По-лесно им е да гледат как прибираме труповете и после оцелелите се изселваме

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 624 Неутрално

  #ГешеФЕРадост и подопечната му "гешеф"-тура по дадени казуси дълго и напотелно обясняват извадени доказателства /евентуални/ по образувани досъдебни производства нарушавайки презумпцията за "невиновност", която е конституционно въведена. Обаче това засега върши работа за пред дадени "про-гешефтурни" медии. От друга страна няма никаква дейност на ниво "битова" престъпност но се вадят умопомрачителни цифри за конфискувани 20-30 литра домашна ракия, без платен акциз. В посредните две седмици бяха заловени на различни места в страната действащ служители на МВР, превозващи сериозно количество наркотични вещества. Тук и "гешеф"турата и МВР гузно мълчат.
  ...и после невиновните обвиняеми ни спукват в съда за обезщетения, недоказани или оттеглени.

 2. 2 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Именно затова сме на такова дередже: защото никоя институция не работи добре. Работи само, за да се самосахрани, лежерно, без инициатива. Защо ли им разваляме рахата?!...

 3. 3 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#1] от "save_knforest":

  Гешев не мълчи гузно, а дебелооко. И това отношение не е мръднало от комунизма насам, когато партийната върхушка имаше привилегии, а пстаналите зависеха от благоволнието й. Бог да прости Иван Владимиров.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 4. 4 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3595 Любопитно

  Да...
  Каква е разликата между Лудо(бивше) Ченге с пистолет и Шимпанзе с АК-47?
  Струва ми се че плюсовете са на страната на Шимпанзето!

  Fu*k Your Opinion
 5. 5 Профил на Прост ГЕРБав в коалиция с израждане и ДПеефскиС
  Прост ГЕРБав в коалиция с израждане и ДПеефскиС
  Рейтинг: 1044 Весело

  По повод на "Отдавна е необходим пълен рестарт на жизненоважните институции в България. Отложихме го до последния възможен предел. Ако не го започнем сега, дали достатъчно от нас ще доживеят следващото после, вече изобщо не е сигурно." ний простите Гербави и лично вождът ни Мутрата от СИК ще изразим нашето недоумение от тия наивни вопли!

  Ма как ще "рестартирате" институциите на България БЕ?!
  Та ний Гербавите, заедно с останалите комунисти от БКП и ДпС (Държавна сигурнист с пеефффски) за какво 14 години рушим всичко в тая държава бе?!

  Че то ако имаше институции като МВР и прокуратура как щяхме ние да сбираме и споделяме наште евро и атлантически (щатски) ценно$$ти, а?
  Как щяхме ние да си пълним, тъпчем, блъскаме чекмеджетата с ценности?
  Как щяхме да си "купим с пенсия и заплата" 5-6-7 апартамента, тераси, барбакюта с асансьори и т.н.?

  Тия призиви за рестарт на институциите са направо призиви за унищожаването на нашта организирана прееее.... партийна група бе!

  Ний Гербавите и лично Мутрата ни ще прачим с всички сили на едно такова рестартиране!

  Толкоз!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 6. 6 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Нека не се залъгваме - макар и трагичен, за този случай ще се говори още седмица-две през които хора от всякаква професия и умствен капацитет ще се надскачат в анализите и соченето с пръст как нямаме държава, виновни са този и онзи + всички останали, искания за кръв и радикални проблеми в системата...

  ...а после ще настъпи тишина. Както винаги се случва, както винаги ЩЕ се случва. Макар и малка, държавата ни е препълнена с всезнаещи специалисти и архитекти, обичащи да чертаят сложни проекти... но когато им подадеш лопатата изведнъж се оказват в небрано лозе, измивайки си бързо ръцете с репликата "ами то си има хора за тази работа".

  Да перифразирам една любима песен от любима метъл банда:

  "Медията обича поредното трагично (само)убийство;
  експлоатират го, пакетират го и после печелят от мъртвите"

  Nevermore - The Final Product

  Безличен, средно до ниско интелигентен глупак. Полза нулева.
 7. 7 Профил на tsyrvulan.second
  tsyrvulan.second
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Безхаберието на МВР, Прокуратура, КЗК и прочее държавни структури не от вчера или днес. То е унаследено. Леко еволюирало. Самовъзпроизвело се. Нагодило се. За тези тъжни факти, не са виновни споменатите. Виновни да огромното мнозинство Български граждани, които, образно казано, не натискат държавни и общински структури да вършат задълженията си усърдно и съвестно. Перафразирам една мисъл която четох преди време и дори съм забравил автора: Всяка една държавна структура ще работи точно толкова, колкото я пресират избирателите.

  Ако гражданите не покажат на администрациите че не да доволни от работата им, последните няма да си мръднат пръстчетата за да подобрят нещичко.

  БСП = Българофобски Свинеподобни Путрлеристи; Путлерист = Усукано-изкорубен в петото измерание тессеракт с фашизо-ромбоидални наклонности. Рашист = Сечение между ротационно-вакуумен хиперболоид с хиперсфероидален дебилоид.
 8. 8 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Евала така се пише, в прав текст!
  Изродите никога не са били толкова нагли........ Защо ли!

 9. 9 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Милиционерите на територията освен да чоплят семки, пият кайве на аванта и да се задирят с ученички, и най-вече да бъдат бандити в униформа , друго не правят.

  Трябва пълен рестарт на държавата от бабуина най-отгоре до последния писар в Долно Уйново. И да зпочва се със судебната система - ри работещи следствие, прокартура и съд, нещата ще се подредят за норматив.

 10. 10 Профил на Прост ГЕРБав в коалиция с израждане и ДПеефскиС
  Прост ГЕРБав в коалиция с израждане и ДПеефскиС
  Рейтинг: 1044 Весело

  .... Виновни да огромното мнозинство Български граждани, които, образно казано, не натискат държавни и общински структури да вършат задълженията си усърдно и съвестно. ...
  —цитат от коментар 7 на tsyrvulan.second


  Бе, кой ги брои гражданите за нещо бе!
  НИй Гербавите , Мутрата ни и останалите комунисти от БКП и ДпС никога не сме си оставяли МИЛИАРДИТЕ на некви си "граждани"

  Ний Гербавите с Държавна сигурност с пеефффски сме завзели всички големи медии и ежедневно пръскаме пропаганда.
  Всеки, който може да попречи на нас Гербавите е системно оплюван, обругаван и унижаван.
  Ако не си седне на д@то, се включва нашта Каскетура. С три-четири години "досъдебно призводство" му свиваме перките.

  Ако излезе на улицата да протестира се включва милицията - на някой още им е синьо на гърба от "респектирането" (т.е. пардаха) зад колоните на МС.

  А сега си върнахме и "гласуването" с чували и изпонадраскани пртоколи. Готови сме за поредните МИЛИАРДИ от ЕС.

  Толкоз!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 11. 11 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Изчетох статията с тайното намерение да отпраскам една критика на авторката, която преди често ме е дразнела с широкия си (и според мен недорасъл и всъщност ограничен и типично за младостта самоуверен) тон.

  Стила и маниера все още са там, обаче по основната тема нямаме различия.

  В България е по-вероятно да спечелиш от тото нежели да получиш адекватна помощ от държавна институция. И колкото е по-призвана да помага, толкова по-зле - прокуратура, съд, полиция, НАП, дори болници...всички са в недостиг и те оставят с впечатление, че ти си длъжника.

  Обаче знаете ли какво?

  Всеки народ си заслужава...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8899 Неутрално

  Държавата е дистанцирания убиец ввъв всички случаи, когато е пренебрегнала задълженията си. Сега става видимо за всички заради нещастието да станат жертви публични лица, но тази тенденция е била винаги: на държавата безучастен наблюдател (като младежа, баща на семейство от Женския пазар, убит при същата ситуация) или по-лошо, на държавата-съучастник в убийство (като защитата на убиеца с разцепилия се джип на пъпа на София)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  А, и още нещо...да не излезе, че само критикувам...

  Според мен е крайно належащо, а всъщност и полезно да бъдат идентифицирани и освободени отговорни служители за този инцидент.

  Полицаи, които не са предприели действия, които да предотвратят убийството, както и ръководител, който да поеме вината за това, че е създал условия за работа, които да доведат до това.

  Ще им направят услуга както на тези хора, така и на обществото.

  последното, което искате е полицай, който да изхвърли от главата си мисълта, че действието или бездействието му може да има отношение към чуждите животи.
  Това е директен път към психопатия.

  Предпоследното нещо, което искате е да оставите на служба тези хора с усещане за вина. Следващия път ще стрелят прибързано за да компенсират.

  Затова - един или двама полицаи и поне един ръководител.

  Дори нищо да не се подобри за останалите тези освободените ще получат шанс да изолират отговорността си без риск за околните.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 14. 14 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2942 Неутрално

  До коментар [#12] от "penetrating":

  Верно ли "тази тенденция е била винаги"?! То вярно че комунизма вече трае 70 години,но днес има достатъчно информация какво е било в Царска България...

 15. 15 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#13] от "Боби Колев":

  А къде е психологът, който се е подписал за подновяване на разрешителното за оръжие?

 16. 16 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 919 Неутрално

  В тая нещастна държава ,с това безполезно МВР само лудите разполагат с оръжие!!
  Крайно време е да се разреши свободната продажба на оръжие за гражданите.
  След като полицията е некадърна да защитава имуществото и живота на гражданите те трябва да вземат нещата в свои ръце!!

 17. 17 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  Авторката била възмутена от прокуратурата!? Сякаш Нав е подавал сигнали в прокуратурата, а не в МВР!? Нито дума за Демерджиев, за Рашков, за президента Радев и неговото правителство, за партиите които ни убеждаваха да гласуваме за Радев!? Запълното безхаберие на управляващите и нежаланието на никой от тях да поеме отговорност. Сякаш е достатъчно да кажем Гешев е виновен и всичко е наред.

 18. 18 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 919 Разстроено

  Основание за получаване разрешително за носене на огнестрелно оръжие:
  "НЕКАДЪРНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ"

 19. 19 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#13] от "Боби Колев":А къде е психологът, който се е подписал за подновяване на разрешителното за оръжие?
  —цитат от коментар 15 на gogo2011


  Аз изобщо не зная дали има разрешително за оръжие.
  Отделно съм на мнение, че ако някой иска да убие той начин винаги ще намери.
  В случая определящо е, че е имало поредица сигнали.
  Има и друго - не можеш да предотвратиш всичко.
  Затова и не мисля, че трябва да се преследват чак органите на властта.
  И тяхната не е лесна - махленси скандали бол и няма начин да кажеш кой крив кой прав ей-така с един поглед.
  Но все пак по причини които изтъкнах и които не влизат в конфликт с гореизложеното мисля, че е редно да има оставки.
  Да беше инцидент - да...ама това е трагедия, все пак има убит човек...не може и не трябва да мине с махане на ръка.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 20. 20 Профил на Infinitum
  Infinitum
  Рейтинг: 1356 Весело

  "Писателката" на този коментар:

  Мария Спирова
  Живее в Оксфорд, редактор е в лондонско юридическо издателство и е от най-популярните коментатори на Брекзит. Член е на "Да! България".

  Както се казва на английски: Enough said....😂

 21. 21 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2942 Неутрално

  Оръжието не убива...

 22. 22 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#17] от "svoboden":

  Всъщност

  "Писателката" на този коментар:Мария СпироваЖивее в Оксфорд, редактор е в лондонско юридическо издателство и е от най-популярните коментатори на Брекзит. Член е на "Да! България".Както се казва на английски: Enough said....😂
  —цитат от коментар 20 на Infinitum


  Както казах...имам своето отношение към статиите й, но в същото време не мога да не отбележа, че редактор в юридическо издание не стават заспали патки и случайни коментатори, а хора с образование, интерес и интелект.
  От което не следва, че всичко, което казват трябва да се приема за чиста монета...младостта сама по себе си може да изкриви много неща :-)
  Но "enough said" е неуместно в случая.
  Визитката си е съвсем прилична.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 23. 23 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#22] от "Боби Колев":

  Визитка на партиен журналист и то забравил или пропуснал просто да отбележи, че на власт е президента на неговата партия, а преди него, правителство на неговата партия.

 24. 24 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1573 Гневно

  Именно затова сме на такова дередже: защото никоя институция не работи добре. Работи само, за да се самосахрани, лежерно, без инициатива. Защо ли им разваляме рахата?!...
  —цитат от коментар 2 на papunqk


  А какви са причините за това - мутация и атрофиране, ЗАГУБА на ЧОВЕЩИНА....
  Пораженията да "елементарни" - в смисъл на първична основа.
  Не знам къде бъркаме като племе, като колектив.
  Но явно сме калпав мат'рЯл, при положение че подобни безобразия се "случват" периорично, а поуки и последствия няма НИКАКВИ.

  И закономерно - резултатът е че страната ни е кочинка!
  В което "свестните считат за луди".
  Закривай!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 25. 25 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Защо не са му отнели оръжието? Очевидно е бил скандалджия.

 26. 26 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 2286 Весело

  Дежурната оксфордчанка, традиционна мерудия на всяка манджа се изока и по този казус.

 27. 27 Профил на so
  so
  Рейтинг: 505 Разстроено

  Още един мъртъв човек, жертва на бездействието, корумпираността и некадърността на БГ полицията.

  Последният път имах вземане даване с тях преди две години. Някакъв dejmos беше решил, че на улицата съм спрял на "неговото" място и ми беше строшил прозореца на колата. Вътре нищо не беше пипано, въпреки че имах 1-2 интересни за вземане неща в жабката. Полицията дойде и ми обясни, че това с което може да ми помогнат е да ми напишат документи за застрахователя и толкова. Съсипа ми се цял ден с глупости. За какво тези хора изобщо гориха (наш) бензин да идват?

  Е, поне съм жив... Докато не попадна на въоръжен dejmos, защото тогава стават по-смели.

  #RussiaIsATerroristState
 28. 28 Профил на ywu53306982
  ywu53306982
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#23] от "svoboden":

  Дай твоята визитка. На пръв поглед изглеждаш като дребен чиновник блажещ покрай някоя партийна схема на ГЕРБ/ДПС коалицията. А може и да си просто провинциален безработен бек, търсещ утеха за маргиналния си живот.

 29. 29 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 449 Неутрално

  С оглед на всички разкрития от последните месеци мисля, че е редно да се отнеме личното оръжие на всички бивши полицаи, охранители, военни, пожарникари и др. Значи тоя пенсиониран преди 15 г убива човек, представете си сегашните дилъри, наркомани и престъпници в униформа на какво ще са способни в бъдещето. И от къде на къде обикновените хора ще трябва да покриват камара изисквания за притежание, докато тия необразовани, нереализирали се никъде другаде примитиви ще ни избиват анонимно

 30. 30 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#22] от "Боби Колев":

  Според мен става дума за това, че удобно живее в чужбина и само критикарства. Да се върне в България и да работи нещата да се подобрят.

  "Радев е три пъти по-добре, отколкото Герджиков": Nessarox
 31. 31 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#29] от "Deinio":

  Аз не разбирам защо на пенсинионираните трябва да се дава оръжие. Дявол го взел, в Англия полицаите ходят невъоръжени, а тука до гроб имат лично оръжие.

  "Радев е три пъти по-добре, отколкото Герджиков": Nessarox
 32. 32 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Съгласен съм с Мария за наблюдението и за "наблюдаващите" институции

  "По-лесно им е да гледат как прибираме труповете и после оцелелите се изселваме".

  Това и мисля да направя вече. Живял съм на 4 места в български градове (без да броя студентските общежития) и само в един от входовете по чудо нямаше някакъв нестабилен тип или цяло откачено семейство. Все никой нищо не можеше да направи, прокурорско нареждане трябвало, подписки, доклади дрън, дрън, докато хората страдат от посреднощни крясъци, пиянски изпъления или откровени заплахи.

  You don't know what you don't know. Свободата струва скъпо, но робството - още повече!
 33. 33 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 5208 Неутрално

  Гешев е лицето на неработещите мафиотизирани и русоробски институции в превзета България.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 34. 34 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 577 Неутрално

  След беззаконията от 90те и 12те години управление на една проста мутра, всички прости мутри мутри живеят с убеждението, че всичко им е позволено и всичко може да им се размине- синът на пернишкият прокурор, оня изрод, дето уби две момичета на Хемус, този бивш полицай... Ако институциите не действат, явно трябва да действат гражданите.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 35. 35 Профил на cornucopia
  cornucopia
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Всички проблеми в БГ идват от ей такива “бивши” тъпи прости милиционери, шапкари и чантаджии. До един гнусни путинисти и Булгар-булгар патриоти. Навсякъде и повсеместно са се окопали по цялата вертикала на властта и дори след пенсия, продължават да тормозят нормалните хора, само защото с едно намигване си оправят нещата, понеже са “бивши” колеги с настоящите униформени боклуци.

 36. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  Кога ще разберете че живеете в държава изградена от мутри и принадлежаща на мутри. И знаете ли защи - защото сте толерантни.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7775 Неутрално

  "Далеч от немарата, безразличието, разплутия мързел, престъпното невежество и елементарното рушветчйиство, завладели МВР и подопечната му държава."
  А какво ще стане с нас, които оставаме и които искаме да я има България. Ще започнем ли най-после да мислим и да се тревожим за бъдещето и или в деня, в който трябва да изберем ще си веем задниците по чужбина на почивка или разходка в планината? Родината ни страда заради нашата безотговорност, но на нас не пука.

 38. 38 Профил на Козлето
  Козлето
  Рейтинг: 173 Весело

  ма кво се праите сичките, че се чудите?
  ми това е КОЧИНАТА!

 39. 39 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Докато не се отвоюва държавата от верните селски синове на партията обикновения гражданин бял ден няма да види.

 40. 40 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 1298 Любопитно

  "да го защитят от въоръжен психопат"

  Как авторката си представя, че милицията може да го защити?
  Какво може да направи?
  Какво практически?

  Питам съвсем сериозно, не се заяждам.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 41. 41 Профил на Atanas Ya
  Atanas Ya
  Рейтинг: 489 Неутрално

  4годишен мандат на гл.прокурор,избираем районен инспектор от живущите, и нетърпимост към стремежа за лукс от мнозина служители на МВР... България намалява, а служителите на МВР са константа.

 42. 42 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2942 Неутрално

  До коментар [#40] от "b_52_strato":

  Говори се,че тоя имал психически проблеми,но ако е вярно тогава възниква въпроса как така са му разрешили да притежава и носи оръжие?!

 43. 43 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#40] от "b_52_strato":

  Можеше на база на жалбите срещу малоумника, да му преразгледат разрешителното за оръжие. И да обърнат внимание на психолога, които подписва удостверението , да внимава какво подписва. И в крайна сметка да му отнемат оръжието. Не, че 52 годишният изорд, живеещ с майка си не можеше да използва нож, но тогава жертвата щеше да има повече шанс.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 44. 44 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3107 Неутрално

  До коментар [#29] от "Deinio":

  Много добро предложение. Защо оставят оръжието на бивши военни и полицаи? За какво им трябва? За самоотбрана? Живее в блок, в центъра на София и му трабяа оръжие???
  Аз разбирам някой да живее на село, където се опасява да не го нападнат през нощта и да му трябва за самоотбрана, но такава слободия не бива да се разрешава.
  Щом някой заплашва друг с оръжие, оръжието трябва веднага да му се отнеме и да не се допуска да притежава друго.

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  Проблемът е Фейсбук демокрацията и правата на престъпника :)

  В случая имаме жертва и тя е невинна и затова се почва рев срещу държавата как нищо не прави.

  Спомням си как преди време някакъв пият криволичел с колата си из населено място, блъснал един стълб и побягнал. Едно будно момче го задържало и се почна рев срещу момчето как нарушава правата на пияния и не може така да го задържа.

  Така че трябва първо гражданското общество както се изразяват от разни НПО-та да си реши какво точно иска. По-твърди мерки срещу такива нарушители или да им зачитат и на тях правата. Щото явно и двете не става.

 46. 46 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 95 Неутрално

  Кочината е разпарчетосана вече

 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  Още един мъртъв човек, жертва на бездействието, корумпираността и некадърността на БГ полицията. Последният път имах вземане даване с тях преди две години. Някакъв dejmos беше решил, че на улицата съм спрял на "неговото" място и ми беше строшил прозореца на колата. Вътре нищо не беше пипано, въпреки че имах 1-2 интересни за вземане неща в жабката. Полицията дойде и ми обясни, че това с което може да ми помогнат е да ми напишат документи за застрахователя и толкова. Съсипа ми се цял ден с глупости. За какво тези хора изобщо гориха (наш) бензин да идват?Е, поне съм жив... Докато не попадна на въоръжен dejmos, защото тогава стават по-смели.
  —цитат от коментар 27 на so


  Такива са законите, за съжаление.

  Аз отдавна предлагам всяко село/община да си има закони и да си действа целесъобразно, а не законно или при интерес сега в София или в тази община да си променят закона и да тормозят такива елементи с оръжие. Щото на национално ниво няма да стане - парламент няма в момента и не е ясно дали и как ще формулира чупенето на стъкло ако си спрял на мястото на друг.

  Аз бих използвал принципа на реципрочност - да му се чупи и неговото стъкло или да се прибере на топло докато не възстанови щетите. 48. 48 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  Не е никаква журналистика, да напишеш 10 реда за това убийство с "най-вероятно" , "очевидно" (съмнително дали аФторката е очевидец за да и е очевидно) и прочие. Ако някое момиченце е решило да излее емоциите си по случая а и не само в писмена форма, моля, НО това не е журналистика и не му е мястото в рубриката "анализи".
  Разбира се това е трагедия и повдига много въпроси, но това не прави написаното по-малко безсмислено и неусетно.

 49. 49 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Имиджът на МВР никога не е бил добър, но напоследък много скандали се натрупаха. Не се изненадвам, след управлението на ГЕРБ проблемите лъснаха.

 50. 50 Профил на Marsianka
  Marsianka
  Рейтинг: 8 Неутрално  Моля, добавете на основание на кой закон чл. и пр. полицията какво е можела да свърши, а не го е направила!

 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8899 Неутрално

  До коментар [#14] от "deaf":

  Съгласен със забележката. За времето от 1944 до днес

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на blogvlog
  blogvlog
  Рейтинг: 264 Разстроено

  До коментар [#11] от "Боби Колев":

  Държавните институции са просто ... един хранилки. Служителите се назначават според принципа "мой човек". Моят човек трудно ще свърши работа, работата му е в края на месеца да си вземе парите. Всичко е 6, докато не се появят проблеми. "Моят човек" не е там, за да решава проблемите. Затова институциите са такива. Дори и да закрием цялата администрация, почти съм сигурен какво ще се случи след евентуален рестарт. Ами - пак същото!

  In God we trust
 53. 53 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  До коментар [#11] от "Боби Колев":Държавните институции са просто ... един хранилки. Служителите се назначават според принципа "мой човек". Моят човек трудно ще свърши работа, работата му е в края на месеца да си вземе парите. Всичко е 6, докато не се появят проблеми. "Моят човек" не е там, за да решава проблемите. Затова институциите са такива. Дори и да закрием цялата администрация, почти съм сигурен какво ще се случи след евентуален рестарт. Ами - пак същото!
  —цитат от коментар 52 на blogvlog


  Именно, но има и по-лошо.

  Дори и да се опита да реши някакъв проблем, не е ясно как ще реагират хората. Ако се появи някакъв протест в социалните мрежи против решението на проблема. Тогава той може да си загуби работата. Съответно е по-добре да не прави нищо.

 54. 54 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5089 Разстроено

  "Отдавна е необходим пълен рестарт на жизненоважните институции в България."

  Ми рашко да беше го започнал тоя рестарт, не да търчи из села и паланки да гони михаля. Не че точно той е способен на какъвто и да е рестарт, защото по - голям ченгеджия от него няма, а пъпъджиите с кеф си го прибраха - като знаме на собствената им посредственост и некадърност.

 55. 55 Профил на Виктор Флоров
  Виктор Флоров
  Рейтинг: 1350 Любопитно

  Ама той, главния, Гешев какво да направи ,та той САМО ги наблюдава.Кой каквото иска да си приказва и да си разлседва ! Е, службицата му трябва да дбъде определена с ново понятие- "Главен наблюдател в РБ" и нещата си идват на място.
  С ДПС може и друга гавра да намислят ,ама май е време да се изнасяме,докато не са поканили Радевите приятели и да си рахатясат казано по ДПС-арски.

 56. 56 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 763 Неутрално

  От СДВР са съобщили,че не е имало жалби срещу убиецът за заплахи или извършено насилие,а за междусъседски спорове. Което означава, че цялото плюене е неоснователно ,защото няма как заради такива спорове да му вземат оръжието.
  Иначе Спирова хубаво се е изселила, ама в Лондон, където пребивава за 2021г е имало 225 хиляди престъпления с насилие. Включително наръгвания от улични банди.Но естествено се плюе по България.

 57. 57 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Моля, добавете на основание на кой закон чл. и пр. полицията какво е можела да свърши, а не го е направила!
  —цитат от коментар 50 на Marsianka


  Важното е да се плюе,пък не ги интересува реалността.

 58. 58 Профил на tarashkov
  tarashkov
  Рейтинг: 2248 Разстроено

  Мдаа и на основата на това криминално деяние, умнокресливите вадят дивиденти. Какво като е убит човек, умнокресливите трябва да се възползват от смъртта му, по най добрия за тях начин.
  Малко срам имате ли, или се изчервявате само под мишниците, а може би не изпитвате грам срам?
  Че и медията ще ми се прави на въ6змутена.

 59. 59 Профил на evelinatomova
  evelinatomova
  Рейтинг: 8 Гневно

  До всички ,които не могат да преглътнат коментара на М Спирова... млада,умна, образована, с ясна логика и точни думи,затова и толкова уверена .Момичето пише по добре не само от всички вас,но и от много професионални журналисти.Просто е ... по добра е .., завиждате!! Забравили сте приказката Новите дрехи на царя,където само детето казва< Царят е гол>Младостта е предимство със свояъта смелост и непредубеденост . За Ненашите деца учили по Европа,добра дума има само ако си стоят там. Ако се върнат и коментират нещата тук или решат ,че могат да управляват и да променят страната към добро ,тогава < разбираме> колко прехвалена е репутацията на Харвард.., Оксфорд ...,Масачузетс... Жалки сте!!!

 60. 60 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#59] от "evelinatomova":

  ,че могат да управляват и да променят страната към добро ,тогава < разбираме> колко прехвалена е репутацията на Харвард.., Оксфорд
  🎖🎖🎖
  Шъ дойде един принц и Шъ въ рестартира!
  Може и от Оксфорд в краен случай, а?

  🎖🎖🎖
  Един магически принц дето може да промени първите седем години, дето може да изкорени злобата и завистта!
  Или злобата не си я давате, а?

 61. 61 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Бог да прости убития. Няма сила на света, която би могла да изгони този човек от входа. Единственото, което е трябвало да се направи е да му се отнеме оръжието от КОС- аджията от 5- то РУ, който обслужва района. И тогава убитият нямаше да е застрелян...., но щеше да бъде заклан, пребит или наръган многократно. Т.е. пак нямаше да го има. Този тип хора и съседски свади почти винаги са до смърт. Има ги описани още в пред и следосвобожденческата литература. Просто има човешки типаж, който рано или късно в живота си стига до умишлен от негова страна неминуем разрив с околните и почти винаги това приключва със смърт.Но и преди да извърши пъкленото си дело не можеш да го вкараш в затвора. Ако този човек го преместиш и поставиш на друго място с други хора около него, в рамките на две- три години пак ще се конфронтира до смърт с някого. Само дето няма да е убит човека Х, а човека У от другия блок/село, град/

 62. 62 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Бог да прости убития. Няма сила на света, която би могла да изгони този човек от входа. Единственото, което е трябвало да се направи е да му се отнеме оръжието от КОС- аджията от 5- то РУ, който обслужва района. И тогава убитият нямаше да е застрелян...., но щеше да бъде заклан, пребит или наръган многократно. Т.е. пак нямаше да го има. Този тип хора и съседски свади почти винаги са до смърт. Има ги описани още в пред и следосвобожденческата литература. Просто има човешки типаж, който рано или късно в живота си стига до умишлен от негова страна неминуем разрив с околните и почти винаги това приключва със смърт.Но и преди да извърши пъкленото си дело не можеш да го вкараш в затвора. Ако този човек го преместиш и поставиш на друго място с други хора около него, в рамките на две- три години пак ще се конфронтира до смърт с някого. Само дето няма да е убит човека Х, а човека У от другия блок/село, град/
  —цитат от коментар 61 на rvr12572942


  И на какво основание е трябвало да му вземат оръжието?От СДВР съобщиха,че не е имало жалба от убитият за насилие или заплаха, а само за междусъседски спорове.Естествено убийството е отвратително и този трябва да си понесе отговорността,ама вината е единствено негова.
  Но в България е национален спорт да се плюе по държавните институции, дори когато няма основание за това.

 63. 63 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  [quote#62:"wtn381138318"][/quote]
  И на какво основание е трябвало да му вземат оръжието?От СДВР съобщиха,че не е имало жалба от убитият за насилие или заплаха, а само за междусъседски спорове.Естествено убийството е отвратително и този трябва да си понесе отговорността,ама вината е единствено негова.
  Но в България е национален спорт да се плюе по държавните институции, дори когато няма основание за това.

  Навремето кварталния познаваше почти на 90% хората в района си. И като казвам познаваше, нямам предвид "здравей- здрасти". Задължаваха ги да ходят на събранията на входовете организирани от домоуправителите. На тия събрания се повдигаха и решаваха много въпроси, както и тежки крамоли и спорове. И всичко това се знаеше от кварталния, който после изготвяше рапорт до началника и при проблеми се набелязваха мероприятия за решаването им.
  Сега с всичко друго ги занимават кварталните, само не и с пряката им дейност. А тя е перфектно познаване на района и хората живеещи в него, както и ежедневни обходи, и разговори с хората за научаване на проблемите им.

 64. 64 Профил на tarashkov
  tarashkov
  Рейтинг: 2248 Разстроено

  Тази майка какво сърце има не знам, даваше интервюта още същия ден, без да пусне сълза.

 65. 65 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 763 Неутрално

  [quote#62:"wtn381138318"]
  —цитат от коментар 63 на rvr12572942
  И на какво основание е трябвало да му вземат оръжието?От СДВР съобщиха,че не е имало жалба от убитият за насилие или заплаха, а само за междусъседски спорове.Естествено убийството е отвратително и този трябва да си понесе отговорността,ама вината е единствено негова.Но в България е национален спорт да се плюе по държавните институции, дори когато няма основание за това.Навремето кварталния познаваше почти на 90% хората в района си. И като казвам познаваше, нямам предвид "здравей- здрасти". Задължаваха ги да ходят на събранията на входовете организирани от домоуправителите. На тия събрания се повдигаха и решаваха много въпроси, както и тежки крамоли и спорове. И всичко това се знаеше от кварталния, който после изготвяше рапорт до началника и при проблеми се набелязваха мероприятия за решаването им. Сега с всичко друго ги занимават кварталните, само не и с пряката им дейност. А тя е перфектно познаване на района и хората живеещи в него, както и ежедневни обходи, и разговори с хората за научаване на проблемите им.[/quote]

  Въпросът е,че не са налице основания да му се изземе оръжието при условие, че не е осъждан ,не е привлечен като обвиняем и срещу него няма жалби за насилие или закани.
  Нали уж всички са за спазването на законите, ама като нещо не им отърва се оказва,че искат да бъдат нарушени.

 66. 66 Профил на Marsianka
  Marsianka
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#63] от "rvr12572942":

  "Навремето"... измервайте ги нещата със "сега".
  С текущите проблеми на липсващите, бутафорните и неработещи закони!
  Този проблем е паралелен с работещ закон за домашното насилие, жетвите там са още повече!

 67. 67 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  Тембелите полицаи сигурно пак са недоволни от заплатите си?
  Да бъдем коректни - сигурно има и полицаи, дознатели, които работят. Но те са малцинство, и в един момент и тях ги спират.
  РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА, а не от опашката.
  Повдига ми се от булгар МВР, от булгар Прокуратура, от булгар Президент - русофилска отрепка.
  Повдига ми се и от булгар празници, и най-вече от датата на националния ни празник, на който Гадев пак ще се пени.

 68. 68 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  До коментар 65 от "wtn381138318":

  Убиецът е бивш полицай.
  Няма повече думи.

 69. 69 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  И оправданието както обикновено е че хората нямали "съзнание", и нещата опират до доброто възпитание в къщи. Колкото и да е добро, винаги има отклонения. Затова има закони, които определят рамките, и при неспазване на тези рамки се намесват държавни институции. Има Закон за етажната собственост, но реално той не работи. Както всички булгар закони не работи. И държавните институции са доволни, получават заплати, имат си привилегии, и нищо не правят.

 70. 70 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар 65 от "wtn381138318":Убиецът е бивш полицай.Няма повече думи.
  —цитат от коментар 68 на pontius_glarus


  И какво като е бивш полицай?Напуснал е преди 23 години.Но това няма никакво значение,а единствено е от значение, че не е имало основание да му отнемат оръжието,защото е имал конфликт със съсед. И този съсед не е подавал жалба за насилие или заплахи.

 71. 71 Профил на stanimir_13
  stanimir_13
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#50] от "Marsianka":

  Може да придвижи жалба, може да спира агресивните шофьори, може да контролира оръжията, може да обикаля по улиците и да въвежда ред. Изобщо да служи и охранява. Както в други държави.
  А не по милиционерски да отбиват номера и да се заяждат с тези, които се опитват да ги накарат да си вършат работата.

 72. 72 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#65] от "wtn381138318":

  Нали уж всички са за спазването на законите, ама като нещо не им отърва се оказва,че искат да бъдат нарушени.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Абе, закони . Дебарките не ги интересуват законите.
  Важното е да се наплюе "каскета".
  Нищо, è прокуратурата няма нищо общо със случая.
  Плямпала клети.

 73. 73 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Госпожата била живеела в Оксфорд.
  Не, че нещо, ама там живеят хиляди хора, баси.
  Не знам какъв човек трябва да си, че да се хвалиш къде живееш.

  Но лилавите си я харесват.
  Да не би да са комплексари?
  Не вярвам :)

 74. 74 Профил на vqe171162555
  vqe171162555
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Не че написаното не е вярно по същество, но докога с тия фейсбук статуси, бе? Това не е сериозно! Учите години наред, а след това фейсбук статуси. Защо? Защото няма истински ангажимент, защото не можеш да бъдеш обвинен, че не си го направил както трябва, а самото фабрикуване на фейсбук статуси, които не са никакви анализи, си е нередно. Това ли се очаква да каже човек, който е завършил криминалистика в Оксфорд? Ами това всъщност всеки може да го напише, било и с други думи.

 75. 75 Профил на xaq36646886
  xaq36646886
  Рейтинг: 328 Неутрално

  "Той не е "влязъл в конфликт" със съседа си. Той (най-вероятно) е бил *причакан* от убиеца си."

  "Юристката" бързо е прихванала от западните ценности да се раздават присъди по голи предположения, само защото на нас така ни се иска ... "Най-вероятно" ама досега сме чували само едната гледна точка. И какво правим ако е било при самоотбрана например? Само защото убитият е твърдял нещо, значи ли, че то е верно? Дори тоя път да е така, това значи ли, че от 100 случая, когато едната страна казва нещо, то винаги ще е истина? Ами ако жертвата е психопатът, тормозил бившия полицай? Как да разберем само по неговите думи? Аман вече от жълтопаветни болшевики!

 76. 76 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  Уфффф - ама колко ми липсваш, че си се "самоизселила", чак рева по цял ден. Абе някой няма ли да им обясни на тия хора, че не ни пука къде са и че не ни плашат като казват "Терминал 2"?!?

  П.П. Не знам каква е конкретната история и не ми пука. Застреляли някой - в Балтимор са застреляли трима докато пиша коментара.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 77. 77 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Уфффф - ама колко ми липсваш, че си се "самоизселила", чак рева по цял ден. Абе някой няма ли да им обясни на тия хора, че не ни пука къде са и че не ни плашат като казват "Терминал 2"?!?П.П. Не знам каква е конкретната история и не ми пука. Застреляли някой - в Балтимор са застреляли трима докато пиша коментара.
  —цитат от коментар 76 на Тюфлекчия


  В Лондон, където живее госпожата криминалистка за една година е имало 250 хиляди престъпления с насилие. Включително едно българско момче бе наръгано в един автобус и загина. Ама госпожата не плюе британската полиция.Та се оказва,че в София е в пъти по-безопастно от мястото, където се е изселила.

 78. 78 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3589 Весело

  До коментар [#77] от "wtn381138318":

  Абсолютно всички чужденци, които познавам и живеят в България казват първо това - тук се чувстват спокойни, дори в София, да не говорим за по-малки градчета. Един точно от Лондон ми разправяше как тука не му пука да се прибира на мотика пеша (живее в центъра) в 3 през нощта сам или с жена си, а в Лондон било немислимо - ако не се метнеш на таксито директно от бара след две преки приключваш участие и в най-добрия случай се събуждаш по гащи в някоя канавка. Да не говорим за бандите ислямски изнасилвачи, за която тя със сигурност знае, както и знае че полицията ги е прикривала десетилетия. Да не говорим, че и с оръжие не можеш я закара в някой ислямски квартал, ама тука ни обяснява какви сме расисти. Доколкото прочетох това е убийство на битова основа, които са много трудно предотвратими. Какво като е отишъл да се оплаче в полицията - неговата дума срещу тази на другия. То така ако ставаше утре съседа ще ме погледне накриво или аз ще съм в гадно настроение, оплаквам се и на него му взимат пушката и децата примерно.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 79. 79 Профил на vqe171162555
  vqe171162555
  Рейтинг: 36 Неутрално

  До коментар [#78] от "Тюфлекчия":

  Глупости. В Лондон в нормалните часове е много по-опасно, отколкото след 11-12. Когато имаш роботи, нямаш нужда от прикритие. Бият те, ограбват те, изнасилват те, никой не обръща внимание, всеки бърза занякъде, прескачат те и заминават. Но ако те хванат, бате, дотам ти беше животецът. А в България не е така, нали?

 80. 80 Профил на vqe171162555
  vqe171162555
  Рейтинг: 36 Неутрално

  До коментар [#78] от "Тюфлекчия":

  В България им харесва само на пенсионерите и неудачниците. Няма значение откъде идват, но в БГ други чужденци няма. Или са пропаднали, или са пенсионери, или са неудачници. Спокойно им е, защото в БГ няма кой да им напомня, че са такива, каквито са, и се чувстват като сред равни, бедни и пропаднали, или даже преуспели в сравнение с останалите. Тук-таме има някой по други причини, но не се задържа задълго.

 81. 81 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3589 Любопитно

  До коментар [#79] от "vqe171162555":

  Така ли са ти казали във Фейсбук? Че тука в България като ограбиш и пребиеш някой и те пускат, а? И във Великобритания и САЩ ама въобще няма чернилки с по 100 преписки, дето ходят на свобода, нали? Оня ден гледах в Туитър едно клипче как един такъв, пуснат от затвора застреля като кучета трима души на улицата. Мисля че беше в Чикаго или Балтимор. И това там е ежедневие. За ислямските банди за изнасилване какво ще кажеш, а? Искаш ли да ти гарантирам кога тия уроди пак ще са на улицата, а? Живота ти може да свърши ако те хванат ако си българин или поляк. За по-тъмнозелените и за местните не важи и ти много добре го знаеш, ама пишеш наизуст като Мери Дъ Спиър, Дукесата на Оксфорд.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 82. 82 Профил на vqe171162555
  vqe171162555
  Рейтинг: 36 Весело

  До коментар [#81] от "Тюфлекчия":

  По втората част си прав. Няма еднозначен отговор. Но британската система принципно е много сурова дори към заплахи. Въпросът е да те хванат. Проблемът е, когато полицията получава нареждания отгоре, че не трябва да се пипат определени диаспори.

 83. 83 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3589 Весело

  До коментар [#80] от "vqe171162555":

  Хахахахаха. Добре моето момче - успокоявай се, няма да ти преча. Достатъчно съм говорил по темата наживо с разни имигрантчета дето са ми обяснявали как в града, в който живея аз, убивали и изнасилвали хора по улиците посред бял ден. Даже имаше едно видео на един американец, който обикаля Европа и прави видеа за всяка държава, и докато се разхожда из София го спряха някакви върли селяндури, дето живеели в Англия (веднага се представиха, естествено - един вид "ние не сме от тия"), да му обясняват колко трябва да внимава и колко страшно било в София. Американецът беше видимо изнервен и даже ядосан от глупостите им и им отдели около минута-две след това в клипчето - единственото негативно което каза за България и българите. Каза го за некви комплексирани емигрантчета. Пък ти каквото искаш си говори, не ни пречиш.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 84 Профил на vqe171162555
  vqe171162555
  Рейтинг: 36 Весело

  Не пиша наизуст. Познавам лично хора, нападнати посред бял ден в Лондон, в това число себе си, посред бял ден, аз се разминах. Моя колежка я свалиха с юмрук и ограбиха на оживена спирка през деня край Елефант енд Касъл, мой приятел го пребиха в осем вечерта, виждал съм от терасата си как мъж напада жена по обед и тъй нататък, и тъй нататък. Знам за какво става въпрос. И точно затова ти казвам, че знам, че ако те хванат и с макетен нож, можеш да влезеш в затвора вече.

 85. 85 Профил на vqe171162555
  vqe171162555
  Рейтинг: 36 Весело

  До коментар [#83] от "Тюфлекчия":

  Ти си моето момче, моето момче. Ама продължаваш да не схващаш.

 86. 86 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3589 Весело

  До коментар [#84] от "vqe171162555":

  Ама аз не споря, че и през деня има престъпност и то голяма. Нещо не си ме разбрал. Успех ти желая - живей си там и си вярвай, че тука се избиваме като кучета и никой не влиза в затвора. И само да не вземеш да прочетеш някоя статистика и да сравниш с тоя Земен рай, в който си отишъл. Както казах и на Мери Дъ Спиър - хич не ни липсвате и хич не ни интересува какво мислите за България, за нас и дали мислите да се връщате (освен за ежегодното ходене на зъболекар и моренце, естествено). :)

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 87. 87 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар [#78] от "Тюфлекчия":Глупости. В Лондон в нормалните часове е много по-опасно, отколкото след 11-12. Когато имаш роботи, нямаш нужда от прикритие. Бият те, ограбват те, изнасилват те, никой не обръща внимание, всеки бърза занякъде, прескачат те и заминават. Но ако те хванат, бате, дотам ти беше животецът. А в България не е така, нали?
  —цитат от коментар 79 на vqe171162555


  Е ти откъде знаеш, че в България не е така?Ако извършиш някое тежко престъпление-изнасилване,грабеж на 95 процента е вероятността да влезеш в затвора. Може да се разминеш с условна присъда за грабеж ако си някой младок без криминално досие.Но за изнасилване се влиза в затвора при всички случаи.

 88. 88 Профил на vqe171162555
  vqe171162555
  Рейтинг: 36 Весело

  До коментар [#86] от "Тюфлекчия":

  И? Трябваше да ми стане тъжно, че не ти липсвам ли, бате? Аз знам, че не живея в Рая, но ти пък живееш в най-жалката страна в Европа.

 89. 89 Профил на id
  id
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Извинявам се, ама хора, които не живеят в България не може да коментират местни битовизми от на маината си.

  Мария Спирова

  Живее в Оксфорд, редактор е в лондонско юридическо издателство и е от най-популярните коментатори на Брекзит. Член е на "Да! България".

 90. 90 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#59] от "evelinatomova":

  “ решат ,че могат да управляват и да променят страната към добро ,тогава < разбираме> колко прехвалена е репутацията на Харвард…Оксфорд”
  ——
  Е, ако някой си е мислел, че Харвард е Хогуъртс и магически прави от секи чукундур поне чеп за зеле, то си е за негова сметка. Или че като слушаш някоя от Оксфорд ти тряба дюлбен … за да не ти влизат мухи в зяпналата уста.
  Фейсбукистката по-горе си е изляла емоциите и това е разбираемо. Убили са “неин” човек — интелигентен, образован, професионалист или с квото там тя се самоидентифицира. Останалото дет го е изписала са куп афектирани глупости. Да конкретизирам ли или да изчакам поста й, когато двама роми са ръгнат един друг и тя през сълзи почне да си стяга дисагите за Марс?

  А това там, за “ решат ,че могат да управляват ” е наистина забавно.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 91. 91 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар [#86] от "Тюфлекчия":И? Трябваше да ми стане тъжно, че не ти липсвам ли, бате? Аз знам, че не живея в Рая, но ти пък живееш в най-жалката страна в Европа.
  —цитат от коментар 88 на vqe171162555


  Жалка е България само за промитите ви мозъци. България е много по-добро място за живот от повечето европейски държави и все по-добре ще става.

 92. 92 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3589 Весело

  До коментар [#86] от "Тюфлекчия":И? Трябваше да ми стане тъжно, че не ти липсвам ли, бате? Аз знам, че не живея в Рая, но ти пък живееш в най-жалката страна в Европа.
  —цитат от коментар 88 на vqe171162555


  Ама нещо се изнервяш излишно. Аз му желая успех - той ми се репчи. Ама не съм аз дошъл в британския форум да ви поставям оценки бе бате - ти си в българския да плюеш наред. Кво, мислиш си, че ще ти слушаме глупостите и няма да ти отговаряме ли? Понеже като живееш в Лондонабад с рязаните мангали дето овесват заклани кози по улиците за Байрама, значи всичко ти е ясно ли? Това - пред мама и тате, тука е друго.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 93. 93 Профил на miroxd
  miroxd
  Рейтинг: 59 Весело

  Всички знаем, че на запад е само мед и масло. Убийства няма

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK