Парламентът за ТЕЛК - популизъм, вместо реформи

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 5264 Неутрално

  Депутатите трябва да бъдат осъдени за това забавяне. Всички да поемат солидарно разходите.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3951 Неутрално

  Право на това имат само тези, които са подали заявление за преосвидетелстване не по-късно от три месеца преди изтичане на срока.
  _____________
  Става въпрос най-често за бедни, болни, възрастни и трудноподвижни хора, които все още са живи, въпреки,че постоянно им измислят нещо ново за което не са информирани.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Абе да приемат Спартанската дупка, то е ясно че натам вървят нещата.

 4. 4 Профил на Камен Доков
  Камен Доков
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#1] от "danvan":

  ха ха ха, този пък руски трол под всяка статия, сигурно даже не знае какво е телк!

 5. 5 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1985 Неутрално

  Стойчо Кацаров???? Ама вие сериозно ли?

  "Радев е три пъти по-добре, отколкото Герджиков": Nessarox
 6. 6 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1985 Неутрално

  До коментар [#1] от "danvan":

  Първо тебе да те осъдят. За нон-стоп тролене.

  "Радев е три пъти по-добре, отколкото Герджиков": Nessarox
 7. 7 Профил на sandor_clegane
  sandor_clegane
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#1] от "danvan":

  Ма и Бойкикев ли?

 8. 8 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Най-малко две трети от телкаджиите нищо им няма.Има цели села с такива пенсионери-симуланти.Телкаджии-ловци с ОЧНИ БОЛЕСТИ........!КАЦА БЕЗ ДЪНО.

 9. 9 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5117 Разстроено

  Най-малко две трети от телкаджиите нищо им няма.Има цели села с такива пенсионери-симуланти.Телкаджии-ловци с ОЧНИ БОЛЕСТИ........!КАЦА БЕЗ ДЪНО.
  —цитат от коментар 8 на ham


  Вярно е. И с психични заболявания - туркините без ден платени осигуровки. Копат тютюна и страдат психически.

 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7810 Неутрално

  В нашето НС всич1ко се прави без мисъл и от днес за утре. Няма компетентни хора в него, които знаят кое как да се случи. Толкова години разиграват хора с неизлечими заболявания да ходят периодично на ТЕЛК. Защо? Те няма да оздравеят, само ги разиграват.

 11. 11 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 825 Весело

  До коментар [#7] от "sandor_clegane":

  Не! Само гербажии!

 12. 12 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Парламентът работи като чрезвичайна (извънредна) комисия, която вместо да разработва и приема истински закони, той приема някакви имитации на "закони", чрез които да замазва и отлага текущи проблеми някъде за в бъдещето. Така е с тези телкове, така е с плащанията към пътните фирми, които им се дават за незаконно извършени дейности, така е с винетките на онези глупаци от с.Пролеша, повярвали на лъжеца Борисов, че не дължат винетки, понеже той така решил.

 13. 13 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Тоя просташки ТЕЛК, останка от комунистическото минало,символ на корупция и нечовешко отношение към болните, трябва да бъде ликвидиран. В никоя нормална държава няма такова недоразумение.

 14. 14 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#13] от "antonio_vivaldi":

  Почти същото мисли и Иван Нейков.

 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  Е то навсякъде е така - тресе се един популизъм, вместо реформи :)

 16. 16 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Липсва грижа - дори и в Англия са станали хуманни - където е сърцето на капитализма, съпричастни са и независимо от съдбата - имаш шансове да намериш препитание.

  Психично болните могат да работят елементарни задачи, да сортират стоки, да мият подове и други дребни неща, които не са пълен щат.

  Досега не съм се убедил, че в България имат човешко отношение.

 17. 17 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Видити ли ... ТЕЛК, МЕЛК и прочее пенсии - туй са некакви апсилютно излишни разходи за некакви апсилютно неработоспусобни пролетарии, дека не носат никаква печалба на бизнеса и капитализъЪма. А парламента нема време да са занимава с разходи за пролетарии, той требва да гради капитализъЪма. А като така - той требва да са грижи за интиресите на бизнеса и капиталистите, а не за пролетариите.

  Разказах на децата за демокрацията като направих гласуване за това кой филм да гледаме и каква пица да поръчаме. После избрах филма и пицата, 'щот аз съм тоя с парите дето плаща.
 18. 18 Профил на swetliosdg
  swetliosdg
  Рейтинг: 136 Любопитно

  Само не разбрах. Аз ли съм виновен че когато ТЕЛК-а ми изтече ми се спираше до сега пенсията, и оставах без доходи, защото ТЕЛК,МЗ и всякакви УЖ загрижени хора за ХУ не се справят със сроковете за издаване на нов ТЕЛК?
  А иначе, след като държавата не се справя с издаванията на ТЕЛК-ове, тя трябва да бъде наказана, а не инвалида който така или иначе е наказан.

 19. 19 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2259 Весело

  До коментар [#13] от "antonio_vivaldi":

  "Тоя просташки ТЕЛК, останка от комунистическото минало, символ на корупция и нечовешко отношение към болните"

  Такива има и в САЩ, към всеки здравен застраховател. Разликите са минимални, но съществени:
  1. в американските експертни лекарски комисии не участват лекари, които работят в здравно заведение (болница), което е контрагент на застрахователя. Най-малкото да не се събуждат съмнения за корупция;
  2. в тия комисии, минават само пострадали, които имат съответните застраховки, а не всеки незастрахован (в нашия случай - здравно-осигуряван от държавата без да е ясна степента на осигуряване).
  3. американските комисии не дават пенсии, а временни обезщетения. Грижата за оцеляването пада върху раменете на социалните служби, а не на застрахователите (у нас - осигурителя, НОИ).

 20. 20 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2259 Весело

  До коментар [#1] от "danvan":

  "Депутатите трябва да бъдат осъдени за това забавяне."

  Как забавяне!? Два месеца решаваха как да бъдат трудоустроени военнослужещите, останали без ракети, самолети, танкове и каски след даряването им.

 21. 21 Профил на Илиян Славчев
  Илиян Славчев
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Медиците най-напред трябва да си изучат занаята! Защото е срамота един Очен лекар макар и професор или Академик дза не знае какво точно представлява този орган и какви са причините и проблемите на един орган на зрението с намалено или увредено зрение!
  Не може тези да оценяват един зрителеен орган с тежки увреждания като който и да било друг - нормален зрителен орган чийто зрение е единствено занижено! Което обикновено се коригира с очила. Докато в другия случай са необходими специфични нестандартни средства с които да се подпомогне индивида във връзка с възможността да се постигне някакво горе-долу приемлива степен визуално възприятие. Както и необходимостта в някои случаи на предписание за "Чужда помощ" - Асистиране на тези индивиди за да могат те да упражнят и своето Конституционно право на труд! Което единствено е способно да им помогне в необходимия обхват.
  В крайна сметка Физиката на Оптиката обяснява перфектон какво представлява човешкото око! Какво и защо се случва в него! Но нито един Очен лекар все още не е чувал за това! Нито знае или познава методиките които представят реалния статус на един зрителен орган!
  Очевидно е , че с такива самуни Медицинска експертиза не може да се направи! Още повече тя да е професионално направена!
  Следователно очевидно става, че Офталмологията тепърва ще трябва да преоткрие себе си за да разбере какво представлява човешкото око!
  Да не говорим за безпрецедентния цинизъм на цялата структура която не иска да изпрати служебно една документация в НОИ цели 4 месеца! За до може индивида да получи обезщетението си.
  Криейки се зад откровени лъжи! Като тези представени от Д-р Димчева - Директор на РЗИ Пловдив, която изглежда наистине не иска да изпълнява задълженията си!
  Изглежда Медицината е най-пропадналата организация в България!
  Феодал до Феодала! Феодал зад Феодала!
  Няма Закон за Здравето! Няма Конституция на Република България! Нама Конвенция за правата на хората с увреждния! .- Имало ООН!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK