Равносметката. Как се промени разбирането за войната

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  С неразбиране. Така започна войната на Русия срещу Украйна. Нахлуването на руските войски на 24 февруари миналата година, както и завземането на Крим през 2014 г.
  _____________________
  Не разбирането е от наивните либертоносци които искрено вярват,че Путин е нисък и никога да попречи на САЩ да направи Крим - американски самолетоносач, а Донбас ще стане колония без протест и за 200$ заплати ще правят какво им каже марионетика-мушморок като Зеленски и Порушенко!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  След година война равносметката е, че Русия, населението и, нейната армия са един безполезен и вреден зелев Чеп, наврян в собствените им задници!

 3. 3 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  сега, за да избегнем излишно политизирани коментари, би трябвал она практика да прескочим цялата първа половина на статията. Учудва ме напоследък доста, че и Красен Станчев , а и Евгений Кънев, които доста време се оптиваха да се представят акто икономисти тук, накрая поддадоха и вече и те пишат полит материали - я за войната, я за К + К... Тази сутрин Красен Станчев дори отива толкова далеч , че твърди, че украинците си били избрали през годините 5 талантливи президента... Това и самите украинци биха го отрекли на секундата. И накрая - много от тези статии не допринасят особено - знаем, че без помоща на Запада - и военна и финансова и икономическа, Украйна - която е по-бедна на ресурси трудно би устояла. Но е ясно, че Путин напълно сгреши в това отношение, а и не само там

 4. 4 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Няма как да се разбере една толкова безсмислена и брутална война!
  Тя промени Европа, промени и всеки от нас!
  Изпълва ни непозната ярост срещу агресора, срещу неговата чудовищна жестокост!

 5. 5 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  сега, за да избегнем излишно политизирани коментари, би трябвал она практика да прескочим цялата първа половина на статията. Учудва ме напоследък доста, че и Красен Станчев , а и Евгений Кънев, които доста време се оптиваха да се представят акто икономисти тук, накрая поддадоха и вече и те пишат полит материали - я за войната, я за К + К... Тази сутрин Красен Станчев дори отива толкова далеч , че твърди, че украинците си били избрали през годините 5 талантливи президента... Това и самите украинци биха го отрекли на секундата. И накрая - много от тези статии не допринасят особено - знаем, че без помоща на Запада - и военна и финансова и икономическа, Украйна - която е по-бедна на ресурси трудно би устояла. Но е ясно, че Путин напълно сгреши в това отношение, а и не само там
  —цитат от коментар 3 на bistr


  Запази лице! Не се поставяй в услуга на кървав диктатор

  SHADOWS of SOFIA
 6. 6 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Не разбирането е от наивните либертоносци които искрено вярват,че Путин е нисък.
  —цитат от коментар 1 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Хайде, хайде, хората не са толкоз неосведомени. Всички знаят, че руското джудже е най-високо...

 7. 7 Профил на xme081163559
  xme081163559
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Много плямпа тоя бе...
  Истината е,че руснаците клатят световния ред,заложен на абсолютна експлоатация и незачитане на народите, които не влизат в златния милиард
  Кретен

 8. 8 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 610 Неутрално

  А всички мълчат за причините за войната.

  Иван Костов е за съд!
 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  Два дена преди нахлуването слушам народната мъдрост по темата. Една батка си подпира лакъта с телефона на шкембето, чете новините от някакви конспиративни групи и обяснява на трима себеподобни пред пункта на Еврофутбол: "Спек, бате, спек и сдухвация. Путин е мреместИл у Беларус две армии и каа ън евроатлантиците така: ете тука е границата, насам моем ъ си прайм кфот си искам. Две армии, ми хуу, къде е дзабранено? Вие си глеъйте при вас. Ако ви нападнеме, тогава се оплаквайте! И ония нали са джендъри с меки китки, спек и сдухвация, батко, хъ-хъ-хъ-хъ! Алелелелеллеелле, батко, верно ноу голем спек и дздухвация!Ä

  Инициативен комитет "За монумент на бай Ганю на мястото на МОЧА "
 10. 10 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Аз предлагам НАТО да си направи равносметка за собствените си действия по отношение на света.

  И да спре да третира себе си като единствената цивилизация, заобиколена от море от варвари.

  Русия, Китайци други не могат да стоят и да гледат как този хулигански военен съюз се приближава до тях, вади оръжия, обижда ги, краде им парите и т.н.

  Ако отговора ви на това е "Майната ви, ще ви мачкаме колкото си искаме, защото можем*, значи ще имате проблеми, и то сериозни.

 11. 11 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Оставам с впечатлението, че хонорарът на автора зависи от броя написани думи.
  Иначе тезите са ясни и втръснали до болка:
  -Войната е мир;
  -Колкото повече оръжие, толкова по-близо е мира;
  -Разходите сега са инвестиции в бъдещето.
  Надявам се, че имате достатъчно акъл за да разбирате абсурдността им.

 12. 12 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ivan Prodanov":

  Какви бяха те , ами да от денацификация и демилитаризация , се премина до ( онзи ден )" Ние воюваме за наши исторически територии !! "
  Сам поне разбираш ли колко опасно е това , всеки да грабне оръжие и да тръгне да си търси " историческите територии " ??

 13. 13 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  След разпадането на СССР и Югославия, войните по тези територии стават неизбежни. Путин и Милошевич не могат да се премирят с разпада.

 14. 14 Профил на Jesus saves
  Jesus saves
  Рейтинг: 769 Неутрално  СКъпи съотечественици, българи, НАРОДЕ (????), да не ти дойде наум ОТНОВО ДА НАВЕДЕШ ГЛАВА, ПРЕД ОКУПАТОРА, КОГАТО ДОЙДЕ 3 МАРТ!

  БЪЛГАРИ, 3 МАРТ Е НАЙ-МАЛКОТО, КОЕТО РУСКИТЕ И УКРАИНСКИТЕ ВОЙНИ МОЖЕХА ДА НАПРАВЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ, В ПОМОЩТА ИМ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ, ЗАЩОТО БЕЗ НАШИЯТ ЕЗИК, ПИСМЕНОСТ И ВЯРА (християнството), КОИТО ИМ ДАДОХМЕ, ТЕ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТ!
  НА НАС ОБАЧЕ ТОВА НЕ НИ ДАДЕ ПРАВО ДА ОКУПИРАМЕ РУСИЯ И ДА Я ПРЕВРЪЩАМЕ ВЕЧЕ 150 ГОДИНИ В БЪЛГАРСКА ГУБЕРНИЯ И ВСЕКИ ДЕН ДА ИМ ПОВТАРЯМЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СА НИ БЛАГОДАРНИ! ДВА ПЪТИ НИ ОКУПИРАТ И ДВА ПЪТИ НИ ИЗВАЖДАТ ОТ ИСТОРИЯТА!
  ТЕ ТРЯБВА ДА СА НИ БЛАГОДАРНИ , А НЕ НИЕ – ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!
  ТЕ ТРЯБВА ДА НИ ДАВАТ РЕПАРАЦИИ !
  ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, ДРУГОТО Е РУСКАТА И БКП ИСТОРИЯТА (КОМУНИСТИТЕ БЕЗ РУСИЯ СА МЪРТВИ, ЗАТОВА Е ТОЛКОВА ВАЖНА РУСИЯ ЗА ТЯХ "като слънцето и въздуха за всяко комунистическо същество")!


  АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ АТЕИСТ, АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ЕКСТРЕМИСТ, АЗ НЕ СЪМ ШОВИНИСТ, АЗ НЕ СЪМ БЮРОКРАТ, АЗ НЕ СЪМ ТАРИКАТ, АЗ НЕ СЪМ ПУТИНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААА . . . АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК ! ! ! CAPS LOCK – error
 15. 15 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#10] от "xyz84014722":

  Ясно е, че разочарованието ви от осирането на расийката голямо. След една година руска агресия и на най-тъпите ушанки стана ясно очевидното. Връщане на шумкаро-мандражийския строй у нас няма да има. Никой не може да ви върне синекурните службици от времето на комунизма. Освен да кълнете англо-саксите в нета, друго не ви остава.

 16. 16 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Нещата са достатъчно ясни. Никой не е нападал Русия и тезата че се води "превантивна, изпреварваща" война е ала-бала, за вътрешна за Русия употреба.
  Кога ще свърши и при какво статукво не е лесна да се прогнозира, но както и автора посочва, ресурсите и технолигичното превъзходство са на страната на Украйна.
  А да се величае Путин си е най-обикновена глупост или работа срещу заплащане.

 17. 17 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 885 Весело

  Кирил Петков: Една трета от украинската армия е унищожена, до дни страната ще падне

  (https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/02/25/4316620_kiril_petkov_13_ot_ukrainskata_armiia_e_unishtojena_do/ )

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  Путлер явно не е добре с акъла . Чудя се на другите около него .

  След няколко години самите руснаци ще го тричат ,ако е жив

 19. 19 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Овпутениният руски народ е проклет во веки веков. Адът стана многократно по-голям, за да ги побере всичките. Това е равносметката за мен.

 20. 20 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#15] от "gianni":

  Наистина ли в основата на западното мислене е необходимостта да имате смъртен враг, срещу който да се борите? Наистина ли смисъла на съществуването на западната цивилизация е да унищожи всички "авторитарни" режими и да разчлени държавите им?

  Погледни как се отнесе НАТО с редица държави в периода след края на Студената война. Наистина ли искате да виждате още и още от това? Ако смятате, че това е разумно, рационално и полезно за човечеството (не само за "каймака", който си мислите, че сте), ще си имате големи проблеми.

 21. 21 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Въпреки, че ситуация изглежда много напрегната и заплетена, за руснаците има и просто решение. Случайно,. докато се разхожда на балкона на бункера си, вождът може да се подхлъзне и да падне от високо. Напоследък в расийката това е често срещано явление. Парламентът ще се разпусне, ще се осъдят стотина души и във всичко ще обвинят вожда и обкръжението му. Ще ги командироват в раирани пижами в Хага, а с парите и които сега ги имат в наличност, ще платят разрушенията в Украйна. Инак, ако не разпад и в най-добрият случай ги чака съдбата на подкрепилите ги в ООН, Северна Корея, Еритрея или Сирия.

 22. 22 Профил на USchrottA
  USchrottA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Други страни от този съвет също са участвали във войни и военни действия или са подкрепяли воюващи страни. Но никога не са завземали територии"

  Да си дойдем на думата. Чисти империалистически мотиви за водене на война. Той си го каза Путя сам, че воюват за исторически граници. Всичко друго е пълна глупост.

 23. 23 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3931 Любопитно

  "След 1946 г. имперските и междудържавните войни на практика изчезват, войните са по-често граждански, вътрешнодържавни - със странична или без външна намеса."

  За съжаление това не е вярно. И след 1946 г. се водеха войни имперски и междудържавни войни. Примерно през 50-те години Франция водеше война срещу Виетнам (Първа Индокитайска война), която имаше за цел да запази тази страна като част от колониална Франция. Виетнамците победиха французите и ги изритаха от своята родина. По-късно дойдоха и американците във Виетнам, но и те бяха изритани от страната. През 60-те години отново Франция водеше имперска война срещу Алжир и отново беше унижена и победена, този път от страна на алжирците. Нидерландия също водеше имперска война срещу своята бившa koлония Индонезия. След международен натиск (най-вече от САЩ) Нидерландия се отказва от своите имперски амбиции, оттегля се от Индонезия и признава нейната държавна независимост.

  Относно междудържавните войни.... имаше толкова много подобни войни по време на Студената война. Примерно Афганистанско-съветската война, Виетнамската война, войните между Ирак и Кувейт, преди това между Иран и Ирак и много, много други.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  "Ако Русия победи в тази война или запази завладените територии с някаква форма на примирие, нови войни очакват Европа и света в бъдеще" . Русия ще победи , в това Красен да не се съмнява !! :)) САЩ са ЗЛОТО ,което създава "перманентни революции". Къде бяха миротворците ,когато с преврат се превземаше Украйна?? Дванадесет руски области въстанаха тогава ...Грешката на Русия , че се доверяваше на ЗАПАД (които по натура лъже) Трябваше тогава Янукович от Изтока да оглави армията за борба срещу Американските проксита по Майдана ..

 25. 25 Профил на Васил Пенчев
  Васил Пенчев
  Рейтинг: 714 Неутрално

  За мен лично, от 24 февруари миналата година нищо не се измени в разбирането ми за войната. На 23-и тогава все още не вярвах, че такова безумие е възможно, както впрочем множество други сред които и много украинци.
  След като с един "квантов скок" се озовах в реалността на 24-и всичко си остана същото в разбирането ми за войната до ден днешен. Кой знае защо Путин реши да ускори световната глобализалиция, на която РФ, необятна отвъд всяка рационалност, възпроизвеждайки отново и относо имперско православно самодържавие (вкл. под маската на комунизъм и сталинизъм през 20-и век) като единствено възможна форма на управление за толкова огромна и разнообразна територия, е една от основните пречки.
  Ясно е, че след победата на Русия ще има нов световен ред, който ще гарантира целостта на Украйна и европейския й избор, а ще тласне РФ към разпад до няколко руски и десетина неруски държави, след като сама чрез Путин като свой легитимен самодържец реши, че противоречията с Запада са такива, че "или - или". Щом "или - или", "или"-то на РФ ще изчезне от историята по нейния собствен избор.
  Хубавото за България е, че най-сетне ще се отърве от компромисния си статут, според който икономическите сили, произхождащи от службите на СССР и НРБ и прдставлявани политически от ГЕРБ и ДПС понастоящем, бяха легитимирани в демокрацията, срещу това да не й пречат и да приемат официалната прозападна ориентация.
  В новия световен ред, що се отнася дп България, такъв компромис вече няма смисъл, също и ГЕРБ и ДПС, а България няма повече да стои безпомощно заклещена и прикована на дъното на ЕС.

  Васил Пенчев
 26. 26 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Погледни как се отнесе НАТО с редица държави в периода след края на Студената война.
  —цитат от коментар 20 на xyz84014722


  Ясно е, че работата на загубилите синекурните партийни постове не е лесна. Както и на техните близки. Разбирам ви, съчувствам ви, но никой не може да ви помогне. Просто нямаше как да има червени куфарчета за всички. Приемете най-после, след повече от 30 години, че времето на шумкаро-мандраджийската демокрация е минало и ще ви олекне.

 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8835 Неутрално

  Този сравнителен анализ между Украйна и Русия е убийствен за Путин и обяснява много за агресията му както през 2014, така и 2022. През 2014 той искаше да я заплаши с руски мита, ако напусне руската сфера на влияние, а то е било започнало. Сега той беше бесен на 2 пъти по-бързия ръст на икономиката на Украйна спрямо Русия, на в пъти по-силните икономически връзка на Украйна с ЕС пред Русия, което е ужасно сравнение за него. Към тях се добавят по-демократичните смени, по-голямата свобода и по-голямата отвореност. Накрая некадърността и злобата на Путин и неговото обкръжение го провалиха.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на mathoptimist
  mathoptimist
  Рейтинг: 51 Неутрално

  слава на Украйна!
  позор за руската кочина

 29. 29 Профил на tsyrvulan.second
  tsyrvulan.second
  Рейтинг: 1140 Весело

  Рашистките тролеи, неистово рефрешват Дневник за да коментират първи статии касаещи Блатната сатрапия и Путлер Первий Самодържец. Чини ми се че матросовският им устрем и стахановски план въобще не е безкористен. Никой нормален потребител не би седял пред монитора и непрекъснато рефрешвал само за да коментира първи или втори.

  БСП = Българофобски Свинеподобни Путрлеристи; Путлерист = Усукано-изкорубен в петото измерание тессеракт с фашизо-ромбоидални наклонности. Рашист = Сечение между ротационно-вакуумен хиперболоид с хиперсфероидален дебилоид.
 30. 30 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 3663 Весело

  Кирил Петков: Една трета от украинската армия е унищожена, до дни страната ще падне(https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/02/25/4316620_kiril_petkov_13_ot_ukrainskata_armiia_e_unishtojena_do/ )
  —цитат от коментар 17 на sarunka  До коментар [#17] от "sarunka":

  Цитират сутрешните доклади на ВР и ДАНС, съставен от "сарунки"!
  Дали е вярно или не, в случая няма значение! Има значение само "3 дневната СВО" и малоумния и командващ, за който казват, че порасналият му буратиновски нос,му пречел да се завърти в бункера! '–

 31. 31 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 885 Весело

  операция "шок и ужас"
  операция "за денафикация на украйна"

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 32. 32 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Виетнамците победиха французите и ги изритаха от своята родина. По-късно дойдоха и американците във Виетнам, но и те бяха изритани от страната.
  —цитат от коментар 23 на Иво


  За разделянето на Виетнам по 17 паралел, чувал ли си? А за република Южен Виетнам. Всеки компромис с комунистите е фатален. Днес Южен Виетнам можеше да бъде развит като Южна Корея или Тайван.

 33. 33 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#30] от "batzdravo":

  цитирам дневник, който цитира кирил петков

  какво казва вр и данс по въпроса няма официална информация

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 34. 34 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Красен Станчев и преди Десети и след Десети винаги е бил Лапчо Бабчев, все е закачен за някоя цицка.
  Четете и му вярвайте, той за такива бройлери като вас пише, не за нас.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 35. 35 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 16 Неутрално

  На панаира по повод на годишнината от войната в Москва вождът отдели само 4 минути за надъхване на мат'реала. Сигурно и той не си вярва и го е срам да говори тези алабализми.

 36. 36 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#24] от "dejmos":

  //Русия ще победи , в това Красен да не се съмнява !! //
  =======================
  Разбира се че ще победи, както и СССРто победи, опс пак съм заспал и пропуснал че СССРто се спомина!!!

 37. 37 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 885 Весело

  До коментар [#30] от "batzdravo":

  "Чий е Крим?

  - В момента е руски. Какъв да е?"

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 38. 38 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#29] от "tsyrvulan.second":

  //Рашистките тролеи, неистово рефрешват Дневник за да коментират първи статии касаещи Блатната сатрапия и Путлер Первий Самодържец. //
  ==========================
  Не им се налага да рефрешват, статиите най-напред се пращат на бригадирите, а мутрофанчетата и севделинките пращат опорките!!!

 39. 39 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#35] от "Ivaylo Konstantinov":

  //На панаира по повод на годишнината от войната в Москва вождът отдели само 4 минути за надъхване на мат'реала. Сигурно и той не си вярва и го е срам да говори тези алабализми.//
  =======================
  Водещите тупаха топката докато чакаха изпитанието на Сармат, а тя взела че станала на сърма.
  =========================
  Та появилия се Путаран е двойник, оригиналния не го доближават (относително оригиналния) на 100 м., а тоя се здрависваше на ляво и на дясно!!!

 40. 40 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  За една година война се оказа, че поробването е твърде скъпа и контрапродуктивна работа.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 41. 41 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 885 Весело

  До коментар [#30] от "batzdravo":

  Ген. Съби Събев: Прибързаното отписване на Украйна беше политическа грешка

  (https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-gen-sabi-sabev-pribarzanoto-otpisvane-na-ukrayna-beshe-politicheska-greshka )

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 42. 42 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  До коментар [#2] от "witch_doctor":

  Ето това е една истинска ойро - атлантическа позиция.
  А не като разни путлерасти, за които Путя е самъй магучий , а Раша - най - голямата заплаха за ОТАН,балтийските тигри, България и Полша.
  Даже вчера пуснаха мнението на рашиста Майк Войджър ,де вика ,че фалирала Раша щяла да почва друга война.
  С кво бе ,оркофил хахахаха

 43. 43 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#11] от "tos_buratino":

  Не се сещам за агресивна война след ВСВ ,приключила с фактически мир без фактическо отблъскване на агресора или за мир или примирие сключено в условията на продължаващи бойни действия.Отблъскването на агресора става с оръжие.
  Обратното напрктика всички войни след ВСВ ,след които е последвал фактически мир завършват или с отблъскване на агресора и примирие;Корейската война ,Шестневната война,Войната от Йом Кипур ,Китайско-Виетнамската война 1978 или с пълно превземане на една от страните;войната между Северен и Южен Виетнам,или със сваляне на властта в едната страна и установяване на окупация и формиране на нова,инвазията на Виетнам в Камбоджа и сваляне на режима на Червените Кхмери,

 44. 44 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Ето данните от последната седмица на Евробарометър. Сороските слуги пропуснаха да го споменат.

  Евробарометър: 57% от българите не подкрепят изпращането на военна помощ на Украйна
  Три са страните членки, в които мнозинството от анкетираните не подкрепя финансирането и изпращането на военна помощ за Украйна. Гърция, България и Словакия. В Гърция 59% не са съгласни, а в Словакия - 56%.

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13844210

  Любовта ще спаси света!!!
 45. 45 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  В България е най-слаба подкрепата за забрана руските държавни медии да излъчват в ЕС. Тя се одобрява само от 39%, докато 46 на сто са „против“. В ЕС спирането им има поддръжката на 67% от анкетираните.
  -------------
  ето, още данни за тоталното разминаване между нас и западна европа

  Любовта ще спаси света!!!
 46. 46 Профил на tsyrvulan.second
  tsyrvulan.second
  Рейтинг: 1140 Любопитно

  До коментар [#44] от "hope":


  До коментар [#45] от "hope":

  Ти Изрожденсйа фенка на Копойкин ли си, или да?
  Вчера в Дневник имаше статия по този въпрос. С числа, графики и всичко друго.

  БСП = Българофобски Свинеподобни Путрлеристи; Путлерист = Усукано-изкорубен в петото измерание тессеракт с фашизо-ромбоидални наклонности. Рашист = Сечение между ротационно-вакуумен хиперболоид с хиперсфероидален дебилоид.
 47. 47 Профил на Прокопсало Парвеню
  Прокопсало Парвеню
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  С неразбиране. Така започна войната на Русия срещу Украйна.

  Уау, как щяхме да живеем без афтора да ни обясни

  06-20 Р.Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители ............................. 01 - 21 Г.Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев .......................... ................................................................. 10-21 К.Петков: Ако управлява коалиция с ДПС, излизам на протест ........................................................................... 09-21 К.Петков: С две ръце гласувам за президента Радев ................................................................................................... 10-21 К.Петков: Ние от "Продължаваме промяната“ много харесваме Бойко Рашков ................................... 01- 22 Радан: Но днес просто трябва да свалим шапка на Радев ..................................................................................... 03-22 Б.Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван .................................................. 03-23 К.Петков: За мен е просто умопомрачаващо .............................................................................................................. ................................ как прокуратурата дори не образува производство заради изнесеното от Божков
 48. 48 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3931 Любопитно

  За разделянето на Виетнам по 17 паралел, чувал ли си? А за република Южен Виетнам. Всеки компромис с комунистите е фатален. Днес Южен Виетнам можеше да бъде развит като Южна Корея или Тайван.
  —цитат от коментар 32 на gianni


  Чувал съм разбира се. Но ти явно не си чувал, че след това между двете страни бяха подписани Женевски споразумения според които трябваше да се проведат общи избори в двете части на страната, така, че да се излъчи единна власт, която да управлява цялата страна. Южен Виетнам подкрепен от САЩ отказаха да изпълнят този свой ангажимент и това всъщност доведе до избухването на гражданската война във Виетнам, която по-късно прерастна и във Виетнамската война (Втората индокитайска война). Ето повече подробности:

  https://www.britannica.com/event/Geneva-Accords

  Относно Южен Виетнам, дано знаеш, че тази държава НИКОГА не е била свободна и демократична държава. Тя беше диктатура, точно както и Северен Виетнам. След обединението на Виетнам (1975 г.) тази страна мина през много трудности, но някъде през 90-те години на миналия век САЩ свалят своите икономически санкции срещу своя бивш враг, след това следва сближаване на комунистически Виетнам с ЕС (между другото ЕС и Виетнам имат споразумение за свободна търговия), с Южна Корея, с Япония, с Австралия, и разбира се с техните най-близки държави членки от АСЕАН (Виетнам също е член на тази организация).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 49. 49 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 194 Неутрално

  Доста по-голям е броя на избитото от руснашките орди гражданско население - по най-занижени оцеки - поне 20 хил. души. И то груби оценки. Достоверна информация за реалния брой на изтрепаните с бомби, сопи, чукове, жици и останалия варварски руснашки арсенал, няма. Всичко останало е вярно и добре описано от Красен Станчев.

 50. 50 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5472 Любопитно

  "След 2014 г. мнозина привиждат негласно "Мюнхенско решение" - превзет е Крим и някакви територийки, но от Русия продължават да купуват енергия и ресурси и продължават да инвестират в предприятия на нейна територия, построен е мост до полуострова, заселени са хора на мястото на напусналите и изгонените. Осем години агресорът изглежда задоволен."

  А защо не напишете кои са тези "мнозина"? За да спрат най - после спекулациите, че едва ли не България е единствената. И не само списък, а подробно за всяка държава от сегашната антипутлеристка коалиция приела санкциите.

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7590 Неутрално

  "Ако Русия победи в тази война или запази завладените територии с някаква форма на примирие, нови войни очакват Европа и света в бъдеще. Примерът ѝ ще въодушеви други диктатори. И самата Русия да продължава агресията в Украйна и другаде."
  Това не трябва да се допуска. Европа този път е длъжна да си научи урока.

 52. 52 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Весело

  През 1938-1939 г. на германското общество е поднесено идеологическото оправдание на "необходимостта от жизненото пространство", което може да бъде намерено единствено на изток.
  _____________________________________________________________

  Браво г-н Станчев, с това обяснихте и политиката за разширяване на НАТО на Изток!

  Жизнени пространства, заети от Русия! И Сибир, като неизчерпаем източник на ресурси, трябва да стане натовска територия! Но НАТО е САЩ, а останалите са техните васали от държавите-членки!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 53. 53 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4832 Неутрално

  Аз предлагам НАТО да си направи равносметка за собствените си действия по отношение на света.
  И да спре да третира себе си като единствената цивилизация, заобиколена от море от варвари.Русия, Китайци други не могат да стоят и да гледат как този хулигански военен съюз се приближава до тях, вади оръжия, обижда ги, краде им парите и т.н.Ако отговора ви на това е "Майната ви, ще ви мачкаме колкото си искаме, защото можем*, значи ще имате проблеми, и то сериозни.
  —цитат от коментар 10 на xyz84014722


  НАТО е САЩ, останалите страни в НАТО са техни васали и правят, каквото им се нареди от Вашингтон!

  НАТО нападна Сърбия и отцепи Косово, без дори да има референдум! Русия сега прави същото както НАТО, помогна на 2 независими републики, които си отстояваха независимостта от 8 години!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 54. 54 Профил на alk521099514
  alk521099514
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Аз предлагам НАТО да си направи равносметка за собствените си действия по отношение на света.И да спре да третира себе си като единствената цивилизация, заобиколена от море от варвари.Русия, Китайци други не могат да стоят и да гледат как този хулигански военен съюз се приближава до тях, вади оръжия, обижда ги, краде им парите и т.н.Ако отговора ви на това е "Майната ви, ще ви мачкаме колкото си искаме, защото можем*, значи ще имате проблеми, и то сериозни.
  —цитат от коментар 10 на xyz84014722


  къде и кога е давело оръжия?
  тебе кво ти пука, че съседа си е сложил СОТ? - "хулигански" СОТ се "приближава "до теб" и ще ти "извади оръжие" хахахааа

  осъзнаейте ,се бре хора .. ако не - ей там е справедливата мацква

 55. 55 Профил на alk521099514
  alk521099514
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#52] от "Полковник Паликъщов":

  нещо не прочете ли за Германия или кво ли? не разбираш български ли?

 56. 56 Профил на alk521099514
  alk521099514
  Рейтинг: 9 Неутрално

  С неразбиране. Така започна войната на Русия срещу Украйна. Уау, как щяхме да живеем без афтора да ни обясни
  —цитат от коментар 47 на Парапетизация чрез Презкуролация


  все по същия безхаберен начин и в кочината на интелектуалната си нищета

 57. 57 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Много плямпа тоя бе...Истината е,че руснаците клатят световния ред,заложен на абсолютна експлоатация и незачитане на народите, които не влизат в златния милиард Кретен
  —цитат от коментар 7 на xme081163559


  Да клатиш е едно, а да предложиш алтернатива е съвсем друго. Каква точно алтернатива предлага Путин, че така и не мога да разбера - силна Русия, която да командва парада, заплашвайки всеки, който не й харесва в Европа и света с оръжията си? Това ли е перспективата? Това ли трябва да ни вдъхнови - връщането към сталинското минало? Та Путин просто няма идеология. Както казват, той има само митология - историята му давала право да воюва с когото си иска.

 58. 58 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3336 Неутрално

  До коментар [#18] от "hodounski":

  Моето мнение е, че Путин може да бъде свален само от някой от най-близкото му обкръжение, бил той политик или олигарх.
  Не зная дали обикновеният руснак ще преодолее робската си зависимост от Батюшка-самодържавец, който и да е той. Гледах видеорепортаж на "Новая газета" от стадиона "Лужники", от 22.02. Не коментирам възрастните тьотки и чичаци, които бяха доволни от раздаваната безплатно купичка каша от елда. Но доста млади хора коментираха, че им е харесал концертът и краткото изказване на Путин. Атмосферата била пропита с патриотизъм, от което им ставало празнично и гордо. Представяш ли си? И това са млади московчани, случайно подбрани за интервю от журналиста. Остава ми надеждата, че за присъствието на това мероприятие са подбирани неслучайни хора. Тъжно и отчайващо!

  "Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн
 59. 59 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#3] от "bistr":

  Путлер сгреши във всичко. Всяка негова цел досега е постигала обратната. Като се почне от заплашителния ултиматум към НАТО непосредствено преди войната. Той разчиташе на страха. Страхът птпадна и всичките му планове се сринаха. И ще продължават да се сриват. Но вече е късно за него да се откаже. И стана като в поговорката: " хванах мечката, но тя не ме пуска!"

  Истината и само истината - за да си свободен!
 60. 60 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Има още един признак за това, че Русия изпитва затруднения за финансирането на войната. След като не успя да принуди олигарсите си да го финансират, Путин щял да прибегне до национализация на големите компании и поставянето им под държавен контрол. Интересно, кай ли ще се развие това и ще има ли отговор от тяхна страна? И новичок в чая?

  Истината и само истината - за да си свободен!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK