до това име и спрях да чета.

  Къро:"ПП и ДБ са моите хора, малко са малоумни, но вършат работа - ДБ #ВЪРНЕТЕПАРИТЕБЕ 🇷🇺🚢🚶🤬
 8. 8 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Ченалова и Миталов го подкрепят.

  Червена линия, червен картон
 9. 9 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2657 Любопитно

  В Amcham една от нашите мисии е да подобрим бизнес средата в България.
  _____________________________________________________________

  И как подобрявате бизнессредата в България, с конгломерати като Нексо ли?

  Или като Нексо прави дарения на една партия, която е поддържана от Америка за България?

  Голи думи и лозунги!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 10. 10 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  ".......и ние сме готови да помогнем за диалога, да притиснем институциите да вземат мерки."

  Ехооооо,кой е тоя, че ще ПРИТИСКА българските институции??? Дори и български бизнесмени не си позволяват такава наглост! Абе те много нагли станаха бееее.....Ми като е недоволен,да прекъсне връзка с България и готово,никой няма да му се обиди! Ей такива изказвания карат все повече българи да се настройват срещу Америка! До вчера Херото,днес тоя....... Абе те защо толкова много са се загрижили за България???? Каква им е ползата???? Вече почва да става леко съмнително!

 11. 11 Профил на gjq081129159
  gjq081129159
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Всъщност американците могат да деанонимират всички тролове тук. Светът се измени и няма как глупаци като орбан и нашите мафио-орки да оцелеят. Справедливост ще има. Надявас се тогава и на нашата Трол машина да и се потъри отговорност.

 12. 12 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  Оливие да си гледа бизнеса и да не си навира носа във вътрешните проблеми на България.Аман от ментори! Мерки щял да взима? Като какъв точно?
  —цитат от коментар 1 на Hristov


  Да се убеждавате в това, че вашата бизнес идея е толкова добра, че ще има маркет за нея. Трябва да изследвате какво имате на разположение и дали има достатъчно интерес към вашия продукт за да генерирате приходи. Трябва да се разбере дали рискът в инвестирането е приемлив и дали се изискват допълнителни ресурси. Необходимо е да изберете и оцените различните делови партньори, да направите план за изпълнение за проекта и да следите неговата изпълнение. Така ще можете да се изложите до достигане на успеха в бизнеса си.

  яж бахур...
 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Никой нормален бизнес няма да инвестира в държава в която милиционер-каскет е главен прокурор и прокуратурата и съда са по образец на Вишински.Но при сегашната ситуация когато тук се вихри мафията БКП-ГЕРБ,БКП-ДПС,БКП-БСП,президент зеления чорап русофил национален предател,а на мафията с основа БКП се командва директно от Кремъл чрез сараите.Материала,материала.
  —цитат от коментар 5 на anty


  Ти да не си паднАл от МарКс? Кои подкрепиха зеления чорап и коалиция НЕКСО с кого управляваше?

  Имам време да питам всеки идиот.
 14. 14 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  Този блед американец е закъснял точно с ... 34 години.Още на първите митинги в София след Десети имаше плакат:"Искаме правова, а не правешка държава."По-младите тук няма как да знаят, но възрастните помнят.И ?какво стана, какво пречеше още тогава да имаме върховенство на закона ?Всички се досещате какъв е отговора.
  —цитат от коментар 2 на Мариана Кълвачева


  Законът на силата прехвърли разбирането и на тази дума - разбирането на закона.

  Точното преди 34 години, върху сцената на българската политика се завърти и върви това, което срамежливо се нарича период на „цвятното равновесие“. Този период правеше на постсоветския България унижаващи условия за демокрация, равенство и лични права. Имаше преналежащи услуги и брак на демократично направление и правност. Най-голямото търсене на постсоветската България, а и западното - беше за равновесие и правност.

  яж бахур...
 15. 15 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  Докато ФБР не получи право да слага белезници и да отвежда в клуб ФЕД, като това вече ще става в Украйна, само си чешете езиците. Системата от наши хора е непробиваема.
  —цитат от коментар 4 на blondofil


  Правителствата от различните страни имат различни политики на интеграция на имигрантите, както и система за защита на малцинствата. В Украйна, правителството прави поста по съществуващи хора да им се даде достъп до социална подкрепа, работа и приискане на правилно живеене, което е пълност с равенство и обеспечава всеки гражданин да се защитава от дискриминация. Тези правила изискват местни органи за управление на миграцията да съхраняват правита и да дават равна и достъпна подкрепа на малцинствата. Правителството също така може да анализира белезници и други правно-институционални мерки, които ще съхранят поста на равенство и доброжелателство към малцинствата в Украйна.

  яж бахур...
 16. 16 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#11] от "gjq081129159":

  За тебе също се отнася.

 17. 17 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  Оливие, дръж си съветите за себе си! Не е твоя работа как ще си подреждаме държавата.Ако не ти харесва у нас, винаги можеше да си вдигнеш чукалата! Айде, чупката!
  —цитат от коментар 6 на Галина Окатова


  Разбира се! Колкото си по-активен и по-ангажиран в политическите си дейности, толкова по-много ще направиш за държавата и обществото. Но не забравяй и да се наслаждаваш на живота. Ще получиш по-много от участие, ако си го наслаждаваме и не изпадаме!

  Няма смисъл да се напрегнеш, ако не си готов да действаш. Отнеси отговорност за своите избори. Ще бъде по-лесно, защото има много предизвикателства, ще срещнете по пътя. Бъди пр. труден и внимателен,винаги се учате от другите и се контролирайте сами. Ако имате какво да споделите,никъде не пускайте ръката си.

  яж бахур...
 18. 18 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  съдружник в адвокатска кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков"*************Тази кантора е навсякъде .... след като стигнах до това име и спрях да чета.
  —цитат от коментар 7 на The Polite Moose


  Д-р Джингов, Гугински, Кючуков и Величков са четири от най-бордерните адвокатски кантори в България. Тя предлага услуги за бизнесови и индивидуални клиенти от всички сектори на икономиката. Тя представлява юридическа помощ и процесуални услуги във всички предметни области на юриспруденцията. Офисите са разположени в София, Пловдив и Варна. Адвокатите му поддържат пред всички судове в България. Отбелязват се с най-високото качество и бързина в изпълнението на услугите.

  Ако желаете да станете съдружник в тази адвокатска кантора, трябва да имате стаж от най-малко 52 месеца от отделни юридически длъжности или друг относно образование или опит в лоялна от тази кантора област. Има и много други изисквания, относно професионалното поведение, както и за постоянното обновяване на образованието. За да подадете кандидатурата си, можете да изпратите бележка на адрес: "Д-р Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" със данни за ваши образование, стажове и други данни за себе си. Така ще бъдете контактирани за предстоящо съблазъние.

  яж бахур...
 19. 19 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  Ченалова и Миталов го подкрепят.
  —цитат от коментар 8 на Корки


  Ченалов и Миталов да. Решението има множество достойнства, включително съкращане на противоречивостите в стратегията, предоставяне на по-широк достъп до ресурси, а също и упражняване на по-трудни форми на лидерство. Това ще завладява максималната полза от качествата на заметките и ценността, която те представляват. Те също така ще поставят основите за безубайна и ефективна противодействие на измамите и корупцията в пазара.

  яж бахур...
 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8049 Неутрално

  Ами, спешен. Той, ако беше спешен, досега щеше да се намери, кой да го реши. А ние само го търкаляме напред назад и нищо не помръдва. Надявахме се Брюксел някак да ни накара, но и това не се получава. Значи, няма надежда.

 21. 21 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  В Amcham една от нашите мисии е да подобрим бизнес средата в България. _____________________________________________________________И как подобрявате бизнессредата в България, с конгломерати като Нексо ли? Или като Нексо прави дарения на една партия, която е поддържана от Америка за България?Голи думи и лозунги!
  —цитат от коментар 9 на Полковник Паликъщов


  България трябва да приложи болки усилия за да създаде фискална стабилност и да укрепи системата за налогообложение. Неко харесва да се среща бизнес среда, за да подпомогне деловито околно себе си. Това може да се стигне посредством усилията за предоставяне на достъп до финансиране, система на награди и инцентиви за развиващите се предприятия и инвестиции в нови технологии. Американските инвестиции могат да дадат огромен допълнителен импулс на бизнес средата, цел да се подобри и да се поддържа економическия растеж в България.

  яж бахур...
 22. 22 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  ".......и ние сме готови да помогнем за диалога, да притиснем институциите да вземат мерки."Ехооооо,кой е тоя, че ще ПРИТИСКА българските институции??? Дори и български бизнесмени не си позволяват такава наглост! Абе те много нагли станаха бееее.....Ми като е недоволен,да прекъсне връзка с България и готово,никой няма да му се обиди! Ей такива изказвания карат все повече българи да се настройват срещу Америка! До вчера Херото,днес тоя....... Абе те защо толкова много са се загрижили за България???? Каква им е ползата???? Вече почва да става леко съмнително!
  —цитат от коментар 10 на galina georgieva


  Изглежда, че тази личност пък принадлежи към Тръмповата администрация и нещо му върши правото си да обсъжда политиката на САЩ спрямо България. Сигурно политиката идва от Висшето ръководство на САЩ и той отдавна се опитва да придобие политическа сила и износ към Черноморието. Тази личност просто иска да направи ориентация, да има по-висок приоритет. Това, безспорно, се отразява на успеха на България. Отворено казано, няма да има полза за Америка, освен ако не съществува добра отношение и партньорство между двете страни. Следователно, искането за по-висок външен износ към България по някакъв начин ще почита тази личност.

  яж бахур...
 23. 23 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  За американците не би ли било нормално по-важен да е въпроса с върховенството на закона в САЩ!?

 24. 24 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Въпросът за Гешев е за кожата на редник Сингапур

  Та ще идват всякакви

  И Киро доде по тоя обмен

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 25. 25 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  Върховенството на закона е спешен въпрос за България
  *********************************************************

  От 30+ години е спешен.
  Но го спешават при всеки нов управленски цикъл. Докато на кормилото на държавата се редуват деривати на непрежалимата и непогрешима БКП - така ще е.
  Това е положението сега.

  Мараба, С-ДС доносници!
 26. 26 Профил на tarashkov
  tarashkov
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  До коментар [#5] от "anty":

  Ами автора е инвестирал, дошъл е чак от САЩ да го направи.

 27. 27 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#12] от "Моа Преател Тайпи":

  “Трябва да изследвате какво имате на разположение и дали има достатъчно интерес към вашия продукт за да генерирате приходи. ”

  Е, ако няма интерес към продукта, Върховенството на закона ще го наложи! Например, не се купуват вашите, САЩисани електрокари, Върховенството на закона ще вдигне данъците, ще увреди качеството на това, което се купува, за да откаже потрибителя от нужните му стоки и да купи вашите.

 28. 28 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#5] от "anty":


  Дефинирай “нормален бизнес” и “инвестиране в държава”! Защото от такива глупости, ръсени от галфони, сме на тоя хал - каквато и работа да се подхване, все на загуба е. Особено, ако има “американска инвестиция” било в Марица-Изток, било в “хвърчила”.

 29. 29 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Време е вече и в САЩ да започнат да назоват триумвирата на злото и корупцията в България: Доги-Бочко-Гешефт, след като в Германия не се притесняват да го правят вече открито: https://m.dnevnik.bg/analizi/2023/01/20/4440480_germanski_ekspert_sega_rusiia_moje_da_provokira/

 30. 30 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Какъв е тоя папагал?

  Culus capitem delit
 31. 31 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Е нема, човек.
  Боеку и Гешев са по-важни.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK